Forum » Loža » TradeRepublic
TradeRepublic
Temo vidijo: vsi
cendof ::
Morda kdo s kilometrino vseeno napiše kaj vse in kam je potrebno vnesti, da je potem mir. Jaz sem prejel nekaj devidend in imel tudi nekaj prodaje.
pingme ::
Ni neke umetnosti - za dividende oddaš Doh-Div, za kapitalske prodaje (skupaj s pripadajočimi nakupi, tako da je količina na koncu 0) pa Doh-KDVP.
Pa vse ne-eur zneske moraš preračunati v eur po referenčnem ecb tečaju (npr. ibkr, čeprav ti sam preračuna, ampak tisto ni pravi tečaj), razen če ti že broker nakaže eur (npr. TR).
Pa vse ne-eur zneske moraš preračunati v eur po referenčnem ecb tečaju (npr. ibkr, čeprav ti sam preračuna, ampak tisto ni pravi tečaj), razen če ti že broker nakaže eur (npr. TR).
ales037 ::
Živjo,
skušam prvič odpret nov račun na TR, vendar se zaplete že, ko ne dobim potrditvenega SMSja. Probal sem že izklop telefona, ponovno nalaganje aplikacije, čakanje. Vse kaže, da je moja številka že povezana z nekim računom. Če ima gdo idejo kako naj zadevo rešim se priporočam.
Hvala
skušam prvič odpret nov račun na TR, vendar se zaplete že, ko ne dobim potrditvenega SMSja. Probal sem že izklop telefona, ponovno nalaganje aplikacije, čakanje. Vse kaže, da je moja številka že povezana z nekim računom. Če ima gdo idejo kako naj zadevo rešim se priporočam.
Hvala
dejanslo ::
Letos sem poskusil z eno manjšo investicijo v private markets z manjšim vložkom in mesečnim savings. A ve kdo, kako to prijavljamo FURSu? Kot delnice?
@ales, Damijan je mislil ponudniku "SMS storitev" od TR, ne tvojega. Pred par dnevi tudi jaz v prvo nisem dobil SMS, po enem resend pa je prišel.
@ales, Damijan je mislil ponudniku "SMS storitev" od TR, ne tvojega. Pred par dnevi tudi jaz v prvo nisem dobil SMS, po enem resend pa je prišel.
There`s More Than One Way To Do It
tony1 ::
Če govorimo o ponudniku telekomunikacijskih storitev, telekom ni ok?
To vprašanje je bilo tle gor vsaj 100x, preberi stare strani...
Skratka, TR špara na veliko in uporablja kdo ve kakšne SMS ponudnike. In pri njih se mesič včasih ustavi. Klikaj resend vsako uro, enkrat bo že prišel čez.
SLO operater (katerikoli že) ni nič kriv tle.
delavec44 ::
Ja in ne. Telekom najbolj strogo upošteva "standarde" kot so mi tudi sami potrdili na helpdesku, ko sem jih spraševal zakaj na Telemach pride, k njim pa ne.
ales037 ::
tony1,
hvala ti za info, da je bila to tema že par strani nazaj, hvaležen bi ti bil, če bi bil še bolj natančen, sicer pa, če ti je odveč, te nihče ne sili, da sodeluješ v tej debati.
hvala ti za info, da je bila to tema že par strani nazaj, hvaležen bi ti bil, če bi bil še bolj natančen, sicer pa, če ti je odveč, te nihče ne sili, da sodeluješ v tej debati.
GupeM ::
Ja in ne. Telekom najbolj strogo upošteva "standarde" kot so mi tudi sami potrdili na helpdesku, ko sem jih spraševal zakaj na Telemach pride, k njim pa ne.
Hahaha. Če bi na Telemachu spraševal, bi ti pa rekli da pri njih pride zato, ker najbolj strogo upoštevajo "standarde", drugje pa ne, pa se potem lahko kaj izgubi.
Jah če na tehnični pomoči ne vejo, potem kdo ve? Sem prišel do drugega nivoja, so preverjali pri agregatorju.
Ti poceni ponudniki pošiljanja sms-ov baje kršijo te standarde in tisti operater, ki jih bolj upošteva ne dobi teh sms-ov. Itak pa baje jih bodo morali kmalu vsi.
Hahaha. Če bi na Telemachu spraševal, bi ti pa rekli da pri njih pride zato, ker najbolj strogo upoštevajo "standarde", drugje pa ne, pa se potem lahko kaj izgubi.
Ti poceni ponudniki pošiljanja sms-ov baje kršijo te standarde in tisti operater, ki jih bolj upošteva ne dobi teh sms-ov. Itak pa baje jih bodo morali kmalu vsi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
dev ::
@delavec44 si potem rešil kaj? Na žalost vem za primer kjer nič ne pomaga. Telekom pravi, da ne pride SMS do njih. TR je poskusil že preko X njegovih SMS ponudnikov, ampak SMSa za potrdilo nakazila denarja iz računa ni. Zdaj traja zadeva že 1 mesec+ in ne vem, če ostane še kaj drugega kot prijava regulatorju
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
AKOSu? Niga, plis.
Bančnemu regulatorju? Saj so fintech... Ampak imajo verjetno tudi bančno licenco. Torej nemškemu b. regulatorju.
TL;DR PEBKAC...
Bančnemu regulatorju? Saj so fintech... Ampak imajo verjetno tudi bančno licenco. Torej nemškemu b. regulatorju.
TL;DR PEBKAC...
Ni videt ravno PEBKAC
https://www.reddit.com/r/SlovenijaFIRE/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dev ()
@delavec44 si potem rešil kaj? Na žalost vem za primer kjer nič ne pomaga. Telekom pravi, da ne pride SMS do njih. TR je poskusil že preko X njegovih SMS ponudnikov, ampak SMSa za potrdilo nakazila denarja iz računa ni. Zdaj traja zadeva že 1 mesec+ in ne vem, če ostane še kaj drugega kot prijava regulatorju![]()
Pri Telekomu nisem rešil nič. Na srečo je resend potem prišel (in še redno prihaja). Če ne ne vem kaj bi naredil.
Eni svetujejo da greš v gostovanje v tujem omrežju.
Zgodovina sprememb…
Preko roaming na Madžarskem tudi ni šlo. Hvala za info, zgleda bo BaFin naslednji korak.
Ni videt ravno PEBKAC
Tako kot smo nekoč še upali pogledati v ogledalo in reči: ni za vsakega računalnik... bo treba priznati, da tudi fintech banking ni.
Samo support je res v kurcu, treba priznati. Pa imam tudi sam kar nekaj denarja na TR. Revolut in ibkr sta mnogo boljša glede tega, tudi AI na prvi stopnji podpore.
Zgodovina sprememb…
cendof ::
Za dividende sem uredil, kaj pa za prijavo delnic, večina so tuja podjetja. Sem jih nekaj tudi prodal. Kateri obrazec je pa tule? Če ima kdo že kaj vloženo v eDavke, bi kakšna pripeta slika zelo prav prišla.
bastadu ::
Danes mi je sms instantno dostavilo v Telekom omrežju...mogoče so porihtali![]()
Ne veseli se prehitro ... S kolegom sva poskusila istočasno na istem fizičnem mestu, oba sva na Telekomu in jaz sem dobil SMS, on ga ni dobil ... Je pisal na TR support in čez nekaj dni so mu odgovorili, da naj še 1x poskusi in potem je dobil SMS ... Očitno res uporabljajo več ponudnikov za pošiljanje SMSov in so nekateri manj zanesljivi kot drugi in te morajo samo prestaviti na 'pravega' ...
link_up ::
ocitno nov app podpira transfer samo z biometrijo ... nobenega sms-a ni bilo vec potrebnega.
In and Out
link_up ::
vedno sem testiral z 10e ... prej je zahteval, zdaj pa ne ... morda so res nastavili, da za nizje vsote ne rabis vec ...
In and Out
J.McLane ::
Zdaj si nekako zapomni iz kje si polnil račun na TR in na ta isti račun nazaj je meni šlo brez SMS potrditve. Imam pa sedaj dva računa za nakzilo, oba enaka, samo pri enem je ime napisano velikimi tiskanimi črkami.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Saj so si vedno zapolnili iz kje si polnil račun. Drugam tako in tako še ne podpirajo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dev ()
J.McLane ::
Ja, ampak lahko delaš top-up preko MasterCard, pa si potem nazaj nakazuješ na IBAN, tu bi si predstavljal, da želijo neko dodatno kontrolo.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Lahko potrdim, da je SMS prišel zdaj tudi za tisti primer, ki sem ga omenjal.
prozac ::
pazte to porocilo
lansko leto so pomesali bruto in neto dividende in se porocilo ni ujemalo z dejanskimi izplacili. sem imel veliko tezav z dokazovanjem FURSu
Je FURS rekel, da bi moral TR-ju izdati kazen za nepravilno porocanje. Samo itak ne upajo
lansko leto so pomesali bruto in neto dividende in se porocilo ni ujemalo z dejanskimi izplacili. sem imel veliko tezav z dokazovanjem FURSu
Je FURS rekel, da bi moral TR-ju izdati kazen za nepravilno porocanje. Samo itak ne upajo
jan46 ::
Jaz sem dobil tax report pa se prvic srecujem s tem. Me zanima ce ga je treba oddat na e davke glede na to, da sem imel obresti okoli 400, torej manj kot 1000. Prodal sem dve delnice in dva kripta pa se to je bla izguba. Imam pa delnico amd, ki sem jo dobil, ko sem povabil prijatelja in dobil bonus delnico, ki pa je ne morm prodati eno leto.
CyberPunk ::
Jaz sem tudi dobil tax report, pa vidim, da so saveback pristeli kar k obrestim. Enkrat je bilo receno, da saveback niso "obresti" oz. ne gre nikamor.
To so označil kot income in dali v skupno kategorijo kakor vidim (ne kot interest).
GupeM ::
Jaz sem dobil tax report pa se prvic srecujem s tem. Me zanima ce ga je treba oddat na e davke glede na to, da sem imel obresti okoli 400, torej manj kot 1000. Prodal sem dve delnice in dva kripta pa se to je bla izguba. Imam pa delnico amd, ki sem jo dobil, ko sem povabil prijatelja in dobil bonus delnico, ki pa je ne morm prodati eno leto.
Prodajo delnic moraš prijaviti, tudi če je bila izguba. Ostalega še ni treba.
Ko boš prodal delnico AMD, boš pa moral vedeti datum prisvojitve te delnice (datum, ko si jo dobil). Ko jo boš prodal, se bo glede na vrednost na ta datum računal dobiček/izguba. V vsakem primeru pa boš moral prodajo prijaviti, ne glede na to, ali gre za izgubo ali dobiček.
Kripto davka ni in tega ne rabiš prijavljati.
dunda ::
Dobil sem obvestilo (za tax report), ampak sem bil v avtu in sem ga umaknil. Kje to zdaj najdem v aplikaciji?
Aha, sem našel.
Aha, sem našel.
https://www.kacnje.eu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dunda ()
CallMeAl ::
Tudi meni ni jasno zakaj so dali Saveback na kupček z bančnimi obrestmi. Kakor je meni znano, Saveback ni davčno obravnavan. Bo pa zanimivo videti kaj bo TR poročal FURSu in kakšne debate bomo imeli s FURSovimi uslužbenci na to temo.
En nasvet: če nimate kakšnih privacy zadržkov, lahko davčno poročilo naložite v eno od AI orodij in naročite naj vam pripravi xml za edavke. Zadeva deluje korektno, je pa seveda treba preveriti podatke preden jih naložite. Meni je na primer iz prve prištel obresti od depozitov (skupaj s Savebackom) med obresti od obveznic, kar seveda ni OK, ker se obresti na TR stanje obravnavajo ločeno (obresti na depozite na EU bankah), Saveback pa kot zgoraj rečeno sploh ne.
En nasvet: če nimate kakšnih privacy zadržkov, lahko davčno poročilo naložite v eno od AI orodij in naročite naj vam pripravi xml za edavke. Zadeva deluje korektno, je pa seveda treba preveriti podatke preden jih naložite. Meni je na primer iz prve prištel obresti od depozitov (skupaj s Savebackom) med obresti od obveznic, kar seveda ni OK, ker se obresti na TR stanje obravnavajo ločeno (obresti na depozite na EU bankah), Saveback pa kot zgoraj rečeno sploh ne.
CyberPunk ::
Kakšna "debata" s FURSovci... ne vem, verjetno v stilu saveback=cashback, oboje pa je na ravni trgovskih popustov, s tem pa oni nimajo nič.
CallMeAl ::
Jasno, se strinjam. Ampak Trade Republic je v tax reportu navedel skupaj z obrestmi in pričakujem nekaj zmede zaradi tega - tudi AI mi je hotel skupaj poročati v obresti dokler ga nisem opozoril. Vsebinsko pa je Saveback isto kot tipičen program lojalnosti, npr. Leclerc na kartico naloži dobroimetje in ga porabiš ob naslednjem nakupu. TR ti pa pač "naloženi" Saveback "zapravi" za investicijo v naslednjem mesecu.
Meee ::
Js nič ne prijavim, ker nisem imel davčnega dogodka (če prav razumem):
- obresti do 1000€ ne rabiš prijavit (velja podobno kot depozit)
- 1% cashback na nakupe ni obdavčen?
- prodal nisem nič
- obresti do 1000€ ne rabiš prijavit (velja podobno kot depozit)
- 1% cashback na nakupe ni obdavčen?
- prodal nisem nič
Jasno, se strinjam. Ampak Trade Republic je v tax reportu navedel skupaj z obrestmi in pričakujem nekaj zmede zaradi tega - tudi AI mi je hotel skupaj poročati v obresti dokler ga nisem opozoril. Vsebinsko pa je Saveback isto kot tipičen program lojalnosti, npr. Leclerc na kartico naloži dobroimetje in ga porabiš ob naslednjem nakupu. TR ti pa pač "naloženi" Saveback "zapravi" za investicijo v naslednjem mesecu.
Vprašanje kako podatke dejansko izmenja s Fursom. Lahko da je ta tax report le za uporabnike.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 201644 (7852) | V-i-p |
| » | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 76252 (11810) | 133780 |
| » | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 213725 (26774) | LeQuack |
| » | VarčevanjeOddelek: Loža | 8349 (6594) | Lonsarg |