» »

re na temo kadilski zakon

re na temo kadilski zakon

gruntfürmich ::

samo nekaj bi rad dodal:
barakuda je imal po svoje kr prav, da je na tako agresiven način obdeloval to tematiko, ker se bo res spet pojavljalo neko čudno predalčknje ljudi na kadilce in nekadilce. in nekadilci se bodo spet namrdnili ob tem, ko bomo vstali od mize in šli ven na teraso kadit, češ kadilci, smrdljivi.
sj je zdaj veliko bolj prijazno v gostilnah, bolj čisto, in ni treba dati oblek prat takoj po prihodu iz oštarije in nekadilci se ne bodo pritoževali da (zastonj) zraven kadijo. ampak slovenci, neumni kot smo, smo spet dobili neko stvar za ločevanje več, kot to tako radi delamo. črni-beli-rdeči, kadilci-nekadilci, slo-jugo... se mi zdi da je to samo eden žebelj v krsti nestrpnosti več.
drugače pa s tem, da bomo morali hoditi ven kadit, ne vidim nič slabega (razen zgoraj zapisanega), ker s tem, ko boš šel ven kadit, se bo zunaj lahko ustvarilo neko posebno vzdušje, vzdušje ljudi, ki jih deli enaka usoda, in veliko lažje bo navezat pogovor z nekom ki tam kadi. neko intimno vzdušje se bo ustvarjalo na kadilskih placih. in tudi kajenje bo postal nek poseben in zanimiv ritual.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

d0rK ::

Una zgodbica o metro-rahitiku je glupa. Rd bi te vidu kako bos men v facu pihu dim. Zelo rad.

sidd ::

nekateri res nimate dovolj?

in nekateri imajo resne probleme z nestrpnostjo, ja...(splošno!).

kaj hudiča ima zaj tu kadilski zakon? Še dobro, da ima človek vsaj toliko pameti, da opravlja malo ter veliko potrebo na stranišču. Človek se lahko kar zamisli, da bi morali imeti še to področje urejeno z zakonom in kaznimi. Nažalost bo zgleda moralo biti vse definirano z zakonom, ni več neke zdrave pameti, bontona ter ostalih pravih vrednot.

mah, sizifovo delo :\
no idea for signature
signed
I

gzibret ::

He he...

Sem poslušal eno reportažo na to temo na BBC (Angleži so pred kratkim sprejeli enak zakon). Novinarka je uporabila besedno zvezo "health faschists" :D
Vse je za neki dobr!

Avby ::

Šele sedaj se vidi koliko pravzaprav kadilci spoštujejo nekadilce in KOLIKO se jim pravzaprav da kaj dopovedati.

Prav vse trike uporabljajo in celo na najnižji od najnižjih nizkotnih nivojoev se spuščajo samo da bi jih se še naprej toleriralo pa četudi je družba rekla NE.

Prav vse izhode iščejo in vsake biljke se oprimejo. Kot da bi bili v zaprtem prostoru in notri lepo počasi teče voda a rešitve kako priti ven pa ne najdejo.

Sedaj pa naj še nekdo reče da se kadilcu da kaj dopovedati? In da niso bili nekadilci pred tem zakonom v rokah kadilskih fašistov?

'FireSTORM' ::

In prav vidi se kako bi nekadilci radi imeli vse zase.
Zakon je sprejet, v gostilni ne smemo kadit. Prav. Kaj za boga pa delaš na terasi? Izboril si si "pravico do čistega zraka", sediš pa zunaj med kadilci, spravi se v gostilno in ne gledaj grdo ko sam v gostilni sediš zunaj je pa nabito polno.
Those penguins.... They sure aint normal....

Avby ::

Smešiš se z tem kaj si napisal. Kje pa nekadilcu zakon prepoveduje sedenje na terasi?

Zakon prepoveduje le nekadilcu sedenje v "gostilni". To je pa tudi vse. Torej kadilec lahko sedi le na terasi nekadilec pa lahko izbira ali bo sedel na terasi ali pa v "gostilni". In z tem zakonom si niso kadilci priborili izključne pravice za teraso. Nevem pa zakaj ni v zakonu še določilo da se mora terasa deliti na kadilski in nekadilski del. To pa so vrjetno pozabili. Pa še takrat bi se lahko nekadilec mirne duše vsedel v kadilski predel če bi mu to odgovarjalo. Tako da vidiš nekadilec je tisti ki lahko izbira in so mu prav vse opcije odprte kadilec je pa tisti ki nima dostopa v gostilno če bi rad kadil.

Tako da si malo pomešal kdo lahko kam in kdo ne sme kam se vsedet.

#000000 ::

Seveda lahko se vsede kamor če, ampak če sedi na terasi nima kej javkat da ga dim moti, oz lahko javka kokr hoče.:D

Azrael ::

Ne vem, no tam kjer se streže hrana in na delovnih mestih nimaš kaj smradit s čiki. Pika.

Je to tako težko sprejeti? Res škoda ker tega ni bilo že davno in so šele sedaj tobakarji začeli izgubljati vpliv.
Nekoč je bil Slo-tech.

Izi ::

Zakon bo potrebno čez nekaj časa še zaostriti.
Ugotavljam, da je zunaj na terasah še vedno nevzdržno zakajeno. Danes sem jedel kosilo v restavraciji zunaj na terasi, ker je bilo lepo vreme in toplo, pa je vse naokrog nevzdržno smrdelo po dimu.
V bistvu smo nekadilci dobili samo eno bitko, vojne pa še ne. Tudi zunaj bo treba prepovedati kaditi.
Naj kadijo doma če se že ne morejo odvaditi.

Nekadilce čaka še kar nekaj potrpljenja.
In potem se celo najdejo kadilci, ki nas zmerjajo z nestrpneži.
Ali se sploh zavedate koliko potrpežljivosti rabim da zdržim cel dan brez, da ne prilepim ene dve okrog kepe smrdljivcu, ki puha cele oblake dima en meter stran od mene?
Nekadilci smo zelo obzirni in polni potrpežljivosti, drugače bi bili vsi kadilci že zdavnaj po urgencah.
Povprečen kadilec je ponavadi tudi alkoholik in ves posušen od cigaret in potem se spomni pihati v glavo povprečnemu nekadilcu, ki ga je ponavadi še enkrat več skupaj :D

'FireSTORM' ::

Zakon prepoveduje le nekadilcu sedenje v "gostilni". To je pa tudi vse. Torej kadilec lahko sedi le na terasi nekadilec pa lahko izbira ali bo sedel na terasi ali pa v "gostilni".

Bi rekel enako za tebe.
Če sem kadilec ne smem sedet v gostilni? Kje to piše?
Sedim lahko pa magari na šanku če mi lastnik dovoli. Samo kadit ne smem.

In ne pravim da nebi smeli nekadilci sedet na terasi, sedite, bmk. Ampak potem me pa ne gledajte grdo ko kadim tam kjer lahko!

Ali se sploh zavedate koliko potrpežljivosti rabim da zdržim cel dan brez, da ne prilepim ene dve okrog kepe smrdljivcu, ki puha cele oblake dima en meter stran od mene?

Evo o tem govorim.
Zdaj si se tako boril da bi dobil "bitko" da boš imel "pravico do čistega zraka" v ZAPRTIH prosotorih in sploh tja ne pogledaš. Pa idi zdaj pa se not vsedi ne pa da se vuni vsedeš in se buniš... Odnesi svojo rit v zaprt prostor in te več dim nebo motil. Je tako težko? Če je, potem je tudi meni težko dvignit rit in jo odnest ven na čik.

Nekadilci smo zelo obzirni in polni potrpežljivosti, drugače bi bili vsi kadilci že zdavnaj po urgencah.

ROFLMAO...
Angelčki vs. hudobni hudiči ali kako že?

Bom si prižgal čik zraven tebe, bom pihal kamor mi bo pasalo, pridi in me usekaj, se bom pobral in prižgal še enega in naprej pihal in se nekako dokopal do tvojih podatkov da bova potem obračunala po zakonu. Pa mi je vseeno če boš dobil raka na vsakem delu telesa zato ker sem morda po pomoti morda nalašč pihnil vate.

enkrat več skupaj

Size does NOT mather.
Those penguins.... They sure aint normal....

#000000 ::

Zakaj pa nisi notr jedu ?? Zakaj si mogu rint ven, ne mi rečt, nism vedu da se bo zdej 100% več dimilo zunaj ??

Priznej, nalašč si se vsedu ven, da zdej lahk stokaš tuki :P

Kako si zračunu višino in razbacanost kadilca :D

Aja, se nekadilci bi se radi tepli, samo večini neki manjka, jajca oz. po domače korajža. :P

Avby ::

@FireSTORM

Se vidi da si eden tisitih katere sem opisoval in da jemlješ besede iz konteksta jih spreminjaš, polagaš v usta, izkrivljaš. Vse pač da bi dosegel svoj prav. Ampak trenutno je stanje takšno da ti nebo uspelo pa naj se trudiš še nevem kako. Vzel si prvi del mojega teksta in pod njega napisal kot "kontro" to kaj sem napisal v drugi del. Se pravi sem lepo napisal da lahko kadilec gre v "gostilno" če nebo kadil. Zdaj pa al nisi prebral (kar dvomim) ali pa ti zmanjkuje tehtnih argumentov in smetiš?
Zato se mi zdi kaj več o tem debetirati nesmiselno ker tako vema da z kadilci ni konca. Obveljala bo nekje na krajši in najvrjetneje na daljši rok nekadilčeva. Tako da prepiranje je v bistvu odveč. Bolje je da se začne prilagajati stanju vsak kakor ve in zna ker bo zagotovo še en čas stanje nespremenjeno.

Rad bi pa še rekel to. Vse te debate o terasi bodo kaj kmalu čisto nepomebne in "kralji" teras kajkmalu izgubili svojo krono. Zakaj?

Prihaja zima.

ahac ::

'FireSTORM': Že res, da lahko zunaj kadiš... ampak tud tam SMRDIŠ.
In ljudi, ki smrdijo (pa naj bo to po švicu, dreku ali čikih) pač ostali grdo gledajo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bacil ::

Da si nebo slučajno kdo mislil, da nekadilci lahko kadimo v oštariji.

WarpedOne ::

Isti osebki, ki ste delali štalo v prvotni temi, jo poskušate delat tle naprej. Le kratko opozorilo: nimam namena pucat in radirat prestopke. Ko mi prvič nekaj zasmrdi, gre tudi tale tema pod ključ. In naslednja tudi. Dokazujete le eno: niste sposobni niti kulutrno debatirat.

:\
Are you not tired of being wrong again and again?

'FireSTORM' ::

'FireSTORM': Že res, da lahko zunaj kadiš... ampak tud tam SMRDIŠ.
In ljudi, ki smrdijo (pa naj bo to po švicu, dreku ali čikih) pač ostali grdo gledajo.

Ampak mi tega tam nihče ne prepoveduje.
Torej eni osebki vsakega ki prdne ali ki je ravnokar delal kot mula v nehumanih pogojih(beri vroče) in je ves zašvican greste nekadilci napalit(beri pretepst) ali kako?
In kot že ene 5x povedano še povem enkrat, zdaj imaš v gostilni "pravico do čistega zraka" pa idi pa se not vsedi in ti nič več nebo smrdelo. Aja vroča kelnarca je zunaj med nami kadilci...

Rad bi pa še rekel to. Vse te debate o terasi bodo kaj kmalu čisto nepomebne in "kralji" teras kajkmalu izgubili svojo krono. Zakaj?
Prihaja zima.

Če bo tako "mrzla" kot lani nebo panike in sem prepričan da bo marsikateri gostinec "odprl" teraso tudi pozimi. Zakaj? Ker bo privabil več gostov. Zakaj?
Recimo da je sprejet zakon o prepovedi prdenja v zaprtem prostoru. Kaj boš raje za vsak prdec letel iz gostilne ali se vsedel na teraso in prosto prdel kakor ti paše?

Dobili ste vaše zaprte gostilne, čupite tam in nas ne morite še zunaj, jaz vam tudi nebom prišel morit not kaki šit zakon da ne smem not kadit. Ali pa bom storil prav to, ker mi zmankuje argumentov in se moram z nekom prerekat, ane Avby?
Those penguins.... They sure aint normal....

LjubimPeezde ::

Lol sam res Izi, patetičen si da se kadi...:\

Saj res, je nujno sedet zunaj ko imaš notri blažen mir pred kadilci in svež zrak?>:D
Hehe v kafiče kjer jaz zahajam in imajo zunanj "vrtove" je podobna slika. Zunaj se rauha kot nori, očitno ne moti nobenega nekadilca, ker notri je pa vedno prazno>:D Pa ne mi reč dr. Izi da notri ne bi preživel ko bi jedel kar si pač jedel... Sprejel se je dokaj strog zakon in velika zmaga za nekadilce (in se povsem strinjam z zakonom). Vendar pa nimaš kaj pizdit če kadijo ljudje okoli tebe na odprti terasi recimo. Pejt not ne pa jokat ko baba

Avby ::

Da dejansko je res da bo vedno ostal odstotek ljudi ki se nikakor nebo mogel strinjati z takšno ureditvijo. Tako kot je prej obstajal tud nek odstotek ljudi ki naravnost niso mogli prenesti kajenja in nikakor ne bi mogli prenašati in biti v prostoru kje se kadi. Ampak večji del ljudi menim da se bo z lahkoto prilagodil novemu zakonu prav tako kot se je prej prilagodil na dejstvo da si prepuščen samemu sebi.

Torej velika večina mislim da s tem nebo imela nekih večjih težav.

BozidarB ::

kaj bi dal da bi blo letos -20 in meter snega pozimi. samo zaradi vas, smrdlivih kadilcev. do zdaj ste se vi smejal nam, sedaj se mi smejimo vam. glede vroce kelnarce: ona je vec notr kot zunaj, (med kadilci) zakaj? ker je notr sank in blagajna. too bad.

da bo letos zima enaka kot lansko leto je imho 10% sanse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

Avby ::

Je pa to payback za nekadilce definitivno, ki so prenašali mnogo crapa dolgo dolgo časa.

Čas je torej da kadilci prevzamejo to, kar se jim je naložilo in vsaj prbližno naj to počnejo z pokončno držo. Tako kot so prej to zmogli nekadilci!

Matev ::

patetični so kadilci

sedaj si kar lastijo terase... kot da so njihove

in če na terasi ne kadiš bi te kadilci najraje linčali

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

whatever ::

Prej bi nekadilci linčali kadilce, kot obratno. Rabi kdo še kak dokaz da kajenje pomirja?:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

tomaz- ::

jaz pa mislim, da večje štale pozimi med kadilci ne bo..

Poznam precej lastnikov lokalov z vrti ( z njimi poslovno sodelujem) in na veliko razmišljajo, da bodo strehe zaprli in postavili premične stene, kolikor dovoljuje zakon, "noter" pa postavili grelce.. Mnenje lastnikov je, da se jim bo splačalo.

Tko da mislim, da večje panike ne bi smelo biti tudi pozimi...

krneki0001 ::

Sem kadil, a če je bil v družbi in zaprtem prostoru en sam nekadilec, potem zaradi njega nisem kadil. Zdej me ne moti to da kadilci ne smejo kaditi v službah in gostilnah(notri), moti pa me to neumno ločevanje na nekadilce in kadilce. Tako kot so včasih ločevali bele in rdeče. A ni že dovolj ločevanja ljudi?

BlackHole ::

Sprejel se je dokaj strog zakon in velika zmaga za nekadilce (in se povsem strinjam z zakonom). Vendar pa nimaš kaj pizdit če kadijo ljudje okoli tebe na odprti terasi recimo. Pejt not ne pa jokat ko baba


Na kak način pa miliš, da je prišlo do predloga tega ta prvega zakona, "bitke"?
LP Marko

#000000 ::

No povej kako ?? Razen da je oblast sledila trendu.

OCCULT ::

Ej..jast sem strasten kadilec in nobeden mi nebo očital,da ne smem kaditi..tako,da ta fuknjen zakon se mi zdi totalno glup.
Prej ste nakadilci zahajali v vse lokale, kjer se je kadilo sedaj se boste pa delali pametne,da vam nič več ne smrdi obleka pa to.......,če se gre zaradi obleke ste res neumni ,če se gre za zdravje je pa drugo.Tako,da nekadilci ko bo kakšen velik žur pri prijatelju doma, ostanite kar doma in glejte nove zakone za kadilce mi bomo pa v miru enega pokadili in kaj spili.

Pa še prebral sem eno izjavo da se sosedu kadi če pridem kaditi na balkon he he he verjetno ta človek ne ve ,da ima bolj onesnažen zrak od ceste ocpodaj.
Ali pa naj gre v Trebnje in Zagorje tam ima idealen čist zrak..........................................nevem kaj se sedaj nekadilci bunite 10 let nazaj niti eden nebi odprl tak post tako da.....................


Lp
Occult

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OCCULT ()

Matev ::

sedaj se vidi kultura doloečnih kadilcev

pa naj še kdo reče da je to normalno

Nikonja ::

Naj jamrajo kadilci, tolk mi ih je vsec slisat !!!!
Komaj cakam zimo in -15 zunaj, in vas kako kadite ! :) :D :D :D

Prav bom uzival !!

whatever ::

Sploh ne jamramo zaradi novega zakona, smo samo zaskrbljeni zaradi linčanja s strani nekadilcev.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

ahac ::

Kot sem rekel.. gostinci in kadilci ste samo krivi za tak zakon. Če ne bi prej gostinci nekadilskih sob postavljal nekam za sekrete in če ne bi kadilci prižigal čikov čisto povsod, kjer je dovoljeno, potem nov zakon ne bi bil potreben.

Ampak nič vas ni izučilo. Zdaj delate isto z terasami tako, da je samo vprašanje časa kdaj se bo zakon moral razširit na vsa javna mesta (tudi zunaj). Ker če bo tako zasmrajeno kot nekateri želite, da je... potem druge rešitve spet ne bo. Jaz vam dam še max. 5 let na terasah. Have fun. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

koyotee ::

Men gre na ku*** sam to, k nemors u miru đointa pokadt odzuni, prej smo bli sami, zej so pa vn se vsi kadilci in 90%nekadilcev, not pa je prazno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Nikonja ::

Ne govorit bedarije ker vas noben ne linca, zdaj pa vidite kako je nama bilo z vami kadilcima ko je vas bolela ona stvar za nas !
Samo ste zogico dobili nazaj, nic druzga !

'FireSTORM' ::

Naj jamrajo kadilci, tolk mi ih je vsec slisat !!!!
Komaj cakam zimo in -15 zunaj, in vas kako kadite ! :) :D :D :D

Prav bom uzival !!


Če lahko zjutraj vstanem in se odpravim peš do delovnega mesta 15 min ker so ceste zasnežene in ni parkirplaca zaradi nečiščenih parkirplacov in mi je nasploh škoda prižigat avta za 5min vožnje in če smo lahko v srednji šoli noreli po snegu pol ure pri -15 mi pa res nebo problem potegnit nase puhovke, stopit ven za 3minutke in enega pokadit.

Kot sem rekel.. gostinci in kadilci ste samo krivi za tak zakon.

Kje točno sem jaz kriv kot kadilec za ta zakon? Da sem kadil tam kjer mi je bilo dovoljeno? Ali si morda kdaj videl koga ki kadi v nekadilskem prostoru?
Kriv je naš nekdanji strasten kadilec ki je zdaj über pameten glede tega, poleg tega je pa še minister za zdravstvo.
Tako kot vsi nekdanji kadilci, ste zdaj vsi tako über pametni, zakaj ste pa potem kadili če imate iq 2x višji od povprečja? Če zato ker ste bili prej neumni, potem vsaj nehajte pamet solit nam, ker niste nič boljši kot mi.
Those penguins.... They sure aint normal....

BozidarB ::

ce kajenje pomirja kot pravis, zakaj je pa potem najvec kadilcev zivcnih, agresivnih, nestrpnih? v soli jim gre slabse (so tudi izjeme), z zenami so mnogokrat sprti, itd.

Gr0unD Zer0 ::

nevem no... ta vikend sem se kar lepo sprijaznil s tem zakonom in mi je prav kul tak kak je zaj... v gostilni je relativno svež zrak(če odmislim nabite gostilne, kjer se nahaja prešvican folk...) in tudi sam ko grem enega upalit, uzivam v nezakajenem zraku(pustmo to stvar stat)

nobena pičkica mi ne tečnari pa se zmrduje zraven ko si ga trije prizgemo, in ker je ta zakon še vroča tema kar hitro pades v debato z kom čist neznanim, kar ponavadi rezultira v obisku šanka ter par rundami:D


torej nekadilci ste svoje dosegli, zaj pa tak kot bi ponavadi rekli: laaaaapeeeeeeeeeee

BlackHole ::

***No povej kako ?? Razen da je oblast sledila trendu.***

Sem mislim, da bo Firestorm vedel, ko kar naprej ponavlja kako s(m)o nekadilci dobili neko "bitko" in da naj bi zdaj bili tiho itd, itd.
LP Marko

LjubimPeezde ::

Lejte, fora je v tem da so se prej nekadilci tako pizdili zaradi:
1. smrdeče obleke>:D
2. nevarnosti za zdravje

Očitno vam to ni tako pomembno, ko pa sedaj še bolj rinete na terase kjer pa ja veste da bo mrgolelo kadilcev.
Zakon veste kakšen je in lahko predvidite da bo na teh vrtovih se kadilo in to precej!

Zgodovina sprememb…

ahac ::

stopit ven za 3minutke in enega pokadit.


Torej ne boš sedel zunaj pri -15° in tam pil kavo ali pivo ali fruc zato, da boš lahko istočasno kadil? 8-O
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

JCD ::

Pa saj večina kadilcev ni tako odvisnih, da bi morali nonstop kadit. Pač bojo notr spili pir al pa sok in ga bojo šli vn pripalit. Tko se do zdaj dogaja pr nas. In ni blema.

Matev ::

Kar vidim kadilca z mečev v rokah in svetim ognjem v očeh, ko udriha po ljudeh brez cigareta, ki stopijo na teraso.

WarpedOne ::

Eno opozorilo je blo dovolj. Ko boste imeli kaj NOVEGA za povedat o zakonu - recimo, kako resno se izvaja, kaki so problemi, etc - si mirno odprite novo temo. Duševnih bolečin in pljuvanja pa je bilo že 10x preveč.

Hvala :|
Are you not tired of being wrong again and again?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kadilci VS Nekadilci, round 2. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
2518574 (6725) Mercenary

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191859293 (28448) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1217306 (4904) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1165012 (3854) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
2158848 (5946) BigWhale

Več podobnih tem