Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki
sopbrija ::
Yamada 6600 zadnji FW, kupil prejšnji teden. Težave: prvo noče brati vseh podnapisov vpoštevana navodila s foruma ( srt, enako ime, ne predolgi...), če pa jih bere postane slika črno-bela, prav tako meni setup, ko dam notri cd brez podnapisov je ponovno barvna slika.
breznikar ::
Pozdravljeni
Ali kdo ve , kje je servis za yamado in če ti tudi naložijo novo verzijo , sam sem prelesen
Lp, Pero
Ali kdo ve , kje je servis za yamado in če ti tudi naložijo novo verzijo , sam sem prelesen
Lp, Pero
dsds
Fiona ::
Že drugič pišem...verjamem, da so silno bedasta vprašana, ampak bi res bila vesela, če bi si kdo vzel čas.. (tud so vrjetno že bla kje napisana, ampak se zgubim med vsemi posti)..
Imam Yamado 6600 z zvočniki, ki so bili zraven..
Zanima me kako preverim verzijo, ki jo imam, in če lahko nekdo objavi link, do najnoveših teh posobitev (ne gre mi toliko za podnapise, kot za to, da bi predvajalo VSE možne formate...)potem pa zapačam na nižji hitrosti, zaključim peko in dam noter pa stisnem ENTER???
Najlepša hvala...
Imam Yamado 6600 z zvočniki, ki so bili zraven..
Zanima me kako preverim verzijo, ki jo imam, in če lahko nekdo objavi link, do najnoveših teh posobitev (ne gre mi toliko za podnapise, kot za to, da bi predvajalo VSE možne formate...)potem pa zapačam na nižji hitrosti, zaključim peko in dam noter pa stisnem ENTER???
Najlepša hvala...
Haby ::
A ti si pa neka super posebnost? Ce hoces, da ti vse deluje poglej po forumu. Podpiralo ti bo pa vedno samo .AVI in .MP(E)G
LP
Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.
McNato ::
Ali kdo ve kdaj se bo pri nas dala dobit nov model Yamada 6700 ? Podpirala naj bi SUB podnapise, OGG in mogoče še kaj.
breznikar ::
Pozdravljeni
Ali kdo ve, kako ugasneš informacijo o zoom-u na yamadi 6600. Ta namreč ostane na ekranu in me zelo moti .
Hvala za odgovore !
Lp, Pero
Ali kdo ve, kako ugasneš informacijo o zoom-u na yamadi 6600. Ta namreč ostane na ekranu in me zelo moti .
Hvala za odgovore !
Lp, Pero
dsds
Dare ::
Podtalje, na Yamadi imam tvoj prejšnji FW ki dela odlično. Sedaj pa sem skušal naložiti tvojo novo SLO verzijo in mi nikakor ne uspe. V čem je finta. Datoteki sem že tudi zamenjal ime, tako da vsebuje številko 6600 pa vseeno ne prime (FW swm žw wčkrat nadgradil, tako da vem kako se ga zapeče ipd.)
dzarog ::
Pred 1 uro sem doma uspešno naložil zadnji Fw od Podtalja. To je V2 EE SLO. Všeč mi je siva podlaga pod fonti, vendar bom nazaj naložil Fw od PYPS. Razlog: sam uporabljam nastavitev "Normal" pri MPEG4 podnapisi, ki se mi zdi dovolj berljiv, v družini pa imamo še 3 Yamade, na katerih pa uporabljajo nastavitev "EE", ki se jim zdi boljša (večji fonti). Meni pa slabo prikazuje podnapise, niso čisto na sredini, pa še preveč poudarjen font se mi zdi.
Ni podpisa
Klampfer ::
Imam YAMADO 6600. Pri vseh filmih mi zvok normalno dela, razen v filmu Blade II ni zvoka (imam samo 2 zvočnika). Na računalniku zvok deluje (v video info piše da je Audio: AC3 (channel 5).
Nameščen imam zadnji PYPS firmware. V čem je težava?
Nameščen imam zadnji PYPS firmware. V čem je težava?
Bogomir
Venturer ::
Mene pa zanima s katerim programom lahko usklajujem podnapise z mpeg filmi. če se to sploh da na Yamadi?
l.p.
l.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venturer ()
OSA ::
dzarog: napisal si da ti ne prikazuje tocno na sredini, ce uporabljas FW od Podtalje. A FW od PYPS v kombinaciji z CenterSub pa poravna podnapise cisto na sredino? Men se tudi dogaja da niso cisto na sredini (podtalje v2 EE slo + DirectSub). Npr. doloceni podnapisi so kot morajo bit, doloceni so malo bolj v levo, pri nekaterih je zgornja vrstica na sredini, spodnja malo v levo..... kako to odpravit, da bo vse lepo na redini? Mogoce z zadnjim FW od PYPS + Center Sub??
thx!
thx!
Do danes nisem uporabljal CenterSub-a. Sedaj sem pa sem si zapekel film s podnapisi urejenimi v CenterSub-u, da vidim kako so centrirani. V DirectSub-u pa imaš opcijo "Move subtitles right"..sam sem to spremenil za Podtaljev FW.
Ni podpisa
El Jefe ::
Jst mam pa drug problem: novi filmi mi celo ne štekajo, ampak mi jih pa zato sploh ne predvaja. Zvok laufa, medtem ko je slika še vedno v meniju. In ja, probu sm vse z MPEGModifierjem tko da prosm za nasvet.
Glede MPEGModifierja me pa še tole zanima: kaj sploh odstrani - NVOP? Ker BVOP ostane, potem ko odpakiraš bitstreame. A je treba še kej druzga mogoče sprement- format, interlacing (če se da)...
Glede MPEGModifierja me pa še tole zanima: kaj sploh odstrani - NVOP? Ker BVOP ostane, potem ko odpakiraš bitstreame. A je treba še kej druzga mogoče sprement- format, interlacing (če se da)...
BTW, če imaš samo 2 zvočnika je itak brez veze AC3 zvok. Z VirtualDob-om ga pretvori v MP3.
Ni podpisa
Klemenn ::
em
kje pa v virtualdub - polj ko naložiš film...naštimaš da ti zakodira sm zvok, pusti pa video na miru?
kje pa v virtualdub - polj ko naložiš film...naštimaš da ti zakodira sm zvok, pusti pa video na miru?
gumby ::
virtualdub (zaenkrat) ne more nic z AC3... uporabit moras eksterne programe za pretvorbo.
AZID naprimer za AC3->WAV... pol pa lame/vorbis/karkoli
AZID naprimer za AC3->WAV... pol pa lame/vorbis/karkoli
VirtualDub (zaenkrat) omogoča pretvorbo AC3 v Wav, samo dolpotegnit moraš "AC-3 ACM Decompressor", nato pa Wav lahko pretvoriš v npr. "Lame MP3"
Ni podpisa
Dr.S ::
POMAGAJTE: tudi pri meni (sopbrija) se pojavlja isti problem: če bere podnapise postane slika črno-bela, prav tako meni setup, ko dam notri cd brez podnapisov je ponovno barvna slika?
ZAKAJ?
ŽE 3CD sem zmetal, se mudi,..
ZAKAJ?
ŽE 3CD sem zmetal, se mudi,..
PM ::
Zanima me, če je kakšen S.W. za rip-anje divx iz CD-jev na disk in kje se ga sname?
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PM ()
Dr.S ::
Venturer kako si usposobil MPEG4Modifier?
Ti je pomagala pri filmu oz. je film špilal brez zatikanja?
Ti je pomagala pri filmu oz. je film špilal brez zatikanja?
sopbrija ::
Za Dr.S! Jaz sem svoj problem rešil tako da sem zamenjal player za novega. Klical sem servis, kjer so mi rekli da je pokvarjen in naj ga zamenjam( 8 dni od nakupa). Sedaj isti cd-ji z podnapisi delajo normalno (barvno)!
Venturer ::
Dr. S, ja meni se je preden sem uporabil Mpeg4Modifier, slika pri filmih ki majo packed bitstream zatikala. Potem sem pa po navodilih od ljudi na tem forumu z Mp4Mod. uredil problematične filme in je veliko boljše.Da mi je pa Mp4Mod. sploh delal sem moral pa najprej z microsoftove strani naložit .net framework, če te sploh to zanima?
l.p.
l.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venturer ()
Yanez ::
Uporabniki Yamade !
Kaj pa porečete na spodnjo sliko (ni montaža)
Sedaj tudi dolga imena datotek (filmov, MP3-jev) ne bodo težava.
Za korak smo bližje idealnemu Firmweru...
Hvala Madžarom za idejo (Cherry/NewAge) !!!
Verjetno kmalu sledi implementacija rešitve tudi za druge ploščosuke.
Kaj pa porečete na spodnjo sliko (ni montaža)
Sedaj tudi dolga imena datotek (filmov, MP3-jev) ne bodo težava.
Za korak smo bližje idealnemu Firmweru...
Hvala Madžarom za idejo (Cherry/NewAge) !!!
Verjetno kmalu sledi implementacija rešitve tudi za druge ploščosuke.
Omnia mea mecum porto
heike_kuntic ::
Lep pozdrav imameno vprasanje namrec med nalaganjem novega firmware na komponento yamada 6600 mi je zmankalo elektrike sedaj pa kompunenta ne reagira niti prizgat se noce cd je ostal v kompunenti kaj se da naredit probal sem ze vse mozno pa nic se enkrat se vam lepo zahvaljujem pa lep dan zelim
Lep pozdrav Sebastjan
Lep pozdrav Sebastjan
heike
funup ::
Lep pozdrav, popravek
Kaj mogoče kdo kaj ve kako bi se dalo yamado povezat z osebnim pc ki je dokaj star, ima 17" monitor zvok bi bil vezan preko stolpa, kako pa bi sliko spravil na monitor?
Kaj mogoče kdo kaj ve kako bi se dalo yamado povezat z osebnim pc ki je dokaj star, ima 17" monitor zvok bi bil vezan preko stolpa, kako pa bi sliko spravil na monitor?
Zgodovina sprememb…
- polepsal: perci ()
mato22 ::
heike_kuntic
Mislim da tvoji Yamadi ni več pomoči, ker je imel Yanez enako situacijo, kot ti, da mu je zmanjkalo elektrike med nalaganjem, ampak Yamade ni mogel več oživiti niti s kablom.
Mislim pa da jo je rešil tako, da je nesel pač tisto ploščo s čipom na servis, kjer je dobil novo.
funup:
pisanje z velikimi črkami pomeni dretje, tako da uporabljaj male črke ko pišeš.
Mislim da tvoji Yamadi ni več pomoči, ker je imel Yanez enako situacijo, kot ti, da mu je zmanjkalo elektrike med nalaganjem, ampak Yamade ni mogel več oživiti niti s kablom.
Mislim pa da jo je rešil tako, da je nesel pač tisto ploščo s čipom na servis, kjer je dobil novo.
funup:
pisanje z velikimi črkami pomeni dretje, tako da uporabljaj male črke ko pišeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mato22 ()
johan4 ::
A ma mogoc kdo tud take probleme kot js , ko mi npr: na sredini filma kr noce predvajat podnapise, v cem je fora tle, pa to sam pr dolocenih filmih.
hvala
hvala
barabl ::
Lep pozdrav folk,tudi jaz sem na Yamado 6600 naložil firmware ( podtalje_V2 firmware-a s SLO jezikom) in danes zadevo stestiral in ugotovil,da mi na sredi filma nehajo delat podnapisi,zvok 5.1 na sredi filma odpove in sicer govor ( sredno tonec),če prestavim samo na dva zvočnika z zvokom ni težav.Kaj naj naredim,da bo zadeva delala???????????
Zgodovina sprememb…
- spremenil: barabl ()
aljo00 ::
Yamada je izdala nov predvajalnik :
http://www.umax.de/WebNew/Produkte/9_Ho...
Zanimivo je, da ima ze po defaultu poleg srt podporo tudi za SUB ??!??
To pomeni da ni narejen na istem cipu kot 6600 ? ali kaj drugega ???
lp!
A
http://www.umax.de/WebNew/Produkte/9_Ho...
Zanimivo je, da ima ze po defaultu poleg srt podporo tudi za SUB ??!??
To pomeni da ni narejen na istem cipu kot 6600 ? ali kaj drugega ???
lp!
A
lp!
Aljosa
podtalje ::
Narejen je na istem čipu, samo se izgovarjajo da lahko to samo v 4MB spomina spravijo.
(Yamada ima samo 2MB).
Vendar, počakajte še malo in v prihodnosti bomo 100% lahko gledali tudi .sub podnapise.
(Yamada ima samo 2MB).
Vendar, počakajte še malo in v prihodnosti bomo 100% lahko gledali tudi .sub podnapise.
aljo00 ::
Podtalje:
Potem mislis da se ne splaca menjati enote, ker 6700 naj sploh ne bi bil drazji (za kaksenga tisocaka)mogoce...
kaj ima poleg tega in ogg se vec ?
Potem mislis da se ne splaca menjati enote, ker 6700 naj sploh ne bi bil drazji (za kaksenga tisocaka)mogoce...
kaj ima poleg tega in ogg se vec ?
lp!
Aljosa
podtalje ::
Menjat se ti zagoptovo ne splača.
Kar je razlika, je, da ima 4MB namesto 2MB pomnilnika.
Notri mislijo spraviti več zadev, vendar pa se bo dalo tudi v 2 MB marsikaj spraviti,
kajti vedno več je znanega o delovanju MTK čipseta.
Tudi Ogg podpora naj bi bila v zadnji fazi testiranja.
Kar je razlika, je, da ima 4MB namesto 2MB pomnilnika.
Notri mislijo spraviti več zadev, vendar pa se bo dalo tudi v 2 MB marsikaj spraviti,
kajti vedno več je znanega o delovanju MTK čipseta.
Tudi Ogg podpora naj bi bila v zadnji fazi testiranja.
EvilDare ::
Včeraj sem postal ponosen lastnik yamade 6600, in prva stvar kar sem naredil je bila posodobitev firmwara. Naložil sm gonilnike od podalje ee slo. Vse dela super podnapise urejam s tistim programom in so lepo sredinjeni, vsaj zaenkrat. Edino kar je, sam me tolko ne moti, v menijih mi prikazuje č,š,ž s čudnimi znaki. Podnapisi so v redu, brez napak, samo meni pa zgleda da ni pravilno preveden, ali kakorkoli že. Za jezik mam izbran slovenščino, samo ali je še kje kaj za vklopit ali je to pač napaka gonilnikov, oz prevoda menujev.
Drugače pa zahvala vsem ki so prispevali za nastanek teh gonilnikov.
Hvala
Drugače pa zahvala vsem ki so prispevali za nastanek teh gonilnikov.
Hvala
ge ::
Za vse ki še nimate kabla za povezat Yamado s PC-jem in ste iz MB ali okolice !!!!!
V MB BOF-u sem na oddelku mobitelov, izsledil data kabel za C35 ki odgovarja za navedeno povezavo (preverjeno, saj ga sam uporabljam).
In sedaj pika na i; cena je 490,00 sit (ni tiskarski škrat). Ob obisku (danes dopoldne) mislim, da sem opazil še dva takšna kabla ( v košarah
med ostalo robo, etuiji, kabli za štrom,...).
Ker sem prejšnji teden bil v LJ sem omenjeni kabel po isti ceni opazil (in vzel še dva zadnja primerka,hehe) v tamkajšnjem BOF-u.
Prijeten nakup
V MB BOF-u sem na oddelku mobitelov, izsledil data kabel za C35 ki odgovarja za navedeno povezavo (preverjeno, saj ga sam uporabljam).
In sedaj pika na i; cena je 490,00 sit (ni tiskarski škrat). Ob obisku (danes dopoldne) mislim, da sem opazil še dva takšna kabla ( v košarah
med ostalo robo, etuiji, kabli za štrom,...).
Ker sem prejšnji teden bil v LJ sem omenjeni kabel po isti ceni opazil (in vzel še dva zadnja primerka,hehe) v tamkajšnjem BOF-u.
Prijeten nakup
Ge
Cwetto ::
Yanez:
Kdaj pa boste izdali tale firmware, da se vidi celotno ime filma?
Ali je že izdano slučajno? Ker na tem firmwaru, ki sem ga potegnil z vaše strani danes, tega še ni.
Kdaj pa boste izdali tale firmware, da se vidi celotno ime filma?
Ali je že izdano slučajno? Ker na tem firmwaru, ki sem ga potegnil z vaše strani danes, tega še ni.
Fury ::
Hej, bratranec ma yamado. Mene tut cist mika, ampak me motita dve stvari. Kdo bi si mislu :)
1. 6600 sploh ne daje nc (mogoce zlo zlo mal) ven v subwoofer kanal ce mas 5.1 prklucen. Tko sem prsiljen gledat filme v stereo da mi zvocniki samo splitnejo signal na sub in na visoke tone in pol lepo poka... ampak ni 5.1 pac :|
2. 6700 mi zgleda ql ker mam zelo zelo rad ogg vorbis :) Se bi dal 6600 shekat z modanim 6700 firmwarom da bi playal ogge mogoce? Se sploh dobi kje 6700?
Pa se zadnja stvar.. kaj mas od tega da yamado povezes z PCjem s tistim C35 kablom?
1. 6600 sploh ne daje nc (mogoce zlo zlo mal) ven v subwoofer kanal ce mas 5.1 prklucen. Tko sem prsiljen gledat filme v stereo da mi zvocniki samo splitnejo signal na sub in na visoke tone in pol lepo poka... ampak ni 5.1 pac :|
2. 6700 mi zgleda ql ker mam zelo zelo rad ogg vorbis :) Se bi dal 6600 shekat z modanim 6700 firmwarom da bi playal ogge mogoce? Se sploh dobi kje 6700?
Pa se zadnja stvar.. kaj mas od tega da yamado povezes z PCjem s tistim C35 kablom?
Klemenn ::
men gre pa tale packed bitstream že pošteno na kurac
večina fimov, ki jih prekodiram z mpegmidifierjem sploh ne dela več...se zatikajo itd...
Na čarunalniku so kul na yamadi pa ne ;/
Kak lahk sploh izdajo player z tako veliko pomanjkljivost? A to vsi delajo (ne berejo packed bitstream) al sm yamada?
večina fimov, ki jih prekodiram z mpegmidifierjem sploh ne dela več...se zatikajo itd...
Na čarunalniku so kul na yamadi pa ne ;/
Kak lahk sploh izdajo player z tako veliko pomanjkljivost? A to vsi delajo (ne berejo packed bitstream) al sm yamada?
gapa ::
nov model naj bi prisel k nam enkrat januarja. tako vsaj pravijo pri gambitu. jaz pa ga nameravam kupiti ravno sedaj tako da dvomim da bom cakal. :(
lp,
Gapa:)
lp,
Gapa:)
venetu ::
Kaksni so pogoji reklamacije pri Yamadi oziroma zanima me, ce lahko odkrijejo, da sem uporabil shekan FW, potem ko sem nalozil originalnega?
venetu
e-marko ::
Jebediah: v mpegmodifierju imaš okence user data. Tam klikni na prvo vrstico in spremeni črko na koncu iz p v n (klikni edit). Potem shrani (seveda še unpack označiš prej...).
To je to.
LP
To je to.
LP
...somebody, somewhere...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24900 (9514) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71821 (19640) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5068 (3159) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 26406 (13741) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2281 (1907) | Stepni Volk |