» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
8 / 93
»»

KleBac ::

za: ucesnovar

Yamada 6600 in SUB's: dela kot: moj film.avi , moj film.SLO.srt , moj film.ENG.srt , moj film.srt ....

Yamada 6000 in šumniki ter šičniki: NE

:)

In my life....I should do what I could !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KleBac ()

ucesnovar ::

Zdravo.

Ali pri YAMADA 6600 podpira, da so podnapisi na drugem cd-ju, film pa na drugem?

LP,

Uroš

podtalje ::

Ne.

Stepni Volk ::

ucesnovar kako si predstavljaš, da so podnapisi na enem CD-ju , film na drugem? CD changer? Ali da si naloži podnapise v spomin in horuk... ?

Yamada 6600 podpira šumnike (mislim da od F/W ver.3 naprej)!! Da ne govorim o raznih ne-uradnih F/W...

KleBac ::

stepni volk :

Šumniki in sičniki vprašanje je bilo za šesttisoč ( 6000 ) in ne šesttisočšesto ( 6600 )

Yamada 6000 (tri ničle) ima to posebnost, da podnapise naložiš najprej s pritiskom na tipko subtitles (ki se lahko nahajajo v poljubnem direktoriju oz. mapi) in kot taki, naloženi, ostanejo v spominu, dokler ne naložiš drugih ali pa izklopiš s pritiskom na tipko subtitles ali ugasneš / izklopiš predvajalnika.

lp, SM

In my life....I should do what I could !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KleBac ()

dejc5 ::

:8) Mene zanima če yamada ob predvajanju mpg formata, predvaja tudi podnapise? Probal sem dodati v srt obliki podnapise pa ni delovalo! Divx mi seveda dela.

>:D OZ. takole bom vpraša: ob katerih formatih filmov, ti yamada zraven predvaja še podnapise (to mislem tako kot pri divx-ih, ko zraven priložiš podnapise v srt obliki)

:P Občutek imam da samo pri divix-ih
dejc

bigbug ::

Kako se da preverit ce so .srt podnapisi vredu in brez napak za yamado 6600?

DirectSub :-)

- tudi Yamada 6000 podpira šumnike Podpora ISO 8859-2 Central Eurpean Fonts oz. t.i. Latin 2 fonts.
Download site
ISO 8859-2 Character Set

Stepni Volk:

Kako potem zgledajo podnapisi za 6000 ali kako se jih nastavi na yamadi?
Ne bi rad yamade dal v koš.

LP, Uroš

Oldi ::

Sem probal DivX večji kot 1GB in dela, glede mpeg2 >2G pa menda tudi dela, le pravi FW rabiš - ne vem kateri.

MarkoMan ::

js mam problem z xvid+ac3. receno je blo da podnapisi stekajo, sam da pa tud film steka, tega nism niker zasledil.{700mb dolg fajl}
vpr.:a b lahk s kaksnim fw postimal {mam prvega k je podpiral sumnike}
drug medij {mam dvd+ giga master}?
kej tretjega?
servis?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

xvid in ac3 napredujeta = vedno novejši codec... da lahko s ploščkosukom greš v korak = najnovejši Firmware (v F/W ju se namreč nahajajo tudi audio video codec-i)... za točnejši odgovor moraš navesti verzijo xvid in ac3 codec-a, ki ju uporablja film.
F/W namreč ne dohaja ponudbe codec-ov :( Ergo - filme kodiraj v preizkušenih codec-ih :)

Zgodovina sprememb…

milan99 ::

v cetrtek sem kupil yamado6600, ko sem jo priklopil je delovala imam veliko filmov in so vsi delovali slika kar v redu ceprav je res dosti bolse predvajanje z racunalnika pac man problemov no pol sem se pozanimal zakaj ne delajo podnapisi so mi povedali ,da je nalozen zadni uradni firmware pac ,da moram posnet cd z enakim naslovom the alamo.avi the alamo.srt torej ,ker imam na cedejih podnapise v raznih formatih me zanima program ,ki bi vse to pretvoril v srt probal sem subtiple workshop a mi jih veliko ne prepozna ceprav mi jih bspleyer na racunalniku lepo ispise
dodam se to ,da ko sem potem popoldan hotel ponovno poskusat gledat podnapise se yamade ni dalo vec prizgat crknila torej je to res bol igracka kot kaj resnega sedaj pa cakam ,da mi pošlejo novo ceprav dvomim ,da jo bom obdrzal glede na vse probleme z njo saj ce ne bo predvajala podnapisov je pac nazalost samo ena brezvezna skatla no je pa zalosto da neznajo ustimat ,da bi brala razne formate ce lahko divx bi pa tud lahko podnapise
vsakega nasveta bom vesel

Valentin ::

Preberi temo o Yamakawi, posebno si oglej podatke za 375-ko.

OmaDesala ::

Prosim ce mi nekdo odgovori, kako naj nastavim subtitle workshop (max dolzina vrstice, prelom,...) da bo zadeva delala z zadnjim FW (PYPS). Zelel bi imeti take nastavitve, da mi F9 in F10 popravita vecino napak (prelom vrstice...) in da bom imel rocnega dela cim manj.

milan99: Klik

Cwetto ::

ma kdo še tak problem z yamado 6600.

namreč, ko dam noter recimo divx film, mi ne predvaja zvoka na vseh petih zvočnikih ampak samo na treh.
Zvočniki so tisti, ki so bli zraven.
To mi je še nekako logično, pač nima 5.1 zvoka.

Potem pa dam noter original DVD ki se bohoti z napisom 5.1, pa še vedno zvok ne dela na vseh petih, pa tudi v meniju sta center in zadnja dva zvočnika siva.

Je mel kdo tak probleem?

Izklopi downmix to stereo v nastavitvah.

gregy ::

zdravo fantje

ne me brcnat v mojo zadnjo .. ampak imam eno vprašanje, zarad katerga si menda zasluzim brco .. famous AC3 in podnapisi

berem kakšna vsa čuda delate z firmware-ji .. kapo dol ... tudi sam jih pridno upejtam ... me pa muči v čem je probelm z ac3jem in podnapisi da ga ne morete rešiti? ... to ni provokativno vprašanje, ampak zgolj vprašanje, katerega odgovor še nisem nikjer zasledil

keep on good working

lp

Novi firmwari za Yamado: Podtalje V2 firmware
Font je velikost 35px, zmanjšan na 32px, kar je maximalna velikost za izpis v treh vrsticah.
(naložite verzijo podtalje_v2 EE)

Na voljo pa je še en predelovalec firmwarow:
MTZ firmwares

Vsi te firmwari so podprti tudi v DirectSub.

aljo00 ::

Podtalje:

V cem je ta zadnji fw Podtalje V2 firmware

boljsi od zadnjega PYPS ?

Kolikor sem na hitro opazil (ni SLO menujev, ni transparentnih podnapisov,...)

lp!
A
lp! Aljosa

Kaksen nasvetek?:'( :'(

Boljši je samo v tem, da podpira izpis podnapisov v treh vrsticah, s čimer je omogočeno,
da brez problema prikaže 88 znakov, poleg tega pa se tudi podnapisi lahko prikazujejo nižje na ekranu,
če narediš, da sta prvi dve vrstici prazni.

Fonti so sicer manjši, vendar zame popolnoma dovolj veliki, sivina pri podnapisih
mi je pa tudi všeč zaradi boljše berljivosti (pred in za podnapisi sivine ni).
Če ima pa kdo res željo za transparenco in pa SLO menuje, pa se da tudi to narediti.

Dr.S ::

podtalje: Če ima pa kdo res željo za transparenco in pa SLO menuje, pa se da tudi to narediti. ŽELJA?

S SLOVENSKIMI MENUJI BI BLO SUPER.

Pa še eno vprašanje:

Pri ogledu dvd filmov (itak je samo tu zvok v vseh petih zvoćnikih) mi eden, zadnji levi zvoćnik ne dela (zamenjal sem že kable, pa verzijo na 6600-tki, pregledea nastavitve). POMOČ?

Haby ::

Odnesi nazaj, ce se imas garancijo ti bodo menjali, pri meni niso komplicirali in so menjali cel sistem ceprav so na zacetku rekli da bodo samo wufer
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

Haby ::

@podtalje V cem je razlika med temi tremi firmwari/isoti v zipu?

BTW
Ima kdo mogoce podnapise za Crimson rivers 2 ze skonvertirane za yamado?
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

Razlika je v Encodingu za fonte. Za slovenščino uporabljajte EE verzijo.

Venturer ::

Najprej bi se zahvalil Podtalju in pa ostalim firmware majstrom, za vedno nove izboljšave, zanima pa me ker imamo po novem 16:9 tv ki avtomatsko prilagaja sliko na tv, če je možno da bi bili podnapisi pripravljeni z DirectSubom višje gor ker če so pod filmom se jih ne vidi ko tv avtomatsko razširi sliko. Upam da je razumljivo kaj sem hotu povedat. Zanima me pa tudi če se firware od Yaneza in Podtalja da menjati, ker zaenkrat mam gor prejšnjo verziho Podtalja pa me zanmima kako zgleda Yanezov, sam rad bi pa mel v treh vrsticah?
Pa še mnenje uporabnikov Yamade 6600 ker firmware je vam najboljši in zakaj?
hvala in l.p.

gumby ::

lepo bi bilo, da bi lahk nastavil tip tv-ja (4:3 ali 16:9) in bi se podnapisi temu ustrezno obnašali. naprimer na 4:3 tvju bi se 16:9 film lahko pomaknil na vrh, podnapisi bi pa bili lepo spodaj, izven skile. tega ne bi počel, če bi nastavili pan-scan recimo.
pri 16:9 tvju bi pa podnapisi bili v sliki, da jih pri zoom-u ne "odreže".

ampak to so samo pobožne želje, kot izgleda...;(

PYPS tole ne leti na vas, ampak na yamado!

Zanima me tudi kaj je novega v Podtaljem FW v primerjavi s prejšnjim ki ga še vedno uporabljam in pa tudi primerjava med tem in Yanezovim.
Glede programa Mpeg4Modifier; sem ga snel tako source in pa tudi kot zip, pa ga sploh ne morem=ne znam instalirat, prosim za pomoč če je kak poseben postopek, nekje sem tudi prebral da ima verzija 1.2.0 ki je sedaj na voljo neke probleme, samo stare verzije 1.1.0 pa ni več na netu. Tako da če ima kdo kak link od 1.1.0, naj prosim pove.
hvala in l.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venturer ()

Pri 16:9 ne morem kaj odsti pomagati. Lahko se probaš malo poigrati z nastavitvami v Preferences od Yamade in tam nastaviti 16:9, 4:3 ali pa PanScan,Widescreen.
V mojem firmware je razlika, da so malenkostno večji fonti, omogočeno pa je boljše centriranje z DirectSub.
Glede MPEG4Modifier pa je rešitev za tvoj problem, da naložiš Framework za Windows (lahko prek windows update).
Drugače pa jaz uporabljam verzijo 1.2 in nisem imel kakšnih posebnih problemov.

Zdaj mi je uspelo zagnat mpe4modifier, vendar se pojavi problem pri filmu Catwoman, kjer mi ta program pri shranjevanju popravka izpiše: "error: Object reference not set to an instance of an object"? Odkljukal sem unpack in pa z edit tipko popravil črko p v n, nato pa save as.
lPa še nekaj ne vem če se to dagaja še komu drugemu vendar mi pri zadnji verziji Direct Sub vsakkokrat napiše Acces violation in module DirectSub.exe, read of adress 000002D0; in to stalno ponavlja dokler ga ne izklopim s task managerjem!?
l.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venturer ()

> lPa še nekaj ne vem če se to dagaja še komu drugemu vendar mi pri zadnji verziji Direct > Sub vsakkokrat napiše Acces violation in module DirectSub.exe, read of adress 000002D0; > in to stalno ponavlja dokler ga ne izklopim s task managerjem!?

Men tud, pa tud še nisem ugotovil zakaj...

ge ::

Pri meni se pojavlja enaka napaka !
Torej, napaka je v programu.
Ge

Stepni Volk: Ali mi lahko pošlješe primer ali pa samo poveš, kako se uporabljajo šumniki v YAMADI 6000? Kako to zgleda na podnapisih (srt datoteki)?

Prosim za pomoč.

Uroš

Dr.S ::

podtalje:

kako kaj nova verzija firmware s slovenskimi menuji! BOŠ NAREDIL?

:-)

ucesnovar - Yamade 6000 nisem nikoli imel, poslal sem ti že link, do uradnega Firmware-a z navodili in obrazložitev, da gre za Latin 2 črke ne CP-1250 (Microsoft CP - Code Page 1250 = Easern Europe), ki jih uporablja Yamada 6600 in ostali MTK ploščkosuki.
Namesti Firmware in boš imel podnapise.
Pokukaj še k Philips Divx;) predvajalnikom, kjer se modela 737, 620 srečujeta z istim problemom (Latin 2)... Na češkem forumu sem zaledil, da uporabljajo za menjavo šumnikov iz CP-1250 v Latin2 program z imenom Salamander (če to vtipkaš v Googkle, te popelje do Salamanderjeve strani)

Zgodovina sprememb…

Dr S: Bom naredil med vikendom, prej ne bom imel čisto nič časa.

Sem videl, da imajo nekateri probleme z zadnjo verzij DirectSub.
Ali lahko kdo malo bolj natančno obrazloži problem in kdaj se zgodi, pa prosim, da v temi DirectSub,
da ne bomo smetili po tej temi.

gladiac ::

LP!
A mi lahko kdo pove zakaj men MPEG4Modifier ne dela.
Zmerom mi javi da se program ni mogel inicializirati.

A se da kaj narest?

Hvala za odgovor:\

Ta odgovor sem pa napisal že vsaj desetkrat.

Če sem konkreten, se odgovor nahaja tudi v mojem predzadnjem post-u.

Najlepsa hvala za odgovor in se opravicujem ker sem tako povrsen.

Vendar problem zatikanja se vedno obstaja.

A je mogoce se kaksna druga stvar na katero moram biti pozoren?

Hvala 1000x0:)

XVid GMC povzroča zatikanje ali pa napačen Audio/Inteleave.

Vse preveriš z GSPot.

cuk ::

Danes sem priključil Yamado 6600 in priložen zvočniški sistem (h8000). Če vstavim recimo cd z mp3ji, se zvok sliši samo iz obeh front satelitov ter iz subwooferja (pa še iz tega hrešči). Kaj lahko storim?

NIč.
To pomeni, da je ta glasba posneta v stereo načinu in ne v kakšnem 5.1 ali še več kanalnem zvoku...

Smo pa že precej nazaj poslušali 'Dark Side Of the Moon' v quadro tehniki :)

Klemenn ::

mene zanima zakaj zavraga je unu okence (v meniju) zdraven tistega kjer so imena datotek napisana?

pa, kako lahk vidš celotno ime datoteke, če je le to preveliko za tisto majhno okence?

LP!

Kar se zatikanja tice sem ugotovil da kolegu isti film dela normalno.

Kako se posodabljajo kodeki na yamadi?
A mi lahko kdo pomaga mogoce s kakim FW?

Hvala:\

El Jefe ::

Zanima me, v katerem primeru funkcionira tipka resume. Logično bi bilo, da lahko nadaljuješ film, če si ga ustavil, ampak pri meni ne deluje.

Aja, velikokrat imam isti problem kot je nekdo že opisal - podnapisi v filmu zginejo, pritisnem slow, da se pojavijo, pa play in - slika mi zmrzne. Takrat lahko samo ugasneš zadevo.

cuk ::

OK, sedaj sem prebral to temo skozi tako da mi je jasno zakaj igrata le front zvocnika.
Se vedno pa mi ne gre v glavo hrescanje iz subwooferja. Že res, da od zvočnikov za takšno ceno ne gre pričakovati ne vem česa, ampak vseeno pa ni normalno da četudi vklopim samo subwoofer (ne priklopim gor nobenega kabla od satelita, ki bi lahko bil vzrok hreščanja) ob vklopu le ta nenormalno hrešči. Kakšna ideja?

@Dr.S: Na voljo imaš firmware s Slovenskimi meniji :

freeweb.siol.net/podtalje/podtalje_V2.zip
(verzija podtalje_V2_EE_SLO)
««
8 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724900 (9514) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871822 (19641) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425068 (3159) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526406 (13741) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302281 (1907) Stepni Volk

Več podobnih tem