» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
43 / 93
»»

OFC ::

Torej glede na vse strani ki sem jih prebral je najbolj smotrn nakup Yamada 6700 ? Najvažneje mi je kako so berljivi podnapisi, ter da bere vse. Vaše mnenje?
Drugače imam pa doma Philipsov DVP 630, pa nisem zadovoljen, tko da če se kdo zanima zanj, mu ga rade volje prodam.

jernejk90 ::

Imam probleme z podnapisami....najprej sem si jih downloadal in probal predvajati s filmom...ker se podnapisi niso ujemali z zvokom in sliko sem to sinhnoniziral z programom subtitle workstation...no potem sem shranil in najprej preizkusil na računalniku če se ujemajo podnapisi z ostalim...in ujemali so se, zato sem jih zraven filma zapekel na cd. ko sem šel gledat film na yamadi 6700 pa so se podnapisi na začetku ujemali kot bi se morali, potem pa so bili navzkriž za cca. 1 min. Kaj je narobe???? hvala za odgovor vnaprej in lep pozdrav!

IČA ::

@OFC:
priporočam nakup

@therasmus:
preveri v kakšnem formatu si shranil podnapise, mora biti .srt (SubRip)
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

hous3r ::

Pozdravljeni.
Jaz sem nov, pa bi imel vprašanje glede yamade in zvočnikov.
Na Yamadi 6700 mam naložen software od jae, original, in trenutno mi vse
deluje dokaj v redu.
Zanima me kako bi najbolje nastavil podnapise za gledanje na TV 16:9?

Naročil sem zvočnike GENIUS SW 5.1 (ker sem videl da jih kar hvalite), pa me
zanima če jih lahko priklopim kar direkt na Yamado 6700, zato ker v navodilih
za Yamado piše, da moramo priključiti 5.1 kanalni izhod na A/V ojačevalnik !!

To me malo moti, ne razumem čist dobr...
Po moje bi verjetn moglo dobr delat tud brez ojačevalca, al se motim...

Kako pa priklopim TV na te zvočnike, da bi lahko imel tudi satelitsko na njih?
To pomeni da bi rad imel DVD player in Satelitsko oz TV na teh zvočnikih..
(Več stvari naenkrat)
Je to možno?

lp
Lets go to party..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hous3r ()

jernejk90 ::

hvala iča, zdaj bom sprobal....na cd-ju sem imel shranjene .sub,samo kaka je finta to če pa brat jih pa zna samo ne ob pravem času?
Lp

NTSC formati povzročajo probleme, normalo bere podnapise samo pri PAL (25 FPS), zato raje uporabljati .srt format, ki je časovno odvisen in ni teh problemov.

MEDENA ::

mene tudi zanima kako yamada 6700 in recimo GENIUS SW 5.1 zvočniki pašejo skupaj ????

e-marko ::

Če se ne motim imajo zvočniki vgrajen ojačevalec (ne dekodirnik!). Torej gredo čisto lepo skupaj. Kje je problem?

LP
...somebody, somewhere...

Zdaj sem na yamado priključil zvočnike Genius SW 5.1, vendar po takem načrtu
kot je bil zraven, ne delujejo vsi zvočniki...
Kaj moram naredit oz spremenit da bojo vsi deloval kot bi moralo....
Pa tv-ja mi tud niuspel zraven priključit...
Mam sicer tist kabel, left in right, sam k to priključim na zvočnike, ni učinka...
2 od 6 zvočnikov delujeta samo če imam gumb na AC-3, drugače pa nič....
Lets go to party..

MEDENA ::

mene tudi to ZANIMA

Zdaj mi je celo vse začelo delat, razen wooferja...
Woofer dela, če ga priključim kamorkoli drugam (to pomeni
da je na zvočnikih vse prav zvezano in da na YAMADI preklapljam..)
Nekako sumim da je izhod na yamadi za woofer skurjen, ker kamorkoli ga priklopim na zvočnike, ne dela...
Drgač mislim da sem vse nastavil...
Res ne vem kaj mi zajebava...
Lets go to party..

sergejp ::

poglej na yamadi v setup če maš subwoffer: ON

če želiš prostorski zvok še moreš dat downmix: OFF

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sergejp ()

To sem mel vse naštiman....
Če povežem yamado in Genius zvočnike prek OUDIO OUT (left right) pol delujejo vsi zvočniki
kot je treba..
Sam to ni tisto kar hočem narest...
Če pa povežem vseh 6 kablov točno tako kot mora bit, mi delujejo sam trije zvočniki...
Drgač je oboje novo, tko da se mi čudn zdi da bi blo skurjeno...
Pa TV mi tud ne dela če ga priključim na zvočnike...
Pojma nimam....
Ti imaš tud kombinacijo teh zvočnikov in yamade?
Lets go to party..

lambda ::

A se je že komu zgodil da mu yamada 6700 spraska DVD-je po zunanjem robu - gre za kar konkretno prasko široko kake 3mm. V glavnem dvd je po ogledu na zunanjem robu zanič. Najprej sem opazil to na enmu dvd-ju, pa sem mislil, da je slučaj, ampak sedaj mi je pa spraskal že 5 DVD-jev. Za popizdit ... Še kakšen s podobnimi izkušnjami?

whatever ::

Eno vprašanje:
Nameravam kupit Yamado 6700 in me zanima, če jo lahko povežem na SCART vhod na TVju? A ma ta Yamada zadaj scart al ma činče? Če ma scart rabim scart-scart kabel, če ne pa scart-činč ane? Bo delal?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

ima oboje SCART in činč

OK, pol sklepam da bo v redu tako scart-scart kot činč-scart kabel. Po tem ko jo bom nabavil, jo bi pa rad updatal na newage V3A... Če prav razumem, moram it po tem postopku:
-Zapečem original V1 image na CD (max 4X hitrost, disc at once)
-Resetiram nastavitve ploščkosuka
-Dam CD V1 not
-potrdim s tipko play da zelim updatat fw
-Vzamem CD V1 ven
-Ugasnem
-Prizgem in resetiram nastavitve ploščkosuka
-Zapečem newage V3A na CD
-resetiram nastavitve
-Dam CD V3A not
-potrdim s play da zelim updatat fw
-tukaj sem bral da se ponavadi stvar zalomi in vse skupaj zmrzne - kaj moram tu nardit če zmrzne????

Baje moraš odklopit ploščkosuk iz omrežja za 5 min... sam če ga odklopiš potem pustiš CD s firmwarom not, česar pa ne smeš nardit... a je treba preden odklopiš enoto vzet CD s firmwarom ven in kako, če pa enota zmrzne? A mogoče takrat funkcija eject še deluje? Al pač samo odklopiš iz omrežja za 5 min pa pustiš CD s firmwarom not pa pol ko ponovno vklopim enoto pač izberem da naj ne updata firmwara še enkrat? En je omenjal tud da je treba počakat pred izklopom enote tolk cajta, da se pladenj odpre sam od sebe???

Pa še nečesa ne zastopim, http://newage.mpeg4-players.info/yamada...

DirectSub: http://newage.mpeg4-players.info/tools/...
----------

1) Use DirectSub INI Generator to create DirectSub ini files.
Font 0-1: Font 1 (system font be careful if you replace this)
Font 3-4: Font 2
Font 5-6: Font 3
2) Start DirectSub and select your firmware
3) Edit Mediatek Options:
Maximum pixels per line: this is you set at mpeg4 subtitle window page
Maximum numbers of lines: depends on the mpeg4 subtitle window height
Others leave on default

Type A firmware:
Maximum numbers of characters: 255

Type B firmware:
Maximum numbers of characters: 255

WTF je DirectSub INI generator - a je to sploh treba se še s tem zajebavat???

Rad bi vedel te stvari natančno že vnaprej, ker mi ni do tega, da bi zaflešal nov player.;(

@whatever:
OK, vidim, da si zadevo karseda natančno preštudiral. Tako je to:
Tisto zadnje, kar si prebral oz.napisal (v Angleščini) na poterbuješ. To je za vstavljanje lastnih fontov.
Zaenkrat ti priporočam, fw NewAge V2a mod by mirkuma, ki ne povzroča težav z zmrzovanjem in je stabilna verzija (će boš imel željo še vedno lahko nadgradiš na verzijo 3a). Link ja mislim da na strani 37 (če imaš nastavljeno 50 postov/stran).
Postopek nadgradnje pa je sledeč:
1.originalna V1 (se priporoča pred vsako nadgradnjo), zapeči CD na najmanjši hitrosti (4x in preveri, če si to napravil po pravilnem postopku, ko daš CD v PC, ti mora pisati MEDIATEK); vstavi CD v player, ta zazna CD s fw in potrdi upgrade s pritiskom na play; po nekaj sekundah se vratca odprejo, odstrani CD (nikakor ne ugašaj!!!); mašina se sama nadgrajuje še cca 1-2 minuti in se po nadgradnji sama resetira (se skoraj ne opazi); nato v nastavitvah izberi ovarniške nastavitve in potrdi, prvi del si opravil.
2.CD z zapečeno V2a vstaviš v player in enak postopek kot prej +dodatno: po potrditvi tovarniških nastavitev ugasni, prižgi, pojdi v nastavitve podnapisov, spremeni vsako nastavitev, ugasni-prižgi, nastavi vse željene nastavitve, ugasni-prižgi in si končal.
Če boš imel željo iti na V3a, pa jo lahko potem direktno preko te verzije nadgradiš, ne bi smelo biti težav, ki si jih opisoval, če pa slučajno že zmrzne se to zgodi takole: po tem, ko se player nadgradi, se sam reboota (to je samo trenutek), in nato se ne odziva na nobene komande, takrat pomaga izklop iz el.omrežja za cca 5 minut, potem bi moralo normalno laufati.
Sam sem na NewAge V2a, ker mi je V3a delala probleme z zmrzovanjem po daljšem stand by-u (kar lahko povzroči tudi, da ti mašina v končni fazi crkne).
Upam, da sem ti kaj pomagal, se oproščam za morebitne nejasnosti ali tipkarske napake, pač pozna ura. Pa prijetno igračkanje, če še kaj ni jasno, pa piši.

LP
IĆA

OK zakon! Hvala lepa za res natančna navodila; verjetno bodo pomagala še komu. Ploščkosuk sem že naročil, dobim v sredo, se že veselim gledanja filmov.:)
Vprašal bi pa sam še to: imena fw (Yamada6700_NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix.ISO), ki je v .rar fajlu NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix.rar ne smem spreminjat? Ker je ime od fw image ful dolgo, a ga bo ploščkosuk sploh prebavil (ker za imena filmov velja, da ne smejo biti daljša od 40 znakov, a to ne velja za fw?)? Ali je bolje, da ime skrajšam ali ga vseeno prebavi, čeprav je daljše od 40 znakov. Če ga prebavi potem ne bom nič spreminjal.
Aja, bedak jst, ta ISO se itak razpakira v Neru pri pečenju CDja na manjše fajle in ni problema... nevermind.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

Kontrec22 ::

Hmm, a ni pomembna fora da daš track at once namesto disc at once ko pečeš fw?

Pa res, zgleda da je treba dat track at once

How to burn on CD(-RW)?
-----------------------

- Select your codepage / OSD language firmware
What CodePage should I choose? Check the end of this file!
- CD-(RW) writing parameters:
Finalize CD
TAO
Maximum 4x Speed

Hvala da si me opozoril na napako.

OK, zdej mi pa ni nič več jasno...

Before burning, make sure that the
options “Finalize CD” and “Disk-At-
Once” are selected. These are very
important options could fail the update
on the player if not clicked at this
stage.

Tole piše v .pdfju na www.yamada.de, v readme.txt na NewAge strani (ki sem ga pastal zgoraj) pa piše, da morš dat TAO (track at once). Kaj je zdej prav????
A mogoč morš dat pri original V1 firmwaru disc at once, pri NewAge V2A pa track at once??
Al pr obeh track at once?? Al pr obeh disc at once??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

CoC ::

Preletel 1 stran te teme in prebral od 40 strani naprej, pa nisem zaslediu problema kerga mam js.
Yamado 6700 sm nadgradil z New Age 3 in vse dela ok, razn DVDjev. Probu sm glejat dva različna DVDja iz Dnevnika, pa sm ugotoviu, da mi slika vsake tulk cajta mal frizne, pol pa preskoči tulk slik naprej, da se sinhronizira nazaj z zvokom - na divxsih in podobnem vse vredu dela.
Mislte, da je kej kriu FW, al pa mam mal defektn predvajalnik?

Aja, pa tud ce ga mam kak dan na stand by vkljucenga, mi nasledn dan, ko ga prizgem noce nc delat - sam zacetna slika se pokaze. Pol ga pa morem rocno izklopit, pa pocakat en mal, pol pa dela. Ma se kdo drug te probleme?

@CoC:
takoj dol z njim (fw NA V3a), da ti mašina ne crkne, priporočam NA V2a.

Drugače pa si preberi še od strani 35-37, smo podrobno obdelovali to temo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

@whateve:
jaz naredim takole, brez kompiciranja, pa bom napisal step by step, da še komu koristi:
-download fw-ja, recimo tistega na strani 37, shranim na namizju
-kliknem na zararan fajl, drag&drop fajl iz WinRara na namizje (faj velikosti cca 50MB)
-odprem Nero exspres, klik na Disc Image or Saved Project
-open, vrta datotek (All Filles) na namizju poiščem fajl
-izderem najnižjo hitrost (4x), next in počaka da se zapeče-to je vse, nič preveč komplicirat.

LP
IČA

Sm se zle se mal spilu z audio cdji in ugotoviu, da mi vsi neki je*** pri okol 6 minutah od zacetka cdja.
bom nalozu V1 in pol NA 2, ce pravte da bo to resl problem.

Najlepsa hvala za hiter odgovor :) !

@CoC:
za gornji problem ne garantiram, lahko je tudi hardverska napaka, se veliko poroča o napakah pri yamadah. Proble z zmrzovanjem pa boš tako rešil.

aljo00 ::

Meni NevAge V3 dela OK. Na standby itak nimam, ker zvecer tko ali tako ugasnem preko gumba.
Pri V2 najvec pogresam, ce je vec texta, da kar odreze preostanek !!!!

Ne vem pa zakaj bi player crknil, ce imas gor V3 ????
lp! Aljosa

no, mam zej NA V2 gor, pa ne zmrzne vec (vsaj dans ni:)), nism pa se tulk probu, da bi vidu, ce podnapisi kej zezajo.
audio cdji pa se vedn ne delajo na 6. minuti - zgleja ga bom moru nazaj nest :(

schurda ::

@IČA: Jaz sem pekel CD na 10x hitrosti BP. Ne vem v čem je fora pečenja na najnižji hitrosti. Pa sem jih sproval že enih 6 različnih FW, pa z nadgradnjio zaradi tega nisem imel težav.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Andy18 ::

oprostite ker nisem prebral vseh strani

rabil bi link od originalnega FW V1 za yamado 6700
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

ynos ::

Kaj je zdej s to V3A verzijo? Dam dol, al lahko pustim gor? Ne bi rad da mi crkne vse skupi. 8-O

megy ::

Yamado uporabljam že dobra dva meseca in do sedaj je bilo vse O.K. Sedaj pa se mi je pri nekaj filmih zgodilo, da ne delajo dobro. Film laufa čist počasi (kot bi bil počasni posnetek). Glas deluje normalno, slika pa zaostaja. Kaj moram narediti?
Hvala!

Odpeljat na servis.:D Meni se je isto začelo dogajat po dveh tednih. Najprej pri vsakem 10-em filmu, potem pri vsakem 5-em...na koncu pri vsakem.

Za foro daj na začetku filma "search" in previj kakih 60 minut naprej, da vidiš če bo še zmerom štekalo. Če ti ne bo, potem imaš isti problem kot sem ga imel jaz.

Odnesel na Jae, kjer so ga v enem tednu popravili.

megy ::

A ni mogoče kaj narobe s filmom? Ker eni mi delajo brez težav. A je sigurno kriv player?

Počakaj še par dni, pa boš videla kako stvari stojijo.

Meni je začel z filmom Don't be manace to...", potem z miss congeniality 2, potem je sestra enkrat hotla gledat film White Noise, ki sem ga jaz BP pogledal 1 teden nazaj, pa je štekalo. Potem sem začel sprobavat filme, k sm jih že pogledal in videl, da kar naenkrat štekajo.

Probaj s kakimi filmi, ki so ti prej BP delali.

fantje a nima nihče linka od originalnega V1 FW za yamado 6700?
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

pizdindim ::

Andy18:
Mislim, da je tale: Official V1

schurda ::

@Pičkindim & Andy: Res je.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

nabavil sem yamado 6700 pa bi rad naložil novi FW zanima me naslednje: ali se tisto datoteko, ki je v .rar samo razpakira ali je treba enako narediti tudi z .ISO datoteko

Zgodovina sprememb…

Jan(JAE) ::

@nubes: Medije ti verjetno praska kabel. Treba bi bilo odpret predvajalnik in prilepiti podatkovni kabel, ki gre od optične enote do boarda.

L.P. Jan
www.jae.si

FW sem naložil

sedaj mi pa ni jasno zakaj mi podnapisi ne delajo

imam film:

In God Company.avi
In God Company.srt

za odgovore že v naprej hvala

lambda ::

@Jan
Hvala ...

Možno da bi bilo kaj takega ... bom peljal na servis za vsak slučaj. Še to sem pazil ja, da kadar zadeva prav svinsko ropota, kot da bi se treslo ohišje, pa ni čisto nič boljše, če ga primeš, takrat je DVD opraskan.

Sem danes dobil Yamado 6700 in sem jo nadgradil na NewAge V2a. Nadgradnja je šla brez problemov (IČA: Hvala!), me pa moti nekaj drugega. Od časa do časa ko je CD noter enota začne glasno ružit. Včasih se to dogaja že od samega začetka, včasih pa šele čez kako uro. Če dam eject in mal premaknem CD in dam CD spet not ponavadi to odpravi problem. Z DVD-jem še nisem probal če je enak problem. CD-ji pa niso obribsani ali kakorkoli poškodovani, ker so popolnoma novi in sveže zapečeni (še hrustljavi:D ). Je to ruženje lahko posledica slabih medijev (CDjev) oziroma slabega firmwara? Bom probal še s CDji drugih firm, ko jih dobim. Upam, da ne bo treba na servis...

Men je začelo s hreščanjem, potem so mi začeli nekateri filmi štekat, ko je začelo stružiti, potem vsi...

NASVET!!!!!!

Odnesi ga takoj zdej nazaj v trgovino, pa zahtevaj novega če ti rečejo da to ni normalno. Ali pa vsaj v osmih dneh. Jaz sem jajcal do 12-13 dne...sej ti ga popravijo, samo se ti zdi glupo nest na servis stvar, ki si jo ravnokar kupil.

Ti si kupil novo Yamado in če rečejo da ti ni normalno, je to pač napaka na novem proizvodi in zahtevaš novega.

Poročaj kako je šlo.

manok ::

Zanima me zakaj mi ne dela zvok v 5.1 pri divxih in pri DVD-jih.
Delata samo prednja dva zvočnika in Woofer.
Kako se posnemajo filmi na CD, da ti doda ac3 zvok.
A moraš k divxu posneti zraven kodekAC3 ali pa mora divx biti ze prej posnet z AC3 zvokom.

majstor ::

Yamado 6700 imam ze od Decembra, do sedaj nisem imel nikoli nobenih problemov z divx,dvd filmi, slike in mp3 deluje vse OK. Tako da ne vem kako da imajo nekateri toliko problemov.
Pred mesecem sem spet kupil yamado 6700 (za starse), namestil NewAge FW3A, vse deluje ok, brez zatikanj, brez zmrzovanja...:D

Vsekakor priporocam nakup!:)

bon_bon ::

Pozdravljeni !

Ne vem, če je še aktualno ...

Včeraj sem si kupil yamado 6700 (pri Enaa), želel pogledati verzijo FWja ki je na njem po postopku ki je bil tu opisan, pa mi je ni pokazalo.
FW, ki je bil gor se mi ni dopadel, zato sem najprej dal Official V1 FW gor, nato New Age V2 in kasneje New Age V3 (verzijaA). Firmware sem dobil na strani http://newage.mpeg4-players.info./yamad...

Yamada se zaenkrat odlično obnaša. Bila je 10 ur v stand-byu in je delovala normalno - nič zmrzovanja.

Vsi filmi zaenkrat delajo ok (tudi z AC3), razen pri filmu 7 seconds nimam zvoka. Da bom pa to odpravil moram pa poste nazaj prebrat, :D -da ugotovim kaj film vsebuje ... Zaenkrat sem poganjal .srt podnapise.

lp,
lp !

bon_bon

@andy18

na racunalniku odpri podnapise, pa jih primerji s kerimi ko so ti delal. ce bos vidu razliko, pol ti bo jasn zakaj ne delajo (mel iste probleme pri enem filmu). mam pa js ene za ta film (sej si mnde mislu in good company?), keri delajo, pa mi lahk poslem PM pa ti jih poslem.

PM ::

vprašanje:
Zakaj imam v fajlu (v2 by Mirkuma za 6700) samo dve ikone in ne štiri - kot drugi navajajo, da bi moralo biti?
Mimogrede, tudi v f.w. v3 by Mkirkuma za 6700 ima dve ikone (MTK in DUMMY - se mi zdi).
Uporabil sem bližnjico na forumu za dolpoteg nekaj strani nazaj.
Hvala
««
43 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725495 (10109) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872965 (20784) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527009 (14344) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem