» »

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'?

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'?

1 2 3
4
5

hamax ::

Figo bo izginil, v islamu so verniki "utrgani" in niso ovčice kot kristjani ali kar koli so že.

Tudi kristjani so bili nekoc "utrgani"(nekateri so se vedno). Se veliko bolj kot vecina "modernih" muslimanov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

Aston_11 ::

Ma ja, ma so v manjšini. So "mehko" odpiljeni - zgolj neke svoje pravljice trobijo, v splošnem so neškodljivi. Če muslimanu narišeš čudno karikaturo, te bodo najdli in obesili za organ. Kristjan bo samo nekaj blejal v smislu, saj ne ve, kaj dela, ko riše čudne stvari in blodil ostale priročne krščanske izgovore/pregovore. V nedeljo npr. ne gre v mošnjiček, ko se zagovarja nedeljsko lenobo. ALi kako že.

hamax ::

Sicer sem govoril o kristjanih nekoc, ampak tudi "moderni" znajo biti se kako "neprijazni".
Anti-abortion violence @ Wikipedia (Edit: Niso vsi primeri povezani s kristjani, veliko pa jih je.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

Bellatrix ::

Stanje brez vere je nenaravno in ne more trajati. Če izgine Krščanstvo (kot izgineva zdaj), je prevlada islama samo vprašanje časa. Če dodaš še nekontrolirano priseljevanje iz arabskih in aziatskih držav, se nevarnost samo še poveča. Ker muslimanski priseljenci se ne bodo spreobrnili v ateizem, kvečejmu obratno.


Se strinjam. Pa tudi trdim, da bi se morala definicija vere močno spremenit, ravno tako način "verovanja".
Krščanstvo pa izginja zaradi veleumov cerkve, to je jasno.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

guest #44 ::

DeusVult, vidim da si še v formi nakladanja. Ti spoznavaš samo take ateiste, ki podpirajo tvoje izkrivljene poglede. To da si ateist še nič ne pomeni, racionalist je pravilnejši izraz. Racionalist je človek, ki razmišlja o svojih dejanjih in posledicah. Racionalist ti nebi smel nikoli nekaj zapovedat brez, da ima celokupno perspektivo tistega kar ti hoče povedat. Seveda, človek je omejeno bitje in neskončno znanje in modrost pač ne moreš imet. Lahko pa skušaš delovat po tej smeri, torej zagovarjat čim manj čustveno pogojenih in ignorantskih perspektiv.

Racionalisti načeloma lahko izpeljejo logično pot zakaj bi bila homoseksualnost nezaželjena, ampak tega ne trdijo ker empirični podatki tega ne izkazujejo. Mogoče v drugi situaciji bi izkazovali, danes pa sigurno ne. Religiozni ljudje pa se požvižgajo na empiriko in trdijo eno in isto v vseh situacijah in razmerah tudi tudi če bi bilo npr škodljivo za družbo.

Tisti, ki so spisali ______(erite preferred religious doctrine here)______so pisali njihove praktične nauke iz empirike in racionalnih izkušenj, ki so jih seveda obarvali z mistiko, da imajo večji umph pri preprostih ljudjeh. Danes mistike ne potrebujemo izven umetnostne sfere in jo lahko komot odstranimo.

99% vseh organizmov na tem planetu ne rabi religije za delovanje...torej kaj je naravno in kaj ne?


Še enkrat poudarjam...to da se izpostavljaš kot Kristjana ti praktično zbije vso kredibilnost. Če bi vsaj deist bil, bi bla zgodba drugačna. Tko pa drugega kot se ti smejat v faco enostavno ne morem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

BlueRunner ::

Med nami so tudi krščanski fundamentalisti, ki bi za vsako ceno, tudi z ognjem in mečem pregnali in uničili islamskega zlodja.

Kako naj "ignoriranje" religije, ki smatra za sveto dolžnost kamenjanje žrtev posilstva in katere pripadniki redno pobijajo svoje nasprotnike iz verskih razlogov smatram za karkoli drugega, kot znak podpore?

Tako, kot miljoni v tej lepi naši Evropi ignorirajo (brez narekovajev) religijo, ki smatra za sveto dolžnost spreobrnjene nevernikov (tudi na silo, če ne gre drugače), ki prepoveduje ženski razpolagati z lastnim telesom, ki raje vidi miljone mrtvih, kot pa dovoli uporabo navadne kontracepcije, ki ... oh, pa kaj naštevam. Saj vsi poznamo krščanstvo. Tudi takrat, ko se citira samo njegove lepe plati, je za njim še vedno toliko nasilja in nestrpnosti, da tako ali tako zaudarja. Do nebes.

Mimogrede: tudi budisti so ateisti... pa še vedno ne vem, da bi kaj posebej prijateljevali z islamom.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Taqu mimogrede, glede vprašanja, zakaj pa bi sploh moral zahod sprejeti islam in zakaj bi se zaradi tega moral islam spremeniti? Toliko islama pa že ni med nami, da bi predstavljal problem. Bolj mi grejo na falus lokalci, ki mi enih 30x letno omenijo, če ne grem k maši... nasilje je to.... ne grem k maši, ne, ne grem. Še tam, da bi mi pobirali peneze. Ne grem.

BlueRunner ::

/ignore pa je problem urejen. Tako kot verjetno drugim ne dovoliš, da ti govorijo koga moraš voliti, kakšno frizuro smeš imeti in kaj smeš obleči, tudi ne rabiš poslušati ljudi, ki ti govorijo kaj ali v koga moraš ali smeš verjeti.

To je vse, kar je. Vse ostalo je nepotrebna vsiljivost samooklicanih varuhov česar koli že.

Zgodovina sprememb…

DeusVult ::

Ja, urejen tako, da muslimani nekontrolirano pobijajo vse, ki jim kakorkoli nasprotujejo, medtem ko izvajajo de fakto demografsko prevlado po celotnem kontinentu.

Ignoranca ni izgovor, ateizem ni izgovor. Samo dve strani sta.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Pyr0Beast ::

Seveda: Ali si veren ali pa nisi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Poldi112 ::

In koga vse so v slo muslimani že ubili, glede na to da nekontrolirano pobijajo vse? Ker meni se zdi ravno obratno, miroljubni kristjani se gredo sveto vojno, trenutno v Afganistanu in Iraku. Ubogi muslimani pa krepajo kot muhe, pa še to samo če imajo srečo in jih prej še ne mučijo, kot se za varuhe demokracije in pripadnike miroljubne vere spodobi.

Naj živijo zahodne vrednote!
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

DeusVult ::

Pyr0Beast je izjavil:

Seveda: Ali si veren ali pa nisi.


Sploh ne gre za vero. Vera večini Evropejcem (v kolikor gre verjeti uradni statistiki) ni pomemben faktor v življenju. To bi bil pripravljen sprejeti, ampak preprosto dejstvo je, da ti ljudje, ki jim vera ni pomembna, svoj ateizem uporabljajo kot ignoranco do nevarnosti islama. Islam je Evropi tuj in nevaren, in to velja tako za Kristjane kot ateiste.

Me prav zanima, kako dolgo bo trajala ignoranca, ko bodo muslimani poleg desnih politikov in umetnikov začeli pobijati homoseksualne in ateistične aktiviste...očitno bo res treba priti do dna, da se ljudstvo zave problema in začne delovati proti rešitvi. In edina rešitev je Krščanska Evropa. Ateizem je v najboljšem primeru naivno, prehodno stanje.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Pyr0Beast ::

Meni bi tako, trajno prehodno stanje čisto ustrezalo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

Poldi ga bl serje kot Deus.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

guest #44 ::

Res je, Poldi WTF??? Nihče te ne sili, da ostaneš v tej barbarski civilizaciji imenovana Zahodna družba, kjer se človekove pravice na veliko krši ljudje pa živijo v bedi in pomankanju :| Pejdi tam v Afganistan kjer se cedita med in mleko, oblast pa je pravična in moderna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Tear_DR0P ::

/ignore pa je problem urejen

/ignore ne reši problema, ampak ga samo skrije pred tvojim pogledom, kar daje možnost fundamentalistom, da cvetijo.
problem reši aktivno šolanje fundamentalistov, ne glede na veroizpoved

Islam je Evropi tuj in nevaren, in to velja tako za Kristjane kot ateiste

se strinjam. tako kristjani, kot islamisti izvirajo iz blinjega vzhoda in so Evropi tuji in nevarni. če pogledamo v zgodovino, so kristjani in muslimani poskrbeli, da so iztrebili vsa lokalna verstva in zato menim, da ne enim ne drugim ni potrebno popuščati
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

nevone ::

če pogledamo v zgodovino, so kristjani in muslimani poskrbeli, da so iztrebili vsa lokalna verstva in zato menim, da ne enim ne drugim ni potrebno popuščati


Hja, ti si naredil takšen sklep.

Ampak mnogi pa pogosto nardijo sklep, da če so ga kristjani lahko svoje čase svirali in ga nekoliko svirajo še danes, da potem Zahod nima pravice vsaj poskušati delati red v muslimanskem svetu. V bistvu se nekako zavzemajo za to, da je treba počakat zadnjega divjaka na zemeljski obli, da se bo prostovoljno spametoval.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Manu ::

@neveone

Kako pa zahod dela red v muslimanskem svetu? Tako, da postavlja in podpira diktatorje? Ti pa potem zatirajo lastno ljudstvo dokler njihovo nezadovoljstvo ne preide v splošne državne nemire? Potem pa zahod podpira protestnike?

Zahod je tud bebav, ker ne zna delat dobro. Hoče in v ozadju je želja po dobrem, ampak NE ZNA!

Zahod je ravno tako fanatičen v vsiljevanju "demokratičnih" vrednot. Fanatičen v krščanskih vrednotah, fanatičen v pridobivanju bogastva, fanatičen v svetovni nadvladi (politični in gospodarski), fanatičen v jemanju.

Danes nimamo nobene države, ki bi delala dobro iz čistih motivov v korist vseh (potrebni so svetovni ne pa samo nacionalni interesi). Rezultati so seveda evidentni.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

BlueRunner ::

V bistvu se nekako zavzemajo za to, da je treba počakat zadnjega divjaka na zemeljski obli, da se bo prostovoljno spametoval.

Zakaj pa ne, če je to njihov problem in ne naš problem. Naša stvar je samo to, da pri nas doma ne toleriramo divjaštva.

Zabavno je recimo brati poste nekoga, ki ima neizmerno veliko za povedati proti t.i. "hate speech" zakonodaji, ki naj bi omejevala možnosti fundamentalistov vseh barv in odtenkov, da bi razpihovali sovraštvo na naši strani meje, hkrati pa govorijo odkrito sovražno do nekaterih barv in nekaterih odtenkov. Ravno te prepovedi, ki jim gredo najbolj na jetra so hkrati prepovedi, ki poskrbijo, da je to, kar počneš v zasebnosti svojega doma tvoj problem in ne postane problem celotne družbe.

Ampak mnogi pa pogosto nardijo sklep, da če so ga kristjani lahko svoje čase svirali in ga nekoliko svirajo še danes, da potem Zahod nima pravice vsaj poskušati delati red v muslimanskem svetu.

To, da ga nekdo tretji svira nekje na drugi strani zemeljske oble mi je neprijetno in vredno spremljanja, da ne pride k meni. Ne rabim pa nekega sviranja stereotipizirati na to, da je to lastnost vseh vernikov. Za kaj takšnega ni nikakršnega argumenta.

Zagotovo pa ni argument to, da ga nekateri verniki določene vere svirajo. Vedno, kadar kdo z obstojem islamskih fundamentalistov demonizira islam, lahko s prstom pokažem na zahodne (tako rekoč "naše") krščanske fundamentaliste, ki pri taistih osebah ne vzbujajo zgražanja in postavljanja zahtev o kakšnih prisilnih reformiranjih on podobno. Še manj pa, da bi na njihov račun demonizirali vse vernike v kategoriji krščanstva.

nevone ::

Danes nimamo nobene države, ki bi delala dobro iz čistih motivov v korist vseh (potrebni so svetovni ne pa samo nacionalni interesi)


Sicer mi je tole mrzko izjavljat ... ampak ... ali nisi tudi ti fanatičen v vsiljevanju čistih motivov v korist vseh.

Ker kaj to pravzaprav pomeni? Da vse poteze, ki jih povlečeš so koristne zate in za VSE druge. To živ človek ali država ne more izvajat. Ne brez ultimativne tehnologije.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Manu ::

Toliko sem fanatičen, kot ti s svojimi idejami.

"Čisti motivi" pomeni gledati sočloveka, kot sebi enakega. Če ga tako gledaš, potem ga ne izkoriščaš. To je temelj etike.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Poldi112 ::

guest #44 je izjavil:

Res je, Poldi WTF??? Nihče te ne sili, da ostaneš v tej barbarski civilizaciji imenovana Zahodna družba, kjer se človekove pravice na veliko krši ljudje pa živijo v bedi in pomankanju :| Pejdi tam v Afganistan kjer se cedita med in mleko, oblast pa je pravična in moderna.


Nihče ni rekel, da se tam cedita mleko in med. Oz. mogoče se nekoč je, potem so pa najprej državo zjebali evangeličani, nato pravoslavci, nazadnje pa še katoliki. Tako intenzivne krščanske nege pa ne prenese nobena država.

Jaz samo postavljam ogledalo tistim, ki nase gledajo kot na ultimativni dosežek zahodnega sveta. Ker kot se meni zdi smo še daleč od idealov, ki naj bi jih zagovarjali. Oz. velika razlika je med tistim, kar pridigamo, in tistim, kar izvajamo. In eni nestrinjajne z svinjarijami, ki jih počne zahod, enačite z terorizmom/islamizmom/odsotnostjo patriotizma/...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Thomas ::

Zakaj pa ne, če je to njihov problem in ne naš problem.


Problem je naš. Hodijo sem, preko morja. Naseljujejo se pri nas. Naš problem je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Treba je najprej določiti vsaj kako približno igra poteka.

Glede na to, da smo si kar enotni, da gre za trialog islama, krščanstva in ateizma, je treba še postaviti glavne igralce.

Islam nedvomno ima jasno definiran trend ekspanzije. Tudi najbolj benigen, direktno sprt z wahabizmom, ga ima. Demografski, če ne drugače.

Krščanstvo na drugi strani, je v defenzivi.

In kako je z ateizmom in z njim povezano sekularizacijo? Dokler gre državam dobro in zelo dobro, je sekularizacija in nevidno efektivno prodiranje ateizma nezadržno. Ko se trendi obrnejo, se ljudje novačijo, v večji meri pri religiji, ki je agresivnejša..., v ekspanziji.

Islam, se tako kot krščanstvo, deloma sekularizira naravno, deloma pa prisilno mimikrira, preobleče za 40 let, celo v Savez Komunista. Waserkopfi per ekcelence trdijo, da je rešitev enostavno v tem, da se tuje delavce ne spusti v deželo, če se ne odrečejo islamu. Glede na to, da sem slovenska narodna manjšina, jih opozarjam, da neumnost ima visoke akademske titule in tudi mednarodni ugled:)

Delavci, ki so prišli v mojo vas trumoma, so bili strogo ateisti. Strogo v veliki večini! Vsaj na prvi pogled. Komaj se je šlosar dobro usedel v grobnico in ritual čaščenja ni več povzročal zastojev, pa vojna, vik in krik in danes imaš v vasi, celo ne tako majhno število wahabijev, ki bogve kam spadajo, policioti, pa po moje ne premorejo enega agenta slovenca, ki bi lahko zadeve dognal. Črnogorci in albanci, pa so tu lahko precej dvorezen meč:)

Naslednja rešitev, nasploh ne dopustiti nikomur v deželo?
No tako nekako dvolično in skregano z lastno doktrino, se nekateri dejansko tudi obnašajo.

Levičarji priznam danes simpatizirajo z islamom, ker jim je ta naravni zaveznik proti neoliberalizmu. Islam ima altruizem in solidarnost še živo, v praksi in sporočilu. Vsekakor bolj, kot starejše religije. Krščanstvo je tu že tako skvarjeno in mutiralo, da altruizem in solidarnost, kot temelj krščantva, enostavno pogoltne v interese inštitucije, kot inštitucije. Taka taktika sodelovanja levice z islamom, se zdi tudi meni dvomljiva. In je smotrna zgolj in samo, če se domneva, da bo boljši standard za večino zmagal, z njim vedno večja sekularizacija in s tem levičarstvo:)

Hudičevo neumna pa je taka taktika, ob nevarnosti, da se bodo ekonomski pogoji za življenje zaostrili, kar ni tako za lase privlečena domneva.

Desničarji pa igrajo device, z veliko denarnico in debelo beležko moških imen s številkami:))
Konzervativci bi podprli krščansko kulturo in mem, ne bi se pa odrekli poceni delavni sili iz tujine in menijo da bo mini deutch kultur Tito zaustavil Islam???? Včasih morajo idioti imeti visoke diplome, da se hudič res od srca nasmeje.
Neoliberali na drugi strani, so često tudi ateisti, racionalisti, ampak jim pa doktrina globalizma in kapitalizma enostavno ZAPOVE!, da je uvoz poceni delovne sile naravni zakon. Torej tudi ti bi islam kar prepovedali. Ateistični neoliberalizem-free market in egoizem je imperativ, ko pa je 35% ljudi v bedi pa, jebaj ga, v Lichtenstein, ali Luxemburg. Poudarjam, je že res, da sta princovini blaublut sorte res svinjsko sukularni in edini car tam je RES denar. Ampak premajhni. Odločno premajhni!

In da bo stvar še pestrejša, danes se navidez efektivno zamaskiramo, če se včlanimo v stranko. Pomeni desna roka Bin Ladena, je dovolj da izjavi da je v SDS, pa je problem rešen? Ali egoistično pezde in gansgter 1.klase, je dovolj da je v forumu 21 in so mu vsi grehi oproščeni. Tako je vsaj nekaj časa izgledalo:)

Torej enostavno to pomeni, da se krivda za prodor islama vali z enega na drugega, gobca čez vse pretege, ukreniti pa tako ali tako, noče nihče nič! Mehikanci so poceni i basta:) A ne? Lahko se gremo plemenski ples odganjanja zlih duhov divjaštva, naredili pa ne bomo nič:) Edino kar bo delovalo, če se ne podre ta neoliberalistični globalizem in kapitalizem je sekularizacija, ki jo kot sem že rekel, prinese boljši standard. Ampak za tega je pa tako, da vedno nekako obvelja, da je večina ljudi nesrečno revnih, seveda v primeri z Rocknfellerjem, ki ima ukrajinsko dojiljo in etiopsko maserko:), zvezdo novic. Tako da,....na islam se kar navadite:) Ker ni enega, ki bi imel dosledno mednarodno uveljavljeno doktrino, nemigracij delovne sile in državljanov, in bi za njo tudi trdno stal, seveda vključno s svojo matično ideologijo! Matematično je takole. Ob rodnosti 1,4 smo tako ali tako, mrtva nacija. Če bomo imeli dober standard, bodo naši zanamci genetsko precej južneje in balkansko islamsko obarvani, ampak sekularni in slovenci. Če bo revščina pa velja: O merhaba Vrbo......

Problem je naš. Hodijo sem, preko morja. Naseljujejo se pri nas. Naš problem je.


Za afriške muslimane smo na srečo prezaguljeni in prerevni. Je pa vseeno zanimivo, kako Silvio in Moamar z vsemi miljoni in miljardami ne najdeta ene poštene desne rešitve. Ko sta bila pimpelna sta bila pa malce leva:) Zdaj velikana desnice ne poguntata nič pametnega, kako naval revežev iz Libije ustaviti. Kakih 1000 jih bo utonilo, 1000 jih bodo postreljali kot pse, ampak potem se bo pa določen val ustalil...in ga ni genija ne levo ne desno, ki bi imel eno jasno rešitev!!!! Zato tudi pravim. Navadite se. Vem pa vnaprej povem, nekateri se ne bomo nikoli, in to pomeni smrt za nas in ne za njih:)) Samo pameten nasvet sem hotel podeliti. Tak survival one:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Limit-sky ::

Mogoče je res, da je treba islam napasti s knjigami.

Zadnjič sem na TV opazil podatek, da se, odkar niso več Talibani na oblasti, v Afganistanu uradno šola 3 milijone punc.

Uganite, koliko punc se je šolalo pod Talibani? Ja, res je, lahko vam porežejo vse prste in lahko pokažete z obema rokama. :)

Se pravi, so imeli jupe in drugi prav. Le začeli bi oni malo drugače.

EDIT: Popravek. Sem našel bolj kredibilen podatek. More then a million.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Limit-sky ()

BlueRunner ::

Kdo točno je že pomagal talibanom na oblast v Afganistanu?
Koliko opija je bilo "pridelanega" v Afganistanu v času vladavine talibanov?

Zadeve niso črno bele in Afganistan ti na eni točki pokaže velik del zgrešenosti posredovanja za vsako ceno.

Severna Koreja je po drugi strani še vedno na osi zla in še vedno množično krši človekove pravice lastnih državljanov in izvaja verski teror. Pa nekako ne vidim kaj veliko poskusov intervencij, da se bi strmoglavilo zločinske samodržce, ki stradajo lasten narod.

... pač niso muslimani.

Me pa zanima je je krščanstvo kaznivo, kakor je nekdo izjavil. Dejansko nimam podatka za katero državo ali države se bi lahko šlo.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

V Afganistanu je smrtna kazen, če izstopiš iz Islama. Prepovedano je tudi v večini drugih islamskih držav. Kazen je ponavadi smrtna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BlueRunner ::

Aha, OK. Sem se že ustrašil, da je govora o "naših" državah, kjer menda islam spodjeda "nacionalno substanco". Moj fallback je, da je to njihov in ne moj problem. Oh, tudi v državah, kjer trenutno caruje največja izvoznica demokracije (Afganistan) in državi, ki jo taista izvoznica dosledno podpira (Saudoca Arabija).

Sem pa že slišal, da je menda izstop iz vere kazniv na Irskem. Hmm...

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Na Irskem je to lahko prekršek, kaj pa jaz vem. Vendar ti ne bodo prerezali vratu zaradi tega. Če bi ti ga pa, potem bi pa to bila krščanska "protiutež", tako je pa to primerjanje pravzaprav abotno opravičevanje militantnosti islama.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

V Afganistanu je smrtna kazen, če izstopiš iz Islama.
Kakšen link mogoče, ki bi to dokazoval?

O.

Thomas ::

Nobenega. Si ga boš kar sam poiskal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ales ::

Thomas je izjavil:

Na Irskem je to lahko prekršek, kaj pa jaz vem. Vendar ti ne bodo prerezali vratu zaradi tega. Če bi ti ga pa, potem bi pa to bila krščanska "protiutež", tako je pa to primerjanje pravzaprav abotno opravičevanje militantnosti islama.


Na Irskem je tak "prekršek" za rimokatolike kazniv z zaporno kaznijo do 7 let in neomejeno denarno kaznijo, sodeč po Wikipediji. Se ti zdi to ok? Meni se ne.

Kolikor vem, je za apostazo v Kuranu samo omenjeno, da jo bo kaznoval bog. In ne, da je potrebno zaradi nje ubijati ali zapirati ljudi. V sedanjih islamističnih državah imaš vse, od stroge in celo smrtne kazni, do nobene kazni. Srednji vek, skratka, za večino. Hm. Je to problem islama kot takega, ali tistih ki ga interpretirajo?

DeusVult ::

Ales je izjavil:

Je to problem islama kot takega, ali tistih ki ga interpretirajo?


Islam je skupek interpretacij, ker kot lažna vera ne temelji na osnovni resnici, ampak na delno ohranjenih zapiskih norca in pedofila, ki si jih vsak 'vernik' razlaga, kot mu najbolj ustreza.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Aston_11 ::

Nekaj podobnega kot krščanske pravljice, torej.

hamax ::

Krscanstvo je skupek interpretacij, ker kot lazna vera ne temelji na osnovni resnici, ampak na skupaj nabranih in skrbno prefiltriranih pravljicah anonimnih avtorjev, ki niso bili price dogodkom, ki si jih vsak 'vernik' razlaga, kot mu najbolj ustreza.

Da bomo imeli se povzetek krscanstva deus vult style.

BlueRunner ::

___________ je skupek interpretacij, ker kot lažna vera ne temelji na osnovni resnici, ampak na delno ohranjenih zapiskih __________, ki si jih vsak 'vernik' razlaga, kot mu najbolj ustreza.

Vstavi poljubno ime vere in poljubne žaljivke. Mimogrede, obkladanje prerokov in svetnikov z žaljivkami kakor si to privošči DesVault ni produktivno niti relevantno. Potencialno je to (tudi pri nas) kaznivo, saj samo žali verska čustva in ne ponuja nikakršnih argumentov o ničemer.

Žalostno.

Thomas ::

Na Irskem je tak "prekršek" za rimokatolike kazniv z zaporno kaznijo do 7 let in neomejeno denarno kaznijo


Ojej ...

Potencialno je to (tudi pri nas) kaznivo


Ojej ...

Kretenov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BlueRunner ::

Ja. Kretenov je dovolj v vseh veroizpovedih. Kljub temu pa nekateri vztrajno poudarjajo kretene ene veroizpovedi in ignorirajo kretene druge veroizpovedi. Licemersko.

Ja. "Hate speech" je pri nas kazniv. Kaj zapade pod to in kaj ne, pa naj presojajo za to bolj pristojni.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Nobenega. Si ga boš kar sam poiskal.
Skratka, nekaj si si izmislil, in misliš, da ti bomo verjeli.

O.

Thomas ::

Okapi ... pejt že spat.

Kljub temu pa nekateri vztrajno poudarjajo kretene ene veroizpovedi in ignorirajo kretene druge veroizpovedi. Licemersko.


No, razlika je vseeno kar velika, če te kamenjajo ali te ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BlueRunner ::

Da, je razlika. Seveda je razlika. Vendar pa se sklicuješ na ravnanja verskih držav in ji posplošuješ na islam v celoti. Kar pa ni ravno nek močan argument. Francija npr. ima X miljonov muslimanov, kar je več od marsikatere zadrte islamske teokracije. Pa ne vem ravno za veliko primerov uporabe šeriatskega prava ali pa kamenjanja.

Kako to? Je težava v islamu ali pa je morda težava v diktatorskih režimi, ki tako ali tako nimajo nič za opraviti s svobodno družbo, kot jo propagiramo mi pri sebi doma?

Thomas ::

Ne vem kaj govoriš. Niti me ne zanima, sprenevedaš se kot kakšen Okapi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BlueRunner ::

Hvala. Primerjavo z Okapijem, čeprav se pogosto ne strinjava, štejem kot kompliment.

Thomas ::

Štej kakor hočeš, mišljeno je bilo sicer drugače. Okapi se spreneveda, da ni smrtne kazni za izstop iz islama po islamskih državah, ti pa zraven, med islamske države, šteješ Francijo. Boš kmalu tudi Slovenijo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ales ::

Spada Turčija med islamske države?

Kje je po tvoje glavna razlika med Turčijo in Afganistanom ali npr. Savdsko Arabijo, kar se islamizma tiče?

Thomas ::

Razlike so vedno manjše. To pa zato, ker se spodnji sloj, v glavnem nepismenih hitro množi in zahteva božjo državo, ne vodeno od raznih grešnikov tipa Ataturk, Mubarak in tko naprej, ampak bi raje poštene svete može na čelu države. Tako ta proces teče ... nekam. Nezadržno, če mene vprašaš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

noraguta ::

ma dobr naj preh , da se ne zaletavajo u stolpnce z avijoni če so pijani, ta drugo , da babam pizde ne odrešejo če so mal proskumuitetne , ta tretje , da razvijejo svoje orožje pa gadgete.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

BlueRunner ::

državah, ti pa zraven, med islamske države, šteješ Francijo. Boš kmalu tudi Slovenijo?

Bereš malo postrani? Tukaj nekateri opletajo kako se mora islam nekaj spreminjati. Kar je neumnost, ker sam po sebi ni nič bilj in nič manj benigen ali pa maligen, kot so tudi druga verovanja. Krščanstvo vključeno. Če mi serviraš islamske države, ki kaznujejo izstop iz islama in s tem argumentiraš kako je nekaj z islamom narobe, ti serviram nazaj, da miljoni muslimanov, ki ne živijo v islamskih teokracijah očitno niso problematični, ker se medsebojno ne usmrčujejo - spoštujejo pravni red države, kjer bivajo. Torej je argument o početju teokracij za islam popolnoma nerelevanten, saj imaš opravka tudi z drugimi diktaturami, ki brezbrižno počno enake stvari samo z drugačnimi izgovori.

Sovražnike sistema v nekaterih državah pobijajo. Nič novega. Islam tukaj ne igra bistvene razlike, kot jo bi nekateri na vsak način radi videli. V Latinski Ameriki so pa še nekaj desetletij pobijali v imenu krščanstva. Na Kitajskem pobijajo napačne vernike (falung gong) v imenu "ene nacije". V teokracijah je izdaja vere pač enaka veleizdaji in temu primerno kaznovana. Zato teokracij doma ne potrebujemo (tudi krščanskih ne). Vendar še enkrat ponavljam: enačiti početje teokracije z verovanjem je gnil argument, ki ne zdrži. S svojo močjo logične dedukcije bi to moral razumeti.

Jemati si pravico, da bi pa drugim vsiljeval kaj je za njih dobro in kaj ne... nope. Tako aroganten pa spet nisem. Lahk predlagam, lahko upam, ne morem pa vsiljevati ali pričakovati.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Mogoče je res nezadržno. Tukaj bi se verjetno lahko razpisali o tem, kaj vse vpliva na rast sloja "nepismenih" in zakaj so revoulucionarne sile najmočnejše ravno med takimi sloji in ravno v obdobju velikih kriz. Tudi jaz ne vidim, da bi se ta sloj zmanjševal, žal.

Ne vidim pa direktne povezave z militantno religijo tukaj, prej s splošnim nezadovoljstvom in z željo po korenitih spremembah. Ključna tukaj je po moje delitev svetovnega bogastva. Ali se nezadovoljstvo obrne v militantno religijo, nek drug totalitarizem ali nekaj tretjega, pa je po moje odvisno od večih različnih dejavnikov.

Ampak ja, point je bil to: Turčija je sekularna država, Savdska Arabija ni. Turčija ne kaznuje apostaze s smrtjo, Savdska Arabija jo. Pa bi za obe državi lahko rekli, da sta islamski. Ključen je torej sekularizem.

letmein ::

BlueRunner je izjavil:

državah, ti pa zraven, med islamske države, šteješ Francijo. Boš kmalu tudi Slovenijo?

Bereš malo postrani? Tukaj nekateri opletajo kako se mora islam nekaj spreminjati. Kar je neumnost, ker sam po sebi ni nič bilj in nič manj benigen ali pa maligen, kot so tudi druga verovanja. Krščanstvo vključeno. Če mi serviraš islamske države, ki kaznujejo izstop iz islama in s tem argumentiraš kako je nekaj z islamom narobe, ti serviram nazaj, da miljoni muslimanov, ki ne živijo v islamskih teokracijah očitno niso problematični, ker se medsebojno ne usmrčujejo - spoštujejo pravni red države, kjer bivajo. Torej je argument o početju teokracij za islam popolnoma nerelevanten, saj imaš opravka tudi z drugimi diktaturami, ki brezbrižno počno enake stvari samo z drugačnimi izgovori.

Sovražnike sistema v nekaterih državah pobijajo. Nič novega. Islam tukaj ne igra bistvene razlike, kot jo bi nekateri na vsak način radi videli. V Latinski Ameriki so pa še nekaj desetletij pobijali v imenu krščanstva. Na Kitajskem pobijajo napačne vernike (falung gong) v imenu "ene nacije". V teokracijah je izdaja vere pač enaka veleizdaji in temu primerno kaznovana. Zato teokracij doma ne potrebujemo (tudi krščanskih ne). Vendar še enkrat ponavljam: enačiti početje teokracije z verovanjem je gnil argument, ki ne zdrži. S svojo močjo logične dedukcije bi to moral razumeti.

Jemati si pravico, da bi pa drugim vsiljeval kaj je za njih dobro in kaj ne... nope. Tako aroganten pa spet nisem. Lahk predlagam, lahko upam, ne morem pa vsiljevati ali pričakovati.


Dva linka v razmislek.

http://www.timesonline.co.uk/tol/commen...
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/...

Evropa drega v žerjavico katera jo bo enkrat v prihodnosti fajn opekla, Ruse je že(pa še koga). Samo kaj, ko se rabi nove ovce, poleg tega pa je v Evropi pa itak tradicija, da se vse zablode sproba na hard way.

Me pa zanima kako bojo reagiral, ko bodo Arabci navalili čez morje, ko bodo ugotovili, da se ni nič spremenilo oz. da je marsikaj še bolj v k. kot je bilo prej. Na tej točki pa na to show prevzamejo razne ajetole in podobni opranoglavci.


edit: typo..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: letmein ()
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
547720 (6646) Mavrik

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Problemi človeštva
1274228673 (206218) Truga
»

Obramba pred islamom preveč "radikalna" za Obamo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7410162 (8640) Blisk
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7626663 (24801) ahac

Več podobnih tem