» »

Iran - notranji razkroji

Iran - notranji razkroji

«
1
2

kunigunda ::

Tale post je zgolj za vecjo razgledanost, ker te informacije niso ravno "IN" da se jih da na dnevnik...

Iran

Thomas ::

A to te matra, ko so se Iranci spravili nad Arabce?

Hehe ... tam v tistem koncu sveta se vsak spravlja nad vsakega, kakor hitro se čuti dovolj močnega. Ker njihove civilizacije so preveč trhlene, da bi krotile takšne vzgibe pri ljudeh. Če se mene vpraša, nimajo civilizacije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Thomas, nic me ne matra. Samo kot info sem dal. Saj tehran je kar se mladine tice kar civiliziran, se pravi imajo dosti alkohola (vsaj na privat zurkah), droge sploh da ne omenjam kolicinsko,rave musiko, kriminal...
Badr milica jih pa kolje na zahodu take "civilizirane" mladce...

drejc ::

Sploh alkohola majo dost... :\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

kunigunda ::

Ja res je. Kdo bi verjel kaj tacga v tako islamski drzavi ne, tud jaz sem mislu drugace.

Daedalus ::

Naj bi meli mladci precej dobro organizirano (privat) nočno življenje z vsemi pridobitvami Zahoda vred. Podnevi pa je treba pridn bit, da te kaki versko preveč gorečni na kol ne nataknejo... Sej so tud najhujši krščanski časi v Evropi so poznali razuzdane žurke in nespodobna dogajanja.

Drugače pa precej klasična fora totalitarne države. Itak, da bojo probali zbrisat tiste, ki jim grejo v nos. Znan vzorec obnašanja, tud Sudan je en tak primer. Obenem pa je tud to dokaz za en pojav, ki ga osebno poimenujem "novi evropocentrizem" (znana reč) pri katerem se gre vse tegobe Bližnjega Vzhoda pripisovat vmešavanju zahoda v lokalno sceno, obenem se pa predvideva, da je lokalna scena homogena in obenem tako med sabo nesprta, da jih sam Zahod sili k norenju. Se jim nekako odvzame "sposobnost" medsebojnih razprtij in političnih/etničnih/verskih/ostalih sporov in obračunavanj in posledično so (v tem "razumevanju") vse njihove tegobe povzročene s strani hudobnega Zahoda. Pač, znana gostilniška "filozofija." No, v resnici je burno reagiranje na Zahod bolj kot ne preusmerjanje pozornosti ven, da lahko navnoter veselo pucajo nezaželene manjšine.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> No, v resnici je burno reagiranje na Zahod bolj kot ne preusmerjanje pozornosti ven, da lahko navnoter veselo pucajo nezaželene manjšine.

Tako je. Strpneži na Zahodu jim pa idiotsko kimajo.

EDINA rešitev njihovih tegob je posvojitev zahodnih standardov. Sicer se bodo iztrebljali še naprej. Normalno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Ker njihova "civilizacija" je prej barbarstvo, kot civilizacija. Pa če bwane slotecha in ostale korektneže še tako boli srce zaradi teh besed.

Vsa Severna Afrika in BV, z izjemo Izraela, je ena beznica. Četudi ne pijejo alkohola - baje - je navadna beznica.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Pa zabjak pri NM je tud eden takih...

Thomas ::

Nikjer v Sloveniji ni tako bedno, kot je na ME. Nikjer.

Kaj je to Žabjak? Tam kjer so Cigani? Še vedno ni tako slabo, niti tam, ne delaj si iluzij.

Ne da so Arabci kaj boljši od Irancev, ne da so premalo pobožni, da ga zato tako biksajo.

Failed continents. Afrika, Bližnji in Srednji Vzhod.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Pol mas se podrocja srednje-juzne amerike, kjer zivljenje ponekod ni nic vredno in se pobijajo za salo (brez odgovornosti seveda)
Potem imas od vzhoda indije do kitajske en kup drzav kjer v dzunglah se vedno malarijo z vraci zdravijo.
Afganistan je tud notri, vkljucno s pakistanom ki se marsikomu zdi "demokraticen", a je skorumpiran do konca.
Procent revscine v indiji ne bi omenjal, vsak civiliziran clovek ki vanjo stopi pac fase vsaj trebusne tezave zaradi njihove civilizacije.

In tako nam ostane samo se del sveta kjer polovico place placas drzavi da ti nivo civiliziranosti lahko zagotavlja...

kunigunda ::

Se tole iz wikipedie (predvsem za Thomasa):


However, "civilization" can be a highly connotative word. It might bring to mind qualities such as superiority, humaneness, and refinement. Indeed, many members of civilized societies have seen themselves as superior to the "barbarians" outside their civilization.

Thomas ::

Južna Amerika je čisto nekaj drugega, vseeno.

Afrika, Arabija in takoimenovana "Srednja Azija", ki vsebuje Pakistan in Afganistan. Tam je pa res štala, da se reče.

Indija je pa vsak dan boljša. Ne kot Waziristan z okolico, kjer so vsak dan bolj fanatični in bolj revni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Indeed, many members of civilized societies have seen themselves as superior to the "barbarians" outside their civilization.

Dostikrat je bilo to čisto res. In v Waziristanu (Pakistan) NI omembe vredne civilizacije, barbarstvo pa veliko.

Ko jim pa čisto dobronamerno predlagaš, da bi se modernizirali, zažigajo zastave in so nadvse hudi.

Z Wikipedije se pa od politične korektnosti cedi še bolj ogabno, kot od Slotecha. To pa tudi, ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Zato ker en rece allah akhbar, drug tud, pol jih je pa ze 1000 na kupu in teptajo amerisko zastavo (zanimivo da jo najdejo se v najbolj odrocnih krajih,
skupaj s kamero). ko bodo pa rekli se wa al-isa aydan se pa lohk pogovarjamo o skupnem jeziku.

Njihova tezava je edino v tem so jim zivljenske vrednote popolnoma iste ostale zaradi mohameda kot takrat leta 572 naprej, te pa vemo da se povsod drugod
spreminjale na bolje...

begy ::

Khem, khem, a je od sploh kdaj bil v Iranu?? Kajti jaz sem (celo večkrat:D ) in moram povedati, da naše predstave o iranu niso zelo realne. Ženske niso tako zapostavljene in maltretirane, kot mnoge mislijo, temveč jim prožajo celo več kot moškim, tako, da recimo 2/3 iranskih študentov predstavljajo ženske z močnimi anti-islamskimi gibanji. Seveda se kakršnokoli javno protestiranje kaznuje.
Iran največkrat prikazujejo, kot del Arabskega sveta, vendar to sploh ne drži, Iran je potemec mnogo večjega imperija, kot je bil Arabski - to je Perzijskega. In ta nima v kulturi in jeziku nič skupnega za arabskim. Tudi vera je bila v Iranu druga, vendar so jim arbci vsilili islam. Tako, da danes govorijo perzijsko in se imajo za potemce perzijskega imperija (saj je iran bil do leta 1935 znan kot perzija), vendar imajo islamsko republiko.
Tehran je večkrat prikazan, kot revno velemesto. Vendar prikazujejo le četrti tega 15 mil. mesta. Na severu, ki se lahko kosa z katerokoli evropsko prestolnico je tehnologija na naši ravni in nenehno se izvajajo gradbena dela stoplpnic... na jugu pa je starejši del mesta in bolj osiromašen, vendar ne smislu neurejenega romskega naselja.
Pravite, da to ni civilizacija... vendar je tehran mnogo naprednejšo mesto kot naša mala ljubljana, vedno ponosna na svoje "velike klturne znamenitostui". Pravite, da so v teh državah sami norci ki koljejo drug drugega... to drži, vendar samo za politično oblast v iranu, ki pa je katastrofalna, še posebej po tem ko jo je prevzel ahmadinedžat.
Hatami je vsaj želel zbližati iran in zda vendar je bilo na obeh straneh premalo interesa.
Malo pobrskajte po iranski zgodovini in videli boste, da je bil v času šaha reza pahlavija (20 let nazaj) iran dober prijatelj zahoda in zda in kjer še ni bilo islamskih zakonov. Dokler ni CIA v podtalni misiji uredila in podžigala ljudstvo v revolucijo in nato prepeljala izgnanega homeinia na oblat, ki je uvedel islamsko republiko.
hehehe

drejc ::

Begy ka mislš da si car ker si meu na srednji šoli zgodovino al kaj?

Pri padcu Pahlavija je imela več zraven presrana, zelena upper-middle-class mladina z Evropskih faksov zraven kot ostali.

Skozi rit privlečene teorije zarote pač ne palijo tuki, mogoče na kakem Jokerjevem forumu.

Kaj ma veze s tem da so bili prej napredni in oh in sploh ne-islamski. Živijo v Islamski državi, kjer velja šerija, kar IMHO ni civiliziran svet. Vse kar je kolikortolikor dobrega je uvoženo iz zahoda, vse ostalo so relikvije, javna obešanja, drobljenja udov in zatiranje žensk.

Kar jih rešuje je nafta, oziroma potreba zahoda po njej.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Gavran ::

Ne vem od kod nekaterim prepričanje, da je le naš način življenja "tisto pravo". Mi (zahodna civilizacija, če hočete) moramo pustiti njih v njihovem načinu življenja, oni pa morajo pustiti nam živeti po naše. Seveda pa moramo vsi imeti možnost spoznavati drugačne načine življenja. In to je vse. Živi in pusti živeti. Vsako vsiljevanje se je končalo z vojno, v kateri so naj.bali vsi vpleteni.

Thomas ::

> Mi (zahodna civilizacija, če hočete) moramo pustiti njih v njihovem načinu življenja, oni pa morajo pustiti nam živeti po naše.

No go, sajr!

Sem zadnjič zvečer peljal domov eno teto tam pri hrvaški meji. Pravila mi je, kako po okoliških gozdovih ponoči begajo črnci, Iranci in tisti ubogi hudiči, ki so jih kontrabandarji ljudi pripeljejo čez mejo, jim rečejo, "na ste pa v Celju!" in jih pustijo ene 40 km ven iz mesta v gmajni.

Sem rekel, da že, da so reveži. Da naj se pa ji ne smilijo brezmejno, ker če se preveč usidrajo tle pr nas, bo ona kmalu lahko nosila burko v razredu, da ne bi pohujšala pravovernih otrok.

V tem je hec! Naši pobje se ne potikajo po gozdovih na meji med Pakistanom in Afganistanom, iščoč boljšega življenja tam.

ZATO je naš svet boljši od njihovega. Majo oni nas za posnemat!

Kulturni in civilizacijski relativizem je ena velika budalavščina, boš oprostu!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gavran ::

Oni so videli pravljice o zahodnem svetu, ne pa resnice.
Če jih toliko beži iz njihovih držav, moramo pač zapreti meje in dosledno vse ilegalce deportirati nazaj. Ko bo tiranija prehuda, bo že prišlo do upora v lastni državi (Reza Pahlavi anybody?). Še vedno je (Reza Pahlavi anybody?). Takrat pa lahko pomagamo upornikom. Ampak samo pomagamo, brez direktnega vpletanja. Vlado so si izvolili sami, naj jo imajo. Ali pa zamenjajo na naslednjih volitvah.

Edit: dodatek

Kolikor vem, ilegalci plačajo velike denarje za transport na zahod, tako velike da bi v svoji državi s tem denarjem živeli nekaj let. Reveži???

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gavran ()

jype ::

V Teheranu se je par dni po 9/11 skoraj miljon ljudi zbralo v podporo ZDA. Predsednik Irana je podal izjavo, ki je Iran in ZDA zbližala toliko, kot še nikoli v zgodovini.

And then Bush went and screwed up everything in Iran se je namesto zahodne demokracije začel učiti Kitajske demokracije.

Ja, reveži. En dober film na to temo je "In this World"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

perci ::

Ja od kje pa so dobili te informacije, da je na zahodu tako dobro? Jih širijo njihovi vladarji? Verjetno ne. Jih širijo tisti, ki jim je ratal priti v obljubljene dežele in so bili nazaj deportirani? Verjetno ja.

Zahodna civilizacija je očitno dovolj pametna, da vidi, da na bližnjem vzhodu življenje ni postlano z rožicami in zato ne sili tja.

Obratno ne velja.

In to da imajo toliko denarja, da si lahko plačajo švercanje na zahod, zgolj pomeni, da si tega še toliko bolj želijo.

TESKAn ::

Perci, ne, ta info imajo oni v glavah. Kdor pride nazaj jim kvečjemu obratne informacije da...je tam dol ena taka urbana legenda, kako v Evropi je pa vse fajn, ko prideš sem, dobiš takoj službo in služiš na veliko in podobni nesmisli.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

V Evropi je zanje vseeno obljubljena dežela. Tako kot ZDA, Avstralija in Kanada.

Polega tega pa vidijo še to prednost v Evropi, da svoje ženske še vedno lahko krotiš s Šerijo, tudi če se naseliš v Parizu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Ja, zanje je obljubljena dežela, moj point pa je, da to ni zaradi informacij, ki jih prebežniki prinesejo nazaj, ampak zaradi ene take urbane legende, ki jo imajo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

To ni urbana legenda. To je res.

Življenje na Zahodu je neprimerljivo boljše od njihovega domačega. In oni to vedo.

Amen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Tisto o sozitji islama in drugih... je po koranu no-go. Not jano pise kaj se dela z neverniki. Z njimi se ne druzi (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), z njimi se ne trguje (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), z njimi se ne poroca (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), vecinoma jih je najbolje pobit (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), razen kadar ne delajo skode (kar je redkost; vseeno so laznjive barabe in grejo v pekel).

Ponavljanje je napisano kot priblizen posnetek korana; ce ga bo kdo bral, nej se pripravi na to.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Vajenc ::

Iz novice: These Arabs believe that they are victims of “ethnic cleansing” by Iran’s Persian majority.
Iranci si želijo "čistno arijsko raso". Nekaj podobnega (v hujših dimenzijah) se je godilo tudi v Evropi. Zdej se morajo samo še zmenit iz katere poloble so "originali" ;).

Thomas ::

Vseeno je, kdo ima (c). Noben ga nima, ker je že preveč prior arta.

Ampak v demokratičnih državah je etnično čiščenje nezakonito, se smatra za zločin. Čeprav nekje ne preveč globoko pod površjem, še marsikje plava.

Arabci ga pa prakticirajo s ponosom, kjerkoli se jim ponudi prilika. Jokajo zdej, ko so jih stisnili v Iranu. No, pa že prej so, ko se jim Izraelci niso pustili etnčno očistit. To je bla tud krivica.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

je tam dol ena taka urbana legenda, kako v Evropi je pa vse fajn
Urbana legenda? In iz kje se je ta legenda vzela? Iz lufta? In če je res, da tisti, ki so že bili v Evropi nočejo nazaj, zakaj se potem poskušajo vrniti?

Je pa res, da jim ni tako z rožicami postlano, kot mislijo, da jim bo. Je pa še vseeno 100krat boljše kot tam doli.

Treba pogledat resnici v oči in rečt bobu bob.

Thomas ::

Je pa ena taka urbana legenda v Evropi, da "je v Iranu lih tko dobro kot pri nas, samo ni tolk stresa".

To eni pridigajo, kljub temu da ne verjamejo niti sami.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

No, bom še enkrat napisal, prej sem res nekam dvoumno - pri njih je eno tako prepričanje, da bo zanje osebno v evropi indija koromandija, služba takoj in potem kupi denarja, ki ga bodo poslali domov in vzdrževali svojo družino. Resnica je seveda nekaj čisto drugega, 'najsrečnejši' pristanejo v kakem azilu, manj srečne pošljejo nazaj, najmanj srečni pa umrejo na poti.

IMO če bi dol vsi vedeli, da jih tu čaka v najboljšem primeru azilni dom, bi dvakrat premislili, preden bi dali par tisoč evrov lokalnemu švercerju za tvegano pot v evropo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daedalus ::

Tisto o sozitji islama in drugih... je po koranu no-go. Not jano pise kaj se dela z neverniki. Z njimi se ne druzi (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), z njimi se ne trguje (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), z njimi se ne poroca (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), vecinoma jih je najbolje pobit (ker so laznjive barabe in grejo v pekel), razen kadar ne delajo skode (kar je redkost; vseeno so laznjive barabe in grejo v pekel).

Moč korana in njegovih skrajnih interpretov je kot vse ostalo odvisno od konsenza in razmerja moči v družbi. Takole pavšalno ocenjevanje je lahko uporabljeno zgolj kot izgovor za "pustimo jih pri miru, itak ni upanja" al pa za "dajmo jih vse nekam pozapret/odstranit, ker niso kompatibilni in ne morejo postat kompatibilni." Dejansko to seveda ni res - koranu se lahko odvzame moč, kot se je nekoč Cerkvi. Kako to naredit...če bi vedel (da parafriziram Thomasa), ziher ne bi razlagal tule, ampak kje drugje;)

Nekak se mi zdi okuževanje njihovih memov z našimi ena boljših poti. Sam problem je, kako to pospešit...

IMO če bi dol vsi vedeli, da jih tu čaka v najboljšem primeru azilni dom, bi dvakrat premislili, preden bi dali par tisoč evrov lokalnemu švercerju za tvegano pot v evropo.

Pomoje bi pa še vedno hodili. Ker majo tako vsaj neko možnost izboljševanja položaja. Možnost, ki je v svojem okolju al nimajo al pa je ustrezno manjša.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Hja, zato ni kaj! Tisti, ki jim (upravičeno) doma ni všeč, naj si doma zrihtajo tako, da jim bo tudi tam všeč.

Potem imamo pa lahko svobodo potovanja.

Dotlej pač ne. Nočem videti nobenega Iranca s svojimi mohnjami pri nas. Recimo s tem, da jim halal koljejo kravo.

To je v nasprotju z našimi zakoni in konec.

Sej bi rekel, naj to počno kar doma, vendar mi še to ni všeč. Sicer jih ne bi vzel niti v EU, ampak prilagajanje zakonodaje EU ... bi se jim pa vseeno prileglo.

Res pa je, da moramo tudi v EU modernizirati zakonodajo. Kar pa seveda ne pomeni, da bomo potem imeli kaj bolj iranske zakone. Nasprotno. Še manj.

Tukaj ni nobenega kompromisa. Ali bomo mi spravili divjake k sebi, ali pa nas bodo oni potegnili na svoj nivo. O tem ni nobenega dvoma.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Tisto o koranu ni bila moja (ali od koga drugega) interpretacija. Se bom potrudu pa bom recimo v enem poglavju (tist ki je pac na vrsti) naredu statistiko trditev kot recimo da nevernike caka pekel, da so neverniki barabe, da jih je treba pobit, kaj te caka ce si vernik (raj prepreden z rekami in ciste device; device so ubistvu omenjena relativno malokrat),...

Ce pa koga res zanima kaj pise koran o "nepokornih zenskah": "Najprej jo opomnite, nato se ji odrecite v postelji, lahko jo tudi udarite." (citat iz poglavja "Zenske")

Ampak nasplosno gledano je ta knjiga nekaj najhujsega kar sem do zdaj bral. Spletkarska, hinavska,... Noter celo pise kaj _moras_ govorit ko srecas nevernika ki te zajebava!!8-O
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Daedalus ::

In ti dejansko misliš, da ni možen obstoj nenasilnega Islama? Ker ima Koran na nekaj mestih pač precej neumestne?

Nič, grem obračunat s svojim sosedom. Sej sem bral v Bibiliji - oko za oko, zob za zob!

Da prevedem v slovenščino - verske knjige se da razumeti dobesedno (eni se smešijo z dobesednim razlaganjem Razodetja, recimo), da se jih pa tud interpretirat. Da se jih razložit v odnosu na čas, v katerem so nastajale in zraven povedat, da se pa sedaj ne gremo več tako. Stvar razlage. Če pa misliš, da obstaja enosmerna korelacija med Koranom in nasiljem - si pa falil. Al hočeš povedat, da ima Koran magično moč, pa spremeni vsakega bralca v ponorelega fanatika ne glede na družbeni kontekst v katerem tista oseba živi?

To je v nasprotju z našimi zakoni in konec.

To se razume - izjem ne bi smelo biti. Zakonodaja je enaka za vse, če pa je kdo ne upošteva - se ga pa sankcionira.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Prejšnji teden sem bil v kraju Travnik v Bosni. Med drugim smo šli tudi v eno džamijo in sprejel nas je IMAM. Morm rečt, da tazga carja v katoliški cerkvi še nisem videl. Ni bil popolnoma nič zategnjen, veselo je odgvorarjal tudi na nekatera zelo provokativna vprašanja in se pri tem zafrkaval. Tudi nič se ni počutil užaljenega, ker v LJ nočmo narest džamije, čeravno v Travniku stoji katoliška cerkev. Tako, da me je bosanska džamaherija, kot bi rekel Thomas, pozitivno presenetila. Ampak je treba vedet, da je velika razlika med bosno in bližnjim vzhodom z afriko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

> Tako, da me je bosanska džamaherija, kot bi rekel Thomas, pozitivno presenetila.

Thomas ni nikoli enačil Bosne in Albanije z islamijami v Afriki in Aziji.

Teli levičarji me imajo pa res v želodcu! Nič zato.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Ja, tak vtis daješ. Ne bom trdil, da si to res kje zapisal, ker se mi ne da gledat, ampak sem skoraj prepričan, da bi se kaj našlo na račun Bosne. Sicer pa tudi jaz (vsaj ne s prešnjim postom) nisem rekel, da si enačil bosno z azijo in afriko.

Je pa tudi treba bit vseeno previden, ker saudska arabija in indonezija financirata ogromno gradenj v bosni. Tko, da se zna še kej spremenit tam doli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

Ne. Nikjer nisem trdil, da so evropski muslimani kaj prida podobni afriškim in azijskim.

Seveda pa sem trdil, da Azijci in Afričani si prizadevajo, da to postanejo. Ortodoxi kot so sami.

Boj kultur in civilizacij, če hočete - memeplexov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

qshtr ::

Antonija, če želiš, ti pomagam postrežt s "sočnimi" citati iz korana....

Daedalus ::

Antonija, če želiš, ti pomagam postrežt s "sočnimi" citati iz korana....

Daj bodi tolko prijazn, pa mu pomagaj še pri primerni "interpretaciji" vsega skup. Da se ne bo slučajno preveč namučil:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Jest od JC-ja interpretacij nikol nisn rabu, ko sm brov novo zavezo svoje cajte. Od Mohammeda jih pa mormo skoz poslušat da "klufutanje infidelov ni greh" češ da to je metaforično gledano notranji boj s satanom mislu.

Dejte ga srat. Wake up!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Daedalus ::

Ja, zbudi se. Pa nehaj klamfat neumnosti. A ti čem s kakim citatom postrečt?

Recimo:

Thomas ni nikoli enačil Bosne in Albanije z islamijami v Afriki in Aziji.

Kjer ima Thomas seveda popolnoma prav. Če obstaja (kakor eni predpostavljate) neposreden link med Koranom in nasilnim Islamom - zakaj nam pol EU muslimani ne pripravijo ene intifade? Jih je komot dovolj, da naredijo cel kup problemov. Torej? Al pa recimo ZDA muslimani - če je Koran tako poosebljeno reklamiranje Zla, kak to, da so mogli za 9/11 uvozit teroriste? Sej po formulacijah enih tule - bi mogli v vrsti stat domači muslimani. Čudno to, res...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

qshtr ::

Daedalus:
Daj bodi tolko prijazn, pa mu pomagaj še pri primerni "interpretaciji" vsega skup. Da se ne bo slučajno preveč namučil


Mogoče si bom pa res vzel toliko časa, da poiščem še interpretacije. Za prvi okus bi podal tale link Homeininja, ki ga ma Ahmadinedžad na veliko posnetkih v ozadju (na sliki).

Preberte si, kak sick bastard je to bil....

Klik

Daedalus ::

Homeini je znan skrajnež...še vedno pa ne vem, kaj ima to opraviti z Islamom na splošno. Razen tega, da je to pač še ena izmed mnogih figur v zgodovini, ki so religijo izrabile tako ali drugače v privatne namene. Nič posebno novega in nič posebno pretresljivega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

qshtr ::

Daedalus:

Homeini je znan skrajnež...še vedno pa ne vem, kaj ima to opraviti z Islamom na splošno. Razen tega, da je to pač še ena izmed mnogih figur v zgodovini, ki so religijo izrabile tako ali drugače v privatne namene. Nič posebno novega in nič posebno pretresljivega.


Islam na splošno? Kaj je zate Islam na splošno? Veliki ajatola je Homeini, tavelka avtoriteta pri islamu, ane? Kar pač on reče, to drži kot pribito, probaj prepričat kakega musilmana v Iranu, da bo javno povedal da nima prav(javno) .

root987 ::

Kar pač on reče, to drži kot pribito, probaj prepričat kakega musilmana v Iranu, da bo javno povedal da nima prav(javno) .

Bi rad ti tistega ubošca obsodil na nekaj let ječe, bičanja in/ali smrt?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

qshtr ::

Bi rad ti tistega ubošca obsodil na nekaj let ječe, bičanja in/ali smrt?


NE.

A jih povabimo v EU, da nam pokažejo, kako je treba živet? Saj so oni in edino oni "tapravi" in vejo kako se je treba obnašat.

Thomas ::

V EU bežijo sami. Nekateri se tu asimilirajo, skoraj večina pa ne. Počasi tukaj ustvarjajo razmere, podobne razmeram doma, v Iranu.

Pa seveda ne bežijo samo iz Irana, pač pa iz Arabije, Pakistana, Afrike ...

Vsi so v hudih stiskah, v to ni dvoma. Vendar okopani, nafutrani, oblečeni in naspani tukaj pri nas, množično začenjajo z "rerekonkvisto". Mirnim do pred leti, pa zdaj ne več tako mirnim zasedanjem ozemlja.

Seveda, se strpneži in ultralevičarji tega dejstva nočejo zavedat. Še naprej mižijo pred dejstvi in lapajo neslanosti.

Vendar to JE vojna civilizacij. Ali bomo porazili njihovo "civilizacijo" pri njih doma, ali pa pri nas doma. Os podlasice je izbrala "domačo obrambo".

Slabo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96172611 (39140) Double_J
»

Iran znova blokira pol interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8630020 (27414) MrStein

Kje so prerokove karikature (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50731471 (21054) kuglvinkl
»

Od Spanije, do bliznjega vzhoda... :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30714988 (11134) kuglvinkl

Več podobnih tem