Forum » Pomoč in nasveti » Pokvarjene JPG slike
Pokvarjene JPG slike
Rias Gremory ::
Zdravo,
iz starih medijev shranjujem dokumente, da se jih bo potem lahko uredilo.
Iz enega diska, so bili prekopirani podatki. Manjše št. datotek je očitno poškodovanih, disk ni kriv (uspešno prestal CHKDSK, CrstalDiskInfo kaže OK). Domnevam, da so slike poškodovane od prej, ne izključujem človeške napake (neuporaba "safely remove drive").
Gre za 19 JPG slik.
Ali obstaja program, ki bi poskusil slike popraviti, npr. prepisati nov JPG header? Kaj lahko probam?
iz starih medijev shranjujem dokumente, da se jih bo potem lahko uredilo.
Iz enega diska, so bili prekopirani podatki. Manjše št. datotek je očitno poškodovanih, disk ni kriv (uspešno prestal CHKDSK, CrstalDiskInfo kaže OK). Domnevam, da so slike poškodovane od prej, ne izključujem človeške napake (neuporaba "safely remove drive").
Gre za 19 JPG slik.
Ali obstaja program, ki bi poskusil slike popraviti, npr. prepisati nov JPG header? Kaj lahko probam?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
MrStein ::
Spletni iskalniki po "repair broken jpg" najdejo nekaj zadev. Si to probal?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Imaš prav, bi moral poiskati preden sem odprl temo. Bom probal pa javim.
Slike so bile verjetno poškodovane že prej, verjetno se je kakšen USB ključek izvleklo ko dejansko še ni bilo vse zapisano.
Mogoče komu prav pride kako sem preveril če je sploh kaj zapisano v sami datoteki:
Najprej sem namestil program hexedit, za Okna obstajajo enaki programi. Potem sem nekaj datotek pogledal, ker so bile na začetku same nule in na koncu tudi sem sklepal, da je cela datoteka v resnici "prazna".
Potem sem poiskal kako preveriti, če je datoteka dejansko polna nul. Našel sem tole: https://stackoverflow.com/questions/202...
(kako se to naredi v Oknih nimam pojma)
Datoteke so torej v celoti prazne.
Mogoče komu prav pride kako sem preveril če je sploh kaj zapisano v sami datoteki:
Najprej sem namestil program hexedit, za Okna obstajajo enaki programi. Potem sem nekaj datotek pogledal, ker so bile na začetku same nule in na koncu tudi sem sklepal, da je cela datoteka v resnici "prazna".
Potem sem poiskal kako preveriti, če je datoteka dejansko polna nul. Našel sem tole: https://stackoverflow.com/questions/202...
(kako se to naredi v Oknih nimam pojma)
Datoteke so torej v celoti prazne.
sbawe64 ::
V winsih lahko tako datoteki stisneš (rar, zip, 7z...), če je ratio zelo majhen, potem je prazna oz so notri enaki znaki.
dummy txt, notri 8446 krat ponovljen znak 0
ko jo stisneš (rar5) gre velikost iz 8446 na 38 bajtov (ratio 0%).
hex editorji za win
https://superuser.com/questions/14465/h...
dummy txt, notri 8446 krat ponovljen znak 0
ko jo stisneš (rar5) gre velikost iz 8446 na 38 bajtov (ratio 0%).
hex editorji za win
https://superuser.com/questions/14465/h...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 338580 (615) | c23po |
» | Božični IT Hekaton MojeDelo.com (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 51530 (16927) | Steinkauz |
» | Sublight - program za samodejni prenos podnapisov (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Zvok in slika | 110178 (14782) | Morison |
» | Dostop do podatkov trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2780 (2266) | Zoromer |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 186214 (55053) | poweroff |