Forum » Strojna oprema » NEC dvd-rw 3500/3520/3540
NEC dvd-rw 3500/3520/3540
Predator ::
Quikee: racunalnik je idle, pri zadnjem snemanju je sel celo av off
8x@8x
Sedaj pri vecini medijev dobivam tudi Invalid Field in CDB (052400) error.
Bom se z verbatimi probal.
8x@8x
Sedaj pri vecini medijev dobivam tudi Invalid Field in CDB (052400) error.
Bom se z verbatimi probal.
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Quikee ::
Predator:
Ne mislim pri snemanju... pri preverjanju. =)
Res zgleda da mas problem z mediji.. CMC Mag. E01 so bolj tak.. vcasih OK.. vcasih zanic.. Na Nec 3500 jih je en snemo tui pri 16x z zadovoljivimi rezultati =). Meni to ni uspelo niti priblizno z TDK CMC Mag. E01.
Pa ne priporocam snemanja pri 2.4x.. skoda cajta... pa se strategija pisanja je nepotimizirana pri tej hitrosti ker se ne uporablja za nobeno drugo hitrost.. 4x pa se uporablja tudi za 6x in 8x (Z-CLV).
Se en nasvet.. sliko lahko shranis ce kliknes zgoraj na disketo. Aja pa nabavi si najnovejsi Nero CD/DVD Speed 3.61 ce ga se nimas.. klik.
Ne mislim pri snemanju... pri preverjanju. =)
Res zgleda da mas problem z mediji.. CMC Mag. E01 so bolj tak.. vcasih OK.. vcasih zanic.. Na Nec 3500 jih je en snemo tui pri 16x z zadovoljivimi rezultati =). Meni to ni uspelo niti priblizno z TDK CMC Mag. E01.
Pa ne priporocam snemanja pri 2.4x.. skoda cajta... pa se strategija pisanja je nepotimizirana pri tej hitrosti ker se ne uporablja za nobeno drugo hitrost.. 4x pa se uporablja tudi za 6x in 8x (Z-CLV).
Se en nasvet.. sliko lahko shranis ce kliknes zgoraj na disketo. Aja pa nabavi si najnovejsi Nero CD/DVD Speed 3.61 ce ga se nimas.. klik.
pingec ::
Predator, nero cd speed (vsaj ta zadna verzija) ma en knof (disketa) ki sam nardi sliko (png) in samo izberes kam ti jo shrani...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
humanoid ::
Quikee, jaz sem si naložil KProbe pa mi takoj vrže blue screen, ko ga zaženem, morda veš zakaj?
Hmm... takoj ko ga zazenes ali ko das start da ti zacne skenirat ?
Probaj v KProbe driver spremenit iz ASPI v SPTI.. mogoce bo kaj pomagalo. v Nero CD/DVD Speedu dela vredu ?
Probaj v KProbe driver spremenit iz ASPI v SPTI.. mogoce bo kaj pomagalo. v Nero CD/DVD Speedu dela vredu ?
Ne, takoj, ko zaženem, sploh ne pride v program.
CD SPeed pa dela, oz. se zažene, samo ne delajo testi not. Če dam, da mi napiše informacije o mediju se ne zgodi nič, vsa polja prazna.... morda pa jaz ne znam delati s tem programom
CD SPeed pa dela, oz. se zažene, samo ne delajo testi not. Če dam, da mi napiše informacije o mediju se ne zgodi nič, vsa polja prazna.... morda pa jaz ne znam delati s tem programom
Hmmm.. ne to bi moglo delat. Vrjetno mas kaki problem z ASPI driveri... Poisci force ASPI na netu pa daj to gor. Pa se Nerota reinstalliraj. Mogoce bo to pomagalo.. ne vem. Informacije o mediju bi ti moglo vedno izpisat.. z vsakim pogonom pomoje. Kaj DVD Identifier dela ?
Emmm, ne to sem poskusil s CD Rekorderjem, DVD (rekorder) dobim v ponedeljek oz. torek.
CD SPeed ali... ne vem točno, mi je napisal, da nimam ASPI driverjev in spodaj lahko izberem Nero ASPI, ali izberem?
Kaj pa je to Force ASPI?
LP
CD SPeed ali... ne vem točno, mi je napisal, da nimam ASPI driverjev in spodaj lahko izberem Nero ASPI, ali izberem?
Kaj pa je to Force ASPI?
LP
Ja izberi Nero ASPI te. Force ASPI ti instalira Adaptec Windows ASPI drivere... s tem da jih prisili za zamenjavo ce ze mas kaksne instalirane. Force ASPI 4.6 dela najmanj problemov.
Sem sedaj zagnal Nero Info Tool in piše: ASPI Installed and working properly, pod verzijo piše 4.71. letnica pa je 2002.
TOrej se ne skriva tu problem.
TOrej se ne skriva tu problem.
Sem dal za foro test kakovosti, cd se lsiši, da se vrti, lučka ne utripa, na grafu se nič ne dogaja, piše 0%,... jaz sem ponavadi prekinil. Bom še malo pustil, da vidim, kaj bo. Ker CD se sliši, kot bi enota brala. Ahhhaaaaaaa CDSPeed porablja 30% CPU, očitno dela.
Hm.. ja samo bi ti moglo pisat in risat sproti kaj se dogaja... Zdaj ne vem... upam da mas zadnjo verzijo Ner CD/DVD Speed 3.61. Mogoce kera stara verzija ni sproti izrisovala in izpisovala... smao dvomim.
Sploh ne dela.... Sem prekinil. Pa tudi CD Info ne pokaže :(
imam LiteOn LTR53237S
EDIT:
Verjetno CDSpeed ne podpira pekača, ker z DVDjem dela. Samo vseeno mi ne pokaže informacije o mediju. ALi moram kaj prej zagnati?
imam LiteOn LTR53237S
EDIT:
Verjetno CDSpeed ne podpira pekača, ker z DVDjem dela. Samo vseeno mi ne pokaže informacije o mediju. ALi moram kaj prej zagnati?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: humanoid ()
Ne vem kak je s CD-ji in informacijami... vrjetno jih tui more pokazat... vsaj ATIP ce ne druga.
Sej 1×, pri Nero 5 je pokazalo, napisalo je recimo proizvajalca diska pa oznako, pa s kakšno hitrostjo naj se peče (deklarirana),..
Bramac ^^ ::
Sem lih dobu ta pekač (NEC 3520A), ga namontiru (priklopljen je na ide secundary master).
Dam notr prazn DVD+R (firme RICOH) in ga sploh ne zazna. Ne v nerotu ne v windowsih.
Če kliknem na pogon pa napiše Incorect function. Kaj moram narest da bo delalo?
Dam notr prazn DVD+R (firme RICOH) in ga sploh ne zazna. Ne v nerotu ne v windowsih.
Če kliknem na pogon pa napiše Incorect function. Kaj moram narest da bo delalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bramac ^^ ()
destiny ::
Quikee: enkrat si omenjal različno poreklo Verbatim MCC medijev (DVD+R 8x). Pa se kje v slo prodajajo mediji iz singapurja, ker do sedaj sem opazil le taiwanske?
Pa še to... Kater firmware uporabljaš na philipsu (jest sem dobil iz trgovine P2.2) in kaj je s tistim software-om, ki naj bi bil podoben plextools?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()
MCC003 Made in Singapore so se prodajali kot HP 8x DVD+R pred nekaj casa v ComTronu. Zdaj mislim da jih nimajo vec. Sej made in Taiwan MCC003 so tudi zelo dobri.
Jaz uporablam trenutno P3.4 firmware za Philipsa.. ker nekaterim povzroca tezave je mogoce boljsi P3.2. Kaj se tice orodij pa se ni nic znano kdaj bodo izsla.. bo ko bo. =)
Jaz uporablam trenutno P3.4 firmware za Philipsa.. ker nekaterim povzroca tezave je mogoce boljsi P3.2. Kaj se tice orodij pa se ni nic znano kdaj bodo izsla.. bo ko bo. =)
Alexius Heristalski ::
V čem je fora, da ljudje uporabljajo BenQjev firmware? Ali s Philipsovim firmwareom ne morejo uporabljati BenQjevih orodij?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Quikee hvala. Zaenkrat sem flashal v P3.2. Kakšne probleme pa imajo uporabniki z P3.4?
Alexius: Z original firmwareom mi je benquov QScan lepo prepoznal philipsa, delal pa zaenkrat res še nič nisem, ker še čakam na dvd medije...
Alexius: Z original firmwareom mi je benquov QScan lepo prepoznal philipsa, delal pa zaenkrat res še nič nisem, ker še čakam na dvd medije...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()
Sej sem pa ze napiso da lahko uporablas BenQ-jeva orodja z Philips firmware-om.
Pac 3.x firmware je izsel sele predkratkim.. prej ti pa je BenQ-jev firmware omogocal dosti vec kot takrat najboljsi Philipsov in so nekateri crossflashali na BenQ firmware in ker jim je pasal so pac na njemu ostali. Ta zadnji Philips firmware-i pa so na ravni BenQ-jevih.. tak da ni vec potrebno crossflashat. Hehe.. no sej zaj tui nekateri z BenQ-ji uporabljajo Philipsov firmware. =)
Mors razumet tudi da nekateri radi eksperimentirajo z firmware-i in iscejo najboljse za svoj pogon. =)
Pac 3.x firmware je izsel sele predkratkim.. prej ti pa je BenQ-jev firmware omogocal dosti vec kot takrat najboljsi Philipsov in so nekateri crossflashali na BenQ firmware in ker jim je pasal so pac na njemu ostali. Ta zadnji Philips firmware-i pa so na ravni BenQ-jevih.. tak da ni vec potrebno crossflashat. Hehe.. no sej zaj tui nekateri z BenQ-ji uporabljajo Philipsov firmware. =)
Mors razumet tudi da nekateri radi eksperimentirajo z firmware-i in iscejo najboljse za svoj pogon. =)
destiny: Ja BSOD ali pa ne pece ali kaj taksnega... predvsem tisti z NForce 2 platami. Sej pravim da jaz niam problemov.. pa mam tui NForce 2 plato. Mogoce pac to dela samo nekaterim.. ne vem. Bo treba pocakat na P3.5 ce bo kaj boljse. =)
EDIT:
" It's not a problem with burning, it's just a problem with booting. After much research (and not much help from Philips), I managed to pin down some of the problems. If anyone else has this problem then this information might help them.
Not being able to boot with the Standard Microsoft Drivers was traced down to pxhelp20.sys, which is a device driver made by Sonic Solutions that is known to be buggy. It's installed as the burning/ripping engine for Winamp 5. Unfortunately uninstalling Winamp 5 does not uninstall the driver, you have to delete all entries of px20help from the registry (including inside the upper/lower filters). If you still want to use Winamp as a player, there are installation options to leave out the Sonic burning engine.
This stops the machine from resetting at boot time with the MS IDE drivers, and the system is stable.
However using the Nvidia 2.6 or newer IDE drivers, the machine still hangs two-thirds of the time on bootup. I've done a XP repair install, removed all CD apps, virus scanners, any non-loading drivers, changed IDE cables, etc, and nothing helps.
So for now, the conclusion I've come to is that the 3.4 firmware has broken some compatability with the Nvidia IDE drivers that seems to be affecting my machine pretty badly. I've reported it to Philips (at least I hope their support has passed it on to their developers as requested), and I'll wait to see what newer DVD firmware or IDE drivers brings.
If the worse comes to the worse and there are significant worthwhile improvements in the Philips firmware, I can now at least switch to the Microsoft drivers to take advantage of it, but right now I get more advantage from using the Nvidia IDE drivers than a slightly improved DVD writer firmware."
EDIT:
" It's not a problem with burning, it's just a problem with booting. After much research (and not much help from Philips), I managed to pin down some of the problems. If anyone else has this problem then this information might help them.
Not being able to boot with the Standard Microsoft Drivers was traced down to pxhelp20.sys, which is a device driver made by Sonic Solutions that is known to be buggy. It's installed as the burning/ripping engine for Winamp 5. Unfortunately uninstalling Winamp 5 does not uninstall the driver, you have to delete all entries of px20help from the registry (including inside the upper/lower filters). If you still want to use Winamp as a player, there are installation options to leave out the Sonic burning engine.
This stops the machine from resetting at boot time with the MS IDE drivers, and the system is stable.
However using the Nvidia 2.6 or newer IDE drivers, the machine still hangs two-thirds of the time on bootup. I've done a XP repair install, removed all CD apps, virus scanners, any non-loading drivers, changed IDE cables, etc, and nothing helps.
So for now, the conclusion I've come to is that the 3.4 firmware has broken some compatability with the Nvidia IDE drivers that seems to be affecting my machine pretty badly. I've reported it to Philips (at least I hope their support has passed it on to their developers as requested), and I'll wait to see what newer DVD firmware or IDE drivers brings.
If the worse comes to the worse and there are significant worthwhile improvements in the Philips firmware, I can now at least switch to the Microsoft drivers to take advantage of it, but right now I get more advantage from using the Nvidia IDE drivers than a slightly improved DVD writer firmware."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Quikee: Najbrž sem zgrešil, kar si napisal o BenQjevih orodjih in Philipsovim firmwareom. Saj glavno je, da zdaj vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
Mlchk ::
Trenutno se odločam za nakup DVD pekača.
Odločam se med NEC 3500A in 3520A..
Bral sem poste, pa tudi na drugih forumih, in z 3520 ima več ljudi probleme,
kot pa z 3500ko, ki naj bi bla skoraj brezhibna.
Katerega pekača svetujete vi?
Pozdrav,
Mle
Odločam se med NEC 3500A in 3520A..
Bral sem poste, pa tudi na drugih forumih, in z 3520 ima več ljudi probleme,
kot pa z 3500ko, ki naj bi bla skoraj brezhibna.
Katerega pekača svetujete vi?
Pozdrav,
Mle
3500... ce ti ni mar za hitrejse RW pecenje in podporo za DVD-R DL in seveda ce se jo bos kje dobil. =)
Med tema dvema zagotovo 3500A. Če pa imaš 19 jurjev, si kupi Philipsa 1620K.
Hm.. ker se dosti ljudi pojavlja z vprasanji o Philips bom naredil novo temo za Philipsa da ne bomo smetili te teme, ki je namenjena Nec-u.
Mlchk ::
Se kdo? Zanimivo na S-T 3500ka, na Jokerju 3520ka..cist sm zmeden.
BTW, a res pride firmware za 3500ko, ki bo popravu to, da bo lahko pekla tud DVD+r?
BTW, a res pride firmware za 3500ko, ki bo popravu to, da bo lahko pekla tud DVD+r?
TheJack ::
3500tka prav fino peče DVD+R... Pa tudi 2510ka, 2500ka...itd.
Da se ne boš preveč mučil.... Kupi kar češ oz. vzemi najcenejši oz. prvi pekač ki ti pride v trgovini pod roke. Če ne poznaš niti osnovnih pojmov okoli tega (+, -, DL...), si lahko prepričan da ne boš videl nobene razlike ne glede kateri pekač vzameš.
Zato namesto da odpiraš vsak dan deset topicov na petih različnih forumih, pojdi raje s petnajstimi jurji k svojemu najljubšemu trgovcu in vzemi prvo reč ki ti pride pod roke. Si boš prihranil živce in zmedenost.
Da se ne boš preveč mučil.... Kupi kar češ oz. vzemi najcenejši oz. prvi pekač ki ti pride v trgovini pod roke. Če ne poznaš niti osnovnih pojmov okoli tega (+, -, DL...), si lahko prepričan da ne boš videl nobene razlike ne glede kateri pekač vzameš.
Zato namesto da odpiraš vsak dan deset topicov na petih različnih forumih, pojdi raje s petnajstimi jurji k svojemu najljubšemu trgovcu in vzemi prvo reč ki ti pride pod roke. Si boš prihranil živce in zmedenost.
TheJack ::
NEC 3500A @ CDRInfo
NEC 3520A @ CDRInfo
Bolj natančna testa boš po moje težko dobil. Pekača sicer temeljita na različnih čipsetih, pa vendar v praksi bistvenih razlik med njima po mojem ni.
NEC 3520A @ CDRInfo
Bolj natančna testa boš po moje težko dobil. Pekača sicer temeljita na različnih čipsetih, pa vendar v praksi bistvenih razlik med njima po mojem ni.
schurda ::
Quikee: enkrat si napisal, če ima kdo še kakšno željo. Ja, Maxell001 iz 4x na 8x ali celo 12x. Bi se dalo? Thnx!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Ja bom probal ko nabavim medije. =) Sicer ze je firmware za MAXELL001 @8x... ampak tisto sem naredil tak na blef.. ker nisem mel medijev da bi testiral.. rezultati pa niso bli dobri.
Zgodovina sprememb…
schurda ::
Je že kje? Na netu, ali samo v tvojem arhivu? Zaenkrat kaže meni samo možnost 4x.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
A nee shiiit... zaj vijim da sem napako naredo ko sem pospesil MAXELL001 @8x... jaooo
Zdaj bi moglo delat... tukaj dobis V3 Extreme Release 2 (kao) - MAXELL 001 @ 8x: klik
Zdaj bi moglo delat... tukaj dobis V3 Extreme Release 2 (kao) - MAXELL 001 @ 8x: klik
Zgodovina sprememb…
cbelica ::
sem ga jst sprobal, pa nea dela... ce hoces ti poslem...
*.edit ups, si me prehitel quikee
*.edit ups, si me prehitel quikee
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cbelica ()
cbelca: hehe ja.. se dobro da sem sel se 1x pogledat da sem vido napako ko sn jo naredo =) Jao..
No zdaj bi moralo bit boljse... uporabil pa sem strategije od YUDEN000T01.
No zdaj bi moralo bit boljse... uporabil pa sem strategije od YUDEN000T01.
Kupil sem LG GSA-4163 in paket Verbatim 25 kosov DVD+R 8×. DVD-je v BOFu za 3390 SIT (najceneje so v JAE po 2800 SIT), DVD pa v Comtronu v LJ.
Danes sem zapekel 1 DVD, napisalo je, da ga lahko zapeče z 12× hitrostjo, sem ga zapekel pa je vse skupaj delalo 7 minut in 10 sekund za 4224 MB podatkov. Na netu sem gledal in videl, da ta LG piše z 12× hitrostjo 6 minut in 45 sekund. Sedaj me zanima ali tu štejejo tudi lead-in, lead-out ali samo peko? Če štejejo vse, zakaj pri meni peče počasneje?
Enota je zelo tiha, tako med branjem kot med pisanjem, narejena je decembra 2004 in ima že naložen firmware A101.
LP
Danes sem zapekel 1 DVD, napisalo je, da ga lahko zapeče z 12× hitrostjo, sem ga zapekel pa je vse skupaj delalo 7 minut in 10 sekund za 4224 MB podatkov. Na netu sem gledal in videl, da ta LG piše z 12× hitrostjo 6 minut in 45 sekund. Sedaj me zanima ali tu štejejo tudi lead-in, lead-out ali samo peko? Če štejejo vse, zakaj pri meni peče počasneje?
Enota je zelo tiha, tako med branjem kot med pisanjem, narejena je decembra 2004 in ima že naložen firmware A101.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 28226 (13985) | GrimReaper |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 99380 (28482) | pingo76 |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28111 (13062) | e-marko |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2387 (1678) | dean444 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8024 (5607) | AtaStrumf |