» »

Prvi udar tudi z jedrskim orožjem?!

Prvi udar tudi z jedrskim orožjem?!

««
7 / 7
»
»»

jype ::

Thomas, mi lahko razlozis kaj je serija? Jaz namrec ne vem natancno.

Thomas ::

jype

Tele paranoične teorije ... so samo paranoične teorije in nič več.

Za naivne in/ali paranoične.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

Glede bilance - jst sem slisal, da so ZDA potrebovale napad na PH kot vzrok za vstop v WW2. Zato tukaj dvomim, da je Roosevelt vedel in ne ukrepal. Razlog bi bil ze zadosten, ce bi se ZDA branile z vsem, kar so takrat razpolagale.

Zagotovo imajo Americani koristi od napadnja Afganistana, pa tudi to vem, da se je recesija ustavila po 11. septembru.

Pomisli koliko ljudi so morali nanovo zaposliti, premestiti, prekvalificirati, da lahko nudijo vecjo varnost na letaliscih, kaj se je zgodilo z dobrim pocutjem drzavljanov ZDA in vero, da zivijo na varnem? Koliko denarja je (bilo) za to potrebnega? Ko vse to skupaj sestejes dvomim, da dobis pozitivno vrednost.

Tisto z WW2 in napadom na nemsko postajo... cel svet je vedel, celo Nemcem se je moralo priblizno zdeti, da je bil ta napad zgolj frka; clovek je okupiral cetrt Evrope preden so lahko Poljaki verodostojno to zanikali...

Kaj imas od Al-Kaide? Nove groznje.

Glede tistih stirih vprasanj.. ne bi znal odgovoriti, premalo poznam nacin in delovanje ter takratno stanje obrambe ZDA. Cetrto letalo so sestrelili, da ne bi trescilo na tla.. a ne.. 3 so ze, za katere so bili prepozni, za cetrtega niso hotli bit..
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

TESKAn ::

Glede financ, ki so se obračale v ZDA po 11 sept: seštej tisto, kar so porabili za orožje za napade, za orožje za 'vaške straže', nenazadnje poglej, kaj je 11.9. naredil za bušijevo publiciteto - priljubljenost mu je porasla za kar nekaj %. Potem ugotoviš, da so nekateri ZELO profitirali od 11.9.
Paranoične teorije? Mogoče. Ampak kdo je večji paranoik - tisti, ki se sprašuje, kaj se je res zgodilo 11.9., ali tisti, ki ves čas razglaša alarme, da prihaja nevemkak doomsday (s tem ciljam na bushija in njegovo administracijo)?
In naj mi eden pove, zakaj so lovci rabili skoraj eno uro po tem, ko je prvi avijon treščil v WTC, da so vzleteli? Pa si poglejmo podatke, ki so jih američani imeli po prvem letalu:
- štiri letala so se nehala odzivati;
- vsa štiri so izklopila sistem, ki sporoča podatke o letu;
- vsa štiri letala so drastično spremenila svojo smer (spomnite se, namenjena so bila čez celo ameriko, namesto tega so naredila obrat za 180°)
- eno od teh letal se je zrušilo v WTC
Zakaj ni bila reakcija takojšnja? Zakaj so čakali, da sta treščili še dve letali, preden so lovci vzleteli? So bili res tako neumni, da so mislili, da bodo ostala tri letala naredila še en zavoj za 180°in odletela na prvotno destinacijo?
Sploh pa sedaj bushiju malo gori pod nogami - vse več je informacij, da so vedeli že pred 11.9., da se nekaj pripravlja. To so bushiju povedale tako njihove domače obveščevalne službe, kot kar nekaj tujih. Zakaj so 'spregledali' svarila?
Zanimivo je, da se vedno, ko se zgodi kaj, kar bushiju ni povšeči - pride do ali kakega napada ali do kakega alarma. Spomnimo se, da je pred 11.9. bilo vse več dokazov, da bushi ni bil legalno izvoljen, da je v Beli hiši po pomoti. Po 11.9. ni bilo o kakih takih dvomih niti glasu, saj je bilo dvomiti v legalnost bushijevega vladanja pač neameriško, nepatriotsko, da, izdajalsko. Kdor ni z nami, je proti nam.
In najnovejši dogodki so tudi zanimivi. Ko se pojavijo glasovi, da sta CIA in FBI imela podatke in svarila, da se nekaj dogaja - že kliče rummsfield iz Moskve prek satelitskega linka in prestraši ZDA z umazano bombo.
Zame je dovolj podatkov, da dvomim. In po mojem je slepo verjeti vsemu, kar bushi reče - neumnost.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Zanimivo je edino to, kako se razširi en takle "dvom".

Vsaka slamnata bilka, ga kakor podpira.

Nekateri pa potem še prilijajo olja na ogenj ... kaj če so to agenti Alkajde?

Vsaj toliko verjetno.

:D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

www.MEGASTORIES.com ? To je najbrz EDU link, ane?

BTW, Thomas, veselilo bi me, ce bi odgovoril na TESKAnova z dejstvi podkrepljena vprasanja z dejstvi, ne z neko obrabljeno frazo, ki po tvojem dokazuje, da imas prav.

Hvala.

jype ::

Hornet: kdo je izuril, oborozil in financiral Al Kaido?

DavidJ ::

jype (povej kak se toizgovori, brez da se ti jezik zavozla:)); al-kaida je ocitno dvorezen mec, ki ga niso predvideli...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Thomas ::

Sem dal link, ki je šerii relativno naklonjen.

Ampak se iz njega vseeno dobro vidi, kakšna neumnost to je.

Sicer pa - v Google napišeš poleg iskanega še site:.edu - pa dobiš EDU link.

To pa res ni (več) nobena umetnost.

Da bi pa iskal odgovore na vsak paranoični dvom - pa raje ne. Itak se ne bi premislil - ne ti in ne TESKAn. Imejta pač to vero, če že hočeta.

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Aha.

No, ce si tako naiven, potem lahko tudi ti (tako kot hornet) poskusis odgovoriti na vprasanje: kdo je izuril, oborozil in financiral Al Kaido?

Thomas ::

Al Kaido so urili marsikje.

Tvoje vprašanje je le - kdo je izuril bin Ladna.

CIA ga je.

Kar pa ne pomeni, da ima mandat početi karkoli nezakonitega.

Kdor je izuril kakšnega zločinca - še ni sokriv.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

I love my papa, i love my mama, but most of all i love Osama!
Hehe, ker ošitno tle v tem topicu ne bo več argumentov, za mal heca:
Vzameš bankovec za 20$ in ga najprej prepogneš takole:

Potem takole:

Še drugo stran:

Pentagon on fire!
Še obrnemo zadevo:

WTC gori.
In še malo harmonike:

Jaiks!
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Nico ::

Zakaj bi .edu linki bili bolj verodostojni?
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Zato pač, ker bi se izobraževalna ustanova, ki bi dajala prehude bluze na svoje web strani, hitro deskreditirala. Morda celo izgubila licenco od ministrstva.

Je pa verodostojen tudi vsak net org com si fr ... ki ne trdi nič, kar si ne bi mogli prebrati tudi na kakšnem edu linku.

Če pa taka vsebinska referenca ne obstaja - je pa web stran ... treba jemati z rezervo.

To seveda ni 100% pravilo. Bolj kake 90+ %.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Jype lahko preberes v neki drugi pisavi, ne latinici.

Na web straneh ki sem jih ze parkrat postal ste lahko prebrali (strani pa so navajale tocne in zanesljive vire), kako in kdo je uril Al Kaidovce. Kdo jim je sponzoriral orozje in opremo in poligone. Pa tudi kdo jih je ukazal spustiti v ZDA, ne da bi izpolnjevali pogoje.

Dokazati da je nekdo dal ukaz da se ne sme prestreci potniskih letal ki so zadela WTC se verjetno ne da, ker vse niti v rokah drzi oblast ZDA, ki seveda nima namena razkrinkati same sebe.

Lahko pa se dokaze, da je bilo 11. septembra neverjetno mnogo standardnih postopkov zajebanih. Nakljucje? Potem so teroristi zadeli na loteriji in si torej zasluzijo nagrado, recimo nekaj sto miljard dolarjev?

perci ::

Perci - boš pa že vedel kaj je šerija! Če ne, pa poizvej, preden modruješ o tem, kakšna da je - ali da ni!

Brez skrbi Thomas. Jaz že vem, kaj je šeriatsko pravo, vprašal sem te pa zato, ker se mi je zdelo, da ti vso stvar preveč poenostavljaš, kar si mi z linkom, ki si ga kasneje postal samo potrdil.

Skratka, še enkrat ti povem to, kar sem ti že: ne kvasi neumnosti.

Šaria oz. šeriatsko pravo je skupek predpisov, ki je nastala okoli 9. stoletja, v času, ko je arabska država razpadla na več enot. Šario kot najbrž veš sestavlja več pravnih virov.
Najpomembnejši je gotovo Koran, poznamo pa tudi:
sunna - izočilo o Mohamedovih naukih
hadit - neke vrste precedensi
qiyas - analogno sklepanje
idžma - nekaj v stilu stalne sodne prakse, se pa žal ne spomnim točno
drugi pravni viri

Kot vidiš vsebuje šeriatsko pravo tudi nekaj zelo modernih rešitev, ki se jih še vedno poslužuje moderna zahodna civilizacija.

Ti navajaš linke, v katerih je šeriatsko pravo navedeno kot božje pravo. Šeriatsko pravo ni samo božje pravo, ampak je tudi pravo današnjih islamskih držav (ki se btw od države do države zelo razlikuje), ki se v določeni meri opira na božjo šario. V civiliziranih ne sekajo rok zaradi kraje in podobno. Za tiste, ki to delajo, lahko rečeš le, da so za časom, ne pa da je šeriatsko pravo kot tako samo po sebi krivično.
Morda se motim, toda zdi se mi, da Alah ne zapoveduje obrezovanja deklic? Ali pač? Odgovor prosim.

In ko nam poskušaš prikazati kako krvav je Alah, poglej moj post od včeraj, kjer je citat iz Pentatevha (Leviticusa natančneje) in mi povej kako milosten je Jahve. Izrael ima dokaj moderno pravo, ki se v takih skrajnostih ne opira na Biblijo. V Bosni kolikor vem, ne moreš biti poročen s štirimi ženami naenkrat. Kaj to pomeni?

Aja, drugič lahko navedeš še kaj pozitivnega, npr. predpisi o alkoholu, svinjini, itd.

p.s. Če misliš post zopet predelati samo na tistih točkah kjer tebi paše, pozabi na morebiten odgovor.

Thomas ::

Zame je šeria (še zmeraj) svinjska neumnost.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Jah, religija kot religija :)

Ali pa "thou shalt not use condoms even if thine partner has HIV infection" Rimokatoliska cerkev. Ceprav so se zdaj (ocitno je nekdo razmislil, kaj prepovedujejo) odlocili da uporaba kondomov ni vec greh. To odlocitev RKC cenim, ker so s tem gotovo veliko prispevali k lastnemu razvoju.

Razvoj gre naprej, pri enih hitreje, pri enih pocasneje. Thomas, lahko gres za misionarja in poskusas ljudi, ki glasujejo za sarijo, prepricat, da to ni najbolj zdrava ideja. Jaz seveda nimam nic proti temu, da ce si muslimani sarije zelijo, da jo tudi imajo. Jaz pac ne bom sel tja ukrast lizike, ker obe roki potrebujem.

Nikjer se nisem zasledil islamskega "world domination" programa, medtem ko je zahodni ze pred skoraj 2000 leti neslavno propadel z izgubljenim rimskim imperijem, kasneje z upadom kolonialnih sil in na koncu kot padec sil osi in tretjega rajha. Da se ga skusa spet obuditi zdaj, ko "we have the bomb", ah, to pac ni prevec civilizirana poteza.

poweroff ::

Ah, ah, ah. To o čemer tukaj razpravljate - priznam, nisem bral in ne bom šel čez cel thread, so že stare in znane zadeve. Poglejte si malce http://neutro.k2.net/index.php?topic=na... pa boste lahko prebrali še marsikaj o ekologiji, mininuku, itd.
««
7 / 7
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27722148 (14744) drvo
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514707 (703) leinad
»

Al kaida, nuklearno orožje in ustrahovanje množic (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
856431 (4902) MadMicka
»

North Korea

Oddelek: Loža
252076 (1673) Thomas
»

World Trade Center (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21516286 (5859) burekar

Več podobnih tem