» »

AMD Phenom

AMD Phenom

««
12 / 27
»»

Planetarium ::

PRIMERJAVA 1.

AMD Phenom X3 8450 2.1Ghz BOX AM2+ Triple Core
125,00eur

CORE 2 DUO E7200, 2.530 GHz 3MB, 1066MHz, LGA775 BOX
110,50eur

Rezultati z techreporta:
- Igre: Procesorja sta si na dokaj podobnem nivoju kar se tice framov na sekundo, pri bolj zahtevnih aplikacijah je v majhni prednosti AMD.
- WorldBench: Test znanih windows aplikacij kot so naprimer Office, Firefox, WinZip itd. Bolje se odreže E7200 in to kar za 10tock. Ce gledamo primerjavo med QX9775 ter E8500 je razlika 12, toliko samo za primerjavo.
- Encoding: V Vdubu ter DivX encodanju E7200 kr lepo povozi X3 8450, podobno pri ostalih stvareh recimo WMedia ter LameMP3 tako v single kot tudi v multithread encodingu vendar AMDjev procesor pri tem uporablja le 2 jedri.
- Renderiranje: Kot je avtor omenil se pri Cinebenchu X3 uvrsti med E8400 ter E7200. Pri POV-rayu se odreže boljše pri vecjih aplikacijah, pri 3Dmax renderiranju pa slabše.
- Poraba energije: Glede porabe žal X3 8450 ni naveden je pa primerjava z 8750 kjer AMD porabi 197W Intel pa le 151 v IDLE seveda.

Rezultat: Po temu testu je recimo boljši nakup Intel E7200, ce gledamo na vse skupaj.S P/P vidika pa se zadeva še bolj potrdi saj je Intelov procesor 15eur cenejši.

PRIMERJAVA 2.

AMD Phenom X3 8650 2.3Ghz BOX AM2+ Triple Core
143,50eur

CORE 2 DUO E8200, 2.660 GHz 6MB, 1333MHz, LGA775 BOX
138,50eur

Rezultati so iz Anandtecha:
- SYSMark: rezultati skupnega performansa procesorjev. Recimo da je po produktivnosti ta procesor uvršcen nekam med E8400 ter E6750, drugace pa se po SYSMarku brez problema primerja in celo doseže boljše rezultate kot najmocnejši predstavnik v AMDjevem X3 razredu.
- Igre: Kot zgleda to ni X3 podrocje saj je najboljši procesor ki se približa Intelovim mocnejšim dvojdrnikom Athlon 64 X2 6400+
- Encodanje: Pri mp3 encodanju je X3 dalec zadaj, pri DivX encodanju je zadeva dokaj podobna edino kjer X3 doseže skoraj identicen rezultat je x264 encoding.
- Rendering: Pri renderiranju sta si procesorja na cisto podobni frekvenci. Intel je boljši 3dmaxu, identicen pri Cinebenchu ter pocasnejši pr Mayi.
- Programi: Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Winra ter Matchematica so aplikacije kjer se Intel odreže bolje razen pri Fritzu pride AMD do malo boljšega rezultata.
- Navijanje: Je splošno znano da so Intelovi procesorji boljši nakup v smeri navijanja.
- Poraba: Idle - Intel: 169W AMD: 201.6 Load - Intel: 206W AMD: 260W

Rezultat: Glede na manjšo ceno boljšo odzivnost pri marsikateri aplikaciji ter porabo elektricne energije je pomojem spet najboljši nakup E8200 v temu cenovnem rangu.

PRIMERJAVA 3.

AMD Phenom X3 8750 2.4Ghz BOX AM2+ Triple Core
171,00

CORE 2 DUO E8400, 3.000 GHz 6MB, 1333MHz, LGA775 BOX
167,50

Rezultati so iz bit-techa:
Everest memory test: AMD itak zowna Intel zaradi integriranega memory kontrolerja (kar bo imel Nehalem) čudno da pri drugih testih tega ni blo navedenga
Igre: Overclockan X3 8750 ne pride blizu E8400 na manjših ločljivostih, na večjih je razlika manjša recimo da skoraj zanemarljiva (Crysis) enaka zgodba pri Wic
PCMark: performance multithreaded procesov kjer je navit X3 boljši od E8400 vendar doseže dost slabše rezultate brez navitja.
Kompresija in enkripcija: Pri kompresiranju majhnih fajlov v Winraru je je razlika kr očitna enako velja za večje fajle le da je razlika manjša.
Encodanje: Kot pri drugih testih je Intel pri DivX encodanju v kar lepi prednosti kar pa ne velja za encodanje z x264 kodekom kjer X3 doseže zelo lepe rezultate.
Poraba: Idle - Intel: 149W AMD: 180W Load - Intel: 191W AMD: 244W (čudno napram prejšnjim primerjavam)

Rezultat: spet enaka zgodba, v multithreaded aplikacijah je X3 kar kompetenten Intelu vendar pa pri jedro proti jedru Intel naredi svoje.

mah ta slo tech je ratau ena sama otročarija.. vrtec kjer se lohka otroci prepirajo ne da bi si kako oč istaknili.. odraste že

da ne bom novga posta delau, če si iz Idrije pol si pravi ki se oglaša o iztikanju oči

P.S: X4 pridejo ko bo čas.. če komu karkoli kaj ni všeč pa da lahko dokaže da temu ni tako, nej pa kr bov post odprebom rade volje popravu.

Zgodovina sprememb…

todman74 ::

Kaj pa je narava? Mama mi je včeraj nekaj od sonca govorila pa sploh vem ne kaj je to : / pa btw z angleščino nisem niti imel namena nobenega fascinirat, je sam quot ki ti kr lepo paše

Saj, ti misliš, da si duhovit, s tem o soncu, mami....je pa dejstvo, da očitno cel dan preživiš za računalnikom in iščeš neke teste(dokaze) o superiornosti Intela nad AMDjem....kakšna BEDA.Sonce pa itak verjetno vidiš samo takrat ko greš v šolo in pa nazaj domov....malo se zamisli.

Mimogrede, katerega velika misleca, ki je očitno nekaj o moji malenkosti napisal, si pa citiral....je bila morda to oseba z vzdevkom "Planetarium":D

Kaj pa je narava? Mama mi je včeraj nekaj od sonca govorila pa sploh vem ne kaj je to : / pa btw z angleščino nisem niti imel namena nobenega fascinirat, je sam quot ki ti kr lepo paše

Saj, ti misliš, da si duhovit, s tem o soncu, mami....je pa dejstvo, da očitno cel dan preživiš za računalnikom in iščeš neke teste(dokaze) o superiornosti Intela nad AMDjem....kakšna BEDA.Sonce pa itak verjetno vidiš samo takrat ko greš v šolo in pa nazaj domov....malo se zamisli.

Mimogrede, katerega velika misleca, ki je očitno nekaj o moji malenkosti napisal, si pa citiral....je bila morda to oseba z vzdevkom "Planetarium":D

Jap mislim da sem duhovit je s tem kaj narobe? Glede o dejstvu kdo cel dan prevživi na računalniku bi se dalo še zlo zloo u detajle debatirat. Kako sploh veš da sem cel dan na računalniku, me mar poznaš? Če še nista ti in tvoja bistroumnost dojela sem se vsaj držal topica in napisal nekaj v prid svojega superiornega CPUja kar ti definitivno ne delaš ter se le trudiš blatit mene. Lepo da me primerjaš z mislecem, pol je najbolje da utihneš saj veš če sm mislec imam v končni fazi prov, mar ne? No dej ti priznam da si me zabiu kar se tiče rlja dej zdej ti pametnjakovič dokaži kako boljši je AMD Phenom? Bomo vidl kdo se bo pa tuki smejal

x45 ::

PRIMERJAVA 1.

AMD Phenom X3 8450 2.1Ghz BOX AM2+ Triple Core
125,00eur

CORE 2 DUO E7200, 2.530 GHz 3MB, 1066MHz, LGA775 BOX
110,50eur

Rezultati z techreporta:
- Igre: Procesorja sta si na dokaj podobnem nivoju kar se tice framov na sekundo, pri bolj zahtevnih aplikacijah je v majhni prednosti AMD.
- WorldBench: Test znanih windows aplikacij kot so naprimer Office, Firefox, WinZip itd. Bolje se odreže E7200 in to kar za 10tock. Ce gledamo primerjavo med QX9775 ter E8500 je razlika 12, toliko samo za primerjavo.
- Encoding: V Vdubu ter DivX encodanju E7200 kr lepo povozi X3 8450, podobno pri ostalih stvareh recimo WMedia ter LameMP3 tako v single kot tudi v multithread encodingu vendar AMDjev procesor pri tem uporablja le 2 jedri.
- Renderiranje: Kot je avtor omenil se pri Cinebenchu X3 uvrsti med E8400 ter E7200. Pri POV-rayu se odreže boljše pri vecjih aplikacijah, pri 3Dmax renderiranju pa slabše.
- Poraba energije: Glede porabe žal X3 8450 ni naveden je pa primerjava z 8750 kjer AMD porabi 197W Intel pa le 151 v IDLE seveda.

Rezultat: Po temu testu je recimo boljši nakup Intel E7200, ce gledamo na vse skupaj.S P/P vidika pa se zadeva še bolj potrdi saj je Intelov procesor 15eur cenejši.

PRIMERJAVA 2.

AMD Phenom X3 8650 2.3Ghz BOX AM2+ Triple Core
143,50eur

CORE 2 DUO E8200, 2.660 GHz 6MB, 1333MHz, LGA775 BOX
138,50eur

Rezultati so iz Anandtecha:
- SYSMark: rezultati skupnega performansa procesorjev. Recimo da je po produktivnosti ta procesor uvršcen nekam med E8400 ter E6750, drugace pa se po SYSMarku brez problema primerja in celo doseže boljše rezultate kot najmocnejši predstavnik v AMDjevem X3 razredu.
- Igre: Kot zgleda to ni X3 podrocje saj je najboljši procesor ki se približa Intelovim mocnejšim dvojdrnikom Athlon 64 X2 6400+
- Encodanje: Pri mp3 encodanju je X3 dalec zadaj, pri DivX encodanju je zadeva dokaj podobna edino kjer X3 doseže skoraj identicen rezultat je x264 encoding.
- Rendering: Pri renderiranju sta si procesorja na cisto podobni frekvenci. Intel je boljši 3dmaxu, identicen pri Cinebenchu ter pocasnejši pr Mayi.
- Programi: Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Winra ter Matchematica so aplikacije kjer se Intel odreže bolje razen pri Fritzu pride AMD do malo boljšega rezultata.
- Navijanje: Je splošno znano da so Intelovi procesorji boljši nakup v smeri navijanja.
- Poraba: Idle - Intel: 169W AMD: 201.6 Load - Intel: 206W AMD: 260W

Rezultat: Glede na manjšo ceno boljšo odzivnost pri marsikateri aplikaciji ter porabo elektricne energije je pomojem spet najboljši nakup E8200 v temu cenovnem rangu.

PRIMERJAVA 3.

AMD Phenom X3 8750 2.4Ghz BOX AM2+ Triple Core
171,00

CORE 2 DUO E8400, 3.000 GHz 6MB, 1333MHz, LGA775 BOX
167,50

Rezultati so iz bit-techa:
Everest memory test: AMD itak zowna Intel zaradi integriranega memory kontrolerja (kar bo imel Nehalem) čudno da pri drugih testih tega ni blo navedenga
Igre: Overclockan X3 8750 ne pride blizu E8400 na manjših ločljivostih, na večjih je razlika manjša recimo da skoraj zanemarljiva (Crysis) enaka zgodba pri Wic
PCMark: performance multithreaded procesov kjer je navit X3 boljši od E8400 vendar doseže dost slabše rezultate brez navitja.
Kompresija in enkripcija: Pri kompresiranju majhnih fajlov v Winraru je je razlika kr očitna enako velja za večje fajle le da je razlika manjša.
Encodanje: Kot pri drugih testih je Intel pri DivX encodanju v kar lepi prednosti kar pa ne velja za encodanje z x264 kodekom kjer X3 doseže zelo lepe rezultate.
Poraba: Idle - Intel: 149W AMD: 180W Load - Intel: 191W AMD: 244W (čudno napram prejšnjim primerjavam)

Rezultat: spet enaka zgodba, v multithreaded aplikacijah je X3 kar kompetenten Intelu vendar pa pri jedro proti jedru Intel naredi svoje.

mah ta slo tech je ratau ena sama otročarija.. vrtec kjer se lohka otroci prepirajo ne da bi si kako oč istaknili.. odraste že

da ne bom novga posta delau, če si iz Idrije pol si pravi ki se oglaša o iztikanju oči

P.S: X4 pridejo ko bo čas.. če komu karkoli kaj ni všeč pa da lahko dokaže da temu ni tako, nej pa kr bov post odprebom rade volje popravu.

Kaj si tolk obnoren od Intela ?
10x je že blo rečeno da procesorje ne morš dat na isto plato torej tvoje cenovne primerjave so čist mimo. AMD ma ugodnješo primerljivo ploščo in zmaga tudi tukaj.

http://www.tomshardware.com/de/9100e-Ph...

Cene x3 vs E8200 :

X3 8650box + 780G Asus .: 120,87 + 58,7 = 179,6

ASUS M3A78-EMH HDMI, 780G (dual PC2-8500U DDR2) (90-MIB3P0-G0EAY00Z)
AMD 780G/SB700 • µATX • VGA/DVI/HDMI/12x USB 2.0/Gb LAN/6x SATA II RAID/7.1 Audio • 1x PCIe x16 2.0...

Intel E8200 + G35:

127,70 + 84,95 Asus = 212,7

ASUS P5E-VM SE, G35 (dual PC2-6400U DDR2) (90-MIB4A0-G0EAY00Z)
G35/ICH9 • µATX • VGA/USB 2.0/Firewire/Gb LAN/SATA II/7.1 Audio (ALC883) • 1x PCIe x16, 2x PCIe x1,...

Amd osnova, ki je boljši je cenejša za 18,4 %

Phenom sesuje intela več aal manj povsod in to grobo , pa še cenješi je :

http://en.hardspell.com/doc/showcont.as...

http://en.hardspell.com/doc/showcont.as...

Ze 1000x sem ti rekel da primerjam AM2+ z P35, pa ti še vedno ne zastopiš tega a ne? Zakj so v vseh testih P35 ter AM2+ plošče? Nevem kaj morm še nardit da ti bo jasno!?? Sm ti že najmanj trikrat lepo povedal da je AMD boljši nakup kar se tiče integrirane grafike sam kaj ko se teb ne da nič dopovedat.

Pa pe nekaj mi razjasni prosim, na vrhu si napisal primerjavo med X3 8650 ter E8200, v testu pa je primerjava med X3 8750 ter E8200. Če gremo pogledat cene E8200 stane 137eur X3 8750 pa 171eur. Dej no če si že tako pametn s temi kitajskimi reviewi pokaži še test med E8400 ter X3 8750 ki sta si primerljiva v cenovnem razredu. Po vseh znanih straneh kjer se primerjata ta dva procesorja je E8400 boljši kar se tiče tako performanca kot tudi cene.

P.S: še to prosim če mi nalimaš ime najcenejše AM2+ plate ki podpira Phenom procesorje

Zgodovina sprememb…

gledaj poste nazaj ne bom 100 x limal....

gledaj poste nazaj ne bom 100 x limal....

pou AMD/Intel tem si totalno zabiv s svojimi AMD>* zdej pa ne moreš 10 črk napisat? shame..

tale AGT 67,9 eur

P35 so vse dražje pa pcie 2,0 slota nimajo.

jest10 ::

In ta PCI-E 2.0 itak nima nobene veze. Se zavedaš tega?

In koliko so dražje P35 plate... celih 69€ stane

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

ja tale pa 47, ima cross f. delajo got vsi phenomi 9850 be tud ipd... HT je 2000 mgz kar pa ne vpliva skor nič pri amd jev-i propustnosti

http://www.nakupi.net/izdelek_Maticna-p...

Joj ej, P35 plata ima pa SLI. In?
Pa na njej delajo vsi Intelovi 4-jederniki, tudi najcenejši Q6600, ki p/p povozi Phenome:P

joj neeee, lej ti tole, celo Intel ima plate za samo 44€

Zgodovina sprememb…

sli ja nima noben P35, razen tista stara bugasta pečka 650i od nvdie

Joj prav imaš, v resnici ima tista plata CrossFire

destroyer2k ::

x45

Sedaj pa ti tukaj malo toplo vodo odkrivaš. Še nima intelova plošča 2.0 pci je slaba (kar 2.0 se ne rabi razen ob vezavi 9800gx2 ali mogoče 3870x2). Ko pa pokažeš amd ploščo ki ima HT 2000 mgz (2000 od 5000 max) je pa kul, ker je amd in še pocen.

Zjasni si zdaj zelo pci 2.0 nima veze ob nižjem cenovnem razredu, tako da spremeni malo politiko ne imeti takšno "če ima intel je slaba ker niso vsi najbolši deli notri, amd če ima slabše je pa vseen zakon, ker je enostavno amd".

ja tale pa 47, ima cross f. delajo got vsi phenomi 9850 be tud ipd... HT je 2000 mgz kar pa ne vpliva skor nič pri amd jev-i propustnosti

http://www.nakupi.net/izdelek_Maticna-p...

Matična plošča Asrock ALIVEXFIRE-ESATA2 je namenjena AMD procesorjem Athlon 64FX / 64X2 / 64 in Sempron, glede Intelove matične ti je pa nekdo lepo dau link da je cena čisto podobna. Se pravi zaključek: za enak denar je Intelov performance v X3 vs. C2D razredu boljši..

No, plata za Intela je že 36,5€
Aja ups, tale podpira le 2-jedernike:P
No samo po drugi strani itak nihče ne bi dajal na tako poceni plato 4-jedernika

Zgodovina sprememb…

aha ups....
intel mora precej dober čipset nardit ker v jedru ni skor nič... in to se pozna na premrmacu ne sam na podpori jeder.

No daj mi povej, kaj vse ima AMD več v jedru od Intela, da tako veselo razglašaš "Intel nima nič, AMD pa poka po šivih od napolnjenosti s funkcijami"
HTT in kontroler za ram. Še kaj?

Podpora za jedra pa pri Intelu ni odvisna od samega čipovja, ampak od izvedbe napajanja

crossbar - ti je znan ta pojem ? pri FSB ju si skupno širino delita ram in "HTT" če tak rečem ob dosti večjih latencah in manjši propustnosti...
pa saj že veš potem boš pa spet 200 tič vprašal....

PrimozR ::

Deljen L2 prepomnilnik. Efektivno ista zadeva.

najbolj zanimivo pa je da je AMD kljub takim tehnološkim napredkom še zmeraj na drugem mestu

Brane2 ::

Update:

Phenom 9850, vsaj primerek, ki gaimam jaz, JE CRAP.
Prvi primerek je bil mrtev, še preden sem vklopil mašino.

Drugi primerek sicer dela, vendar pade v nezavest, če ga obremenim 100%.

Sem se še enkrat zazrl v ravnost hladilne površine in ravnost pokrova čipa, pa me je srat prijelo.

Sem pobrusil oba ( in jasno izgubil garancijo !) ins edaj je bolje, čeprav stroj še vedno na 100% obremenitve padev v nezavest.

Pi*da to ko da dela Crvena Zastava...
On the journey of life, I chose the psycho path.

DJ MartiNi ::

S katero plato si tole pognal?
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

S tole: GA-MA790FX-DS

Ta plata ima najbrž 5-fazno napajanje. Nisem čisto prepričan. Bi mogoče bilo to krivo?

EDIT: CPU support list

Drugače pa bi jaz poizkusil z zadnjim BIOSom v kolikor ga še nisi posodobil.

Zgodovina sprememb…

BIOS sem updateal in ta BIOS podpira tudi 9950.

Sem pa poslal mail na Gigabyte z vprašanjem ali zadeva podpira 9850, pa še nisem dobil odgovora.

Glede na to, da z 6000+, ki tudi kuri 125W dela čisto O.k., domnevam da gre samo za to,d a še niso updateali CPU support liste.

Pa tudi sicer je videt da je problem greetje.

Ko zadevo obremenim do fulla, temperatura počasi narašča in ko preseže 60˚C, stroj mrkne in to kakovostno.

Ne pomaga ne reset ampak ga moram izklopit ( kabel ven iz napajalca) za 15 minut,d a začne spet delat...

Najbrž bo res temperatura kriva. Tukaj piše, da je maksimalna teperatura 61°C.

Stvar mi je dopizidila toliko, da sem snel pokrov s čipa.

Ker je 9850 ravno tako temperaturno zahteven kot 6000+, ima pokrov na čip PRILOTAN.

Stvar sem segral in počil pokrov dol, čip bom pa zalotal direkt na Scytheja, skozi katerega bom spustil vodo.

Če bo čip to preživel, bi moral delati.

Drugače pa, kolikor je delal, ni bil slab.

9850 owna 6000+ pri poganjanju virtualnih mašin, to je recimo očitno - če druggega ne pa zaradi posebej prilagojenega hendlanja cachea.

Tudi v mnogih drugih opravilih se obnese, čeprav mi je večino časa delal na pol frekvence.

V glavnem, koncept ni slab, ampak izvedba je pa s*anje.

Hm, kokr kaže je blo nekaj narobe s coolerjem.

Ko sem dal v stroj ubogi 4800+ in nanj hladilnik od phenoma, se je tudi 4800+ začel pregrevati pod bremenom.

Zanimivo, tole je že drugi heat-pipe cooler, ki je totalka odpovedal na mojem stroju...

torej nov cooler, probaj malo znižat napetost ( če ne navijaš ) pa bo še vedno delal stabilno pa se manj grel.

Gigybytka mi sploh ne dovoli znižat napetost. Lahko jo samo zvišam glede na default.

Najprej si bom zimproviziral vodno hlajenje, potem pa bomo videli kako naprej...

torej nov cooler, probaj malo znižat napetost ( če ne navijaš ) pa bo še vedno delal stabilno pa se manj grel.

Torej X45, kaj vse je potrebno narediti, da ti Phenom sploh dela?:P(če slučajno že ne dobiš crknjenega)
Nižati/višati napetost, menjavati hladilnik, brusiti površino hladilnika/procesorja,...
Aja, pa da ne boš mislil, da sta ta 2 procesorja edina taka primerka. Je dosti pritožb, da je bilo treba višati napetost, da je procesor sploh deloval na stock frekvencah.

Zgodovina sprememb…

Tako na uč po dosedanjih izkušnjah bi reku, da je Phenom sicer fajn koncept, samo da je za nakup izdelka treba počakati,da bodisi naredijo stvar na 45nm bodisi vzeti kaj z manjšo porabo...

No, sej jaz tudi čakam 45nm. Če bodo do takrat KONČNO naredili en spodoben BIOS brez miljon hroščev za M2N-SLI Deluxe, ga bom nabavil.

brane uporabi cbid program, pod mobiliti se x2 jem da znižat napetost, verjetno tudi tebi.
zelo dobra zdeva kaže ogromno stvari nastavljat se da tud ogromno.

http://cbid.amdclub.ru/

Torej X45, kaj vse je potrebno narediti, da ti Phenom sploh dela?:P(če slučajno že ne dobiš crknjenega)
Nižati/višati napetost, menjavati hladilnik, brusiti površino hladilnika/procesorja,...
Aja, pa da ne boš mislil, da sta ta 2 procesorja edina taka primerka. Je dosti pritožb, da je bilo treba višati napetost, da je procesor sploh deloval na stock frekvencah.

zgrešil si bistvo, Brane nima ok coolerja kar je sam ugotovil tud na drugem cp-uju. tvoja pristranska ocena je pač kriv je AMD.

Kot vidim, mi to na Linuxu ne bo delalo.

Sploh pa me to ne zanima. Rad bi uporabljal zadeve brez tovrstnih sprememb, ker se nanje ne moreš 100% zanesti.

zgrešil si bistvo, Brane nima ok coolerja kar je sam ugotovil tud na drugem cp-uju. tvoja pristranska ocena je pač kriv je AMD.

Saj v bistvu je. AMD mi je prodal BOX verzijo CPU + cooler.

Karkoli že ne dela v tej navezi, krivda je njihova. In BTW tudi kapa nanjihovem CPUju je vse prej kot ravna, kar je nerazumno za čip, ki je v tako zelo tesnih tolerancah...

najvarčnejši quad pa je x4 9100e, pa še navije se lepo na 2400 mhz in ostane precej varčen... škoda d jih še ni pri nas. poraba - zmerjena 63,9 w polno obremenjen.

http://www.tomshardware.com/de/9100e-Ph...

AMD je kriv za prvi defekten procesor. Prav tako je kriv za slabo obdelavo površne drugega procesorja.

M-XXXX ::

Saj že nisem hotu komentirat pa se nisem mogel upreti!
No x45 ki si bil tako pameten pako Intel zajebava in kar ene linke limal,... čeprav na ST še nobeden nima takih problemov.
Ni kaj dober je tale quad. Najprej ga moraš pobrust, hladilnik menjat, pasto menjat, nevem koliko voltaž nastavit in olala, dobiš komaj stabilnega stock AMD X4 procesor:))

Urc ::

x45>najvarčnejši quad pa je x4 9100e, pa še navije se lepo na 2400 mhz in ostane precej varčen... škoda d jih še ni pri nas. poraba - zmerjena 63,9 w polno obremenjen.

Torej zdaj predlagaš da kupi drugega Phenoma? LOL, sam to je pa res kaj vse moraš nardit da stvar sploh začne delovati... Ne moreš verjet. Verjetno je brezpredmetno omeniti da Intel dela takoj ko ga vzameš iz škatlice in počiš stock kuler gor. Aja pa še naviješ ga lahk brez da bi se ti pregrel.

Sam ta tema je res smešna, Brane2 good luck

Ted ::

No ja, Q6600 tudi ni tako hladna žverca:) . Je pa res žalostno, da AMD daje ven take polizdelke. Če ne bi kupili ATI-ja bi danes verjetno imeli povsem konkurenčen procesor Intelu.
Mah...

No ja, Q6600 tudi ni tako hladna žverca:)

Približno enako kot AMD, samo tukaj ni tako temparatura pomembna, važno je da dela.
Kupiš Intla, ga daš notr, prižgeš dela,..., če hočeš greš lahko na stock hladilniku navit procesor pa je (nobenega dela in zajebancije)

x45>najvarčnejši quad pa je x4 9100e, pa še navije se lepo na 2400 mhz in ostane precej varčen... škoda d jih še ni pri nas. poraba - zmerjena 63,9 w polno obremenjen.

Torej zdaj predlagaš da kupi drugega Phenoma? LOL, sam to je pa res kaj vse moraš nardit da stvar sploh začne delovati... Ne moreš verjet. Verjetno je brezpredmetno omeniti da Intel dela takoj ko ga vzameš iz škatlice in počiš stock kuler gor. Aja pa še naviješ ga lahk brez da bi se ti pregrel.

Sam ta tema je res smešna, Brane2 good luck

predlagam ne nov nakup, sam če bi jas bi tega vzel tj 9100e

Misliš tole o intelu kak je fajn, pa še dražji je :

TI pa si komediant!
Q6600 dobiš že za 165€ (http://www.oc-lab2.com/), je hitrešji od vseh AMD-jev, manjša poraba, se odlično navija in dela kot je treba!

No ja, Q6600 tudi ni tako hladna žverca:) . Je pa res žalostno, da AMD daje ven take polizdelke. Če ne bi kupili ATI-ja bi danes verjetno imeli povsem konkurenčen procesor Intelu.

Sej po eni strani je pomojem kr gut da so kupil ATi, če mene prašaš se jim bo obrestovalo. Na primer če izdelajo res par konkurenčnih p/p serij grafičnih kartic ki bojo kompetente nVIDI dobijo lahk dost financ ki jih kasnej vložjo v procesorsko tehnologijo kjer jih pa zdej nimajo prav velik kolk sm slišal.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Brane kje si lociran? Mam frišen Scythe Katana2 hladilnik z 2x120 mm ventom. Če si na gorenjekm, bi se dal sprobat še to.
««
12 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107861364 (24874) Meizu
»

Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
817926 (5947) x45
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867128 (5180) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414233 (9510) Racunalnik
»

Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
25313642 (9859) gruntfürmich

Več podobnih tem