» »

ĐAMIJA

ĐAMIJA

««
9 / 13
»»

Vanich ::

Pepca*Kardelj> Oh obavezuje, kar voreng obavezuje. Če si dober musliman bereš Koran - dobesedno - in živiš po njem. Ni tukaj trt-mrt. Vprašaj jih še to.

yupe: In če si dober katolik, bereš Biblijo dobesedno. In pokolješ vse homoseksualno usmerjene moške in ženske, prešuštnice, čarovnice in tako dalje.

Ne morš. Ti prepoveduje zakon naše države. Če si pa v SA, pa seveda obešaš homoseksualce na granike, sekaš glave spreobrnjencem v drugo vero,
postreliš prešuštnice na stadijonu s strelom v tilnik, odrežeš roko mulotu ki je ukradell pomarančo na tržnici, itd, itd. Vse legalno.
Samo prijaviš in policija in zakon po Koranu poskrbi za to. Po kratkom postupku.
-------------------------------------------------------

yupe: Če si slab katolik, potem je pa tvoja vera tvoja intimna zadeva. V cerkev hodiš zato, ker imaš tam mir in prostor za opravljanje svojih duhovnih potreb in tako dalje...

Ampak muslimanov pa ni takih. Vsi so pritegnjeni idioti, ki so se pripravljeni razstrelit na železniški postaji, ker bog to terja od njih.

Zmišljuješ si stvari, ki jih nisem rekel.
----------------------------------------------------------

Pepca*Kardelj> Okapi, ne govori neumnosti. Res.

yupe: Lej no, Pepca*Kardelj je pa zgodovino šprical.

Al pa ti.

Vanich ::

Okapi: Še en, ki ne ve, kaj govori. Bereš ga lahko dobesedno (v arabščini), tolmačit ga pa dobesedno ne moreš po definiciji. Zato pa obstajajo islamski teologi in islamske teološke univerze, ki Koran tolmačijo že skoraj 1400 let in to niti slučajno ne vsi enako. Imaš tudi cel kup islamskih ločin, ki si vsaka Koran razlaga malo po svoje.
90% muslimanov Koran tolmači drugače kot Osama. Večina ga tudi tolmači drugače kot v vahabitski Saudski Arabiji.

Zanimivo. Še bolj zanimivo. Teologi si sproti zmišljujeo zakone po Koranu tako kot jim pač tisti trenutek paše. Fantastično. Ultra napredno.

jype ::

Pepca*Kardelj> Zanimivo. Še bolj zanimivo. Teologi si sproti zmišljujeo zakone po Koranu tako kot jim pač tisti trenutek paše. Fantastično. Ultra napredno.

To je "state of the art" religij že od njihovega nastanka naprej.

Mimogrede, ravnokar sem napisal precej dolg e-mail, zdaj pa ne vem, če bi z njim sploh moril slovenski islamski skupnosti, ker...

Boš ti itak rekel, da so odgovorili, kakorkoli pač bodo, samo zato, ker se morajo vljudno obnašat, dokler nas vseh ne pokoljejo - ane?

Vanich ::

yupe: To je "state of the art" religij že od njihovega nastanka naprej.

Ja, ampak je problem, ko je religija tudi ustava zakon in država. Saj razumeš?
-----------------------------------------------
yupe: Mimogrede, ravnokar sem napisal precej dolg e-mail, zdaj pa ne vem, če bi z njim sploh moril slovenski islamski skupnosti, ker...

Boš ti itak rekel, da so odgovorili, kakorkoli pač bodo, samo zato, ker se morajo vljudno obnašat, dokler nas vseh ne pokoljejo - ane?
-----------------------------------------------
Možno. Zaprosi jih naj se izjasnejo po mojih 5-ih točkah. Saj veš: "pravna država, človeške pravice, itd, itd..."

jype ::

Pepca*Kardelj> Možno. Zaprosi jih naj se izjasnejo po mojih 5-ih točkah. Saj veš: "pravna država, človeške pravice, itd, itd..."

Ampak po tvojih besedah so itak že obsojeni na smrt, ker če so muslimani, so se obvezali pred svojim bogom, da se nam bodo lagali, če bo treba, dokler ne bodo imeli priložnosti, da nas zabodejo (ali kako drugače odstranijo).

Če le še _čisto majčkeno_ ekstrapoliram, potem nas v bistvu ti pozivaš, da kar ponovno odpremo Auschwitz, le da bomo tokrat žgali muslimane, namesto židov? Al bo dovolj, da jih zgolj strpamo v geto in pustimo, da od lakote pocrkajo?

Vanich ::

yupe: Ampak po tvojih besedah so itak že obsojeni na smrt, ker če so muslimani, so se obvezali pred svojim bogom, da se nam bodo lagali, če bo treba, dokler ne bodo imeli priložnosti, da nas zabodejo (ali kako drugače odstranijo).

Obstajajo zmerni muslimani. Ne obstaja pa zmerni Islam.
----------------------------------------------------------------------------
Če le še _čisto majčkeno_ ekstrapoliram, potem nas v bistvu ti pozivaš, da kar ponovno odpremo Auschwitz, le da bomo tokrat žgali muslimane, namesto židov? Al bo dovolj, da jih zgolj strpamo v geto in pustimo, da od lakote pocrkajo?

Ti veliko preveč ekstrapoliraš.

jype ::

Pepca*Kardelj> Obstajajo zmerni muslimani. Ne obstaja pa zmerni Islam.

Aaa. Torej obstajajo zmerni katoliki, ne obstaja pa zmerni katolicizem.

Sem js vedu, da je tko, pa mi ni nben verjel!

No, zdaj, ko smo si razjasnili, da so pri nas v večini morda res le zmerni muslimani (ker čeprav je tovornjakov vse polno, so redki naloženi z dinamitom, vsekakor pa se iz nobenega tovornjaka nihče ne dere... karkoli naj bi se pač drl), pa morda lahko skupaj ugotovimo, da nas ti muslimani prav nič ne ogrožajo in da džamijo potrebujejo zgolj za svoje verske obrede, ne pa za teroristični trening in ideološko usposabljanje za veliko invazijo.

Bo šlo?

MadMicka ::

Težko je razumeti primitivce, ki pravijo, da v Sloveniji ne sme biti ene same džamije. Mislim, ali ti isti primitivci pravijo, da v Sloveniji so lahko ljudje muslimanske vere, lahko si ustvarijo družino, imajo svoje otroke, lahko govorijo med sabo svoj jezik, lahko molijo, lahko si postavijo svojo hišo, lahko odprejo svoje podjetje, imajo svoj časopis, svoj kulturni dom, svojo cerkev pa ne? Ali pa nemara ne smejo imeti nič od navedenega,in jim lahko ploska rit od veselja, da nam pucajo kante za smeti?

Kar se pa avtohotnosti prebivalstva tiče, je pa tako, da če bi postavili "nepredušni" zid med Ljubljano in Koprom, se čez 100 let "Slovenci" na eni in drugi strani zidu ne bi več razumeli. Jezik bi se tako zelo spremenil in kultura tudi. Verjetno nobeni potomci ne razumejo dobro niti jezika svojih svojih prastaršev, niti njihove kulture, katerih sestavni del je jezik (razen parih strokovnjakov).

Vanich ::

yupe: No, zdaj, ko smo si razjasnili, da so pri nas v večini morda res le zmerni muslimani (ker čeprav je tovornjakov vse polno, so redki naloženi z dinamitom, vsekakor pa se iz nobenega tovornjaka nihče ne dere... karkoli naj bi se pač drl), pa morda lahko skupaj ugotovimo, da nas ti muslimani prav nič ne ogrožajo in da džamijo potrebujejo zgolj za svoje verske obrede, ne pa za teroristični trening in ideološko usposabljanje za veliko invazijo.

Bo šlo?

Ne še. In še nič ni razjasnjenega.

WarpedGone ::

Dejte prosim vsaj razumljivo citirat.
Navadn kopi/pejst ni noben citat ampak navaden zmazek. Če ne bo efekta, brišem.
Zbogom in hvala za vse ribe

Vanich ::

yupe:
Aaa. Torej obstajajo zmerni katoliki, ne obstaja pa zmerni katolicizem.
Sem js vedu, da je tko, pa mi ni nben verjel!

Nima veze, yupe. Ni katoliške države z ustavo in zakoni po bibliji. Nima veze.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Zanima pa me nevarnost vzpostavitev organiziranih kanalov za pretok norcev, orožja, drog itd.
Tega pa nisem pripravljen kar tako pogoltniti v stilu "jebiga, dogaja se tudi drugim".

Sploh zato, ker se to dogaja v BiH, ki nam je praktično pred pragom.


Sori Brane, sam ti si rahlo neobveščen. Trgovina z orožjem, ljudmi, mamili preko Slovenije ni absolutno nič novega. Sem iz Rogaške Slatine, ki je pač obmejno mesto... in tam se šverca z marsičem. Sploh orožje in trgovina z ljudmi sta aktualna in za to ne rabiš postavljat đamije v Sloveniji. Cross Balkan nelegalna trgovina je dejstvo, sodelovanje raznih uradnih "sovražnikov" pa nič novega. Če si kaj spremljal pizdarije v zvezi z valom mafijskih umorov na Hrvaškem, pol veš, da so tam sodelovali kriminalci iz Hrvaške, Bosne, Srbije. Nič novega, torej. Pred par leti so v Rogaški pripadniki specialne policijske enote aretirali (precej spektakularno) par ljudi... in našli kup vojaškega razstreliva. Link Tako da tale tvoj argument je na majavih nogah - preko Slovenije že dolgo časa potuje marsikaj. V bistvu že dolgo časa goltaš, sam da se tega očitno ne zavedaš najbolj.

In še en link na to temo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

infidel ::

Sej ne mores verjet kolk sovrastva pa negativnosti se je tukaj sprostil in kolk ga premorete in koliko strahu. Vse apriori slabo, najslabse in najbolj nevarno in to neposredno lahko ogrozi Slovenijo in to je potrebno postaviti v prvi plan vedno, ko se srecamo z ljudmi, ki so kao malce vprasljivi ne? Ker res nikoli ne ves? Pa imamo v Sloveniji ta verski konflikt se prasam? A nam je res tako hudo? Smo res ogrozeni? Nas napadajo z bombami? Nas terorizirajo? A bo z mosejo prisel val beguncev? A se bo z izgradnjo moseje stopnja nevarnosti terorja povecala? A moramo res ta strah vsajati tudi v nase okolje, ki je k sreci ali pa po nesreci cist drugacen od ostale Evrope in ostalih kao bolj odprtih sosedov. Sej to je tko kot da bi sveta vojna prav zdaj plamtela tu in val beguncev iz muslimanskega sveta samo caka, da se moseja izgradi in potem bodo priletel not kot magnet.

Dokaz civiliziranosti in priznavanja je, da nacija premore kulturen nivo do razlicnih kultur, verstev in tolerira in spostuje razlicnost. Naloga izobrazevanja je tako muslimanov in vseh ostalih, da se enkrat naucimo, da na tem ljubem svetu obstaja se kej druga kot samo sikaniranje, strah, nasilje in konflikt. Pa tudi sami moramo imeti dovolj kriticno razmisljanje, ki zna lociti namen zdravo razumske kulture od populistcne in ekstremisticne. Bistvo je dialog in ta dialog med razlicnimi kulturami se je v modernem svetu pricel izvajati. Sicer zelo pocasi, sramezljivo, a upam, da nam skozi stoletja enkrat le prebije v teh primitivnih cloveskih mozganih, ki ima nagon, da je v konfliktu, lazi, prevari, spopadu ipd sranju. Ker je pac prvinsko najlazje in je se vedno opij za ljudstvo.

Mal se je treba ozret okrog sebe kdo so okrog nas....vozniki, gostilnicarji, gradbinci, informatiki, uciteljice, kebap peki, stromarji, slascicarji, vodovodaji, cistilke, sosolci, poklici vseh moznih vrst, .... nas vsi ti ljudje ogrozajo zato ker so muslimani? Ogrozali nas bojo, ko bomo z njimi zgubili ves stik in bomo dialog prekinili. Korak naprej je, da se razlicnost pac integrira in mesha, povezuje, presega tradicionalne ovire. Dobro zdravilo je tudi potovati malo po svetu. Obiscite enkrat kaksno muslimansko drzavo, predvsem zdrave sredine, npr Malezijo, Singapur. Pa boste videli, da razlicne kulture lahko zivijo tudi strpno skupaj, se mesajo, trgujejo, presegajo tudi tradicionalne meje, zivijo in prosperirajo.

lp, i

Brane2 ::

Daedalus:

Fino, poglej si še, kaj je bilo v sami sredici hrvaških umorov ( cerkveni denar za hrvaško stvar ).
Nato si poglej še vlogo pravoslavne cerkve v srbskih norijah po HR in bosni.
Nato si poglej še probleme v BiH z "ekstremnimi elementi"
Da o hrvaški cerkvi in njenih domoljubih ne govorimo.

In rahlo čudna je ta logika- če država šepa na nekem področju nadzora, zakaj ne bi še na vseh ostalih.

Mislim, fajn. Če ste to hoteli leta 90, v redi.

Meni je ta logika tuja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Daedalus ::

Probelm je v tvojem "dokazovanju" morebitne povečane ogroženosti okolja zarad ene boge đamije. Edino kar sem ti htel poslati je wake up call - ne rabiš đamije, da se greš tovorjenje eksploziva za teroristične napade. In tu tvoje sklepanje pač šepa, jebat ga.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Okapi ::

Sej ne mores verjet kolk sovrastva pa negativnosti se je tukaj sprostil

Tako pač je. Ene jebejo v šoli, drugi imajo težave na faksu, tretjega zajebava šef v službi, pa še plačo ima majhno, četrti ne dobi punce, petega komandira žena, šestega otroci ne ubogajo, sedmemu sosed nagaja ... In potem je pač treba vse te frustracije na nekom stresti in ker Judje in čarovnice nekako niso več v modi, so pač priročne tarče cigani in muslići.

Vsi, ki jih moti džamija, pa minaret, pa muezin, pa islamski kulturni center, pa ruta na glavi, pa obrezana kožica ... v bistvu samo javno razglašajo, da so eni navadni luzerji, ki so nezadovoljni s svojim življenjem in bi zato radi življenje zagrenili vsaj še komu drugemu.

O.

Brane2 ::

Daedalus:

Šepa tvoja izpeljava, da ni vse, kar ne rabiš neuporabno.

Ne rabiš letala, da zminiraš stavbo, kot je WTC, kar je dokazal Timoty McVeight.

Ti pa lahko prekleto prav pride, kar je dokazala Osamina "ekipa".

Iz tvoje izpeljave sledi, da je kontrola potnikov pred vkrcanjem v letalo itak brezveze, ker letala ne rabijo nujno za napad.
Jaz pa pravim, da je bila ta poteza v tej situaciji dobrodošla in pravzaprav edina možna.
Seveda ti lahko pomaga, če nasprotniku zapreš ali otežiš neko smer napada.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Daedalus ::

Se pravi, da po tvojem đamija pomeni takoj tudi prisotnost teoristov, skladišče orožja in trening plac za vadbo alahove vojske?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Okapi:

Vse te tvoje razlage sem jaz slišal že maljonkrat. Ene 6-7krat sem šel mahat z zastavico na ulice kot Titov pionir.

Vse to mi je jasno. Vera oblikuje zanimive kulture, multi-kulti in tutti-frutti. Bratstvo in enotnost. Dvom v karkoli je čista paranoja.

Nato pa je prišlo do najhujšega klanja po WWII, motiviranega praktično izključno iz verskih vzrokov.

Kako to?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Se pravi, da po tvojem đamija pomeni takoj tudi prisotnost teoristov, skladišče orožja in trening plac za vadbo alahove vojske?


Če pod "se pravi" pojmuješ "Potem bom jaz, Daedalus iz tega izpeljal,da ", potem najbrž ja.

Če s tem misliš "iz tega logično sledi", potem ne.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

Nato pa je prišlo do najhujšega klanja po WWII, motiviranega praktično izključno iz verskih vzrokov.


In če si mogoče pozabil - zakrivili so ga kristjani!

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Brane2 ::

Mogoče misliš "začeli so kristjani", niso pa vsega zakrivili samo oni.

In koneckoncev čisto vseeno mi je, kdo ga je točno začel in kdo nadaljeval.

Verskih nutcakeov najraje ne bi imel v političnem življenju, ekstremnih primerkov pa ne zunaj nadzora.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

Mogoče misliš "začeli so kristjani", niso pa vsega zakrivili samo oni.


Res je, pomagali so jim tudi brezbožni komunisti. Edini, ki so bili pri vsem skupaj nedolžni in so se samo branili, so bili muslimani.

O.

Brane2 ::

Ne klamfaj neumnosti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Zakaj pa ravno on? Vsi ostali jih pa lahko, al kako?

BigWhale ::

BigWhale> Pepca bluzis, da se kar kadi! Citat prosim. Takoj zdaj iz biblije nove zaveze, ki je temelj krscanske cerkve, kjer pise, da mora cerkev voditi drzavo.

To sm js reku, da piše.

Ne poznam citata, sklepam da mora pisat zgolj po tem, da se je RKC obvezana ravnati po Bibliji in da je vodila en kup srednjeveških evropskih držav.


Ne, v Bibliji tega ne pise. Treba pa upostevati, da je RKC kar precej oddaljena od Biblije in da je v srednjem veku vera postala biznis. Verjetno malo prej, takole na pamet bi rekel kmalu po propadu rimskega cesarstva. Za casa rimljanov so bili ljudje kar izobrazeni, potem je pa to malo zatonilo, menihi in duhovniki so znanje ohranjali saj so imeli dostop do cerkvenih knjig in spisov. Stvar se je dalo precej dobro izkoristiti. Zacelo se je prodajati odpustke in tako naprej. RKC je dalec od biblije.

V bibliji med drugim tudi pise, da mora biti skof moz ene zene in da naj ima urejeno druzino. :)
-----
Pepca:
Okapi: Primer je sicer res zgodovinski, ampak vseeno. Turki so v Srbiji, Makedoniji, Grčiji ... pustili cerkve in samostane v glavnem nedotaknjene, kristjanov pa tudi niso preganjali, ampak samo malo bolj obdavčili. To so počeli v skladu s Koranom.

Okapi, ne govori neumnosti. Res.


No, vsekakor je do nekaj deviacij 'kulturnega' obnasanja med vojaskim osvajanjem prislo, do tega pride pri vsakem vojaskem pohodu. Jaz bi pa tebe spomnil na Spance, ki so se spravili osvajati juzno ameriko.
----
Okapi:
Noben kanonski zakon ni državni zakon. Nikjer.


To sploh ni res. Kar precej stvari je v resnici prepisanih iz Biblije, samo da tega ljudje v glavnem ne poštekajo. Recimo to, da imaš lahko samo eno ženo ali moža. Ali da se ne smeš gol sprehajati v javnosti. Marsikje po svetu s tem nimajo problemov.

O.


Ja, pozabil si se tiste, da ne smes krasti in lagati. :) V bistvu je biblicnih deset bozjih zapovedi v svetu dandanes se kar smiselnih. Takrat, ko so jih pa ljudje prvic pisali so bile pa se bolj smiselne in za tisti cas precej uporabna navodila kako ziveti.

Brane2 ::

Zakaj pa ravno on? Vsi ostali jih pa lahko, al kako?



Sorči, tebe sem spustu. Ampak za to nisem kriv jaz. Sem mislu, da si po oppravljeni obveščevalni nalogi šel...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

jype ::

BigWhale> V bistvu je biblicnih deset bozjih zapovedi v svetu dandanes se kar smiselnih.

No ja. Ene tri, štiri, mogoče še kakšna več... Ostale so pa mal outdated.

Thou shalt have no other gods before me? Smeh.

Brane2> Sem mislu, da si po oppravljeni obveščevalni nalogi šel...

Kaj češ, v finančni krizi morjo tut obveščevalci nadure delat :)

Sc0ut ::

V podzavesti sem imel, da obstaja 100% kakšna druga cerkev v Iranu in da bom sam sebe očrnil s takšno izjavo, ampak jaz že vem, zakaj sem jo pustil v postu in je nisem zbrisal.

Od tega tudi ne odstopam!
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Vanich ::

Okapi:
Edini, ki so bili pri vsem skupaj nedolžni in so se samo branili, so bili muslimani.


Takšne neumnosti pa že dolgo ne.

durrenmatt ::

yupe: In če si dober katolik, bereš Biblijo dobesedno. In pokolješ vse homoseksualno usmerjene moške in ženske, prešuštnice, čarovnice in tako dalje.


nikjer ne piše,da bi moral katolik poklat homoseksualce. V Bibliji piše samo to, da so homoseksualci Bogu gnusoba.

durrenmatt ::

BigWhale> V bistvu je biblicnih deset bozjih zapovedi v svetu dandanes se kar smiselnih.

No ja. Ene tri, štiri, mogoče še kakšna več... Ostale so pa mal outdated


povej mi tistih pet, ki so po tvojem outdated

jype ::

durrenmatt> V Bibliji piše samo to, da so homoseksualci Bogu gnusoba.

Tega sicer ne verjamem, jaz mislim, da v Bibliji o homoseksualnosti ne piše kaj dosti, ampak...

durrenmatt> nikjer ne piše,da bi moral katolik poklat homoseksualce.

Čemu pa potem krščanski (in muslimanski tudi, jasno) fundamentalisti pozivajo k temu?

durrenmatt> povej mi tistih pet, ki so po tvojem outdated

Prva je kompletno obsolete, druga tudi, tretja tudi, četrta in peta sta prima in se obeh držim, šesta je smešna, sedme in osme se tudi držim in sta obe aktualni, devete se sam sicer držim, ker je moja žena lepša od sosedove, ampak vseeno mislim da je zapoved zastarela, deseta je pa stvar družbene ureditve in ni na bogu, da se v to vtika.

Torej... 4., 5., 7., 8. Te štiri so smiselne, ostale pa zastarele.

Pa vidim, da ima islam popolnoma enak spisek desetih zapovedi. Šment.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

durrenmatt ::

3 Mz 18,22
"Ne smeš ležati z moškim kakor se leži z žensko; to bi bila gnusoba."

Vzemi biblijo v roke ali pa na biblija.net poglej sam ta odlomek. Da znaš dešifrirat "3 Mz 18,22" pa sodi k splošni izobrazbi.

Za kristjane, ki bi pozivali k temu, ne vem. Niti za fundamentaliste. Seveda pa biti fundamentalist, pomeni, da si svetega pisma ne razlagaš pravilno. Vem pa za muslimane. Vem tudi za naciste. Povej mi ti za kristjane, ki bi radi linčali homoseksualce, pa da vidiva, če res gre za kristjane.

durrenmatt ::

4., 5., 7., 8. Te štiri so smiselne, ostale pa zastarele


Deset božjih zapovedi so temeljna pravila, po katerih naj se ravna človek v svojem življenju. So zelo smiselna in po vseh tisočletjih svojega obstoja ni nobeno od njih outdated in nikoli ne bo, ker izhajajo iz človekovega bistva.

Okapi ::

nikjer ne piše,da bi moral katolik poklat homoseksualce. V Bibliji piše samo to, da so homoseksualci Bogu gnusoba.


Ali to praviš zaradi nevednosti, ali ker ti resnica ne ustreza?

V bibliji piše natanko tole:

Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo; naj bosta usmrčena; njuna kri pade nanju.


O.

Acoslav ::

Kaj pa pravite na to, da so Faili Pasic, dobrotnici leta 2007, dovolili, da se za voznisko dovoljenje slika z ruto na glavi, ceprav zakon to prepoveduje?
Je bil v Oni intervju z njo in je rekla, da so v njenem primeru naredili izjemo. Ali bomo naredili se kaksno izjemo?

Vanich ::

Je bil v Oni intervju z njo in je rekla, da so v njenem primeru naredili izjemo. Ali bomo naredili se kaksno izjemo?


Seveda bomo, če ne se nam bojo pa zradikalizirali. Kar vprašaj Yupeta: vse jim je treba dovolit, drugače se kar naenkrat zradikalizirajo.
Tega pa mi nočemo, kajne, ker potem so problemi. Radikalni.

jype ::

Smešno, kako mi Pepca*Kardelj polaga besede v usta.

Jaz mislim, da je ravnanje v nasprotju z zakonom napačno. Če je zakon slab, ga je treba najprej spremeniti. Po pravici povedano razumem, zakaj je slabo, če se kdo slika z ruto na glavi - ker naslednji se bo pa mogoče z nogavico.

Po drugi strani pa... če googlaš "stara mama" images, dobiš tole gospo, ki ziher ni muslimanka, pa ima vseeno ruto: http://lh4.ggpht.com/_Jxg1YmRhbkc/RmLLhDCJ00I/AAAAAAAAACQ/kK9XH5eswiI/DSC03420.JPG

Zakon pa seveda pravi, da muslimani s svojim denarjem po veljavnih gradbenih standardih in predpisih komot zgradijo džamijo - ali pa petdeset džamij.

durrenmatt> Deset božjih zapovedi so temeljna pravila, po katerih naj se ravna človek v svojem življenju. So zelo smiselna in po vseh tisočletjih svojega obstoja ni nobeno od njih outdated in nikoli ne bo, ker izhajajo iz človekovega bistva.

Ne drži. Nobenega smisla ni v tem, da "temeljna pravila" prepovedujejo poligamijo. Še manj smiselno je določilo, ki omejuje verovanje v več bogov oziroma v druge bogove. Najbolj bedasto se mi še vedno zdi tisto o šestih dnevih dela in dnevu počitka. Halo, zbudite se, vsak naj dela, kakor mu drago, ne pa po enih smešnih regelcih izpred par tisoč let.

Seveda je nekaj povsem drugega, če se človek sam odloči podrediti se tej knjigi in tem pravilom - če to želi, je to njegova intimna zadeva. Da ne bo kakšnih dvomov o mojem mnenju o vseh, ki se prostovoljno včlanijo v to ali ono vero. It's not my place to judge them.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Vanich ::

yupe
Smešno, kako mi Pepca*Kardelj polaga besede v usta.



Smešno ali ne; iz spodaj navedenih tvojih citatov, sem lahko ekstrapoliral samo ta zaključek - da si ti mnjenja, da se bodo mislimani zradikalizirali, če se jim ne pusti početi določene reči:

yupe:

Edini način, da se islam pokori sodobnim načelom (človekove pravice, pa take reči) je, da se ga asimilira. Če se ga marginalizira, bo ostal radikalen in popularen, tako kot je nekoč bilo krščanstvo.


A ti bi raje, da se muslimani hodijo "izobraževat" v take države, kot da bi si pri nas postavili verski objekt? Da nisi kakšen fundamentalist, slučajno?


Seveda pa verjamem, da bi ti rad, da se islam še bolj radikalizira in da postane nekaj podobnega levičarskim skrajnežem. Moderna teroristična ideologija, pa to. Rad bi, da se islam razvija v SA in v Iranu, ker ima tam bistveno več možnosti za to da se razvije v masovno psihozo. Tvoji interesi so... Čudni.


Daj malo zgodovino preštudiraj, no. Da boš videl zakaj je v bistvu nujno, da imamo v EU čimveč džamij.


Jaz sicer imam zveze pri obveščevalnih službah in vem, da ste Pepca*Kardelj, nebivedu in Brane2 v bistvu mudžahedinski agenti, ki bi radi da bi se zmerni muslimani pri nas razpizdili, ker jih država ovira pri z ustavo zagotovljeni pravici do svobode veroizpovedi

jype ::

Kršenje zakonov ni vključeno v svobodo veroizpovedi. Tudi če tvoja vera zahteva, da svoje otroke skuhaš in poješ, tega pri nas ne smeš.

Da je to pretežko za razumet pa ni tako nenavadno - navsezadnje bi nekateri pri nas radi uzakonili, da so ob nedeljah trgovine zaprte! Svojo vero bi kar skozi zakonodajo vsiljevali vsem po vrsti.

To seveda ne gre - kar pa ne pomeni, da jim bomo zaradi tega prepovedali graditi verske objekte.

Pa ekstrapoliraš lahko samo če imaš ustrezna znanja - tako kot jaz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Vanich ::

jype:
Pa ekstrapoliraš lahko samo če imaš ustrezna znanja - tako kot jaz.


Jah, tudi tebi ne gre najbolje. Zajebano, tole ekstrapoliranje, zgleda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

venklem ::

No ja nekaj si lahko v Džamiji preberete tukaj : www.tu-je.si

jype ::

venklem> No ja nekaj si lahko v Džamiji preberete tukaj : www.tu-je.si

Razstava o protiustavnih citatih iz Korana?

Huh, ta je pa močna. Kje je pa razstava o protiustavnih citatih iz "Pod svobodnim soncem" ?

(Do Biblije šele pridemo.)

PaX_MaN ::

No ja nekaj si lahko v Džamiji preberete tukaj : www.tu-je.si

Same traparije.

Postavitev džamije je tako v nasprotju z omenjenimi pravnimi akti, ki so veljavni na območju Republike Slovenije, ker bo postavitev džamije omogočila izvajanje dejanj in širjenje idej, ki so v nasprotju s Splošno deklaracijo človekovih pravic, Ustavo Republike Slovenije in kazniva po Kazenskem zakoniku Republike Slovenije. Značilnosti muslimanskih molilnic v primerjavi z džamijo teh kršitev ne omogočajo, oziroma jih omogočajo v manjši meri kot džamija, tako da je izgradnja tega objekta za Slovence popolnoma nesprejemljiva, saj so dejanja, ki bi se izvajala v tem objektu in ideje, ki bi se posredovale v njem v popolnem nasprotju z Ustavo, ki smo jo zapisali ob svoji osamosvojitvi ter našo kulturno in zgodovinsko tradicijo.


WTF? V manjši meri? Če so v nasprotju s Splošno deklaracijo človekovih pravic, Ustavo Republike Slovenije in kazniva po Kazenskem zakoniku Republike Slovenije so V NASPROTJU! Ne v manjši meri!

Pa recimo:
Kazenski zakonik RS, 131. člen: KDOR koga naklepoma napelje k samomoru ali mu pomaga pri samomoru in ta stori samomor, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.


In ne "kar".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Alencica ::

venklem> No ja nekaj si lahko v Džamiji preberete tukaj : www.tu-je.si

Razstava o protiustavnih citatih iz Korana?

Huh, ta je pa močna. Kje je pa razstava o protiustavnih citatih iz "Pod svobodnim soncem" ?

(Do Biblije šele pridemo.)


Hja, zdi se mi, da se z zamahom roke, takole pavšalno, odmikaš od svoje ideje pravnega pozitivizma.
Mogoče so v koliziji ustavna načela o svobodi veroizpovedi, ne vem, zgolj špekulacija, bodo pa še pravni teoretiki rekli.

Pozor, tole se ne nanaša na gradnjo đamije (ta je lahko upravičena in legitimna), samo odpiram vprašanje.
Ali je možno, da je religija protiustavna?

V komunizmu je bila vsaka malenkost (pisanje člankov v filofax zborniku te je lahko koštalo zapora OMGLOL) proglašen za rušenje ustavnega reda, protiustavni element etc etc, pa ga paradoxalno, niso mogli obdržat.
Tu pa, ko bi mogli z vsemi braniki obdržat sedanjo ureditev ne bev ne mev od watcherjev.

miko 55 ::

Džamija jim dovolimo postavit, vendar ob naslednjih omejitvah:
- minaret je za 4 m nižji od okoliških stavb, če ne morejo brez njega
- tisto dretje odpade
- kupola je za 6 m nižja od okoliških stavb.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

jype ::

Alencica> Ali je možno, da je religija protiustavna?

Vse, ki jih poznamo, so.

Alencica> V komunizmu je bila vsaka malenkost (pisanje člankov v filofax zborniku te je lahko koštalo zapora OMGLOL) proglašen za rušenje ustavnega reda, protiustavni element etc etc, pa ga paradoxalno, niso mogli obdržat.

Ampak mi nismo v komunizmu in knjige niso (in ne morejo biti) protiustavne.

Alencica> Tu pa, ko bi mogli z vsemi braniki obdržat sedanjo ureditev ne bev ne mev od watcherjev.

Torej, nazaj v komunizem in religije prepovedat? Prima, ja.

milko_55> 6 m nižja

Hehe... Najbolš, da zgradijo še 106 metrov visok nakupovalni center poleg. Bodo še zaslužl.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Alencica ::

Tega nisem rekla, da je treba it nazaj. Treba je bit inovativen in potrebna je zvrhana mera filozofije vladanja za naprej. Za 1x pa je "western democracy" optimalen družbeno-politični sistem.

Aja, pa popravljam se za nazaj. Gradnja đamije je lahko upravičena in legalna. Za legitimnost pa bi potrebovala širok družbeni konsenz (ki pa v tem trenutku ne obstaja).


jype> Vse, jih poznamo, so.

Kako potem, da so manifestne na območju kjer velja Ustava RS? Tole gre globlje.

Brane2 ::

V komunizmu je bila vsaka malenkost (pisanje člankov v filofax zborniku te je lahko koštalo zapora OMGLOL) proglašen za rušenje ustavnega reda


Ne seri. V tem prelepem svobodnem času imaš kup podobnih primerov. "Prvi slovenski terorist" je skoraj zaglavil v zaporu samo zaradi pisanja o USA predsedniku, najbolj znani slovenski heker, pa se je ugasnil v hudo čudnih okološčinah, katerim je bil vzrok poslovna ponudba banki, itd itd.

Ko sedaj gledam kdo je bil zaprt in zakaj, vse bolj cenim druga Tita. Mogoče ni imel vedno prav, ni bil pa še zdaleč tako nor, kot ga kažejo...

protiustavni element etc etc, pa ga paradoxalno, niso mogli obdržat.


In kjet tii vidiš tu paradoks ? Folku ni bilo več do sranj partije, hotel je nekaj drugega. Tu so vskočili kojekakvi patrioti in domoljubi s popravljanjem starih krivic vseh sort in nastala je "megažurka", katere mačka mnogi še danes niso preboleli.

Edini znaten smrtni greh partije je bil uležanost in neučinkovitost. Vse ostalo je bilo v Jugi več ali manj kot je danes, če odštejemo norce, ki so se razbohotili na vseh straneh.
On the journey of life, I chose the psycho path.
««
9 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448881 (45205) Ziga Dolhar
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27816310 (11853) Daedalus
»

referendum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10036132 (34627) Gr0unD Zer0
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732700 (25106) kuglvinkl

gradnja đamije!

Oddelek: Loža
171746 (1461) Gandalfar

Več podobnih tem