» »

Il cuore nel pozzo - srce v breznu

Il cuore nel pozzo - srce v breznu

1 2 3
4
»

BluPhenix ::

Micka: baje, da so bila trupla pobrana iz fojb že davno tega. Med raziskavami oziroma preiksvami so jih nosili ven v vrečah (kar je pač ostalo) in mislim, da so tisto kar je ostalo pokopali v en skupen grob.

Glede števila so včeraj lepo povedali na omizju. Za infojbirance italjani štejejo vse, ki so leta 45 izginili na jugoslovanskem ozemlju, oziroma ki so pogrešani. Se pravi med infojbirane štejejo tudi tiste, i so umrli med prevozi, v zaporih, ... ali pa zbežali, da se je za njimi izgubila vsaka sled.

madonch ::

Film me je izredno presenetil. V negativnem smislu. Ponavadi so propagandni filmi vsaj prepričljivi, ne pa taki bedni zmazki za katere je škoda filmskega traku.
So si pa privoščili malo provokacije, ampak mislim, da jih noben ne bo jemal resno.

Najboljša obramba Slovenije je bila, da prikaže ta film na nacionalki, da so lahko vsi videli to bedo in zdaj se bodo strasti umirile.

BluPhenix ::

Na naši strani mogoče, bolj me skrbi kaj bo na drugi.

Mediji so ta film v Italiji tako obravnavali kot da gre seveda za izmišljeno zgodbo vendar z resničnimi dogodki. Med te medije spadajo tudi osrednje informativne oddaje, seveda tudi rumeni tisk ni ostal tiho.


Tukaj, pri nas se bodo odnosi verjetno še bolj zaostrili, oziroma nas bodo gledali v še bolj manjvredni luči in to ni prijetno.

Tear_DR0P ::

Ej mene še nekaj zanima. A je Italjanska stran kej protestirala ko je Juga posnela sutjesko al pa neretvo???
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BluPhenix ::

Ja, ravnodušno ni šlo mimo, sicer pa jaz mislim, da primerjava med temi filmi ni čisto na mestu.

Zakaj? Tisti filmi so bili narejeni takoj po vojni, po naročilu takratnega komunističnega režima.

Srce v breznu pa je nastal 60 let po vojni, brez naročila takratnega fašističnega režima. Ampak vseeno gleda enako pristransko kot filma ki si ju omenil. Sicer se pa govori, da naj bi film "naročila" trenutno zelo visoko stoječa stranka - Alleanza Nazionale (bivša fašistična stranka) in četudi režiser to zanika so marsikateri neodvisni italjanski mediji skeptični.

Zato po moje ti filmi niso primerljivi. S stališča kako gledajo na zadevo so si podobni, s stališča nastanka pa popolnoma različni. In tukaj je najbolj kritično stališče nastanka, niti ne pogled na "dejstva".

Luka Percic ::

Vse naše (uradne) odzive, ki bi imeli namen zadovoljiti le naš ego in nebi prinesli učinka (pozitivnega za nas), zavračam.

A nam sploh še kaj ostane?

cryptozaver ::

Danes ob 20:00 na popTV o fasisticnih taboriscih na Rabu

klik

MadMicka ::

Luka Veliki, če prav razumem, potemtakem vse naše (uradne) odzive, ki bi imeli namen zadovoljiti le naš ego in bi prinesli pozitivni učinek za nas, podpiraš? :D

Thomas ::

Fašistična taborišča za nedržavljane Italije, so bila zelo podobna nacističnim za Nemce in predvsem ne-Nemce.

To je zanimivo, kako ekskluzivno se je fašizem pri zahodnih sosedih spravljal na druge, ne na svoje državljene, pa kakršne etnije so že bili.

To bi znal biti globok razlog, da Italija fašizma ne smatra tako zelo negativno.

Lažje se je otresti nacizma ali komunizma, ki sta se zamerila tudi ali predvsem na noter, kot "Rimljanskega" fašizma, ki je imel do svojih pa relativno precej spoštovanja.

Zanimivo in odvratno hkrati.

cryptozaver ::

In dvomim da so sposobni na svoji nacionalki zavrteti kaksen dokumentarec o fasizmu od zunaj (ne nujno x-yu) tako, kot smo to zmogli pri nas.

Thomas ::

Seveda niso. Fašizem je pobil le okoli 400 Italijanov (4 zamejske Slovence) dokler ni nilo vojne. Šele tujcev (Etipcev, Jugoslovanov ..) je bilo 100 tisoče žrtev. Na te pa nekako ne porajtajo.

Seveda, to jim je treba nekako predočiti. Discovery Channel v Italijanščini - edini način.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postaviti Gregorju Rožmanu spomenik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
996339 (4332) Thomas

Opravicevanje kolaboracije z okupatorjem je nesmiselno. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71532574 (18996) IgorGrozni
»

Živela OF (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15111985 (9771) jype
»

Nov Italijanski film(Srce v breznu) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
554713 (3696) siegmund

Več podobnih tem