Forum » Strojna oprema » NEC dvd-rw 3500/3520/3540
NEC dvd-rw 3500/3520/3540
humanoid ::
Update-al firmware in sedaj snema 4424 MB za 6:30 :) Super, sedaj pa grem posnet to tortico :)
Hehe :) Upam, da bodo še povečali hitrost na te medije iz 12× na 16× ;)
Ali kdo ve kaj so tile book-type? Kako lahko to spremenim? Recimo: dam not DVD+R medij, potem napiše, da je spremenilo book-type na DVD-ROM ali mi bo tak medij bralo 16× ali 10×? (Ta LG bere DVD-ROM 16×, DVD+R pa samo 10×).
LP
Ali kdo ve kaj so tile book-type? Kako lahko to spremenim? Recimo: dam not DVD+R medij, potem napiše, da je spremenilo book-type na DVD-ROM ali mi bo tak medij bralo 16× ali 10×? (Ta LG bere DVD-ROM 16×, DVD+R pa samo 10×).
LP
Alexius Heristalski ::
Danes sem šel malo po nakupih in ugotovil naslednje (govorim za Ljubljano, poleg tega le za tiste medije, ki me zanimajo):
-v Tech-Tradeu imajo tortice 25 Verbatimov 8x, +R, Made in Taiwan za 3120 sit in Ricohe 8x, +R za okoli 3200 sit,
-v Jaetu imajo tortice 50 Verbatimov 8x, +R, Made in Taiwan za 5772 sit, tortice s 25 komadi pa so Made in India!!!
V Jae v Novem mestu sploh nimajo +R Verbatimov, ki bi bili narejeni na Tajvanu!
Torej previdno!
popravi: Vraga, tole sporočilo sem oddal v napačno temo (hotel sem v tisto za medije). Se opravičujem.
-v Tech-Tradeu imajo tortice 25 Verbatimov 8x, +R, Made in Taiwan za 3120 sit in Ricohe 8x, +R za okoli 3200 sit,
-v Jaetu imajo tortice 50 Verbatimov 8x, +R, Made in Taiwan za 5772 sit, tortice s 25 komadi pa so Made in India!!!
V Jae v Novem mestu sploh nimajo +R Verbatimov, ki bi bili narejeni na Tajvanu!
Torej previdno!
popravi: Vraga, tole sporočilo sem oddal v napačno temo (hotel sem v tisto za medije). Se opravičujem.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
Jaz imam te Verbatim made in India in so MCC003 in so dobri, snemajo se z 12× hitrostjo, zapekel sem jih 5 s preverjanjem in so vsi dobro zapisani.
Quikee ::
humanoid:
Se se zdaj nisi naucil glede na to kak dolgo sodelujes v tej temi.. da ce nazaj preberes DVD se ne pomeni da so dobro zapisani. =) Lahko ti najbolj srot Princo ali fake TY tudi s preverjanjem skozi spusti pa se ne pomeni da so dobro zapisani =)
Se se zdaj nisi naucil glede na to kak dolgo sodelujes v tej temi.. da ce nazaj preberes DVD se ne pomeni da so dobro zapisani. =) Lahko ti najbolj srot Princo ali fake TY tudi s preverjanjem skozi spusti pa se ne pomeni da so dobro zapisani =)
Aja pa niso vsi MCC003 Made in India zanic... no prakticno se jaz nisn mel zanic nobenih Made in India MCC-jev. Sem pa zato dosti drugih videl ki so bli. MBI, ki dela Made in India MCC-je dela tudi svoje zelo dobre medije.. recimo MBIPG101R3(4), ki so recimo v nekaterih Memorex DVD-jih.
Tak za informacijo pa se to.. Made in Taiwan MCC-je lahko dela ali Prodisc ali CMC.. samo jih zal ne mores locit dokler ne kupis. Tisti narejeni pri CMC-ju imajo serijsko, ki se zacne z PAH za DVD+R in MAH za DVD-R.. serijska je vgravirana na sam medij blizu luknje.
Tak za informacijo pa se to.. Made in Taiwan MCC-je lahko dela ali Prodisc ali CMC.. samo jih zal ne mores locit dokler ne kupis. Tisti narejeni pri CMC-ju imajo serijsko, ki se zacne z PAH za DVD+R in MAH za DVD-R.. serijska je vgravirana na sam medij blizu luknje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Meni dol visi.... važno, da mi je nasnemalo gor, važno, da nobennima nič proti, važno, da je na videohelp delala zadeva na 24 playerjih na 4ih pa ne.
Nenazadnje sem tudi kopiral podatke nazaj na disk in ni javilo nobenih napak. Tega CD SPeed-a pa nikakor ne uspem usposobiti, ne z LG-jem ne z Liteoni, probal sem 2 lite-on a pa z niti enim ne dela, da o Kprobe ne govorim.
Nenazadnje sem tudi kopiral podatke nazaj na disk in ni javilo nobenih napak. Tega CD SPeed-a pa nikakor ne uspem usposobiti, ne z LG-jem ne z Liteoni, probal sem 2 lite-on a pa z niti enim ne dela, da o Kprobe ne govorim.
Nero CD-DVD Speed - Disc Quality Test z LG-ji itak ne dela niti. =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Se mi je zdelo, ker vrže nek code error ;)
Zakaj pa z LiteOn ne dela? Čeprav je uradno podprt. ALi je kakšen trik s priklopom, jumperji (primary/secondary, master/slave)?
Zakaj pa z LiteOn ne dela? Čeprav je uradno podprt. ALi je kakšen trik s priklopom, jumperji (primary/secondary, master/slave)?
Ne vem... nic ne rais met posebej priklopleno. Moglo bi delat.. menda kaki software issue ali pa IDE driver issue. Kaj transfer rate test pa ti dela ?
Aja DVD+R se ti bo vedno bral z 10x.. ceprav je booktype DVD-ROM. Pekacev se ne da na tak nacin preslepit. =)
V CDRW-ju ne dela nič. V DVD-ROMu dela vse razen Media Info. V DVDRW-ju dela Media info in še par stvari.
Ja vrjetno mas nekaj narobe z software-om pomoje. Ker bi vse moglo delat... meni na vseh treh pekacih vse dela kaj podpirajo. Malo se spilaj z IDE in ASPI driveri ce se ti bo dalo.. ker kaj tocno bi blo narobe ne vem. Lahko pa se probas z DVD Info Pro.. mogoce bo tam delalo.
ejga40 ::
Imam NEC 3520A , kupil skupaj z računalnikom pred 7 dnevi. Do danes delal v redu. Danes spekel en DVD potem pa vse tiho je bilo. Ne prepozna niti CD niti DVD. Kot da ni medija v računalniku. Pekel sem z Nerom, firmware nisem nadgrajeval ker je v garanciji. Če hočem nekaj zapeč in dam burn, mi odpre vratca in hoče imeti medij.Ko vrat zapem se ne zgodi nič. Karkoli dam v njega nič več ne bere. A je K...C crknu a mam kaj z softwerom narobe?
A lahko kaj crkne po enem tednu in skoraj nič dela na njem?
A ja, zadnji DVD mi na drugem računalniku lepo prebere. Samo moja kišta ga neče.
A naj komp nazaj nesem?
Help?
A lahko kaj crkne po enem tednu in skoraj nič dela na njem?
A ja, zadnji DVD mi na drugem računalniku lepo prebere. Samo moja kišta ga neče.
A naj komp nazaj nesem?
Help?
Ni važno kol`k si star ampak kol`k s`neumen!
Tisti narejeni pri CMC-ju imajo serijsko, ki se zacne z PAH za DVD+R in MAH za DVD-R.. serijska je vgravirana na sam medij blizu luknje.
Ja, to imam jaz. Je to dobro ali slabo?
Ja, to imam jaz. Je to dobro ali slabo?
CMC-jevi MCC-ji naj bi bili bojsi od Prodisc-ovih... samo to se nisem raziskal kolko je to res ker sem zvedel komaj pred kratkim da Made in Taiwan medije izdeluje tudi Prodisc. Samo pomoje ni dosti razlike.. ze itak pri MCC-jih zelo tezko naletis na slab medij. Advanced AZO in Mitsubishijevi standardi naredijo svoje in so pomoje trenutno najbolj stabilni mediji kaj se jih dobi. =)
Še dobro, da sem jih vzel 50.
schurda ::
Qukiee: FW deluje, zanima me samo, ali je to nadgradnja 2.18 E?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
kaka nadgradnja... eh... to je pac V3 Extreme.. z osnovnim firmware-om od Mad Dog-a 2.FC.... pac dodan je samo MAXELL 001 =)
zlabo ::
JAO, zdej mi je mat kupila v big-bang 3520 kot sem ji naročil. Problem je v tem da mi je prinesla črnega, in sedaj "malo" izstopa na belem ohišju
A zamenja kdo sprednjo ploščico za belo?
LP, zlabo
A zamenja kdo sprednjo ploščico za belo?
LP, zlabo
Ja, bom poklical če imajo bele, ker ona pravi da so bli vsi enaki
Ker zdele trenutno res kr mal smešn zgleda...
Ker zdele trenutno res kr mal smešn zgleda...
Mat mi ga je plačala, bil je 15.990
Prasci pa nimajo več belih
Imajo še enga sonya za 19jurjev, kaj mislte, a je bolš da obdržim črno ovco v compu ali zamenjam za sony-a z doplačilom??
Na njihovi strani je samo nec
LP, zlabo
Prasci pa nimajo več belih
Imajo še enga sonya za 19jurjev, kaj mislte, a je bolš da obdržim črno ovco v compu ali zamenjam za sony-a z doplačilom??
Na njihovi strani je samo nec
LP, zlabo
Ma ne menjavaj nic za Sonya(LiteOn)... nes ki menjo za slabsega in drazjega ? Pa crni naj bi itak boljse pekli zaradi crnega pladnja =)
Caligula ::
Quikee, ker ze neki casa nism posvecu pozornosti,... a je 3520 zdej po kvaliteti zapisa ze enak/boljsi od 3500 al ne?
Aja, črni naj bi bolje pekli?
No sej mogoče bom s frendom zamenju sprednjo ploščico, ali pa jo bom pobarval
No sej mogoče bom s frendom zamenju sprednjo ploščico, ali pa jo bom pobarval
Caligula: Mah... sej ni prisel nic kaj boljsi uradni firmware se ven. Z neuradnim LD se je kvaliteta sicer zelo zboljsala samo se vedno je za 3500.Pred 3500 pa pomoje ne bo nikoli prisla... itak pa se kaki mesec pa prie 3530/40.
zlabo: Jap nekateri novejsi pekaci majo zaradi tega crne pladnje ne glede na barvo... recimo Plextori ali BenQ/Philipsi.
zlabo: Jap nekateri novejsi pekaci majo zaradi tega crne pladnje ne glede na barvo... recimo Plextori ali BenQ/Philipsi.
e-marko ::
Mene tudi zanima ali naj se odločim za 3500 ali 3520? Kako je sedaj s kvaliteto? Rad bi imel hitrost 3520-ke, ampak ne na račun slabše posnetih dvd-jev. Je sploh takšna razlika?
Na cdrinfo so 3520 sicer zelo dobro ocenili, samo je tega že nekaj časa...
LP
EDIT: Mah, sem predolgo pisal vprašanje... Hvala za odgovor.
Na cdrinfo so 3520 sicer zelo dobro ocenili, samo je tega že nekaj časa...
LP
EDIT: Mah, sem predolgo pisal vprašanje... Hvala za odgovor.
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()
BaRtMaN ::
Bolje naj bi pekli pekači s črnim pladnjem, ker temna barva ne odbija svetlobe laserja, kot svetla bež barva, temveč jo vpija, kar naj bi zmanjšalo jitter pri branju in količino napak pri pisanju.
Zako ::
Mi lahko kdo da en uporaben link za nov firmware od Nec-a? Ker tisti tam na 17. strani ne delujejo.
Pa ce mi lahko svetujeta najboljsega.
LP
Pa ce mi lahko svetujeta najboljsega.
LP
Zako je zakon!!!
bkvs ::
Mene zanima kaj naj naredim da mi bo delal Bitsetting na DVD+R to DVD-ROM.
Imam 2.FC_QV3ME firmware. Niti z WinBType niti z NECWinFlash mi ne uspe spremenit.
Imam 2.FC_QV3ME firmware. Niti z WinBType niti z NECWinFlash mi ne uspe spremenit.
Kak ti te ne uspe ?? V WinBTypeV2 nastavis za DVD+R na compatibility da se nastavi DVD-ROM.. V neru pa das pustis Book Type na automatic.
Vse sem tak naredil pa ne dela. V WinBType in v NECWinFlash mi sicer piše da je na DVD-ROM, vendar ko zapečem DVD mi piše da je DVD+R. Ko sem imel še ta firmware: 218btrpc1 je delalo kot je treba. Pol sem dal gor ld_v1_final in od takrat mi vec ne dela Bitsetting. Zdaj pa imam kot se ze omenil 2.FC_QV3ME.
Sem probal dat nazaj tudi orginal firmware, tistega ko je bil gor ko sem ga kupil in pol na novo dal gor tvojega
in stvar enostavno ne dela.
Sem probal dat nazaj tudi orginal firmware, tistega ko je bil gor ko sem ga kupil in pol na novo dal gor tvojega
in stvar enostavno ne dela.
Kje pa ti napise da je DVD+R?
Kaj pa ce flashas z TDK 2.C8 firmware-om.... ta ma auto bitsetting. Torej vedno nastavi DVD-ROM in ne mores poljubno tega nastavit. Aja pa si probal spremenit iz DVD-ROM v DVD+R zapect DVD+R in nato spet nastavit na DVD-ROM ? Cudno se mi zdi da ne dela.
Kaj pa ce flashas z TDK 2.C8 firmware-om.... ta ma auto bitsetting. Torej vedno nastavi DVD-ROM in ne mores poljubno tega nastavit. Aja pa si probal spremenit iz DVD-ROM v DVD+R zapect DVD+R in nato spet nastavit na DVD-ROM ? Cudno se mi zdi da ne dela.
V Nero InfoTool mi je prej vedno pisalo DVD-ROM,zdaj pac ne, pa tudi ko dam zapisan dvd v Pioneer DVD pogon mi ga ne prebere, prej mi ga je.
Probal sem spremenit na DVD+R zapect DVD in pol spremenit nazaj na DVD-ROM.
Ne dela. Cudno je to, da ko nimam DVD-ja v pogonu imam v nerotu opcijo Book
Type, ko pa dam DVD v pogon pa mi ta opcija v nerotu izgine.
Probal sem TDK 2.C8 in isto ne dela. V WinBType sploh ne morem spreminjat nicesar.
Cudno!!!!
Nero je 6.6.0.3
Probal sem spremenit na DVD+R zapect DVD in pol spremenit nazaj na DVD-ROM.
Ne dela. Cudno je to, da ko nimam DVD-ja v pogonu imam v nerotu opcijo Book
Type, ko pa dam DVD v pogon pa mi ta opcija v nerotu izgine.
Probal sem TDK 2.C8 in isto ne dela. V WinBType sploh ne morem spreminjat nicesar.
Cudno!!!!
Nero je 6.6.0.3
Zako ::
mene zanima samo ali lahko z LD3520_1F3
stimam ta bitsettings na dvd-rom?
zanima me tudi ce je kateri drugi firmware dost boljsi od tega?
QUICKEE:
sem hotel flashat z tem FC_QV3ME firmwarom
pa mi ni slo, saj je ta za nec 3500; jaz pa imam 3520.
Ali obstaja tudi ta firmware za nec 3520?
lp
stimam ta bitsettings na dvd-rom?
zanima me tudi ce je kateri drugi firmware dost boljsi od tega?
QUICKEE:
sem hotel flashat z tem FC_QV3ME firmwarom
pa mi ni slo, saj je ta za nec 3500; jaz pa imam 3520.
Ali obstaja tudi ta firmware za nec 3520?
lp
Zako je zakon!!!
bkvs: Kaj pa ce probas posnet z kerim drugim programom. Naceloma bi z 2.C8 moralo delat vedno in s tem firmware-om ne mores nastavlat nic v WinBType ker je nastavlen ze tako, da vedno pri DVD+R medijih nastavi DVD-ROM.
Zako: Nimam nacrtov zaenkrat, da bi naredil isti firmware tudi za 3520 ker niti nimam tega pekaca. Najbolj se splaca za 3520 uporabit LD 1.U6, ki je trenutno edini moddan firmware, ki ti omogoca hitrejse zapisovanje na nekatere medije.
Zako: Nimam nacrtov zaenkrat, da bi naredil isti firmware tudi za 3520 ker niti nimam tega pekaca. Najbolj se splaca za 3520 uporabit LD 1.U6, ki je trenutno edini moddan firmware, ki ti omogoca hitrejse zapisovanje na nekatere medije.
Pro....i Nero. V Alcoholu mi pa dela kot je treba!!!!!!!!!!!
Kaj pol lahko nerota za vedno odpisem al se da to se kako drugace resit?
Ali morda tudi to da sem dodatno instaliral aspi driverje kaj zajebava??
Kaj pol lahko nerota za vedno odpisem al se da to se kako drugace resit?
Ali morda tudi to da sem dodatno instaliral aspi driverje kaj zajebava??
SebaR ::
Zdravo Quikee, veš me mal več zanima o tem 3540, a je ta prihod čez en mesec za Slovenijo al na splošno, a se mi splača sploh počakat? Kakšne bojo pa kaj novosti pa cena, mislim na splošno če veš kaj več o tem pekaču?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
Ne vem kdaj bo sploh prisel v prodajo 3540.. danes so ga uradno najavli tak da nekje cez kak mesec bo na voljo. Kdaj pa bo ga mogoce kupit pri nas pa ne vem samo pomoje ne dolgo od tega ko bo prisel v trgovine drugje po evropi.
Novosti, ki bo jih mel pa so 8x DVD+R DL, 32 CD-RW.. in upam da tudi 12x DVD-ROM DL branje. Vec pa ne vem. Upam pa, da bo na voljo PI/PIF preverjanje in hitrejse 8x zapisovanje na DVD-je samo to so le moje zelje in ni bilo nikjer napisano, da bo to tudi podpiral. Komaj cakam
Novosti, ki bo jih mel pa so 8x DVD+R DL, 32 CD-RW.. in upam da tudi 12x DVD-ROM DL branje. Vec pa ne vem. Upam pa, da bo na voljo PI/PIF preverjanje in hitrejse 8x zapisovanje na DVD-je samo to so le moje zelje in ni bilo nikjer napisano, da bo to tudi podpiral. Komaj cakam
SebaR ::
Hehe, hvala ti za informacijo, nekako sm dobil občutek naj še le malo počakam na ta model očitno bo kr nobel, tudi jaz sedaj komaj čakam.
Onjem sm pa nešel le TOLE če še koga zanima.
Onjem sm pa nešel le TOLE če še koga zanima.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 28226 (13985) | GrimReaper |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 99378 (28480) | pingo76 |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28111 (13062) | e-marko |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2387 (1678) | dean444 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8024 (5607) | AtaStrumf |