Forum » Strojna oprema » AMD Phenom
AMD Phenom
jest10 ::
Sej mogoče ima pa tako zjeban napajalnik in cvileče diske, da preko vsega ostalega hrupa ne zazna hladilnika Pa še to bi moral biti na pol gluh
Se strinjtate naj da poleg listek kjer piše x45?
Itak. Brez tega mu ne verjamem niti pod razno
tilinho20 ::
Se popolnoma strinjam. Sploh ne bo nobenega problema. Samo vzame listek pa napiše x45. Nič teškega.
Azrael ::
@Brane2:
Torej po tem kakšno veselje si imel ti in imajo mnogi drugi, ki bi stroj radi tudi konkretno uporabili (benchi in flameware po forumih ne sodi v to rubriko), bi moral AMD pod nujno spremeniti pomen črke M v svojev imenu iz micro v malfunction.
Je pa tako tu, kot tudi na uradnem AMD forumu ob hudih težavah, ki pestijo mnoge uporabnike Phenomov, redno javkanje, kako bo brez AMD Intlov Celeron po US$1k.
Hja, kaj pa drugega AMD počne sedaj, kot, da želi ceno procesorjev nabiti v višave? Kaj bo preprečevalo Intlu, da ponudi Nehalem dražje kot Core, ko pa konkurent štanca direktno škartirano robo? Ko bo kupec imel na razpolago nekaj kar dejansko dela in nekaj kar ima super specifikacije, samo izvedba je katastrofa?
Če niti ušivi IHS ne znajo več zalotati na jedro, da o testiranju chipa preden gre v prodajo niti ne govorimo? Take robe OEMi ne marajo, pa tudi večina domačih sestavljalcev ne.
Torej po tem kakšno veselje si imel ti in imajo mnogi drugi, ki bi stroj radi tudi konkretno uporabili (benchi in flameware po forumih ne sodi v to rubriko), bi moral AMD pod nujno spremeniti pomen črke M v svojev imenu iz micro v malfunction.
Je pa tako tu, kot tudi na uradnem AMD forumu ob hudih težavah, ki pestijo mnoge uporabnike Phenomov, redno javkanje, kako bo brez AMD Intlov Celeron po US$1k.
Hja, kaj pa drugega AMD počne sedaj, kot, da želi ceno procesorjev nabiti v višave? Kaj bo preprečevalo Intlu, da ponudi Nehalem dražje kot Core, ko pa konkurent štanca direktno škartirano robo? Ko bo kupec imel na razpolago nekaj kar dejansko dela in nekaj kar ima super specifikacije, samo izvedba je katastrofa?
Če niti ušivi IHS ne znajo več zalotati na jedro, da o testiranju chipa preden gre v prodajo niti ne govorimo? Take robe OEMi ne marajo, pa tudi večina domačih sestavljalcev ne.
Nekoč je bil Slo-tech.
Brane2 ::
NI frke. Trg dela svoje. Tolk kot ga rabim, sedaj verjetno lahko delam celo na PS3. Zmontiram gor Gentooja in piči miško.
Če se ne bo zjajcal x86 klan, se bo pa kdo drug.
Če se ne bo zjajcal x86 klan, se bo pa kdo drug.
On the journey of life, I chose the psycho path.
x45 ::
sem poslikal zadevo včeraj, pa zvok posnek sam k ste taki kreteni - vsi za prsihiatrijo ne bom nič gor dal.
Planetarium ::
sem poslikal zadevo včeraj, pa zvok posnek sam k ste taki kreteni - vsi za prsihiatrijo ne bom nič gor dal.
LOOOOL : DDDD, sm kupu Murcielagota učeri sam so frendi taki kreteni da nism hotu garaže odpret
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Planetarium ()
Ni problema, ne bo konec sveta, če ne vidimo slikic tvojega neobstoječega nakupa.
Verjetno je sedaj vsem jasno, da nisi nabavil ničesar in da znova delaš loleka iz sebe.
tilinho20 ::
Tale je bila pa slaba.
Smo ga vsaj v kot spravli, zdaj pa hoče neki ven pridet.
Zdej pa dokaži da te nismo v kot spravli z slikicam pa listek s tvojim imenom (x45).
Pšenični ::
Kaj bi radi zagrizeni intelovci, puste x45 pri miru , je pač pristaš AMD ja, kot sem tudi jaz. In kaj bi radi povedali, da je intel boljši. In kaj potem. Pri takem denarju kot ga imajo pri intelu na razpolago je pravi čudež da AMD sploh še stoji. In kljub temu se intel poslužuje podlih trikov, saj si jih lahko privošči. Kar pomeni da se bojijo dosti majnšega in prodornega kolektiva, ki z majnšimi sredstvi naredi skoraj nemogoče. Intel s takim proračunom ne bi naredil nič. Tud mene boli kur... za intel. AMD živi od rezultatov svojega dela, intel pa velikokrat ko mu ne gre, od dobrega marketinga. Tole notorično naslajanje gre že men počas na .....
Grey ::
Sploh ne vem, kaj se tako prerekate, kaj je bolje. Bolje je tisto, kar je cenejše. Večina tukaj prisotnih zelo verjetno uporablja računalnik za igranje iger. Pri visokih resolucijah pa je omejitev grafična kartica. Tako, da sploh ni važno, ali imaš procesor za 1000€ ali za 140€, igra bo delovala pri max 50fps (odvisno od igre se ve).
PrimozR ::
je zelo tih - neslišen dela na 2900 vrt.
x45 vsaj v 4-ih temah prebiram tvoje sranje ene par tednov, v zadnjih 6-ih mesecih sem imel precej hardwear-ja in ne govorim kar nekaj na pamet. Si res en ignorantski kreten, ki si ne da dopovedati nič, mislim idiot, da ti ni para. Budala, upam, da ti kmalu zariba tist tvoj amd, čeprav nimam nič proti njem, sam ti si pa res še vseeno kreten. Plus 2900 vrtljajev skoraj neslišno praviš. Mislim, wtf kreten!
Ja coler je neslišen. nov je pač, enako je nax4 4400. 90 nm mal bolj kurijo tam je drgač.
take razrahljane tepčke kot ti pa mbi mogli že zdavnaj dol zmetat ... če je kdo tule KRETEN si ti.
jest10: ko bo čas pridejo slikce in zvok.
A gremo narest eno glasovanje o tem kdo je kreten? Na tvojem mesti bi rekel ne.
Hehehehehehe. Konec izmišljevanja. Za take kot si ti bi na STju ustvaril Persona Fanboyis Stupidis.
Pšenični ::
"x45 vsaj v 4-ih temah prebiram tvoje sranje ene par tednov, v zadnjih 6-ih mesecih sem imel precej hardwear-ja in ne govorim kar nekaj na pamet. Si res en ignorantski kreten, ki si ne da dopovedati nič, mislim idiot, da ti ni para. Budala, upam, da ti kmalu zariba tist tvoj amd, čeprav nimam nič proti njem, sam ti si pa res še vseeno kreten. Plus 2900 vrtljajev skoraj neslišno praviš. Mislim, wtf kreten!"
"Hehehehehehe. Konec izmišljevanja. Za take kot si ti bi na STju ustvaril Persona Fanboyis Stupidis."
Kaj se greste? Naročim bonton ,zgleda da ga bo treba brezplačno dajat. Če ne bo moderator ukrepal, si bom jaz vzel cajt za vas. Pol kultura odpade, nivo pa bo zlo nizek.
"Hehehehehehe. Konec izmišljevanja. Za take kot si ti bi na STju ustvaril Persona Fanboyis Stupidis."
Kaj se greste? Naročim bonton ,zgleda da ga bo treba brezplačno dajat. Če ne bo moderator ukrepal, si bom jaz vzel cajt za vas. Pol kultura odpade, nivo pa bo zlo nizek.
destroyer2k ::
telbanc
Ni problem v tem da je pristaš amd-ja, ampak problem je ker večino stvari si izmušljuje. Da recimo tole stvar ko je prišel prvi 4 jedrnik od amd-ja je že kr nabijal da gre čez 3ghz navijanju kar vema oba da to ni bilo res.
Ni problem v tem da je pristaš amd-ja, ampak problem je ker večino stvari si izmušljuje. Da recimo tole stvar ko je prišel prvi 4 jedrnik od amd-ja je že kr nabijal da gre čez 3ghz navijanju kar vema oba da to ni bilo res.
PrimozR ::
Kaj bi radi zagrizeni intelovci, puste x45 pri miru , je pač pristaš AMD ja, kot sem tudi jaz. In kaj bi radi povedali, da je intel boljši. In kaj potem. Pri takem denarju kot ga imajo pri intelu na razpolago je pravi čudež da AMD sploh še stoji. In kljub temu se intel poslužuje podlih trikov, saj si jih lahko privošči. Kar pomeni da se bojijo dosti majnšega in prodornega kolektiva, ki z majnšimi sredstvi naredi skoraj nemogoče. Intel s takim proračunom ne bi naredil nič. Tud mene boli kur... za intel. AMD živi od rezultatov svojega dela, intel pa velikokrat ko mu ne gre, od dobrega marketinga. Tole notorično naslajanje gre že men počas na .....
A se nate spravljamo? Ne. Veš zakaj? Rekel si da si fan AMDja. Nimam nič proti tebi, res ne. Pač ti je AMD bolj pri srcu. Meni pa trenutno C2D. Če mi pa zrihtaš RAM in DFI Lanparty nF4, bom pa svojega 3000+, ki ga nisem imel srca prodati, zapeljal na en krog. Na x45 se pa spravljamo ker ni fan AMDja, ampak je fanboy. Vidi samo (relativno) dobre stvari, slabih pa ne. Vse na Intelu pa je slabše. S tabo takih problemov ni. Pač gredo, vsja meni, na živce kreteni, ki se jim ne da dopovedat nič. Čeprav glede marketinga pa ne bi. Je AMD zajebal ODLIČNO šanso, ko je bil na vrhu. Proti koncu so sicer naredili nekaj na OEM trgu. V bistvu jih trenutno rešuje le Opteron in ATi. Opteronu pa slabo kaže s prihodom Nehalema (*cough*Intelove kopije K10*cough* ), ker bo 2+ serverje lahko delal tudi Intel (no, učinkovite sevede). Res srčno upam, da AMDju s 45 nm uspe. Res je tudi sicer, da se procesorji prodajajo v srednjem in nižjem razredu. Ime se pa dela na vrhu. Koliko absolutnih rekordov ima v rokah AMD? Še bandwidth je precej blizu z orenk orenk navitimi DDR3 na Intelu. En od razlogo je tudi koncentriranje na Intel, praktično noben top overclcoker namreč ni na AMDju. Kar je škoda. A AMD si je za to kriv sam. Res je, da je težje narest redesign čipa, ga dobro rpetestirat in dat dober izdelek na police, če nimaš denarja. S K8 jim je padla sekira v med S Phenomom so pa en malček zajebali. In to jih zdaj tepe, ker ni prodaje. In ni zaslužka. No itak pa z vsakim Phenomom, ki ga ne prodajo in ne izdelajo novega v bistvu služijo, ker jih Phenom dejansko stane. Ena stvar, kjer more delati AMD, je marketing. Malce boljše je, a je vseeno nikakvo. Poglej Intel, logo na Sauberju, na Toxoti ga sicer ne bo več. Res je, lahko si privoščijo. Kaj pa AMD? Logo na Ferrarijih. V bodoče tudi na Toyoti, a tako kot pri Ferrariju, vprašanje kakšne velikosti. USPSa oz. Discovery teama pa ni več, še ena publiciteta, kjer je AMD pisalo na riti kolesarjev. Intel pa je v bistvu od marketinga živel samo v času P4, kar je res, živel je ODLIČNO in tudi malo ne fer. Ampak po durgi strani pa kar se tiče serverjev, AMD takrat ni imel ničesar. Kako je bilo pa s problemi, pa ne vem. Dejstvo je,d a je bil Intel za OEM zanimiv dlje, kot pa AMD. Intel namreč dela procesorje, čipsete in tudi lastne plate. Ki pa so, roko na srce, kakovostne. A drage. Že od nekdaj AMD zmaga pri ceni. A je tudi 'dražje je, boljše je'. Še en marketinški minus AMDju.
Sploh ne vem, kaj se tako prerekate, kaj je bolje. Bolje je tisto, kar je cenejše. Večina tukaj prisotnih zelo verjetno uporablja računalnik za igranje iger. Pri visokih resolucijah pa je omejitev grafična kartica. Tako, da sploh ni važno, ali imaš procesor za 1000€ ali za 140€, igra bo delovala pri max 50fps (odvisno od igre se ve).
A greva probat? :) Pa sploh ni treba procesor za 1k €, samo dobro ga naviješ pa je.
"x45 vsaj v 4-ih temah prebiram tvoje sranje ene par tednov, v zadnjih 6-ih mesecih sem imel precej hardwear-ja in ne govorim kar nekaj na pamet. Si res en ignorantski kreten, ki si ne da dopovedati nič, mislim idiot, da ti ni para. Budala, upam, da ti kmalu zariba tist tvoj amd, čeprav nimam nič proti njem, sam ti si pa res še vseeno kreten. Plus 2900 vrtljajev skoraj neslišno praviš. Mislim, wtf kreten!"
Tudi on ni ravno šparal z besedami. A bo treba tudi tebe pogrupirati k njemu? Sej sicer niti ni tak problem. Škoda je le, da sta fanboya AMDja. Ki bi si, po pravici povedano, lahko zaslužil kaj boljšega.
dej telebanc ne s takmi no, noben ni zagrizen Intelovc vsi mamo pač dobre izkušnje z Intelom (eni dejansko tako da ga imajo doma in zadeva dela odlično, eni pač verjamemo benchom) in nobeden od tuki pomoje ne hvali Intela zaradi tega ker bi biu fanboy. x45a se pa ne ne pusti pri miru zato ker je AMDjev privrženec, temveč zato ker naklada ter se zmika vsem postom ki jim ne more dokazati nasprotnega. S svojo drugo polovico pa ne zastopiš dejstva da nikoli noben uporabnik ni trdil da je AMD zanič, fora je sam u tem da je Intel na tistih področjih ki nas zanimajo boljši. Če bi pa rad sodil ter kupoval procesorje po temu kateri je boljši v marketingu ter na trgu pa kr izvoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Planetarium ()
m_a_t ::
Dragi moderatorji.
Predlegam zaklep te teme, ker že lep čas nimate želje po moderiranju le te.
Hvala
Hvala
todman74 ::
Dragi moderatorji.
Hvala
Se strinjam.....edino kar je tukaj bilo zanimivo brati v "zadnjem" času je bilo napisano s strani BRANEta2 in AZRAELa.
din ::
Sicer ne vem kaj se greste tukaj. Javljam se, ker je nekdo (malo posmehljivo) povprašal, če je kdo z delujočim Phenomom. Ja eden je. Pred pribl. tremi meseci sem nabavil med ostalimi PCi tudi komplet na osnovi Quada:
- CPU: Q9600
- plata: Gigabyte MA790FX-DS5
- ram: kit 4GB DDR2 6400 patriot
- grafična: Sapphire HD3780X2 1GB GDDR3
- hdd: Seagate 500GB SATA ES.2
- napajalnik: LC 700W 140mm
PC se uporablja za 3D oblikovanje in render in deluje odlično. Zanimiva pa je bila nadgradnja OS na SP2. Pred tem je procesor pri renderiranju bil obremenjen le z 1 jedrom na 100% ostala pa njekje okrog 10% ali pa še to ne. Po nadgradnji pa so bila obremenjena vsa jedra enako in posledično je mašina letela, smo bili vsi presenečeni. Kar se tiče pregrevanja, ga na samem cpu ni, deluje normalno, najbolj me skrbi hladilnik chipseta, kateri je vroč u 100 mater , sicer sem se prvič srečal z tem "silent-pipe" in je mogoče normalno da se tako greje - meni osebno ni. Kar se tiče glasnosti PC-a, napajalnik je praktično neslišen, grafična je glasna pa še to ne strašno ob vklopu, box ventilator pa je slišen ampak ne glasen.
Moj namen posta je samo, da povem, da Phenom deluje brez problemov, kakšne probleme im Brane ne vem, ampak jaz se sigurno ne bi šej lotanja cpu-ja in podobnih stvari, prav tako se ne grem špananja procesorja nad deklarirano hitrost, saj uporabljam PC za resno delo in mi je sigurnost delovanja primarna lastnost PC-ja.
Kar se pa tiče Intel/AMD vojne. So obdobja ko je Intel v prednosti, in so tudi obdobja ko je AMD v prednosti (govorim za rang procesorjev, kateri so za večino nas dosegljivi), razlike pa so vedno minimalne in sigurno niso vredne takšnega kravala. Vem samo, da sem se grdo opekel pri nabavi treh PCjev na osnovi P4 (od treh živi še samo eden ).
Evo to je mojih 5min, upam da nisem dolgovezil
- CPU: Q9600
- plata: Gigabyte MA790FX-DS5
- ram: kit 4GB DDR2 6400 patriot
- grafična: Sapphire HD3780X2 1GB GDDR3
- hdd: Seagate 500GB SATA ES.2
- napajalnik: LC 700W 140mm
PC se uporablja za 3D oblikovanje in render in deluje odlično. Zanimiva pa je bila nadgradnja OS na SP2. Pred tem je procesor pri renderiranju bil obremenjen le z 1 jedrom na 100% ostala pa njekje okrog 10% ali pa še to ne. Po nadgradnji pa so bila obremenjena vsa jedra enako in posledično je mašina letela, smo bili vsi presenečeni. Kar se tiče pregrevanja, ga na samem cpu ni, deluje normalno, najbolj me skrbi hladilnik chipseta, kateri je vroč u 100 mater , sicer sem se prvič srečal z tem "silent-pipe" in je mogoče normalno da se tako greje - meni osebno ni. Kar se tiče glasnosti PC-a, napajalnik je praktično neslišen, grafična je glasna pa še to ne strašno ob vklopu, box ventilator pa je slišen ampak ne glasen.
Moj namen posta je samo, da povem, da Phenom deluje brez problemov, kakšne probleme im Brane ne vem, ampak jaz se sigurno ne bi šej lotanja cpu-ja in podobnih stvari, prav tako se ne grem špananja procesorja nad deklarirano hitrost, saj uporabljam PC za resno delo in mi je sigurnost delovanja primarna lastnost PC-ja.
Kar se pa tiče Intel/AMD vojne. So obdobja ko je Intel v prednosti, in so tudi obdobja ko je AMD v prednosti (govorim za rang procesorjev, kateri so za večino nas dosegljivi), razlike pa so vedno minimalne in sigurno niso vredne takšnega kravala. Vem samo, da sem se grdo opekel pri nabavi treh PCjev na osnovi P4 (od treh živi še samo eden ).
Evo to je mojih 5min, upam da nisem dolgovezil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: din ()
ja dej dnar pa bomo še drugi kej pametnga napisal
Teb ne bi pomagalo niti milijon Evrov
podpis pod tole. pa kr nekaj je takih tule....
pol pa ti o zaklepanju teme.. aja btw joj da ne računam kolk bi jih pol zate rabl
podpis pod tole. pa kr nekaj je takih tule....
Ej lažnivi kljukec, kje imaš slikico tvojega fiktivnega nakupa X3 s super ekstra, neverjetno tihim box hladilnikom
malo še morem videt kaj pravijo intel fanni, ker so pač sami taki lažnivci vsi, takoj mislijo da drugi lažejo.....
He, he... Raje priznaj, da čakaš v upanju, da bomo pozabili na tvojo obljubo. Dečko, ne boš se izmuznil tako zlahka!
Joj kako težko je na fotiču spremeniti datum...
Aja ups! Najprej je potrebno sploh imeti X3, da lahko kaj slikaš, ane x45.
Aja ups! Najprej je potrebno sploh imeti X3, da lahko kaj slikaš, ane x45.
keba ::
Kok ste hecni s tem ej, govorite nek proti x45, a obnašate se dosti hujše pa dosti bl otročje kot x45. Pa že 100x vam je blo povedano da je to tema o Phenomih, pa vam zgleda še zmer ni jasno, res nevem kaj bi radi dokazali s tem???
destroyer2k ::
keba
Mal hitre razlage kako poteka ponavadi takšne teme. 1 gledamo same specifikacije procesorja, 2 kvaliteta izdeleave, 3 kakšne score dosega procesor pod določeno aplikacijo in 4 točka je primerjava z bolšimi. In kolikor jaz vidim to spada dosti komentov pod 4 točko. In da ne boš rekel da sem si to zmislil to velja za vsak hardware, software, grafični dizajn ta vzorec.
Mal hitre razlage kako poteka ponavadi takšne teme. 1 gledamo same specifikacije procesorja, 2 kvaliteta izdeleave, 3 kakšne score dosega procesor pod določeno aplikacijo in 4 točka je primerjava z bolšimi. In kolikor jaz vidim to spada dosti komentov pod 4 točko. In da ne boš rekel da sem si to zmislil to velja za vsak hardware, software, grafični dizajn ta vzorec.
kr čakajte še malo na slikce....
mogoče bo nova tema prej:
kako dela intel in zakaj ga ne podpreti...
kr čakajte še malo na slikce....
upam da ne bo ostalo sam pr besedah tko kot že velikokrat
Oooo kar, kar. Nič ne čakaj, le hitro odpri temo. Bi se rad čimprej nasmejal tvojim domislicam
Obstaja možnost, da je kriva Gigabyteova plata vsaj za del težav.
Na AMD forumu so mi določeni tipi dali vedeti,d a imajo prcej čipov, ki brez težav delajo na 80˚C in čez.
Bo treba probat še enkrat zgleda...
Na AMD forumu so mi določeni tipi dali vedeti,d a imajo prcej čipov, ki brez težav delajo na 80˚C in čez.
Bo treba probat še enkrat zgleda...
todman74 ::
pol pa ti o zaklepanju teme..
Saj nisem hotel nič komentirat.....pa se nisem mogel zadržat
Pa to itak spada pod 4.točko, po mnenju DESTROYERja....
ku*** spada pod 4to točko, neki jamras da najbolje naj se tema zapre si ceu pametnm kolk si pa dejansko prspevau k temu da bi se dokazalo da je Phenom boljši? Nism vidu niti ene tvoje konkretne teorije o Phenomu sam neki bluziš kako smo mi usi debili. Tebe bi blo treba banat ne pa tole temo zaklent
AapocalypseE ::
Teme kot je AMD Phenom ne morete držat brez kreganja ajej. Nebi reko kakšna amd vs. intel tema. Vsak ma pravico do svojega mnenja in ga lahko napiše, če pa komu to ne paše naj ne dreza v zadevo, ampak naj napiše svoje mnenje in naj dokaže z linki, če je temu res tako. Primanjkuje malo na socializaciji
mesoreznica ::
Tudi meni je ta tema že malo smešna. Sploh ker sem lastnik prvega Intela v življenju. Prej vedno AMD.
Zakaj so ostali tako agresivni mi je jasno. X45 je prvi začel govorit na žaljiv način. sedaj pa dobiva nazaj komentare na isti način.
Kar me moti je naslednje: ko sem se odločil da nabavim Phenoma namesto mojega trenutnega C2D nisem dobil od X45 nobenega pametnega predloga. Vse kar je predlagal in sem kasneje preveril je bila slepa ulica. Kup težav, na koncu sem odnehal. Preveč truda v službi da bi kupoval nekaj kar ima še zmeraj porodne težave. Ko sem bral potek pri uporabniku Brane2 sem bil vesel da bom odnehal.
In to je problem pri X45, rad piše svoje litanije, ko pa kupuješ pa se kr zgubi. In ko mu poveš kaj si ugotovil ko si se spravljal nekaj kupovat te na koncu še žali. Smrkavc mali. Če jaz kupujem nekaj za 300+ evrov, ki sem si jih pošteno pridelal, naj ne govori stavri v katere ni prepričan. Mi ej vseeno če se kregate tu kaj je najboljše, ko pa se gre za nakup pa naj en svetuje kombinacij, ki ne pašejo skupaj.
LP
Zakaj so ostali tako agresivni mi je jasno. X45 je prvi začel govorit na žaljiv način. sedaj pa dobiva nazaj komentare na isti način.
Kar me moti je naslednje: ko sem se odločil da nabavim Phenoma namesto mojega trenutnega C2D nisem dobil od X45 nobenega pametnega predloga. Vse kar je predlagal in sem kasneje preveril je bila slepa ulica. Kup težav, na koncu sem odnehal. Preveč truda v službi da bi kupoval nekaj kar ima še zmeraj porodne težave. Ko sem bral potek pri uporabniku Brane2 sem bil vesel da bom odnehal.
In to je problem pri X45, rad piše svoje litanije, ko pa kupuješ pa se kr zgubi. In ko mu poveš kaj si ugotovil ko si se spravljal nekaj kupovat te na koncu še žali. Smrkavc mali. Če jaz kupujem nekaj za 300+ evrov, ki sem si jih pošteno pridelal, naj ne govori stavri v katere ni prepričan. Mi ej vseeno če se kregate tu kaj je najboljše, ko pa se gre za nakup pa naj en svetuje kombinacij, ki ne pašejo skupaj.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
Azrael ::
@Brane2:
Če boš še enkrat šel lotat hladilnik na IHS, kaj če bi poskusil dobiti/narediti kaj v stilu Wood-ove zlitine?
Recept.
PIP ima v bistvu dober point. Samo upam, da potem ne bo zlitina stekla ven in naredila ognjemet na plati in bo spet vse fuč in bi bilo bolje, če bi ta cvenk zaluftal na bolšjaku, bi verjetno imel več koristi, kot od tega,futranja kante za smeti.
Me pa zanima še nekaj ali Phenom nima kaj v stilu kot P4 in Core, da zniža frekvenco delovanja, če je procesor prevroč ali samo zadeva enostavno zmrzne?
Če boš še enkrat šel lotat hladilnik na IHS, kaj če bi poskusil dobiti/narediti kaj v stilu Wood-ove zlitine?
Recept.
PIP ima v bistvu dober point. Samo upam, da potem ne bo zlitina stekla ven in naredila ognjemet na plati in bo spet vse fuč in bi bilo bolje, če bi ta cvenk zaluftal na bolšjaku, bi verjetno imel več koristi, kot od tega,futranja kante za smeti.
Me pa zanima še nekaj ali Phenom nima kaj v stilu kot P4 in Core, da zniža frekvenco delovanja, če je procesor prevroč ali samo zadeva enostavno zmrzne?
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
V bistvu imam glede na razultate navijanja dovolj. Bi pa razmislil, če bi se za to odločil kaj v tej smeri posebnih zlitin.
Prej sem razmišljal da bi s pomočjo kakega vira v stilu igromen kondi + induktivnost.
Takrat bi pač kapo čipa namazal s tem mikroniziranim cinom in vmes spustil tokovni sunek, ki bi pogrel samo passto in ne celotnega hladilnika in čipa...
Prej sem razmišljal da bi s pomočjo kakega vira v stilu igromen kondi + induktivnost.
Takrat bi pač kapo čipa namazal s tem mikroniziranim cinom in vmes spustil tokovni sunek, ki bi pogrel samo passto in ne celotnega hladilnika in čipa...
JohanP ::
@Brane2
Če je imel IHS neravno površino, zakaj nisi zadeve reklamiral?
Razumem folk, ki sname IHS na procesorjih, ki se odlično navijajo, zato da dobijo še boljši rezultat.
Ne razumem pa tvojega dejanja, ko si šel procesorju namenjenem za delo in ne zabavo snemat IHS in s tem uničil garancijo.
Kakor zdaj razumem, pa bi rad zadevo celo prilotal nazaj.
Če je imel IHS neravno površino, zakaj nisi zadeve reklamiral?
Razumem folk, ki sname IHS na procesorjih, ki se odlično navijajo, zato da dobijo še boljši rezultat.
Ne razumem pa tvojega dejanja, ko si šel procesorju namenjenem za delo in ne zabavo snemat IHS in s tem uničil garancijo.
Kakor zdaj razumem, pa bi rad zadevo celo prilotal nazaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 61367 (24877) | Meizu |
» | Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7926 (5947) | x45 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7128 (5180) | Vuli |
» | Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 14237 (9514) | Racunalnik |
» | Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 13645 (9862) | gruntfürmich |