Forum » Problemi človeštva » Posest orožja
Posest orožja
Okapi ::
gruntfürmich je izjavil:
če je denar ''no-limit'',
Če je res "no-limit", se ne trudiš z nekim iskanjem delov, ampak vzameš nekaj lepega in luksuznega.
VO Vapen, Holland&Holland...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
gruntfürmich ::
to so lovske puške, in plačaš samo gravure, les in ime. torej nič uporabnega za 'športnega' strelca.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
oh to pa. vsekakor bi imel kakšno holland & holland v zbirki... lepo po svoji meri narejeno in potem še oblačila iste znamke, da si lepo napravljen za jesenski skupni lov
fikus_ ::
Tudi če ne uloviš kaj, ti je pozornost zagotovljena.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Fritz ::
Srnjad se da čisto lepo lovit tudi z AR-15. Tole je tako lep in drag kos, da ga je skoraj škoda za na jago. Razen če loviš nekje, kjer ti služinčad orožje prinese v kovčku na samo lokacijo oddaje strela. H&H je dobesedno sinonim za "Ima se, može se..."
Pa sem mislil, da samo jaz hecam Firesnake-a
Pa sem mislil, da samo jaz hecam Firesnake-a
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
tule je en obširen in dober test municije, ki prikazuje pomembne in dejanske rezultate streljanja. sicer noter ni vse evropske municije (lapua, rws, norma), ki je verjetno superiorna ameriški, ampak vseeno da vidite s čim se je treba ubadati in na kaj misliti, ko kupujete fabriško strelivo:
https://precisionrifleblog.com/2021/11/...
https://precisionrifleblog.com/2021/05/...
https://precisionrifleblog.com/2021/10/...
bottom line: same dimenzije streliva še ne zagotavljajo natančnosti, raztros hitrosti vpliva na balistiko na daljše razdalje, hitrostne razlike med različnimi lot-i še kako obstajajo, treba sprobati kaj paše naši puški in z naslednjim lot-om streliva je treba to preveriti!
https://precisionrifleblog.com/2021/11/...
https://precisionrifleblog.com/2021/10/...
bottom line: same dimenzije streliva še ne zagotavljajo natančnosti, raztros hitrosti vpliva na balistiko na daljše razdalje, hitrostne razlike med različnimi lot-i še kako obstajajo, treba sprobati kaj paše naši puški in z naslednjim lot-om streliva je treba to preveriti!
gruntfürmich je izjavil:
na najboljšo možno repetirke glej kot na:
sistem (akcija) 2000EUR +-500
cev 1000EUR +-500
sprožilec 500EUR -300
kopito/šasija 1500EUR -700/+2000
skupaj ~5000EUR za najbolj vrhunsko zloženko kar jih lahko pričakuješ. vse ostalo je stran vržen denar.
vse to lahko v določenih mejah sam izbiraš (tudi v sloveniji) in si sestaviš takšno kot si želiš.
Če bi ti izbiral kaj, konkretno, bi skupaj dal?
na tej strani imaš ankete za PRS stil streljanja, kaj fantje uporabljajo; da pogledaš kakšne so smernice in kaj novega izveš:
https://precisionrifleblog.com/2024/03/...
https://precisionrifleblog.com/2024/03/...
https://precisionrifleblog.com/2024/04/...
https://precisionrifleblog.com/2024/06/...
https://precisionrifleblog.com/2024/06/...
https://precisionrifleblog.com/2024/05/...
https://precisionrifleblog.com/2024/04/...
Colt1911 ::
Komplicirate!
Star črnogorski pregovor pa pravi: A u ruke Colt-a1911, svaka puška biće ubojita!
Star črnogorski pregovor pa pravi: A u ruke Colt-a1911, svaka puška biće ubojita!
Comandante ::
če je denar ''no-limit'', potem bi šel do pukškarja pintarja
To je dober nasvet, ta clovek ve kaj dela, verjetno najboljsi puskar pri nas. Meni je "customizal" dva kosa, vrezal navoje za dusilce in naredil zascite za navoje. Narejeno u nulo, cena zelo zmerna.
Ce bi dal komu pusko za naredit ali predelat, bi jo dal njemu.
seveda poznamo, ampak to so fantje za lovske puške. absolutno premalo znanja o 'športnih' kosih. še curl kot nekdaj pojem natančnega puškarstva ni do kolen pintarju.
sj ne da je toliko različno v sami osnovi, ampak ko se enkrat spoznaš na zadeve, potem ostalim puškarjem prineseš zadeve na pladnju da ti jih samo skupaj dajo ali pa gotovo cev naročijo, ali pa kopito zrihtajo.
že stružnice po večini nimajo dobre za vrezovati ležišča, večinoma tudi nimajo svedrov za vrezovanje ležišča (tega moraš sam kupiti). če jim to vse prineseš s surovo cevjo in zaklepom, ti bodo zrihtali. ampak zakaj se matrat ko pa imaš pintarja ki ima sam večino popularnih svedrov za ležišča, dobro opremo, sam dobavlja najboljše surove cevi in najboljše zaklepe, ter ima znanja za najbolj natančne repetirke. poleg tega ima pripadajoče svedre za ležišča za pripadajoče matrice, ki ti jih potem naredi da sam polniš strelivo.
skratka za 'natančnega' 'športnega' strelca popolnoma neprimerljivo z jagerskimi puškarji.
sj ne da je toliko različno v sami osnovi, ampak ko se enkrat spoznaš na zadeve, potem ostalim puškarjem prineseš zadeve na pladnju da ti jih samo skupaj dajo ali pa gotovo cev naročijo, ali pa kopito zrihtajo.
že stružnice po večini nimajo dobre za vrezovati ležišča, večinoma tudi nimajo svedrov za vrezovanje ležišča (tega moraš sam kupiti). če jim to vse prineseš s surovo cevjo in zaklepom, ti bodo zrihtali. ampak zakaj se matrat ko pa imaš pintarja ki ima sam večino popularnih svedrov za ležišča, dobro opremo, sam dobavlja najboljše surove cevi in najboljše zaklepe, ter ima znanja za najbolj natančne repetirke. poleg tega ima pripadajoče svedre za ležišča za pripadajoče matrice, ki ti jih potem naredi da sam polniš strelivo.
skratka za 'natančnega' 'športnega' strelca popolnoma neprimerljivo z jagerskimi puškarji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
FireSnake ::
[
Skupni stroški:
- pregled 60EUR (ker sem doplačal ko smo imeli pregled za službo)
- članarina 250 (prvič, zdaj naslednja leta 50)
- izpit 250 (5% popusta sem imel tukaj)
- streljanje nekaj časa 1x tedensko 50 komadov (lahko bi 25, bi bilo dovolj) 20EUR na teden
- nabavno dovoljenje: 40.70EUR in 22.60EUR (rekli so, da se čaka nekje 3 tedne)
Pod črto: dobre tri mesece ceremonij, ampak nismo pretiravali in šli brez stresa (OK, učil sem se veliko, mimo tega ne moremo).
Moram malo dopolniti:
Skupni stroški:
- streljanje nekaj časa 1x tedensko 50 komadov (lahko bi 25, bi bilo dovolj) 20EUR na teden
- prijava prvega kosa + izdaja listine + dovoljenje za nakup streliva: 61.5EUR
Še enkrat sem se prenaglil (zdaj pa res zadnjič): po nabavi prvega kosa orožja je treba narediti še poseben del. To se naredi enkrat in z lastnim orožjem. To lahko storite na kakšni varnostni službi, kjer ste opravili tečaj za varno rokovanje ipd. Olajša vas za 50EUR. To zadevo tudi rabite za izdajo dovoljenja za nabavo streliva (kopija je dovolj). Oddate na UE.
Skupni stroški:
- prijava prvega kosa + izdaja listine + dovoljenje za nakup streliva: 61.5EUR
- poseben del 50EUR
Na koncu še:
- tekmovanja (bencin, štartnina, ...). Bi rekel okoli 500€
- 16€ in drobiž na UE za izdajo orožnega lista (po tem, ko ste na tekmovanju dovolj dobri)
No, potem se pa res neha.
Oziroma se ne neha, če želite sami polniti naboje (tega pa jaz ne bom delal).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
RdecTelefon ::
Eno vprašanje. Glede na to, da so zakon nekaj spreminjali lani ali prdlani, zdaj točno ne vem.
Ti lahko kateri naboj na strelišču pri športnem streljanju, ko vadiš slučajno pade v žep in si ga doma daš v zoken po novem?
Hvala za odg.
Ti lahko kateri naboj na strelišču pri športnem streljanju, ko vadiš slučajno pade v žep in si ga doma daš v zoken po novem?
Hvala za odg.
Kdor poje, zlo ne misli!
ne
Kot so rekli: ne.
S tako neumnostjo spraviš v težave sebe in klub.
Se ni za igrati. Ker na strelišče točno popišejo koliko jih izstreliš.
Treba si je vzeti čas in urediti papirje. Niti ni treba hoditi na tekmovanja. A v tem primeru je treba po dovoljenja za nakup streliva hoditi na UE.
S tako neumnostjo spraviš v težave sebe in klub.
Se ni za igrati. Ker na strelišče točno popišejo koliko jih izstreliš.
Treba si je vzeti čas in urediti papirje. Niti ni treba hoditi na tekmovanja. A v tem primeru je treba po dovoljenja za nakup streliva hoditi na UE.
Ker na strelišče točno popišejo koliko jih izstreliš.
[:))]
A si že bil kdaj na kakšnem? Očitno ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Nikjer ne popisujejo koliko izstreliš. Strelivo ni sledljivo, noben se ne sekira če ga vzameš, noben ne bo zaradi tega v težavah. Si pa v prekršku, samo tebe lahko jahajo, če ti ga slučajno najdejo.
Sicer ne vem, zakaj bi moralo pasti v žep. Če imaš orožje, naredi posebni del preizkusa, daj vlogo za nabavo streliva za 15€ in nabavi kolikor želiš, pa je.
Sicer ne vem, zakaj bi moralo pasti v žep. Če imaš orožje, naredi posebni del preizkusa, daj vlogo za nabavo streliva za 15€ in nabavi kolikor želiš, pa je.
Ker na strelišče točno popišejo koliko jih izstreliš.
A si že bil kdaj na kakšnem? Očitno ne.
Ne, res nisem bil.
Zato pa imam orožno listino.
Pri nas se piše dnevnik za vsak komad. Kateri kos orožja (serijska) + število strelov. Čas pričetka in čas konca.
Vse pod video nadzorom.
Brez izkaznice tam sploh nimaš kaj iskat.
Če imate pa pri vas po kavbojsko pa ne sodi drugih po tem.
Comandante je izjavil:
Nikjer ne popisujejo koliko izstreliš. Strelivo ni sledljivo, noben se ne sekira če ga vzameš, noben ne bo zaradi tega v težavah. Si pa v prekršku, samo tebe lahko jahajo, če ti ga slučajno najdejo.
Drži. Načeloma se dalo. Ampak ne verjamem, da se ti, ki bi to naredili zavedajo morebitnih posledic.
Problem pa nastane, če gre kaj narobe. Potem bi pa padale glave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Pri nas se piše dnevnik za vsak komad. Kateri kos orožja (serijska) + število strelov. Čas pričetka in čas konca.
Vse pod video nadzorom.
Pri nas na mojem primamrnem strelišču se tudi vse piše in kamere so povsod. Napišem eno orožje in 100 komadov, streljam pa ponavadi z dvemi ali tremi kosi, od 200 pa do 500 komadov. To je pač še en birokrataki bullshit, ker smo ipak v Sloveniji.
Machete ::
Sploh ne vem kaj se pogovarjate. Kakšni naoboji v žep, kakšno štetje nabojev.. kje to vi živite? Še nikoli slišal za štetje izstreljenega in krajo parih ubogih nabojev, lol.
In municija ni sledljiva.
In municija ni sledljiva.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Živimo tam, kjer je red.
In prav je tako.
Ne vem. Meni se zdi prav, da je red.
Se mi zdi, da bi moralo biti še bolj strogo.
Sploh za:
- uporaba na strelišču
- nošenje.
In mi je všeč, pripraviš, da se orožja niti dotakniti ne smeš, dokler ti ne rečejo.
Smo šli za team building streljati na strelišče. Francozi so orožje prvič držali v rokah. So rekli, da tega pri njih ni.
Ko sem jim razlagal postopek za nošenje pri nas so rekli, da pri njih ni šans, da to dobiš. Pod nobenimi pogoji.
Tako, da mislim, da je pri nas dokaj ohlapna zadeva.
Kot pravim: jaz bi izpite, pogoje in podobno naredil še 3x strožje.
edino, kar bi omilil: dovoljenje za nabavo ne bi veljalo samo 6 mesecev ampak tako dolgo, dokler vsega ne pokupiš - koliko je pač cifra.
In prav je tako.
Comandante je izjavil:
Vse pod video nadzorom.
Pri nas na mojem primamrnem strelišču se tudi vse piše in kamere so povsod. Napišem eno orožje in 100 komadov, streljam pa ponavadi z dvemi ali tremi kosi, od 200 pa do 500 komadov. To je pač še en birokrataki bullshit, ker smo ipak v Sloveniji.
Ne vem. Meni se zdi prav, da je red.
Sploh za:
- uporaba na strelišču
- nošenje.
In mi je všeč, pripraviš, da se orožja niti dotakniti ne smeš, dokler ti ne rečejo.
Smo šli za team building streljati na strelišče. Francozi so orožje prvič držali v rokah. So rekli, da tega pri njih ni.
Ko sem jim razlagal postopek za nošenje pri nas so rekli, da pri njih ni šans, da to dobiš. Pod nobenimi pogoji.
Tako, da mislim, da je pri nas dokaj ohlapna zadeva.
Kot pravim: jaz bi izpite, pogoje in podobno naredil še 3x strožje.
edino, kar bi omilil: dovoljenje za nabavo ne bi veljalo samo 6 mesecev ampak tako dolgo, dokler vsega ne pokupiš - koliko je pač cifra.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Omejitev 6 mesecev je z dobrim razlogom.
Smo šli za team building streljati na strelišče. Francozi so orožje prvič držali v rokah. So rekli, da tega pri njih ni.USTAVI KONJE !!! treba je biti malo previden pri takih zadevah in si tako razlagat stvari !!!!!!!!!!!
namreč imel si pred sabo neke francoze, ki nimajo pojma kakšno orožno zakonodajo imajo pri njih.
zato iz njihove nevednosti ne moreš sklepat, kakšne pogoje imajo tam za pridobitev orožja.
jaz bi rekel da nič kaj drugačne kot pri nas, ker slovenski fantje tudi hodijo v francijo na strelske tekme, in po mojem ni neke krize pri njih kar se tiče zakompleksanisti zakonodaje.
skratka: NEPOZNAVALCI NE VEDO KAKO SE PRI NJIH PRIDE DO OROŽJA !!
Sploh za:
- uporaba na strelišču
- nošenje.
ne kompliciraj in ne zaustruj zadev če se ti zdi orožje bav-bav in nimaš pravih izkušenj.
se strinjam da na nekaterih 'tekmovanjih' malo slabše skrbijo za red, ampak na klubskem strelišču pa je to na vsakem posamezniku, in tako kot veleva red je 100% zadosti. če se le ljudje tega držijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Fire je malo preveč napsihiran in tehnokratski, se strinjam.
feryz ::
Eno pitanje. Sicer nekaj berem zakonodajo, ampak...
Tašča mi je uvalila 2 kosa 357 in dva malo večja jagrska rora.
Prodajali tega seveda ne bomo, ker nikoli ne veš, kdaj prav pride.
Rabim pa, verjetno, dovoljenje za hrambo ali nekaj podobnega. Tečaji, pregledi, sef in podobne fore.
Vprašanje pa je, ali imaš lahko to doma shranjeno na varnem, dolgoročno, brez raznoraznih društev, ki učijo folk ubijanja z orožjem (strelci, jagri in podobna svojat)?
Zbirateljsko, kao.
Vsi kanoni so, seveda, registrirani.
Rabim pa, verjetno, dovoljenje za hrambo ali nekaj podobnega. Tečaji, pregledi, sef in podobne fore.
Vprašanje pa je, ali imaš lahko to doma shranjeno na varnem, dolgoročno, brez raznoraznih društev, ki učijo folk ubijanja z orožjem (strelci, jagri in podobna svojat)?
Zbirateljsko, kao.
Lahko imaš doma. Priporočam, da ni to zbirateljsko orožje, ampak greš na dedovanje (razlog).
Še bolje pa, da narediš tečaj, se deklariraš za športnega stralca in imaš potem možnost nabave municije in časovno neomejeno domačo hrambo.
Še bolje pa, da narediš tečaj, se deklariraš za športnega stralca in imaš potem možnost nabave municije in časovno neomejeno domačo hrambo.
Dedovanje je mimo, šlo je na taščo, ki bi se tega rada znebila iz hiše.
Najlažje bi bilo prodati, ja, ampak...
Mogoče bom res ubral tvojo varianto. Nekaj časa še imam.
Najlažje bi bilo prodati, ja, ampak...
Mogoče bom res ubral tvojo varianto. Nekaj časa še imam.
matobeli ::
Zbirateljsko maš lahko kadarkoli ampak ne smeš uporabljat orožja. Za hranjenje v kateremkoli primeru ne rabiš sefa, lahk je zaklenjena omara, vitrina, truga za smučke...
Lahko je tudi darilo, je tudi dovolj dober razlog.
https://e-uprava.gov.si/podrocja/drzava...
Nared pa tko kot Machete pravi, samo posestveni list za posest oziroma nošenje in imaš za vedno.
https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/drz...
Lahko je tudi darilo, je tudi dovolj dober razlog.
https://e-uprava.gov.si/podrocja/drzava...
Nared pa tko kot Machete pravi, samo posestveni list za posest oziroma nošenje in imaš za vedno.
https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/drz...
Pa še plinsko ti bom prodal lahko potem uradno, da boš imel proti medvedom nekaj v žepu.
Nah, medvedi niso zlobni, me pustijo na miru. Baterija je čisto dovolj.
Za razliko od ljudi.
Za razliko od ljudi.
gruntfürmich je izjavil:
če se le ljudje tega držijo.
Če bi čebula...
Pri nas, kot sem omenil, je red. In prav je tako!
Drugače pa sem na izpitu srečal ljudi (na srečo so že na teoriji odleteli), ki se jim na faci in po kratkem pogovoru vidi, da nimajo tri čiste v glavi.
Zato pravim, da bi lahko bilo še bolj strogo in ne bi bilo popolnoma nič narobe.
Ker niso rori ravno za vsakega.
Mogoče, ampak statistika govori proti tebi. Če bi bile težave, bi se ukrepalo z bolj strogimi pravili, pa kot vidiš, ni potrebno.
gruntfürmich je izjavil:
če se le ljudje tega držijo.
Če bi čebula...
Pri nas, kot sem omenil, je red. In prav je tako!
Drugače pa sem na izpitu srečal ljudi (na srečo so že na teoriji odleteli), ki se jim na faci in po kratkem pogovoru vidi, da nimajo tri čiste v glavi.
Zato pravim, da bi lahko bilo še bolj strogo in ne bi bilo popolnoma nič narobe.
Ker niso rori ravno za vsakega.
Na vsakem normalnem strelišču je red. Izjema je kakšno lovsko strelišče, kjer pokajo zapiti jagri. Pa tudi tega je vedno manj, na srečo.
Tudi pri nas se držimo štirih osnovnih pravil rokovanja z orožjem kot pijanec plota. Če jih kdo krši, gre domov. Če se zgodba ponovi, ne strelja več pri nas. Zato ni nesreč.
Patronov pa ne štejemo, ker to nima nobenega smisla. Če jih nekdo z orožjem hoče, si jih lahko brez težav kupi. Če orožja nima, jih pa tako ne rabi. Če ima orožje na črno, pa si bo še municijo na črno zrihtal, samo ne vem, kje misli streljati. Na strelišču ne more.
Eno pitanje. Sicer nekaj berem zakonodajo, ampak...
Zbirateljsko, kao.
Temu kar ti potrebuješ se reče Dovoljenje za posest in če orožje deduješ, ga je precej enostavno pridobiti. Pozanimaj se na UE. Hramba je tvoja odgovornost in sef ni zahtevan. Moraš zagotoviti le, da orožje ne pride v roke nepooblaščenim osebam (kar vključuje tudi lopove).
Glede na to kaj si misliš o ljudeh, ki orožje najbolj poznajo in ustrezno uporabljajo, je najbolje da ga prodaš. Ker če orožje držiš doma "za čas ko prav pride" je to seveda za ubijanje, to je pa ja v nasprotju s tvojimi pogledi, anede.
Športni strelci npr. uporabljajo strelno orožje kot športni rekvizit za streljanje na tarčo. Kje si tukaj našel "ubijanje" verjetno veš samo ti. Lovci, policija in vojska pa orožje legalno uporabljajo za izvajanje javne službe in osnovnih nalog države.
A. Einstein
A. Einstein
Comandante je izjavil:
Na vsakem normalnem strelišču je red. Izjema je kakšno lovsko strelišče, kjer pokajo zapiti jagri. Pa tudi tega je vedno manj, na srečo.
Vedno je zanimivo ko ljudje govorijo o zadevah o katerih nimajo pojma. Večina lovcev dandanes izvaja pristrel orožja na športnih in podobnih streliščih. Pa tudi ko ga izvajajo na lastnih, sem videl tam več reda kot na marsikaterem drugem strelišču. Da ne omenjam tega, da je povprečna sposobnost obvladovanja orožja in zadevanja cilja na zelo visoki ravni. Lovec ne more loviti s puško risanico če vsako leto ne dokaže, da je sposoben zadeti krog 10 cm na 100m.
https://www.lovska-zveza.si/en/lovstvo/...
Za primerjavo, svojčas so pri vojski za normo imeli skupino strelov v 26cm na 100m. Na športnih streliščih redno videvam ljudi, ki imajo lastno orožje pa s pištolo na 25m s težavo spravijo 10 strelov v tarčo, kaj šele da bi vseh 10 strelov bilo v črnem polju in v skupini. In tam sem videl tudi kopico neumnosti in zelo nevarnih ravnanj posameznikov pa mi ne pade na pamet, da bi po nekaj idiotih sodil vse strelce.
A. Einstein
A. Einstein
Comandante je izjavil:
Vedno je zanimivo ko ljudje govorijo o zadevah o katerih nimajo pojma. Večina lovcev dandanes izvaja pristrel orožja na športnih in podobnih streliščih. Pa tudi ko ga izvajajo na lastnih, sem videl tam več reda kot na marsikaterem drugem strelišču. Da ne omenjam tega, da je povprečna sposobnost obvladovanja orožja in zadevanja cilja na zelo visoki ravni. Lovec ne more loviti s puško risanico če vsako leto ne dokaže, da je sposoben zadeti krog 10 cm na 100m.
https://www.lovska-zveza.si/en/lovstvo/...
Za primerjavo, svojčas so pri vojski za normo imeli skupino strelov v 26cm na 100m. Na športnih streliščih redno videvam ljudi, ki imajo lastno orožje pa s pištolo na 25m s težavo spravijo 10 strelov v tarčo, kaj šele da bi vseh 10 strelov bilo v črnem polju in v skupini. In tam sem videl tudi kopico neumnosti in zelo nevarnih ravnanj posameznikov pa mi ne pade na pamet, da bi po nekaj idiotih sodil vse strelce.
Klasične pravljice, kako dobri strelci so jagri, vsi ostali pa nimajo pojma. 10cm na 100m pa res ni noben problem, z 18 colsko AR-15 narežem 3-4cm grupo za šalo. Pa ni mišljena za precizno streljanje. 10cm krog z repetirko ne moreš zgrešit.
Lahko pa jaz povem kakšno zgodbo, ko vesela druščina strelja pri nas na Pragerskem, pa me uspejo 3x v eni uri poflagat z orožjem, od tega enkrat z nabitim. Ker mahajo naokrog kot zmešane kure. Ali pa kako stari čičo strelja mimo nas, ko obešamo tarče, ker saj ni problema, on pa nas že ne bo zadel, ker obvlada. Pa še je teh zgodb.
Pa bog ne daj, da starega partizana opozoriš, da ga serje. On pa že ne.
Mogoče, ampak statistika govori proti tebi. Če bi bile težave, bi se ukrepalo z bolj strogimi pravili, pa kot vidiš, ni potrebno.
Drži.
Comandante je izjavil:
Klasične pravljice, kako dobri strelci so jagri, vsi ostali pa nimajo pojma. 10cm na 100m pa res ni noben problem, z 18 colsko AR-15 narežem 3-4cm grupo za šalo. Pa ni mišljena za precizno streljanje. 10cm krog z repetirko ne moreš zgrešit.
Lahko pa jaz povem kakšno zgodbo, ko vesela druščina strelja pri nas na Pragerskem, pa me uspejo 3x v eni uri poflagat z orožjem, od tega enkrat z nabitim. Ker mahajo naokrog kot zmešane kure. Ali pa kako stari čičo strelja mimo nas, ko obešamo tarče, ker saj ni problema, on pa nas že ne bo zadel, ker obvlada. Pa še je teh zgodb.
Pa bog ne daj, da starega partizana opozoriš, da ga serje. On pa že ne.
Ja, vidim, da znaš zgodbice razlagat. Še včeraj si spraševal kako prideš do orožja, danes pa že vsem pamet prodajaš. Noben mojster še ni po župi priplaval.
A. Einstein
A. Einstein
Še včeraj si spraševal kako prideš do orožja, danes pa že vsem pamet prodajaš.
Saj ti ni problem poiskat posta a?
Orožje posedujem od svojega 18. leta, počasi bom 40.
Nakladaš, kot v vseh temah.
Ja, moja napaka, ker sem te zamešal s Firesnakeom.
A. Einstein
A. Einstein
In kje sem jaz spraševal kje pridem do orožja?
V družini je celo življenje in s tem sem gor rasel.
Pa nisem ravno 17.
Bom jaz isto: saj ni problem poiskat posta?
Pa nisem ravno 17.
Nah, medvedi niso zlobni, me pustijo na miru. Baterija je čisto dovolj.
Slavne zadnje besede
matobeli ::
Zadeve se tudi v zeleni bratovščini močno izboljšujejo. Sem se nedavno peljal mimo lovišča, so ravno ob glavni cesti postavljali opozorila da se v gozdu ob cesti (200m daleč čez travnik) dogaja pogon, vsi lepo oblečeni v odsevne jopiče.
Ker jih seveda nekaj tudi poznam, vem da se tistih problematičnih iz stare šole precej otepajo ker imajo po družinah same težave z njimi.
Gorenjska ;)
Ker jih seveda nekaj tudi poznam, vem da se tistih problematičnih iz stare šole precej otepajo ker imajo po družinah same težave z njimi.
Gorenjska ;)
In kje sem jaz spraševal kje pridem do orožja?
Pa nisem ravno 17.
Lep spisek.
Jaz sem zdaj dobil zdravniško potrdilo za posest + nošenje (zaradi obilice dela se je malo zavleklo).
Zdaj pa naprej.
Tudi pri meni bo to šlo počasi, ker je zadeva popolnoma sekundarnega pomena.
S tem si gor rasel pa imaš dovoljenje približno eno leto in še leto nazaj nisi vedel kaj bi sploh nabavil čeprav si s tem gor rasel. Sedaj si pa že požrl vso pamet sveta glede strelnega orožja. Namesto pisanja neumnih postov raje ta čas porabi na strelišču, se boš morebiti česa naučil.
Zadeve se tudi v zeleni bratovščini močno izboljšujejo. Sem se nedavno peljal mimo lovišča, so ravno ob glavni cesti postavljali opozorila da se v gozdu ob cesti (200m daleč čez travnik) dogaja pogon, vsi lepo oblečeni v odsevne jopiče.
Gorenjska ;)
Itaq. Lovcev je čez 20.000 in glede na to koliko je idiotov med povprečno slovensko populacijo, jih je potemtakem kar nekaj tudi med lovci. Kar pa ne pomeni, da so takšni vsi ali večina.
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
Lovcev je čez 20.000 in glede na to koliko je idiotov med povprečno slovensko populacijo, jih je potemtakem kar nekaj tudi med lovci. Kar pa ne pomeni, da so takšni vsi ali večina.jah no, če pogledaš profil povprečnega lovca, bi rekel da jih je v lovskih vrstah več kot med povprečjem. morda ne ravno idiotov, bebčkov pa vsekakor.
gruntfürmich je izjavil:
Odvisno od definicije. Pač bolj "redneck" populacija, večinoma so čisto fajn dedciLovcev je čez 20.000 in glede na to koliko je idiotov med povprečno slovensko populacijo, jih je potemtakem kar nekaj tudi med lovci. Kar pa ne pomeni, da so takšni vsi ali večina.jah no, če pogledaš profil povprečnega lovca, bi rekel da jih je v lovskih vrstah več kot med povprečjem. morda ne ravno idiotov, bebčkov pa vsekakor.
ker se bliža konec leta, povejte kako ste zadovoljni z iztekajočim letom glede strelskega udejstvovanja!
jst sem zelo nezadovoljen; nisem utegnil iti na 10 'long range' treningov/tekem. postrelil sem tako samo nekje 1000 strelov na daljše razdalje letos... skratka katastrofalna sezona...
jst sem zelo nezadovoljen; nisem utegnil iti na 10 'long range' treningov/tekem. postrelil sem tako samo nekje 1000 strelov na daljše razdalje letos... skratka katastrofalna sezona...
večinoma so čisto fajn dedcivsekakor!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Imate orožje (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 212964 (28279) | gruntfürmich |
» | Novo streljanje v Ameriki (Oregon) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 48261 (36011) | c3p0 |
» | napad v Las Vegasu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 103349 (95173) | Grey |