» »

Evo študentje smo ga spet nasral

Evo študentje smo ga spet nasral

1
2
»

Phil ::

Hrana na bone bo še vedno poceni. Normalnemu štidentu bo tole stroške zvišalo kvečjemu za 1,5ksit.
Kot je že Switch povedal, naj država raje uredi stanovanja za študente. To da nekateri za stanovanje plačujejo 40ksit+ je že absurdno.
Subvencionirano bivanje pri zasebniku je primer kako zadeva ne bi smela biti urejena. Za začetek bi bilo treba postaviti nekaj novih študentskih domov (več kot je naraščanje števila študentov), bi potem IMO tudi cene pri zasebnikih padle.
LP

V-i-p ::

UFO, a bejž no? Praviš, da so študenti ki imajo kul avte in ki na veliko pijejo in zapravljajo malo? Daj, sprehodi se malo okoli faksov pa okoli študentov, lahko greva skupaj pa bova videla če je med 50 avti le en ali dva "malo boljša". Jih je precej več, verjemi. Prav tako vem, da ga študenti na veliko žurajo še pa još. Pa ne govorim na pamet. Poznaš recimo KMŠ (Klub mariborskih študentov) na vogalu Tržaške v LJ? Tam dostikrat delam ker ima naša firma varovanje v KMŠju in vidim 6 dni na teden gužvo, da verjet ne moreš. In ko se malo sprehodiš med folkom, šele vidiš kok zapravljajo. Pa so to 90% sami študentje. In to spet niso "izjeme" kot ti praviš, ampak velika večina. In dokler bo tako, da bo študentsko življenje en sam velik žur, se mi jebe za njih. Dejstvo je, da so študentje razvajeni in to velika večina. Bodi džek, pa mi povej, koliko je takih študentov ki žurajo samo 3x, ali 4x na mesec? Po mojem jih je bolj malo. Jebat ga, gostilna in pijača pač udari po denarnici...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tear_DR0P ::

Hmm študentom je danes dosti lažje kot jim je bilo nekoč, poleg tega je študetu v SLO lažje kot v tujini. Sem študent in si to upam trdit.
Novih študentskih domov pa država ne gradi ker jih ne rabi. kolk je premalo ležišč v SLO??? Sej ni problema hudiča, s takšnim upadom študentov bo v petih letih postelj dovolj.
Študentski boni pa sicer niso zelo poceni, se strinjam. Ampak država ne dviguje cen sama - pomagajo ji tudi gostilne. Sam tko je če bi si sami kuhal bi pa merkator šimfal, ko draža hrano??? al bi rekl jebemti EU, ko more bit vsaka banana dolga 15cm ali več - pa tud če zato stane 200SIT več. Tko je dečki. Treba se bo politično in državotvorno angažirat. Doštudiraj v roku, imej službo in otroka, pa bo tud kej cenej. Ne pa da vsi neki jamrate kaj so vam drugi naredl.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Izak ::

VIP... Sepravi... Od kje jim denar? Cele poletje garat? Sam delam poleti kar je mino in s tem zaslužim tolko da imam za vzdrževanje 12 let starega avta čez celo leto. Eni majo verjetno veliko denarno podporo staršev ki pa je eni nimamo! Sepravi če bi zaradi tistih ki jo imajo sprejemali davke itd... bi socialno šibkejši nastradali. In ja prav imaš. študentsko življenje je za enih tudi velik žur. Zdaj boš reku da ti 250sit plače si tega nemoreš privoščit? Pač študentsko življnje je tako, ko pa enkrat zapustiš to življenje te mislim da popivanje in žurke tko ne več privlačijo... Eni so tudi en teden dela pripravljeni zapravit za 2-3 žurke. Stvar posmaznika. Kolko študentov je po žurkah... Koliko jih med tem študira? Jaz nimam vsega prav... Sam ti tudi ne.

V-i-p ::

UFO, itak da marsikaj nimam prav. In tudi res je, da bi si pri mojih 250 tisoč plače lahko privoščil žurov, ampak tu je fora, ki sem ti jo hotel povedat. Sam ne bom šel 5x na teden žurat, ker vem da rabim denar drugje in tudi hočem ga zapravit za druge stvari, pa pač žuram in grem ven samo 1x na teden. Dosti študentov pa prav tega ne razume, da bi lahko šel ven 1x, ajde 2x na teden ni pa treba vsak dan viset po gostilnah. Tistih jst ne maram. Pa vsako pavzo kavice, cigareti, itd... To pa stane. Spoštujem pa tiste, ki nimajo veliko, pa prav tako znajo živet in uživat življenje ter si večino sami zaslužijo za preživetje. Takim pa vsaka čast. Da vse skupaj strnim: meni so študentje prav kul in face, samo takih ne trpim, ki rečejo "kako smo študenti bogi, nimamo denarja, prav takega pa vsak dan videvaš kako se ga naliva".
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

hunter01 ::

1.) Boni: Inflacija!!!!!!
2.)Telefoni: Mobitel & Simobil akcije
3.)Avti: Tudi mene moti ko v rožni na študentskem parkirišču vidim novega CLK Mercedeza parkiranega!!!!!

LP Jerry

Boeing ::

Gandalfar: kar pravim je točno identično tistemu, kar je napisal Sergio. Količino pokradenega denarja spustit magari samo za polovico, pa bo več kot preveč sredstev za nakupe opreme in podobno...

Nekako bi blo treba vzpostavit tržno obnašanje teh javnih zavodov... tako bi vsi malo bolj pazili na porabo in zvišala bi se učinkovitost -> ergo, iz prišparanega bi se financirali "bombončki" :)

Je pa to iluzija idealista, jasno :\
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

matvoz ::

pa cisto tako btw.. tisti ki ne more priti v studentske domove (govorim za mb, ker za lj ne vem), mora biti iz kr dovolj premozne familije.. trenutno se mi zdi, da so zapolnili ze celotno listo prijavljenih, in je se nekaj sob praznih..

Phil ::

V letošnjem šolskem letu bo brez strehe nad glavo ostalo skoraj 5000 študentov z vseh treh slovenskih univerz, od tega jih je največ v Ljubljani, kjer se srečujejo z najvišjim pomanjkanjem študentskih postelj.
klik.
LP

perci ::

S študentskimi domovi je tko...lahko imajo tvoji starši veliko keša, pa če ga tebi nič ne prispevajo za bivanje, kaj ti pol to pomaga?

Druga stvar je pa to, da pravico do sobe dobijo ljudje, ki je sploh ne rabijo, potem pa prodajajo odločbe.

Saj ste že kdaj kje videli oglase v stilu: "Kupim/prodam odločbo"?

matvoz ::

@cman:

to je bilo 5.10.
sedaj bi naj ze vse iz seznama nastanili.. problem je edino z enoposteljnimi sobami, kar pa ne spada v to temo..

ce sem pa slucajno podal napacno informacijo, se pa oproscam..

Blaž ::

jst bi pa tkole naredu. tist dnar ki ga imajo drzavne ustanove, bi mogli bit vsi podatki o tem kam je sel njihov dnar bili dostopni dojavnosti, potem si oni nebi mogel vec tlacit dnar v svoje zepe. ( to je predvsem letelo na un post iz prve strani o tem kam gre dnar na faksih )

kar se pa tice tega da studentje skoz festajo. al v ljubljani je okol 60000 studentov, in kako pol ne bo kms poln, pa tud to kar se tice da mamo dnar. vecina ga nima, in ce clovk vid enga mercedesa v rozni to pol pomeni pa da majo vsi studentje denar

ne vem zakaj nas skoz primerjate z drugimi drzavami, al drugje (švedska ma itak najboljsi solski sistem, nemčija, itd...) majo itak ljudje vecje place ne pa kot je pr nas. cene gor, place iste, lahko oni drazajo bone in vse ostalo, samo potem naj pa tud place zvecajo. se unimm v parlametnu se itak fucka za vse skup. vazno je njim to da lepo uzivajo. po domace povedano jebe se njim!!!!!!!!!!

Daedalus ::

>kar se pa tice tega da studentje skoz festajo. al v ljubljani je okol 60000 studentov, in kako pol ne bo kms poln, pa tud to kar se tice da mamo dnar. vecina ga nima, in ce clovk vid enga mercedesa v rozni to pol pomeni pa da majo vsi studentje denar

Ah bullshit. Kdo pa misliš, da je ena najbolj hvaležnih družbenih skupin za lokalno ekonomijo? Študentje, pa ziher ne zarad tega, ker ne bi meli denarja. Ne pravim, da majo vsi nevemkako veliko denarja, samo kolk poznam jaz folka, ne gre nobenemu zelo slabo. 95% študentov si lahko privošči vsaj eno žurko na tedn, kar ni lih slabo... Sej ni treba met mercedeza, da lahko lepo živiš...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

hunter01 ::

Ne me razumet narobe!! Tudi jaz mislim da nam študentom ni niti malo slabo, vendar pa se mi ne zdi pravično da je človek v študentu če se vozi z novim mercedezom!!!!!! Naj gre privat če ma keš pa bo kdo šel v študenta k ga nima tolk kot on!!!!

Lp Jerry

Boeing ::

Blaž: to ne bo nikdar. Gospodje imajo tak vpliv, da s pol državnega proračuna ne dosežeš tistega, kar on s polminutnim klicem... Samo poglej si, koliko trenutnih ministrov ima spredaj poleg dr. ali mag. še prof.... vsaj pol... in pol misliš, da bojo sprejeli odlok, po katerem bi morali javno objavljati svoje plače in honorarje ? Pa kaj ste čisto zmešani al kaj ? Da se študentarija zbunimo in jim zmečemo katedre ven čez okna v pol ure... tam med 600 in 700 jurji neto + 2-3 strokovna dela na mesec + honorarno delo + pogodbe z državo z lastnimi firmami = ogromno denarja....

Saj ne pravim, da si ne zaslužijo nič. Večino si ga, konec koncev, doktor znanosti tut ne rataš v dveh popoldnevih, sam še vseeno... ne more met en profesor (čisto kot primer) take plače koker jo ma predsednik uprave ene hudo uspešne firme... manager odgovarja upravi in nadzornemu svetu in lahko kadarkoli leti, komu pa odgovarjajo profesorji, če slabo opravijo svoje delo ? Nikomur. Nikamor se ne moreš pritožit čez izvedbe izpitov (predvsem ustnih), nikomur ne odgovarjajo za slab uspeh generacije, če zmeče vse na izpitu se jim še fino zdi... so ko ene svete krave, ki se jih nihče ne more niti ne upa dotaknit, ker vsak razumen ve, da bi dobil "nož v hrbet"...


Tu jaz vidim problem. Popravite me, če se motim oz. še raje, dajte kontra zgoraj napisanemu. Tema je zanimiva. :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

dr.J ::

> Kar naj ukinejo študentsko delo...pač folk ne bo mogel študirat...

Kako pa lahko kolikot toliko sproti študiraš, če delaš toliko, da na mesec prek študenta zaslužiš 100 jurjev? Če nimaš časa za študij, bo tudi končni izdelek slab.

Saj ne rečem, kak tolar zraven paše, da se pa potem eni razburjate zaradi _akontacije_ dohodnine, pa težko razumem.

_marko ::

Dr.J:
- kaj pa če si dober
- kaj pa če maš lahek fax
- kaj pa če delaš npr spletne strani, kjer je zaslužek dovolj velik in ne porabiš toliko časa :\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Blaž ::

ja no samo kaj naj mi potem navadni ljudje naredimo, men je bedno stat pa gledat kako revnim ljudem dnar vzemejo, v bisstvu vsem ljudem, samo oni k imajo velik dnarja se ne sekirajo.
to se pa tudi strinjam da ce mas mercedesa pa da si v studentu je totalna napaka, tak naj gre v privat stanovanje, pa si ga naj placa. sej pomoje je ta oseba prisla notr z pomocjo vez.
pa eno zurko na teden si lahko privosci tudi osnovnosolcek ali pa dijak, ne vem zakaj vsi gledate na zurke. pa tud telefone nimajo vsi super ( pa tud tisti telefoni ki so super, ki jih imajo studentje so itakl kupljeni v paketih ) in so ful cenejsi.

z Boeing-om se pa totalno strinjam, samo to nam drzava ze cel cas dela, in pa tud profesorji. kr kokr je na nasem faksu se cisto nic ne sekirajo ( vecina ) pol pako jih velik pade se pa sprasujejo. pa sej to ni samo pri nas, sej tako je povsod, treba spremeniti slovensko politiko in seveda solstvo,
bil je primer v casopisu, na svedskem ucijo otroke kako kaj najti na internetu,nasa sola pajih uci kako se kaj napiflati ( al neki tazga ), pa za primer ce ste vidl kaj bo z telovadbo v devetletki, uciti se bos moral kako ksna misica deluje pa te fore. pomoje je to cista bedarija in tudi ucitelji pravjo a kaj ko ne mores unim debilom dopovedat nic ( se nanasa na parlament seveda )

_marko ::

bil je primer v casopisu, na svedskem ucijo otroke kako kaj najti na internetu,nasa sola pajih uci kako se kaj napiflati

Mi smo meli iz iskanja potrbnih ter koristnih podatkov na internetu izpit.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Alexius Heristalski ::

bil je primer v casopisu, na svedskem ucijo otroke kako kaj najti na internetu,nasa sola pajih uci kako se kaj napiflati ( al neki tazga )
Ja, to je bil zelo poučen članek v Oni o švedskem šolskem sistemu, osnovna šola predvsem. Dejansko imajo na Švedskem povsem drugačen koncept: otroke naučijo, kako podatke najti (ne samo na spletu), pri nas pa ti jih vbijajo v glavo (po možnosti še zastarele). V glavnem gre se za osnovno razliko. Zanimivo je tudi, da so Švedi ugotovili, da se nivojski pouk ne obnese in so ga hitro ukinili, pri nas pa smo ga komaj uvedli. Toliko o tem, koliko smo zadaj.
Upam, da bo zdaj boljše, ko je prišel Zver. Gabrov sistem ni za nikamor.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

SkIDiver ::

Ko smo že ravno pri vseh teh študentskih zdrahah in tegobah.

Lansko koledarsko leto sem si prislužil nek kupček denarja z delom prek študentskega servisa. Ta kupček seveda ni presegel meje. V letošnjem koledarskem letu pa si nisem prislužil še niti tolarja.

Sedaj pa me zanima ali moram oddati davčno napoved ali ne? Država mi praktično ni ničesar vzela oz. obdavčila. Ne bi pa rad plačeval kake kazni v primeru, da sem dolžan oddati napoved za odmero dohodnine. Kaj mi je storiti?

Gandalfar ::

ce bos pisal odmero dohodnine za leto 2004 jo bos pisal se po starem zakonu

SkIDiver ::

Torej je ne bom pisal, ker mi niso obdavčili nobenega nakazila in tudi nisem presegel meje nad katero se obdavči študentsko delo.

perci ::

pametno ;)

Morš pa neki vedt, po novi dohodnini so obdavčeni vsi prejemki preko servisa, ki so bili opravljeni v letu 2005, torej ne glede na to kdaj si ti delal (lahko v 2004), če ti je servis nakazal denar v letu 2005, moraš oddati napoved za dohodnino - vendar šele drugo leto.

Blaž ::

Ja samo pomoje bo te davcne napovedi tud dost stuentov pozabilo k se niso nikol delal te davcne napovedi, pa jo kamot pozabjo

Daedalus ::

Ja in? Če pozabiš, pač tvoj problem. To, da pa nisi nikol prej oddal napovedi, pa ni izgovor:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bzp ::

Sej te bo studentski servis na to spomnu k bos dobil obvestilo o zasluzkih za prejsnje leto. Ce pa niti lastne poste ne preberes al pa imas tako lev studentski servis da te ne opozori na to ...

Tear_DR0P ::

Ne bo teh težav, ker te bo študentski servis na to spomnu, sej že zdej pošiljajoopomine tistim, ki morajo oddad napoved dohodnine.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Boeing ::

Kar se tiče trenutnega šolskega sistema je pa tako, da visokega šolstva pač ni moč nevemkako spreminjati, ker so faksi tako zelo inertna ustanova, da mora bit nekaj že res hudo, da se stvari premaknejo...

Glede osnovnega in srednjega šolstva je pa tako, da se mamo za zdajšnjo situacijo zahvalit gabru in njegovi pametni ekipi vsevednih družboslovcev (sedaj naših dragih profesorjev), ki so prej par desetletij popolnoma delujoč šolski sistem prejahali v nekaj, česar izida ni mogoče napovedat, samo zato ker imajo tako drugod...

Osebno pa me še posebno moti ta pravilnik, ki velja za osnovne in srednje šole, o pravicah in dolžnostih... pravic je ena stran, dolžnosti so v treh ali štirih alinejah... a ni tu že na prvi pogled jasno da nekaj ni čisto kul ? Zakaj za vraga rabi osnovnošolc eno stran napisanih pravic ? Da lahko odgovarja učitelju in se dela norca iz njega in mu ne more nihče nič ? Verjetno zato, ja.


Kakorkoli, gremo nazaj na topic... kdaj bojo demonstracije ? :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Gandalfar ::

Zakaj bi ze demonstriral?

root987 ::

Učitelj lahko nadležne osebke odstrani iz razreda. Kar je dobro - če otrok noče vsaj malo delat/sodelovat, naj gre pa na šiht. Bo zabave hitr konec. Al pa bo jamru kak nizko pomoč za nezaposlene daje država...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Boeing ::

Gandalfar: kr za kaj.

Tolk da damo vedet, da ne spimo :).



Sicer joke, ampak proti temle akontacijam bi se pa dejansko malo spuntali... mi požira niti ne nezanemarljive vsote... gademit.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Gandalfar ::

Boeing: da ne spimo, kje pa smo bili poletja 2003?

http://www.24ur.com/naslovnica/slovenij...

Daedalus ::

He he, Boeing pwned>:D

Drugače pa študentske demonstracije? Pri današnjem odnosu študentov do družbene, pa tud lastne problematike? Ki je na nivoju - dokler mam za pivo v KMŠ-ju, je vse OK? Zberi se, no, pa začni raje migat. Samo ne na demonstracijah, loti se dela na kaki študentski organizaciji, kjer je ob stopnji zanimanja študentov za dejansko delo (se ni treba z internimi političnimi zadevami ubadat) konstanten problem priti do bilokakih kadrov. Tam boš mogoče celo lahko kaj prispeval. Z dretjem pa nošenjem plakatov po ulicah bo pa prispevek bolj bogi, oz. ga ne bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Še vedno pa lahko mečemo jajca v parlament. To pa ima efekt!:))

Gandalfar ::

Kaj pa hoces dosezt?

Alexius Heristalski ::

Ta je pa kmečka!:P
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Keyser Soze ::

Drugačno fasado?:\ Mislim, haloooo, kakšen pa je efekt, če mečeš jajca v fasado. Rumen, a ne? Zdej bo pa še kdo prijavil, da so krave lila barve.:D

Boeing ::

Daeadlus: veš, sem že pomislil na to. Da bi se šel v organizacijo, pa da bi se malo pobunil oz. kaj naredil v tej smeri.

Ampak sem pol zadevo premislil čisto iz drugega zornega kota.... namreč, dejstvo je, da kakega ekstra efekta po moje nebi nikoli dosegel. Če bi obstajala volja da se kaj spremeni, bi se to dalo opazit. Ampak težnje po spremembah ne opažam, žal.
Nadalje, če (vsaj teoretično) nimam možnosti, da kaj spremenim, čemu bi se izpostavljal ? Pred mano je še več kot pol faksa za nardit, v bajti nas je tako malo, da nas prfoxi poznajo po priimku do novega leta prvega letnika, in predstavljaj si, da zdaj dvignem glavo in se začnem bunit proti vsej stvari, da javno zahtevam javnost njihovih plač, skratka, da začnem po štajersko "rovarit"... Upam da me razumeš...
Imam željo spremenit stvari na bolje, samo se zavedam da dva al pa trije ne dosežemo nič. Ostali kolegi so (ste) pa žal večinoma taki, da samo čakate, kdaj bo kdo drug kaj naredil namesto vas in se večini gladko fučka za vse, češ 4, 5 let hitro mine, pol bo pa že...


Kaj bi rad dosegel, Gandalfar ?

Rad bi, da bi zadeve ratale javne. Objavljene. Transparentne. Da bo lahko vsak videl, koliko denarja dobi posamezen faks in kaj se za ta denar naredi, koliko od tega gre za plače in koliko v opremo, recimo. Misliš da nebi pomagalo ?

Po moje pa da bi. Poglej zdej to sranje z zdravstvenimi domovi pa ta šit, ko so meli frajerji po milijon in pol na mesec + še nevem kake dodatke... zdele ravnokar je bil sprejet nek odlok o maksimalnih plačah, se mi zdi, in da bi naj zadeva stvari lepo uredila kar se tiče javnega sektorja.... se mi zelo dopade to.

Pa če bojo vsem tem samodržcem malo spodrezali perutke in vsakemu odbili vsaj 100 jurjev mesečno * količina, pa lahko s prišparanim napraviš toliko in toliko več operacij na kliničnem, recimo. Nekaj koristnega, a ni tako ? Al pa pospešiš gradnjo kake čistilne naprave. Ali pa potegneš še tistih par sto metrov asfalta do tazadnje kmetije pod triglavom, za kterga je že stotisočič zmanjkalo denarja.

Recimo.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Daedalus ::

Boeing - točno takšno razmišljanje ubija bilo kak aktivizem pri nas. ora je namreč v tem - če bi vsi razmišljali, da lahko kaj sprmenijo (kar dejansko lahko), bi blo folk dovolj. Tako se pa razmišla ravno obratno. Samo nekaj bi te prosil - ne se preveč pritoževat, če pa nimaš jajc se izpostavit in povedat nekaj na glas. Pa mimogrede - večina dela sploh ne poteka tako. Če si v neki delovni skupini, se itak vodja izpostavi takrat, ko je treba. Ti pač tam pomagaš pri delu. Osnova je pač dialog in ne dretje. Ampak, kot želiš. Samo pol bo spet isto - vedno se boš nečesa bal in to ti bo preprečevalo na bilokak način posegati v okolje. Pritoževal se pa seveda boš. Kot vsi ostali.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Boeing ::

Prosim, pa izvoliš ti osebno dvignit glavo proti prfoksom, te z največjim veseljem podprem. Samo zanima me, koliko izpitov po tem boš še naredil.

Sam si lepo napisal: če bi vsi tako razmišljali. Če bi. Pa ne. Žal.

Ker če bi, bi se ukvarjali s čim drugim kot s to problematiko.


Večini se ne ljubi. Prav. Meni se da, ampak sam oz. neka minimalna skupina ljudi ne doseže nič. Torej, zakaj bi se trudil ?

Ni širše ljudske volje, to je. Ljudem se jebe. Dobesedno. Dokler imajo za čike, pir in frišne gate vsak dan, se jim jebe.


In ne, študentje niti slučajno nismo tako bogi in nebogljeni, kakor nas prikazujejo.... to sploh ni res. Seveda je to povprečje in nekateri res nimajo za pol žemlce na dan in nekateri absolutno preveč, ampak velika velika večina ima tisto kar rabi za kolikor toliko normalno delo, samo tak je život, jebiga... vedno bilo, je in bo.

Če pa se bo kdo lotil kakega projekta da bi zadeve izboljšali - count me in, definitivno.

J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59889228 (71165) tx-z
»

Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25321727 (16939) bluefish
»

Nove cene študentskih bonov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29022413 (13953) nobodyelse
»

Črna sreda (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34522666 (10799) Trubadur
»

Študentsko delo obdavčeno v amen ? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20015578 (11301) gGiF

Več podobnih tem