» »

Depozit - katera banka ima najvišje obresti?

Depozit - katera banka ima najvišje obresti?

1
...
3 4
5
»

toro69 ::

Samo omenim, da je prekinitev vezave 80€ + 2% izplačane glavnice in obresti...

LapD ::

Ne vem, potem si pa jaz tole narobe razlagam: Fleksi depozit je 12-mesečni depozit, z dvemi avtomatskimi podaljšanji ali 3-mesečni depozit, z 11 avtomatskimi podaljšanji, z vnaprej znano 3-letno dobo dospelosti depozita ter fiksno obrestno mero. Za Fleksi depozit velja, da lahko do vezanih denarnih sredstev dostopate brez stroškov predčasne prekinitve depozita, pred vsakokratnim ponovnim avtomatskim podaljšanjem depozita.
web&motion designer

toro69 ::

Ti bereš PR tekst. Preberi splošne pogoje v pdf, za pismenost rabiš malo več

jocoj ::

Kar prav si razlaga. Tri dni pred avtomatskim podaljšanjem, lahko prekine depozit brez stroškov. Torej v praksi vsake tri mesece, kakorkoli želi. Prekinitev znotraj teh tri mesečnih intervalov pa plačaš.

LapD ::

Deponent je za predčasno prekinitev depozita dolžan plačati nadomestilo za predčasno prekinitev pogodbe v višini 2 % (min. 80 EUR) od zneska privarčevanih sredstev (glavnica + obresti) na dan razvezave depozita. Torej si t.i. pismena oseba narobe razlaga, ko pravi, da je prekinitev vezave 80€ + 2% izplačane glavnice in obresti. Prekinitev vezave je 2% privarčevanih sredstev ali najmanj 80 eur.

V vsakem primeru pa to ne velja, če prekineš vezavo po treh mesecih, saj se vezava na vsake tri mesece sklepa na novo. Nadomestilo moraš plačati le, če bi želel vezavo prekiniti po enem ali dveh mesecih.
web&motion designer

jocoj ::

delavec44 je izjavil:

Ne, fora je da ti lahko spremenijo obresti ob vsakem podaljšanju.
V splošnih pogojih je navedeno, da se depozit podaljšuje pod enakimi pogoji.

lambda ::

jocoj je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ne, fora je da ti lahko spremenijo obresti ob vsakem podaljšanju.
V splošnih pogojih je navedeno, da se depozit podaljšuje pod enakimi pogoji.

https://www.unicreditbank.si/content/da...

Banka ima pravico spremeniti dogovorjeno obrestno mero iz 1 odst. tega člena za posamezno bodočo
dobo vezave...

jocoj ::

Ja, ampak v tem primeru lahko pisno prekineš brez stroškov in neseš denar drugam. Čeprav v splošnih pogojih piše, kot sem navedel in ne tako, kot na tem vzorcu, res pa da nisem bral vseh členov

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocoj ()

delavec44 ::

Ja, lahko prekineš. Samo če imaš letno je pa garantirana. Če greš drugam, vprašanje če ne bodo povsod nižje.
Torej glavno vprašanje je ali misliš da bodo šle obresti gor ali dol.

jocoj ::

Unicredit je za nove stranke dvignil obrestno mero za depozite na 3%.

mythic ::

Ali ima morda kdo promocijsko kodo za Unicredit?

Meee ::

mislite, da bo še kdo sledil Unicreditu z lepimi obresti na depozite? :) Pomojem počasi bodo tudi druge banke/hranilnice, bom še malo počakal, če bo kakšna ponudba da ne rabiš menjat glavne banke, da lahko samo depozit vzameš.. Kot je imel včasih Hypo pa Factor banka(vem vem same propadle zgodbe dal za primer :D )

LapD ::

Vprašanje, če boš kaj dobil pri obstoječi banki, te ponudbe so ponavadi za nove stranke in/ali prenos plače. Za obstoječe stranke pri Unicredit je npr. samo 0,90% - 1,00% obrestna mera, pa je mislim, da še vedno največ od vseh. Meni so npr. na "moji" Intesi ponudili piškavih 0,05% ali pa 2,00% če vržem še trideset posto zneska zraven v njihove sklade.
web&motion designer

Meee ::

Nisem toliko mislil, da bi vzel depozit pri obstoječi banki, ampak da ne bo pogoj za sklenitev pri drugi banki, da vzameš pri njih nek plačljiv račun.

Trenutno sem pri Sparkasse, imam celo še vedno brezplačni račun (dokler imam vsaj 1000 EUR skoz na računu) in se mi ne da menjat svoje glavne banke.

Pred leti je imelo nekaj bank tako, da nisi rabil pri njih odpret računa oz. so ti odprli samo nek brezplačni varčevalni račun, ko si vzel depozit. Primera na pamet vem da sta bila Hypo in Factor banka.

jocoj ::

Pri Unicredit vzameš najcenejši paket za 5.90 EUR. Šest mesecev imaš vodenje zastonj, s par koraki dobiš še 30 EUR nagrade in imaš praktično eno leto pokrito vodenje. Če imaš slučajno Petrol kartico zvestobe in vežeš plačo/pokojnino na ta račun, dobiš še 2x100 EUR na Petrol kartico, kar porabiš za bencin ali po želji. Fajn je, da lahko vse urediš preko spleta in se ne rabiš ukvarjati z obiskovanjem banke pri odpiranju računa, prenosu s stare banke in podaljševanju depozita. Edino za prenos sredstev preko 15k EUR moraš priti na identifikacijo v poslovalnico, ampak to imajo tak vse banke pri nas. Po cca enem letu zamenjaš banko brez stroškov in poiščeš novo najboljšo ponudbo drugje.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kje čim višja obrestna mera za vloge na vplogled

Oddelek: Loža
482470 (613) blazzy
»

Kam ta trenutek s 30K EUR na daljsi rok? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15950204 (8957) Buggy
»

Kaj narediti s prihranki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11120177 (16885) M.B.
»

Varčevanje v banki DA/NE in nadzor države (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10319145 (16838) Furbo
»

Kam naložiti večjo količino denarja

Oddelek: Loža
4920140 (18010) Spock83

Več podobnih tem