Forum » Elektrotehnika in elektronika » iscem FINO spajkanje!
iscem FINO spajkanje!
jack ::
Oj!
Eto, na enem motherboardu sem uspel ob venbezanju graficne kartice, odtrgati eno tisto ful mickano stvarco prilotano na osnovno plosco. tist, milimeter krat 2 milimetra. zdaj se plata noce zbuditi. A je kaksen nacin da bi to diodico (sem jo uspel najti in spraviti) pritrdil nazaj na kontakt?
Ima kdo orodje za tako fino lotanje - v tovarni to delajo roboti... ane? :|
ce je kdo in ima kaksno idejo kako to resiti, ali ce bi probal (zgubiti itak ni nic), ga pelem na pizzo ali kaksno pivo! :)
hvala,
Jaka
jack@sytech.org
Eto, na enem motherboardu sem uspel ob venbezanju graficne kartice, odtrgati eno tisto ful mickano stvarco prilotano na osnovno plosco. tist, milimeter krat 2 milimetra. zdaj se plata noce zbuditi. A je kaksen nacin da bi to diodico (sem jo uspel najti in spraviti) pritrdil nazaj na kontakt?
Ima kdo orodje za tako fino lotanje - v tovarni to delajo roboti... ane? :|
ce je kdo in ima kaksno idejo kako to resiti, ali ce bi probal (zgubiti itak ni nic), ga pelem na pizzo ali kaksno pivo! :)
hvala,
Jaka
jack@sytech.org
frenk ::
nazaj na isto mesto nerjetno ne moreš prilotat...lahko bi na plati poiskal kakšno drugo točko, ki je povezana s to prejšnjo...ampak bi rabil identično plato, ki deluje...kero plato pa sploh maš?
Pudding ::
Jest to lotam za pizze in pive...
Ce je dovolj placa okol, ne rabis nic finega lotanja. Pokazi nam sliko.
Ce je dovolj placa okol, ne rabis nic finega lotanja. Pokazi nam sliko.
frenk ::
pudding: ampak verjetno je dol odtrgan tud baker, na katerega je prispajkano...don't u think so?
Timmah ::
vrjetn si odtrgou ksno od smd komponent pa ce mas tist spraulen pa ves ket je blo zalotan
ni problem zalotat nazaj
ni problem zalotat nazaj
donde esta francesca
Zlatko1 ::
Kupi si smd pasto za spajkanje! Je ceneje kot pizza in pivo!
S tisto kremo samo namaži kontakte (deluje, kot lepilo), potem pa samo zalepi gor to dioda ali karkoli že imaš!
Nato s fenom segraj in krema se spremeni v cin!
Kremo lahko kupiš v HTE, IC...
S tisto kremo samo namaži kontakte (deluje, kot lepilo), potem pa samo zalepi gor to dioda ali karkoli že imaš!
Nato s fenom segraj in krema se spremeni v cin!
Kremo lahko kupiš v HTE, IC...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 238858 (1480) | z3ro |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149075 (4) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56434 (36307) | bluefish |
» | Povratni inženiring piceOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 5363 (3969) | gzibret |
» | Odtrgan ram na Gf 4200 128 8x!!!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1179 (786) | Dr_M |