» »

Al kaida, nuklearno orožje in ustrahovanje množic

Al kaida, nuklearno orožje in ustrahovanje množic

«
1
2

sivi01 ::

Po predvsem ameriških forumih se zadnje dni razraščajo debate o tem, kdaj bo Al kaida zopet napadla (ZDA) in sedaj z nuklearnim orožjem.

To temo nisem odprl z namenom da bi širil paniko in strah, ampak me zanima vaše mnenje o tej temi.

Nekaj svežih "dejstev":
- nekdanji agent CIA-e zatrdi, da je samo vprašanje časa, kdaj bodo ZDA napadene z nuklearnim orožjem,
- baje obstaja video posnetek Osame B. Ladna, ki ga na zahtevo ZDA niso predvajali, kjer zelo konkretno grozi,
- Osama B. Laden je od visokega duhovnega voditelja v Saudski Arabiji dobil "blagoslov" oz. dovoljenje, da izvede napad na ZDA z nuklearnim orožjem,
- Pakistanski viri poročajo, da so iz nekajletnega skrivališča na Turško Iranski meji odnesli mini nuklearno orožje, izdelano v nekdanji Sovjetski zvezi,
- ...

lp
Sivi

xenon74 ::

Jaz sem pa slišal, da je Proximo Centauri pred časom napadla vesoljska mutantska koza in požrla vse po vrsti in baje smo zdaj mi na vrsti!
Si moreš mislit!!!!!

Navedi kakšne vire oz. linke do novic, ker takole v prazno nabijat in širit paniko zgolj ker se dve leti ni nič zgodilo je brezveze!

X74
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

sivi01 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sivi01 ()

sivi01 ::

Še ena zanimiva debata na enem izmed tujih forumov:

Armagedon

lp
Sivi

Thomas ::

Dokler ne bodo naredili nevtrinskih emiterjev, s katerimi bodo svetili skozi Zemljo in onesposobljali atomske bombe na drugi strani ... zadeva ni rešena. Lahko kakšni Mortalisti začnejo metat atomske. Pa samo vprašanje časa je, kdaj bodo prišli do njih. IMO.

Nevtrinski emiterji morda sploh niso možni, bo treba boljšo obrambo. SAI, IMO jasno.

Daedalus ::

Od vseh navedenih linkov je resen samo tisti z Reutersa. Lepo vas prosim, a dejansko kdo tule misli, da je A-bomba tako enostavna stvar za izdelat/kupit/tihotapit, da pa zdaj lahko kr vsak, ki ma 5 minut časa, teži z njo? Poleg tega (če sem že omenjal linke) je v večini tistih linkov razpoznati t.i. "sive informacije," ki jih dejansko ne moreš preveriti. Pač neki "officials" al pa en tip, ki bi naj kao nekaj povedal, niso preveč prepričljivi. O oni debati na forumu pa ne bi zgubljal besed - ker holly books omenjajo armagedon, se pa ta dejansko mora zgoditi? Ja, in potem svizec zavije čokolado...

Ene par dejstev:
- A-bomba se ne da kupiti na tržnici.
- zadeva je daleč od preproste za transport (sevanje, v primeru plutonija strupenost - za krepnit enega človeka rabiš okoli 1/100 grama)
- spet je daleč od preproste za aktivirat. Ne, ne zgleda aktivacija tako kot v kakem Hollywood filmu, precej težje izvedljivo.
- do materiala je potrebno nekako pridet in to spet ni glih lahko
- umazana bomba je precej resna grožnja, ampak ob uporabi bi prišlo do ziher ene za ostale muslimane neprijetne posledice - ves Zahod, plus še nekaj ostalih držav bi po hitrem postopku sesule vse vpletene in takrat mi lahko verjamete, da se morebitne civilne žrtve na sovražni strani ne bi več štele. Ker ne bi nikogar več zanimalo, kdo in koliko - po udaru z jedrskim orožjem bi folk htel konkretno maščevanje. V obiliki gobe, that is. Al pa več njih. Tako da bi morebitni terorist "svojim" povzročil ogromno škodo.Pri tem bi se pa verjetno tud Osama malo zamislo.

Skratka, jaz sem še zmeraj prepričan, da bom prej krepno od kajenja kot pa A-bombe v rokah terorista.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

CCfly ::

Pri tem bi se pa verjetno tud Osama malo zamislo.

Več da nekako dvomim.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Thomas ::

Kot zanimivost naj povem, da tiste Ruske atomske bombe, ki so imele eksplodirati v Ameriki, zdaj večinoma, po sporazumu med obema državama - ZDA in Rusijo - izgorevajo (predelane, jasno) v jedrskih elektranah v Združenih državah. S tem dobijo oni večino jedrskega goriva!

Dobr, ane!

Da bi pa vse te atomske ovce spravili v štalo, pa da nobena Pakistanska ali Iranska ali zgubljena Ruska ne bi nikoli ušla izpod nadzora ... je pa po moje optimistično mislit. Preoptimistično, se bojim.

M-man ::

Atomsko bombo ja kar precej enostavno kupiti. V državah bivše SZ orožja kar mrgoli, z nekaj denarja pa se ga dobi tudi iz Ruskih vojaških institucij. Tako da to ni tak problem. Malo bolj težaven je prevoz v ZDA itd. Atomsko orožje se omenja samo zato ker imajo Američani prirojen strah pred njim. Z nuklearno katastrofo so jih ustrahovali več kot 50 let in ža samo en namig povzroči strah celotnega prebivalstva.

Resnična nevarnost je v bioloških orožjih. Še sreča, da so se situacije v Rusiji izboljšale, čeprav še vedno obsataja verjetnost, da pride na trg tudi kakšen prvovrsten izdelek sovjetskih laboratorijev.

Torej če že bodo želeli ubijati bodo uporabili viruse, če pa je nihov cilj le vznemirjanje javnosti pa bodo v medijih namigovali na nuklearno orožje.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

sivi01 ::

No da ne bo kakšna domišlija ušla izpod nadzora. Poglejte kako majhna A bombo so naredili vrli američani:
Davy Crockett bojna glava

Še nekaj teorije:
Je možno izdelati atomsko bombo v velikosti kovčka?

lp
Sivi

CCfly ::

Biološko orožje je definitvno cenejše in tehnološko manj zahtevno. Z atomsko bombo je preveč dela.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

BluPhenix ::

Thomas si ti siguren, da stare konice uporabljajo v jedrskih elektrarnah?

Na zadnje ko sem jaz bral o sporazumu med USA in Rusijo o uničenju 2/3 (al je bla 1/3), se je Putin strinjal, da se konice uničijo, Bush pa le, da se varno uskladiščijo, če jih bo človeštvo kdaj potrebovalo ....


sivi01: ja ampak tista a-bomba ima domet le 2.5mi. Misliš res, da bi šli pokat od tako blizu?
Sicer pa imajo teroristi ozioma najvišji vodje v frakcijah res toliko v glavah, da nebi kaj takega naredili. Poglej samo kaj je povzročil 11.9 - ZDA bijejo vojno v Afganistanu in Iraku. Pomisli, kaj bi se zgodilo, če bi res spustili eno a-bombo.

Sicer pa Osama sploh ni več kredibilna ikona, je dober le še za ustrahovanje starih mam. Edimo kar i je pri njemu zanimivo je to, da je bil pred letom dni na robu smrti, z neuporabno roko in na videu pred ameriškimi volitvami pa je bil lepo zrihtan, počesana brada, mahal z obema rokama ... precej presenetljivo za človeka, ki se skriva v jamah.

Glede a-ovc pa to: edina država, ki je kdaj uporabila a-bombo v vojni so bile ZDA. Ok prva je končala vojno z Japonsko, vsaj naj bi jo (ni še povsem sigurno, če je bila res potrebna), ampak ok, smo jim recimo hvaležni, zakaj pa je bila druga? Po tem, ko so Japonci že priznali kapitulacijo? Atomska bomba je nevarna v vsakakršnih rokah, ne samo v tistih a-ovc.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Thomas ::

> zakaj pa je bila druga? Po tem, ko so Japonci že priznali kapitulacijo?

Od kod si pa pobral tale stavek? :\

Daedalus ::

>No da ne bo kakšna domišlija ušla izpod nadzora. Poglejte kako majhna A bombo so naredili vrli američani:

Jah, o uporabnosti tegale ne bi niti razpravljal. Plus ni tako lahko narediti male A-bombe. Najlažje je pravzaprav pol kritične mase urana s topom zabiti v drugo polovico kritične mase (Hirošimska bomba je delovala na tak način), samo za to morš tud top kam pretihotapit. Največja grožnja je umazana bomba ali biološko orožje. Vse ostalo je domena celotnih držav ali slaboumnih ameriških filmov.

M-man - če bi bilo A bombo tako enostavno kupit, zakaj jih potem raje Pakistan, Indija, S. Koreja, (baje tudi)Iran, itn... ne kupijo? Zakaj za boga se trudijo z lastno proizvodnjo? Sej samo skočijo do Rusije in jo majo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

M-man ::

V primerih kot so Indija, Pakistan, Iran in Severna Koreja gre predvsem za psihološki učinek in ne za samo orožje. Poleg tega ni možno kupiti zadostne količine za pokritje vseh vojaških potreb, če pa bi bilo to možno, pa bi hitro postali preveč opazni v teh dejavnostih. Drugače je povsem verjetno, da sta npr. Indija in Pakistan kupila bombe v Rusiji in izvedla poizkuse, sedaj pa grozita prdvsem z raketami. Tudi Japonci se bolj bojijo raket srednjega in dolgega dosega kot pa atomske bombe.

Na Nagasaki so američani atomsko vrgli, ker je bla v Hirošimi megla v mestu in televizija no mogla vsega dobro posneti. Američani so pač bedaki. Saj kdo pa je izuril Talibane, Osama, Huseina in vsem tem dal še orožje... - ja ZDA. Oni razmišljajo bolj na kratki rok.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M-man ()

sivi01 ::

OK, če ste pogledali kakšne izmed mojih linkov ste ugotovili, da so mini A-bombe dejstvo. OBSTAJAJO.
Ugotovili ste lahko tudi da je nuklearnega orožja še VELIKO.

Le redki ste odgovorili, ali so ZDA tudi v resnici ogrožene oz. obstajajo možnosti, da nekdo aktivira nuklearno orožje sredi velemesta in povzroči uničenje in paniko, kakršne svet še ni videl?

Kakšna je teoretična razlika med razmišljanjem domnevnega samomorilca, ki je zapilotiral letalo neposredno v enega izmed dvojčkov v NY in človekom, ki v prtljažniku svojega osebnega avtomobila pripelje mini A-bombo sredi Times square ali pred Belo hišo in se razstreli?

lp
Sivi

Thomas ::

Moje stališče?

Precej verjetno je, da bo islamistom kaj takega uspelo v naslednjih 10 letih. Vsaj 10% možnosti za to dam. Ali pa komu drugemu, čeprav taprvi so glavni kandidati.

Tisti dan bo recimo dodatnih 150 tisoč žrtev, mnogi od njih v groznih mukah. Toliko, kot jih je zdaj sleherni dan zaradi naravnih vzrokov. Tisti dan bo zlo podvojeno.

Upam, da obveščevalne službe vedo kaj delajo. Da res poslušajo ves telefonski in internetni promet.

Prisluškujejo mi? Ja, upam.

Caligula ::

MA dajte no, kaki islamisti. CIA in FBI zdaj po volitvah sele omanjata kako so se zadnje case se najvec ukvarjali z homegrown teroristi.
Koliko napadov so preprecili raznim white supremacistom, antiabortionistom,.. in da so ti prvinska groznja.

Amerika ma tolk friutcakov, da se zna zgodit, da islamskim skrajnezem ne bo ostalo nic vec za razminirat.

Jih bo pa administracija nedvomno se naprej spodbujala tako kot do sedaj. Njihovo stevilo bo se naprej skokovito narascalo.
Kar se tice homegrown teroristov so pa to cisto obicajni belcki z kmeckih predelov in je tezko bombardirat svojo drzavo. Tud z baby Nuke je tezko tam malo redcit njihove vrste v Iowi,..

nurmaln ::

Na Nagasaki so američani atomsko vrgli, ker je bla v Hirošimi megla v mestu in televizija no mogla vsega dobro posneti. Američani so pač bedaki

Ammm...

Ok sej nism strokovnjak in me prosim popravite če se motim ampak a nebi ena povprečna atomska bombica malce razpihala tiste megle???

n.

Daedalus ::

M-man - je verjetno ja... Ne veš pa tega, tako da prosim, zaključi s špekulacijami. Ker jih nekako ne moreš dokazati. :\

>Ok sej nism strokovnjak in me prosim popravite če se motim ampak a nebi ena povprečna atomska bombica malce razpihala tiste megle???

Oblačno je blo. Bombniki so takrat poznali samo optične namerilne sisteme. Kako za boga bi pa naj videl skozi oblake, kam naj cilja?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

M-man ::

Tisto je bila šala. Ker če bi bilo res oblačno, niti ne bi vzleteli. Hotel sem samo povedati, da druga atomska bomba ni imela smisla in da je bil razlog neumen. ZDA so verjetno hotele dokazati, da Hirošima ni bila naključje. Hladna vojna se je praktično že začela, preizkusi v puščavi pa se jim očitno niso zdeli zadostni dokaz za svetovno javnost.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Thomas ::

> Ker če bi bilo res oblačno, niti ne bi vzleteli.

Ti si prilično neumen, anede? Kako "niti ne bi vzleteli"? Dej posprav se dol.

M-man ::

Tomas a si živčen? V kateri temi te pa danes jebejo v glavo.

Če bi bila vidljivost slaba, bi prestavili polet nad Hirošimo.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Thomas ::

"Živčen" sem vedno, ko nekateri taki kot si ti, začnejo stresati neke modrosti, ki jih ne morejo podkrepit ama z ničemer!

Kje hudiča si slišal tole o oblačnosti. V resnici so imeli cilje in rezervne cilje pri bombardiranju z atomskimi bombami. Bombo so odvrgli tja, kjer je bila največja vidljivost, da so potem posneli učinke. Čist tko, BTW.

Ti pa s svojim neumnim lapanjem samo znižuješ kvaliteto foruma.

M-man ::

Tisto o vremenu in televiziji je bila očitna šala. To o izbiri alternativnih ciljev v primeru slabe vidljivosti sem pa že nekje slišal. Bistvo je, da je bila 2. atomska bomba neumnost. Katera država bi pa nadaljevala vojono, če bi vedela, da ji sovražnik lahko v trenutku zbriše celotno mesto z nekaj 10 tisoč prebivalci - nobena.

Tomas drugače pa tudi ti s svojo subjektivnostjo ne prinašaš ne vem kakšne vrhunske kvalitete na ta forum.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

BigWhale ::

In potem je bil mir...

[ V tej temi seveda... ]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Keyser Soze ::

Nikoli ne gre podcenjevati ljudi. In zanemarjati informacij pa naj si bodo še tako sive in neverjetne.

Grožnja je resna zadeva in tako jo je treba tudi jemati.

Napad z jedrskim orožjem je možen. Leta 2000 bi marsikdo rekel, da pojdi v Idrijo, če bi trdil, da bo Al Kaida izvedla takšen napad. Ter, da je zračni prostor nad ZDa tako nadzorovan, da ne bi prišli niti 10 km daleč če bi to storili. Dobiti jedrsko konico na kakšnem črnem trgu ni preprosto. Da se. Ampak tam tudi krožijo govorice in je tudi ta trg posredno pod nadzorom obveščevalnih služb. Tako da... Vseeno se ne bi preveč čudil, če bi teroristi uspeli dobit kakšen kos v svoje roke.

Transport v ZDA pa tudi ne bi bil tako problematičen. Ni treba zadevo direktno iz arabskega sveta prepeljat v ZDA. Lahko gre preko Južne Amerike, Kanade, preko Evrope,... Uspešno pride čez dve carini in je že skoraj good to go. Da ne omenjamo ilegalih prehodov.

Opcij je veliko. Samo stuhtat jih je treba in preučit. Teroristi pa imajo na razpolago več kot dovolj časa.

Caligula ::

Pa sej je clo resnicen tisti podatek, da 90% kontejnerjev, ki prispejo na Florido ni pregledanih.
Pa umazanih bomb ni ravno tezko narest. ZAto je pa treba met tako politiko, ki ne proizvaja sovraznikov ampak tako, ki jim kvecjemu jemlje podporo.

Za kej takega mora bit pa administracija sposobna pa premisljena. Tko, da kar se mene tice je na zalost zelo verjetno ,da bodo hmalu kaki hudi napadi.

Ceprou se mi se vedno zdi najbolj verjetno ,da bodo to lokalci in ne kaki islamisti.

Hypno ::

Obstaja dokaj dober BBC-jev dokumetarec z naslovom The Russian Mafia, govori pa o vplivih političnih sprememb v Rusiji in posledičnem razvoju vedno boljših povezav podzemlja z rusko vojsko, katera je začela bolj kot ne životariti in je postala vedno bolj "dojemljiva" za razne nelegalne manevre.

Primer:
-----------
Vprašanje:
"Ali obstaja varianta kupiti podmornico?"
Odgovor:
"Z izstrelki ali brez?"

Očitno je vedno lažje priti do stvari, ki so bile včasih nedosegljive. Verjetno se isto dogaja z aktivnimi nukleidi iz "pozabljenih" laboratorijev razsejanih naokrog po bivši SZ.
Great are mysteries of the mind ...

CCfly ::

Ja ampak zakaj bi se mučil z atomsko bombo, če lahko dobiš biološko orožje na lokalni tržnici ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Keyser Soze ::

Heck, če tako pogledaš, ga lahko dobiš že v sosednjem parku. Samo na eno pravo iglo se moraš usest in si biološko orožje. Ali pa dobiš eno Oleno Popik pa si na konju. Ampak...

Pri terorizmu je važen tudi psihološki efekt. Imam občutek, da se ljudje še vedno nekako bolj bojijo vidne jedrske eksplozije kot pa nevidne bolezni. KAr je po eni strani jasno. Pred virusi se namreč lažje zaščitiš kot pred enim big bangom.

BigWhale ::

Morda je CCfly misli kemicno orozje?

Keyser Soze ::

Kemično je pa še manj efektivno. Oz. pomoje še najmanj od teh treh opcij. Poleg tega, da ga navadno rabiš večjo količino za širše območje. In ga je tudi težko proizvesti oz. kupiti v večjih količinah.

Opcija pa je recimo, da zastrupiš vodni vir. Ampak glede na vse filtre ipd. bi te hitro pogruntali in ne bi bilo pravega efekta.

BigWhale ::

Kaj pa so dandanes zelo ucinkovita bioloska orozja?

Taka, kjer je deployment enostaven (posiljanje poste, prebivalcem drzave je malo nerodna stvar ;)) in kjer lahko racunas na res hitro razsiritev in precej visoko smrtnost...

Aids? Predolga inkubacijska doba, okuzba se tezko siri.. ;)
Ebola? Se ne siri po zraku, smrtnost je dokaj visoka...
Anthrax? Niti ni naleljiv...
Kuga? Mnjah, mogoce...

No, lahko bi se potrudil pa okuzil celo nasprotnikovo vojsko s salmonelo... ;)


Se vedno je nuke nekaj kar naredi najvec skode...

beerhunter ::

Sej A-bombe (če bi jo imeli) niti ni treba švercat mimo carine. A ni dovolj, če jim jo uspe natovorit na eno ladjo (v kontejnerju, n.pr), in potem ko pripluje v luko, recimo NY, jo aktivirajo, še preden pridejo cariniki vohat po ladji. Efekt verjetn ne bi bil takšn kot če bi jo aktiviral 500m v zraku nad mestom, ampak mal bi se pa že poznal >:D
-----
"Gee, I thought we'd be a lot higher at MECO!"
Steven Hawley after STS-41D's pad abort 4 seconds before liftoff

Tarzan ::

Hehe! Imate pa ideje! Potem je najbolje, da Osama Bin Laden začne rekruirati ženske, jih "obogatiti" z nekaj prijetnimi virusi ter poslati na zahod. Ob trosenju virusov v isti sapi še bajno služi kot zvodnik. Mislim, da smo našli najprimernejši način, kako izkoreniniti celotno prebivalstvo ZDA - plačana vojska PROSTITUTK>:D .
Tole bi se pa lahko posnelo kakšen dober film, se vam ne zdi?:\

Tear_DR0P ::

Pri tehle debatah mi je najbokj všeč to, da se vedno skregate na osebnem nivoju, pa da najdete bolj grozne rešitve od predlaganih :D

Drgač pa A-bomba je simpl ko pasulj za naredit, tud sestavine je dokaj lahko dobit, sam veze morš met, s priimkom bin laden in 50 brati ter sestrami imaš zelo veliko vez. Kar se pa prevoza tiče, je a bomba povsem nenevarna, dokler ni aktivirana. Niti seva ne. Neaktiviran plutonij seva glih tolk kot svinec. Sm vprašu v nuklearki, tko da nimam linka razn unga v ETIS-u.

Terosristom bi najboljš uspel, če bi spomlad zažgal žitna polja al pa v jesen koruzna >:D

Verjetnost napada na ZDA je velika, dokler bo bush rabu to verjetnost.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

> Neaktiviran plutonij seva glih tolk kot svinec

Trapaš. Kot večino cajta.

T0RN4D0 ::

Am po mojem je en kvaliteten virus bolj učinkovit od ene umazane A bombe. :) Razširu bi ga lahk magar iz enga spraya ćez okn od avta... če bi se hitr širu + velika smrtnost pa predn bi ugotovil zakaj se gre... bi bla že kr kriza. :\

BTW: aaaaa američane bojo znukal, sam da se še kdo spomne da je bolš preventica pa najprej američani sesujejo vse tam okol!? :\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Thomas ::

Kaj če se bo ta terorist, ki ga tako občuduješ, spomnil stresti kar v Evropi. Recimo v Franciji. Kaj če mu virus uide že v Sloveniji?

Slabo mi je od slovenskih mudžahedinov.

Stampl ::

enkrat je bil eden dokumentarec na temo kako bi ZDA zastrupili in so nasli veliko zadev takih..
ena je bla da navadno zarnico nafilajo z vranicnim prisadom in jo vrzejo v podzemno železnico in v parih sekudnah je cez pol mesta(saj kuker sm zastopu)
druga pa je bla da sprej(podoben kor WD-40>:D ) nafilajo z enim virusom, se en mozakar k se ne sekira za svoje zdravje vsede v taksi in to lepu spusca po mestu....


zadeva z A-bombo je pomoje skorej neizvedljiva za taliba in binladna....sm nikul ne ves:))

madviper ::

Čist tak če mal pogledamo kak stvari stojijo: V Francijo ne bojo, ker je zaveznica Bljižnega Vzhoda. Veliko prej bi napadli kako VB, Španijo al pa (Bog ne daj) Italijo. Pol pa bi znala bit frka, če bi v Italijo, kr smo preblizu! Sam je Bosna blizu, tak, da ne bojo. Prej Španija al pa VB!

LP madviper
I'd like to do something crazy!

OwcA ::

Tudi Francijo kaj lahko, groženj so, zaradi prepovedi zakritih obrazov v šolah, prejeli že kar nekaj.

Tudi Nizozemska lahko postane tarča, če bodo postali preveč proti islamsko nastrojeni, ali že samo zato, ker situacije ne bodo rešili "ustrezno".
Otroška radovednost - gonilo napredka.

bradek ::

A ni vseeno kje napadejo? Mislm a smo ze tok delc prsli da se umikamo od problema in za nas ni vazno kje udarijo, vazno da ne preblizu nas?!

Problem je treba resit, hitre resitve pa ni. Ne eni ne drugi skrajnezi s saj-vemo-kom na celu ne vidijo dlje od svojega nosu. Namesto da bi se problem reseval se grejo zamere, delajo take in drugacne bombe (eni in drugi) in pobijajo ljudi (eni in drugi). Noben pa ne pomisli na nedolzne ljudi na eni in na drugi strani, vsi mislijo sam na svojo rit. S Thomasom in Intifado na celu.

Cloveska narava je hudic, in dokler ne pridemo cez to, za moje pojme najvecjo oviro, do takrat nam ne pomaga nobena nanotehnologija niti uploading nevemkam. Se manj pa biblija ali koran.

bradek ::

Najvecji stos pa je, ko poskusas katerikoli strani razlozit to, si kar naenkrat tretji sovraznik. :\

Caligula ::

Najprej bo zdej najebala Nizozemska, k tm se ze trga obema stranema. Sam ni dvakrat za rect, da ne bodo kaki skini cesa tazga v islamski cetrti sprozl namest kontra.

Pa Francija tud ni varna. Bolj kot ZDA sam zato se nc kej posebi varna k ZDA itak-vprasanje casa.
K tega se ne da na silo zatirat. K enkrat rata pa je dost.

Politiko k jo majo, jo majo in ta je idealna za porast stevila teroristov kar statistika potrjuje. Skratka sranje vse skupi.
Problem je, ce ti rata spodbujat folk k ga briga, ce se razgon na bombi, da razmisla o tem kako tebe razturit.
K ce je se tolk butast, jim rata, ce jih je velik. Kaj sele, ce sam nisi bister. In men nekak trenutna administracija v ZDA ni.... :(

MadMicka ::

Glede Japonske in A-bomb je jasno, da jih je ZDA vrgla iz dveh vzrokov: prvič, da zadevo preverijo in drugič, da preostalemu svetu še zlasti ZSSS pokažejo, da z njimi ni šale.

Trditev, češ da so tako želeli zmanjšati žrtve na svoji strani, je zgolj opravičilo za javnost (domačo in tujo).Japonska tedaj ni imela več omembe vredne mornarice niti letalstva, poleg tega pa je bila odrezana od zunanjega sveta.

Kar pa se tiče A bomb in uporabe le teh s strani islamskih skrajnežev je to vse skupaj ena velika bala. Če nam od kje preti A bomba, nam od tistih držav, ki jih imajo. Islamski skrajneži, pa če že hočejo, lahko uporabijo bio - bombe, ki so jim precej lažje dosegljive.

Ko smo že pri terorizmu, ne vem kje sm prebral, mi pa je misel zelo blizu, češ, terorizem je zgolj oblika boja in zato zgolj z borbo proti terorizmu ne moremo uspeti (kar pretežno počne ZDA). Je potrebno obenem tudi delo na širokem kulturno-politčno-gospodarskem spektru (čemur daje prednost EU).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

ThePlayer ::

A ni vseeno kje napadejo? Mislm a smo ze tok delc prsli da se umikamo od problema in za nas ni vazno kje udarijo, vazno da ne preblizu nas?!

Problem je treba resit, hitre resitve pa ni. Ne eni ne drugi skrajnezi s saj-vemo-kom na celu ne vidijo dlje od svojega nosu. Namesto da bi se problem reseval se grejo zamere, delajo take in drugacne bombe (eni in drugi) in pobijajo ljudi (eni in drugi). Noben pa ne pomisli na nedolzne ljudi na eni in na drugi strani, vsi mislijo sam na svojo rit. S Thomasom in Intifado na celu.

Cloveska narava je hudic, in dokler ne pridemo cez to, za moje pojme najvecjo oviro, do takrat nam ne pomaga nobena nanotehnologija niti uploading nevemkam. Se manj pa biblija ali koran.


Lahko rečem samo: tako je!

Zgodovina sprememb…

root987 ::

Eno vprašanje: lahko atomske bombe oz. atomski material zaznajo s sateliti? Z današnjo tehnologijo kolikor vem ne, a vseeno - oddajajo atomske bombe kakšen obris, sevanje, ki bi ga lahko zaznali iz vesolja?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kim Jong-il : "Commerades, We Have a Bomb !" (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29922683 (13791) Daedalus
»

Umrl pilot, ki je odvrgel prvo jedrsko bombo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29510568 (10568) lufthammer
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514707 (703) leinad
»

Severna Koreja ima jedrsko bombo

Oddelek: Problemi človeštva
453081 (1971) Maximus
»

Prvi udar tudi z jedrskim orožjem?! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32017153 (13396) poweroff

Več podobnih tem