Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki
Proximus ::
Kolega ima z Yamado DVX 6600 tudi enake probleme, kot so jih že prej eni opisali.
Pač določeni filmi se zatikajo. Zadevo smo rešili kot je napisalpodtalje (thnx).
Se pravi GSpot + MPEG4 modifier.
Sedaj pa mam problem z enim filmom, in sicer Troyo CD2, mi MPEG4 modifier noče odpret.
Napiše sledeče...
Prosim za pomoč!!
Pač določeni filmi se zatikajo. Zadevo smo rešili kot je napisalpodtalje (thnx).
Se pravi GSpot + MPEG4 modifier.
Sedaj pa mam problem z enim filmom, in sicer Troyo CD2, mi MPEG4 modifier noče odpret.
Napiše sledeče...
Prosim za pomoč!!
Fiona ::
Lep pozdrav!
Imam yamado 6600 in zvočnike, ki so bili v kompletu zraven. Zanima me, kako preverim kakšno verzijo te "notranje opreme" imam..
Eni filmi (samo nekateri, večina dela normalno) xvid se namreč zatikajo pri nekaterih (tu in tam) pa se sliši samo zvok ozadja, kar govorijo pa ne... Predvidevam, da morem kaj posodobit...
Prosim za pomoč v takem jeziku, da bom razumela..
Hvala že v naprej!!
Imam yamado 6600 in zvočnike, ki so bili v kompletu zraven. Zanima me, kako preverim kakšno verzijo te "notranje opreme" imam..
Eni filmi (samo nekateri, večina dela normalno) xvid se namreč zatikajo pri nekaterih (tu in tam) pa se sliši samo zvok ozadja, kar govorijo pa ne... Predvidevam, da morem kaj posodobit...
Prosim za pomoč v takem jeziku, da bom razumela..
Hvala že v naprej!!
podtalje ::
Popravljen link do podtalje_V2 firmware-a s SLO jezikom.
http://freeweb.siol.net/podtalje/podtalje_V2.zip
http://freeweb.siol.net/podtalje/podtalje_V2.zip
Uporabljaj firefox, kot vsi ostali
Sem probal tudi z iexplorerjem in normalno dela. Probaj desni miškin gumb in Save link location.
Sem probal tudi z iexplorerjem in normalno dela. Probaj desni miškin gumb in Save link location.
Proximus ::
Zdaj ko sem mel nekaj časa doma kolegov divx player, si bom verjetno še sam nabavo enega.
Zanima me kaj se najbolj splača kupit ta hip. Cena max. 30K. Kaj pravite poznavalci o Kiss DVD predvajalniku DP 1000. Ali je sploh boljši (slika, funkcije, podprtost formatov ipd.) od Yamade 6600 ?
LP
Zanima me kaj se najbolj splača kupit ta hip. Cena max. 30K. Kaj pravite poznavalci o Kiss DVD predvajalniku DP 1000. Ali je sploh boljši (slika, funkcije, podprtost formatov ipd.) od Yamade 6600 ?
LP
Venturer ::
Zanima me če now firware od Podtalja omogoča tudi izbiro med tremi vrsticami manjših ali pa dvema tako velikih podnapisov kot pri FW od PYPS?
l.p.
l.p.
Lahko ti povem, da NE, čeprav mogoče ni tako slaba ideja.
Ker je sedaj kar nekaj firmware-ov z različnimi fonti, bi bilo pa zanimivo zvedeti, katere firmware uporabljate.
Da ne bi smetili po tej temi sem odprl kar novo temo, kjer naj bi vsak napisal, kateri firmware oz. fonte uporablja.
Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate
Ker je sedaj kar nekaj firmware-ov z različnimi fonti, bi bilo pa zanimivo zvedeti, katere firmware uporabljate.
Da ne bi smetili po tej temi sem odprl kar novo temo, kjer naj bi vsak napisal, kateri firmware oz. fonte uporablja.
Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate
Zanima me tudi če lahko npr. jaz naložim tvoj zadnji FW s slo menijem, potem pa nazaj npr. od PYPS tega z velikimi fonti ki ga imam zdaj, ali Yamada to smatra kot downgrade FW-ja in ne pusti da se naloži ta FW? Rad bi naložil tvoj nov FW in ga vsaj pogledal pa si ne upam ker se bojimda potem ne bom mogel naložiti nazaj tega z velikim črkami, ki mi res odgovarjajo.
l.p.
l.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venturer ()
Firmwari so vedno samozadostni, tako, da lahko vedno nadomestiš enega z drugim.
Če si res zadovoljen z velikimi črkami, potem mislim, da ni potrebe, da bi menjal firmware.
Če si res zadovoljen z velikimi črkami, potem mislim, da ni potrebe, da bi menjal firmware.
oskar ::
Zdravo!
Eno vprašanje za podtalje in ostale firmwarovce: je res kar berem v eni naši računalniški reviji(MM), da Yamada 6600 podpira poleg SRT tudi SUB podnapise?!?
Eno vprašanje za podtalje in ostale firmwarovce: je res kar berem v eni naši računalniški reviji(MM), da Yamada 6600 podpira poleg SRT tudi SUB podnapise?!?
LojzePek ::
Mam eno vprašanje. Nisem vse prebral, ker je že zelo obširna tema, me pa zanima če obstaja kaka rešitev za podnapise v primeru SVCDja.
Klemenn ::
a je kdo že najdu recimo kak primeren nadomestni daljinec? ker jaz š*ijem dle kot pa nese ta daljinec
Stepni Volk ::
Pek - samo, če jih zapećeš v sam film. Teme na to temo: Integrirani podnapisi, Pretvorba DIVX v KVCD... preberi si še pravila (preberi temo, potem postavljaj vprašanja, če še ni bilo odgovorjeno).
Jebediah - tisto drugo okence v OSD je namenjenu predogledu fotografij. Daljinski upravljalnik ni "švoh", je le zelo zahteven za usmerjanje, kar je glede na to, da ne upošteva nobenega IR standarda dobrodošlo in se lahko tako izogneš vmešavanju drugih daljinskih...
Zadevo lahko tudi odpraviš, tako da IR sprejemnik v Yamadi pomakneš blišje k sprednji maski (že storil Piki64 na Gericom Bellagio AD2020)... slike kako se to naredi, pričakuj do naslednjega tedna, ko bom končno lahko naredil stran še za Bellagio...
P.S. Aja, zamenjaj še baterije, če so slučajno bolj pri koncu z moči, predno se lotiš večjih rešitev. :)
Zadevo lahko tudi odpraviš, tako da IR sprejemnik v Yamadi pomakneš blišje k sprednji maski (že storil Piki64 na Gericom Bellagio AD2020)... slike kako se to naredi, pričakuj do naslednjega tedna, ko bom končno lahko naredil stran še za Bellagio...
P.S. Aja, zamenjaj še baterije, če so slučajno bolj pri koncu z moči, predno se lotiš večjih rešitev. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Hvala ti Volk za odgovor. Predovek postopek, da bi se mi splačalo dodajat podnapise v SVCD. Pa misliš, da se ne bo dalo podpreti, da bi jih nalagal z fajla, ker playerji, ki to omogočajo v Winsih obstajajo. To sprašujem, ker se mi ne sanja katere stvari bi se še dalo spremeniti z novimi firmweri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LojzePek ()
tomaxxx ::
Mogoce res da je bilo vprasanje postavljeno ze mio-krat, ampak da grem vse tole nazaj brat ... hmmmm Namrec problemcek je ko mi predvaja podnapise vsake tolko casa totalno sfalijo z filmom, pol ko malo prevrtim nazaj se spet sinhronizirajo. BTW podnapisi na comp. delajo bp. pa se s cim konvertirate recimo iz .txt v .srt ? firmware je Podtalje v2EE.
Hvala za pomoc...
Hvala za pomoc...
Za konvertiranje podnapisov maš Subtitle WorkShop. Za podanpise v .srt izbereš SubRip format. Omogoča še marsikaj več kot samo konvertiranje.
tomaxxx ::
Ok to sem uporabil ta program, kaj pa naj storim glede sinhronazacija na playerju (podnapisi na comp. delajo bp) ???
hvala
hvala
butkomutko ::
od priblizno 200 divx filmov mi YAMADA6600 ternutno bere samo z dveh filmov pa jih mam vsaj 20 zapecenih in z istim imenom filma in podnapisa v srt formatu urejeni z direct subom naj negdo ki mu to res super dela natancno razlozi saj tista razlaga moj film.avi , moj film.SLO.srt , moj film.ENG.srt , moj film.srt glih ni to tapravo saj ce bi bilo potem bi jih prikazovalo pa jih ne pac film imajo ponavadi precej dolgo ime (And.Starring.Pancho.Villa.As.Himself.2003.DVDRip.XViD-HLS ) kako bi bil recimo za ta film pravilno zapecen film in srt podnapis
e-marko ::
And.Starring.Pancho.Villa.As.Himself.2003.DVDRip.XViD-HLS.avi
And.Starring.Pancho.Villa.As.Himself.2003.DVDRip.XViD-HLS.srt
LP
And.Starring.Pancho.Villa.As.Himself.2003.DVDRip.XViD-HLS.srt
LP
...somebody, somewhere...
Butkomutko - zadeve so razložene na prvi strani [DivXviD] Yakumo predvajalniki. To ti sporočam že 3-jič... Poglej vprašanje in odgovor št. 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14 in 15.
LP,
Stepni Volk
LP,
Stepni Volk
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Valentin ::
Si pa res en Butkomutko , to je bilo napisano na tem forumu že nevem kolikokrat:
Poenostavi najprej ime filma v Pancho Villa.avi, pa tudi toliko pik ni priporočljivo imeti v imenu. Torej morajo biti v tem primeru podnapisi Pancho Villa.srt. Ujemati se morajo z imenom filma celo glede velikih in malih črk. To ujemanje pa je nujno samo do prve pike, torej je lahko tudi Pancho Villa.slo.srt, Pancho Villa.eng.srt... Takih podnapisov lahko potem zapečeš k filmu do 5 in jih potem med predvajanjem poljubno izbiraš.
Poenostavi najprej ime filma v Pancho Villa.avi, pa tudi toliko pik ni priporočljivo imeti v imenu. Torej morajo biti v tem primeru podnapisi Pancho Villa.srt. Ujemati se morajo z imenom filma celo glede velikih in malih črk. To ujemanje pa je nujno samo do prve pike, torej je lahko tudi Pancho Villa.slo.srt, Pancho Villa.eng.srt... Takih podnapisov lahko potem zapečeš k filmu do 5 in jih potem med predvajanjem poljubno izbiraš.
enough98 ::
pozdravljeni!
imam problem s predvajanjem filma z dvd-r medija.
yamada izpise naslov filma, vendar ga noce predvajati.
posneto je bilo z nec 3500 recorderjem v win 98se, medij je inteso.
kaj storiti?
imam problem s predvajanjem filma z dvd-r medija.
yamada izpise naslov filma, vendar ga noce predvajati.
posneto je bilo z nec 3500 recorderjem v win 98se, medij je inteso.
kaj storiti?
Yanez ::
TULE si oglejte zanimivo povezavo do še ene neuradne strani za naše ploščosuke. Ni kaj, Romuni so se poboljšali....
Omnia mea mecum porto
@Valentin & Co.
Pri romunskem MTZ-ju so obrobe fontov narejene na enak način, kot smo PYPS-ovci imeli že pred mesecem. Obrobo fontov se zamenja z barvo podlage (sivino), podlago pa napravi prozorno. Torej nič revolucionarnega, le stvari so malenkost dodelane.
Bo pa zanimivo spremljati, kdaj bo na razbitju MTK 1389 kode prišlo do stopnje, kjer bo možna tudi zamenjava servo dela, ker potem lahko tudi na ostale ploščosuke apliciramo ruske rešitve (4tune, Xoro...), ki obrobo in centriranje podnapisov ter IDtag poznajo že po defaultu in kar se da prenesti tudi na ostale ploščosuke, le da prepoznavanje medijev ne deluje. Zato pa je ravno odgovoren servo del.
Pri romunskem MTZ-ju so obrobe fontov narejene na enak način, kot smo PYPS-ovci imeli že pred mesecem. Obrobo fontov se zamenja z barvo podlage (sivino), podlago pa napravi prozorno. Torej nič revolucionarnega, le stvari so malenkost dodelane.
Bo pa zanimivo spremljati, kdaj bo na razbitju MTK 1389 kode prišlo do stopnje, kjer bo možna tudi zamenjava servo dela, ker potem lahko tudi na ostale ploščosuke apliciramo ruske rešitve (4tune, Xoro...), ki obrobo in centriranje podnapisov ter IDtag poznajo že po defaultu in kar se da prenesti tudi na ostale ploščosuke, le da prepoznavanje medijev ne deluje. Zato pa je ravno odgovoren servo del.
Omnia mea mecum porto
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yanez ()
Na Yamado sem priklopil en 5.1 sistem in ko gledam dvd ali divx z 5.1 zvokom mi vse deluje pravilno le subwoofer ne, povezal sem pa cinch LPE (na Yamadi) na SW vhod na tem sistemu. Zanima me če LPE izhod sploh je namenjen priklopu suba, ali ga moram kako drugače povezat.
Če pa poslušam npr. TV ki je povezana prek dveh cinchev in ima svojo tipko na daljincu od zvočnega sistema dela poleg vseh zvočnikov tudi sub. To je ena funkcija kjer lahko stereo poslušaš na vseh zvočnikih. Torej kaj je LPE izhod?
l.p.
Če pa poslušam npr. TV ki je povezana prek dveh cinchev in ima svojo tipko na daljincu od zvočnega sistema dela poleg vseh zvočnikov tudi sub. To je ena funkcija kjer lahko stereo poslušaš na vseh zvočnikih. Torej kaj je LPE izhod?
l.p.
Mikka ::
Ali mogoče kdo ve zakaj mi yamada 6600 noče brati dvd-jev, katere sem presnel z shrink-om (na displeyu se izpiše rOOt).
Zanimivo je, da je delalo vse lepo in prav, ko sem yamado prinesel domov, ko pa sem prvič spremenil firmware pa mi
zalaufa samo zacetek dvd-ja potem pa slika izgine. Probal sem vse firmwere katere se omenja na tem forumu. Na drugih
predvajalnikih (DVD), PS2, računalnikih pa ti dvd-ji delajo normalno.
Zanimivo je, da je delalo vse lepo in prav, ko sem yamado prinesel domov, ko pa sem prvič spremenil firmware pa mi
zalaufa samo zacetek dvd-ja potem pa slika izgine. Probal sem vse firmwere katere se omenja na tem forumu. Na drugih
predvajalnikih (DVD), PS2, računalnikih pa ti dvd-ji delajo normalno.
hippopotamus ::
Eno butasto vprašanje: ali potrebujem za priklop yamade ojačevalec ali jo lahko preko scart-a priključim direkt na tv? vem, da potem ne bo nič s prostorskim zvokom, zanima me samo, če je to sploh mogoče.
Lp, Hippo
Lp, Hippo
ge ::
Zanima me, kateri vse podatkovni kabli za mobi pridejo v poštev za FW in priklop na Yamado 6600.
Pa prosim, brez "teorije" vsi tisti, ki imajo max232 ali max 3232. Zanima me konkretno, s katerimi kabli (kabel za katere mobi, znamka kabla), ste uspešno povezali PC -> Yamada 6600.
Zakaj sprašujem ?
Zadnjič je kolega v Big-Bangu v Mariboru sprašuval za najbolj poceni kabel, ki bi ustrezal zahtevam max..., pa je bila "tema".
Zato bi rad podatek, kateri so kabli od katerih mobi telefonov odgovarjaju tak, da bova iskala točno te.
Tenx za odgovore.
Pa prosim, brez "teorije" vsi tisti, ki imajo max232 ali max 3232. Zanima me konkretno, s katerimi kabli (kabel za katere mobi, znamka kabla), ste uspešno povezali PC -> Yamada 6600.
Zakaj sprašujem ?
Zadnjič je kolega v Big-Bangu v Mariboru sprašuval za najbolj poceni kabel, ki bi ustrezal zahtevam max..., pa je bila "tema".
Zato bi rad podatek, kateri so kabli od katerih mobi telefonov odgovarjaju tak, da bova iskala točno te.
Tenx za odgovore.
Ge
mene pa neki druzga daje....
tale mpeg modifier je grozno počasen
a je kaki program z katerim bi lahk izbral tut več datotek (recimo iz iste mape) in bi preverjal sm za packed bitstream? ker res traja dolg....
tale mpeg modifier je grozno počasen
a je kaki program z katerim bi lahk izbral tut več datotek (recimo iz iste mape) in bi preverjal sm za packed bitstream? ker res traja dolg....
mitcho ::
ge:
Kupi kabel za Siemens C25, C35,... Kabel ima samo 3 žičke, kar je idealno saj točno toliko rabiš. Rdeča je ground ostali pa TX in RX (če ne gre pač zamenjaš).
Stane pa 2500SIT, samo je možno da ga več ne dobiš ker je že dokaj star.
Sam imam Yakumo in dela super, tako da 99% dela tudi yamada.
LP, Mitcho
Kupi kabel za Siemens C25, C35,... Kabel ima samo 3 žičke, kar je idealno saj točno toliko rabiš. Rdeča je ground ostali pa TX in RX (če ne gre pač zamenjaš).
Stane pa 2500SIT, samo je možno da ga več ne dobiš ker je že dokaj star.
Sam imam Yakumo in dela super, tako da 99% dela tudi yamada.
LP, Mitcho
Fantje, zunaj je FW za Yamado s ČRNO obrobo črk po defaultu. Super čitljivo! Brez potrebnega senčenja podnapisov.
Rešitev sem že apliciral na našo rešitev (fonti, prevod ozadja...). Trenutno še testiram.
Rešitev sem že apliciral na našo rešitev (fonti, prevod ozadja...). Trenutno še testiram.
Omnia mea mecum porto
zakaj se vsi tolk na te fonte mečete?
zaka se nobeni ne trudjo da bi stvar delala...
recimo xvid+ac3+podnapisi
recimo da bi kaki packed bitrate delal
recimo kak ogg codec se spravli...
zaka se nobeni ne trudjo da bi stvar delala...
recimo xvid+ac3+podnapisi
recimo da bi kaki packed bitrate delal
recimo kak ogg codec se spravli...
piki64 ::
NOVI FIRMWARE ZA YAMADO!
Fonti za podnapise po vaši meri.
Sami si izberete barvo in obrobo za fonte.
KJE? Na www.medvedek.org/pyps
LP,Piki64
Fonti za podnapise po vaši meri.
Sami si izberete barvo in obrobo za fonte.
KJE? Na www.medvedek.org/pyps
LP,Piki64
Zgodovina sprememb…
- spremenil: piki64 ()
piki64 ::
@Jebediah: Kakšna pametna pripomba. A misliš da se ne dela na tem. Samo to je zelo težavno, že to da so se podnapisi tako daleč spravli je nekaj.
LP,Piki64
LP,Piki64
breznikar ::
Pozdravljeni
Imam yamadao ,in imam nekaj vprašanj .
Pri predvajanju Divx se proti koncu predvajanja stvar ustavi . Če dam, da ga malo previje naprej stvar spet deluje , vendar se po nekaj poizkusih stvar totalno ustavi in ne prime več nobeden gumb.
Drugi problem je , ali se da nastaviti , da bo prikazoval format 4:3 , ker mi preveč stisne sliko.
Lp pozdrav in hvalal za odgovore
Imam yamadao ,in imam nekaj vprašanj .
Pri predvajanju Divx se proti koncu predvajanja stvar ustavi . Če dam, da ga malo previje naprej stvar spet deluje , vendar se po nekaj poizkusih stvar totalno ustavi in ne prime več nobeden gumb.
Drugi problem je , ali se da nastaviti , da bo prikazoval format 4:3 , ker mi preveč stisne sliko.
Lp pozdrav in hvalal za odgovore
dsds
alibabax ::
Meni tale yamada deluje dobro.. me pa zanima, kako bi dosegel to, da izberem nekaj direktorijev z MP3ji ali pa not vtaknem DVD z MP3ji, ki so sortirani po recimo 50 direktorijih in da mi nato random igra vse kar je po direktorijih. Je to sploh možno... do sedaj sem moral v vsak direktorij lepo notr, ko pa je blo konc komadov v tem direktoriju, potem pa v drugega in spet jovo na novo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24900 (9514) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71822 (19641) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5068 (3159) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 26406 (13741) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2281 (1907) | Stepni Volk |