» »

Piramida!?

Piramida!?

«
1
2 3 4

Reliant2 ::

hmm.. a ve kdo, kolko je to resen projekt naše države?.. bomo res dobili piramido ali je to le še ena stvar o kateri se veliko govori?

Samuel ::

srčno upam!

take stavbe so magnet za turiste!

mavec ::

Baje, da so finančna sredstva zagotovljena in da se bo to res zgodilo. Bil pa naj bi to nekakšen muzej za letala, nekaj takega.

Ziga Dolhar ::

> srčno upam!

da se bodo tudi tokrat zelo glasno oglasili vsi tisti (tudi med mojimi znanci in kolegi), ki so kot poglavitni argument proti gradnji džamije (kaj šele minareta!) navajali, da takšna gradnja ne spada v naš arhitekturni prostor.
https://dolhar.si/

Buldožer ::

Ja zdej po novem nej bi zadevo postavili v Ajdovščini. Sicer je pa Jelenčič o letalskem muzeju(piramidi) nekje na Štajarskem govoru že kar en lep čas nazaj, samo sem mislil, da je zadeva že propadla.
Več glav več ve. No, ni nujno!

sverde21 ::

Ja upajmo da bojo res postavl, ker to bo fajn za videt ;) , sicr pa men ni jasn zakaj bo sam 148m visoka, lahko bi še mal višjo naredl, da lahko res rečemo, da je najvišja piramida na zemli ne pa da je sam za 1m višja od Keopsove :) , egipčani lahk pol dajo na keopsovo eno anteno, pa nas zownajo >:D
<?php echo `w`; ?>

Samuel ::

blo omenjeno v danasnjem dnevniku.. zares impozantna zgradba!

Thomas ::

Samo nekatere že skrbi "najboljša kmetijska zemlja" na kateri je precej prašičev, kur in koruze, kar bi vse moralo odstopiti prostor piramidi.

Upam, da jo bojo zgradili, da Zeleni ne bodo uspeli s svojim destruktivnim nihilizmom.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pegaz ::

Eh muzej... naj v piramidi naredijo zabaviščni park. Za letalski muzej je piramida imho čisto neprimerna.

Adrijan0 ::

Če bojo to naredili, bom takoj šeu do tja in se fajn nasmejau. Že ko sm na poročilah vidu slike, mi je šlo na smeh, kako bo vse skupaj zgledalo.

Thomas ::

Režal se boš u piramido? Pametno, pametno ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fatboyslim ::

Največja piramida v čast slovenskem letalstvu? Prosim vas no; ne le da takšen objekt nima smisla in je nepotreben, je le zbiranje političnih točk Jelinčiča ki hoče to piramido postaviti.

Še dobro da vem da ta objekt ne bo nikoli stal ;)

Zgodovina sprememb…

Adrijan0 ::

LOL, nisem tako mislu. Pač tam sm biu veliko krat.. in zadeva kot sm že na sliki vidu močno čudno izpade. Kaj bo šele u resnici.

SanAndreas ::

naj kdo da link za slike od piramid!
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)

Samuel ::

našemu letalstvu??

šlo bi za EVROPSKI muzej letalstva in kot je bilo rečeno bi bili eksponati Concorde, Airbusova letala, vesoljska tehnika .. itd

Slo-One ::

V to niti enega velikega letala ''not spravš'' kaj šele celo zbirko (eksponati)

Samuel ::

kaj da ne? ... za šalo spraviš ..

vsa letala niso na tleh, ampak je večina njih pritrjenih na strop

poglej si kaksen podoben muzej, jih je velik tud na webu predstavljenih

sverde21 ::

Pa kdo je reku, da bodo not letala v naravni velikosti? ;)
<?php echo `w`; ?>

Samuel ::

ja kaj pa?

Buraggo 1:43?

valjda da bodo v naravni, v kaksni pa?!!?

:\

BluPhenix ::

Očitno nekaterim ni čisto jasno zakaj se gre, tako da bi bilo boljše, da bi si najprej kaj prebrali na to temo.

recimo tukaj lahko malo poslušate.

Kot že napisano, magnet za turiste, ogromen. Pa veliko delovnih mest, 1500 za izgraditev, 400 zaposlenih. Vsekakor impozanten projekt.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

sverde21 ::

@Mondeo: v pomanjšani seveda, a misliš da bojo ceu Boeing not spravl :D (no sej enga bi še mogoč spravl).
<?php echo `w`; ?>

MEDENA ::

LOL za bedarije se denar najde...za šport, za klube, za pediatrično in še bi našteval, se pa čudežno € ne najde. Zanimivo, kajne? 8-O

sidd ::

medena, ne bluzi!


mene je samo raz****lo, ker so v Mariboru baje bila predraga zemljišča....ma ne me s takimi fopat!!!!! drugače pa pozdravljam takle projekt! samo galileo še naj k nam spravijo!!!!! :))
no idea for signature
signed
I

MEDENA ::

kaj bluzi? wtf >:D

najboljš, da se naredi še kak disneyland in gardaland, pa naj ukinejo vse športne lige >:D

G-man ::

Hehe: Domačini o piramidi

Sem si vzel malce časa in... Piramida v Google Earth :D

BluPhenix ::

najboljš, da se naredi še kak disneyland in gardaland, pa naj ukinejo vse športne lige >:D

Več denarja in prepoznavnosti bi prinesli Sloveniji kot naši špornitki. Ne me narobe razumeti imamo nekaj odličnih športnikov, ki sodijo v sam svetovni vrh, ampak je to za prepoznavnost slovenije in za njeno blaginjo bolj jalovo. Skratka več denarja bi prinesli turisti v slovenijo, kot pa ga prinesejo naši športniki.

Sicer pa medena, preberi si kaj o zadevi, preberi kako se financira in kakšen projekt je to. Država da za športnike šport in klube precej denarja, pa se lahko ti postaviš na glavo. Teh dveh stvari praktično ne gre primerjati skupaj, ker nima smisla in nimajo nebene skupne točke.

O teh domačinih pa .. ja sej vedno je več plati. Najbolj mi je pa bil smeše en na Tv, ki je rekel, da v Vipavsko dolino zadeva ne spada, ker bodo tako uničili najlepšo dolino na svetu. Mnja vsakemu svoje, ampak jaz sem se vseeno pošteno nasmejal.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

G-man ::

Saj verjamem, da si že bil kdaj v Vipavski dolini ampak nonšalantno dejati, da piramida spada v tako okolje je malce bedasto.

@LOL ::

LOL za bedarije se denar najde...za šport, za klube, za pediatrično in še bi našteval, se pa čudežno € ne najde. Zanimivo, kajne?

To seveda ne more biti res.
Za šport je bilo vedno dovolj denarja. Predvsem zimske športne ipd. Seveda pa finančno podpirat vsak nogometni klub v 3 ligi je pa malo iluzorno se ti ne zdi, o ti velki um.
To seveda ni bedarije ampak nekaj kar ima neko prepoznavnost. Upam da bo piramida čim večja. Po možnosti s kakim močnim laserjem na "strehi" - tak ku je un v Las Vegasu. >:D

Vikking ::

Jst bi bil vesel da bi v Sloveniji stala takšna piramida. Recimo v Bosni se je samo govorilo o njej, pa poglejte kako se je folku čist sfuzlal pa nori dol, šiptari pa še prodajajo bureke v obliki piramid.

Piramida bi sigurnu lepo zgledala, ter se podala bližnjemu kompleksu letališča. Tisti keri se smejete piramidi, ste bedaki, pa hodite v minimunduse, pridete iz Las Vegasa čist poslinjeni, pa je tam poleg piramid še kaj drugega neobičajnega, recimo to da je mesto sredi puščave pa prinaša nenormalen dobiček državi. Eni ste pač zadrti pa 500 let za novim svetom, poleg tega da je SG zelo popularna itd.. Treba je še kakšno mumijo pa kosti nastavit ko podo kopali temelje za piramido, da bo res buum tapravi.

Medena: sicer si čist offtopic ampak še moj replay: Kar se tiče športniku, bi pa to podporo ukinu vsem športnikom ki ne prinašajo rezultatov, recimo smučarji in podobni.

Jan987 ::

zaradi mene jo lahko tudi naredijo v naših krajih - okolica brnika če jo že Ajdovci nočejo. Bi imeli vsaj mi možnost za zaslužek na turistih:D :D

Glede financiranja pa: mislim da vsa sredstva prispeva eu, torej bi imeli od tega slovenci samo profit, tako da res ne razumem folka ki si tega ne želi. Le kje sedaj kmet in bodo na njegovih nivah postavili piramido naj še namesto hleva naredi hotel in goste bo imel zagotovljene.

Thomas ::

Predvsem, zemljišče je last ministrstva za obrambo. Zato je sranje s kakšno "najboljšo kmetijsko zemljo", še bolj butasto.

Mam rajš da delajo to piramido, da je not muzej pa turistični boom, kot da s tiste zemlje en kmet jamra po TV, kako so odkupne cene breskev prenizke v Fructalu ...

Če želijo Vipavci biti kmetje, majo zemlje za ta namen še čez glavo.

Bodo pa protesti, to pa jasno. Pridejo še iz Ljubljane pomagat, se razume.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nejc Pintar ::

Če jo nočejo vipavci naj se zgradi nekje med Brnikom in Kranjem. Pa še švabi bodo lahko medtem ko rinejo na Hrvaško se ustavili za kakšen dan v Sloveniji.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Jan987 ::

Samo bojim se da bo med brnikom in kranjem spet polno protsetov (če bodo seveda sploh ponudili to lokacijo) o nevem kako dobri kmetijski zemlji. Že tako je bilo sprva pri gradnji obrtne cone v Šenčurju ter sedaj ko hočejo zgradit še eno planino. Res pa bi bilo krasno da bi bila vidna iz avtoceste, ker bi bila to res najboljša reklama.

G-man ::

1. Vipavska dolina =/= sredi puščave (egipt, las vegas)
2. Piramida bi še bila na državni zemlji, za ostalo infrastrukturo pa bi bilo treba odkupit zemljišča.
3. Je preblizu letalske steze (kamorkoli jo drugam daš je na zasebni zemlji)
4. A je kdo vprašal kakšnega arhitekta, kaj bi pašalo v prostor? Ne! Jelenčič Faraon si je to upičil v glavo in Boscarol, lokalni lobist je to idejo podprl.
5. Najvišji objekt v Vipavski dolini so tisti silosi tam. Visoki so 40 metrov. Ne mi pravit, da spada piramida v tako okolje (kot izgleda, nekateri še niso bili v Vipavski dolini ali pa so šli skozi z zavezanimi očmi).

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Thomas ::

Prov. Kokr hočte.

Sam ne mi jamrat zaradi nezaposlenisti v Vipavski dolini, splošni brezperspektivnosti, odhajanju ljudi v Ljubljano in podobnih krepov.

Jasno?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

G-man ::

Totalno jasno. Mislim, da je tudi jasno, da si bomo s tem ohranili mir in lepoto doline. Vse nosi ceno, jaz sem jo pripravljen plačat. Dolina ima drugačne perspektive, a ima tudi ljudi, ki jamrajo, da teh perspektiv ni :)

Keyser Soze ::

Piramida in letalski muzej?:\

ah, dej ga srat no. A kej bolj izvirnega od piramide se pa niso spomnili? Kaj je folk gledal CSI: Las Vegas? In videl Luxorja?

Nisem za ta projekt, ker se mi zdi faljen. Ja fak no. A v obliki ene mega palače ali kaj podobnega pa ne znajo naredit? Sej ni treba delat zadeve v klasičnem slogu.
Imeli smo koliščarje. Takšnega projekta sigurno ni na tem svetu. Pa naj naredijo dvignjen kompleks na par stebrih.

Da ne rečem, da še vedno lahko gojijo pujske in kokoške pod tem kompleksom.:D
OM, F, G!

Thomas ::

Kar imejte, kot imate. V Bilbau hodi sto tisoče ljudi gledat tisto Gugenhaimovo podrtijo, regija cveti.

Vi pa še naprej jamrajte takole od vsake pomladi do jeseni:

- zmrzal pobrala breskve

- toča pobila breskve

- suša pokončala vse breskve

- Fructal noče odkupiti breskev, ki jih je preveč

Še naprej oblegajte mlekarno, čigava da je in delajte kažin kot ponavadi.

Glavno da imate "ohranjeno naravo". Ne pa kot trapasti Bilbalčani. Bogastvo ob "pokvarjenem okolju". >:D

Izvolite.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

whatever ::

Podpiram piramido, zabaviščni park pri Ptuju, igralništvo v Novi Gorici,... vse to bi rabili pa še kaj več podobnih inovativnih projektov. Predvsem pa dobro zastavljeno strategijo promoviranja slovenskih naravnih in kulturnih znamenitosti in izkoriščanja le teh v turističnem smislu. Slovenija je poleti tranzitna država za turiste, ki potujejo na Hrvaško in te turiste bi bilo treba zainteresirati za to, da ostanejo kak dan še v Sloveniji. Pomoje bi bilo treba zgraditi vse zgoraj omenjeno pa še kaj več in izdelati brošuro v več jezikih z zemljevidom slovenije, slikami in mnogih za turiste zanimivih lokacij in označbami kje se te nahajajo ter seznamom prenočišč in te brošure deliti na meji vsem, ki vstopajo v Slovenijo. Na vsakem mejnem prehodu pa eno veliko tablo s frekvenco radia Slovenia international v angleškem jeziku, kjer bi poleg glasbe in obveščanja o cestnih zastojih vrteli na vsako uro reklame za turistične zanimivosti.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

Keyser Soze ::

In odgovor na to je siljenje z neizvirno piramido?!?

Ja, ni kej. Eni kar cvetite od famoznih idej. Z Jelkotom na čelu.:\

In pol se še najde folk, ki primerja Gugenheimov muzej z Piramido Ajdovščina???

Saj, Dubai ma Burj Al Arab mi imamo pa Uniona. Matr vola. Pa regija sploh en cveti tako kot tam doli. Folk zarukan. Sploh ne ve kaj je dobr.:\
OM, F, G!

Thomas ::

> Folk zarukan.

Ti si prov pameten, ja. To bo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Tist, ki se spravi tja postavljat piramido, bo nedvomno zagotovil prosperiteto dolini. Mislim, inovativen in inteligenten, kot je.

Svašta.

Keyser Soze ::

Da se popravim, mu bo (Thomas) morda kaj bolj jasno.:\
Folk zarukan. Sploh ne ve kaj je dobr.

Turisti zarukani. Sploh ne vejo kaj je dobr in tja doli silijo.:\
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

lonz ::

Ideja mi načeloma ne zveni slabo. Prepoznavnost, službe, pritok denarja... Malo me samo skrbi, da ne bi zadeva doživela podobno usodo kot Mystery Park
...arrrrrr, shiver me timbers...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lonz ()

Mercier ::

BTW, kaj v tej državi vsi "esteti" po šolanju gredo na plac solato prodajat? Časna, prelistaš revijo, gledaš predstavo, proslavo, TV sploh, se sprehodiš po mestu, parku, ugotoviš, da si falil foh, pa da o svojih talentih niti nimaš visokega mnenja.

Ejsi_Disi ::

Samo ne jamrajte z idejami kaj paše v prostor in kaj ne paše. Cela vas ima rumeno fasado pa bobrovec kritino, novogradnja ima pa tegolo kritino pa modro fasado. A to pa paše v prostor (čist banalen primer). Tisti, ki ste iz Kranja - kaj pa nova parkirna hiša? A to paše zraven gimnazije?

Nejc Pintar ::

Ob začetku gradnje so mi bile te škatle za čevlje v Kranju zelo čudne, sedaj so mi zelo všeč in se mi zdi da pašejo v prostor.

Sicer pa AFAIK niso vse parkirne hiše ampak je ena stavba namenjena stanovanjem. Trdil pa ne bom nič.

Sedaj pa hop nazaj na temo.;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Keyser Soze ::

Ma je*** umestitev trenutno.
Sicer je pomembna, nič ne rečem.

Bolj pomembno je to, da je ideja že "zdelana" oz. neizvirna.

P.S.: Za tiste brez okusa so pa itak dobra vsaka jajca, zato tudi tako fino uspevajo vsi tisti "cigu-migu" mešetarji.:D
OM, F, G!

G-man ::

Thomas, saj dolini ne gre tako slabo, sploh ne. Šele letos so začeli veliki trgovci črpat kapital iz nje, na veliko, in verjetno prav tistim, ki najbolj jamrajo. :) Če ni problem estetike, je pa problem lokalne ekonomije, ki bi postala precej bolj monocentrična okoli turizma. Mislim, da je trenutna pestrost najboljši kapital za dolgoročno pozitivno prihodnost doline. Poglejmo npr. Postonjsko jamo, kjer se zvrsti okrog 4 milijone obiskovalcev letno (za piramido pravijo en milijon). A je Postojna zaradi tega kaj bolj razvita?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

Vikking ::

Nevem no tisti ki ste tako proti gradnji takšne stvaritvve in da ne paše v okolje.

Mogoče za primerjavo Eiffel stolp. Zgradili so ga pred več kot 100 leti (1889), Pa takrat ni nekako pasal v okolje pariza nek skupek velikega železa, kjer so bile okoli razkošne lepe palače. Pa so se pametno spomnili, ter okolico obdali s prelepimi vrti, vodometi, parki. Pa še bi se našli podbni objekti, ki niso pasali v okolje, ampak so jih vseeno zgradili in so največje turistične atrakcije.

podatke iz wikipedije: 6,428,441 people visited the tower in 2005. mislim:\ da ni potrebno nobenega argumenta več.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

www.wee.com - čuri muri ?

Oddelek: Loža
3410516 (5042) KTr1sk
»

V bosni piramide (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48889267 (66731) GizmoX
»

Gospodarske in tehnične značilnosti prvih kultur (pomen piramid v Egiptu) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22715171 (11731) world

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36829271 (23855) Stepni Volk
»

So našli ATLANTIDO ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26617154 (14114) GaPe

Več podobnih tem