» »

Še en način kje uporabiti WD 40

Še en način kje uporabiti WD 40

««
5 / 11
»»

hokuto ::

Thomas, še tretjič (malo si me razočaral, nisem mislil, da rabiš toliko dodatnih pojasnil) : jaz sem samo izpostavil dvoje nasprotujočih si izjav istega osebka (=tebe) in s tem pokazal na njegovo (=tvojo) manipulativnost, ali če hočeš nedoslednost. Jaz se s tabo sploh nisem pogovarjal kakšno je dejansko stanje demokracije v Sloveniji, ker ti očitno sploh ni jasno kaj je demokracija, za katero je dovolj, da ima ljudstvo možnost menjati oblast kadar se samo tako odloči, ni pa treba, da se v, od tebe ali koga drugega postavljenem, roku ta zamenjava tudi izvrši (kdo pa naj bi bil tisti vrhovni razsodnik, ki bi merodajno določil kdaj je ta rok potečen in kaj naj bi se zgodilo enkrat ko je ta rok potečen, ljudstvo pa spet izvoli iste? "Volite kogarkoli ampak, če boste volili iste, bomo volitve razveljavili" ?!? Kakršenkoli poseg v rezultat volitev bi bil šele res nedemokratičen). Če bi bilo po tvoje, bi bila kakšna banana republika, kjer z raznimi državnimi udari, protiudari in kaj vem čim še, vsaki dve leti menjajo oblast, bolj demokratična, pa seveda ni. Čisto mimogrede... vse stranke, ki so trenutno v parlamentu razen SNS in SMS, so že bile na oblasti (pa ne samo v tistih spotakljivih šestih mesecih). Ampak seveda, ko človek za priznavanje demokracije postavi pogoj, da mora biti po njegovo, postavi praktično neizvršljiv pogoj in ga razumni ljudje ne morejo resno jemati. Še posebej, ko potem za nameček začne naštevati načine kako zmanipulirati, da bo njegova izbira čimbolj profitirala. Demokrat par excellence :\.


Trdim: visoki funkcionarji LDSa in ZLSDa kradejo na veliko, goljufajo državljane republike Slovenije a ne sedijo. TO JE problem. Že samo zato si ne zaslužijo tretjega mandata.

Drejc trditve nujno potrebujejo argumente, dokaze, drugače so samo insinuacije in te, kot sem že omenil, razen političnim oportunistom in, morda se ti bo zdelo paradoksalno, samim izvršiteljem morebitnih nepravilnosti, ne koristijo nobenemu. Namreč z neprestanimi insinuacijami teža tovrstnih obtožb devalvira - če jaz vsak dan vpijem, da me nekdo skuša ubiti, mi bo najprej verjelo eno določeno število ljudi (odvisno od moje kredibilnosti pač), ki pa se bo z mojim vsakodnevnim ponavljanjem tega brez dokazov, zmanjševalo do te mere, da tudi, ko bom čez čas morda res imel dokaze, ne bom več resno jeman. Poskusi malo premisliti in tudi sam lahko ugotoviš, da volilci sedaj vladajočih strank prav tako želijo v vladi poštene ljudi, kot volilci opozicije, ker kraje in nepravilnosti enako škodijo državljanom ne glede na to katero kratico so obkrožili na volilnem listku. Vsem nam je v interesu, da se lopovi odkrijejo in kaznujejo in prepričan sem, da noben volilec recimo LDS-a, ne bi zagovarjal dokazano skorumpiranega funkcionarja te stranke samo zato, ker je volil njegovo stranko - nima prav nobenega interesa, da bi ga. To so resne stvari in se jih ne da kar po gostilniško "saj se ve" rešiti, zgolj pavšalne obsodbe pa odbijajo racionalne volilce in le na kratek rok pritegnejo bolj emocionalne - na njih ne moreš graditi političnega uspeha, sploh pa ne dolgoročnega. Še manj pa uspešnosti države, saj z njimi samo slabšaš ozračje - ljudje so zlovoljni in demotivirani, "domnevna" vsesplošna korupcija pa je priročen izgovor za vsakršen neuspeh in pravih problemov se niti ne išče več, kaj šele odpravlja, saj itak vsi vemo, da je za vse kriva korupcija, a ne. V glavnem nič pozitivnega se ne producira (samo) z negativizmom, opozicija pa nas ves časa zasipa prav s slednjim in čeprav bi moralo biti obratno, je očitno meni zaradi tega bolj žal kot pa podpornikom opozicije.

jype ::

Kot jaz tudi vi radi slikovito pretiravate. Ampak jaz se ne strinjam s pogledi NSi in ker dvomim, da jih bodo do volitev temeljito spremenili, bom pac volil za koga drugega, ce se bo tisti drugi izkazal s cim, zaradi cesar bi bilo smiselno ga volit. Ce mi noben (in do zdaj mi, kot receno, se ni) ne bo povedal zakaj naj ga volim, ne bom volil nikogar.

Nikoli v zivljenju (no, priloznosti res ni bilo veliko - sem se mlad) se nisem volil za LDS. Ceprav sem abstinent me kratica prevec spominja na LSD :) Pa salo na stran - po moje si ne zasluzijo takega deleza oblasti. Marsikaj so naredili prav, marsikaj narobe, marsicesa pa najbrz ne bomo nikoli izvedeli (in ta del me najbolj skrbi, ker zagotovo ne spada pod "prav"). Ampak ker so stranke iz opozicije za moj okus malo prevec naivne, menim, da si se mesta v opoziciji ne zasluzijo.

No, NSi se mi zdi da sem ne spada, oni ze zdijo kot cisto kompetenten nasprotnik pozicije, ampak se z njimi pac ne strinjam. Prebral sem njihov program in je smiseln, a njihovi nastopi kjer izrazajo svoje mnenje o takih in drugacnih vprasanjih odraza drugacen odnos do teh vprasanj, kot bi ga pricakoval glede na program. Ampak ker so politiki jim to oprostim.

Upam, da se bo pojavila kaka resna stranka s clovekom, ki bo malo manj nakladal kot kaksen direktor in malo vec kot kak inzenir. Povedal kako bo popravil drzavo, ne pa samo pljuval po eni ali drugi strani ali pa tezil z "mi vemo kaj delamo, ker mamo izkusnje".

Thomas ::

> ker ti očitno sploh ni jasno kaj je demokracija, za katero je dovolj, da ima ljudstvo možnost menjati oblast kadar se samo tako odloči, ni pa treba, da se v, od tebe ali koga drugega postavljenem, roku ta zamenjava tudi izvrši

Če bi recimo imeli spodobno gospodarsko rast vseh teh 10+ let, bi bilo normalno, da ljudstvo ne izkoristi možnosti zamenjati vprežnega konja.

Ker pa ni tako, mora biti nek drug faktor odzadaj. Inercija s prejšnjega sistema, osebek hokuto.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas: ali pa nestrinjanje vecine prebivalstva z nekaterimi idejami opozicije?

Mogoce pa Slovenci nismo tako butasti kot zgledamo, ampak zgolj previdni. Kot je ze nekdo omenil: stanje se lahko izboljsa za nekaj %, a hkrati se lahko tudi bistveno poslabsa. Glede na to da se stanje pocasi izboljsuje, bi jaz, ce bi bil pragmatik, pustil oblast, da ostane, ker bi se pocutil razmeroma varno.

Ce menite, da se stanje ne izboljsuje, lahko uporabite lastno mentaliteto se na sebi: prav vam je, da ste revezi, kaj pa nic ne naredite za to, da bi bilo bolje.

Jst ::

Se strinjam kar je napisal jype. Meni gre na bolje. Z vsakim dnevom vidim več možnosti. Pa še 5 k sit (oz. nekaj takšnega) večje plače dobimo po novi direktivi za august.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Soon ::

Mogoce pa Slovenci nismo tako butasti kot zgledamo, ampak zgolj previdni. Kot je ze nekdo omenil: stanje se lahko izboljsa za nekaj %, a hkrati se lahko tudi bistveno poslabsa. Glede na to da se stanje pocasi izboljsuje, bi jaz, ce bi bil pragmatik, pustil oblast, da ostane, ker bi se pocutil razmeroma varno.

Po Cankarju : HLAPCI .....

Jst ::

Ko sem prebral Cankarjeve Hlapce - kjer pravi, da smo slovenci narod hlapcev - sem se odločil: "Jaz pa ne!"
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jype ::

Po Heglu: racionalni.
Po jedrski fiziki: prazen prostor.
Po Zenu: krompir.

Kaksno vezo ima to z odlocanjem kdo bo vodil drzavo, ne vem. Vem pa, da gre tudi meni na bolje in da sem pac sprejel pravila igre v sodobni drzavi, ki se mi ne zdi optimalna, se mi pa zdi zadostna.

Thomas ::

Ko gre meni na bolje (ali slabše) to jemljem samo kot svojo zaslugo. (Tudi tistih ki so z mano neposredno v čolnu, se razume.) Da ima ali bi lahko imela ali naj bi imela pa država kaj pri tem, pa bolj težko. Pa bodi ta ali ona oblast, to je povsem terciarno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Torej, z zagotovitvijo sprememb na oblasti vsaj vsakih 12 let, bi jest rad nekaj naredil za državo.

Da bo država kaj zame, na to se ne zanašam. Ne v enem, ne v drugem primeru.

Niti, če bi bila Amerika moja država, tega ne bi pričakoval, da se razumemo. Be real!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Strinjam se z vsem, tudi s potrebo po menjavi oblasti, zal pa ne vidim nikogar, ki bi se lahko kompetentno lotil posla, ki ga zdaj solidno opravljajo tisti, ki ga ze zadnjih umm, 12 let, se mi zdi. Ce se komu zdi da ga ne opravljajo solidno, lahko svoj glas podari komu, za katerega meni, da je sposobnejsi. Jaz jih ne poznam, obstojeca oblast pa tudi menim, da ne zasluzi mojega glasu. Skoda.

Opozicijo smo ze videli pomesano med oblast, ali pa kar na oblasti, pa ne morem rect, da so se kaj prida izkazali. Skoda, ker sicer bi imeli koga, ki bi lahko zamenjali te, ki nam vladajo zdaj.

Seveda obstaja vse polno izgovorov in podtikovanj in morda tudi kaksna resnica, kaj vse je slo narobe, da se opozicija ni mogla izkazat, a konec koncev je to irelevantno, ker se tudi tam, kjer bi se brez tezav lahko, niso izkazali.

M-man ::

Od kar me ni bilo je debata očitno zašla povsem v politične vode tako, da se mi niti brati ne ljubi vsega.

Sem pa ponovno srečal nekaj ekonomskih cvetk in, kar je zanimivo, dobil le en številčni poizkus nasprotovanja koalicijski trditvam, da nam gre povsem dobro. Kot prvo se strinjam z davidsom, da brezposelnost ne upravičuje visokih rasti v gospodarstvu, vendar bi se tudi temu dalo oporekati. Visoko rast imajo nekatere članice predvsem na račun inflacije, ki pa se lahko zaradi vpliva na stabilnost gospodarstva, kaže v politiki zaposlovanja. Vendar pa obstaja še ena povsem upravičena razlaga za izjavo Ropa. Države, ki jih omenja opozicija, so izrazito zaostale v gospodarstvu in je njihova rast v precejšnji meri še vedno posledica modernizacije in optimizacije industrijskih obratov,rezultat tega pa je odpuščanje.

Nekateri (Luka Veliki) pa se iz preteklih odgovorov in tudi same interpelacije še vedno niste naučili, da je primerjanje Slovenije z drugimi državami neučinkovito in zavajajoče. Zakaj imajo v ZDA višjo rast, smo v neki drugi (ekonomski) temi že razpravljali. Kot prvo imajo rast zaradi vojaških posegov, posledica katerega pa je zvišana državna poraba, večanje deficita in s tem zadolževanja države itd. Ta povečana državna poraba pa je v preteklih mesecih pripeljala do inflacije, ki že kliče po zvišanju obrestnih mer. Omeniti velja, da bodo ZDA ta dolg morale vrniti, kar pa bo zelo obremenilo gospodarstvo v prihodnosti, da ne omenjam učinke izrivanja itd. Pri taki politiki pa odigra veliko vlogo tudi položaj delavcev v ZDA. Glede na trošenje v vojaški industriji bi ZDA morale imeti bistveno višjo inflacijo, vendar zaradi šibke moči sindikatov zaposleni kljub zvišani produktivnosti ne dosežejo zvišanja plač.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Thomas ::

M-man - tvoji posti dobesedno cvetijo!

Sem ubral par najbolj duhtečih cvetličic:

> Od kar me ni bilo je debata očitno zašla povsem v politične vode tako, da se mi niti brati ne ljubi vsega.

A to ni bila politična debata od samega začetka? Zdej je pa ušla v politične vode? Čudo veliko!

> Kot prvo se strinjam z davidsom, da brezposelnost ne upravičuje visokih rasti v gospodarstvu, vendar bi se tudi temu dalo oporekati.

Strinjaš se torej z nečim, čemur bi se dalo oporekati?

> je primerjanje Slovenije z drugimi državami neučinkovito in zavajajoče.

Slovenija edinstvena in enkratna in neponovljiva! Blagor tebi!

> Alea Lacta Est

Kocka je mlečna?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

M-man ::

V začetku je šlo predvsem za debato o upravičenosti interpelacije in o resničnosti trditev opozicije.

Strinjam se s tem, vendar bi se dalo temu oporekati – DA. Ob normalnih pogojih pač davidsova opredelitev drži, vendar gre tu za izredne razmere in bi se dalo to tudi pojasniti.

Slovenijo je pač zelo težko primerjati z drugimi državami, vendar pa to ne velja samo za našo državo.

Ja in včasih kocka je padla, včasih pa niti ne. Upam, da bo spet začela.:D Nekam pozno si opazil, Tomas.:D

EDIT: Vse zanikam.:\
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M-man ()

Thomas ::

No, vsekakor sem opazil pred tabo.

Ker ti bi poravil že prej, če bi vedel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Caligula ::

Ma kaj jokas? Sej so po raziskavah javnega mnenja neki blizu. Pa enkrat so kao ze zmagali na volitvah ane?
Pejt ljudem razlozit, da ce ne volijo opozicije ze samo zato, da bi volili opozicijo, da pol nimamo demokracije :D

Soon ::

Včeraj sem malo poškilil na "volitve 2004" na popu.
Glede dokazovanj predstavnikov strank ne bom komentiral.

Me pa je presenetil statističen podatek, da smo na zadnjem mestu za Grčijo po prihodku na prebivalca. GOSPODJE - ZADNJI !!!!!!!!
Potek pa so še pokazali graf z rasti cen - PRVI. Plače - trikrat manjše od nemških. Grki
nas šišajo za 30 %.
Ne vem kateri stranki bom namenil svoj glas, pravgotovo pa ne bom dal " zaupnice" sedajnim vladajočim strankam.
lp

borchi ::

soon:

- zadnji med katerimi državami?
- o kakšnem prihodku govoriš?

tule je drugač napisano.

eurostat


drugača pa ne verjemi vsemu kar na pop-tv povejo. sj veš, pop-tv je trobilo lds-a.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Soon ::

Naj bi med članicami EU
Trobilo>:D - se strinjam
Lp

borchi ::

ja, ponavadi je trobilo, ko pa je uporabno za dokazat kako tumasto idejo pa prav pride, ane?

Naj bi med članicami EU

kaj zdej, a med članicami EU al naj bi bilo med članicami EU? težko me boš prepričal, da nas je latvija šišnala. je pa res, da nekatere to ni težko prepričat. tistim pol župnik prišepne katero številko naj obrožijo, ker bol slabo berejo.

tu je en velik problem ko folk gleda pop-tv. namreč vedno v forum pridejo s takimi forami. naj bi bilo, slišalo se je kot, nekako ....
l'jga

borchi ::

aja, pa vaša slovaška zgodba o uspehu. naj nekdo od vas, ki bere, pogleda, kako se je spremenil njihov bdp kot index EU25=100.

npr. tule:

bdppc 2002/2003
l'jga

Soon ::

Prikazan je bil osebni dohodek na prebivalca - tudi g. Rop temu ni oporekal.
Glede Latvije, Ukrajine se strinjam, ampak se jaz s temi državami ne bi primerjal oz. tolažil.
Pa še to: odkod pa si ti tako natačno informiran. Kateri so ti tako "objektivni mediji" ali cajtnki v Sloveniji katerim gre zaupati ?
Lp

Caligula ::

Soon, s kom pa bi nas ti primerjal?
Z Nemcijo? Svico? Luksemburgom?
Sej lepo to sam bodi realen. Enkrat ja sam po 14 letih izven juge pa mislim, da mate nekateri hudo nerealna pricakovanja.
Na osnovi cesa? A mamo naravna bogastva v smislu surovin? A smo iz juge prisli z kakimi hudimi prednostmi v tehnologiji pred ostalim svetom?

Prsli smo iz nikoder, izgubili smo glavni trg-jugo,... zdaj bi se pa tu po dobrih 10 letih vecina ze rada primerjala z Svico, VB,...
Tudi to ti pove nekaj o tem koliko smo napredovali. Vidis, v LAtviji, na Ceskem,.. ni tako samoumevno kot pri nas, da bi se primerjali s tako razvitimi drzavami. Tudi to ti pove, da smo bolj napredovali. Ker smo tudi mentalno ze na robu najbolj razvitih in se tam pricakujemo.

borchi ::

Prikazan je bil osebni dohodek na prebivalca - tudi g. Rop temu ni oporekal.

se mi ne da... res ne. mal si poglej kako ekonomisti zapišejo bdp. pa bi ti moralo bit jasno. upam vsaj.

Pa še to: odkod pa si ti tako natačno informiran.

js nisem natančno informiran. številke so številke. razmeroma lahko jih je dobit. če pa pustiš, da jih nekdo za tebe interpretira (sploh če pustiš, da jih nekdo narobe interpretira) pa kr sebi pripiši vse lapsuse.
l'jga

Soon ::

Caligula: Ne zamerit : na koncu pa je svizec čokolado zavil >:D l.... Latvija, Česka pod rusko "roko". Če smo mi prišli od nule, odkod pa je potem prišla Latvija, Česka, Polska ..
Napredek je bil dosežen in normalno je, da se moramo primerjati z vrhom.
Ko smo se osamosvojili so gospodje "zatrjevali", da smo 10-15 let za evropo. Danes trdijo enako. Čez 20 let bodo trdili enako ...
Lp

Caligula ::

Soon, torej ti to pove, da so drzave s katerimi bi morali biti primerljivi Latvija, Ceska,.. in mi smo pred njimi.
Kar se tice najboljsih-mi se se ne moremo primerjat z njimi. Lahko pa si jih zadamo za cilj za dohitet pa prehitet.

Kar se tice razlik med nami pa njimi.....
Zakon stevilk je pac na njihovi strani. To je enako kot gap med revnimi in bogatimi.
Tud ce bogai rastejo po manjsih stopnjah, revni pa po vecjih, se razlika med njimi povecuje.
Dobro je ze, da se nam to ne dogaja-da bi nam uhajali.

Sploh glede na to kar sem ze omenil-da nimamo nekih mocnih gospodarskih predispozicij-ekonomij obsega, nadnacionalk, poceni delovne sile,..

Skratka dobro je ze, da se kao sploh priblizujemo. Bi pa mogli rast zivalsko hitro, da bi jih hitro dohitevali. Sploh je pa to tezko, ce si recimo tako resno gospodarsko odvisen od prav teh drzav. Recimo Nemcije. Ker ce gre slabo njim, se to zrcali tudi na nas....

Je pa lepo, ce-pa ceprav malo naivno-verjames, da bo pa kr ena stranka to vse spremenila. Lepo je ce ma clovek zaupanje v kaj. Sam mal skoda je, ce so to politicne stranke.

AndrejS ::

Zakaj bi se primerjali z najslabšimi. To lahko govorijo samo nesposobni politiki. Primerjati se moremo z najboljšimi, da bomo še boljši, ampak s to rdečo politiko težko. Kaj bi bilo če bi se Gorenje primerjalo z nekimi ruskimi pralnimi stroji, in bi bilo zadovoljno s tem kar imajo. In zakaj se ne bi primerjali z Nemčijo. Samostojni smo že 13 let. Če pa pogledamo Nemčijo, ki je bila po vojni samo ruševina, in kje je sedaj ? Tisti ki se radi primerjate z najslabšimi pa lahko kr spokate nekam v Srbijo ali Latvijo ali kaj temu podobnega, pa sem tam hvalite da niste na zadnjem mestu ampak predzadnjem...

Caligula ::

AndrejS, ocitno je, da o ekonomiji nimas pojma, da pac custveno nekaj nabijas,.. ravno takih nobena drzava ne rabi. Rabijo pa take politiki za svoje populisticne marnje.

Nemcija je v okviru MArsalovega plana dobivala ogromno denarja, po vojni je bilo vse v rusevinah kar, ce zdruzis z dovolj denarja pomeni ,da se bo gradilo vse na novo kar pomeni ,da bo celotna infrastrkuktura najmodernejsa. Tako je bilo tudi na japonskem po jedrskih eksplozijah.
Nap pa nekih gor denarja ni dal nihce.

In denar pa izgradnja po vojni pomeni zagotovljena delovna mesta in rast,...

Uuuuu. Mi smo samostojni ze celih 14 let 8-O
Pokazi mi drzavo, ki je z nasim izhodiscem v toliko letih dosegla vec.
Pol pa gobcaj.

Ce bi bil pa ti nek izjemen genij, ki bi tudi po izobrazbi in sposobnostih presekal tiste Nemce,... pol bi ti pa pustil, da gobcas.
Ker pa pricakujes da tebi vsemu povprecnemu drzava podari mocnejso drzavo,.. od takih, ki jim je bilo dano vec in prijetnejse okoliscine v smilsu rasti, ti pa tud bog ne more pomagat. Kaka stranka pa se manj.

Mislim od kje se privlece folk, ki nima pojma o zgodovini, ekonomiji,... pol majo pa jajca nabijat kako bi mi po 14 letih mogli ujet pa premagat vse,...
Pa brez vsega. Mislm resno. Kaj ma Slovenija tazga, da bi nam dal tako rast?
Genetsko mutiran folk v smislu genijev? Nafto? Tehnologije? Zlato?

14 let. To ni za drzavo nic. Pa se enkrat. Nase gospodarstvo je takrat cez noc ostalo brez glavnega trga. Pa se nismo sesuli.
Pol pa tukaj kmetujte kako bi mi mogli bit Svica. Pol si ti totalni motoricno idiot, ker se pri 15 letih po moci nisi mogel primerjat z 25 letnim sportnikom.

Mislim resno-kaj je tvoje podrocje? Kaka knjizevnost? Teologija?

M-man ::

Češka, Slovaška, Estonija itd. so imele bistveno prednost pred nami, ker NISO izgubile trga. Njihovi trgi (Rusija) so bili enaki kot pred osamosvojitvijo, pohod na zahodni trg pa ni potekal pod pritiski.

Sedaj pa še nekaj zgodovinskih podukov. Zakaj se je Nemčija hitro razvila po vojni, je vzrok v tedanjih političnih razmerah. Zahodni del je veljal za prvo bolno linijo na meji z vršavskim paktom, zato so takoj po vojni sledile ogromne finančne injekcije, pomoč – Marshallov plan itd. Če pa pogledamo razvoj vzhodnega dela, pa vidimo, da je potekal bolj naravno in v smeri SZ. Njihova razvitost je bila v letu 89 taka ali pa še celo slabša kot naša. Po združitvi je sledila pomoč zahodnega dela, posodobitve ipd. Dejstvo pa je, da si prej 40 let razdeljena dela Nemčije še sedaj nista enaka.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

borchi ::

andrejS: v nemčijo je po vojni prišlo toliko denarja, da je tvoj primer smešen.

glede gorenja. nimaš pojma, a? če ne bi bilo velenje tako rdeče kot je, gorenja ne bi bilo več. folk je v velenju dajal dnevne plače (pazi množina), da ni gorenje potonlo. seveda "prostovoljno".

sicer pa glavno vprašanje ni a nam gre dobro al katastrofalno. vprašanje pred volitvami je ali je opozicija sposobna izboljšat stanje.

zdej je neka smešna predpostavka, da so oni tega sposobni, čeprav niso niti ene pametne še povedali kako se bojo tega lotli. samo nekaj piskajo in stokajo. zgleda, da jim resno delo nekak ne leži. je lažje tako. aja, btw, kaj dela njihova vlada v senci. ker baje tisto ni bil samo predvolilni "stunt". al še vedno izbirajo med tisoči in tisoči strokovnjakov?
l'jga

Caligula ::

Mi bi morali biti po vseh logicnih pravilih sibkejsi kot vzhodni del Nemcije. Pa nismo. Oni so se zdruzli z izjemno razvito drzavo, v zdruzitev je slo ceskoraj 1300 MLRD Evrov!
Pa so vsi bogi na vzhodu pa se celo Nemcijo sibijo. Pa majo trg, nadnacionalke, tehnologije,... v Nemciji pa jim ne pomaga dost.

Sam kaj ces. Vedno se bo najdu kak cepec k mu bo oblast kriva, da ni cez noc v Luksemburgu :\
Tud ti AndrejS-ti ne rabis stranke. Ti rabis:
1. a clue
2. Santa Claus

Tisto o brain nima smisla omenjat ;(

Samo kako je lahk kaksn folk tko clueless ;((
To je tak folk k si predstavla, da se ce je vs nesposoben, da bi mogu met isto placo kot najbolj sposobni managerji.
Ker je to ja samoumevno.

Folk kje vi zivite? A vam ni jasno, da ste tko razvajeni ratal v 10 letih lih, ker nam gre relativno dobro?
A se kak Hrvat pizdi, ker ekonomsko niso na nivoju Svice?

Od kje vam take posplositve? Ze v EU ma vsaka drzava drugacno zgodovino pa faktore. Na Nemcijo se sploh ne da gledat kokr na Francijo, na Italijo tud ne,..

Edino kar je pri vsem res je, da mi nismo meli nic. Nic kar bi bola neka konkurencna prednost. Nismo meli trgov. Nimamo ekonomij obsega ne kake apuscine iz kakih uspesnih casov v zgodovini, bili smo udelezeni v vseh vojnah v regiji v zadnjih 100 letih, sele na koncu v zadnjih letih sploh lahko svobodno delujemo in se postavljamo na noge, vecina tujcev ko pride sem samo buli kako dobro je vse,.. koncno smo od EU nekaj denarja celo dobivali pa se tega je konec, ker smo PREVEC razviti za pomoc...

Tistim papkom, ki pa mislijo al pa tud prevec verjamejo politikom, da bi mi moigli v 15 letih po osamosvojitvi ujet Nemcijo,...
Ja sej bi jo, ce bi Nemcija mirovala. Samo cel svet gre naprej. In mi mormo nadproporcionalno napredovat, ce hocemo lovit najboljse.
In en nacinov je, da vi trotli namest da pisete neumnosti grete nekaj studirat tko, da se clo res kej naucite, in pol delate tko kot je treba v sluzbah. Pa se to je dolgotrajen proces. Jokat pa cakat, da vam drugi vse neki na pladnju prnesejo je pa butasto pa otrocje.

Mislm kdo si ti, da si zasluzis neko naddrzavo, ki prehiteva cel svet? In kaj si naredil, da bi to omogocil? Get a clue!
Ce bi mel same take trotle, ki skos sam jokajo pa piskajo bi bli ze v zgodovini bankrotiranih dezelic.

Folk, mi kotiramo med 30 drzav med vsemi na svetu, ki nudijo najbolj ugodno zivljenje. In pocasi rastemo. In to pomeni, da prehitevamo samo se najbolj razvite drzave na svetu. Se nedolgo nazaj smo bli pa skoraj v tretjem svetu. Sam predvsem mladi tukaj nimajo pojma o teh receh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Soon ::

Zdaj ga pa že serjete, pa še žalite.
Zelo podkovani v ekonomiji in zgodovini itd so napisali; in sedaj spoštovani udeleženci foruma se priklonite in kimajte - nemaš pravo glasanja - bilo je povedano. Če pa že imaš "slučajno" drugačen pogled na situacijo - Bedak , motorični idiot.
Česka, Slovaška in celo LATVIJA pred nami ???? >:D . Finančne injekcije, pomoči - niso dobrodelne, ampak tudi zadolževanje države.

Lp

borchi ::

Česka, Slovaška in celo LATVIJA pred nami ????

to si ti rekel! v famoznem "GOSPODJE - ZADNJI!!! v EU" ta retorika me ful spominja priljubljenega doktorja.

tiste pomoči nemčiji pa so bile politične. če bi nemčija po vojni samo kihnala bi prileteli bombniki in bi odvrgli ŠE dolarjev! in če bi pojokali, da nekak ne morejo financirat stroškov posojil, bi spet prileteli bombniki in odvrgli, ja uganu si, money!
l'jga

Caligula ::

Mi smo v regiji in med drzavami, ki izhajajo iz enakih in pa zgodovinsko vsaj pred vojno precej boljsih gospodarskih stanj (Ceska),... prvi.
Imejte razlicna mnenja, samo kadar jih argumentirate tega ne poskusajte delat z neumnostmi. Zgodovina, ekonomija,...pravijo eno.

Opozicija sploh ni niti enkrat konkretno povedala kaj bi naredili in kako. In ce pol folk na pamet bluzi ,da bi bli pa ti ful boljsi,... ja fantje, pol ste pac hudo podvrzeni sugestiji. In kot ze omenjeno-folk, ki se poiztoveti z strankami ponavadi ni ravno najbolj bister ne najbolj karakterno mocan.

Aja se par zgodovinskih dejstev-ZDA so v vojno vztopile tudi, ker so morali zaradi svojih interesov. Tudi financnih. Takrat je vecina zaveznic bila njihova dolznica in ce bi Hitler zmagal tega denarja nebi nikoli dobili.

In tudi Nemcija-je bilo treba poskrbet, da rata zdrava in mocna, da lahko enkrat vse to vrne. Ker se tako te stvari dela.
In ni blo sanse, da bi pri tem odnehali nekje na pol poti. Prav tkao kakor jim je to neljubo pri Iraqu. Ker hocejo denar nazaj.
In to so politicno ekonomske racunice. In tudi v taki racunicah Slovenija ne obstaja. Ker nima trga, nafte,... nic.
Poljska recimo je v absolutni prednosti pred nami ko gre za karkoli-ker imajo 40 milijonski trg.
Mi pac ne. Pa smo vseeno pred njimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Soon ::

Caligula: Saj ne govorim o politični opredelitvi

Kmečko vprašanje:

Si zadovoljen s plačo, z možnostjo napredovanja, nakupom stanovanja, standarom...
Ko boš odgovarjal, ne filozofiraj !

Boli me k>:D za druge države. Živim v Sloveniji in zaposlen sem pa od samosvojitve naprej. Statistika gor dol - men se ne pozna na tošlju oz. standardu.
Zared mene grejo skupaj v hlev tud LDS + SDS + NSI sam , da bo "še bolje" !!!!.
Lp

M-man ::

Soon, ne vem, kaj si hotel v prejšnjem komentarju glede zgodovine povedati, ampak nismo mi, ki študiramo take zadeve krivi, da se pojavijo nekateri, ki nimajo pojma in podajajo neke pavšalne ocen. Mislim, da je še osnovnošolčkom jasno, zakaj je Nemčija hitro napredovala. Vse se da izpeljati iz nekaj malega znanja in logiko.

Evo pa smo spet tam kjer ni muh. Sem že enkrat povedal: ne spet bolje, več, katastrofa itd. Številke, številke... Pa opredeli kaj želiš, Soon, kaj hudiča ti ni všeč. OK recimo, da je vse kar želiš, da bi nam šlo bolje. Če v teh štirih letih nisi ugotovil, da nam gre na bolje, ti ni pomoči.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

borchi ::

zaposlen sem pa od samosvojitve naprej. Statistika gor dol - men se ne pozna na tošlju oz. standardu.

pa nisi niti enkrat pomislu, da pač nisi preveč sposobn? sicer s tem ni nič narobe, samo ko bo pa janša začel zmanjševat revščino na njegov način boš pa resno v dreku!
l'jga

Soon ::

pa nisi niti enkrat pomislu, da pač nisi preveč sposobn

Ti pa si sposoben, da iz mojih komentarjev sklepaš, da nisem nič dosegel. Se mogoče osebno
poznava ???
M-man - 4 leta nazaj si bil star 17 let. In ti men praviš, da nevem kaj hočem.
Zadevo vama ni potrebno komentirat, sta itak nad menoj nekaj svetlobnih let.
Lep pozdrav

M-man ::

Večina se bo strinjala, da starost ne pove ali veš kaj hočeš ali ne. Jaz edino razlaga za to, da nekateri niste zadovoljni s sedanjim položajem Slovenije, najdem v oboževanju predosamosvojitvenega obdobja. S tem mislim predvsem na utopična pričakovanja, da bo Slovenija obdržala vse dobre stvari iz Jugoslavije ter ekstremno napredovala.

O tem, da ti država ne bo dala stanovanje, višje plače itd. smo že razčistili. Vsak ima možnost izobraževanja in napredovanja. Če nekdo ni zadovoljen s trenutno plačo in predvideva, da si zasluži višji položaj, ima proste roke, da da odpoved in si poišče novo zaposlitev. V primeru upravičenega zaupanja v lastne sposobnosti, bo zlahka našel boljšo zaposlitev, višjo plačo, stanovanje... Kot je že nekdo omenil: Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

M-man ::

Nekateri skušamo na podlagi resničnih dejstev dokazati, da nam gre dobro, vendar se srečujemo s še eno značilnostjo Slovencev. Kot je pred nekaj meseci v CD-ju povsem upravičeno dejal Mencinger: Slovenci ne bomo nikoli zadovoljni. Ni nam bilo všeč v Avstro-ogrski, v kraljevini SHS, pod fašisti in nacisti, v Jugoslaviji, nismo zadovoljni s samostojnostjo in ne bomo srečni niti v EU. Taki smo in taki bomo, edina razlika s preteklostjo je, da se sedaj obtožujemo med sabo, prej pa so bili za vse krivi drugi.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Caligula ::

No ja, ce se gre samo za dober obcutek, vas moram razocarat. Studije itak nakazujejo ,da je folk konstantno enako srecen oz nesrecen. So neka konstantna razmerja neglede na financni polozaj,... izstopa le res prava revscina,..

Skratka folk je genetsko narejen tko ,da skos cuti tisto neko "srednjo zalost" :D

Pa stvari niso lih od vlad odvisne.
V VB je 82% zensk med 35 pa 48 letom nesrecnih.
Majo obcutel ,da so dosegle manj kot so hotle, niso zadovoljne s partnerjem, ivljenjem in pa ja-svojimi postavami,...

A ni to zalostno? 82% zensk nesrecnih?
Pa majo standard pa vse zivo.
Skratka ne prcakovat, da vas bojo stevilke osrecle pa politika,..

Kar se tice ekonomije pa glede na zgodovino, nam gre dobro. Sem mislil, da debatiramo o tem.
Subjektivni obcutki so pa odvisne od vsega zivega. Dajmo to locit gospodje.

1. stvar, ki ti bo pomagala do boljsega obcutka je, da odf,... racunanje na politiko, da bo kaj naredila zate. ZAcni gledat za boljsimi sluzbami. V tujini je to nomalno.

Meni osebno ni nic problem, ker z nekaterimi znanji, ki jih imam pac nimam tezav. Pri meni je bolj, da se mi ne da veliko delat, ker mi pac ni treba pa se stroske mam nizke...

Skratka spet-osebno smo vsi drugacni in o teh stvareh pol nima smisla debatirat. Jaz sem zadovoljen s praznimi al pa polnimi zepi-ker pac res eksistencielno nisem ogrozen.

Samo kadar se pogovarjamo o takih stvareh jaz izhajam iz ekonomije. To je nek standard. Merljiv, malo tudi obcuten...
Osebni obcutki pa so popolnoam druga zgodba.

Keyser Soze ::

Hm, kam vse pripelje WD. Jaz sem za to da ga ukinemo. Saj povzroča razdor v skupnosti in obračunavanja med posamezniki.:\

EssEncE ::

Če bi bil kak Mrkaić minister, bi morali biti še laikom jasno, da bi nam šlo bolje.:)

Caligula ::

Ne vem od kje tebi to?
On je pac eden od ekonomistov. In precej skrajen in za moje pojme prevec populisticen. Stvari, ki jih je predlagal niso dobro prilagojene lokalnim potrebam in situaciji.

In clovek ima -kot recimo Kovac-prevec rad samopromocijo.

In on je verjetno nekako tako-precej slabsi ekonomist kot si mislis ti, pa verjetno tudi boljsi kot si mislim jaz.
Da pa bi bilo samoumevno, da bi bil on dober minister? Dalec od tega. Od kje taki zakljucki?

Meni je bil Lahovnik osebno izjemno antipaticen, ker sem ga mel moznost videt v par konkretnih situacijah na EF, kjer je sam izbral opcijo, da bo kreten in se postavil na stran, ki ni delovala po kljucu fer playa ampakkljucu samozascite,.. in je od takrat zame kot ekonomist in clovek drek.

Pa ocitno niti ni totalni poden od ministra. Skratka kar nekaj sklepat je brezveze. Mozno je, da bi bil dober minister. Cisto mozno. Lahko pa da bi zasral vse. Ker to ni tezko. Saj pravim-pri nas je tezko stvari se izboljsat ko gre za ekonomijo in njeno smer, zasrat se da pa kadarkoli vse.

M-man ::

Glede Mrkaića bi se povsem strinjal s Caligulom. Za primer: laiki verjamejo še Janšu in Bajuku. To pa verjetno pove vse. Če se ne motim, je ob prevzemu oblasti s strani opozicije Mrkaić še celo dobil povabilo tedanje nove vlade in ga zavrnil.

Tako kot je on pameten za vse, je lahko vsak. V knjižnici je neomejeno ekonomskih knjig: nekatere zagovarjajo eno, druge temu nasprotujejo. Poiskati avtorje in dela, ki nasprotujejo ekonomskemu obnašanju Slovenije ni velika genialnost, imeti pa moraš čas. Kolikor sem seznanjen, ga profesorju Mrkaiću ob poučevanju ostaja kar precej.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Olajuwon ::

V opoziciji je en mrkaić... V koaliciji pa so sami Mrkaići:D

Alexius Heristalski ::

Nemcija je v okviru MArsalovega plana dobivala ogromno denarja
Mi bi ga tudi lahko dobili, sam ga idioti komunistični niso hoteli vzeti. Bil je ponujen vsem evropskim državam (no, za Švico dvomim), tudi komunističnim, tako da se ne obešat samo na Nemčijo. LDS&ZLSD pa vemo od kod izhajata, kajne? Aroganca iz pred 60 let je pa tudi ostala.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

M-man ::

Po vojni je prišlo do politične razdelitve celotnega sveta. In ne samo Nemčije. Obstajajo točni sporazumi o dovoljenih procentualnih vplivih na države s strani ZDA in ZSSR. Torej za primer: Romunija 80:20 za SZ, Bolgarija 70:30 za SZ, recimo Avstrija 90:10 za ZDA. Te številke niso točne, vendar pa so kar blizu dejanskih. Za Jugoslavijo je veljalo 50:50 in zato ni smela pretirano vleči ne v eno ne v drugo stran. Nekaj pomoči smo dobili s strani SZ nekaj iz ZDA in živeli povsem lepo, prišlo pa je do napačnega oblikovanja industrije itd.

Vseeno bi mi bilo (in upam, da tudi večini volivcev) tudi če bi bila na oblasti Komunistična partija, če bi bili ekonomski in socialni obeti za prihodnost taki kot so. Če se ne motim, so prav bivši aktivni člani KPJ krvi za naš miren prehod v samostojnost ter stabilen razvoj v zadnjih 14 letih.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

perci ::

Obstajajo točni sporazumi o dovoljenih procentualnih vplivih na države s strani ZDA in ZSSR.

Hum, mas kak link do teh sporazumov?

thramos ::

Obstajajo točni sporazumi o dovoljenih procentualnih vplivih na države s strani ZDA in ZSSR. Torej za primer: Romunija 80:20 za SZ, Bolgarija 70:30 za SZ, recimo Avstrija 90:10 za ZDA. Te številke niso točne, vendar pa so kar blizu dejanskih.


Hehe, kje si pa dobil te "tocne" procentualne vplive? Sej BMK, sam zanima me, kje si ti, k mi ne zgledas glih en od ljudi, ki so si po hladni vojni delil Evropo, najdu te procente.
««
5 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode in nezgode nove vlade (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
905951 (4569) Ziga Dolhar
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027357 (17396) iration
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438777 (6640) drejc
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127879 (5983) BigWhale
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745208 (4106) Thomas

Več podobnih tem