Forum » Strojna oprema » AMD Phenom
AMD Phenom
PrimozR ::
Jah, pol pa ne kupt procesorja ane. Aja, ga rabš da komp dela. Tale tvoj primer je res malo čuden.
Planetarium ::
Preber še enkrat.....človek misli, da če bo koga za svoj težko prišparani denar "obvaroval", nabave slabšega AMDja, namesto boljšega Intela, da mu bo s tem rešil življenje in njegovo poslanstvo( in še nekaterih drugih) je prepričat X45, da že enkrat prizna, kolk je Intel boljši...
In še enkrat....kupimo tisto kar potrebujemo in ne tisto kar se splača....splača se lahko
tudi neka stvar, ki jo nikoli ne bomo uporabili.
Preber si mal kaj sm napisau u eni drugi temi. Kar se tiče x45 je v dost temah trdil da je Intel slabši price/performance nakup na vseh področjih o katerih smo govorili. Dej dokaži da to ni res pa bom tiho, a je tolk težko. Sm sam povedal na katerih področjih je Intel boljši in govorim za konkretne primere. Nikol nism reku da se nakup q6600 za v pisarniško rabo splača, mar ne? Glej fak a še zmeri ne dojameš kaj je bistvo tega foruma, če nekdo ni sigurn bo tuki vprašal za mnenje in vsak ima pravico do svojega. Pol smo pa mi degeni če hočemo na lep način dopovedat nekomu nekaj kar je bolj potrjeno kot njegova teorija on pa stalno ignorira, spreminja temo ter se nevljudno obnaša do marsikoga.
še stotič en primer kar se tega tiče.. (da ne boš rekel da je offtopic, on je v eni temi trdil da se za Autocad ter na vske toliko časa kašna igra bolj splača vzeti sledeči AMD sistem zaradi price/performance razlike. No dej povej kaj se bolj splača
Gigabyte GA-MA790FX-DS5
AMD Phenom X4 9850 2.5Ghz BOX AM2+ QUAD CORE Black Edition
AMD combo: 207+89=296eur
Asus P5K, P35
CORE 2 QUAD Q6600, 2.400 GHz 8MB, 1066MHz, LGA775 SLACR-G0
Intel combo: 179+86=265
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Planetarium ()
mesoreznica ::
Nič od tega. Za 296€ dobiš CEL računalnik.
LOL v bistvu za 200€. Ampak tu se gre za Phenom and co.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
PaX_MaN ::
A za 296€ pa ne ali kako? ;) No, potem pa Phenom niti ni tako dobra izbira. Da za 300€ dobiš samo matično ploščo in procesor? Vi kar.
A za 296€ pa ne ali kako? ;) No, potem pa Phenom niti ni tako dobra izbira. Da za 300€ dobiš samo matično ploščo in procesor? Vi kar.
Ja če 200-300€ vredna mašina izpolnjuje tvoje želje, ti kr.
LP
mihamedo ::
moji komentarji niso bili namenjeni temu da tema ne bi bila nasvet najboljšega nakupa.. ampak med ljudmi se bije nekakšna vojna intel vs amd in se neki kregate non stop.. če se en laik loti brat to temo itak ne bo izlušču kaj se mu bolj splača kupt.. Neumo je to da si dejansko vzamete čas in živce samo za to da nekomu dokazujete da nima prow... je pa tako.. jst mam že od nekdaj amdja in sem dovolj zahteven uporabnik in nisem pri amdju naletel na nobene težave oz pomanjkljivosti. kot sem rekel če za isti ceno sestaviš amdja in intela 99% ljudi sploh ne bo videlo razlike v samem delovanju.. v kolikor boš tem ljudem povedal kaj je v kateri škatli pa bo brž nabijal kok je intel hitrejši in boljši... je pa res da za ljudi ki jim benchmark in čas kaklulacije pi števil pomeni tokliko kot jim pomeni dolžina njihovega t... je intel boljši normalno...
-AMD phenom 955be @4.0ghz--
- 4x4gb ocz vengeance 8.8.3.7@2000--
-revodrive x2 220gb-2x spinpoint f3 500gb
Brane2 ::
Sem ravnokar naročil GA-MA790FX-DS5
90 Ojrov. Damn, solidne plate tudi za Phenoma niso ravno poceni...
No, čez kaki dve urci bo zmotnirana, pol bomo pa vidli...
On the journey of life, I chose the psycho path.
x45 ::
Sem ravnokar naročil GA-MA790FX-DS5
kaj boš pa fural gor phenoma? ja povej kak dela...
planetarium: zbral si dosti bolšo ploščo za AMD, najdi tako ploščo za intela 4x cf , PC ie 2,0 pa cpu z of+dklenjenim multijem pa boš videl kok več stane intel.....
AMD pač mroa imeti odklenjen mutli, če hočjo, da se vsaj malo navije ;)
Sicer pa plate za QuadCF za intel ni. Itak vržeš noter 2 X2 pa si na istem.
Brane tale DS5... Ne vem ne vem. Solidna plata je žal tam nekje 150 €. No to je pa itak enako za oba tabora. Delala verjetno bo. Če boš pa kaj navijal se bo pa verjetno precej hitro ustavilo. Na XSu vem da je precej problemov, če ne celo z DQ6. Enemu pa je DS5 mislim da umrla, ni bootalo in podobno, probal z X2 in isto. Seveda po zlorabi. Defenitivno pa poročaj, kako se obnese zadeva.
Sicer pa plate za QuadCF za intel ni. Itak vržeš noter 2 X2 pa si na istem.
Brane tale DS5... Ne vem ne vem. Solidna plata je žal tam nekje 150 €. No to je pa itak enako za oba tabora. Delala verjetno bo. Če boš pa kaj navijal se bo pa verjetno precej hitro ustavilo. Na XSu vem da je precej problemov, če ne celo z DQ6. Enemu pa je DS5 mislim da umrla, ni bootalo in podobno, probal z X2 in isto. Seveda po zlorabi. Defenitivno pa poročaj, kako se obnese zadeva.
bluefish ::
je pa Brane2 končno nekdo, ki bo tudi iz prve roke lahko preizkusil sistem in podal mnenje. Za razliko od nekaterih, ki znajo le limati povezave...
PIP:
Ne rabim "solidne plate" za navijanje. Rabim plato, s kateero se bo dalo fajn delat in ki podpira vse Phenome.
Navijanje me ne zanima. Mogoče kako malenkost, če bi čip to neproblematično prenesel, kar pa pri teh novih zadevah ni slučaj, zato navijanje odpade.
Zame je solidna plata taka, ki ima precej rezerve moči v napajalniku, ki ima dosti razširitvenih slotov, sploh SATA portov.
Po teh kriterijih je ta Gigabytka solidna, čeprav rahlo on the pricey side. SPloh ker sem računal, da bom lahko obdržal obstoječe AM2 plate.
Sem pa težil na Foxconnov support, kdaj mislijo izdat nov BIOS za tisto nf570 SLI plato, pa so mi odgovorili, da čipset ne podpira Phenomov. Odvrnil sem jim z vprašanjem "kako potem, da konkurenčne nf570 plate podpirajo Phenome ?".
Me prav zanima kaj bodo spesnili v odgovor...
Ne rabim "solidne plate" za navijanje. Rabim plato, s kateero se bo dalo fajn delat in ki podpira vse Phenome.
Navijanje me ne zanima. Mogoče kako malenkost, če bi čip to neproblematično prenesel, kar pa pri teh novih zadevah ni slučaj, zato navijanje odpade.
Zame je solidna plata taka, ki ima precej rezerve moči v napajalniku, ki ima dosti razširitvenih slotov, sploh SATA portov.
Po teh kriterijih je ta Gigabytka solidna, čeprav rahlo on the pricey side. SPloh ker sem računal, da bom lahko obdržal obstoječe AM2 plate.
Sem pa težil na Foxconnov support, kdaj mislijo izdat nov BIOS za tisto nf570 SLI plato, pa so mi odgovorili, da čipset ne podpira Phenomov. Odvrnil sem jim z vprašanjem "kako potem, da konkurenčne nf570 plate podpirajo Phenome ?".
Me prav zanima kaj bodo spesnili v odgovor...
X45, kje pa si ti pri tej plati videl 4x CF? Glih gledam podatke in je lepo navaden CF.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
je pa Brane2 končno nekdo, ki bo tudi iz prve roke lahko preizkusil sistem in podal mnenje. Za razliko od nekaterih, ki znajo le limati povezave...
dej mi dnar pa z veseljem probam oboje..
planetarium: zbral si dosti bolšo ploščo za AMD, najdi tako ploščo za intela 4x cf , PC ie 2,0 pa cpu z of+dklenjenim multijem pa boš videl kok več stane intel.....
4x cf? 2.0 PciE sm ti itak ze reku eni drugi temi povedal da je sam to razlika, glede multiplijerja mi je pa prov mal mar če ma odklenjenga, še zmeri se bo Intel boljš naviu. U res 50eur vredna razlika
moji komentarji niso bili namenjeni temu da tema ne bi bila nasvet najboljšega nakupa.. ampak med ljudmi se bije nekakšna vojna intel vs amd in se neki kregate non stop.. če se en laik loti brat to temo itak ne bo izlušču kaj se mu bolj splača kupt.. Neumo je to da si dejansko vzamete čas in živce samo za to da nekomu dokazujete da nima prow... je pa tako.. jst mam že od nekdaj amdja in sem dovolj zahteven uporabnik in nisem pri amdju naletel na nobene težave oz pomanjkljivosti. kot sem rekel če za isti ceno sestaviš amdja in intela 99% ljudi sploh ne bo videlo razlike v samem delovanju.. v kolikor boš tem ljudem povedal kaj je v kateri škatli pa bo brž nabijal kok je intel hitrejši in boljši... je pa res da za ljudi ki jim benchmark in čas kaklulacije pi števil pomeni tokliko kot jim pomeni dolžina njihovega t... je intel boljši normalno...
Najprej se upraši kdo jo je začel! Če se en laik loti brat to temo in ne bo izlušču kaj se mu splača bo seveda uprašal.Si kej bral kašne nasvete smo dajal glede Intela v Kaj kupiti? Zgleda da nisi zato tut take pišeš, da ne boš narobe zastopu nič nimam proti tebi sm že parkrat reku da če je teb al pa komurkoli AMD dober nakup za kar ga uporablja, ga kr uporabljaj ter kupuj še naprej, jaz ti ne mislim težit da kupi Intel ker nisem x45, ki točno to počne v obratni smeri. Itak ane on ni nič kriv k teži folku da je glup pa da nima prov mi smo pa vsi eni idioti ker priporočamo tisto kar priporoča neka večina expertov. Skos neki galamite naj neham s temi številkami pa ne bom zato ker se na procesorko tehnologijo ne spoznam tako dobro kot nekateri uporabniki, znam pa nekaj angleščine ter uporabljam google kar je zame čisto dovolj. Pa btw benchmark pa PI sploh nimate nic pri temu, si teste sploh brau?
Zgodovina sprememb…
todman74 ::
@Planetarium
Daj še enkrat preber, kaj ti hoče Mihamedo "povedat", očitno ne zastopiš.....in še nekaj o tvojem "javkanju", kako nekdo za svoj težko prišparani denar itd.....računalnik je za večino uporabnikov "luksus", le majhen procent ljudi, si z njim služi denar in "trganje od ust" zato, da si kupiš dražji luksus, je zame popolna bedarija.
Daj še enkrat preber, kaj ti hoče Mihamedo "povedat", očitno ne zastopiš.....in še nekaj o tvojem "javkanju", kako nekdo za svoj težko prišparani denar itd.....računalnik je za večino uporabnikov "luksus", le majhen procent ljudi, si z njim služi denar in "trganje od ust" zato, da si kupiš dražji luksus, je zame popolna bedarija.
Jah, pol pa ne kupt procesorja ane. Aja, ga rabš da komp dela. Tale tvoj primer je res malo čuden.
Si si že odgovoru, za kaj ga rabim, kako pa ti povezuješ ne ali pa kupit procesor, s tem kaj se splača, pa je verjetno jasno samo tebi.
jest10 ::
računalnik je za večino uporabnikov "luksus", le majhen procent ljudi, si z njim služi denar in "trganje od ust" zato, da si kupiš dražji luksus, je zame popolna bedarija.
Torej, zakaj potem zagovarjaš X45, ki vsem, ki si želijo 4-jedernika poriva dražjo in slabšo zadevo? Trgati od ust, da dobiš slabše za več denarja?
jest pravi štor si skos si trobi INTE INTEL INTEL tud ko jebil precej dražji, dražji je seveda tud zdaj, sam ti se malo zlžeš v vsakem postu, PIP tudi pa MXXX in podobni...pač intel fan boyi...
Največji butci pa ste ker si delate škodo za naprej.
@Planetarium
Sm prebrav pa mam zgleda pou manjši IQ kot ti zato bi te lepo prosu da mi stvar razložiš.. Dau sm sam primer če še nisi pogruntav, pa nej ti bo ane ti ga še razčlenim..
Nekdo dela počitniško delo 2 mesca u eni firmi 8ur na dan da si bo na konc kupu PC ker pač nima dnarja, tastari mu ga pa nočejo dat ker je za njih komp bedarija. O komponentah nima blage veze. Da se ne bo slepo zaletel v ponudbo marketinga najprej vpraša za mnenje, kakšne komponente naj izbere da bo lahko komp zdržal dost časa ter bo podpiral najnovejše igre. Na zAčetku mu par folka svetuje Intel ker se pač v skoraj vseh pogledih boljše odreže za enako ceno in ima nekaj manj težav kot AMD. Tip je zadovoljen ker mu nekdo celo pokaže kaj si o tem mislijo strokovnjaki ter se odloči za nakup nakar se oglasi naš vsevedni računalničar ki pravi da smo debili ker podpiramo tistega ki ima večji kos pogače ter tistega ki totalno spuši v prize/performance razredu. Pač nas je nekaj ki podpiramo Intela je iz tem tolk narobe. Do zdej še nisem imel Intel procesorja pa sem imel kar nekaj računalnikov vendar se je od nakupa zadnjega marsikaj na tržišču spremenilo in če misliš da sem si mnenje ustvaril na podlagi tega da sem Intelov fan se zelo zelo motiš.
jest pravi štor si skos si trobi INTE INTEL INTEL tud ko jebil precej dražji, dražji je seveda tud zdaj, sam ti se malo zlžeš v vsakem postu, PIP tudi pa MXXX in podobni...pač intel fan boyi...
ffs zdej te mam pa res pouhn k****. A si ti glup al kaj? mislim fak ane, praviš da mi usi lažemo ko ti pa nekdo konkretne podatke nalima pa zgineš in ne komentiraš ničesar več ali pa spremeniš temo in ozmerjaš vse ki govorijo nekaj o negativizmu tvojega produkta. Lahko bi se počasi zamislu mal nad sabo al pa se usaj nauču kontrolirat samega sebe. Imam 18 let, ti pa naj bi jih imel 34. Kaj rečeš kdo bi mogu zmerjat druge, jest al ti??
Še enkrat ti kopiram quote od jest10 ko je bil q6600 še dražji (ZA USE VELJA KO BOSTE SPET JOKALI O INTEL FANBOYH)
Človek pravi, da ne bo navijal... Torej je v tem primeru Phenom absolutno boljši nakup, saj dobiš več za svoj denar. Samo poglejmo cene-recimo Funtech. X4 9500 je 173€, Q6600 pa 220€. Si mogoče upaš trditi, da je Q6600 več kot 25% zmoglivejši od X4 9500, kolikor je razlika v ceni?
Še kot zadnje ko že praviš kako je AMD takoo cenejši, koliko ljudi na temu forumu zanimajo 780g/G35 plate? Večina folka sprašuje po AM2+ ter P35 in prosim da ne spreminjaš teme ter se držiš trenda po katerem ljudje rabijo informacije. Ko pa bo kdo napisal da rabi plato z integriranim čipovjem ali računalnik kjer naj bi bil budget zelo omejen pa le hvali AMD ti sigunrno ne bo nasprotoval saj sem ti že povedal da v integ. grafičnih vodilih vodi AMD
Zgodovina sprememb…
Kdor bo vzel integrirano grafo 99% ne bo vzel quada ampak kakega Semprona, cenejši X2, Celerona ali pa Pentium E serijo.
Glede x45 in starosti 34 let, na internetu se lahko vsak zlaže :D Jest rečem da jih ma 13-15.
Glede x45 in starosti 34 let, na internetu se lahko vsak zlaže :D Jest rečem da jih ma 13-15.
Witboy ::
OK, ta tema je preklemano douga pa 3/4 prepiranja :)
Torej, bi znal kdo na kratko povedat pa mogoce kak link prilimat, kaj se bolj splaca kupit core2quad al x4. Zanima me predvsem glede performanc, ker bi potreboval za video obdelavo ter obdelavo slik v raw formatu.
Torej, bi znal kdo na kratko povedat pa mogoce kak link prilimat, kaj se bolj splaca kupit core2quad al x4. Zanima me predvsem glede performanc, ker bi potreboval za video obdelavo ter obdelavo slik v raw formatu.
OK, ta tema je preklemano douga pa 3/4 prepiranja :)
za video obdelavo boš jo bolje odnesel Z phenomom X4...
če te točno zanima pa povej kaj bi mel podrobneje. pa tud bolje na ZS ...
jest pravi štor si skos si trobi INTE INTEL INTEL tud ko jebil precej dražji, dražji je seveda tud zdaj, sam ti se malo zlžeš v vsakem postu
Kje je sedaj dražji recimo Q6600 od primerljivega Phenoma (9750/9850)? Se bomo znova igrali igrico dokazovanja, kjer boš ti ZNOVA gladko izgubil, se potuhnil za 2 dni in priletel nazaj z enako neumnostjo?
In če pogledaš moja sporočila starejša od 1 meseca boš videl, da sem takrat priporočal Intel vsem, ki so mislili navijati, Phenoma pa tistim, ki tega niso imeli v načrtu.
Ah ja... Tebi kaj dopovedati...
M-XXXX ::
za video obdelavo boš jo bolje odnesel Z phenomom X4...
Potem tistih 10linkov, ki sem ti jih podal in se je v vseh phenom izkazal za počasnejšega ni imelo učunka nate?
Če je podpora multicore (kar 100% je) definitivno Q6X00, ali celo kaj iz Q9X00 serije....
Ta phenom je kot zgleda DOA.
Sem ga dal v plato pa ne prdne. 6000+ pa dela. Updateal BIOS na zadnjo verzijo z enakim rezultatom.
Gre v ponedeljek nazaj v servis...
Sem ga dal v plato pa ne prdne. 6000+ pa dela. Updateal BIOS na zadnjo verzijo z enakim rezultatom.
Gre v ponedeljek nazaj v servis...
Dau sm sam primer če še nisi pogruntav, pa nej ti bo ane ti ga še razčlenim..
Nekdo dela počitniško delo 2 mesca u eni firmi 8ur na dan da si bo na konc kupu PC ker pač nima dnarja, tastari mu ga pa nočejo dat ker je za njih komp bedarija.
No, naj ti pa še jaz nekaj razložim....ko si boš našel stalno zaposlitev, ustvaril družino in ko boš s svojo mesečno plačo plačal vse račune in če ti bo slučajno ostalo kaj denarja, si boš zaželel močnejši računalnik.....kupil si boš takšnega kot potrebuješ, ki ustreza tvojemu znanju in tvojim finančnim zmožnostim in boš ornk premislu, a ga boš vzel na gotovino ali na čeke, da se s tem ne boš odrekel kakšni nujni "zadevi"....in ne mi zdaj trobit, kako se en Q6600 bolj splača, men se ne , ker nimam ne znanja, ne financ, zato bo moj naslednji komp vreden največ 600€....
Če pa en "Janez" ima denar in bo slučajno kupil dobro skonfiguriranega Phenoma
in če je prej posedoval samo kakšnega Celerončka ali Semprona, bo sigurno zadovoljen s svojim "mlinčkom", dokler ne bo spet slučajno odprl tale forum in prebral mnenja tukajšnih strokovnjakov, kako je AMD zanič...in o tem je predvidevam "govoril" Mihamedo.
Verjamem pa, da bi bil "Janez" isto zadovoljen z Q6600.
Če je tvoj budget 600 € valda ne kupiš quada. Jest tukaj pametujem, pa se quada ne dotaknem. V ponedeljek oz. torek pravzaprav dobim prvega dvojedrnika.
todman74 btw sem ti rekel da je to konkreten primer kdaj jest pripročam Q6600. Če bi iskal komp do 600eur ter ga bi rabil za igranje igrc ti ga itak ne bi, got it?
todman74 btw sem ti rekel da je to konkreten primer kdaj jest pripročam Q6600. Če bi iskal komp do 600eur ter ga bi rabil za igranje igrc ti ga itak ne bi, got it? Če imaš pa ti stalno zaposlitev plus da kriješ vse stroške zraven pa itak ne boš kupoval kompa nad 500eur če ga ne rabiš. Nevem a je tolk težko razumet al se je pa le teb usedu AMD tolk u glavo kot praviš da se je pri meni Intel ki ga sploh imam ne, če se ne motim si ti pa sam potrdil da si in boš kupoval AMD.
jest10: sem vidu celo pri mlacomu en PC s quadom za nekaj čez 600eur
jest10: sem vidu celo pri mlacomu en PC s quadom za nekaj čez 600eur
Zgodovina sprememb…
todman74 btw sem ti rekel da je to konkreten primer kdaj jest pripročam Q6600. Če bi iskal komp do 600eur ter ga bi rabil za igranje igrc ti ga itak ne bi, got it? Če imaš pa ti stalno zaposlitev plus da kriješ vse stroške zraven pa itak ne boš kupoval kompa nad 500eur če ga ne rabiš. Nevem a je tolk težko razumet al se je pa le teb usedu AMD tolk u glavo kot praviš da se je pri meni Intel ki ga sploh imam ne, če se ne motim si ti pa sam potrdil da si in boš kupoval AMD.
Tele tvoje "izjave" so si malo nasprotujoče....kdo pa je zmeraj trdil, da kupimo tisto kar rabimo...jaz menda.
In če nekdo kopuje komp do 600€, je po moje vseeno ali kupi Intela ali AMD, kupiš dražji procesor, ti ostane manj za ostale komponente.Res pa je, da je meni "bližje" AMD.
Zdaj si lastim še zastarelega Semprona 2400+.....sem mislil prejšnji mesec kupit dvojedrnika, pa sem precenil, da mi zaradi instant interneta bolj prav pride Asus Eee in sem nabavil pač slednjega.Malo pred tem sem si omislil tudi novo TV(še zmeraj CRT) in ker si glede "luksusa" postavljam omejitve, sem se zaenkrat odrekel dvojedrniku, kljub temu, da mi morda v tem trenutku finančno stanje to dopušča. Mislim, da si človek mora postaviti neke omejitve, če ne vedno "hrepeni" po novem in boljšem, nazadnje pa z ničemer ni prav dolgo zadovoljen.
tilinho20 ::
A tvoj zadnji stavek je bistvo kar si hotu povedat? Malo se zamisli, čeprav si nek imel prav. Samo si kar mal sfalu s temle (kot celoto).
A si sploh rabš dvojedrnika? Jah če ga ne rabiš pol je itak brezveze ga kupovat.
A si sploh rabš dvojedrnika? Jah če ga ne rabiš pol je itak brezveze ga kupovat.
Aja praviš da pa jaz nikoli nisem trdil da kupimo tisto kar rabimo? Jaz sem govoril o tem da ima pač Intel na tržišču trenutno boljše procesorje za enak denar ti pa mi praviš da so izjave nasprotujoče. Če človek razmišlja v eni določeni smeri mu boš u taki smeri probal svetovat, še enkrat ti povem da nikoli nisem priporočal močnejših procesorjev v nižji klasi računalnikov vendar se je šlo v skoraj vseh temah samo za to kateri procesor hitreje opravi z neko stvarjo za svoj denar. In ko praviš kupiš dražji procesor, zakaj bi jih saj so od obeh znamk v podobnem cenovnem rangu vemo pa kateri se na večih področjih dokazano boljše odnese. Rezultati tam so zdej pa če jim hočeš jim verjemi če nočeš pa pač ne, jest tvojega mnenja nočem spremeniti.
Zgodovina sprememb…
pri razmerju cena/zmogljivosti ( Price / preformance ) vodi Amd .
http://www.tomshardware.com/charts/cpu-...
http://www.tomshardware.com/charts/cpu-...
In ažurnost podatkov je pa? In majkajo Pentiumi E2xxx in Celeroni E1xxx, ki po PP pospravijo vse AMDje
Jest bi rekel da je tale zadeva sfukana, ker IMO ne mroe imeti Pentium D boljši P/P od kateregakoli X2/C2D proca. Razen če ima najboljši P/P E8500. V kar dvomim. Še bolj pa dvomim, da ima boljši P/P od E8500 QX6700. Tole je čudno, žal.
A tvoj zadnji stavek je bistvo kar si hotu povedat? Malo se zamisli, čeprav si nek imel prav. Samo si kar mal sfalu s temle (kot celoto).
A te je malo zbodlo, al kaj....jaz ti ne morem pomagati, če ti tudi spadaš med tiste, ki znova in znova kupujejo nove stvari, potem pa se sekirajo, zakaj niso vzeli nekaj drugega.
Sem pa že nekje napisal, zakaj bi vzel dvojedrnika(za HD SAT programe), medtem ko nekateri nakladajo, kaj vse se splača in tistega "splača" nikoli ne utemeljijo.
ronaldo ::
Ne manjkajo E21xx, pa azurnost je ful slaba ker ni Nehalem cpu-ja, aja sem pozabil da ga se ni sploh za kupit, tako da tudi to slabo vidis, ker je notri tudi E8400 ki pa je najnovejsi dvojedrnik. Zraven tega pozabljate kaj pomeni P/P oziroma performance per price, to pomeni da je Sempron ki stane 35usd dosti boljsi nakup kot E8500 kaj sele QX6700, ker ni 7x ali 10x krat pocasnejsi kot nekateri mislite. Seveda za mene osebo je najboljsi nakup nekaj od najcenejsih dvojedrnikov, ker ce placas 60eu za E2160 in X2 4000, in ce E8500 ali E8400 staneta 200eu, pol takoj vidimo da sta totalno predraga in so za P/P preslaba.
Aja praviš da pa jaz nikoli nisem trdil da kupimo tisto kar rabimo?
Ti si "govoril", da kupimo tisto kar se splača, pozneje pa si prešaltal na "rabimo".
Ne manjkajo E21xx, pa azurnost je ful slaba ker ni Nehalem cpu-ja, aja sem pozabil da ga se ni sploh za kupit, tako da tudi to slabo vidis, ker je notri tudi E8400 ki pa je najnovejsi dvojedrnik. Zraven tega pozabljate kaj pomeni P/P oziroma performance per price, to pomeni da je Sempron ki stane 35usd dosti
Jaz govorim o ažurnosti glede cen... In ja, dosti CPUjev manjka. Mi ne bo noben rekel, da je recimo Sempron xyz, ki je okoli 30€ boljši nakup kot E1200, ki je 38€ in manj(1-jedernik, proti 2-jederniku)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
ronaldo ::
Manjka tudi Sempron X2 ki se dobi za 40eu pri nas, torej manjkata le Celeron e1200 in Sempron X2. Sedaj kateri od teh dveh je hitrejsi, je zelo tezko povedat, v igrah najverjetneje Sempron, v Video encoding pa Celeron. To sklepam po temle testu: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di...
The results of the new Celeron E1200 in games should be not very encouraging for the gaming fans. Its performance is truly below any acceptable level because of the small L2 cache. Even overclocking doesn’t help. Dual-core Celeron processor working at 3.4GHz performs as fast as Core 2 Duo E4600 with the 2.4GHz nominal clock speed. So, Celeron E1200 is absolutely not suitable for gaming. Although it is considerably faster than its predecessor, Celeron 440, Athlon 64 X2 4000+ priced identically can boast a much higher fps level in games these days.
The results of the new Celeron E1200 in games should be not very encouraging for the gaming fans. Its performance is truly below any acceptable level because of the small L2 cache. Even overclocking doesn’t help. Dual-core Celeron processor working at 3.4GHz performs as fast as Core 2 Duo E4600 with the 2.4GHz nominal clock speed. So, Celeron E1200 is absolutely not suitable for gaming. Although it is considerably faster than its predecessor, Celeron 440, Athlon 64 X2 4000+ priced identically can boast a much higher fps level in games these days.
Ponavadi se Sempronov, Celeronov in podobnega ne kupuje ravno za gaming mašine ane?
Je pa vseeno tudi v low razredu bolje vzeti 2-jedernika, ker za povprečno 5€-10€ več od 1-jedernikov dobiš odzivnejšo in zmoglivejšo mašino.
Sicer pa tudi navit E1200 ni ravno švoh(razen v igrah)
klik
Je pa vseeno tudi v low razredu bolje vzeti 2-jedernika, ker za povprečno 5€-10€ več od 1-jedernikov dobiš odzivnejšo in zmoglivejšo mašino.
Sicer pa tudi navit E1200 ni ravno švoh(razen v igrah)
klik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Vseeno mislim da je tale lestvica nerealna. In spet se bo usul plaz pritožb, da samo zato, ker je AMD na 'vrhu'. Ne, daleč od tega. Ni mi jasno, kako je lahko QX6700 boljši P/P nakup od E8500?? Zadeva je (bila) 4x dražja, je stara, požrešna, performance se pa pozna le v multithreaded aplikacijah. Sicer ga pa E8500 nese. Spet podobno, kako je lahko P4 631 (ki ga precej verjetno sploh dobiš ne več, razen v kaki zaprašeni kleti oz. rabljenega) toooooooliko boljši nakup od E8500? Res je da upoštevajo samo ceno in zmogljivost, a za tako razliko bi moral biti P4 631 za nekje 20-30 €. Pa ga še vedno Conroe-L Celeron pelje scat (bi rekel, odvisno od GHz P4ke).
Mislim, da delate napako, ker primerjate cene čipov, ne pa kompletnih mašin.
Če zate predstavlja računalnik celoto in če je hitrost zate bistvena, potem bi moral upoštevati price/performance celotnega stroja in ne samo čipa. CPU A, ki je 5x dražji od CPUja B in recimo 2x hitrejši nima nujno slabši performance/price. Če je recimo cena CPUja samo 20% cene celotnega stroja, si z novim CPUjem nekje na istem. Stroj z njim je v celoti cca 2x dražji ampak tudi ene tolk hitrejši...
Če zate predstavlja računalnik celoto in če je hitrost zate bistvena, potem bi moral upoštevati price/performance celotnega stroja in ne samo čipa. CPU A, ki je 5x dražji od CPUja B in recimo 2x hitrejši nima nujno slabši performance/price. Če je recimo cena CPUja samo 20% cene celotnega stroja, si z novim CPUjem nekje na istem. Stroj z njim je v celoti cca 2x dražji ampak tudi ene tolk hitrejši...
Aja, update glede plate.
Tista Gigabytka je mogoče hardversko relativno lepo narejena ampak Gigabyteov crappy support in BIOS sta spet prišla do izraza.
Sem hotel pač laufat v njej staro 6000+ dokler ne dobim dobrega Phenoma, pa se stroj po 15 min dela zruši z njo.
Podrobnejši vpogled v log file kaže, da platin BIOS ne nastavi pravilno IOMMUja v čipu in po nekem času stvar škripne.
Človek bi to mogoče še nekako razumel če bi bila plata povsem sveža, pa ni. Zanjo je zunaj že 6-ta verzija BIOS-a...
Tista Gigabytka je mogoče hardversko relativno lepo narejena ampak Gigabyteov crappy support in BIOS sta spet prišla do izraza.
Sem hotel pač laufat v njej staro 6000+ dokler ne dobim dobrega Phenoma, pa se stroj po 15 min dela zruši z njo.
Podrobnejši vpogled v log file kaže, da platin BIOS ne nastavi pravilno IOMMUja v čipu in po nekem času stvar škripne.
Človek bi to mogoče še nekako razumel če bi bila plata povsem sveža, pa ni. Zanjo je zunaj že 6-ta verzija BIOS-a...
Bravo x45! 5x si preberi naslov teme na tomsharware pol se pa oglašaj. Jest bi ful rad kupu E6700, prosim x45 mi daš neko povezavo kje ga lahko dobim, uf sm mal gledav pa zgleda da sm tak idiot da ga ne morm več najdit v nobeni ponudbi. Čudno a ne? S tem sam dokazuješ da se oprijemaš vseh podatkov ki lahko rešijo tvoje govorice. Čaki a nisi še nemalo časa nazaj govoril da se more CPU primerjat z MOBOtom? Kaj zdej si mal pozabu na to trditev al kaj.
todman74 still thinks he's the greatest. Everything he likes is great, everything he thinks is right. If you disagree, you're wrong. He is the greatest human being in the history of earth.
Prov smejat se ti morm, mi znova in znova kupujemo nove stvari. A ti morm na šeleshamer napisat pa pridet protestirat pred tvojo bajto. Do zdej nisem imel Intela nikoli tudi blizu, zakaj misliš da ga bom pol kupu ker ga 10 ljudi na slo-tech forumu priporoča? Tudi to je vzrok vendar če boš vsaj malo se dau na to pa prebrskau za podatki po iNETu boš prišel do znanega zaključka.
PA BTW VSI KI BLUZITE OFFTOPIC OFFTOPIC, TO JE TEMA AMD Phenom NE PA ATHLON X2 TKO DA PROSIM REALNE PRIMERJVE MED X3 PA C2D TER X4 PROT C2Q POL BOMO PA VIDL PRIZE/PERFORMANCE FFS! (bom pa še jest mal tak)
A te je malo zbodlo, al kaj....jaz ti ne morem pomagati, če ti tudi spadaš med tiste, ki znova in znova kupujejo nove stvari, potem pa se sekirajo, zakaj niso vzeli nekaj drugega.
Sem pa že nekje napisal, zakaj bi vzel dvojedrnika(za HD SAT programe), medtem ko nekateri nakladajo, kaj vse se splača in tisteganikoli ne utemeljijo.
todman74 still thinks he's the greatest. Everything he likes is great, everything he thinks is right. If you disagree, you're wrong. He is the greatest human being in the history of earth.
Prov smejat se ti morm, mi znova in znova kupujemo nove stvari. A ti morm na šeleshamer napisat pa pridet protestirat pred tvojo bajto. Do zdej nisem imel Intela nikoli tudi blizu, zakaj misliš da ga bom pol kupu ker ga 10 ljudi na slo-tech forumu priporoča? Tudi to je vzrok vendar če boš vsaj malo se dau na to pa prebrskau za podatki po iNETu boš prišel do znanega zaključka.
PA BTW VSI KI BLUZITE OFFTOPIC OFFTOPIC, TO JE TEMA AMD Phenom NE PA ATHLON X2 TKO DA PROSIM REALNE PRIMERJVE MED X3 PA C2D TER X4 PROT C2Q POL BOMO PA VIDL PRIZE/PERFORMANCE FFS! (bom pa še jest mal tak)
Zgodovina sprememb…
@Planetarium
Ti si očitno ena zmedena osebnost.....bi blo dobro, da bi šel kadaj malo "dol" z NETa, pa mogoče malo "stopil" v naravo.
S svojim znanjem Angleščine pa nisi fasciniral nobenega.
Ti si očitno ena zmedena osebnost.....bi blo dobro, da bi šel kadaj malo "dol" z NETa, pa mogoče malo "stopil" v naravo.
@Planetarium
Kaj pa je narava? Mama mi je včeraj nekaj od sonca govorila pa sploh vem ne kaj je to : / pa btw z angleščino nisem niti imel namena nobenega fascinirat, je sam quot ki ti kr lepo paše
mihamedo ::
mah ta slo tech je ratau ena sama otročarija.. vrtec kjer se lohka otroci prepirajo ne da bi si kako oč istaknili.. odraste že
-AMD phenom 955be @4.0ghz--
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 61364 (24874) | Meizu |
» | Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7926 (5947) | x45 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7128 (5180) | Vuli |
» | Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 14231 (9508) | Racunalnik |
» | Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 13642 (9859) | gruntfürmich |