» »

Poglejmo koliko je vredna taščina ali sosedova hiša!

Poglejmo koliko je vredna taščina ali sosedova hiša!

««
6 / 6
»
»»

Looooooka ::

Računalniška mreža
...kaj naj bi bil ta podatek pri nepremicnini?
Glede na to da mamo tle kabelsko...vdsl...isdn in optiko pa je zadeva "ne" sklepam, da so bili pri pridobivanju podatkov lansko leto res natancni.

jype ::

Gray_Warden> nočejo se zakreditirat za 20+ let, zato rajši 50 let plačujejo najemnino.

They owe nothing to noone. Komot pustijo službo in grejo živet pod most v Indijo in niso izgubili ničesar.

Če maš kredit in ga ne moreš odplačevat, ti potencialno poberejo pretty much vse.

Gray_Warden ::

torej:

če plačuješ najemnino in je ne moreš odplačat, te vržejo iz stanovanja.
če plačuješ kredit in ga ne moreš odplačat, te vržejo ven iz stanovanja in ti ga rubijo.

če se odločiš iti živet v indijo, greš ven iz najemniškega stanovanja.
stanovanje, kjer plačuješ kredit pa pač prodaš.

Če kredit odplačaš, je stanovanje tvoje.
če plačaš najemnino v višini cene nekega stanovanja, še vedno nimaš nič.

jype je izjavil:


Če maš kredit in ga ne moreš odplačevat, ti potencialno poberejo pretty much vse.



če plačuješ najemnino pa itak ničesar nimaš kar bi ti lahko vzeli. kak avto, to je pa tudi vse.

Zgodovina sprememb…

5er--> ::

Če je evidenca javna in dostopna na internetu, lahko nek študent napiše program, ki bo sam vpogledal v vse te evidence. To pa za pooblaščenko seveda ni problem, ker ne ve, da se to z lahkoto da narediti. Še več, ti lahko tako javno evidenco iz interneta pretočiš k sebi domov in obdeluješ podatke po mili volji.


Kot si verjetno opazil, ima stran zelo nadležno captcho. Beri: ne dovolijo, da bi si ti podatke pretočil domov. Zaradi tega tudi ne moreš kar napisat program, ki bi cel database dumpnil...

jype ::

Gray_Warden> če plačuješ najemnino pa itak ničesar nimaš kar bi ti lahko vzeli. kak avto, to je pa tudi vse.

Jaz plačujem najemnino in hranim denar za nepremičnine za otroke (ker sam ne smatram, da ob svojem življenskem slogu potrebujem stanovanje).

Gray_Warden ::

To pa je super ideja, če je najemnina nižja od cene stanovanja ki bi si ga lahko kupil. Drugače denar vseeno skozi okno mečeš stran s plačevanjem najemnine..saj plačuješ nekaj kar ni tvoje.

super je, če varčuješ tako, da se ti poleg vsega kar privarčuješ nabirajo tudi obresti. V 30 letih se bo nabral kar zajeten kupček denarja.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Če maš kredit in ga ne moreš odplačevat, ti potencialno poberejo pretty much vse.
Poberejo ti samo toliko, kolikor še nisi odplačal, in čisto nič več.

To pa je super ideja, če je najemnina nižja od cene stanovanja
Ali pa če najemnino plačuješ staršem, za stanovanje, ki ga boš nekoč podedoval. Oziroma če veš, da ti najemnine ne bo potrebno plačevati ves čas, ker imajo starši stanovanje/hišo, ki jo boš slej ko prej podedoval, tudi če boš vmes plačeval najemnino nekomu tretjemu.

O.

jype ::

Gray_Warden> Drugače denar vseeno skozi okno mečeš stran s plačevanjem najemnine..saj plačuješ nekaj kar ni tvoje.

Plačuješ storitev. Tako kot internet.

Okapi> Ali pa če najemnino plačuješ staršem, za stanovanje, ki ga boš nekoč podedoval.

Jaz imam srečo, da imam to možnost, ampak tudi če je ne bi imel, bi mi kredit precej zmanjšal fleksibilnost (kar je tisto, kar precej bolj cenim od varnosti in stabilnosti).

Okapi ::

bi mi kredit precej zmanjšal fleksibilnost (kar je tisto, kar precej bolj cenim od varnosti in stabilnosti).
Saj, vsak se pač po svoje odloča, kaj mu več pomeni. Je pa koristno poznati "drobni tisk" in skrite stroške svojih odločitev, pa tudi malce dolgoročnejše načrtovanje običajno ni odveč.

Jaz se recimo bojim, da bo čez recimo 30 let veliko ljudi z nizkimi penzijami v hudi stiski, ker ne bodo več zmogli plačevati najemnine (ker bo pač njihova penzija precej nižja od plače, omembe vrednih prihrankov pa tudi ne bodo imeli). In pri 60+ letih jim fleksibilnost ne bo več veliko pomenila, za varčevanje pa bo že prepozno.

O.

bajsibajsi ::

jype je izjavil:

Gray_Warden> Drugače denar vseeno skozi okno mečeš stran s plačevanjem najemnine..saj plačuješ nekaj kar ni tvoje.

Plačuješ storitev. Tako kot internet.


Razumem tvoje stalisce, ceprav primerjava ni povsem na mestu. Saj si interneta ne mores lastiti, medtem ko si hiso/stanovanje lahko.


jype je izjavil:

Okapi> Ali pa če najemnino plačuješ staršem, za stanovanje, ki ga boš nekoč podedoval.

Jaz imam srečo, da imam to možnost, ampak tudi če je ne bi imel, bi mi kredit precej zmanjšal fleksibilnost (kar je tisto, kar precej bolj cenim od varnosti in stabilnosti).


Ravno to najverjetneje omogoca taksno razmisljanje in precej olajsa pri odlocitvah za omenjeno ravnanje. Ne trdim, da nimas upravicenega osebnega razloga in slog zivljenja (kot npr. omenjena zelja ali celo nuja po fleksibilnosti), ampak precej lazje je namrec biti brezskrben "s polnim zelodcem". Ker pri 40ih ves, da bos pri 65ih, ko bos v penziji in mogoce ne vec najboljsega zdravja, imel esencialno vprasanje strehe nad glavo reseno in ti ne bo potrebno placevati najemnine nekemu "tujcu" za nekaj, kar NIKOLI ne bo tvoje. :)

jype ::

bajsibajsi> Razumem tvoje stalisce, ceprav primerjava ni povsem na mestu. Saj si interneta ne mores lastiti, medtem ko si hiso/stanovanje lahko.

Tudi internet si lahko lastiš, le predrago je, pa nobene prednosti ni v lastništvu. Enako kot pri avtomobilu in nepremičnini, kar se mene tiče.

bajsibajsi> ampak precej lazje je namrec biti brezskrben "s polnim zelodcem". Ker pri 40ih ves, da bos pri 65ih, ko bos v penziji in mogoce ne vec najboljsega zdravja, imel esencialno vprasanje strehe nad glavo reseno in ti ne bo potrebno placevati najemnine nekemu "tujcu" za nekaj, kar NIKOLI ne bo tvoje. :)

Streha nad glavo, ko si star in nisi več najboljšega zdravja, se mi ne zdi noben adut. Ko bom zreduciran na človeka, ki je dejansko prenehal z delom in samo še sedi, leži ali kako drugače izvaja brezdelje (v lastni ali tuji hiši) bom poskrbel za ustrezno zrežiran zaključek svojega življenja. Dokler bom sposoben intelektualnih naporov in fizičnega dela, se to seveda ne bo zgodilo (in dilema med tem ali dejavnosti, s katero se preživljaš rečeš hobi ali služba, zame nikdar ni bila aktualna). Pravzaprav bi z največjim veseljem kot starček pometal ceste, ker prej bržkone ne bom imel priložnosti izkusiti tega nadvse filozofskega poklica.

dronyx ::

Okapi je izjavil:

Par dni nazaj sem iskal neke podatke v zemljiški knjigi in sem bil presenečen, kaj vse je dostopno praktično komurkoli, ki se registrira (beri - ti pošlješ nek email naslov, oni pa tebi geslo za vstop)
Hmm, kako to gre? Od mene hočejo pri prijavi nek "varen elektronski predal".

O.

Jaz sem šel tule:

https://evlozisce.sodisce.si/esodstvo/i...

Klikni Prijavi se kot registriran uporabnik - Nov uporabnik - vpišeš ime priimek in elektronski naslov ter dobiš geslo v poštni predal. Zopet klikneš Prijavi se kot registriran uporabnik, vpišeš e-naslov in prejeto geslo, potem pa narediš poizvedbo.

Jaz sem najprej na Gursovi spletni strani prišel do parcelnih številk, ki sem jih potem uporabil za iskanje po zemljiški knjigi. Izpis sem dobil v PDF obliki, ki sem jo lahko shranil na računalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Keyser Soze ::

Furbo je izjavil:

Fak no, bori se za varstvo naših osebnih podatkov, vi pa vsi šinfate čez.

Saj lahko skenirate svoje osebne izkaznice, potne liste, vozniške izpite in kreditne kartice in jih objavite na internetu zaradi nje/mene.

Ona je izrodila idejo borbe za varstvo osebnih podatkov. Do te mere, da noben več tega ne jemlje resno. Pa še par folka je na tem forumu, ki so enako ekstremni v svojem razmišljanju. Njihova logika nekako sledi metodi "zelenih".

P.S.: Ji je pa vseeno precej dolgo časa trajalo, da je izdala odločbo. Sem mislil, da jo bo kar že preliminarno uturila, glede na ihto, ki jo premore.
OM, F, G!

MadMicka ::

Keyser Soze, če bi imeli več takih ljudi, kot je Nataša Pirc Musar v različnih nadzornih organih oz. inšpekcijskih službah, bi bili lahko še kako veseli. Za moje pojme je strokovna, prizadevna, načelna.

Kako neki bi lahko ona izrodila idejo borbe za varstvo osebnih podatkov?? Informacijska pooblaščenka se s pravnimi sredstvi bori za spoštovanje varstva osebnih podatkov. Informacijske pooblaščenke, ki se pravnih sredstev ne poslužuje, ali pa se jih zelo poredko, pač ne rabimo. Če pa nekdo misli, da zakonodaja glede varstva osebnih podatkov po vsebinski plati ni ustrezna, pa naj da pobudo za spremembe.

Furbo ::

Narod si verjetno želi tako pooblaščenko kot imamo zdaj varuhinjo človekovih pravic, ker nikoli ne slišiš zanjo, večina domneva da dobro dela.

Prej ko je bil Hanžek je stalno bil po plati zvona in reakcija ljudi? Na živce jim je šlo, kot zdaj pri Nataši.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Ziga Dolhar ::

Nataša ni na tistem položaju za to, da bi bila "všečna ljudem". Hvalabogu. Ta naloga ostaja poslancem Državnega zbora kot političnemu organu.

Je pa za razliko od mnogih drugih javnih uslužbencev sposobna argumentirane debate. In ravno zaradi tega tudi sam ne vidim problema v primerih, ko se z njenimi stališči ne strinjam - ker vem, da ne bo nastopila s pozicije argumenta avtoritete.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

MadMicka je izjavil:

Keyser Soze, če bi imeli več takih ljudi, kot je Nataša Pirc Musar v različnih nadzornih organih oz. inšpekcijskih službah, bi bili lahko še kako veseli. Za moje pojme je strokovna, prizadevna, načelna.

Po mojih osebnih izkušnjah pa je nekoliko častihlepna ter narcistična in tudi nenačelna (še posebej, kadar to škodi njeni podobi v javnosti). To pa so lastnosti, ki delajo škodo organu na strokovni ravni oziroma mu tako znižujejo ugled. Nikakor pa ne zanikam, da ni naredila ogromno za varstvo osebnih podatkov, ne glede na to, da pač ni popolna svetnica in brez greha. Čeprav imamo rezultate na tem področju iz ne ravno najboljših razlogov, je nesporno dejstvo, da jih imamo.

s1m0n ::

Me prav zanima kako se bo to končalo :) Kmalu ne bo več moč preveriti, čigava je hiša

ameba ::

jype je izjavil:

Gray_Warden> če plačuješ najemnino pa itak ničesar nimaš kar bi ti lahko vzeli. kak avto, to je pa tudi vse.

Jaz plačujem najemnino in hranim denar za nepremičnine za otroke (ker sam ne smatram, da ob svojem življenskem slogu potrebujem stanovanje).




Ti imaš tako službo da se seliš iz kraja v kraj, zato se ti ne "splača" kupiti stanovanja, vsaj tako predvidavam po tvojih komentarjih.
Taki primeri so redki in pa TOP SHIT, da že sedaj misliš na otroke :-) !

Okapi ::

Klikni Prijavi se kot registriran uporabnik - Nov uporabnik
Aha, ok, hvala. Jaz sem se najprej poskusil prijaviti kot "zunanji kvalificiran uporabnik" (ker je spletna stran na začetku preverila certifikat, pa sem mislil, da je to to).

Offtopic, ampak vedno znova besnim, kako user unfriendly znajo biti takšne birokratske strani. Zakaj za vraga bi se recimo prijavil kot registriran uporabnik, če pa še nisem registriran? A bi bilo tako težko dati še en gumb "prvič sem tukaj, rad bi se registriral"?

O.

Invictus ::

ameba je izjavil:


Raje 5 let smrdim pri starših zberem 50.000€ in vzamem kredit za en ornk stanovanje, ki ga bom odplačeval zase, ne bom pa nekomu drugmu odplačeval stanovanja lepo te prosm ....


Raje si porežem žile kot da bi s partnerko živel pri starših. Sem naredil to enkrat, pa je šlo vse v kurac ...

Nikoli več. Raje za klošarja kot pa domov.

mamini sinki pa se tako ali tako radi skrivajo pod kiklo. Sam v tem primeru pod napačno. Bi se morali pod partnerkino ... Da ima še ona kaj od tega ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Okapi ::

Če se ti ne razumeš s starši, še ne pomeni, da se nihče ne.

O.

Invictus ::

Vsak ima svoje mnenje.

Ampak to se ne obnese, sploh če poslušaš kake psihologe. Pa če se razumeš s starši ali pa ne.

Odvisnost odraslih otrok od svojih staršev ubija njihovo voljo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Okapi ::

Saj ni treba, da si odvisen. Lahko jih samo izkoriščaš>:D Družabno življenje tistih mladih staršev, ki imajo doma ves čas na voljo babico za varovanje otrok, je precej pestrejše.

O.

LordTado ::

poweroff je izjavil:

LordTado je izjavil:

No pr nas so ene ocenjene na 5k ali 10k in so take bajte da stoj in gledaj krepko čez 100k:)
Sedaj pa so še rekli da pritožbe ni mogoče več dat tako da bojo mogli pač plačevat majhne par everski davek:)

Ideja!

Sedaj naj se uvede še zakon o obvezni prodaji po GURS ceni! :))



Ja saj verjetno bo se pojavil problem ko bo hotel kdo kupit vilo za 5000 € :)
Pol bo takoj več vredna:)
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114188293 (15438) MrStein
»

Kako preverim, če je stavba črna gradnja in ne poznam investitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8837119 (35213) Rok Woot
»

a so te GURS ocene nepremičnin realne

Oddelek: Loža
255115 (4010) shintaro

Nov davek na nepremičnine. Ali bom obdavčen s 0,5%?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311475 (10461) Mavrik
»

Vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6512503 (10463) Okapi

Več podobnih tem