Forum » Problemi človeštva » Po Franciji se Nemcija (rute v solah&co.)
Po Franciji se Nemcija (rute v solah&co.)
||_^_|| ::
Tudi Nemcija je prepovedala nosenje rut v javnih solah, sicer samo za uciteljice, pa vseeno.
Po mojem gre za diskriminacijo. Osebno me sicer boli k... ker se me to niti malo ne tice ampak zakaj potem niso prepovedali tudi krscanskega kriza al pa cesa takega?
p.s. Kaj se je zgodilo v Franciji? Muslimani so zaceli odpirati zasebne sole v katerih bodo lahko nemoteno nosili rute in brez nadzora tupili mladino. A ni to ravno nasprotno tistemu za kar si svet prizadeva?
Po mojem gre za diskriminacijo. Osebno me sicer boli k... ker se me to niti malo ne tice ampak zakaj potem niso prepovedali tudi krscanskega kriza al pa cesa takega?
p.s. Kaj se je zgodilo v Franciji? Muslimani so zaceli odpirati zasebne sole v katerih bodo lahko nemoteno nosili rute in brez nadzora tupili mladino. A ni to ravno nasprotno tistemu za kar si svet prizadeva?
Gandalfar ::
Ali si preprican, da je dovoljen?
Ne, svet si prizadeva za prevlado kapitala in prosti trg. Ce imas dovolj denarja, da pokrijes povprasevanje po solah, ki nimajo nic proti rutam lahko take sole brez tezav trzis. Kakor tudi sole, ki ucijo tuje jezike ali pa plavanje. Ti zelis, da imajo edino javne sole pravico uciti?
Daedalus ::
V Franciji so, kolikor je meni znano, prepovedali tudi "prevelike" križe, pa Židje ne smejo nosit svojih kapic...
Se pa strinjam, da tole mogoče ni tako pametna rešitev, ravno zaradi tega, ker prihaja do odprtja zasebih šol, kjer pa ni nadzora nad poučevanjem. Mene vse skupaj počasi že spominja na histerijo, ko raznim uradnikom ni več jasno, kako bi ukrepali, da se ne bi ("ortodoksni") islam preveč razširil. Sicer se pa bojim, da se bo, kot je zgodovina že večkrat pokazala, vse skupaj le še poslabšalo...
Se pa strinjam, da tole mogoče ni tako pametna rešitev, ravno zaradi tega, ker prihaja do odprtja zasebih šol, kjer pa ni nadzora nad poučevanjem. Mene vse skupaj počasi že spominja na histerijo, ko raznim uradnikom ni več jasno, kako bi ukrepali, da se ne bi ("ortodoksni") islam preveč razširil. Sicer se pa bojim, da se bo, kot je zgodovina že večkrat pokazala, vse skupaj le še poslabšalo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Nisem preprican, sam glede na to da nikjer ne omenjajo, sklepam da je legalno.
Glede javnih in zasebnih sol, ni point v tem. Mislim da bi blo potrebno muslimane vklopit v druzbo ne pa jih izlocit iz nje.
Glede javnih in zasebnih sol, ni point v tem. Mislim da bi blo potrebno muslimane vklopit v druzbo ne pa jih izlocit iz nje.
username ::
Mislim da bi blo potrebno muslimane vklopit v druzbo ne pa jih izlocit iz nje.kaj pa če se oni ne želijo vklopit? mislim da je ravno nošenje rut dober primer - viden dokaz-, da hočejo biti muslimani izven (zahodne/evropske) družbe in to pokazati.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Daedalus ::
>kaj pa če se oni ne želijo vklopit? mislim da je ravno nošenje rut dober primer - viden dokaz-, da hočejo biti muslimani izven (zahodne/evropske) družbe in to pokazati.
Kaj potem se kristjani/židje/kdorkoli že/ z svojimi verskimi simbili trudijo biti izven zahodne/evropske družbe? Gre se zgolj za manifestacijo verske pripadnosti, ki sama po sebi ni problematična.
Kaj potem se kristjani/židje/kdorkoli že/ z svojimi verskimi simbili trudijo biti izven zahodne/evropske družbe? Gre se zgolj za manifestacijo verske pripadnosti, ki sama po sebi ni problematična.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
BigWhale ::
Slisi se disktriminatorno ampak edino prav je, da locijo drzavo od vere. Katerekoli. Ce je to narejeno enostransko, se pravi, muslimanke ne rut, 'newage-arke' pa lahko topless okrog hodijo, potem je to narobe.
Anyway ali vsi vse ali pa nobeden nic. Ampak zadnje bolje kot prvo.
Anyway ali vsi vse ali pa nobeden nic. Ampak zadnje bolje kot prvo.
eeeeeeeej, toples pusti pri miru
[ Miska mi je sama kliknla! -- BigW ]
[ Miska mi je sama kliknla! -- BigW ]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
der_Alte ::
Glede ucencev sem mnenja, da naj imajo oblecene katerekoli verske simbole, katere hocejo, ker imajo svobodo izrazat svoja verska "nagnjenja". Ucitelji v drzavnih solah te svobode nimajo, ker so drzavni usluzbenci, predstavljajo laicno drzavo in njene "dogme". ;) To seveda velja, ce v solah ni zapovedana nosnja "solske uniforme", potem odpadejo vsi ti "problemi".
Drugace pa sem mnenja, da naj kar nosijo te simbole. Olajsa identifikacijo in morebitno likvidacijo. :D Bati se je tistih, ki se na zunaj vklopijo, se zakamuflirajo, potem pa pocasi majejo laicno drzavo. Pa ne mislim samo na muslimane tu, sem spadajo tudi kristjani pa ostali sibki karakterji, ki potrebujejo "stango". So tisti, ki ne verujejo dovolj trdno, da bi se drzali vseh verskih zapovedi. Za njih sem slisal en lep izraz.
"Varuj se ljudi, ki imajo vero za hobby." (c) neimenovana studentka teologije
Drugace pa sem mnenja, da naj kar nosijo te simbole. Olajsa identifikacijo in morebitno likvidacijo. :D Bati se je tistih, ki se na zunaj vklopijo, se zakamuflirajo, potem pa pocasi majejo laicno drzavo. Pa ne mislim samo na muslimane tu, sem spadajo tudi kristjani pa ostali sibki karakterji, ki potrebujejo "stango". So tisti, ki ne verujejo dovolj trdno, da bi se drzali vseh verskih zapovedi. Za njih sem slisal en lep izraz.
"Varuj se ljudi, ki imajo vero za hobby." (c) neimenovana studentka teologije
der_Alte ::
No... Pomanjkanje spanca ma svoje efekte... pa bom se malo razpredal ;)
Sploh ni vprasanje. Nevtralno je, da nisi veren. Ostalo so samo vecje ali manjse stopnje iracionalizma v razlicne smeri. Zadevo moras gledat kot vecdimenzijski zvezdast graf... ne kot trak ;) Je pa razlika seveda, med nosenjem rute zaradi vere ali pa zaradi mode. Se mi zdi, da so se rute v nasih krajih se ne tako dolgo nazaj kar precej nosile.
Zato pa pravim... ucencem, ce ni predpisane obleke v soli, ne mores prepovedat nosenja razlicnih zadev, ki izpricujejo njegovo vernost. Pri uciteljih v drzavnih solah se pa hec konca. So drzavni usluzbenci. Ce bi ucitelji izpricali svojo versko pripadnost, naj ga potem tudi hmm... tozilci? sodniki? Me zanima kako bi se pocutil jud pred sodnikom s turbanom.
||_^_||: Ne vem no... Vcasih bi ksno topless najraj pokril... pa ne zaradi verskih zadrzkov... samo zato, da bi se zmanjsala vizualna polucija.
Sploh ni vprasanje. Nevtralno je, da nisi veren. Ostalo so samo vecje ali manjse stopnje iracionalizma v razlicne smeri. Zadevo moras gledat kot vecdimenzijski zvezdast graf... ne kot trak ;) Je pa razlika seveda, med nosenjem rute zaradi vere ali pa zaradi mode. Se mi zdi, da so se rute v nasih krajih se ne tako dolgo nazaj kar precej nosile.
Zato pa pravim... ucencem, ce ni predpisane obleke v soli, ne mores prepovedat nosenja razlicnih zadev, ki izpricujejo njegovo vernost. Pri uciteljih v drzavnih solah se pa hec konca. So drzavni usluzbenci. Ce bi ucitelji izpricali svojo versko pripadnost, naj ga potem tudi hmm... tozilci? sodniki? Me zanima kako bi se pocutil jud pred sodnikom s turbanom.
||_^_||: Ne vem no... Vcasih bi ksno topless najraj pokril... pa ne zaradi verskih zadrzkov... samo zato, da bi se zmanjsala vizualna polucija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 37998 (33399) | guest #44 |
» | ĐAMIJA (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 31505 (23471) | KaiV6 |
» | Arabski memplexOddelek: Problemi človeštva | 2004 (1515) | BigWhale |
» | Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Problemi človeštva | 33922 (26328) | kuglvinkl |