» »

Peticija za legalizacijo konoplje

Peticija za legalizacijo konoplje

««
2 / 14
»»

jype ::

nebivedu> Diler z drogo, ki jo prodaja mladoletnim ni kriminalec?

In kje vidiš dilerja z drogo, ki jo prodaja mladoletnim, če je droga legalizirana?

nebivedu> Sem za uvedbo drastičnih kazni.
nebivedu> Tudi strel v tilnik

Tvoje pivo te bo stalo glave, pijanih voznikov in nasilnežev pa ne bo prav nič manj, samo bolj se bodo skrivali (in pri tem naredili še več škode, kot jo zdaj).

Vikking> Mogoče zato ker sem na splošno proti drogam, kadar se uporabljajo predvsem za rekreativno uživanje in ne za zdravljanje oz. lajšanje bolečin.

In zakaj se ti zdi, da moraš svoje nasprotovanje vsiljevati tudi drugim? Jaz se tudi ne maram z lato po glavi mahat, če pa koga to veseli, mi pa na kraj pameti ne pride, da bi ga sekiral.

nebivedu> Povečat in še bolje opremit posebne enote za boj proti drogi, dat jim večja pooblastila, pa naj vsak večer harajo po lokalih in pregledujejo dilerje ter mafioze.

Ti si dejansko tolk naiven, da se ti zdi, da bo to kakorkoli pomagalo? Človek ne more verjet, kolk so eni lahko zabiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

krneki0001 ::

jype
Še več bo kriminala, ker bo pol evrope fiksarjev prišlo k nam živet, ki tudi za legalno drogo nimajo denarja in morajo krasti in kradlo se bo na veliko, samo da bodo do droge prišli. Prišli bodo pa tudi dilerji, ki bodo drogo lifrali v druge evropske države. Z njimi pa še ves ostal kriminal, ki je s tem povezan.

In če je to tvoja želja, potem si ti naiven in to zelo.

Zgodovina sprememb…

ABX ::

Ne streljaj monade. Trave je zelo poceni in enostavna za gojit doma. Kar se tiče pa potencialne škode, sociali in gospodarstvu, so čiki in alko dosti bolj nevarni.

Čas je da se na zadeve gleda racionalno in ne fobično.

Kar se tiče fiksarjev, se ne bojo selili, ker trava je cenejša od bencina.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

krneki0001 ::

ABX,
Jype govori za vse droge, tudi za heroin in kokain. In proti temu sem absolutno proti. Trava me niti ne zanima dosti. Peticije pa vseeno ne podpišem za legalizacijo.

Brane2 ::

jype
Še več bo kriminala, ker bo pol evrope fiksarjev prišlo k nam živet, ki tudi za legalno drogo nimajo denarja in morajo krasti in kradlo se bo na veliko, samo da bodo do droge prišli. Prišli bodo pa tudi dilerji, ki bodo drogo lifrali v druge evropske države. Z njimi pa še ves ostal kriminal, ki je s tem povezan.

In če je to tvoja želja, potem si ti naiven in to zelo.


Kakšen dejansjski problem so zate dilerji, če je stvar tu legalna ?

Če nočejo odkritja v tujini, bodo tudi tu low-profile. Poleg tega se jim prodaja mamil tu ne splača, ker tvegajo odkritje, mamila pa bi tu imela itak nižjo ceno kot zunaj.

Kar se drogerašev tiče, ne verjamem, da bo kaj dosti drogerašev kot stalnih prebivalcev.

Ja, lahko se najde kak talent, a ko ga bodo naši šutirali čez mejo, bodo rabili denar za ponovni izlet.
Prej bo to problem drugih držav- končni uporabniki bodo prihajali v SLO po robo zase in jo potem na vse načine tihotapili čez mejo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

nebivedu> Še več bo kriminala, ker bo pol evrope fiksarjev prišlo k nam živet, ki tudi za legalno drogo nimajo denarja in morajo krasti in kradlo se bo na veliko, samo da bodo do droge prišli. Prišli bodo pa tudi dilerji, ki bodo drogo lifrali v druge evropske države. Z njimi pa še ves ostal kriminal, ki je s tem povezan.

Zakaj se pa to ne zgodi Portugalski, kjer so heroin, kokain, trava in ekstazi legalizirani?

Ker na pamet nekaj blodite - ničesar takega se ne zgodi, ko legaliziraš droge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

UNIVERZUM ::

za in proti

nisem pa dal glasu k petciji, ker je skrajno neresna (beri skropucalo). Drugače celotno zadevo glede legalizacije (samo marihuane) podpiram, vendar dokler bo peticija napisana na osnovi referata učenca 5 razreda, ne dobi mojega glasu.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

imagodei ::

nebivedu> "Še več bo kriminala, ker bo pol evrope fiksarjev prišlo k nam živet, ki tudi za legalno drogo nimajo denarja in morajo krasti in kradlo se bo na veliko, samo da bodo do droge prišli. Prišli bodo pa tudi dilerji, ki bodo drogo lifrali v druge evropske države. Z njimi pa še ves ostal kriminal, ki je s tem povezan."

Ne ga no srat... Stvar bi bilo treba zakonsko uštimat tako, da do droge lahko pride samo polnoletni Slovenski državljan. Za mehke droge morda v specializirani prodajalni in sicer največ točno določeno količino naenkrat (dnevno?). Za trde droge pa še bolj rigorozno - mogoče registracija uživalca, zapisana na kartici zdravstvenega zavarovanja, prodaja samo v točno določenih lekarnah, plačevanje višje premije zdravstvenega zavarovanja...

Človeku, ki se pa ne more izkazat s Slovensko osebno izkaznico, se pa droge ne proda - stvar rešena.


nebivedu> "Sem za uvedbo drastičnih kazni. Tudi strel v tilnik pred 30.000 ljudmi (ki bi plačali vstopnino za ogled usmrtitve) na štadionu (za kakega dilerja, ki ga dobijo z več kot pol kile heroina). Pa račun za metek, sodne stroške in najem štadiona poslat familji."

Sori, ampak tole izvajanje nima stika z realnostjo. Na Tajskem in Kitajskem dejansko lahko fašeš smrtno kazen zaradi posedovanja droge za prodajo (ki jo tudi izvedejo), pa očitno ne pomaga. Če bi pomagalo, takšnih kazni ne bi izrekali. Pa vseeno jih. Očitno denar premami nekatere, pa čeprav tvegajo svojo glavo. Bolj, kot se drogo zatira in preganja, višjo ceno dosega na črnem trgu. Uživalcev je očitno dovolj, da se nekaterim splača tvegati in tihotapiti drogo na Tajsko in Kitajsko. To je pa ravno kontra, kot želiš prikazat ti - da uživalci izginejo in da črnega trga ni več, ko uvedeš drakonske kazni.

Če ni trga, ni ponudbe. Nihče ne bi šel na Kitajsko tvegat glave in uvažat heroin, da bi ga potem šolarji v 3. razredu razdelili med svoje prijatelje. Na Kitajsko gre nekdo tvegat glavo z uvozom heroina, ker tam že čakajo odjemalci, ki v končni fazi tihotapcu droge prinesejo visok dobiček!

Tko da, ne se slepit, kaj boš dosegel z javnimi usmrtitvami. Smrtna kazen (pravzaprav visoka kazen) ustvarja deloma lažen občutek varnosti med normalnimi ljudmi. Kriminalci, ki tvegajo s tihotapljenjem droge imajo popolnoma drugačno mentaliteto kot ti, jaz oz. drugi normalni tukaj.


nebivedu> "Povečat in še bolje opremit posebne enote za boj proti drogi, dat jim večja pooblastila, pa naj vsak večer harajo po lokalih in pregledujejo dilerje ter mafioze."

Ob vsem povedanem, torej da droga bo na legalnem ali ilegalnem trgu, dokler bodo odjemalci in da tihotapcev droge ne bodo odvrnile visoke kazni; ter po drugi strani ob že očitni prezasedenosti policije in njihovim nizkim plačam - ti resno misliš, da je to dobra ideja?

Na drugi strani se ti ponuja možnost pametno uredit zadevo in legalizirat drogo. Jo elegantno umaknit izpred šol in stran iz dosega otroških rok ter demarginalizirat uživalce, da lahko vsaj deloma funkcionirajo kot normalni ljudje in prinesejo vsaj malo v državno blagajno. Ponuja se ti možnost razbremenit policijo tako pri preganjanju organiziranega kriminala kot pri preganjanju malih ribic in uživalcev trave iz parkov ter na ta način resurse preusmeriti v odkrivanje gospodarskega kriminala ali pa odkrivanje pijancev (drogerašev) na cesti. Ponuja se ti možnost na preprost način polnit državno blagajno, namesto da denar zapravljaš za nesmiselno Sizifovo delo.

Ampak ne - tebi se zdi boljše, če policija na vsakem koraku preganja uživalce mamil po kleteh in grmovjih in zapravlja denar za preganjanje velikih rib - ki seveda delujejo tako, da ko eno ujamejo, na njeno mesto takoj pride druga.

Ne vem, no - kljub vsem podvigom policije in zasegom velikih količin heroina, ga še vedno prav vsak državljan lahko dobi prej, kot v pol ure, če stopi iz svoje bajte.
- Hoc est qui sumus -

PacificBlue ::

Hja, če je naravno, je kul, ane:

- Volčja češnja
The consumption of two to five berries by children and ten to twenty berries by adults can be lethal. The root of the plant is generally the most toxic part, though this can vary from one specimen to another. Ingestion of a single leaf of the plant can be fatal to an adult.

- Zelena mušnica
...and it is estimated that 30 grams (1 oz), or half a cap, of this mushroom is enough to kill a human.

- Datura inoxia
The seeds, as well as the entirety of this plant, are also hallucinogenic, but have a high probability of overdose.

- Trobelika
A single bite of the root (which has the highest concentration of cicutoxin) can be sufficient to cause death. In animals the toxic dose and the lethal dose are nearly the same. One gram of water hemlock per kilogram of weight will kill a sheep and 230 grams is sufficient to kill a horse. Due to the rapid onset of symptoms, treatment is usually unsuccessful.


Dober tek!


Se ne strinjam s tabo..npr. osebno poznam človeka, ki je z ibogainom premagal zasvojenost z heroinom.Pa še recimo ayahuasca:

The taking of ayahuasca has been associated with a long list of documented cures: the disappearance of everything from metastasized colorectal cancer to cocaine addiction, even after just a ceremony or two. It has been medically proven to be nonaddictive and safe to ingest. Yet Western scientists have all but ignored it for decades, reluctant to risk their careers by researching a substance containing the outlawed DMT. Only in the past decade, and then only by a handful of researchers, has ayahuasca begun to be studied. At the vanguard of this research is Charles Grob, M.D., a professor of psychiatry and pediatrics at UCLA's School of Medicine.

In 1993 Dr. Grob directed the Hoasca Project, the first in-depth study of the physical and psychological effects of ayahuasca on humans. He and his team went to Brazil, where the plant mixture can be taken legally, to study members of a church, the Uni?o do Vegetal (UDV), who use ayahuasca as a sacrament, and compared them to a control group that had never ingested the substance. The studies found that all the ayahuasca-using UDV members had experienced remission without recurrence of their addictions, depression, or anxiety disorders. Unlike most common anti-depressants, which Grob says can create such high levels of serotonin that cells may actually compensate by losing many of their serotonin receptors, the Hoasca Project showed that ayahuasca strongly enhances the body's ability to absorb the serotonin that's naturally there [4]. 'Ayahuasca is perhaps a far more sophisticated and effective way to treat depression than SSRIs [antidepressant drugs],' Grob concludes, adding that the use of SSRIs is 'a rather crude way' of doing it. And ayahuasca, he insists, has great potential as a long-term solution in maintaining abstinence.



Seveda ni to v redu, da bi šel kr tko trgat rastline in jih jest,..rabiš znanje, ki ga imajo šamani(npr ayahuasca je zmešan pripravek dveh rastlin(vsaj v osnovi), ki samo ti dve skupaj pripravljeni dasta te večurne "halucinacije".)..in ti dve rastlini sta samo eni izmed več 10 tisoč vrst rastlin, ki rastejo v amazonki..srečno naključje?



Ne vem, no - kljub vsem podvigom policije in zasegom velikih količin heroina, ga še vedno prav vsak državljan lahko dobi prej, kot v pol ure, če stopi iz svoje bajte.


In poleg tega se kriminal še povečuje, pa vseeno policija opravlja dobro delo..ma to je tako sranje, da ni vredno besede. Če bi imeli željo, bi policaji že delali bolj na tem, ne pa da lovijo tiste, ki v naselju prepeljejo malo preveč. V bistvu policiji(državi) prav paše da je tako, v to verjamem..če ne bi bilo kriminala policaji tko ala tko ne bi imeli kaj za delat..

krneki0001 ::

Vsako popoldne, ko peljem psa na sprehod vidim tukaj v črnučah dilerja, ki se lepo vozi naokoli in dila. Dila namreč zadaj ob savi, kjer ima par cest, da lahko pobegne, če bi ga kdo lovil. Vsi vedo zanj, policija pa nič ne stori. Njegovi odjemalci se celo z dunajskimi regisracijami vozijo naokoli. Ko je bila tukaj tista velika akcija, pa so jih z vrečami na glavi držali na tleh par ur,se njega ni noben dotaknil, sedel pa je zraven v lokalu. Celo moji kolegici je ponujal drogo, ko je prišla z dvema psoma na travnik. Seveda si je potem ob njenem jeznem pogledu in renčanju obeh psov premislil in se hitro odpeljal.

Ampak dejstvo ostaja nespremenjeno. Policija danes nič pametnega ne ukrene proti takim. Če bi vse to legalizirali, kdo pa potem lahko zagotovi, da bo policija kaj več naredila. Še vedno živimo v sloveniji, bananastan v katerem je najlažje preganjat tiste, ki 5km/h preveč vozijo, ostale raje pustijo na miru. Ne verjamem v to da bi policija v primeru legalizacije imela kaj več nadzora. Ja, mogoče nad tistimi slovenci ali slovenskimi državljani, ki bi se registrirali in kupovali. Tak dilerček bi še vedno avstrijcem dilal (oni pač nebi imeli in tudi nimajo namena legalizirati drog).

Meni sicer niti ne ponudi droge, ker ve da bi jih v tistem primeru orenk fasal. Če ga pa nalomim pa ni nič ponujal, bom pa odgovarjal pred sodnikom kot da bi človeku kej naredu, pa čeprav je on tisti izmeček, ki drogo dila.

Glede tega koliko policija naredi pa samo tole. Vozil sem se za črnim mercedesom ML-om mimo kolinske. Prideva do enosmerne ulice in zraven stojijo policaji. Tip zapelje v enosmerno v nasprotno smer. Policaji nič, jaz zapeljem za njim, me policaj hiti ustavljat. Mu pokažem avto spredaj in rečem " z njim sem", pa policaj reče oprostite, in me spusti v enosmerno v nasprotno stran naprej.
Če smo res enakopravni, potem bi morala oba plačat kazen za vožnjo v nasprotni smeri, pa očitno nismo vsi enaki.
Mogoče smo ja - vsi enaki, vsi ovce, pa ni važno ali črne ali bele, vsi smo ovce.

Okapi ::

moji kolegici je ponujal drogo, ko je prišla z dvema psoma na travnik.

A misliš, da te kdo resno jemlje? Otrokom v vrtcu lahko prodajaš pravljice o dilerjih, ki po travnikih za Savo neznancem ponujajo drogo, tule pa se s temi svojimi mamilarskimi zgodbicami (recimo tisti o osnovnošolcu, ki mu je fotr dal hors in ga je potem delil sošolcem) samo smešiš.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Brane2 ::

Vsako popoldne, ko peljem psa na sprehod vidim tukaj v črnučah dilerja, ki se lepo vozi naokoli in dila. Dila namreč zadaj ob savi, kjer ima par cest, da lahko pobegne, če bi ga kdo lovil. Vsi vedo zanj, policija pa nič ne stori. Njegovi odjemalci se celo z dunajskimi regisracijami vozijo naokoli. Ko je bila tukaj tista velika akcija, pa so jih z vrečami na glavi držali na tleh par ur,se njega ni noben dotaknil, sedel pa je zraven v lokalu. Celo moji kolegici je ponujal drogo, ko je prišla z dvema psoma na travnik. Seveda si je potem ob njenem jeznem pogledu in renčanju obeh psov premislil in se hitro odpeljal.



Denimo, da jutri drogo legalizirajo. Predpostavimo, da bi njena cena padla zelo hitro. Recimo da je prej gram kokaina stal €20, sedaj pa za €2 dobiš 10dkg.

Ti resno misliš, da bi se šel kdo za ta denar zaj* s prodajo po šolah in reskiral solidno kazen za par € ?
V bistvu bi imel mogoče primerljiv ali večji zaslužek, če bi po šoli prodajal solidne sendviče...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

krneki0001 ::

moji kolegici je ponujal drogo, ko je prišla z dvema psoma na travnik.

A misliš, da te kdo resno jemlje? Otrokom v vrtcu lahko prodajaš pravljice o dilerjih, ki po travnikih za Savo neznancem ponujajo drogo, tule pa se s temi svojimi mamilarskimi zgodbicami (recimo tisti o osnovnošolcu, ki mu je fotr dal hors in ga je potem delil sošolcem) samo smešiš.

O.



Okapi, vabim te da prideš pogledat, če ne verjameš. Točno tega osebka vidimo vedno ob istem času, kako se pripelje za savo, počaka 10 minut, pridejo kaki trije odjemalci v tistem času, raztala robo in se odpelje.

Kar se pa tiče očeta, ki je otroku dal za dilat - imaš novice na internetu, pa si poišči. Je bilo kr dost odmevno.

Vsako popoldne, ko peljem psa na sprehod vidim tukaj v črnučah dilerja, ki se lepo vozi naokoli in dila. Dila namreč zadaj ob savi, kjer ima par cest, da lahko pobegne, če bi ga kdo lovil. Vsi vedo zanj, policija pa nič ne stori. Njegovi odjemalci se celo z dunajskimi regisracijami vozijo naokoli. Ko je bila tukaj tista velika akcija, pa so jih z vrečami na glavi držali na tleh par ur,se njega ni noben dotaknil, sedel pa je zraven v lokalu. Celo moji kolegici je ponujal drogo, ko je prišla z dvema psoma na travnik. Seveda si je potem ob njenem jeznem pogledu in renčanju obeh psov premislil in se hitro odpeljal.



Denimo, da jutri drogo legalizirajo. Predpostavimo, da bi njena cena padla zelo hitro. Recimo da je prej gram kokaina stal €20, sedaj pa za €2 dobiš 10dkg.

Ti resno misliš, da bi se šel kdo za ta denar zaj* s prodajo po šolah in reskiral solidno kazen za par € ?
V bistvu bi imel mogoče primerljiv ali večji zaslužek, če bi po šoli prodajal solidne sendviče...


Kolikor je naša država požrešna, bo gram potem 40 evrov. Tako da bo ilegala še vedno laufala.

Zgodovina sprememb…

alenvprekrs ::

Enako kot homoseksualnost, tudi uživanje psihoaktivnih snovi, ni samo domena človeških bitij.
Konoplja je najstarejša kulturna rastlina!
Prohibicija in nasilno preganjanje povzročata samo še več kolateralne škode. Ne rešujeta ničesar!
Višina zagrožene kazni nikoli ni preprečila izvršitve kazenivega dejanja.
Psihoaktivne snovi prodaja tudi policija.
Psihoaktivne snovi prodajata politika in mediji.

Sapienti sat.

Okapi ::

Okapi, vabim te da prideš pogledat, če ne verjameš. Točno tega osebka vidimo vedno ob istem času, kako se pripelje za savo, počaka 10 minut, pridejo kaki trije odjemalci v tistem času, raztala robo in se odpelje.
Dilerjev mi ni treba hodit gledat v Črnuče, ker jih imam tule u Fužinama dovolj. Ampak ti naši ne ponujajo droge kar naključnim neznancem, ki sprehajajo pse, in ne verjamem, da so črnuški glede tega kaj drugačni.

Kar se pa tiče očeta, ki je otroku dal za dilat - imaš novice na internetu, pa si poišči.
Na internetu najdem tudi novico, da so videli NLP, pa prav tako ne verjamem.

O.

donfilipo ::

nebivedu>> Kolikor je naša država požrešna, bo gram potem 40 evrov. Tako da bo ilegala še vedno laufala.

....Tole je pa res painful point. Gram koke, vkolikor bi ga trgovec nabavljal v kolumbiji, bi bil 2EUR za gram s transportom vred. Še tako požrešna država z 200 procentno trošarino in davkom in maržo, take cene ne bi presegla. Je pa seveda res, da trenutno ni svetovne politike, ki bi tako sproščeno trgovino omogočala. Celo za travo, bi bili po moje določeni mednarodni problemi. Ampak načeloma, vkolikor se gre v legalizacijo, mora ta imeti namen ne pretirano višanje cen, pač pa nadzor nad trgom. Tega danes pravosodje in policija po svoji naravi pač ne moreta imeti. Ja in 1g koke je cca 40EUR. Razliko med nabavno ceno in prodajno potegne mafija, stroške, ki nastanejo pa obesijo tebi:) Ampak ker so zaslužki ogromni, cena pretirana, nekdo svinjsko služi. In dela vse, da tako ostane:) In jasno brez sponzorstva ne gre. Cucarachoti, ki curakajo tam v kolumbiji, so kmetje z brzostrelkami. Banda za njimi v verigi pa ugledni gospodi. Edini problem je, da ti namesto njih plačaš dajatve na kokain. In ta kar nekaj škode povzroči:) In gospoda mafijci se ti smejejo v brk, a seveda kimajo tvoji politiki, vse dokler jih ne boš začel lastnoročno streljati. Potem te bodo pa zaprli:)
.....Ampak govorimo o travci. Domači? Predvidevam, da bo dolgoletni trud te skupine namenjen pridelavi in nadzorovani strokovni prodaji pod nadzorom države. Travca ni samo za v žilo:)
.....In nebivedu tista afera: otrok je našel bel prah in vprašal očeta kaj je to. Oče je odgovoril sladkarije. In je bil mulc cheguevara in vzel 'sladkarije' in delil po šoli. Tako se zgodi, če lažeš mulcem...ata pa bo sedel, vse dokler se otroci ne navadijo na kaj boljšega:) Na prave sladkarije so že navajeni, a slaščičarji nimajo ravno bajnih dohodkov. Se mi zdi, če gledam Murkota, da se osladnost mnogo bolje prodaja:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

nimbix ::

Jaz bi jim legaliziral tole že samo zato, da se neha trošit denar za preganjanje ene flance, pa da potheadi nehajo težit s tem, kaka krivica se jim godi. :)

Okapi ::

otrok je našel bel prah in vprašal očeta kaj je to. Oče je odgovoril sladkarije.
Samo da to ni bilo na osnovi šoli v Črnučah, ampak v vrtcu v New Jerseyu (pa tudi tam vprašanje, če je bilo res).

O.

imagodei ::

PacificBlue> "Se ne strinjam s tabo..npr. osebno poznam človeka, ki je z ibogainom premagal zasvojenost z heroinom.Pa še recimo ayahuasca:"

No, samo dejstvo, da se ne strinjaš, ni kakšen poseben podatek. S čim točno se pa ne strinjaš? Moja trditev je bila, da delitev na naravno vs nenaravno nima smisla. Da ni res, da je vse naravno OK, medtem ko je sintetično nujno slabo. Kaj te moti v tej trditvi?


PacificBlue> "Seveda ni to v redu, da bi šel kr tko trgat rastline in jih jest,..rabiš znanje, ki ga imajo šamani(npr ayahuasca je zmešan pripravek dveh rastlin(vsaj v osnovi), ki samo ti dve skupaj pripravljeni dasta te večurne "halucinacije".)..in ti dve rastlini sta samo eni izmed več 10 tisoč vrst rastlin, ki rastejo v amazonki..srečno naključje?"

Prvič, večina ljudi v zahodnem svetu nima znanja iz šamanstva. Drugič, zakaj bi povprečen rekreativni uživalec drog želel uporabljati obredne droge v tak namen, kot so jih uporabljali šamani?
- Hoc est qui sumus -

donfilipo ::

Okapi tako je. Novozelanski časopisi.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

imagodei ::

nebivedu> "Vsako popoldne, ko peljem psa na sprehod vidim tukaj v črnučah dilerja, ki se lepo vozi naokoli in dila. Dila namreč zadaj ob savi, kjer ima par cest, da lahko pobegne, če bi ga kdo lovil. Vsi vedo zanj, policija pa nič ne stori. Njegovi odjemalci se celo z dunajskimi regisracijami vozijo naokoli. Ko je bila tukaj tista velika akcija, pa so jih z vrečami na glavi držali na tleh par ur,se njega ni noben dotaknil, sedel pa je zraven v lokalu. Celo moji kolegici je ponujal drogo, ko je prišla z dvema psoma na travnik. Seveda si je potem ob njenem jeznem pogledu in renčanju obeh psov premislil in se hitro odpeljal. "

Še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje, kako točno prohibicija rešuje takšne probleme? Čakam na tvoj odgovor. Jaz sem ti točno povedal, kako bi jih rešila legalizacija. Vse, kar počneš ti, je to da tarnaš nad obstoječim stanjem (dealerji se prosto sprehajajo med bloki, ponujajo drogo tvojim prijateljicam, otroci nosijo drogo svojih staršev v šolo), ob enem pa bi v tem istem dreku rad čepel še naprej. Prosim, da mi konkretno poveš, kako lahko prohibicija in preganjanje drog reši te probleme.


nebivedu> "Ampak dejstvo ostaja nespremenjeno. Policija danes nič pametnega ne ukrene proti takim. Če bi vse to legalizirali, kdo pa potem lahko zagotovi, da bo policija kaj več naredila."

Če bi bila droga legalizirana (in ostro nadzorovana), potem policija seveda ne bi preganjala uporabnikov / zasvojencev. Dealerjev praktično ne bi bilo več, ker črni trg avtomatično ugasne, če so droge preprosto dostopne na legalen način. Črni trg je direktna posledica prohibicije - kvaliteta droge je nenadzorovana, cene pa visoke, ker kriminalci pač tvegajo. Ko se droga legalizira, črni trg ne more več konkurirati nizkim cenam in preprodaja postane nezanimiva. Seveda obstaja možnost, da bi kdo legalno nabavljal drogo in jo preprodajal naprej mladoletnim (ki droge legalno ne bi mogli kupiti), zato pa je treba vzpostaviti čimbolj strog nadzor (npr. registracija uporabnikov trdih drog, prodaja zgolj v pooblaščenih in varnostno opremljenih lekarnah, baza podatkov, točno določene dnevne količine...)

Skratka, policija nima več kaj početi pri preganjanju uporabnikov ali običajnih dealerjev. Namesto tega bi svoje resurse lahko dali v nadzor "mini dealerjev", ki bi kljub prepovedi legalno kupljeno drogo posredovali mladoletnikom. Namesto kakega policista bi lahko izučili več inšpektorjev, ki bi opravljali nadzor prodaje kontroliranih substanc (nikotin, alkohol, droge) po trgovinah in specializiranih prodajalnah. Nihče ne pravi, da bi bil prehod enostaven, ampak v vsakem primeru legalizacija prinaša več prednosti, kot slabosti. Čeprav bi se morda še vedno našel kak kljukec, ki bi legalno kupljeno drogo posredoval mladoletnikom, bi bilo tega definitivno manj, kot danes. Vedno, ne glede na to, kaj storimo, pa bo majhen procent mladoletnikov vedno prišel v stik z mamili. Tega ne moremo preprečit. Tudi če danes 100% natančno izvajamo zakon, ki prepoveduje prodajo alkoholnih pijač mladoletnim, lahko le-ti doma skrivaj kradejo alkohol staršem. Kako naj država to prepreči?


nebivedu> "Ne verjamem v to da bi policija v primeru legalizacije imela kaj več nadzora. Ja, mogoče nad tistimi slovenci ali slovenskimi državljani, ki bi se registrirali in kupovali. Tak dilerček bi še vedno avstrijcem dilal (oni pač nebi imeli in tudi nimajo namena legalizirati drog). "

Še enkrat - policija po legalizaciji drog nima več pravega dela na področju preganjanja drog. Kvečjemu pridejo aretirat nekoga, za katerega upravičeno sumijo, da krši zakon in preprodaja drogo mladoletnim.

Nočeš videti cele slike, nikakor. Jasno, da je treba vzpostavit nadzor nad prodajo drog. Nihče ne želi, da bi se po legalizaciji droge prodajale v trgovinah na policah s sladkarijami! Šlo bi za kontrolirane substance. Treba bi bilo vzpostavit sistem nadzora prodaje, ki bi posamezniku dovolil nakup samo manjše količine droge, ne pa 10 kilogramov trave na zalogo! Na ta način se znebiš dealerjev, ki bi nosili travo ali heroin v Avstrijo.
- Hoc est qui sumus -

nimbix ::

Vsako popoldne, ko peljem psa na sprehod vidim tukaj v črnučah dilerja, ki se lepo vozi naokoli in dila. Dila namreč zadaj ob savi, kjer ima par cest, da lahko pobegne, če bi ga kdo lovil. Vsi vedo zanj, policija pa nič ne stori.

Deluješ mi jezno in napeto. Naslednjič ga raje vprašaj, če ti lahko proda kaj, kar te bo pomirilo in ti dalo nov pogled na svet. :D

krneki0001 ::

Imogodei,
Zakaj že sedaj ne pridejo aretirat nekoga, ki že sedaj krši zakon in prodaja drogo mladoletnim?
Zakaj že sedaj, ko je alkohol dovoljen in legalen, ne pospravijo vseh pijancev iz cest?

Ker niso sposobni, ker nimajo več nobenih pravic. Policaj lahko službo zgubi v trenutku, ko malo nerodno prime kriminalca in mu roko zvije, kriminalec pa dobi odškodnino in deluje naprej s svojo dejavnostjo.

Če bi pri nas delali z dilerji in zasvojenci tako kot so v bivši jugi, mislim, da bi jih bilo vsaj 90% manj. Včasih je policaj nabutal dilerja, mu pobral vso robo (lahko mu je pregledal žepe) in ga odpeljal na postajo. Danes pa diler z kilo heroina in dobrim odvetnikom z lahkoto po pol ure nadaljuje svoj posel.


Ne vi zdej tukaj pametovat kok bi legalizacija rešila zadeve. Sej je alkohol čisto legalen, v vsaki štacuni ga lahko kupiš, še med bomboni in slaščicami ga dobiš, pa še vedno šnops sami ljudje kuhajo, še vedno so pijani ljudje na cestah in ubijajo nedolžne, še vedno pijanci pretepajo svoje familje. Pa še vedno ni nič bolje od takrat, ko je bila prohibicija. Edino dilerji sedaj ne služijo več toliko, pije se ga pa še vedno preveč.
In enako bo z drogami. Uporabljali je bodo enako, če ne še več, ker še tisti, ki imajo sedaj strah, ga potem ne bodo imeli, ker bodo lahko uradno vse kupili. Samo dilerji ne bodo služili, bo imela korist država od tega. A kaj ko je državi do tega, da ima čimveč koristi - bo mogoče še reklamirala drogo, da bi je več prodala. Sej naša država ni nič boljša od mafiozotov in dilerjev.

nimbix, me pametuj. Če si ti zadetek in se znaš sproščat samo z drogo, ni nujno da smo ostali enaki.

nimbix ::

nebivedu, dragi moj, tvoja sovražna nastrojenost kaže, da se ne znaš sproščati. Vprašaj na naslednjem sprehodu za Hofmanna. V 2 urah boš objemal svojega psa in jokal od sreče. :D

Zakaj vztrajaš pri tem, da mora mladina kupovati drogo neznanega izvora? In po vrhu vsega od kriminalcev? Ali ti je res pomembno samo to, da imaš prav? Razočaran sem nad tabo. Res.

jype ::

Pamž naj, če bi se rad zadeval s travo, kupi teglc v semenarni in si vzgoji rastlinco.

Če bi se pa rad s heroinom, naj gre pa k dohtarju in ga prepriča kako težko mu je živet, pa mu bo napisal recept, s katerim bo šel v lekarno.

Obstoječi narkomani bodo pa nehali krast, ker jim bo sociala lahko plačala zdravljenje od odvisnosti iz trošarin, pa še legalno drogo jim bo preskrbela, da bodo imeli možnost zmanjševati dozo na način, ki jih ne bo ubil.

imagodei ::

nebivedu> "Zakaj že sedaj ne pridejo aretirat nekoga, ki že sedaj krši zakon in prodaja drogo mladoletnim?
Zakaj že sedaj, ko je alkohol dovoljen in legalen, ne pospravijo vseh pijancev iz cest?
Ker niso sposobni, ker nimajo več nobenih pravic. Policaj lahko službo zgubi v trenutku, ko malo nerodno prime kriminalca in mu roko zvije, kriminalec pa dobi odškodnino in deluje naprej s svojo dejavnostjo."


Jah, glej, te stvari so mal bolj komplicirane. Če policaj nekoga zaloti pri dejanju preprodaje, ga verjetno lahko (oz. mora) aretirat. Če ga pa ne zalotijo pri dejanju, je pa treba zoper osebo uvest preiskavo. No, bolj točno bi kakšen pravnik znal povedat, ampak kar tako pa policisti ne smejo ljudi ustavljat in pregledovat. Verjemem, da se marsikateremu policaju za tistih 800 EUR niti ne da nosit glave na prodaj. Organiziran kriminal je le organiziran kriminal. Preiskavo imajo pa na čez kriminalisti, ne pa uniformirana policija.

V bistvu iz zelo zanesljivega vira vem, da marsikatera policijska patrulja ponoči parkira avto v grmovje in zadrema, namesto da bi nadzorovali promet. Za 800 EUR se jim pač ne da ukvarjat z raznovrstnimi bebci in pisat poročil. Ja, narobe svet je tale država. Ampak to ni izgovor, da imamo tudi politiko glede mamil rešeno po srednjeveško. Če se da kaj izboljšat, je to treba narest.


nebivedu> "Če bi pri nas delali z dilerji in zasvojenci tako kot so v bivši jugi, mislim, da bi jih bilo vsaj 90% manj. Včasih je policaj nabutal dilerja, mu pobral vso robo (lahko mu je pregledal žepe) in ga odpeljal na postajo. Danes pa diler z kilo heroina in dobrim odvetnikom z lahkoto po pol ure nadaljuje svoj posel."

Ja, če je pa kdo preveč naglas povedal kakšno šalo čez partijske voditelje, je pa lahko šel za nekaj let na Goli otok. Upam, da se ti ne toži preveč po tistih časih.

Morda bi se danes dalo naredit več, če bi bile razmere urejene. Policistov manjka, prenizke plače imajo, njihov odnos je (stereotipno sicer, ampak v povprečju gotovo velja) neprofesionalen... Ostanki prejšnjega sistema še vedno narekujejo, da smo ljudje potencialni kršitelji, namesto potencialne žrtve. Etika "To serve and to protect" je še precej daleč.

Ampak vse to nima veze, ker sem ti že jasno pokazal, da tudi uvedba smrtnih kazni za preprodajalce ne pomeni, da drogo lahko izkoreniniš - na Kitajskem in na Tajskem vsako leto izvedejo vsaj nekaj eksekucij obsojenih preprodajalcev. Očitno je so uživalci droge pripravljeni plačati dovolj visoke zneske, da preprodajalci upajo tvegati. Drog ne moreš izkoreninit z represijo!

Močno se motiš, če misliš, da v bivši Jugi ni bilo mamil. Samo bolj underground so bila. Predlagam, da si prebereš knjigo Droge v svetu in pri nas (L.Milčinski, M.Tomori, F.Hočevar, Ljubljana 1983). S tematiko drog se ukvarja tudi mladinski roman Baronov mlajši brat (V. Mal, Ljubljana 1985).


nebivedu> "Ne vi zdej tukaj pametovat kok bi legalizacija rešila zadeve. Sej je alkohol čisto legalen, v vsaki štacuni ga lahko kupiš, še med bomboni in slaščicami ga dobiš, pa še vedno šnops sami ljudje kuhajo, še vedno so pijani ljudje na cestah in ubijajo nedolžne, še vedno pijanci pretepajo svoje familje. Pa še vedno ni nič bolje od takrat, ko je bila prohibicija. Edino dilerji sedaj ne služijo več toliko, pije se ga pa še vedno preveč."

Mah, ti zdej tukaj pretepaš slamnate može. Pijani ljudje na cestah in prosta dostopnost alkohola sta dve popolnoma ločeni zadevi. Ti bi rad, da tvojemu otroku v osnovno šolo ne prinese heroina njegov sošolec, right? To se da doseči tako, da se drogo legalizira in kontrolira. Sama legalnost ali ilegalnost droge pa nima veze pri tem, ali ljudje vozijo pod vplivom, ali ne. Koliko ljudi poznam, ki se že danes, ko je marihuana prepovedana, vsak dan "napušijo", nato pa sedejo za volan.

What's your point, exactly? Enostavno ne drži, da bi se sedaj po cestah vozilo manj zadetkov, kot se bi jih v primeru legalizacije. To je drug problem - problem države, da učinkovito odstranjuje in kaznuje tiste, ki po cestah vozijo neprisebni. Point legalizacije ni v tem, da bi vplivali na količino bedakov, ki vozijo pijani/zadrogirani. Point je v tem, da tvoji otroci v osnovni šoli ne morejo več priti v kontakt z drogo oz. da se ta možnost zmanjša na minimum. V tem trenutku osnovnošolec lažje pride do trave, LSD-ja ali do heroina, kot pa do litra vina. Golobrademu mulcu, ki je še vidno mlajši od 18 let ne bo litra vina prodala nobena prodajalka. Dealerja pa ne bo prav nič pekla vest, ko bo mulcu izročil gram droge.

Za odstranjevanje zadrogiranih bedakov s cest bo pa treba storit kaj drugega. Vožnja v vinjenem stanju je slovenski nacionalni šport. Če ne voziš pijan, nisi The Man. To ali je droga legalna ali ne, pri takšnem butastem narodu ne igra vloge.
- Hoc est qui sumus -

Domacica ::

Poskusil sem 3x, zmeraj dobim Sorry_code_invalid (koda proti spamu). Ne mislim pa več zapravljati živcev.

BTW, poskusil sem tako lowercase kot tudi uppercase.


Se opravicujem za napake na peticiji, vendar buga neznamo odpravit, saj ne dela le pri explorerju, kajti v mozilli ni problema. Sicer pa pač par podpisov manj. Pač ne gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Domacica ()

PaX_MaN ::

Torej zate pijanec, ki vozi avto po cestah in s tem ogroža nedolžne ni kriminalec? Diler z drogo, ki jo prodaja mladoletnim ni kriminalec? Kaj pa sta taka dva osebka - pijanec in diler, žrtvi sistema mogoče? Ali pa lokalna junaka, en vsak večer nabasan pretepa ženo in otroke (seveda v lokalu itak nobenemu ne upa nič rečt, ker ve da bo nabutan), drugi pa vsak dan prodaja drogo mladoletnim.
Tukaj v črnučah so dobili sinkota v tretjem razredu osnovne, kako je talal heroin sošolcem - mu ga je očka dal, da naj ga malo raztala. Me zanima, kaj bi ti s takim naredil, da tvoj otrok v tretjem razredu osnovne šole postane odvisen od trde droge? Jaz osebno ga ubijem še preden policija pride do njega.

Oh, silly me, ko sem mislil, da boš začel kot argumente naštevat število umrlih zaradi predoziranja alkohola/kokaina/norih gobic/kar je za zadet se, ker tole zgleda, at best, kot tisti rek čez lužo: "Guns don't kill people, people kill people".

Domacica ::

Sicer pa kdo ne bi posadil semena, ki bi nahranila lačne, oblekla revne in bogate, umogočala izražanje na papir, omogočala prevoz iz točke A do točke B, učistila zemljo teških kovin, pripravila zemljo za drugo polščino?

KDO NE BI te rastline posadil in zakaj?

imagodei ::

Domacica,

kako komentiraš moje odgovore na vaše zapise na spletni strani. Pobrskaj malo višje.
- Hoc est qui sumus -

Domacica ::

za in proti

nisem pa dal glasu k petciji, ker je skrajno neresna (beri skropucalo). Drugače celotno zadevo glede legalizacije (samo marihuane) podpiram, vendar dokler bo peticija napisana na osnovi referata učenca 5 razreda, ne dobi mojega glasu.


Razsvetli nas in napiši boljšo, najlažje je kritizirat, vsak pa ve zakaj se gre, torej je bolje da je napisano na nivoju 5 letnika, kajti ti že imaš predsodke na takšnem nivoju.

Kdor koli želi spremembo, mi jo lahk posreduje na mail, še vesel bom, saj do sedaj vse stoji na mojih besedah in priznam, da kar se slovenščine tiče ni ravno na nivoju. Sicer pa, kaj si pa ti naredil, da lahko blatiš druga dela? Če nočeš podpisat ql, pač ne. Sj rabimo 40000 podpisov ne tvojega.

Srečno kekec.

jype ::

Domacica> Razsvetli nas in napiši boljšo

Nisem še utegnil, počakaj še malo. Pismeni imamo očitno precej dela.

Domacica> Sj rabimo 40000 podpisov ne tvojega.

Potrebuješ vsak podpis, ki ga lahko dobiš, pa žal tudi to ne bo dovolj.

Domacica ::

Super, pričakujem na mail. Sam sem že povedal, da gre to le za igro, ki bi pokazala približno število zagovornikov. Ne gre za nič resnega, saj z peticijo očitno nemoreš narediti nič, tudi če se zbere 40000 podpisov je folk, ki sedi za tv-jem in bere v časopisih močno prepričan, da legalizacija ne pomeni nič dobrega. Pač tko je. Ko prideš zadevi skoraj do dna, opažaš da smo le ovce, ki sledijo nesmislom in nikomur se ne da kaj storiti za bolje, saj bo nekdo drug naredil kao namest njih.

jype ::

Domacica> Ko prideš zadevi skoraj do dna, opažaš da smo le ovce, ki sledijo nesmislom in nikomur se ne da kaj storiti za bolje, saj bo nekdo drug naredil kao namest njih.

No, to ne drži popolnoma. Mnogim je preveč vseeno, mnogi so proti, a spreminjati sistem je lažje, kot si marsikdo misli - nikakor pa ni lahko.

Okapi ::

Samo s peticijo ne boš nikogar prepričal. Ljudi se prepričuje s podatki, z zgledi, primeri, poljudimi razlagami, prepričevanjem ...

O.

Domacica ::

Kako je lahko vseeno, saj če že pogledamo iz ekološkega vidika, ti da konoplja več biomase kot drevo, ki se pridno seka in predeluje za papir.
Uporaba neštetih pesticidov, ki jih imaš ti in mi vsi ostali v krvi, po zaužiti hrani... Zakaj? ko bi lahko kolobarili z konopljo.
Čisti vodo... Ki jo počasi primankuje.
Kako je lahko osebi vseeno?
Kako je lahko proti? Prohibicija ni naredila nič dobrega. Saj je bil lepi primer v zda, ko so prepovedali alkohol... Kaj je že bilo potem? Aja mafija se je rodila.

Samo s peticijo ne boš nikogar prepričal. Ljudi se prepričuje s podatki, z zgledi, primeri, poljudimi razlagami, prepričevanjem ...

O.


Podatek nizozemska ni dovolj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Domacica ()

Okapi ::

Kako je lahko vseeno, saj če že pogledamo iz ekološkega vidika, ti da konoplja več biomase kot drevo, ki se pridno seka in predeluje za papir.
Uporaba neštetih pesticidov, ki jih imaš ti in mi vsi ostali v krvi, po zaužiti hrani... Zakaj? ko bi lahko kolobarili z konopljo.

Problem (nekaterih) zagovornikov legalizacije je tudi v tem, da ne znate prav argumentirati vzrokov zanjo, in si izmišljujete nekatere za lase privlečene ali čisto izmišljene argumente.

V čem je konolja boljša od lesa za izdelavo papirja? Kaj ima kolobarjenje s konopljo veze z pridelavo pšenice in koruze?

Predvsem pa industrijska konoplja je že nekaj let dovoljena, vsak, ki hoče, jo lahko prideluje, kaj ima to skupnega z legalizacijo?

O.

jype ::

Domacica> Kako je lahko osebi vseeno?

Ej, več deset tisoč ljudi na leto kupi BMWja, otroci v afriki pa umirajo od lakote.

In če malo pretiravam - vas skrbi zarad pohanja, manj kot 2000km jugovzhodno je pa praktično vojna za pravico nič manj kot do svobode gibanja.

PaX_MaN ::

Podatek nizozemska ni dovolj?

A to je tist, k majo ful tulipanov nasajenih?

ABX ::

ABX,
Jype govori za vse droge, tudi za heroin in kokain. In proti temu sem absolutno proti. Trava me niti ne zanima dosti. Peticije pa vseeno ne podpišem za legalizacijo.


Ah.

No, za težke droga je debata spet malo drugačna. Če je nelegalna je kvaliteta slaba in načeloma malo težje za dobit. Vendar na ta način se financira kriminal. Kar povzroči veliko negativnih posledic gospodarstvu.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Domacica ::

Kako je lahko vseeno, saj če že pogledamo iz ekološkega vidika, ti da konoplja več biomase kot drevo, ki se pridno seka in predeluje za papir.
Uporaba neštetih pesticidov, ki jih imaš ti in mi vsi ostali v krvi, po zaužiti hrani... Zakaj? ko bi lahko kolobarili z konopljo.

Problem (nekaterih) zagovornikov legalizacije je tudi v tem, da ne znate prav argumentirati vzrokov zanjo, in si izmišljujete nekatere za lase privlečene ali čisto izmišljene argumente.

V čem je konolja boljša od lesa za izdelavo papirja? Kaj ima kolobarjenje s konopljo veze z pridelavo pšenice in koruze?

Predvsem pa industrijska konoplja je že nekaj let dovoljena, vsak, ki hoče, jo lahko prideluje, kaj ima to skupnega z legalizacijo?

O.

V vsebini biomase je konoplja bolša saj iskoristek enega hektarja je očitno večji od 1 hektarja gozda. Da ne govorimo o času. Konoplja lahko zraste hitreje kot drevo ene 30 let hitrej.

Kolobarjenje ima veliko s tem!
Saj za pridelavo pšenice in koruze porabiš nešteto pesticidov, ki pristanejo v naših organizmih. Daj si testirat kri, pa boš videl.
Pri konoplji ni plevela za katerega bi blo potrebno porabiti pesticide in to je napredek... nimaš pesticidov, koruza raste še bolje, saj ji konoplja uredi zemljo itd. Predlagam ti branje knjige: Velika knjiga o konoplji, kjer imaš z destvi in dokazi vse to dokazan. Če ne verjameš pač ne, saj te ne silim.

Okapi ::

V vsebini biomase je konoplja bolša saj iskoristek enega hektarja je očitno večji od 1 hektarja gozda.
In kaj točno s to biomaso od konoplje lahko počneš? Kako lahko z njo nadomestiš gradbeni les, drva ...?

Saj za pridelavo pšenice in koruze porabiš nešteto pesticidov, ki pristanejo v naših organizmih
In kako točno konoplja pomaga pri manjši porabi pesticidov (= obramba pred škodljivci), s katerimi škropijo pšenico in koruzo?

O.

Domacica ::

ne pusti svetlobe do tal, da bi se razvil plevel.
da iz biomase se da kurit za ogrevanje, dejansko 50% gre lesa za papir, pa je dokazan da je bolj obstojen papir iz konoplje. Če nič drugega, da vsaj papir rešimo!
Prva biblija je iz konopljinih vlaken... V dobrem stanju še danes.

JayKay ::

naj si nekdo raje pogleda BBC-jev dokumentarec Legal Highs. Ker ni nobene regulative je v njih marsikaj veliko bolj škodljivega, kot pa recimo v travi, ipd. Zato so jih nekaj tudi dal ina listo prepovedani drog.
Še vedno je bilo bolje imeti prost dostop in primerno regulativo, kot pa črni trg.

Okapi ::

da iz biomase se da kurit za ogrevanje, dejansko 50% gre lesa za papir
In kateri zakon prepoveduje izdelavo papirja iz konoplje? Ali pridelavo konoplje za papir?

O.

Domacica ::

pozanimaj se kakšna je procedura za tako imenovan nasad. Oteženo pridobivanje dovoljenja, rabiš od ministerstev dovoljenja itd.
Sicer pa če bi bila ne industrijska, bi bate lahko še predelali za zdravilne namene...
Youtube: Run from the cure

innerspace ::

Vceraj je bila na Italia1 oddaja Le Iene...pokazali so prispevek o bolnikih z multiplo sklerozo, ki so se odlocili za alternativno zdravljenje s kanabisom.
Dogaja se tole:
-Na dan naj bi tak bolnik(po standardnih metodah) za lajsanje krcev jemal po 4-7 razlicnih vrst zdravil(po receptu, razlicni proizvajalci), ta zdravila imajo med seboj dopolnjujoce in izkljucujoce efekte. No, en tak ucinkovit koktejl vsebuje vsaj 4 razlicne tablete(2x dnevno). Cena ni bila navedena.
-Bolnik ki se odloci za zdravljenje s kanabisom, ima na razpolago dve moznosti...ena je legalna, druga seveda ilegalna.
Legalna varianta predvideva zdravljenje z raztopino, ki vsebuje THC ter se eno(pozabil) aktivno ucinkovino, pac obe ti ucinkovini sta seveda prisotni v rastlini. Torej, postopek za pridobitev ene doze razprsila za pod jezik(traja 3 mesece) je takle-posiljanje prosnje od lokalnega zdravnika v lokalno lekarno, iz tu v glavni inspektorat v Rim, iz Rima gre prosnja v London, iz Londona nekam v Kanado(tam to proizvajajo, imajo zakon ki to omogoca), iz Kanade nazaj v London, od tam sporocijo in pocakajo na konsenz neke komisije na Dunaju, sele nato posljejo razprsilo v Italijo, v lekarno, kamor lahko pride bolnik prevzet.
Mogoce sem se kak korak izpustil.
V glavnem ta postopek traja 3 mesece(od prosnje do prevzema), s tem da ima bolnik pravico imeti le po eno tako dozo. Torej ko mu zmanjka, mora spet cakat 3 mesece za novo.
Ironija je, da imajo v Italiji center za raziskovanje kanabisa, v katerem pridelujejo "medicinsko" konopljo, raziskujejo njene ucinke, tako izboljsujejo sorto. In na koncu kar je viska zazgejo(govorim o desetinah kilogramov zelo uporabnih vrhov), saj jim zakon ne dovoljuje posredovanja bolnikom, ker je to ilegalno.
Bojda je se mozno dobit medicinsko konopljo v Italijo iz Nizozemske, seveda pod nadzorom.
-Ti bolniki so rekli, da ima kanabis prakticno perfekten ucinek na telo v njihovem stanju(MS), da spricanje pod jezik parkrat na dan popolnoma nadomesti vse tablete, plus deluje stimulativno...eden je celo pred kamero vstal iz vozicka, pred uporabo kanabisa pa ni mogel iztegniti niti noge v kolenu.
-Tacas, ko cakajo na novo posiljko iz Kanade, pa si pomagajo z ilegalno nabavo, saj je taka uporaba neprimerno boljsa kot uporaba navadnih zdravil.
Mimo zakona, ampak za boljse pocutje.

Tole je lih za oris absurdnosti zakonodaje in represije.

Vecinoma smo ljudje zaradi takih nacinov polni strahu in nedovzetnosti, zato me ne cudi brat nekaterih neumnosti tukaj in drugje.
Spametujte se.

Domacica ::

Malo gledam vašo spletno stran... Groza, kakšno slovnično skrpucalo! Pozdravljam vaš projekt legalizacije, ampak če želite izpasti resni, je treba tudi besedilo na strani lektorirat.

VEM, DA JE POTREBNO! Vendar čas ene osebe na takem projektu ne zadošča!

In pa, ne prodajat pol-resnic. Pri inteligentnih ljudeh ima to kontra učinek. Iz vaše spletne strani:


* Ljudje preprosto ne vedo resnice o marihuani in njenih zdravstvenih učinkih. Zahvaljujoč lažni propagandi, ljudje mislijo, da je marihuana nevarna, tako nevarna kot kokain, ko je v resnici bolj varna kot alkohol, tobak in celo kofein.

Se strinjam. Celo še več: v šolah otrok ne poučujejo o drogah in razlikah med njimi, ampak vse droge (z izjemo alkohola) mečejo v isti koš: vse je grozno sranje, če poskusiš marihuano, si narkoman in boš čez pol leta na heroinu, nato se začnejo kraje, življenje na ulici in čez nekaj mesecev smrt zaradi overdosa. Ko mladoletnik vseeno (zaradi pritiska družbe, ker želi biti frajer ali iz uporništva) poskusi marihuano, ugotovi, da je vse, kar so mu naložili v šoli, navaden BS. Zjutraj se je zbudil OK, brez silne želje, da se takoj še enkrat zadane, očitno ni zasvojen... Tukaj je pa potem resna nevarnost, da se mulec poda na čudna pota in poskusi še kakšno drugo, bolj nevarno drogo.

Objektivne informacije v šole, na televizijo, radio, v obšolske dejavnosti... To je rešitev. Uporaba katerekoli droge naj bo odsvetovana. Najboljše je, če v telo ne vnašaš nobenih "čudnih" snovi (vključno z nasičenim holesterolom ipd.) - če pa že, se mladostniki morajo zavedati, da je MJ "blažev žegen" v primerjavi z bolj nevarnimi drogami.


*Zdravstvene korporacije jo nočejo. Marihuana je zelo učinkovito zdravilo zoper velikemu številu bolezni, po legalizaciji bi potreba po zdravilih močno padla, kar pomeni tudi padec njihovih profitov. Konoplja je rastlina, zato se je ne da patentirati, brez patenta se pa ne da mastno zaslužiti, zato nimajo nobenega interesa po legalizaciji konoplje. Poslužujejo se podkupovanjem politikov, naj marihuana še naprej ostane prepovedana.

No, to je pa že oslarija - farmacevtske družbe stalno iščejo nove in nove rastline, iz katerih bi lahko pridelovale različne zdravilne učinkovine. Farmacevtske družbe običajno imajo dovoljenje za promet s prepovedanimi snovmi - tudi s takimi, ki so na cesti poznane pod imenom "droga". Nemalo jih proizvaja morfij, celo heroin za medicinsko uporabo. Zakaj torej ne bi stegnili prstov po marihuani, če bi bilo to v njihovem interesu? V besedilu omenjate da je MJ "zelo učinkovito zdravilo zoper velikemu številu bolezni" - proti katerim točno?
link

Poleg tega: kaj pa se spremeni, če se marihuano legalizira, mi ni jasno: še vedno nek bolnik, ki bi mu marihuana koristila, precej težje dozira ravno pravšnji odmerek THC-ja preko kajenja, kot pa, če použije kapsulo. Pri kajenju je odvisno od mnogih faktorjev - koliko močno "robo" si dobil, kako si razporedil marihuano po rizli, kako globoko potegneš dim, koliko časa zadržiš v sebi... Menda ne bo zdravnik predpisoval jointov, kjer ti bo dal navodila: 3-4 vdihe, po 20 sekund? Tabletka s točno določeno gramaturo ima nebroj prednosti pred jointom.

FORA ni v kajenju. Kajenje je naslabša oblika uporabe konoplje. Da se narediti olje. in je doziranje mogoče natančno! saj če imaš nasad v umetnih 110% pogojih lahko točno veš kakšen stuff pridelaš.


* Lastniki naftnih refinarij jo nočejo. Iz konoplje se da narediti biodizel, resen (ekološko prijazen) konkurent nafte. Zato lastniki nafte najraje vidijo, da se še naprej uporablja umazana nafta, še naprej planet globalno segreva, saj je to vir njihovih dobičkov.

Tudi tukaj je razmišljanje jako čudno, dasiravno bolj verjetno. Vseeno: zakaj pa naftarji, če je res toliko prednosti, ne začnejo vlagat v razvoj biodizla iz MJ? Poleg tega se (tudi v Sloveniji, kaj šele v svetu) že kar nekaj časa da pridelovat industrijsko konopljo, ki se od vsem poznane MaryJane razlikuje le po nizki vsebnosti THC-ja... Ako je problem v lastnikih naftnih rafinerij, potem bi verjetno le-ti uspeli zlobirati, da ostanejo prepovedane VSE vrste marihuane, ne da?

Prvi avto je bil gnan na biodizel iz konoplje. Procedura za nasad je nenormalna in zahtevna za vsakega "kmeta". Pridobivanje dovoljenj itd!

* Tovarne pesticidov jo nočejo. Konoplja ne potrebuje pesticidov in herbicidov. Ne le to, legalizacija marihuane bi lahko nadomestila nekatere druge industrijske rastline, ki pa potrebujejo pesticide.

Spet brezvezno nakladanje. Industrijska konoplja je na voljo - naj jo zainteresirani pridelovalci kar vzgajajo in če bodo tržno uspešni, če bodo zaradi odsotnosti potrebe po škropljenju s pesticidi lahko svoj pridelek prodali ceneje; če bo tekstilna industrija zaradi tega lahko prodajala enako kvalitetne izdelke cenejše, potem bomo priča velikemu razmahu konoplje.

Bi bil zelo vesel in tudi na tem delam spodbujam lastnike zemljišč, da bi nasadili nasade ustvarili obrate, katerih ni!


* Lastniki bombažnih nasadov jo nočejo. Konoplja ima potencial zamenjati ali močno zmanjšati bombaž.

Verjetno ste mislili napisat da ima potencial "zamenjati ali močno zmanjšati potrebo po bombažu"? No, če to drži ne razumem, zakaj bi nek manager, ki zna računati in ki vidi, da bi mu konoplja prinašala profit, v štartu vsaj del svojih polj namenil pridelovanju industrijske konoplje? Ne bo mu treba škropiti polja s pesticidi, konoplja raste na praktično vsaki podlagi, je skrajno nezahtevna - zakaj se je brihten podjetnik boji in vidi v njej konkurenco? If you can't beat them, join(t) them!

Mislim, resno... Če je konoplja alternativa bombažu in če je hkrati še cenovno ugodna, zakaj vztrajati na inferiornem bombažu? Sicer pa, če na brzino vržem oko na cene tekstilnih izdelkov iz konoplje, mi postane hitro jasno... Navadno bombažno majico dobim na razprodaji za 5 EUR. Srajco od 15 EUR dalje. Pulover za kakih 25. Kavbojke od 40 EUR naprej. Majico z dolgimi rokavi za kakih 20 EUR... Ko pa pogledam cene izdelkov iz konoplje... me malo mine: kljikot

EDIT: oblika

Tudi jaz nevem zakaj je tako. Mogoče, ker za konopljo rabiš dovoljenje iz ministerstva? Pa celo kompliciranje. Varovanje njive? A koruzo tut varujemo?

Kar se tiče lobijev pri zdravstvu si poglej kakšen dokumentarec glede tega. Priporočam link
Kaj bi zdravstvu pomenilo to, da si bi lahk vsak svojo posadil doma in se prepričal o njeni zdravstveni moči. Propadlo bi jih velik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Domacica ()

JanK ::

Še vedno nisem za legalizacijo.
1.) Nimamo strogega nadzora. Naša policija ni sposobna tega. Če še pijancev iz cest ne morejo spravit, bodo pa nadzorovali drogo.


Ampak ce je stvar legalizirana, ni kaj dosti vec za nadzorovati. Tudi zlikovci dobro razumejo razmerje profit/nevarnost in ce bi pri 1kg heroina namesto reda velikosti 25000 EUR imel profit 250 EUR, kazni pa bi ostale enake (leta v zaporu) bi prekleto dobro razmislili o preprodajanju.

krneki0001 ::

Še vedno nisem za legalizacijo.
1.) Nimamo strogega nadzora. Naša policija ni sposobna tega. Če še pijancev iz cest ne morejo spravit, bodo pa nadzorovali drogo.


Ampak ce je stvar legalizirana, ni kaj dosti vec za nadzorovati. Tudi zlikovci dobro razumejo razmerje profit/nevarnost in ce bi pri 1kg heroina namesto reda velikosti 25000 EUR imel profit 250 EUR, kazni pa bi ostale enake (leta v zaporu) bi prekleto dobro razmislili o preprodajanju.


Ja res je nimajo kaj nadzorovati, tako kot v primeru pijancev, ki vijugajo po cestah. Sej njih tudi ni treba nadzorovati. Nej še naprej pobijajo nedolžne. KIll'em all, let's god sort them out!
««
2 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
904144709 (57532) gushto
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21742108 (30377) jype
»

Dekriminalizacija, legalizacija in odgovorna uporaba vseh psihoaktivnih snovi (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
80658384 (25341) jype
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37233449 (23629) tomi66

Več podobnih tem