» »

Arabski memplex

Arabski memplex

Odin ::

Dejstva:

1)
Delez muslimanov v Evropskih dezelah:

Nemcija: 3.7%
Danska: 2%
Velika Britanija: 2.7%
Francija: 5%-10%
Nizozemska: 5.5%
Slovenija: 2.4%
Vir: cia

2)
Relativno visoka podpora terorizmu v Arabskih drzavah: link

3)
Teroristicni napadi v New Yorku, Madridu, Londonu...
Sedanji nemiri v Franciji in Danskem med muslimanso populacijo.
____________________________________________________________________

Mislim in upam, da ni tukaj nic spornega s pravili, saj to so dejanski podatki.
Ce kdo misli, da to niso dejstva naj to seveda argumentira, drugace pricakujem, da ta tema ne bo izbrisana
____________________________________________________________________

Torej zgleda, da se nekaj dogaja v tej nasi prelepi Evropi.
Nekaj je treba narediti. Ali je to vecja socialna podpora Arabskim priseljencem, integracija, asimilacija, zgradit vec dzamij, porusit dzamije, omejiti imigracijo, povecati imigracijo, status quo... jaz "ne vem". Vem pa da je nekaj treba narediti, da se prepreci nadaljni kaos, ki se vse bolj siri po Evropi in svetu.

Ta te tema bo temeljila na naslednji pravilih:
- zacetek vsakega posta mora biti podnaslov ukrepa. Primer: Imigracija
In sele potem lahko argumentirano razlozite zakaj bi dolocena resitev pozitivno ali negativno vplivala na resevanje problema. Cilj teme je jasno in utemeljeno pojasnit vase misljene o morebitnih ukrepih, ki bi jih izvajala Evropa.

Thomas ::

Finančno stimuliranje repatriacije.

Vsak priseljenec/potomec iz Severne Afrike ali Bližnjega vzhoda, Pakistana in mogoče še od kje, ki že ima državljanstvo EU, dobi 100.000 evrov, če se vrne v domovino (svojih prednikov) za stalno.

Za piškavih 1000 milijard evrov, se jih znebimo. Po moje najcenejša varianta.

Preden me kakšen zagnan moderatorist obtoži rasizma naj povem, da je tako Nemčija izseljevala YU priseljence, svoje čase. Manj kot 30 let nazaj in za precej manj denarja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Jah glede na to, da je Francija zgled levičarjem, kako se dela z imigranti iz Afrike in bližnjega vzhoda v Evropi, zgleda da jim ne smemo dat nič. Svoboda veroizpovedi my ass, dokler mi ni pred nosom v Egiptu letel hotel v luft, znancem avtobus v Londinu in vlaki v Madridu sem bil še pristaš tega, zdej ne več. Vsak ki se izpove za muslimana v EU, takoj mora pristat na big brother nadzor like varjanto in prevzeti odgovornost da leti damu čim nek njegov sodržavljan istega porekla vrže v luft kak objekt.

Aha, še prej se ga pa vpraša če mutilira hčerko in mu odrežejo jajca, če da.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

hermes ::

Men gre pa na živce ko stalno poslušam neke musliče k razlagajo da islam ne zapoveuje ubijanja itd. Vse lepo in prav ampak koliko je men znano vrhovni muslimanski voditelji (ki imajo veliko večjo oblast nad množicam kot recimo v RC) niso naredil nič da bi se terorizem ustavil. To pomeni da ga potihem podpirajo. Spomnim se edino da je muslimanska skupnost v ZDA pozvala ostale musliče naj prenehajo z terorizmom...ampak ortodoksnim musličem ameriški muslimani ne pomenijo nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hermes ()

iskra ::

Obvezno šolanje za vso mladino, ki migrira

Če bi spravli vse mulce, ki sedaj lomijo škatle po svetu lepo v šolo pod _nujno_, bi se ti morda bolje asimilirali. Pogoj za prebivanje v državi: ustrezen uspeh v šoli. Ob vsakem pretepu ali kakršnikoli nestrpnosti: Ajd, čau! Tako bi se cela familja posvetila otroku, ki bi obdržal družino v državi.

To pride prav ko pride cela družina v državo. Če bi migrirali posamezniki, se jim da delo v sklopu izobrazbe, ki jo imajo. Če izobrazbe nima, naj jo pridobi. Tudi družinski člani bi morali dobiti zaposlitev v določenem roku od prihoda. Lahko bi tudi dali pogoj za vstop v državo, da ima oseba že zagotovljeno zaposlitev.

Obvezen izpit iz jezika države, v katero migrira oseba. Še nekaj psiholoških testov, pregled družinskega drevesa in prekrškov/zločinov družinskih članov in morda bi lahko oseba prišla bivat v državo. Stroške v celoti krije prišlek. Morda zveni rasistično, da se tako "sfiltrira" reveže že v štartu, ampak če pridejo brez nič v državo, bo morala država skrbeti zanje.

Za Muslimane bi uvedel še obvezni prosti spis "Jaz in Koran - kaj sem se iz Korana naučil". Ker nekateri kot kaže uporabljajo to knjigo kot izgovor, da lahko zvlečejo par ton dinamita pred Ameriško veleposlaništvo.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

BigWhale ::

> Vsak priseljenec/potomec iz Severne Afrike ali Bližnjega vzhoda,
> Pakistana in mogoče še od kje, ki že ima državljanstvo EU, dobi
> 100.000 evrov, če se vrne v domovino (svojih prednikov) za stalno.

> Za piškavih 1000 milijard evrov, se jih znebimo. Po moje najcenejša
> varianta.


Ce bi jaz bil priseljenec iz bliznjega vzhoda, z veljavnim EU drzavljanstvom in bi mi nekdo dal taksno ponudbo, bi mu sel zazgat hiso, vikend in avto. Pa najbrz se kaj, ker bi bil ze po naravi bolj zivcne sorte in trigger happy.

Pa jaz najbrz ne bi bil edini, ki bi se tako odzovel nad tako podlo obliko rasizma.

Vprasanje, ce je to pravi nacin, kako izboljsat stanje.

Odin ::

> Pa najbrz se kaj, ker bi bil ze po naravi bolj zivcne sorte in
> trigger happy.

No tako razmisljanje pa mene naredi zivcnega. Status quo za moje pojme nikakor ni resitev.
Neumnost je misliti da bi vsaka akcija, ki bi poizkusala normalizirati stanje, se dodatno razhudila po "naravi bolj zivcne sorte in trigger happy ljudi" in da je zaradi tega najboljse tiscat glavo v pesek.
Socialni sistem, ki ga omogoca Francija, je eden najbolj radodarnih in me zato cudi, da se ti potomci Arabcev, ki so pravzaprav Francoski drzavljani pocutijo tako zapostvljene. Zapostavljene pred kom?? Francoski zakoni so zagotovo enaki za vse rase in veroizpovedi (izkljucujem rute). Torej kaj pravzaprav hocejo? Evropski affirmative action? Priseljenec je prisel v Francijo, da bi imel boljse zivljenje. Francoz mu je ponudil roko, a on hoce se njegovo hiso... Tukaj nekaj smrdi.

Najbolj zalostno je, da se vecina teh priseljencev zaveda, da so v boljsem polozaju, kot njihovi bratje v Arabiji in da so proti tem nemirom. Ampak zaradi svoje barve bodo ravno tako imeli tezave v prihodnosti, kot ti fanatiki ki protestirajo.

Evropejci jim moramo jasno pokazati, da tukaj niso dobrodosli ce se ne bodo prilagodili sistemu in asimilirali. Ne bi jaz nic eksperimentiral z multikuluralizmom. Poleg tega bi se sprejel sledece ukrepe:
- ukiniti imigracijo iz Arabskih dezel za dobo najmanj 10let
- vsakega priseljenca, ki zgresi zlocin, po prestani kazni pod big brother kontrolo in mu ponuditi denar za odhod
- omejit gradnjo dzamij in kontrola v obstojecih dzamijah
- v osnovnih solah bi uvedel podaljsan urnik za otroke priseljencev prvega rodu, ki bi jim vsilil v glavo evropsko kulturo in vrednote.

Po 10ih letih bi bili po moje rezultati dokaj spodbudni.
In se enkrat: Nisem noben rasist, moj problem je edino, da imam Zahodno kuluro za SVETO in kot vemo so lahko pripadniki te kulture vseh ras.

BigWhale ::

> Francoski zakoni so zagotovo enaki za vse rase in veroizpovedi
> (izkljucujem rute)

Ali so rute sporne? Najbrz tudi zidi svojih pokrival ne smejo nositi?

Daedalus ::

Vse takšne verske simbole so Francozi prepovedali nositi v (javnih) šolah.

Priseljenci, mnjah... Asimilacija ti folk sili s špago na tram in v psihične težave ala depresija (izkušnja Avstralije v prvi polovici 20. stoletja), multikulturalizem splej ko prej naleti na navidezne "igralce" ki ti enkrat začnejo pelat sranje, kot zdaj v Franciji, vmesni model? Nova Zelandija je s svojim modelom še nekako spravla skup Maore in priseljence iz Evrope, se pa Azijci bunijo, ker so na stranskem tiru... Najprej bo treba poiskati (v sodelovanju s priseljenci in njihovimi potomci) en nov model integracije v družbo, pol ga pa dosledno izvajati (v pozitivnem in represivnem smislu). Čeprav kolko jaz razumem trenutno situacijo, je problem v tem, da vse te nemire povzročajo francoski državljani, ki jih nekak ne moreš deportirat v "deželo prednikov".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gkovac ::

To kar so naredili Francozi z rutami v šolah je po mojem mnenju popolna bedarija. Niso vsi muslimani teroristi in niso vsi muslimani verski fanatiki. Z prepovedjo so dosegli ravno nasprotno od tega, kar so želeli. Če bi se resnično šli neko "demokracijo" in enakopravnost bi morali prepovedati VSE verske simbole... verižice z križci, židovske kapice in davidove zvezde in tako naprej...

To kar pa počnejo sedaj v Franciji pa je popolnoma nedopustno. Jaz bi vpoklical vojsko in polovil VSE, ki razbijajo in zažigajo. Potem pa bi resnično lahko videk KDO so ti, ki divjajo. Mislite, da so res sami muslimani? Kaj potem narest z njimi? Nevem... po pravici povedano ne vem.. včasih so imeli francozi 3 otoke v atlantiku (Francoska Gvajana) kamor so pošiljali svoje zapornike, ampak te čase s(m)o upam da že preživeli.

Kar se pa tiče preseljevanja pa bi ga omejil ne vem pa kako, da nebi izpadel rasist.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

BigWhale ::

> Če bi se resnično šli neko "demokracijo" in enakopravnost bi morali
> prepovedati VSE verske simbole...

A jih niso? A ni bilo receno, da se majhni osebni verski simboli, torej verizica za vratom na kateri je kriz ali pa polmesec, lahko nosijo?

Najbrz bi glih tako nagnali katolika, ki z ministrantsko obleko okrog strasi...

gkovac ::

hmmm BW...
Mislim, da ministrantska obleka nekak ne spada v to sfero. In kokr vem niso prepovedali vseh verskih simbolov (ne vem točno da me ne boste za cojones vlekli) ampak samo rute.

Prepoved nošenja rut je za muslimanke tako nekako, kot bi "našim" ženskam prepovedal nosit modrčke.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Hammer123 ::

Če bi prepovedali verižice z križci, bi morali prepovedati tudi verižice z polmeseci, kakršne koli arabske sestavke(v javnosti seveda).

Sulc: Mislim da še dosti huje! Ponekod(šiiti) zato žensko lahko usmrtijo!

Zgodovina sprememb…

drejc ::

Prepoved nošenja rut je za muslimanke tako nekako, kot bi "našim" ženskam prepovedal nosit modrčke.


Nonsens.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

BigWhale ::

> Prepoved nošenja rut je za muslimanke tako nekako, kot bi "našim"
> ženskam prepovedal nosit modrčke.

Eh, to je en crap... To je isto, kot ce zidom prepoves nosenje njihovih cepic. Pa katolikom, da hodijo s kakim pol metrskim krizem v sole.

Edino prav. Naj religiozne predmete pustijo doma...

gkovac ::

BW in drejc... ni nonsens in ni crap... tko je... to je v KULTURI in RELIGIJI (ki se pri muslimanih zelo lepo prekrivata) globoko zasidrano in ukoreninjeno.

Ženske, ki nosijo ruto jo nosijo zato, ker jo je nosila nijhova mama, babica, prababica in kdo ve še vse. Brez rute se ne počutijo dobro, kazanje ušes se jim zdi sramotno in po moje bi enako reagirale tudi naše žene, če bi morale naokol hodit brez modrcov.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

gzibret ::

> Edino prav. Naj religiozne predmete pustijo doma...

Zakaj pa nebi smel nositi in kazati religioznih simbolov. Dokler ne oviram drugih (v setilu, da nosim 2 metrski križ s seboj na avtobus) ne vidim pomislekov.
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Naše žene so prisiljene skakat naokol brez modrcov kadarkoli so dobile azil pri Yamomani Indijancih v Amazoniji. No, vsaj ko hodijo v javno šolo za pletenje košar, so obvezno brez modrca.

Če jim ni všeč, potem nimajo med Amazonkami kaj početi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

to je v KULTURI in RELIGIJI (ki se pri muslimanih zelo lepo prekrivata) globoko zasidrano in ukoreninjeno


Še en nonsens. Čist tolk je tole ukoreninjeno med muslimani, kot fkk na bavarskem. Stvar izbire, v obeh primerih pa pustiš oboje izven šole, ane?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

> Zakaj pa nebi smel nositi in kazati religioznih simbolov. Dokler ne oviram drugih (v setilu, da nosim 2 metrski križ s seboj na avtobus) ne vidim pomislekov.

To je tipično Ameriški argument PROTI temu francoskemu zakonu. Ampak jest se tokrat strinjam s Francozi.

Žak Širak - ki ga sicer živega ne morem videt - je bil svoje čase mnenja kot Američani. On osebno je razlagal, kako se mu zdi nošenje muslimanskih oblek nekaj podobnega, kot je bila v njegovih mladih letih nošnja hlač za ženske. Med šolskim letom - je pripovedoval - je prišla prepoved hlač za dekleta. Rompompom je bil hud, vendar naslednje šolsko leto so prišle vse v hlačah, pa ni nihče več delal problemov.

En tak dost liberalen pogled Žakaširaka izpred 10+ let.

Potem je spremenil mnenje. Sprevideli so (on in njegovi sodelavci) kam ta islamizacija vodi. Spoznali svojo nekdanjo naivnost.

Tko gzibret in Američani - premislite znova.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

> Rompompom je bil hud, vendar naslednje šolsko leto so prišle vse v hlačah, pa ni nihče več delal problemov.

Saj glih v tem je fora. Če boš prepovedal nošenje muslimanskih simbolov bo čez X let večina populacije nosila le-te. Kontraefekt pride slej kot prej.
Vse je za neki dobr!

FastWIND ::

@Thomas

Funkcionira na papirju v realnost ga ne moreš prenest. Verjetno ne misliš obzidat Evrope...

@Mati

Pri tvojem razmišljanju predvidevam, da bi tudi marsikateri ljubljančal šel s tvojega dvorišča s štajersko ikebano v hrbtu...

Thomas ::

> Verjetno ne misliš obzidat Evrope...

Afriko in Arabijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Hammer123 ::

pozabil si na del Azije(Kavkaz, Turčija,...)

FastWIND ::

Dajmo poskusit pisat malo bolj realno.

Thomas ::

Kaj pa je tu nerealnega? Izrael je že skoraj zmečkal svoj precej dolg zid, Španci ga bodo tudi, oziroma so ga že zelo, Egipčani bodo ogradili Beduine v puščavo, da ne bodo srali po Šarm el Šejku, kjer naj bi se še naprej sončile Izraelske in Evropejske ritke čimbolj brez skrbi.

Torej samo še podaljšamo zid, pa je.

Nerealno je pa socialistično brblanje, "kako jim je treba samo dati zaposlitve, pa bo vse uredu". To je nerealistično. Nič ne bo vredu, nič.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Kakor ne bi Izrael svoje čase že dajal Palestincem služb! To nima veze.

Intifada pač hoče zavzeti Vzhodni Jeruzalem in Severni Pariz. Za začetek.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Nekako se mi zdi lažje postavit par 100km zidu kot obzidat celo celino in hkrati nadzorovat, da ne bo kdo čez zlezel. Sicer pa škoda, da sploh debatiram o tem, ker se kaj takšnega itak ne bo zgodilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Thomas ::

Dost prej, kot nas bo osrečil tvoj socializem in bratsvo med ljudmi diametralno nasprotnih civilizacij.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> Saj glih v tem je fora. Če boš prepovedal nošenje muslimanskih
> simbolov bo čez X let večina populacije nosila le-te

VSEH simbolov, ne samo muslimanskih. Vsi so isti v solah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Švica - prepoved minaretov (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
76626161 (17019) redo
»

Po Franciji se Nemcija (rute v solah&co.)

Oddelek: Problemi človeštva
121713 (1514) Mercier

Več podobnih tem