» »

Popis nepremičnin

Popis nepremičnin

«
1
2

MadMax ::

Ker se je začel omenjeni popis, se nekateri sprašujemo, v kakšni meri bodo rezultati uporabljeni v prihajajočem obdavčevanju nepremičnin.
Popisovalci sicer ne bodo premerili vsakega kotička naših toplih domov, pa vendar: kakšne posledice ima recimo zmanjšanje navedene kvadrature in kakšni so sploh načini preverjanja podatkov?
Koliko "nenatančnosti" si lahko dovolim brez da bi mi "napaka" kratila spanec?

In pa splošno vprašanje, se vam zdi popis na nek način poseg v zasebnost?
Meni se. Podatke o legalno postavljenih stavbah itak že imajo, črne gradnje je pa itak treba legalizirat ali porušit.
Še malo, pa bodo hoteli od nas podatke o velikosti organov za reprodukcijo in kolikokrat tedensko opravljamo malo/veliko potrebo...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Kaličopko ::

Ja to je zakuhala vlada SDS!

Drgač pa tud jest mislm da je to udor v zasebnost;((. Nevem kaj jim bodo teli podatki. Občutek mam da bodo na vsako stvar (klimo, internet...) nabil davek... Ta popis je brez potrebe tud za državo bodo stroški visoki, nazaj jih bodo pa dobil z visokimi davki.;(

roscha ::

Saj ti ni treba povedat po resnici. Kar se mene tiče živim v baraki, sekret imamo na štrbunk, ostalega pa nimam.

Kako mi bodo dokazali da to ni res, si pa ne predstavljam glede na 36 člen ustave....

Doman ::

Kaj pa naredijo najemniki stanovanj?
Morajo oni popisati nepremičnine ali mora to storiti lastnik stanovanja oziroma hiše?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

MEDENA ::

roscha:

tole? >:D

36. člen

(nedotakljivost stanovanja)

Stanovanje je nedotakljivo.

Nihče ne sme brez odločbe sodišča proti volji stanovalca vstopiti v tuje stanovanje ali v druge tuje prostore, niti jih ne sme preiskovati.

Pri preiskavi ima pravico biti navzoč tisti, čigar stanovanje ali prostori se preiskujejo, ali njegov zastopnik.

Preiskava se sme opraviti samo v navzočnosti dveh prič.

Pod pogoji, ki jih določa zakon, sme uradna oseba brez odločbe sodišča vstopiti v tuje stanovanje ali v tuje prostore in izjemoma brez navzočnosti prič opraviti preiskavo, če je to neogibno potrebno, da lahko neposredno prime storilca kaznivega dejanja ali da se zavarujejo ljudje in premoženje.

Torej po domače: Popisovalec ne sme sam vstopiti tudi če ga mi sami notri spustimo ampak moram 2 sosedi dobiti :\ >:D

Pujcek ::

haha, keri komentarji ne se jebat... meni se pa sigurno zdi veliko pravilneje da se davek na nepremicnine placuje po vrednosti nepremicnin in ne po kvadraturi (60 m2 stanovanje v 30 let starem bloku na obrobju ljubljane pac ni enakovredno kot 60 m2 stanovanje v novi vili pod gradom, ceprav po sedanjem oboji placujejo isto). in jebi ga, zgodil se bo blazen vdor v zasebnost uporabnikov ker boste morali povedati kdaj so bila na hisi okna zamenjana in kako velik skret imate. ce se ze zbirajo neki podatki se jih bo pac zbralo maksimalno ceprav se (kot sem nekje bral) se niti tocno ne ve kako se bo izracunavala vrednost stanovanja. sicer pa, kot je ze kontraverzni slovenski ekonimst vprasal: kdo je v sloveniji vecji revez: mlad uni diplomant z 250jurji place in najemniskim stanovanjem ali brezposelni kovinar na socialni podpori in z hiso na parceli sredi ljubljane?

ajdi

ps: kar se tice madmaxa: baje bo samo 1 inspektor za podrocje popisovanja tako da verjetnost da te dobijo da si narobe izracunal kvadraturo je verjento zelo majhna. kako natancno moras zmerit je pa itak v obseznih navodilih ki jih dobis. poseg v zasebnost pa je lahko itak kakrsnakoli informacija, od tega ali imam televizor ali ne do tega, koliko na mesec zasluzim, koliko otrok imam... nisem prestraseni levicarcek, ki bi ga bilo strah, da bo drzava vedela da sem podedoval mescansko stanovanje 80 m2 v centru ljubljane v katerem zivim, hkrati pa ze vec kot lepo prejemam podporo za nezaposlene (dejanski primer mojega znanca). ah, pa spet mesam jabolka in hruske... al pa tut ne?
:)

MadMax ::

Saj me ne skrbijo takojšnji ukrepi... Ampak če se čez par let spet kaj spomnejo?
Torej je ena od variant "podturit" čimveč površine kot nedokončane.
Imam torej urejeno samo kuhinjo, eno sobico in sanitarije :P

Kako pa so taki popisi regulirani v državah Indije Koromandije? (beri: Nemčija, Švica, itd)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

opeter ::

Z večino napisanim se popolnoma strinjam s pujckom.
Meni samo še ena zadeva ni jasna: le kako bodo vedeli, kolikšno vrednost ima moja bajta, ki je npr. 40 m2 in sosedova, ki je pravtako 40 m2, ko pa ne bodo prišli v stanovanje, če jih ne boš pustil. La kako?
Kako bodo izstavili vsoto/vrednost za obdavčitev?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

para! ::

HEhe, torej, če jih ne spustim v stanovanje, ne smejo not? Hehe, nice, I like ;)

Nardit samopopis in je.

lp
Death before dishonor!

A. Smith ::

>>Nihče ne sme brez odločbe sodišča proti volji stanovalca vstopiti v tuje stanovanje ali v druge tuje prostore, niti jih ne sme preiskovati.

Glede na to, da sem v medijih zasledil, da popisovalca moramo spustiti noter, se postavlja vprašanje, ali ne bo že takoj prišel opremljen s kakšno odločbo. Verjamem pa, da jo bo prinesel ob drugem obisku, če mu ob prvem ne bo uspelo vstopiti.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

MadMax ::

A. Smith:
Mediji širijo dezinformacije (in zato niso niti opomnjeni, kaj šele kaznovani).
Vsi imamo možnost samopopisa.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

danielka84 ::

In na tvju so izprasali enga od popisovalcev, in je poudaril da ni njihov namen vstopat v stanovanje in popisovat, podatke pripravis sam, in si mu jih dolzan posredovati, nato on te podatke vpise v tiste obrazce, ce zelis, lahko kar na hodniku ali zunaj. So pa stirje obrazci: Lastnistvo v stavbi, stanovanje, nestanovanjski del ter stanovalci in so kar detailno za izpolnit in vzame kar nekaj casa ~pol ure.

Tukaj imate vzorčne obrazce si jih lahko sprintate in tako vnaprej izponite, nakar mu jih samo izrocite, da si prepise na original obrazec.
Vzorčni obrazci.

Original obrazce lahko dobite na obcini in jih izpolnite sami!

Zgodovina sprememb…

danielka84 ::

obrazcev je pet, se oproscam.

Nagi Bator ::

Popisovalec bo s seboj imel ze izpolnjeno zadevo, s katero se bos ti lahko samo strinjal in jo podpisal ali pa mu podal svoj samopopis. Od kje jim podatki za ze izpolnjeno zadevo me ne sprasevat?!
Popisujejo pa vse, tudi vrtno lopo, ce ima slucajno kaksen betonski temelj v tleh!
Je pa res, da ga ni potrebno spustit v hiso, ce pa ze, pa mu ni potrebno nicesar razkazovat al pa ga celo peljat na obhod.

Jakka ::

Hm, kakšna pa je definicija betonskega temelja vrtne lope? Namreč imamo tako lopo, ki je postavljena (dobesedno) na navpičnih betonskih podstavkih, dimenzij 60x12x12 cm, zakopanih 30cm v zemljo.
So to betonski temelji ali ne? :D

kixs ::

Nagi Bator:
Od kje jim podatki za ze izpolnjeno zadevo me ne sprasevat?!


Vse je shranjeno v arhivu na obcini, ko se je hisa gradila (ne vem tocno kateri oddelek). Tako so shranjeni projekti z vso dokumentacijo in nacrtem hise (blue print).

In prav zaradi tega, mi ni jasno, zakaj je potrebno zdaj vse se enkrat popisat. Te podatke oni ze imajo!

LP

Buggy ::

kixs97: Se popolnoma strinjam s tabo in to tudi mene zanima. Poleg teg,a da imajo vse nacrte so nekatere obcine sle se korak dlje in so celo komunalni prispevek obracunavale na netto bivalne povrsine in prav tako so imele se posebne kolicnike za balkone terase in razne nadstreske (torej nebivalne dele).
...na koncu si dobil zelo natancno stevilko ven koliko komunalnega prispevak si jim dolzan povrniti.
In sedaj se enkrat - popis?!?

MadMax je zgoraj omenjal, da bi poizkusil prikazati cimvec prostora kot "neobdelanega". Tudi jaz sem razmisljal o tem (konec koncev sem tudi zaradi tega pustil se nedodelane kletne prostore) in me malce skrbi, da se ta stvar nebi obrnila meni v slabo.

Namrec, ce se bo obdavcevalo te prostore po logiki, ki je prisotna pri parcelah, kjer placas davek na nezazidano zazidljivo zemljice, potem bo tukaj davek na bivalni prostor, ki bi lahko bil izkoriscen pa (se) ni :(

Torej kaj sploh narediti? Kako pa je glede tistih govoric izpred nekaj let, ko se je govorilo o tem davku na nepremicnine, da naj bi na osebo prijavljeno v gospodinjstvu pripadalo cca. 40m2 vse kvadrature, kar je vec pa naj bi se obracunavala po neki doloceni tarifi (mislim da je bilo govora o 2 promilih trzne vrednosti)?

Tic ::

A ima ze kdo REAL LIFE izkušnjo?
persona civitas ;>

LordTado ::

imamo vrtno utico kjer pa nosilne sohe nimajo betonskega temelja ampak so na rostfrei podnožjih.



kako je s tem

Jakka ::

Očitno o vrtnih utah nihče nima pojma. :'(

AndrejS ::

Najboljša je točka 25 (Obrazec za popis stavbe) - Računalniška mreža.

Kaj če imam samo 1 računalnik in sem potem priklopljen na internet (brez routerja) potem to ni rač. mreža.
Če pa imam router pa imam rač. mrežo ???

krho ::

Mi smo rekli, da tega podatka + še nekaj iz onega obrazca ne damo, jih en qrc brigajo ti podatki.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

milica ::

Tudi to vprašanje je zelo po domače zapisano: Ali je klima v stanovanju? Pa saj je v vsakem stanovanju klima razen če ima kdo vakum v stanovanju ali kaj.

link_lank ::

kakor sem jaz razumel stvar bo potekala takole:

vse podatke, ki jih bodo dobil bodo uporabili v raziskavi o cenah nepremičnin. verjetno bodo zbral podatke, potegnili regresijsko analizo, izločil nepomembne spremenljivke (za cenitev, bodo pa uporabni za kakšne druge analize), in nato nastavl davek na VREDNOST nepremičnine in ne na samo kvadraturo kot je zdaj (sklepam da bodo davek na uporabo stavbnega zemljišča ukinl). preko podatkov ki jim jih boš posredoval (al pa tud ne, če se bo pač kdo upiral), ti bodo določili normirno vrednost nepremičnine (glede na rezultate analize, to je popisa in pregleda trannsakcij na trgu nepremičnin), ta normirna vrednost bo precej nižja od prave oz. pričakovane tržne vrednosti nepremičnine. V kolikor se boš na ocenjeno/normirno vrednost nepremičnine pritožil, pa ti bodo poslali ocenjevalca, ki ga boš v primeru zmote vrejetno moral plačati sam. ocenjena vrednost nepremičnine bo nalašč nižja od pričakovane ravno zato, da se ljudje nebi pritoževali. na to vrednost nepremičnine, pa boš moral aplicirati davek. obstajale naj bi tudi nekatere varovalke (npr. do take in take kvadrature oz. vrednosti nepremičnine, glede na št. družinskih članov,...) ki naj bi revnim (verjetno zares revnim) prihranile plačevanje davka (zgolj besede nekega sistenta in ne nujno resnica).

je pa zanimivo, kaj bi se dogajalo če bi ljudje lagal. npr. da bodo vsi trdili da nimajo novih oken itd. lahko bi analiza pokazala, da stara okna (čeprav so v resnici nova) prokleto veliko prispevajo k vrednosti nepremičnine. v primeru ko bi npr. ena oseba priznala da ima nova okna, bi le-ta vrednost nepremičnine nenormalno povečala (nad tržno npr.). primer ni realen, je naveden zgolj za razmišljanje. bi bilo to fer?

Tic ::

krho: A pol so bli pr vas? Dej povej kak je blo....
persona civitas ;>

krho ::

Ne niso še bili, to smo se odločili, ko smo merili prostore, ter izpolnjevali obrazce.
Dej povej kak je blo....
In ja strinjam se s tem, prvi, ki ga bodo obiskali naj pove kako je bilo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

jkosen ::

Men se zdi prav, da se tale popis opravi. V vsaki normalni državi (Nemčija, Avstrija) imajo to urejeno. Ker tko kot se je delal 60 let v rdečih časih ni za nikamor. Razni funkcionarji, udbomafijci, partijci in podobna zalega je delala bajte kjer koli in velike kakor jim je pasal (npr.nekaj let nazaj triglavski narodni park en LDSovc). Takih primerov je še velik.

Sem pa gledal kaj imajo od naših podatkov. To da mamo štrom in vodovod. Ne vedo pa ali imamo kanalizacijo,
telefon, kabelsko. Kar se mi zdi zelo smešno, saj so ti podatki javni in bi si jih lahko sami priskrbel.
Rock N Roll

gzibret ::

Mene pa zanima, ali pridejo popisovalci kar nenapovedano, a se par dni prej napovejo (tako, kot recimo dimnikarji, ki bi radi merili dimne pline).
Vse je za neki dobr!

milica ::

Verjetno je to odvisno od popisovalca, če se bo prej najavil. Jaz bi se vsekakor najavila, ker se najavim za vsak obisk. In mislim, da je to tudi nek normalen odnos do obiskanca.

cekr ::

Kdor je imel do sedaj vse urejeno in je plačeval nek davek na nepremičnine se nima kaj bat, da bi v prihodnosti kaj več plačeval. Je pa v državi mnogo takšnih, ki sploh ne vedo, da tak davek obstaja.
Prav je tudi, da vsi plačujemo davek. Predvsem stanovalci v blokih so bili za ta davek zelo "prikrajšani" medtem, ko smo lastniki hiš morali plačevati davek na stavbno zemljišče in še davek na nepremičnine.
Še nekaj kar mi gre zelo v nos in je nastalo v devedesetih; to je bilo odprodaja stanovanj po smešno nizkih cenah. Medtem, ko smo lastniki hiš, ki smo jih zgradili z lastnimi sredstvi, morali vlagati vsa sredstva v hiše in nam jih ni nihče poklonil, je večina prebivalcev blokovskih naselij, stanovanja pokupila za smešno niskih 10% vrednosti. To je navečja sramota Jazbinškovega zakona. Poleg vsega lastniki teh stanovanj potem še niso plačevali davkov, ker le ta niso bila zavedena v zemljiški knjigi. Se oproščam, če je kdo prizadet zaradi tega stavka, samo na splošno to ni bilo pošteno. Potem sledi še pripomba na današnje stanje: recimo parkirni prostor prebivalcev v blokih. Zelo malo družin je, ki imajo samo po en avto, parkirajo pa vsepovsod oz. jim občine še iz lastnih sredstev gradijo parkirne prostore. Lepo bi bilo, da bi razmislili še v tej smeri in pri registraciji zaračunali neko najemnino za parkiranje za avtomobile, ki nimajo "domačega" parkirnega prostora.

No, to so samo moja razmišljanja o davkih. Se pa strinjam pri obračunu davka nikogar prev nič ne briga, kaj in kako imam opramljeno stanovanje. Občine naj zaračunajo nek davek na kvadraturo, koliko je vredna nepremičnina pa nikogar prav nič ne briga. Davek sem itak že plačal, ko sem kupoval material in opremo, če se bom odločil za prodajo, bom pa moral lačati še davek od prodaje, ki pa bo popolnoma odvisen od vrednosti nepremičnine. Prej pa to prav nikogar ne briga. Če imam pa nova okna, je pa to moja stvar, saj bom privarčeval pri gretju. Če bi pa pustil stara, bi pa porabil za gretje. Razliko pa naj bi pobral davek. Ja, kaj bom pa imel potem od tega, da skrbim za svojo hišo? Malo morgen. V mojem popisu bo pisalo da imam kar stara okna.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

Tear_DR0P ::

stanovanja pokupila za smešno niskih 10% vrednosti

zanimivo - da ne govorimo o tem, da se je v jugi zemljo in material talal, pa so ljudje kr na horuk zidal hiše sredi njiv in travnikov, hudiča sredi hoste mojih prednikov je smetišče za vso savinjsko regijo, to se men tud ne zdi fer, kr nej še davek na smeti uvedejo, pa obvezno ločevanje odpadkov in omejitev količine odpadkov na gospodinjstvo.
Se oproščam, če je kdo prizadet zaradi tega stavka,...

V mojem popisu bo pisalo da imam kar stara okna
tole je pa kiks načrtovalcev popisa, zame so okna stara, če so vgrajena dlje od enega tedna, za nekoga drugega so stara, samo če je vgradil rabljena okna, torej ne bodo izvedeli nič
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Brane2 ::

Ja, to z davkom na nepremičnine je vsaj meni rahlo čudno.

Plačal si material, plačal si načrt, plačal si delo, vse jasno z DDV ali ustreznim davkom in kaj se ima kdo sedaj usajat okrog tega, kaj s tem počneš in ti obdavčevat uporabo ? Saj objekt je tvoj na tvojem zemljišču !
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

noraguta ::

mene pa zanima a more bit meter atestiran? pa kakšni so tolerančni kriteriji.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

gumby ::

>>Plačal si material, plačal si načrt, plačal si delo, vse jasno z DDV ali ustreznim davkom in kaj se ima kdo sedaj usajat okrog tega, kaj s tem počneš in ti obdavčevat uporabo ? Saj objekt je tvoj na tvojem zemljišču !

davek na davek? saj ne bi bilo prvic...
nekaj je gnilega v nasi preljubi dezeli
my brain hurts

iskra ::

Meter mora biti testiran na Slovenskemu inštitutu za kakovost in meroslovje (na Tržaški 2 v Ljubljani). Dobro je, če jim prej pišeš mail na info(@)siq.si ali pa da jih pokličeš med 8. in 15. uro vsak delavnik na (01) 4778 100 in se naročiš. Testiranje metra pa traja nekje med 30 in 40 minut. Odvisno ali je tračni ali pa tisti zložljiv iz več delov. Natančnost merijo z nekim zelenim laserjem (me niso spustili naprej, tako da sem samo na hitro videl skozi priprta vrata), ki ima natančnost 10^-6 m, meter pa ne sme lagati za več kot +-0,01 mm na meter merjenja in +-0,08 na meter za metre od dolžine 5 m dalje. Tračnih metrov iz blaga (tisti za merjenje 20 in več metrov) ne preverjajo, ker so zelo neobstojni - samo jekleni pridejo v poštev!

Če imaš tračni meter, poglej da dobro stisneš kovico pri tistemu zatiču na začetku (pri 0 cm), ker ga preizkusijo tudi za koliko se nategne pri obremenitvi 200 N (da ne bi kdo goljufal in to).

Testiranje pa stane 79,99 € - dobiš certifikat in nalepko za meter, ki velja pol leta. Po pretečenem času, ga moraš iti ponovno testirat, ker baje pride do lezenja v materialu in postane meter skozi leta daljši (potem vsi goljufajo na veliko).

Ker je naložba kar visoka, ti svetujem, da se zmeniš s par sosedi, in greste skupaj en meter certificirat. Vsaj jaz pa še par kolegov smo tako naredili.


/BS off.

:D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

whatever ::

Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Daedalus ::

Po navedbah Mladine majo nam tako ljubi popisovalci še en (javnosti zamolčan) obrazec, v katerega si lahko vpisujejo opombe - ti rečeš, da maš stara okna, on meni, da so nova in to zabeleži. Tako nekak, na hitro.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

milica ::

Na katerem obrazcu pa je vprašanje o vgradnji novih oken?

TESKAn ::

Naj se grejo solit. Nabirajo tono podatkov, iz katerih ne bo noben nič pametnega izluščil, davek bodo potem itak 'od oka' nastavljali, pol ljudi se bo zlagalo, kaj imajo, dve milijardi bosta pa šli v nič. Brez veze.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

JanezekNovak ::

Meni še zdej ni jasno, zakaj oblast misli, da bojo ljudje prodajali nepremičnine zaradi davka in da bo šla cena posledično dol.

Kolikor sem se jst z ljudmi, ki oddajajo nepremičnine, pogovarjal se vsi strinjamo, da se bo davek, ki bo prišel, prenesel na najemojemalce.

Nihče, ki je lastnik nepremničnine si ne želi, da bo vrednost njegove nepremičnine padla. Tudi s temi popisi se ne bo.

Če bo davek višji, se bo davek prenesel na najemojemalca.

Plus glede popisa, baje lahko ti sam izpolniš vse in potem samo pošlješ do Geodetske uprave RS in to je to, tako da je un mistični obrazec 7 brezveze.
http://www.euroairsoft.com/

Daedalus ::

Če bo davek višji, se bo davek prenesel na najemojemalca.

A pol se bom lahko Janši zahvalil za večjo najemnino?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

cekr ::

Če bo višja najemnina, pomeni, da lastnik stanovanja do sedaj ni plačeval davka.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

grex ::

Bottom line je torej takšen:

Če si lastnik nepremičnine in bi rad v prihodnosti plačeval čim nižji davek, ne smeš pustiti popisovalca niti pod razno v nepremičnino.
Vse izpolniš sam, kvadraturo vpišeš najmanjšo, kolikor jo je še možno prikriti, napeljavo/okna/vse_kar_je_notri pa imaš čim starejše, v kolikor stvari niso očitne že navzven.

Je še kakšen drug catch torej?

JanezekNovak ::

Cekr:
Če bo višja najemnina, pomeni, da lastnik stanovanja do sedaj ni plačeval davka.


Ne nisi dojel bistva mojega odgovora!

Če bo davek višji kot sedaj, se bo ta višek davka prenesel na najemnika!

Osebno že sedaj plačujem davek na nepremičnine, davek na oddajanje.

Če bo sedaj davek od nepremičnine veliko višji, se bo ta del presežka prenesel v najemnino in se bo Daedalus lahko zahvalil Janši za višjo najemnino!

grex:

Tako nekako, da!

Glede na to, da ti v stanovanje popisovalca ni treba spustiti, lahko napišeš, da imaš vse čim starejše.

Postane pa problem, če bo kdo preverjal vredostojnost teh podatkov!
http://www.euroairsoft.com/

MadMax ::

grex, MadnessMat:
Kaj pa če bojo nabili davek na energetsko potratne, neizolirane hiše?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

STASI ::

Ali kdo ve ali je javna pooblaščenka že vložila na ustavno sodišče kako zadevo ali je še v fazi pisanja?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Daedalus ::

IIRC je že vloženo
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

cekr ::

MadnessMat:

Če bo davek višji, se bo res prelil v najemnine. V tem se strinjam s teboj.

Vendar, kot obljubljajo, se stopnja obdavčitve ne bo povečala. Kar pomeni, da boš na istem ali pa še na boljšem. Je pa res, nastradali bodo tisti, ki so se sedaj davku izmikali.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Buggy ::

Oprostite moji nevednosti... o kaksnem davku to govorite? Saj do sedaj je bilo edino kar si placeval "nadomestilo za stavbno zemljisce", ki so ga placevali tako lastniki stanovanj v bloku kot tudi lastniki his.
Je se kaj drugego potem ki je vezanega na nepremicnino (bivalni del).
Jaz sem potem (poleg tega nadomestila) pri dohodnini navedel se prihodke iz katastra, saj so mi poleg stavbnega zemljisca in funkcionalnega zelnjisca vpisali se cca 500m2 kmetiskih povrsin (gor raste natanko 5 bukev in 2 smreki) in za to sem imel za prikazati cca 600sit prihodka v dohodnini.

Kot jaz razumem je ravno namen popisa v tem da bodo enkrat v prihodnje dodali nov davek na nepremicnine (ki ga sedaj ni) po takem ali onakem kljucu...se mar motim?

MadMax ::

Ne motiš se, žal...
Naša vrla državica pa samo na veliko opisuje celofan, v katerega bo ta davek zavit... O samem davku pa seveda ni dosti govora...


/edit:
Vendar, kot obljubljajo, se stopnja obdavčitve ne bo povečala.

A še kdo verjame obljubam naših taglavnih?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114186944 (14089) MrStein
»

Poglejmo koliko je vredna taščina ali sosedova hiša! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27433515 (24986) LordTado
»

Vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6512439 (10399) Okapi
»

Nepremičnina

Oddelek: Loža
151407 (1090) genius11
»

Obdavčitev nepremičnin - zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31185168 (79978) Mr.B

Več podobnih tem