» »

Sublight - program za samodejni prenos podnapisov

Sublight - program za samodejni prenos podnapisov

««
2 / 12
»»

LunKi ::

Tole bi na XBMC izredno kraljevalo. Report pls, če se bo kej premaknl.

MaCoFaCo ::

Nudil jim bom vso tehnično podporo tako da iz moje strani ni problem. Zdaj je na njih, da kaj spesnijo :)

Bom obveščal o zadevi.

MaCoFaCo ::

V verziji 1.0.1 je bil sklop "Moji filmi" na novo napisan. Zdaj si zna seznam filmov shraniti, omogoča hitro osveževanje seznama (ugotovi katere datoteke so nove in jih doda na seznam). Za vsako video datoteko zna tudi prikazati njene podrobnosti.

 Sklop "Moji filmi"

Sklop "Moji filmi"

Tac20 ::

Jst odkar sm posodobil, ne morem več izbirat jezika, lahko damo samo izberi vse ali odstrani vse, zarad tega mi tudi noce iskat podnapisov. To se je zgodilo ob zadnjem updejtu, poskusil se mtudi reinstall in je stvar ista

MaCoFaCo ::

Poglej v Nastavitve/Jeziki. Tam bi moral imeti obkljukane jezike, ki te zanimajo. Ti imaš prazno?

AmokRun ::

Sem šele zdaj ta program videl.8-O
Super!

MaCoFaCo ::

AmokRun, se ti kot svežemu uporabniku zdi program prekompliciran?

AmokRun ::

Niti ne, zdi se mi precej preprost program.
Najprej sem se registriral in šel skozi nastavitve, potem je pa bolj ali manj jasno kako se uporablja.
Men se zdi precej uporabna zadeva.:)

Gregor P ::

Sam se zgolj malo lovim, kateri podnapisi so pravi za kakšen video, če jih imaš več na voljo; se zgodi da morda tisti, ki so ponujeni na prvem mestu, niso pravi ... ampak če prav razumem, se ta baza podatkov posodablja z našimi uporabniškimi izkušnjami, torej mi vplivamo na to, kateri je bolj pravilen od drugega ... je pa zelo priročen program, še posebej če rabiš npr. hitro ustrezne podnapise za cele serije ipd.:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MaCoFaCo ::

Ok AmokRun, hvala. Sprašujem zato, ker en majhen procent uporabnikov (nekje 2-3%) meni, da je program prekompleksen in potrebuje navodila za uporabo :S

Gregor P, tako je, program (oz. bolje rečeno strežnik) sortira zadetke po vnaprej definiranem kriteriju (št. prenosov, ocena, ...). Absolutno prednost pred vsemi pa imajo t.i. povezani (linked) podnapisi. To so podnapisi za katere so uporabniki potrdili, da so sinhronizirani z izbranim filmom in so obarvani oranžne barve.

HunterMan ::

Ko kliknem Išči mi napiše : Izbrati morate vsaj eno zvrst.
Prej mi tega ni nikol napisal. Če pa zberem tip, mi pa išče. Sam ne vem, kaj če dam drugo bo med vsemi podnapisi iskal al kok? Prej nikol nisem imel izbranga tipa.

Tac20 ::

TUdi če tam v nastavitvah izberem jezike, ko grem na iskanje podnapisov tam še vedno ne morem izbrati ničesar in mi noče iskat podnapisov

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

MaCoFaCo ::

HunterMan, pri tipu izberi vse možne tipe.

Bayte, ko si v nastavitvah izbral jezike si kliknil "Shrani in uveljavi spremembe"?

AmokRun ::

MaCoFaCo koliko časa pa ponavadi traja, da tvoj program zazna najnovejše podnapise na podnapisi.net?

V nastavitvah imam za primarni vir izbrane podnapisi.net, jezik slo in ang.
Sublight mi vrne naslednje rezultate.



Na podnapisi.net pa tudi iščem rezultate v slo in ang jeziku.
Rezultati so takšni:

MaCoFaCo ::

Podnapisi iz podnapisi.net so na voljo takoj ko so objavljeni! Plugin namreč direktno komunicira z njihovo stranjo.

Moji rezultati:
 Sublight

Sublight



Tebi verjetno ne prikaže zaradi nastavitve v "Filtriranje zadetkov/Tip", kjer imaš nastavljeno "po meri" ... (2)

Tu izberi vse tipe in zadeva bi morala delovati. Problem je namreč v tem, da mi podnapisi.net ne nudi informacije o tipu videa (ali je to film, dokumentarec, itd.). Plugin je torej vrnil nazaj zadetke vendar ti jih je Sublight sfiltriral (kot sem omenil, nima informacije o tipu videa).

Če izbereš vse tipe potem Sublight sploh ne filtrira po tem polju.

AmokRun ::

Tebi verjetno ne prikaže zaradi nastavitve v "Filtriranje zadetkov/Tip", kjer imaš nastavljeno "po meri" ... (2)

Ja točno to je bilo, sem imel nastavljeno samo na filme in nadaljevanke.
Sedaj dela.
Hvala!:D

SmeskoSnezak ::

MaCoFaCo, za tista 2-3% procente naredi video predstavitev osnovnih funkcij. Jaz že kako leto uporablam wink programček, ki zajema zaslon in lahk delaš video predstavitve/tutoriale. Full dobra stvar, priporočam. Lahk celo portable zadevo dobiš.
@ Pusti soncu v srce... @

AmokRun ::

Morda še en predlog.

Pri filmih, ki so v več delih, bi se lahko podanapisi preimenovali ustrezno z imenom izbranega filma. Tako kot je to narejene v primeru, ko je film samo v enem file-u.
Sedaj se na primer za drugi cd filma na koncu imena doda _2.

Večina filmov je itak poimenovana tako, da je razlika samo v enem znaku. Naprimer ime_filma-cd1 in ime_filma-cd2, ali pa ime_filma-a in ime_filma-b. Kar verjetno ne bi bilo težko zaznati in potem ustrezno poimenovati podnapise.

darkolord ::

En bug - če mapa %AppData%\Sublight ne obstaja (nadgradnja iz verzije, ki ni imela možnosti drag&dropa), pri drag&dropu javi, da nima pravic za zapis v to mapo...

MaCoFaCo ::

SmeskoSnezak, si bom pogledal program.

AmokRun, daj mi pošlji na mail (contact AT sublight.si) screenshot direktorijske strukture v Explorerju za omenjeni film.

darkolord, če misliš na drag&drop iz Sublighta v Explorer, sem to v novi verziji odstranil (implementacija se mi ni preveč dopadla).

AmokRun ::

AmokRun, daj mi pošlji na mail (contact AT sublight.si) screenshot direktorijske strukture v Explorerju za omenjeni film.

Ti lahko kar tukaj odgovorim.

Če je film na dveh cd-jih, sublight takole poimenuje podnapise:



Jaz bi pa rad, da bi bilo takole:

MaCoFaCo ::

Vem kaj bi ti rad. Načeloma to dela, vendar je trenutni algoritem tako narejen, da če v isti mapi najde več video datotek kot je število podnapisov (v tvojem primeru 2), potem poimenuje tako kot si napisal.

Če bi obe video datoteki imel v svoji mapi potem bi moral poimenovati pravilno.

AmokRun ::

Če bi obe video datoteki imel v svoji mapi potem bi moral poimenovati pravilno.

Ja, samo to mi ni všeč, da imam vse v svoji mapi.

Sedaj lepo odprem prvi del, gomplayer avtomatsko doda drugi del v playlisto, podnapisi pa se sami naložijo, ker je enako ime.

Če je preveč zakomplicirano, kar pusti. Če sem do sedaj ročno preimenoval, bo pa še zdaj.:D

AmokRun ::

Še en bug v Nastavitvah - Integracija s sistemom

Check box se po ponovnem zagonu programa vedno resetira, tako da ni obkljukan.

destiny ::

Pa še en bug, verjetno zaradi nadgradnje (pri nadgradnji sem izbral naj mi ne ohrani nastavitev, nadgradil pa sem verzijo 0.8.x)... Teži mi da moram pred iskanjem izbrat jezik, v filtru pa ni nobenih jezikov na voljo.

Nevermind... sm že opazil da je treba najprej v Nastavitvah izbrat po katerih jezikih sploh lahko išče. Sicer je ta feature OK, samo če stvar inštaliraš pričakuješ da bo delala out-of-the-box, ne da morš najprej it v nastavitve in tam nekaj najprej nastavit. Jest bi po defaultu obkljukal vse, al pa bi na koncu comboboxa za izbor jezika pri filtru dodal možnost "Dodaj jezik", ki bi te vrgen na stran nastavitev z jeziki.... Drugače pa super ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: destiny ()

Tac20 ::

Ja o tem sem govoril jaz v mojih postih, boljš bi blo direktno ne da je treba v nastavitve hodit

MaCoFaCo ::

Na žalost ne morem stestirati vseh možnih scenarijev zato so takšni komentarji dobrodošli.

Vsako novo verzijo stestiram tako, da prejšnjo verzijo nadgradim z novo in zadevo pregledam (na dveh sistemih, Windows XP in Vista). Nadgrajevati iz verzije 0.8.x na najnovejšo verzijo seveda nisem šel :) Bom definitivno preveril zadevo.

AmokRun, glede integracije s sistemom. V mojih testih zadeva dela, zato mi moraš povedati na katerem sistemu uporabljaš program, kateri je tvoj privzeti video player, v glavnem čim več informacij.

AmokRun ::

AmokRun, glede integracije s sistemom. V mojih testih zadeva dela, zato mi moraš povedati na katerem sistemu uporabljaš program, kateri je tvoj privzeti video player, v glavnem čim več informacij.


Vista ultimate SP1 32bit
.NET 3.5 SP1
predvajalnik Gomplayer

Jaz označim check box in shranim nastavitve. Ponovno zaženem program in pogledam v nastavitve. Check box ni označen, vendar integracija kljub temu deluje.
Problem nastane, ko nastavitve ponovno shranim. Ker check box ni označen, se to shrani v nastavitve in integracija ne deluje več.
Se pravi vsakič, ko hočem spremeniti nastavitve, moram v meniju Integracija s sistemom ponovno označiti chech box, če ne se mi integracija izključi.

destiny ::

Sej nisem ziher da je pojav posledica nadgradnje, verjetno sam najbolj veš ali je ob inštalaciji že izbran kakšen jezik v nastavitvah, ali so vsi checkboxi prazni. Najbrž sledenje, ker sem odinštaliral Sunlight s priloženim uninstallerjem ter ponovno naložil zadnjo verzijo (torej brez nadgradnje), pa je bilo isto. Razen če uninstaller ni počistil vsega in je kaj ostalo še od prejšnje verzije?

Pa še en predlog... Pri filtru Tip bi dodal izberi/prikaži vse, da ti ni treba posamično klikat vseh tipov. Sicer so to res malenkosti, ki pa bi po mojem mnenju še izboljšale uporabniško izkušnjo.

destiny ::

Bug, ki ga je prijavil Amok, zgleda ni omejen na OS, ker ga lahko ponovim na XP-jih SP3. Ob ponovnem zagonu programa si pozabil prebrat nastavitev za integracijo v sistem ali pa jo nekje povoziš s false vrednostjo.

MaCoFaCo ::

To glede integracije v sistem si ne shranim v nastavitve Sublight-a ampak se zadeva shrani direktno v register, od tam se tudi kasneje vrednost prebere in na podlagi tega naredi kljukica v aplikaciji.

Bom preveril. Mogoče uporabnik nima pravice za branje te vrednosti ali kaj takšnega in potem kljukice seveda ni.

destiny ::

Hmm, glede pravic nisem prepričan, ker imam admin pravice na računalniku. Sem pa prijavljen v domeno, če ima to kakšno vezo.

MaCoFaCo ::

Ok, potrjujem oba buga (integracija s sistemom kljukica in jeziki pri nadgradnji iz stare verzije). Odpravljeno bo v naslednji verziji.

Hvala obema!

destiny ::

Hvala tebi za super programčič :)

MaCoFaCo ::

Na hitro sem naredil popravek, upam da nisem kaj zafrknil :D

AmokRun ::

Sem na hitro preletel.:D

Pri integraciji izberem vse. Takoj ko shranim nastavitve, se odstrani kjukica pri končnici .xvid. Tudi na .xvid fajlih nimam opcije Najdi padnapise. Morda je krivo to, da na mojem sistemu sploh ni registrirana končnica .xvid, ker pač nimam xvid fajlov.

Že v prejšni verziji sem imel vključeno integracijo, po upgradu pa sem jo vključil še v novi verziji. Na vseh video fajlih, se opcija Najdi podnapise pojavi dvakrat.
Zdaj sem ročno pobrisal stare vnose iz registra in dela v redu.

Toliko za enkrat.:D

MaCoFaCo ::

Pri .xvid naredi meni isto, ker nimam registrirane te končnice.

Verzije do zdaj niso počistile nastavitev za seboj. To bo izboljšano z naslednjo verzijo, kjer bo uninstall uporabnika vprašal, če želi pobrisati vse nastavitve. Uninstall bo tudi odregistriral opcijo "Najdi podnapise" iz Windows Explorerja za vse končnice.

Pripravlja se tudi wizard za inicialno nastavljanje aplikacije.

MaCoFaCo ::

Nova verzija je gor. Tale verzija med drugim obvlada tudi podnapise v .rar arhivih (tega sicer trenutno ne izkorišča še noben plugin, vendar en Španec že razvija plugin za subdivx.com, ki bo uporabljal novo zmožnost).

MaCoFaCo ::

Zanimivost: uspešno je bil implementiran "web widget" za iskanje podnapisov po naši bazi. Zadeva eksperimentalno teče na strani http://www.subtitles-on.net.

Kaj to pomeni? Na poljubno web stran bo mogoče vgraditi tole komponentico za iskanje podnapisov (ni važno ali je stran narejena v ASP.NET, PHP ali čem tretjem). Zadeva deluje v AJAX načinu, s CSS stili bo mogoče prirediti izgled, s posebnim konfiguratorjem pa bo mogoče zadevo bolj podrobno nastaviti (konfigurator bo tudi generiral HTML kodo, ki se enostavno vstavi na stran).

:)

MaCoFaCo ::

Ker je zadeva doživela pozitiven odziv sem se odločil, da predčasno objavim konfigurator za tale mali pripomoček.

Poigrate se lahko na naslednji strani: Subtitle Web Widget - konfiguracija.

:)

MaCoFaCo ::

Testira se verzija, ki zna odstraniti "oblikovanje" podnapisov. Veliko predvajalnikov namreč ne zna pravilno prikazati ukazov kot je npr. <i>...</i> (ukaz za poševen tekst). Sublight bo znal takšne ukaze poiskati in odstraniti.

 Sublight 1.0.7

Sublight 1.0.7

MaCoFaCo ::

Nova verzija je na voljo ;)

Novosti:

  • možnost odstranjevanja oblikovanja (glej zgornji post),

  • posodobljen Podnapisi.NET vtičnik (za prenos podnapisov se morate prijaviti z vašim Podnapisi.NET up. imenom in geslom),

  • dodan nov vtičnik za subdivx.com, ki ga je razvil nek španski razvijalec,

  • izboljšave uporabniškega vmesnika.


Zaslonska slika:
 Sublight 1.0.7, izboljšan uporabniški vmesnik

Sublight 1.0.7, izboljšan uporabniški vmesnik



Direktni prenos namestitvene datoteke: Sublight 1.0.7 (velikost: 1.96 MB)
Opomba: obstoječi uporabniki lahko preprosto samo nadgradijo verzijo

mmmato ::

Testira se verzija, ki zna odstraniti "oblikovanje" podnapisov. Veliko predvajalnikov namreč ne zna pravilno prikazati ukazov kot je npr. ... (ukaz za poševen tekst). Sublight bo znal takšne ukaze poiskati in odstraniti.


Bi se dalo naredit tudi orodje, ki prepozna in odstrani TAGe v podnapisih za gluhe?
Recimo (classical music playing), [tapata_lik_pravi:] ...
http://www.turnofftheinternet.com/

MaCoFaCo ::

Za to potrebujem samo pravilo. Če je takšen tekst vedno v oglatih oklepajih bi se dalo brez problema. Trenutna rešitev je narejena tako, da se pravila enostavno dodajajo na strežniku medtem ko klienta (Sublight aplikacija) ni potrebno posodabljati. Skratka, zelo fleksibilna zadeva.

MaCoFaCo ::

Dobra novica za XBMC uporabnike!

Uporabnik Dan Dare iz XBMC foruma je razvil XBMC plugin, ki išče podnapise po Sublight-ovi bazi!

 XBMC, Sublight plugin - rezultati iskanja

XBMC, Sublight plugin - rezultati iskanja



Povezave:

Osebno zadeve še nisem preizkusil, bom pa to naredil ob prvi priliki!

MaCoFaCo ::

Novosti v prihajajoči verziji: integrirani urejevalnik podnapisov.

c00L3r ::

Ne morem zagnat programa, saj prijave ne uspe. Pri anonimni prijavo se proži Excpetion Invalid Key. Po večih poskusih je anonimna prijava šla skozi.

Napaka na strežniku?

MaCoFaCo ::

Sem ravno dajal novo verzijo na strežnik. Zdaj bi moralo delovati. Prosim, če potrdiš :)

c00L3r ::

Še vedno javi, da samodejna prijava ni uspela. :'( Anonimna pa deluje zdaj brez težav.

Imam verzijo 1.1.1 in preizkusil sem na 2 PC-ih.

MaCoFaCo ::

Ponovno boš moral vnesti geslo. Najprej se anonimno prijavi potem pa klikni gumb "Prijava...", vpiši up. ime in geslo, izberi "Zapomni si me na tem računalniku" in klikni "V redu". Moralo bi delovati!

(program je namreč ob neuspešni samodejni prijavi resetiral geslo na tvojem računalniku)
««
2 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

podnapisi.net (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
13333338 (1667) donvito
»

Downloadanje podnapisov

Oddelek: Pomoč in nasveti
123136 (2917) kuglvinkl
»

Linki s podnapisi za filme (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
50176658 (53854) Dead_Meat
»

Program za avto download podnapisov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21729587 (16094) KontraCepec
»

Ne morem aktivirati podnapisov :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
101323 (1247) AlesCretnik

Več podobnih tem