» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
194 / 194
»
»»

donvito ::

Zvezdica27 je izjavil:

smo 4 tu ;)

zz

donvito: ne bom te, to mi res ni všeč... samo cagar in datum rabim...

tud g shock ,recimo mi je najgrša možna... kdo to kupi, ne vem...

zz

Kaj pa tale?
https://www.ebay.co.uk/itm/186910021603...

iKst_ ::

tud g shock ,recimo mi je najgrša možna... kdo to kupi, ne vem...

G-shockov imaš nešteto različnih modelov. Težko posplošiš. So analogni, digitalni, kombinirani, platični, kovinski, clean, taki s 100 gumbi...

Pa cene so tudi od 50 do 5000€.

Zvezdica27 ::

ne vem... o urah res nimam pojma. Zanekrat je OceANUS 200 najlepši, z ono blago modro številčnico, če bi bila še za odtenek bolj svetla... beli je tudi Ok...

zz

priden2 ::

klemenSLO je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Vzami Oceanusa (radijsko voden, solar). Ne bo ti žal. To daš na roko in samo uživaš.
Če ti teža ne odgovarja vzami titan. Te so lažje.
Še en plus pri Oceanusu: fosfor na kazalcih drži celo noč tako, da tudi sredi noči komot vidiš koliko je ura.
Oceanusa direkt v Evropi ne boš dobil v nobeni trgovini. To se dobi na Japonskem ali preko spleta iz Japonske.

Pa vzemi dva ali tri, drugače ti bo žal :)

Če bo odveč, jaz odkupim.

pismu kako je pa z davkom /carino . Kolk por 1000€ je končna cena ?

Nisem se še Firesneku zahvalil za uro, casio oceanus, ki jo je linkal v tej temi točno leto dni nazaj. Ko sem videl to uro na linku, sem rekel to je to in jo tudi naročil.

Stala nekje 360€ + 30€ poštnine in za kaki mesec dni dobil carino nekje 100-105€.

Ko se spomnim nazaj za razno razno G shock ure in to mučno prestavljanje 10 števcev v njih in glihanje je ta oceanus ura nekaj kaj ne moreš zgrešiti. Solar in radijsko vodena. Daš na roko in pozabiš na ostalo. Super ura. Moj model OCW-S100B-1AJF.

Ja, saj sem odločen, Oceanus, a bo 200 model in sicer varianta z modro številčnico, morda pa zadnji hip vzamem belo. Sicer bom dal še Seiko sport5 na roko (se mi zdi, da so malo manjše), da vidim, a ... to je lepa ura za moje oči, zraven pa bom - seveda - kupil še ono odl school casio 21 al kaj je že, s kovinskim paščkom. Še plastično bom, za rezervo, ker je tu 8e.

Sori, res ne razumem vseh kric in krac na uri in cigu migu, da trikotnih oblik in ne vem česa ne omenjam. Pa nisem konzervativen, niti pod razno, sam pri urah pa tega res ne štekam...

zz

evo, kupo...

oceanus 200, ta temno modri. JDM model kao.

titanovi so bili vsi 650e ali več, toliko ne dam, dejansko razliko sem čutil le pri 100 modelu, pri drugih ne. so pa tanjši, titanovi, a je žena rekla, da so gejevski, tko da sem hitro dol, haha.

Seiko 5... pismu... dejansko mi je kul da ta osnovni Oceanus meni še najlepše izgleda in je lih mičkn manši od mant tko da je idealen. sem pa pri enemu belemu 200 JDM opazil da je minutna podčaga 1/8 mm zamanjena. šlamparija?

kupil sem še 7 onih old school made in japan casiev, hehe.

brez davka in še nek ekstra popust na revolut je bil. bom pol zračunal koliko je bila ura, okoli 210...

zz

donvito ::

Ajde fotkaj na roki in prilimaj. :)

bom ko se vrnem, da me carina ne olupi... tu me žena straši zdaj, da kao na J ne smeš kupljenega koristiti.

zz

Samael ::

Ko smo ravno pri Japoncih, eden meni ljubših "smooth writerjev" Platinum Kanazawa Leaf maki-e Fountain Pen - Red Mt. Fuji - 18k je dobil danes družbo ... Casio G-Shock Hokusai Katsushika Red Fuji :) Zadnji moment, predno začnejo komplicirati s carino na manjše pošiljke, itd.

(na zadnji fotki je prižgana osvetlitev - od tu rdeče Mt.Fuji ozadje)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Arey ::

Zvezdica27 je izjavil:

bom ko se vrnem, da me carina ne olupi... tu me žena straši zdaj, da kao na J ne smeš kupljenega koristiti.

zz

Kaksne zgodbice :D Isto je kot karkoli kar prineses v eu. Placas carino, ne glede na to ce si koristil al ne, karkoli ze to pomeni. Nekdo je rekel da misli da “lahko eno prineses” kar seveda tudi ne drzi, karkoli prineses cez mejo je obdavceno in carinjeno.
Seveda pa lahko probas zadevo met na roki in se narest neumnega, pomoje ni ravno veliko moznosti da te dobijo, sam ce te pa placas vse + kazen.

Okapi ::

Ne se delat preveč pametnega.

Ko prideš iz tujine z letalom, lahko brez dajatev povsem zakonito uvoziš uro (ali karkoli drugega) do 430 evrov vrednosti.

S tem, da v praksi že dolgo ne kontrolirajo več, ali si stvari, ki jih imajo turisti običajno s seboj na potovanju (ura, fotoaparat, telefon, prenosnik, oblačila...) kupil v tujini ali pri nas.

Nekoč si moral, ko si šel v tujino, ob odhodu prijavit, kaj vse imaš s seboj, da potem ob prihodu nisi imel problemov. Sedaj tega ne počne nihče več, cariniki pa izvora take robe ob prihodu ne preverjajo.

Drugo je, če bi imel v kovčku 10 zapakiranih novih ur, nožev, japonskih "selvedge" kavbojk...

FireSnake ::

priden2 je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Vzami Oceanusa (radijsko voden, solar). Ne bo ti žal. To daš na roko in samo uživaš.
Če ti teža ne odgovarja vzami titan. Te so lažje.
Še en plus pri Oceanusu: fosfor na kazalcih drži celo noč tako, da tudi sredi noči komot vidiš koliko je ura.
Oceanusa direkt v Evropi ne boš dobil v nobeni trgovini. To se dobi na Japonskem ali preko spleta iz Japonske.

Pa vzemi dva ali tri, drugače ti bo žal :)

Če bo odveč, jaz odkupim.

pismu kako je pa z davkom /carino . Kolk por 1000€ je končna cena ?

Nisem se še Firesneku zahvalil za uro, casio oceanus, ki jo je linkal v tej temi točno leto dni nazaj. Ko sem videl to uro na linku, sem rekel to je to in jo tudi naročil.

Stala nekje 360€ + 30€ poštnine in za kaki mesec dni dobil carino nekje 100-105€.

Ko se spomnim nazaj za razno razno G shock ure in to mučno prestavljanje 10 števcev v njih in glihanje je ta oceanus ura nekaj kaj ne moreš zgrešiti. Solar in radijsko vodena. Daš na roko in pozabiš na ostalo. Super ura. Moj model OCW-S100B-1AJF.

Hvala tudi tebi in sem zelo vesel, da si enako zadovoljen, kot jaz (jaz bi napisal isto).
Je pa res, da so me na Oceanuse opozorili ravno v tej temi. In je tudi bila ljubezen na prvi pogled.

Zvezdica27 je izjavil:

zz

Reči ženi, naj se malo umiri.
Ker ne ve, kaj govori.

Zvezdica27 je izjavil:

evo, kupo...

oceanus 200, ta temno modri. JDM model kao.

titanovi so bili vsi 650e ali več, toliko ne dam, dejansko razliko sem čutil le pri 100 modelu, pri drugih ne. so pa tanjši, titanovi, a je žena rekla, da so gejevski, tko da sem hitro dol, haha.

Seiko 5... pismu... dejansko mi je kul da ta osnovni Oceanus meni še najlepše izgleda in je lih mičkn manši od mant tko da je idealen. sem pa pri enemu belemu 200 JDM opazil da je minutna podčaga 1/8 mm zamanjena. šlamparija?

kupil sem še 7 onih old school made in japan casiev, hehe.

brez davka in še nek ekstra popust na revolut je bil. bom pol zračunal koliko je bila ura, okoli 210...

zz

Jaz imam podobno.
Titan in safir steklo, malo zaobljeno.

Pripravi se, da boš pozitivno presenečen ob uporabi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Furbo ::

Arey je izjavil:

Zvezdica27 je izjavil:

zz

Kaksne zgodbice :D Isto je kot karkoli kar prineses v eu. Placas carino, ne glede na to ce si koristil al ne, karkoli ze to pomeni. Nekdo je rekel da misli da “lahko eno prineses” kar seveda tudi ne drzi, karkoli prineses cez mejo je obdavceno in carinjeno.
Seveda pa lahko probas zadevo met na roki in se narest neumnega, pomoje ni ravno veliko moznosti da te dobijo, sam ce te pa placas vse + kazen.

To bi držalo, če bi kupil v kaki TAX-FREE shemi, (kot smo včasih v Avstriji Jugoslovani dobili DDV nazaj na meji) drugače pa ni problema.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

ja saj je tax free... očitno ima J dogovor z EU, davek so mi odbili in vse se skenira na qr kodo... qr koda pa je nalimana na vizi v potnem listu.

jaz dam komot uro na roko, konec koncev mi je vseeno, sam da vem, kaj točno tvegam...

Torej mi ne bodo težili Japonci, pač pa na schengen meji (oz. EU meji) finski cariniki?

Torej naj kaj - zadevo dam v check in prtljago - ali na roko?

Saj smo švercali mehwertsteuer in računalnike še v YU, sem dal tudi kak carinski postopek tedaj kot smrkavec čez... da pogooglam, kake so kazni...

zz

Meee ::

Samael je izjavil:

Ko smo ravno pri Japoncih, eden meni ljubših "smooth writerjev" Platinum Kanazawa Leaf maki-e Fountain Pen - Red Mt. Fuji - 18k je dobil danes družbo ... Casio G-Shock Hokusai Katsushika Red Fuji :) Zadnji moment, predno začnejo komplicirati s carino na manjše pošiljke, itd.

(na zadnji fotki je prižgana osvetlitev - od tu rdeče Mt.Fuji ozadje)

Kje si to nabavil???? I kinda want it :)
««
194 / 194
»
»»