» »

Zvočna karta za domači studio

Zvočna karta za domači studio

wonderboy ::

Katera zvočna kartica bi bla primerna za domači studio, čist tko za lastne potrebe, da bi loh posnel na comp npr vokal, kitaro, bas... Pa da bi se končni izdelek dokaj solidno slišal. Cena bi bla pa nekje do 50 000 SIT!

Hvala za odgovore!

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

wonderboy ::

Katero konkretno si imel v mislih? Kaj pa tale zvočna kartica?

Spajky ::

http://www.audiotrak.net/maya1010.htm in tudi tvoja je ok, sicer dražja ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

wonderboy ::

Aha, no ta k si jo predlagu kr huda zgleda, uno k sm pa jest gledu, pa itak ni taka k sm mislu da je:D A maš kej izkušenjenj s temi Mayami. Kolk je pa sploh cena take karte, pa kje bi se jo dalo dobit?

Spajky ::

Nimam izkušenj osebno; išči debato tle med topiki, je blo že na SloTechu nekaj debat; una Maya bi bla naročena iz amerike okoli 60 jurjev; lahko, da jo pri nas kdo uvaža; razmišljaj tudi o Creative Audigy4 ali 2 itd, cene so tam tam ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

wonderboy ::

Zdej mam jest SB Live! Platinum doma. Sm tut jest že razmišlu o Audigy 4, ampk sm nekje prebral da za tak dnar k so audigyji dobiš že ful bolšo kartico tko da ne vem. Ampk Audigy4 vsekakor hudo zgleda!:D

Zgodovina sprememb…

5er--> ::

Kaj pa M-Audio Delta1010LT ali pa Terratec Phase 88 ?

wonderboy ::

Jest iščem tako karto da bo mela JACK vhode pa izhode, da lahko direktno vtaknem not kitaro al pa bas. Če ma pa činče, morm met vrjetn pa mešalko al kako?

5er--> ::

Ma samo pretvornik kupiš ali še lažje narediš... razlika je samo v priključku.
Za kitaro/bas/mic pa je priporočeno, da je vhod predojačan. (preamp)

Avian ::

wonderboy sicer ni 50k je blizu 130k amapk ma pa to kar hoces

mbox klikn na povezavo pa poisci mbox aja pa se program k ga dobis zravn je huuuud

lp Avi

p.s. to mam jest doma ce rabs se kak info

5er--> ::

PS: Pro tools (program k ga dobis zravn je huuuud) dela tudi z Delta1010LT (Compatible with PRO Tools).
S tem, da ima Delta1010LT: "8 x 8 unbalanced analog I/O" in "2 built-in mic preamps",
Mbox pa: "2-channel USB audio"

Delta1010LT: USD 299.95 MSRP
Mbox: US List Price: $495

Avian ::

jep se vedno se nism navadu da je avid nabavu m-audio tako da so vse kartice (ok vecina) od maudia kompatibilne zdej z protoolsi

lp Avi

quincy ::

Ja M-box stane 500$ z Pro Toolsi vključenimi v ceno. Delto dobiš pa brez softwera, ki pa stane še dodatnih 350$. Pa glede na to da delta nima balansiranih konektorjev, dobiš že marsikaj boljšega za ta denar.

5er--> ::

Naprimer?
(Jaz se namreč tudi odločam za nakup kake take kartice... vsako mnenje je zaželjeno.:)))

quincy ::

V Audio- Pro trgovini imajo ogromno izbiro profesionalnih in polprofesionalnih zvočnih kartic. V cenovnem razredu delte se bi našlo kar nekaj konkurenčnih izdelkov.Kar se tiče vhov in izhodov, za domačo uporabo ne boš rabil več kot štiri kanale. Raje kot na število kanalov glej na kvaliteto konverterjev.
Tudi software kartice je pomemben. Sam sem uporabljal Luno 3 in sem jo prodal samo zaradi nefunkcioniranja softwera. Preden sem lahko začel snemati sem se moral pol ure ukvarjati z routingom. Da ne govorim o spreminjanju latence. Steinberg/RME multiset/multiface, ki ga sedaj uporabljam ima po mojem najboljši routing in je najenostavnejši za uporabo je pa malo višje v cenovnem razredu. Ima pa RME ene par cenjših kartic (okrog 100.000 sit),ki vse uporabljajo isti software in so zelo uporabne z Nuendo in Cubase programi.

Dr Evil ::

A bi podal link do te trgovine?

quincy ::

Dr Evil ::

S to stranjo pa ne bodo dost prodali.

wonderboy ::

Ja quincy, jest bi rabu neki tacga kar dobr deluje v Cubasu, ker največ ta program uporabljam. Ma tut moj frend od M-audio Delto 44, pa je vse tko neki čudn u nastavitvah, da nikakor ne znava naštimat v Cubasu, da bi deloval vsi 4 vhodni kanali naenkrat:D

quincy ::

Ne vem točno kako je z delto 44, vem pa da pri določenih karticah ne delajo vsi vhodi hkrati, ker imajo mikrofonski in line vhodi isto linijo. Priporočam katerokoli RME/Steinberg kartico, ker dokazano delujejo v Nuendo/Cubase okolju, je pa tudi M-audio opcija vedno bolj privlačna ravno zaradi uporabe s Pro-Toolsi.Pri nakupu kartice se odloči glede svojih potreb. Če boš kupil predojačevalec za 300.000 sit, ga ne priklapljaj na neko poceni karto, ampak izberi nekaj v višjem cenovnem razredu. Če misliš kasneje "studio" nadgrajevati , si kupi kartico, ki ti omogoča vgradnjo dodatnih vhodov in izhodov. Ko boš v trgovini, prodajalcu podrobno opiši za kaj in na kakšen način boš uporabljal kartico. Le tako ti bo prodajalec lahko dobro svetoval pri nakupu. Pa izogibaj se računalniških trgovin. Še vedno se spomnim prodajalčevih besed, ko sem kupoval svoj prvi PC in mi je rekel:" A za profesionalno snemanje rabiš? Potem pa vzemi tole MatSonic plato za 15.000 sit, ima že integrirano zvočno kartico in ti je ne bo treba posebej kupovat." Valjda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: quincy ()

Avian ::

" A za profesionalno snemanje rabiš? Potem pa vzemi tole MatSonic plato za 15.000 sit, ima že integrirano zvočno kartico in ti je ne bo treba posebej kupovat.
he he he tale je huda ja

mam se eno cvetko: a balansirane vhode rabis. pa to je ze zastarel standard 8-O raje vzemi tole kartico....

lp Avi

wonderboy ::

"raje vzemi tole kartico...."

Katero kartico??


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 zvočne kartice v sistemu =)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5638 (567) jRk0
»

Zvočna kartica :optimum cena - kvaliteta

Oddelek: Kaj kupiti
402844 (2246) mte
»

x-fi fatality in sestrica platinum-razlika

Oddelek: Zvok in slika
7980 (846) zcetrt
»

več zvočnih v eni kišti

Oddelek: Strojna oprema
81389 (1154) bbf
»

Pro zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
242843 (2400) codegen

Več podobnih tem