Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

nero ::
Zdaj mi ob gledanju DVD filma delujejo vsi zvočniki, če pa poslušam CD, pa samo prva dva in woofer, čeprav sem dal na prologic emulation.
Kaj bi še mogu nastavt?
Kaj je to SPIDF?
Hvala
Kaj bi še mogu nastavt?
Kaj je to SPIDF?
Hvala
DFI LP NF3 250GB, AMD64 2800 (325x7 1.65V), Leadtek A6600 GT,
Geil 1x512MB PC400 (Cas2,5 363 3/4 2.7V), Zalman CNPS7700-AlCu,
Maxtor 60Gb 7200 2Mb+WD 80Gb 7200 2Mb, LC Power 550W (1x140mm)

bradek ::
Prologic emu daj na "music" ali "movie", ne na AUTO.
SP/DIF (Sony/Philips Digital Interface) - v nasem primeru koaksialni izhod za zunanji ojacevalec/dekoder DD&DTS
SP/DIF (Sony/Philips Digital Interface) - v nasem primeru koaksialni izhod za zunanji ojacevalec/dekoder DD&DTS

buhica1 ::
A res noben ne ve povedat ali se da pri Yamadi 6700 s FW V.2a mod by Mirkuma nastavit pondnapise, ki imajo različno ime kot film ???
Hvala
Buhica
Hvala
Buhica

Če dam na MUSIC ali pa MOVIE je isto, ni zvoka.

gader ::
Ali je mogoce priklopiti DeskTopTheater 5.1 DTT2200, vcasih smo ga lahko kupili skupaj s Sound Blaster Live 5.1, na Yamado na izhod 5.1 z zadovoljivim rezultatom. Ce priklopim le zvocnike tega kompleta se komajda kaj slisi. Za priklop na bazno enoto, kjer bi zvok lahko ojacal, pa ni pravih konektorjev, kablov.

Kontrec22 ::
Po 2 mesecih uporabe mi je yamada 6700 začela dokaj glasno škrtati. Če imam na dvdju recimo več divx/xvid filmov mi pri enem filmu glasno škrta prvih 15min predvajanja. Se da to kako odpravit? Kdo imel podobno težavo, se da recimo zadevo odpret in kaj namazat notri?

Tomson ::
A kdo ve, a se da naštimat (da bi delalo) da ko bi dal DVD medij not, bi mi vedno avtomatsko naložlo slovenske podnapise. Sem v Setupu to sicer naštimal, pa mi vseeno ne nastavi nobenih podnapisov. Jih moram za vsak DVD posebej štimat.
Zakaj torej ne deluje, anyone?
Zakaj torej ne deluje, anyone?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mihaelj ::
Mam težavo - na Yamadi 6600 se mi pojavlja da mi nekateri filmi ne potegnejo - eni imajo sliko pa ni zvoka, medtem ko kakšen pride da zvok je pa ni slike. Je point v fw ali kaj drugega? Filmi na računalniku delaj BP. Trenutno mam gor YAMADA6600_050202_PYPS.
Heelp !!
Heelp !!

mirkuma ::
@buhica1
Tip A s podporo za PBS (brez zatikanja s PBS kodiranih filmov) podpira podnapise ne glede na ime, izberes jih s tipko subtitles, vendar podnapisi ne delajo lepo z SUB formatom ce film ne tece z 25fps...deluje samo za prvih 5 podnapisov...
Tip B brez podpore za PBS podpira podnapise ne glede na ime, izberes jih s tipko subtitles, delajo vsi podnapisi....deluje samo za prvih 5 podnapisov...
S tipko subtitles izberes ustrezne podnapise, ko film ze tece...
Ustrezne fw ki podpirajo bilokatere podnapise si lahko DLjas tule:
(podpirajo sumnike in so mod NewAge fw V3a, zaenkrat se brez srt-timing fixa)
v3 Type A CP1250:
(right click save target as):
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__CP1250_mod.rar%20
v3 Type B CP1250:
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_B__CP1250.mod.rar%20
Zgornja fw nimata slo menujev, podpirata pa sumnike...mogoce, enkrat, ce/ko bom imel kaj casa bom naredil tudi mod by Mirkuma zgornjih dveh fw (dodal srt fix, PYPS font3, slo OSD)...vendar malo verjetno saj osebno podpore za podnapise ki imajo drugacno ime kot film ne potrebujem...
Tip A s podporo za PBS (brez zatikanja s PBS kodiranih filmov) podpira podnapise ne glede na ime, izberes jih s tipko subtitles, vendar podnapisi ne delajo lepo z SUB formatom ce film ne tece z 25fps...deluje samo za prvih 5 podnapisov...
Tip B brez podpore za PBS podpira podnapise ne glede na ime, izberes jih s tipko subtitles, delajo vsi podnapisi....deluje samo za prvih 5 podnapisov...
S tipko subtitles izberes ustrezne podnapise, ko film ze tece...
Ustrezne fw ki podpirajo bilokatere podnapise si lahko DLjas tule:
(podpirajo sumnike in so mod NewAge fw V3a, zaenkrat se brez srt-timing fixa)
v3 Type A CP1250:
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__CP1250_mod.rar%20
v3 Type B CP1250:
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_B__CP1250.mod.rar%20
Zgornja fw nimata slo menujev, podpirata pa sumnike...mogoce, enkrat, ce/ko bom imel kaj casa bom naredil tudi mod by Mirkuma zgornjih dveh fw (dodal srt fix, PYPS font3, slo OSD)...vendar malo verjetno saj osebno podpore za podnapise ki imajo drugacno ime kot film ne potrebujem...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Dal sm si gor NewAge3 fw [http://newage.mpeg4-players.info/yamada... in mi zdaj nekateri avi filmi mal štekajo, prej pa niso z official fw-om.
Obstaj fw s katerim lahko nastaviš, da ti delujejo vsi zvočniki 5.1 ob gledanju divx filmov, ki niso ac3, ker z emulacijo prologic ne deluje?
Obstaj fw s katerim lahko nastaviš, da ti delujejo vsi zvočniki 5.1 ob gledanju divx filmov, ki niso ac3, ker z emulacijo prologic ne deluje?

Mirkuma
Hvala za odgovor. Sprašujem zato, ker imam nekaj DVD-jev z divx-i. Ali morajo imeti podnapisi kakšno specifično ime (nekje sem bral da bi moralo biti na koncu kao EN, DE,...) ali je lahko kakršnokoli ime podanpisa pa ga lahko aktiviraš s tipko subtitle ???
Hvala in lp
Buhica
Hvala za odgovor. Sprašujem zato, ker imam nekaj DVD-jev z divx-i. Ali morajo imeti podnapisi kakšno specifično ime (nekje sem bral da bi moralo biti na koncu kao EN, DE,...) ali je lahko kakršnokoli ime podanpisa pa ga lahko aktiviraš s tipko subtitle ???
Hvala in lp
Buhica

mirkuma ::
@NERO NewAge3 type B(brez PBS podpore = zatikanje) ali type A(s PBS podporo - ni zatikanja)
@buhica1 ime sploh ni vazno...edino mislim da koncnica mora biti srt,sub,txt.(.doc ne bo nalozilo :-)) torej lahko je krneki.txt ali krneki.en-podn.sub
@buhica1 ime sploh ni vazno...edino mislim da koncnica mora biti srt,sub,txt.(.doc ne bo nalozilo :-)) torej lahko je krneki.txt ali krneki.en-podn.sub
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

ynos ::
@Kontrec22
Sem mel isto težavo...odnesel na servis in zdaj dela. Prvih 15 minut filma se močno sliši mehanizem, ob tem da če sem hotel takrat kaj prevrtet nazaj al pa naprej mi je takoj freeznilo vse skupaj. ipd...
Sem mel isto težavo...odnesel na servis in zdaj dela. Prvih 15 minut filma se močno sliši mehanizem, ob tem da če sem hotel takrat kaj prevrtet nazaj al pa naprej mi je takoj freeznilo vse skupaj. ipd...

Fiona ::
Lep pozdrav!
Pri updatanju firmwara mi ko vstavim CD napiše unknown disc...Zakaj?
Zapekla sem sigurno pravilno. Cd je traxdata 52x.
Hvala za pomoč!
Pri updatanju firmwara mi ko vstavim CD napiše unknown disc...Zakaj?
Zapekla sem sigurno pravilno. Cd je traxdata 52x.
Hvala za pomoč!

darkydarker:
Kako zdaj spet enako napisano če sem ravno to spraševal in dobil odgovor da z zgoraj omenjenim FW ni potrebno da sta film in podnapis čisto enakega imena...
Kateri FW imaš ti ???
lp Buhica
Kako zdaj spet enako napisano če sem ravno to spraševal in dobil odgovor da z zgoraj omenjenim FW ni potrebno da sta film in podnapis čisto enakega imena...

Kateri FW imaš ti ???
lp Buhica

schurda ::
@majstor&Fiona: ne vem zakaj komplicirate: Burn image -> disk at once pa zaključit CD. Pa lahjko zapečeš na katerikoli CD s katerokoli hitrostjo. Jaz sem to naredil na Pisanko in Ultra medije ("ultra high kvaliteta" se razume
), na najvišji hitrosti pečenja ni bilo nikoli problemov.

I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

bauci ::
Imam Yamado 6700 in NewAge 3 fw (prej tudi Jae in NewAge 2 fw). Pri gledanju nekaterih filmov (npr. nanizanka Friends) zvok in slika nista sinhronizirana (na PC je vse OK). Ali je to stvar fw ali kodiranja filmov?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Bauci
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Bauci

jernejk90 ::
Lepo pozdravljeni! danes sem kupil yakumo 6700 pa mi ne predvaja podnapisov... na tem forumu sem se že pozanimal kaj bi moral naložiti,
vendar ko dam cd v player mi napiše unknown disc....cd je 100% vredu naložen
ker sem sprobal na računalniku!kaj naj naredim da mi ga bo znal prebrat in
tudi inštalirat?!?!?!?!??
vendar ko dam cd v player mi napiše unknown disc....cd je 100% vredu naložen
ker sem sprobal na računalniku!kaj naj naredim da mi ga bo znal prebrat in
tudi inštalirat?!?!?!?!??

gader ::
bauci zal, kar je napisal IČA ne pomaga. Vsaj meni ni uspelo. Mislim, da je tezava v tem, da Firmware ne obvlada OpenDivX codec. OpenDiviX je uporabljen od Friends 301 naprej.

Gader, mislim da imaš prav. Problemi z nesinhroniziranim zvokom so se pojavili s 3 sezono.
lp,Bauci
lp,Bauci
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bauci ()

IČA ::
@therasmus:
ko daš CD v PC poglej npr. pod "moj računalnik" in ti mora pisati pri pogonu npr. MEDIATEK (D:). Kateri FW pa boš nalagal (sicer to nima veze, samo za informacijo)
@bauci+gader:
pa sta probala vse možne varijante, tudi prekodiranje v Xvid. Sam trenutno delam na prekodiranju nesinhroniziranih zadev v DivX6. Prvi test je bil uspešen, kako bo naprej bom pa še javil.
LP
IČA
ko daš CD v PC poglej npr. pod "moj računalnik" in ti mora pisati pri pogonu npr. MEDIATEK (D:). Kateri FW pa boš nalagal (sicer to nima veze, samo za informacijo)
@bauci+gader:
pa sta probala vse možne varijante, tudi prekodiranje v Xvid. Sam trenutno delam na prekodiranju nesinhroniziranih zadev v DivX6. Prvi test je bil uspešen, kako bo naprej bom pa še javil.
LP
IČA

jernejk90 ::
Najlepša hvala iča...zdaj je pa šlo
emmm naložil sem si newage v3 A varianto. Ju3 še morem malo sprobat da vidim če zdaj vse lavfa vredu. LP in še 1x hvala!

emmm naložil sem si newage v3 A varianto. Ju3 še morem malo sprobat da vidim če zdaj vse lavfa vredu. LP in še 1x hvala!

BigFoot ::
No, danes sem dobil Yamado 6700 in zaenkrat sem zelo zadovoljen. Nisem se sicer ne vam kako veliko testiral, sem pa sprobal ene par DVDjev in zgledajo zelo lepo. Sprobal sem tudi ene par DivX/Xvid-ov in je vse delalo brez problema. FWja se nisem nadgradil, ker ce mi ga ne bo treba ga sploh ne bom (podnapisov ne uporabljam) tako da dokler mi bo vse spilalo je cool.

aden ::
Iča,
sam sem sprobal že kar nekaj kombinacij za prekodiranje filmov, ki imajo nesinhronizirana zvok in sliko, vse z xvidom in žal neuspešno. Prosim vse, ki morebiti najdejo pravo rešitev, naj jo delijo še z ostalimi. Medtem pa bom še sam skušal rešiti zadevo, imam najmanj 10 filmov s tem problemom.
lp
sam sem sprobal že kar nekaj kombinacij za prekodiranje filmov, ki imajo nesinhronizirana zvok in sliko, vse z xvidom in žal neuspešno. Prosim vse, ki morebiti najdejo pravo rešitev, naj jo delijo še z ostalimi. Medtem pa bom še sam skušal rešiti zadevo, imam najmanj 10 filmov s tem problemom.
lp

@aden + bauci + gader:
probajte še z DivX 6.0 Converterjem, verjetno najenostavnejša zadeva za uporabo, uspelo mi je dva filma uspešno prekodirati, ki jih prej nisem nikakor uspel spraviti skupaj.
LP
IČA
probajte še z DivX 6.0 Converterjem, verjetno najenostavnejša zadeva za uporabo, uspelo mi je dva filma uspešno prekodirati, ki jih prej nisem nikakor uspel spraviti skupaj.
LP
IČA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IČA ()

Fiona ::
Akhm. Sem napisala,da je zapečeno pravilno!!4x,disc at once, finalize...sem probala na 3 različnih cdjih..NE GRE. Še zmeraj napiše unknown disc...
Kaj bi še lahko bilo?!
Hvala vsem za odgovore. Cenim to.
Kaj bi še lahko bilo?!
Hvala vsem za odgovore. Cenim to.

Probaj še z Alcohol 120% zapečt image.
Jst sem dvakrat zapekel z nerotom in mi ni zaznalo, od takrat naprej pa samo z Alcohol 120%.
LINK OD PROGRAMA (trial)
Jst sem dvakrat zapekel z nerotom in mi ni zaznalo, od takrat naprej pa samo z Alcohol 120%.
LINK OD PROGRAMA (trial)

Hehe. Na videz glup predlog, pa vseeno deluje.
Ena "neumestna": A je možno kako poslušat pri yamadi s slušalkami?
Kokr jst vem nima direktnega priključka, ampak mogoče se pa da prek stereo izhoda s kakim adapterčkom...? Je že kdo probal?

Ena "neumestna": A je možno kako poslušat pri yamadi s slušalkami?
Kokr jst vem nima direktnega priključka, ampak mogoče se pa da prek stereo izhoda s kakim adapterčkom...? Je že kdo probal?

schurda ::
Ti zvočniki, ki se dobijo zraven (ala Ultron) imajo itak adapter iz 2 činčev na banano, tako da bi moralo jet.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

OOTBOXZY ::
V Big Bangu sem v ponedeljek videl adapter z dveh chincev na 3,5mm banano. Sem kupoval endrug adapter pa sem ga videl. Zal si nisem zapomnil koliko stane, mislim pa, da je okoli 1k SIT.
LP
OOTBO XZY
OOTBO XZY

rerebi ::
Pozdravljeni,
Nabavil sem yamada 6700.Vse naredim, tako kot je opisano za nadgradnjo fw-ja (hotel sem nalozit original V1) .. vstavim cd in ga po kaksnih 10, 20 sekundah ven vrže, potem pa se nekje po eni minuti vrne spet nazaj na začetno stran.. zdaj pa nevem ali je gor nova verzija fw-ja ali ne. Seveda vtipkam kodo v setup- preference in se nic ne pokaze. Rad bi se preprical ali imam gor V1, preden nalozim V2a. Sem pa ze probal en film na dvd-ju in dva na divx-u pa delajo.
Hvala.
Nabavil sem yamada 6700.Vse naredim, tako kot je opisano za nadgradnjo fw-ja (hotel sem nalozit original V1) .. vstavim cd in ga po kaksnih 10, 20 sekundah ven vrže, potem pa se nekje po eni minuti vrne spet nazaj na začetno stran.. zdaj pa nevem ali je gor nova verzija fw-ja ali ne. Seveda vtipkam kodo v setup- preference in se nic ne pokaze. Rad bi se preprical ali imam gor V1, preden nalozim V2a. Sem pa ze probal en film na dvd-ju in dva na divx-u pa delajo.
Hvala.

Nesinhroniziran zvok in slika pri Yamadi 6700 - Friends 3 sezona.
Poslušal sem nasvet IČE (hvala IČA) in sem zadevo rešil z Divx converterjem.
Lep pozdrav, Bauci
Poslušal sem nasvet IČE (hvala IČA) in sem zadevo rešil z Divx converterjem.
Lep pozdrav, Bauci

aden ::
Tudi pri meni je bil prvi test reševanja nesinhronizacije z divx 6.0 converterjem uspešen. File mi je sicer zmanjšalo iz 700 na cca 550 mega, to verjetno zaradi boljše kompresije?
Vsekakor pa hvala Iča za nasvet, zdaj je pri meni rešen še zadnji problem Yamade, no vsaj upam.
lp
Vsekakor pa hvala Iča za nasvet, zdaj je pri meni rešen še zadnji problem Yamade, no vsaj upam.
lp

@aden:
tako kot si ugotovil DivX 6 zmanjša fajle za cca 20-40% zaradi boljše kompresije.
Me veseli, da smo našli način.
tako kot si ugotovil DivX 6 zmanjša fajle za cca 20-40% zaradi boljše kompresije.
Me veseli, da smo našli način.

Jochaan ::
jst mam pa sledeč problem :
sem domači posnetek zapeku kot dvd-video, zdej pa ko se predvaja vsake 2,3 minute intervalno za 5sek grata črna slika, zvok pa teče naprej ??
sem domači posnetek zapeku kot dvd-video, zdej pa ko se predvaja vsake 2,3 minute intervalno za 5sek grata črna slika, zvok pa teče naprej ??
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

Dons sm čekiru keri filmi mi kej delajo in pri Man on fire se je zataknilo.
Film je zeeeeelo dober DVD-rip. Na PC-ju se mi je zdela izjemno lepa slika in izvrsten zvok (sicer stereo). Kar je blo pa še bolj presenetljivo, cel film je na 1 CD-ju in dolg je 143 minut!!!
Res impresivno.
No Yamada ga pa jeb.. Slika šteka in pojavi se napis:
"Only 1 - pixel GMC for xvid allowed "
Kaj to pomeni? Moj FW je zadnji od Mircume

Film je zeeeeelo dober DVD-rip. Na PC-ju se mi je zdela izjemno lepa slika in izvrsten zvok (sicer stereo). Kar je blo pa še bolj presenetljivo, cel film je na 1 CD-ju in dolg je 143 minut!!!

No Yamada ga pa jeb.. Slika šteka in pojavi se napis:
"Only 1 - pixel GMC for xvid allowed "
Kaj to pomeni? Moj FW je zadnji od Mircume

Fury ::
Pomen da mas ti movie k je encodan z 3 warp pointi, kar yamada in vecina divx playerjev pri predvajanju xvid formata ne zmore...

soti ::
@IČA
Se opravičujem, če je vprašanje mal izven teme; iz neta sm potegnu The DivX Converter 6, vendar je trial verzija. imaš mogoče kak link za kakšen crack ali kodo...
Hvala.
LP Jernej
Se opravičujem, če je vprašanje mal izven teme; iz neta sm potegnu The DivX Converter 6, vendar je trial verzija. imaš mogoče kak link za kakšen crack ali kodo...
Hvala.
LP Jernej
LP Jernej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25495 (10109) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72962 (20781) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5155 (3246) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27008 (14343) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |