» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
37 / 52
»»

OwcA ::

?!? to NE! drzi! FIA in Todt sta veckrat jasno povedala, da se Ferrari niti vkljucil ni v te debate, niti nebi imelo nobenega pomena, ce bi se!

Seveda drži, lahko bi zapelljali v bokse tako kot vsi ostali. Dvomim, da bi se potem le še Jordan in Minardi trudila, oziroma tudi če bi se, bi bila možnost razveljavitve in ponovitve dirke precej bolj privlačna in lažje izvedljiva.

kaj so se odlocili?!?

Da dirkajo.

P.S. ni treba tako napadalno, če se čutiš ogroženega raje ne sodeluj v temi, bo precej manj stresno ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

sumadinac ::

Schumaher se je zavzel da moštva ki se niso udeležila dirke VN ZDA ne kaznujejo.
Je poročala nemška revija BILD.

LP

OrlyTM ::

@Ice:
Kak si lahko tak subjektiven meni ni jasno.

In sem že rekel da ne valim krivde na Ferrari, le da je delno kriv.

jao no ... res vas ne razumem ... kako je lahko Ferrari kriv (pa tut ce samo delno!!), ker je Michelin zajebu z gumami in se je FIA drzala pravil ?!?!?!?! To preprosto ne more zdrzat vode drugje, kot v glavah vrocekrvnih antischumacheristov in antiferraristov. Max Mosley je jasno in glasno povedal, da Ferrari ni dal mnenja o tej temi, niti ga FIA nebi upostevala, pa kakrsnokoli bi ze blo! Ce si prebral vse clanke, bi to mogu vedt, tko da mi res ni jasno, kaj si ti bral, alpa mas tezave z razumevanjem prebranega. (ne zalim te, sam res mi ni jasno, kako uspete v to godljo stlacit rdece, ki so delali tisto, kar bi morali delat VSI! dirkali so!

@Owca:

Seveda drži, lahko bi zapelljali v bokse tako kot vsi ostali. Dvomim, da bi se potem le še Jordan in Minardi trudila, oziroma tudi če bi se, bi bila možnost razveljavitve in ponovitve dirke precej bolj privlačna in lažje izvedljiva.

Zakaj? Ker je njihova konkurenca zajebala? Dj no nehat pliiz ... ker tole ne mooors bit resn, res ne no ...

Da dirkajo.

Oni so nardil to, za kar so prisli ... oddirkal svoje ... ce njihova konkurenca ni tega sposobna, oni res nimajo nic zraven!

P.S. ni treba tako napadalno, če se čutiš ogroženega raje ne sodeluj v temi, bo precej manj stresno

Ma se opravicujem za vcasih malo trde besede! Poln kufer mam ze teh debat o F1 in valjenja krivde celo na popolnoma nic kriv Ferrari in pol mi kaksna trda uide ... nc bat, drugac sm cist prjazn fant :)) Sam nehte traparije pisat, pa se bomo lahk v bolj mirnem tonu menil :D

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ČIP 008 ::

Lahko bi v bokse zapeljal samo en Ferrari in tako posledično spustil na stopničke piccolo Ferrari - Minardi. Tako pa je pokazal, da mu je beseda fer play tuja in še eno nešportno zmago pograbil z obema rokama.

hehehehehehehe ... ma zej bom pa res pocasi preklopil v fun mode in se vam sam se smejal, ker zej ste pa ze na orto smeh :D :D

sam, da nau pol spet kdo uzaljen, da se prevec smejem :P

nešportno zmago pograbil z obema rokama.

hmnja ... ta zmaga je bla edino, kar je blo sportnega na vsej dirki ... michelinove ekipe so prov po nesportno pickice stisnli in se skril v kot ... pussyji :D

lp
OrlyTM

bzp ::

Zanimiv povzetek - tudi glede "nevpletanja" Ferrarija ...
Sicer je pa jasno da je Schumacher proti kazni. Ce bo kazen prevelika, karkoli nad opominom, je to propad F1. To je tako ocitno da je tudi Schumacherju jasno >:D

Oni so nardil to, za kar so prisli ... oddirkal svoje ... ce njihova konkurenca ni tega sposobna, oni res nimajo nic zraven!

Še enkrat, ne krivim jih, ampak neglede na vse je tvoje stališče skrajno naivno. Imeli so moč razsoditi. Odločili so se kot so se, sedaj se je treba vprašati zakaj dirkajo, oziroma kaj si od tega obetajo. Težko si zamislim situacijo, kjer bodo izšli kot zmagovalci, četudi zmagajo oba skupna seštevka. Več kot se bo iz te polomije izcimilo težav večkrat bodo tudi oni na tapeti. Sploh ne gre za to, ali bo upravičeno ali ne, ampak njihov ugled bo trpel. To sponzorjem verjetno ni všeč. Takisto bodo precej na slabšem, če se GPWC udejani. F1 bo potemtakem verjetno v zatonu, v GPWC pa bodo na slabšem kot so sedaj glede na ostala moštva. Skratka od Ferrarija bi človek pričakoval, da bodo skušali ohranjati status-quo, oziroma umiriti situacijo (Schumacherjevo nasprotovanje kazni je že korak v to smer), ne pa dolivali gorivo na ogenj. Na podlagi te diskrepance se sprašujem čemu. Sva si zdaj na jasnem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Daedalus ::

Sej je čisto simpl. Todt je izjavil, da če bi jih kaj vprašali, bi bili proti. Pa smo spet tam - FIA in Ferrari proti ostalim moštvom (Jorda in Minardi sta se strinjala s šikano).

In smo se lepo v krogu vrnili k začetku spora - enostransko vsiljevanje pravil s strani FIA, ta pravila pa so bila sprejeta na sestankih, ki se jih je udeležil zgolj Ferrari. Predlagane spremembe pravil s strani 9 ostalih moštev pa so bile zavrnjene, vse in to brez izjeme.
V8 motorji so kršitev Concorde pogodbe - po njej bi se morali uporabljati V10 motorji do leta 2007. Edino moštvo, ki je sodelovalo pri oblikovanju letošnjih in pravil za po letu 2007 in ima podpisamo novo Concorde pogodbo za leto 2008 in naprej je Ferrari. Ferrari je moštvo, ki mu morajo ostala za "zgodovinski prispevek k športu" plačati vsako leto določeno vsoto denarja.
Na drugi strani pa imaš Hondo, Toyoto, Mercedes-Benz, BMW, Renault in privat moštva (Sauber to več ni, ker ga je kupil BMW), ki so člani GPWC (Japonci uradno kao niso člani, jih pa podpirajo). In zdaj vprašanje za pivo - kdo ima tu po vašem mnenju večjo moč? Kako si lahko FIA dovoli sprejemati pravila z precej kontroverznim in z vsemi ostalimi skreganim moštvom in jih vsiljevati ostalim 9-im moštvom? Točno za to se gre in nič več. Zadeva je pa eskalirala, ko je FIA ob težavah z gumami pokazala in dokazala, da ji ni mar za mnenje večine, za varnost očitno še manj in ni pokazala volje ugodno rešiti konflikt. In je dobila v faco, kako zgleda dirka (oz. F1) z samo enim omembe vrednim moštvom. Precej bedno, bi rekel... Obenem pa se za naslednika Mosleya omenja ime Jean Todt. Yeah, and pigs fly. V takem prvenstvu pa imajo ostala moštva res kaj veliko za iskati, a ne?

Zdaj pa bom počakal, da me zgolj rdeče gledajoči Tifosiji napadejo. Sploh taki, ki s svojimi posti vztrajno dokazujejo, da ne poznajo ozadja dogajanja.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Sva si zdaj na jasnem?

jasno mi je, kako razmisljas ... ni mi pa jasno, kako lahko tako razmisljas ...

Imeli so moč razsoditi.

?!? To NI! res, kar je Max Mosley jasno in glasno povedu!

Sploh ne gre za to, ali bo upravičeno ali ne,

zal ... vse bolj ocitno je temu tako ... pljuvat ce rdece je moderno in primerno, pa ce je upraviceno ali ne ... eh ja ... zato se nikol nism mogu poistovetit z nasprotnim taborom ....

F1 bo potemtakem verjetno v zatonu,

VERJETNO!! Ne pozabi, da je GPWC zaenkrat se vedno samo ideja na papirju!

lp
OrlyTM

> VERJETNO!! Ne pozabi, da je GPWC zaenkrat se vedno samo ideja na papirju!

Ki jo podpirajo največji igralci v avtomobilski industriji na svetu. Na drugi strani pa izdelovalec butičnih dirkalnikov in dva, samo za svoj žep skrbeča starca.
[J.P.Sartre]

Deadalus ... seveda imas linke do zapisnikov iz vseh teh sestankov in tut linke za vse ostale tvoje trditve? Prosim, bral bi jih, ja.

Zdaj pa bom počakal, da me zgolj rdeče gledajoči Tifosiji napadejo. Sploh taki, ki s svojimi posti vztrajno dokazujejo, da ne poznajo ozadja dogajanja.

Stopi dol iz piedestala veleznalca, ker trenutno si dokazal zgolj to, da si odlicen conspiracy theorist pa nic druzga!

lp
OrlyTM

BigWhale ::

Orly,

Ti enostavno ne razumes, da bo zaradi rigidnosti FIE najbolj najebal sport. Cel, sam po sebi. Prvi udarec bo verjetno to, da ne bo vec dirk v USA. Za kar so se PRECEJ trudili zadnjih nekaj let.

Eden izmed udarcev je tudi GPWC. Ce mostva odidejo tja, potem bo F1, tako, kot je Ovca povedal v zatonu.

In cisto vseeno je kdo je glavni krivec za godljo, ki je nastala. FIA bi jo lahko resila. In bi jo morala, ker drugace sama sebi jamo koplje. Ni bilo dirke, ni bilo spektakla, nic ni bilo, bil je en kurac od prireditve. In to so tudi ljudje pokazali.

In ne glede na to, kdo je zajebal situacijo, FIA bi lahko naredila dirko povsem normalno, ce bi dopustili predelat tist butast ovinek. Michelin je prinesel na dirko dvojne gume, ki so bile skart roba. Tega noben ne zanika. Zakaj zdaj delat tako polemiko iz tega. Jasno, da so zajebali celo situacijo ampak FIA bi jo lahko popravila.

Zavoljo samega sporta, spektakla in zavoljo same sebe. Da bi opravicili svoje poslanstvo.

?!? To NI! res, kar je Max Mosley jasno in glasno povedu!

A moram narisat?
Preprosto vprašanje, so imeli možnost bokse ali ne? Če ja, potem so imeli tudi možnost razsoditi. Tako preprosto je to.

VERJETNO!! Ne pozabi, da je GPWC zaenkrat se vedno samo ideja na papirju!

V najboljšem primeru bodo ostala 3 moštva. Vskakor se bodo gledalci razporedili med obe (ne trdim, da bo presek nujno prazna množica, ampak vs gotovo ne bodo aktivno spremljali obeh prvenstev), kar se bo poznalo pri dotoku denarja. Posledično bo manj inovavacij, manj zanimanja, ... Če primerjaš finančno zaledje Honde, Toyote, Mercedes-Benza, BMW-ja in Renaulta proti FIAT-u je jasno kdo je manj odvisen od zunanjih prihodkov. Ni treba biti povsem slep in gluh za zgodovino, ko se je nekaj podobnega zgodilo v Ameriki z IRL/CART razkolom, sta imeli obe prvenstvi težave in je zanimanje celokupno upadlo. Je pa seveda res, da v primeru F1 delitev ne bo tako izenačena, kar sicer ne govori v prid tvojemu stališču, ampak pustimo podrobnosti. ;)

Se popolnoma stinjam kar je napisal Daedalus. Nalijmo si čistega vina in poglejmo stvari kot so, kajti zadeva 9 proti 1 se vleče že predolgo.

Ki jo podpirajo največji igralci v avtomobilski industriji na svetu. Na drugi strani pa izdelovalec butičnih dirkalnikov in dva, samo za svoj žep skrbeča starca.

Se vedno je treba zadevo zrealizirat!
Anyhow pa ... ce jim je res tako tezko v F1 ob Maxu in Berniju, je mogoc res zadnji cas, da se zmigajo in nardijo to svoje GPWC prvenstvo ... da bo le zanimivo dirkanje. Tut Ferrari ne bomo tolk pogresali, ce ga slucajno ne bo ... mal mi bo zal za mojega favorita Schumacherja, ampak on je itq ze precej u letih in bi su tak al tak v penzijo kmalu ... si ze ogledujem novega favorita pocasi ;) hehe ... Kar nekaj je hitrih fantov, za katere bi z veseljem pesti stisnu in jim ze danes privoscim, ko jim uspe dobra dirka! :)

Ne mislit, da jaz neki na ful z FIAo drzim (kar sem veckrat povedal!!) in tut po mojem mnenju ga pokajo s temi pravili na polno. Gume so mi ena najslabsih pogruntavscin, kar so se jih lahko spomnili, pa vendar na dirki v USA NI mogla ukrepat drugace kot tako! Vse ostalo bi bil prenevaren precedens za naprej. Ce postavljajo pravila, se jih morjo drzat in to so naredl. Da so pa pravila butasta (gume) se pa najbrz precej dobro vsi strinjamo!

V8 motorji mi nic kaj ne disijo (ceprav najbrz bistvene razlike ne bo), ukinitev obvolanskih menjalnikov tudi ne ... mi je pa vsec vecji poudarek na mehanskem oprijemu in zmanjsanje pomembnosti aerodinamike, kar zna povecat zanimivost na dirkah.

Bomo vidli :)

Se vedno pa mi prosim ne mecljite Ferrarija v isti kos z USA polomijo, ker je naredu zgolj in samo to, kar je moral nardit ... Dirkal je ... zajebal so ostali!

lp
OrlyTM

Alexius Heristalski ::

Zanimivo, da je predlog o enem kompletu gum za kvalifikacije in dirko zrasel na Michelinovem zeljniku, ker se niso strinjali s predlogom o enem opremljevalcu gum.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

@Owca:
>> ?!? To NI! res, kar je Max Mosley jasno in glasno povedu!

A moram narisat?
Preprosto vprašanje, so imeli možnost bokse ali ne? Če ja, potem so imeli tudi možnost razsoditi. Tako preprosto je to.

ne vem, ce te sploh razumem ... kdo je mel moznost razsodit ... Ferrari al FIA?

lp
OrlyTM

> > Imeli so moč razsoditi.
> ?!? To NI! res, kar je Max Mosley jasno in glasno povedu!

FIA lahko spreminja pravila, ko gre za varnost...

Ferrari. Če bi podpru bojkot bi skoraj gotovo dirko prestavili, mi bi malo govorili čez M, ampak vse skupaj bi se končalo precej bolje.

FIA lahko spreminja pravila, ko gre za varnost...

tocno!
Tu pa bi ta sprememba pomenila handicap mostev, ki so se na dirko primerno pripravila, zato to ni bla primerna opcija, ker bi pomenila nevaren precedens, ki bi lahko rezultiral se v nebroj podobnih situacijah v naslednjih dirkah! Se posebi pa je blo to neprimerno, ker so mel vec moznih variant, kako bi zadevo resili, brez, da bi prikrajali pravila ... ampak ... seveda ... to bi bil pol handicap za Michelinova mostva ... to se pa ne gremo, bomo raje probal izsiljevat, saj nas je pa ja veliko, se morjo vdat :\

Pa ja, tudi tale o varnosti mi je mal za lase privlecena ... od 14 avtomobilov sta samo dve Hondi, ki sta experimentirali z pritiskom v gumah, imeli tezave, ostali so zvozili normalno. Tocne resnice ne bomo vedeli nikoli!

lp
OrlyTM

joj no ... kako lahko takole mirne duse spekulirate?!?

Ferrari. Če bi podpru bojkot bi skoraj gotovo dirko prestavili, mi bi malo govorili čez M, ampak vse skupaj bi se končalo precej bolje.

a ves kaj pomeni skoraj gotovo? NIC!!! Niti si ne predstavljam, kako bi lahko prestavili dirko, pri tako napolnjenem koledarju. Da o tem, da so 3 ekipe prisle na dirko primerno pripravljene in so si povsem zasluzile svoje tocke!

lp
OrlyTM

Predlog o enem opremljevalcu gum je slab. No dosti boljši ni niti sedanji z dvema. Za zdravo konkurenco jih je potrebno vsaj pet ali več opremljevalcev gum. Sem siguren če bi bilo več gumarskih moštev v F1 do podobnih zapletov ne bi prihajalo.

|KoRn| ::

IMHO: Kriv je Michelin o tem ni dvoma, FIA bi lahko tudi drugače okrepala, za ostala moštva, ki so pa tekmovala, so se pač zelo dobro pripravila na to dirko in bila tudi zato nagrajena, tisti ki se pa niso, pač niso nastopili.

Glede varnosti v F1 ... kaj ni to NEVAREN šport in lahko crkne marsikaj... ne vem no...
Freak on a leash!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: |KoRn| ()

>Deadalus ... seveda imas linke do zapisnikov iz vseh teh sestankov in tut linke za vse ostale tvoje trditve? Prosim, bral bi jih, ja.

Izvoli, idi iskat po arhivih F1 novičarskih strani. So lepo poročali, kako se moštva zaradi nestrinjanja z predlogom pravil in ignoriranja pripomb s strani FIA niso udeležila sestankov na to temo - razen Ferrarija. In ker je bilo za pričakovati, da nihče razen Ferrarija ne bo glasoval za tiste predloge, je Mosley uporabil god-mode člen v pravilniku, ki pravi, da lahko FIA v imenu varnosti enostransko vsili spremembe pravil. Samo zanimivo, da zdaj pa tega ni hotel uporabiti a ne?
Sej so recimo moštva že lani v Braziliji predlagala kontrolno gumo in enega proizvajalca za vse. Pa se je kaj zgodilo na to temo? Trikrat lahko ugibaš, kdo je bil proti. Začni malo spremljat dogodke v F1 - pa zna biti, da boš drugič dvakrat premislil, prej ko boš nekoga obtožil razvijanja teorij zarote:\

Izvoli, o sestankih, forsiranje in zgovarjanje na varnost, Mosley se ozira zgolj na mnenje Ferrarija o omejitvi testov, tule pa so bila celo 3 moštva na sestanku.

Za kaj več pa pejd in si poišči tule majo lep arhiv novic do leta 1998 nazaj.
[J.P.Sartre]

Vsi lahko kritizerate Ferrarai čeprav ni kriv samo idioti ga krivijo.
Michelin zajebe stvar pa je kriv Ferrari.
Michelinu spustijo ventilčki je kriv Ferrari.
Michelin nardi napako je kriv Ferrari.
Michelin ne zna uporabit kondoma je kriv Ferrari.
Za katero stvar še niste oobtožil Ferrari.

Prosim vse vas poznavalce F!, da mi to lahko obrazložtej.

Prej sm se opraviču prvič in zadnjič. Žalost je da so komentarji samo proti ferrariju. Kdo ima malo pojma o F1 bi vedel da brez ferrarija F1 nebo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LP

Myth ::

sumadinac (čeprav sem nekoliko slabe volje že zaradi nečesa drugega), ti bom razložil čimbolj objektivno kako to jaz vidim.

Upam, da boš prebral tole kakor piše in ne kot nekateri mislijo. Jaz (osebno) krivim Ferrari za to, ker (malce je zmede, ker je bilo toliko člankov, se opravičujem že vnaprej če je kaj mimo napisano) je rekel naj se zmenijo z FIO, v enem članku je bilo celo to da jih FIA ni obvestila ... nevemveč... v glavnem, da se niso znali zjasniti ali so za šikano ali ne ali za kakršenkoli drugo rešitev. Sicer sem svoje mnenje sproti pisal ko sem citiral članke. In se zdaj že resno sprašujem kdo laže. FIA nekaj glumi o Ferrariju, Ferrari kaže na FIO, zmeda totalna...

FIO krivim za dirko, da niso znali nič zrihtat.
Glavni krivec pa Michelin, čeprav se opravičil, za gume.
Over & out od mene!

edit: odgovor na naslednji post v temi (torej za mano)
Jaz kritiziram Schumija zgolj iz osebnih razlogov (kako se je pokazal na raznih prireditvah, etc) . Kot voznika ga občudujem kakor vsakega. Ampak če je osebnost takšna, mi tudi kot voznik ne bo extra všeč. Senna mi je v tem smislu bil velik "car" (če se lahko tako izrazim).
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Myth ()

Daedalus sm se enkrat opraviču drugič se ne bom Gledam F1 že trinajst let pa se nisem pritoževal nad ničem. Je pa Shumi postavil record na dirki, ker je zmagal samo s tremi kolesi. zato bi prosil ne žalite voznika. V F1 mu ni ravnega. Vsi ki ga kritizirate se pokrijte z deko, ker tako fovš ljudi še nisem srečal

LP

Mrjce sumadinac (čeprav sem nekoliko slabe volje že zaradi nečesa drugega), ti bom razložil čimbolj objektivno kako to jaz vidim.

Upam, da boš prebral tole kakor piše in ne kot nekateri mislijo. Jaz (osebno) krivim Ferrari za to, ker (malce je zmede, ker je bilo toliko člankov, se opravičujem že vnaprej če je kaj mimo napisano) je rekel naj se zmenijo z FIO, v enem članku je bilo celo to da jih FIA ni obvestila ... nevemveč... v glavnem, da se niso znali zjasniti ali so za šikano ali ne ali za kakršenkoli drugo rešitev. Sicer sem svoje mnenje sproti pisal ko sem citiral članke. In se zdaj že resno sprašujem kdo laže. FIA nekaj glumi o Ferrariju, Ferrari kaže na FIO, zmeda totalna...

FIO krivim za dirko, da niso znali nič zrihtat.
Glavni krivec pa Michelin, čeprav se opravičil, za gume.
Over & out od mene!

Si pač proti Ferrariju in po tvojih komentarjih si zmeral bil pol mi ti povej kaj je ferrari naredil proti pravilom lepo prosim da mi odgovoriš?
Praviš naj se zmenijo z FIO HAHAHAHAHA bi ti bil za šikano, če bi zaradi nje Ferrari izgubil dirko bi govoril da je ferrari najslabši avto na svetu čeprav brez FERRARIJA F1 NEBO pa naj vam bo to jasno.

SM NAVIJAČ ALONSOTA

Jaz kritiziram Schumija zgolj iz osebnih razlogov (kako se je pokazal na raznih prireditvah, etc) . Kot voznika ga občudujem kakor vsakega. Ampak če je osebnost takšna, mi tudi kot voznik ne bo extra všeč. Senna mi je v tem smislu bil velik "car" (če se lahko tako izrazim).

SENNA je bil prvi ki se je zaletel v prvem ovinku da bi postal F1 prvak. In nemi govirit da je on boljši voznik Jst sm star 25 let bil pa sm na njegovi zadnji dirki. Glej mal kaj so delal na stezi.

LP

Myth ::

Nič ni naredil Saj to je poanta mojega posta.... nič... niti n od ne je rekel proti šikani. Pa pusti pravila (to smo ugotovili da je pač upošteval Pravila). Zdrava pamet v kolektivnem športu pravi, da če večina dirkačev, tekačev, smučarjev ima probleme, da bodo poskušali najti kompromis glede problema ali pa prestavli tekmo, dirko, bilokaj... Jaz pač tukaj vidim (kot v osebnem življenju Schumacherja) nek egoizem pri Ferrariju. Pa brez zamere, rdeči. :\

Glede šikane ko zdaj si rekel, da če bi Ferrari ven padel, če sem te prav razumel. Nebi si nič mislil. NIsem spet tak AntiFerrarist kot si misliš. In nekje v tej temi sem omenil da se mi pravzaprav zdajle Ferrari že smili, ker zdaj je še na slabšem glasu kot pred to dirko.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

SMILIŠ SE MI. Kar teb bilo kdo pove je ponavadi kriva FIA ali F a ni res mogoče. Pa praviš da je F na slabem glasu pokaži mi F1 brez Ferrarija. Se opravičujem teb, ker večina mojih komentarjev leti nate.
Pa še to dal sm ti komentar od unih pizdetov ampak ti še zmeraj kot otrok z liziko v ustih ustrajaš da je kriv FERRARI

LP

Zgodovina sprememb…

Ledenko@64 ::

lloooooll petelinčki!

no kateri ima daljšega? :P
.::..::.@Mac.::..::.

|KoRn| ::

Že nekaj časa (zgleda vsaj tako) je moderno biti ANTIFerrari :D
Freak on a leash!

Bi blo boljs, ce bi upal, da kdo to nebi prebral tako kot pise, ker na tak kup bedarij res ne mors bit ponosen. Sicer si se ze v naprej opravicu, kar je pohvalno, ampak kozlarije se vedno vpijejo v nebo. Ferrari tu zraven ni mel nic! Lahko bi povedali svoje mnenje o sikani, ki bi blo po vsej verjetnosti (tako je reku Todt) negativno, ampak jih itq ni nihce NIC vprasal, ker je FIA ze v defoltu eliminirala vse ideje za sikano, ker bi z takim manevrom preprosto krsila prevec svojih predpisov! Tko da, TI in tebi podobni nehite glumit pa bo vse precej lepse izpadlo, ok? OK! :D

lp
OrlyTM

Orly,

> Tu pa bi ta sprememba pomenila handicap mostev, ki so se na dirko
> primerno pripravila, zato to ni bla primerna opcija,

Em. Ce obstaja utemeljen sum, da lahko 14 avtom raznese gumo, potem bos spremenil pravila in hendikepiral ostalih sest.

> Pa ja, tudi tale o varnosti mi je mal za lase privlecena ... od 14
> avtomobilov sta samo dve Hondi, ki sta experimentirali z pritiskom v

Tisti, ki je naredil gumo je rekel, da nima pojma kaj je bilo, da so gume zanic in da bodo pokale. A treba sploh se kaj razmisljat? Kaj je tu za lase privleceno?

> gumah, imeli tezave, ostali so zvozili normalno. Tocne resnice ne
> bomo vedeli nikoli!

Ne, res ne. Verjetno gre za zaroto. Michelin je nalasc gume zjebal. ;)

> Glede varnosti v F1 ... kaj ni to NEVAREN šport in lahko crkne
> marsikaj... ne vem no..

Em jasno da je.

Sex z zensko, ki je HIV+ je tudi nevarna stvar, kljub temu, ce uporabis kondom. Ampak stvar se nekako gre. Zdaj je pa durex rekel, da majo zanic kondome, da ne vedo zakaj in bodo kar pokali. Se ti zdi faktor nevarnosti se zmeraj isti?

;)

WarpedGone ::

BW: včasih bi blo bolš da bi bil tih.

Odkdaj je fer da se hendikepira tistega, ki se je pripravil tako kot treba ker je pač večina zajebala?
Obup...
Zbogom in hvala za vse ribe

pirat ::

Odkdaj je fer da se hendikepira tistega, ki se je pripravil tako kot treba ker je pač večina zajebala?

Še enkrat.
Ni fer! Ampak, nikogar ne briga kaj je fer in kaj ni fer. Raja plača vstopnice. Raja kupuje kape in majice in zastave. Raja navija po lokalih. Raja hoče SHOW!!!!!!
in v ZDA ni bilo SHOWA - to je problem, ne pa drkanje kdo je kriv - Michelin, moštva, FIA, Ferrari, Max, Bernie - to nikogar ne briga.
In če se 70% moštev spunta maš pizdarijo, ki jo moraš spucat in to takoj in na takšen način da SHOW ostane, ne pa se prepirat kdo ima po nekem pravilniku prav in koga bo šikana oškodovala, pa kdo je pussy in kaj piše v 4. odstavku tretjega člena nekege jebenega pravilnika....

Krovna organizacija ni zagotovila showa za gledalce, zato naj odje....

that's it.

Ampak, nikogar ne briga kaj je fer in kaj ni fer.

Taki, ki mislite tako, spremljate sport iz cist napacnega razloga! Najbrz ti je visek zanimivosti dirke, ko se avtomobili sesipajo, ane? :\

Krovna organizacija ni zagotovila showa za gledalce, zato naj odje....

Michelin ni zagotovil showa za gledalce, zato naj odje....

lp
OrlyTM

Gandalfar ::

Mene zdajle samo zanima kakšna bi bila reakcija tifozijev, ko bi njim preljubi Ferrari priznal "napako" (egoizem, pa še kaj si lahko zmislim) ter se opravičil vsem moštvom da zaradi tega niso mogli "skleniti kompromisa" in niso dirkali. Zares me to zanima.

Pa saj jih nihce ni nic vprasal ?!?

A vam ni jasno, da je bila edino fia tista, ki bi lahko naredila dirko normalno?

Pa, a vam tudi ni jasno, da smo ze vsi stokrat rekli, da vemo, da je michelin zajebal?

Ampak FII ocitno ni v interesu, da se dirka v USA.

A res noben ne razume kaj vam hocemo dopovedat?

Gavran ::

BigWhale:
"Sex z zensko, ki je HIV+ je tudi nevarna stvar, kljub temu, ce uporabis kondom. Ampak stvar se nekako gre. Zdaj je pa durex rekel, da majo zanic kondome, da ne vedo zakaj in bodo kar pokali. Se ti zdi faktor nevarnosti se zmeraj isti?"

Ampak jaz uporabljam 100% varne kondome RIS Zagreb. Zakaj jaz ne bi sexal s to žensko, če imaš ti zanič kondome?

Zato ker je Gang bang! In kje si ze videl 'gang-bang' kjer sexata dva?!

Bemtis!

A vam ni jasno, da je bila edino fia tista, ki bi lahko naredila dirko normalno?

NI RES! Zaradi francoske nesposobnosti, to dirko nebi mogel nardit normalno noben! Vse bi blo en kompromis. In kompromis, ki "kaznuje" tistega, ki se je na dirko pripravil in "nagradi" tistega, ki se ni, je zanic kompromis!

lp
OrlyTM

Gavran ::

Mam dve škatle. Rabiš? (pa deset rabljenih, ugodno naprodaj) Če hočeš sexat, se boš znašel.

Daj Orly, raje nehaj bluziti pa odgovori na moj post - sej veš, ma vse linke, ki si jih zahteval.

/eni očitno ne znajo drugega, kot da se vkopljejo na neki, kvazipravilni poziciji, pol pa mimo strelajo na vsakega, ki se z njimi ne strinja. Nasprotne dokaze pa seveda spregledajo:\

> NI RES! Zaradi francoske nesposobnosti, to dirko nebi mogel nardit normalno noben!

Iste nesposobnosti ki je letos v vsaki dirki razen ENE nabrisala Bridgestone na suho? In ki ga bo do konca sezone zopet nabrisala na vsaki dirki? Mater, morate tardeči hudo trpeti, ni kaj. Orly - tak mimogrede, v F1 obstaja nekaj, čemer se reče RAZVOJ. In včasih ta razvoj prehiti samega sebe in se prevesi v NEVARNOST. In takrat mora FIA ukrepati - pa ne tako, da kastrira dirko, ampak da spremeni/sprejme pravila, ki omogočijo vsaj približno varno dirkanje. Michelin je pač naredil napako, se zgodi. FIA bi mogla tu poskusit rešit dirko, pa je ni. Sej je bila v ozadju pač napaka pri izdelavi. Ista, kot pri Ferrariju leta 1999, ko so stranski usmerjevalniki zraka (bargeboards) bili preveliki za zgolj 1 cm. Pa se jim je kaj zgodilo? Nič. Al pa na novo interpretiranje pravil za gume lansko leto. Sredi leta spremeniti komplet način merjenja ustreznosti gume. Na pritožbo Ferrarija seveda. Ti je zdaj kaj bolj jasno? Al boš še naprej tulil NI RES!!!!!!!!!!!!:\

Dejstvo je, da FII ne gre zaupati. In dejstvo je tudi, da bo dirka v Franciji na las podobna oni v ZDA, če bo Mosley forsiral neke hude kazni. In še bote lahko enkrat vsi "pravičniki" (ki vidijo itak samo rdeče) videli, kako zgleda prvenstvo s 6 dirkalniki. Uživajte.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

WarpedGone ::

Normalno dirko? Seveda imate v mislih šikano.

Se pravi, v pol bi ure postavli na narhitrejš ovinek par gumijastih količkov, med katerimi bi potem morali furati slalom. Po štatru bi kakih 10 krogov vsi vozili za varnostnim avtomobilom, tko da vsaj vidijo kako stvar zgleda nato pa vsi ful dirkat do konca.
Dirkat skozi ovinke na katerih nihče ni odpeljal prostega treninga -> nihče ni imel šanse ugotovit kako se njegov avto obnaša na nagnjeni šikani niti ni imel šanse ugotovit kako najhitreje odpeljat tisti ovinek. Se pravi bi idealno linijo in dovoljene meje iskali med samo dirko ko je vsak dirakč pod 100% pritiskom. Kar bi rezultiralo v nadpovprečnem številu napak na tisti šikani in nadpovprečnem številu nesreč.

Recimo, da koga na šikani zavrti in ga odnese v zid. Pa da nima sreče in je kej hujšega. Nato pa se FIA na sodišču zagovarja, da je to šikano naredila zato ker večina moštev ni bila pripravljena na regularno tekmo in so moral neki na hitr narest samo za to da so zagotovili šou. Da so prekršili lastna pravila kako je treba pripravit progo, kakšne možnosti morajo ponuditi dirkačem etc. Kaj bi potem tulili vsi? Kako je FIA nesposobna in evil, da zanjo pravila ne obstajajo, da ji gre samo za denar, da ji za varnost dol visi etc etc etc. Sej u bistvu isto tulite tudi zdaj...

Edina možnost spremembe proge je bila pred petkom. Vsa moštva morajo imeti možnost na progi na kateri bodo dirkala opravit določeno število krogov. V petek zvečer je bilo za spremembo proge prepozno. Pika.
Zbogom in hvala za vse ribe

Mogoce bi bil zanic kompromis, bi pa dirka bila vseeno bolj zanimiva, kot je bila. A se ti ne zdi?

Mislim, a dejansko verjames, da so bili ljudje zadovoljni z dirko, taksno kot je bila? In da bi bili se manj zadovoljni z dirko, ce bi naredili spremembo proge?

Ker, ce to verjames, ....

Jajca. Šikana je bila v igri od petka zvečer. Časa za še kak prosti trening je bilo ohoho dovolj. Tak da tista zgodbica o last minute šikani - je le zgodbica.

> Edina možnost spremembe proge je bila pred petkom.

Ja, pa pozabil si dodat, da je Firestone že pošteno stestiral oval. Michelin pa ga ni. Kake veze pa ma Firestone s tole situacijo - pa prepuščam brihtnim bučam, da pogruntajo.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Warped,

Preveri kdaj je prisla ideja o spremembi proge. Jaz ne vem, se mi pa zdi, da ne pol ure pred dirko.

frenk ::

Zato ker je Gang bang! In kje si ze videl 'gang-bang' kjer sexata dva?!

zdej pa ne vem al ti sexaš zarad užitka, al zato da loh rečeš da si bil v gang bang-u:D

aha pol je problem da ni blo šova...tkole bi lahko nardil šov:

grejo vsi dirkat, ene parim mišlen moštvom raznese gumo, se zaletijo v stano...evo vam šov>:D

al pa ena bolj realna...mišlen moštva zamenjajo gume in dirkajo in vsi mamo šov...na točke itaq ne morjo računat če nimajo čevlov da bi tekmoval:P
««
37 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116782909 (55229) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

186881563 (39101) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

152979 (2734) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214183305 (50628) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242156 (26817) balocom

Več podobnih tem