Forum » Loža » Trading212
Trading212
Sparkxl ::
Jaz ja. Ker moje davčne nimajo, torej nimajo komu poročati. Pazit je potrebno edino z nakazili. Jaz razpršim na več računov v večih časovnih obdobjih, da nobenemu v oko ne pade
gansta ::
Do koliko je varovano pri trading212, 100kEUR?
4.2%-25% ter dvig in nakazilo kadarkoli še kakšna obveznost ?
Ima kdo invite za kak bonus ali tega tukaj ni ?
4.2%-25% ter dvig in nakazilo kadarkoli še kakšna obveznost ?
Ima kdo invite za kak bonus ali tega tukaj ni ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gansta ()
ducy ::
Objavim še tukaj.
Pri Trading212 so obresti pridobljene na neinvestiran denar obdavčena z 25%, to vemo.
Kako pa je z prijavljanjem tega na FURS? Ali se odda "samo": Napoved dohodnine od drugih obresti - DOHKAP-4"?
Ali je potrebno (kot pri Revolut Saving Accounts) oddajati še: "Napoved dohodnine od dobička od vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov"?
To sprašujem za naslednje leto, da vem ali se mi sedaj "splača" vlagat v 212, kateri ima najboljše pogoje za neinvestirana sredstva. Namreč s to zadnjo vlogo se mi ne da ravno ubadati.
Ter, če kdo ve fix., do koliko so sredstva zavarovana in do kolikšne vsote so 4,25% obresti?
Pri Trading212 so obresti pridobljene na neinvestiran denar obdavčena z 25%, to vemo.
Kako pa je z prijavljanjem tega na FURS? Ali se odda "samo": Napoved dohodnine od drugih obresti - DOHKAP-4"?
Ali je potrebno (kot pri Revolut Saving Accounts) oddajati še: "Napoved dohodnine od dobička od vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov"?
To sprašujem za naslednje leto, da vem ali se mi sedaj "splača" vlagat v 212, kateri ima najboljše pogoje za neinvestirana sredstva. Namreč s to zadnjo vlogo se mi ne da ravno ubadati.
Ter, če kdo ve fix., do koliko so sredstva zavarovana in do kolikšne vsote so 4,25% obresti?
PgSurfer ::
Trading212 ni banka in sredstva niso zavarovana.
Neomejena vsota za 4,25% obresti.
Ampak ni fix.
Neomejena vsota za 4,25% obresti.
Ampak ni fix.
link_up ::
Budi79, post nad mano si sprintaj in daj na vidno mesto. Trr nima nobene veze z brokerskim računom. Tega ne rabiš ptijavit. Moraš pa prijavit dobičke in dividende.
Daleč od tega da sem pošten državljan, iščem luknje in nategnem državo kjer se le da. Tu se žal ne da, ker jim pošiljajo vse kar rabijo avtomatsko. Gre pa komot pri p2p portalih in podobnih
Kaksen dzek!
In and Out
BlaY0 ::
Comandante ::
Trading212 ni banka in sredstva niso zavarovana.
Ni res, preberi si splosne pogoje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Comandante ()
Slayer69 ::
A mi lahko nekdo "po kmečko" razloži kaj je zavarovano in kaj ne ter do kakega zneska? Sem nekaj bral pogoje in sem še vedno malo zmeden.
Tam pri obrestih (FAQ) piše, da kar je sredstev na banki so zavarovane do 85k, kar imaš pa v QMMF (torej, če si opt-inal za te obresti) pa ne, ker je to investment in ne denar. A to prav razumem?
Po drugi strani pa v "Funds and assets protection" dokumentu piše med drugim tole:
As a regulated investment firm in Cyprus, Trading 212 is a member of the Investors Compensation Fund (ICF). The ICF is the Cyprus', compensation fund of last resort for customers of authorised financial services firms.
This means that in the unlikely event Trading 212, Interactive Brokers or the bank holding your client funds were to go into liquidation, and if there was a failure to safeguard your assets, the value of your client funds and client assets held with Trading 212 is protected by the ICF up to a maximum of €20,000. This means that your client assets and funds up to that limit will be returned to you, minus the administrators' costs in handling these. You can learn more about how the ICF operates here.
In addition to the ICF, Trading 212 Markets Ltd. provides its clients with free private insurance from Lloyd's of London, giving coverage of up to 1 million Euro. For more information please view our Evidence of Cover.
Torej, če gre T212 v stečaj dobiš do 20k... če gre pa QMMF kamor so vlagali tvoja sredstva pa 0?
Tam pri obrestih (FAQ) piše, da kar je sredstev na banki so zavarovane do 85k, kar imaš pa v QMMF (torej, če si opt-inal za te obresti) pa ne, ker je to investment in ne denar. A to prav razumem?
Po drugi strani pa v "Funds and assets protection" dokumentu piše med drugim tole:
As a regulated investment firm in Cyprus, Trading 212 is a member of the Investors Compensation Fund (ICF). The ICF is the Cyprus', compensation fund of last resort for customers of authorised financial services firms.
This means that in the unlikely event Trading 212, Interactive Brokers or the bank holding your client funds were to go into liquidation, and if there was a failure to safeguard your assets, the value of your client funds and client assets held with Trading 212 is protected by the ICF up to a maximum of €20,000. This means that your client assets and funds up to that limit will be returned to you, minus the administrators' costs in handling these. You can learn more about how the ICF operates here.
In addition to the ICF, Trading 212 Markets Ltd. provides its clients with free private insurance from Lloyd's of London, giving coverage of up to 1 million Euro. For more information please view our Evidence of Cover.
Torej, če gre T212 v stečaj dobiš do 20k... če gre pa QMMF kamor so vlagali tvoja sredstva pa 0?
CleanPower ::
Pozdravljeni,
jaz bi pa vprašal do katerega zneska so depoziti trenutno zavarovani na TR212? Kolikor sem gledal je, če si registriran na Trading UK Ltd. do 85.000gbp, če pa na Trading 212 Markets Ltd. pa do 20.000eur + privatno zavarovanje pri LLoyds London do 1mil eur.
Kolikor sem gledal imam jaz račun odprt pri Trading UK Ltd., ker sem ga odprl že pred leti, torej imam zavarovano do cca. 99k eur (85.000gbp)?
Lp,
jaz bi pa vprašal do katerega zneska so depoziti trenutno zavarovani na TR212? Kolikor sem gledal je, če si registriran na Trading UK Ltd. do 85.000gbp, če pa na Trading 212 Markets Ltd. pa do 20.000eur + privatno zavarovanje pri LLoyds London do 1mil eur.
Kolikor sem gledal imam jaz račun odprt pri Trading UK Ltd., ker sem ga odprl že pred leti, torej imam zavarovano do cca. 99k eur (85.000gbp)?
Lp,
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
gansta ::
CleanPower je izjavil:
Pozdravljeni,
Lp,
To ne moreš primerjati z zavarovanji naših bank, ki so del evropske banke in so jamstva do 100.000€. Vsa ta "zavoravanja" so privatni skladi, ki lahko gredo istočasno v propad in ostaneš brez vsega. 20000€ ti pa naj bi jamčil 212, vendar če on propade gre tudi to v maloro.
buttcrack ::
Pravkar je en mail prletu:
... What's a Cash ISA?
Individual Saving Accounts (ISAs) let you save tax-free. Any income you make in an ISA is tax-free. A Cash ISA is an ISA account where you can only hold cash.
Key features of the 212 Cash ISA
5.2% interest (variable), paid daily
Withdraw anytime
No account fees
Start with just ?1, no minimums
?85,000 FSCS protection...
delavec44 ::
eEdbM ::
Izgleda, da je tule še 4,20%, tudi v app tako kaže... Včasih je dobro malo pogledat stvar...
Če reverse izračunaš iz dnevnega prejemka, efektivno izgleda 4,1% letno.
Podpora za EU prebivalce obljublja lansiranje virtualnih/fizičnih kartic s koncem avgusta 2024.
Predviden cashback 1,5% in, seveda, omejitve...
Podpora za EU prebivalce obljublja lansiranje virtualnih/fizičnih kartic s koncem avgusta 2024.
Neinvestirana sredstva ti sami od sebe (automatsko) razparcelirajo na različne banke in v denarne sklade. Podobno počne tudi Trade Republic, ko dobiš njihov IBAN in sprejmeš nove pogoje.
Pri nas naj bi bil cashback 0,5%.
Pri nas naj bi bil cashback 0,5%.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Žal zna res biti nekaj takšnega tudi za nas, ker za sosede (?) je napisano:
(Izbira EU oz. EUR izgleda ne ažurira GBP)
1,5% povrat do 1.10.24. 0,5% nakon
Zaradi 1,5 % povrata gotovine do 1. listopada 2024.
0.5% nakon toga
Dobij 20 GBP mjesečno na potrošnju
(Izbira EU oz. EUR izgleda ne ažurira GBP)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
V aplikaciji mi kaže 0,5%. Zgleda da je www.trading212.com prilagojen različnim trgom, helpcenter.trading212.com pa ne.
A kdo uporablja 212, ter obresti na neinvestiran denar?
Kako safe se vam zdi?
Mene nekako (še) ne pritegne.
(Tukaj je vse 25% obdavčeno, če se ne motim?)
Kako safe se vam zdi?
A kdo uporablja 212, ter obresti na neinvestiran denar?
Kako safe se vam zdi?
Uporabljam kot primarno platformo 5 let, zaenkrat vse OK. Obresti nisem niti prijavljal, ker letijo na dnevni bazi, po cent ali dva, na koncu leta pa je vsega skup za par evrov. Praviloma pa nimam skoraj nikoli dlje casa omembe vrednih neinvestiranih sredstev.
Jaz imam gor 20k neinvestiranega za obresti. Razdeljeno je na dva bančna depozita + en investicijski sklad. Če imaš že nekje drugje depozit iz katerega dobiš 1k ali več obresti, potem nimaš kaj dosti za razmišljat.
Zgodovina sprememb…
Jaz imam gor 20k neinvestiranega za obresti. Razdeljeno je na dva bančna depozita + en investicijski sklad. Če imaš že nekje drugje depozit iz katerega dobiš 1k ali več obresti, potem nimaš kaj dosti za razmišljat.
Ja, to drži.
Bom razmislil, malo me vleče...da denar ne "leži " in (še več) izgublja.
Samo, je pa tukaj z prijavo na FURS malo več dela, a ne? Tako kot je pri Revolut savings? Malo se še moram podučiti, kako in kaj. Nisem ravno expert v tem.
Pa več kot ("zavarovanih") 20k, ni za dajat. Ziher-je ziher.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ducy ()
To je normalno, ker se obrestne mere nižajo.
Do 1M, ce ne grejo se zavarovalnice u rit. Potem mas 20k
CleanPower je izjavil:
Zavarovalnice so naceloma zavarovane pri pozavarovalnicah. Naceloma. Ne vem, ce to v tem konkretnem primeru drzi.
A vam daje moznost za kartico v appu, ker jaz sem updejtal app pa nimam te moznosti.
tony1 ::
CleanPower je izjavil:
To je verjetno 1M za vse vložene vloge vseh strank v paketu?
Kako so obdavčene te 4% obresti? Se zanje upošteva 1000 EUR letne olajšave?
BuDi79 ::
CleanPower je izjavil:
A vam daje moznost za kartico v appu, ker jaz sem updejtal app pa nimam te moznosti.Mislim, da moraš imet "dovolj sredstev", da se jim zdiš dovolj zanimiv da ti ponudijo.
Lahko pa da gre zgolj za naključje.
jaz nimam, moja ima, en znanec nima
libreus ::
kolikor je moč razumeti na t212 forumu, je odvisno a si stari uporabnik (UK) ali novi (ciper). za stare uporabnike te možnosti ni in bi moral zapreti račun in se na novo registrirat, kar je huge fuck-up iz njihove strani.
CleanPower je izjavil:
Kako so obdavčene te 4% obresti? Se zanje upošteva 1000 EUR letne olajšave?
Pri 212 je vse obdavčeno z 25% (in ne velja do 1k)
Dobil kartico... ima 3 možnosti omejitve; na transakcijo, dnevno in mesečno. Poleg tega lahko omejiš po treh kategorijah; transakcije (max. 10.000 na transakcijo/dan in 60.000 na mesec), dvigi (max. 400 na dvig, 2.000 na dan in 10.000 na mesec) in prenosi sredstev (max. 2.000 na transakcijo/dan/mesec). Cashback 1,5% so podaljšali do konca leta in je max. 23 EUR/mesec. Je pa treba biti pozoren, ker je precej izjem!
S 1.11. gredo EUR obresti na 3,7%.
Če si že nekje drugje dobil 1.000 EUR olajšave za obresti na vezane vloge, potem ti je jasno vseeno.
S 1.11. gredo EUR obresti na 3,7%.
Se mi zdi, da tole ni skupno olajšano kot obresti - nekaterim mora biti vseeno.
Če si že nekje drugje dobil 1.000 EUR olajšave za obresti na vezane vloge, potem ti je jasno vseeno.
Zgodovina sprememb…
Pa kaj si ti z lune padu?
BuDi79 ::
CleanPower je izjavil:
Pa kaj si ti z lune padu?
Začni normalno komunicirati. Tole ni za med ljudi.
Kaj pa potem, vloga vsakega komitenta je zavarovana do 1M? Če si lahko to nek klinčev fintech z ničelnimi stroški špoga, zakaj si pa mnogo dražje banke ne?
Iz kje lahko dajo 3,7% obresti, če je obrestna mera 3,25%. Ni zastonj kosila.Ker niso obresti na denar ampak sklad.
Nekaj imaš vezanih vlog pri bankah (JPM, Barclays) nekaj pa v MM sklad(ih). Pri meni je nekaj več kot 50% pri omenjenih bankah.
T212 da obresti kolikor sam določi. V končni fazi lahko s temi obrestmi tolčejo tudi minus, ki ga pokrivajo z drugimi instrumenti in prijemi.
Kar se tiče zavarovanja...
V sklade se tako kot v druge naložbe pri T212 vlaga prek IBKR. Če gre T212 rakom žvižgat, je tvoj denar še vedno na bankah, naložbe pa še vedno pri IBKR. Če propade katera od teh bank (kar je malo verjetno) dobiš nazaj prek ICF max. 20.000 EUR. Če gre IBKR, prestaviš svoje naložbe k drugemu brokerju. Če gre sklad (kar je tudi malo verjetno), boš pač izgubil tisto kar si imel v njem.
CleanPower je izjavil:
Tole ne drži. Na T212 je cash za SLO rezidente zavarovan do 20k.
Obrestovanje na cash moraš ročno vklopiti, pri čemer nek delež gotovine naložijo v QMMFje. (Menda se da videti dnevno razmerje vloženega casha vanje na web strani - ne vidim, ker bank transfer še ni prispel gor.)
Direktno iz T212 FAQja:
"Money placed with a QMMF is treated as an investment and not as money held with a bank. In the unlikely event that the QMMF fails to maintain their low-risk strategy, as with any investment, the protection will not be available. We carefully select all QMMFs to ensure that they are highly liquid, stable in value and maintain their highly regulated status.
If a QMMF in which your cash is invested in goes down in value, this may affect the value of your uninvested cash held in the QMMF. However, to manage this risk, we select only high-quality QMMFs and we monitor them frequently."
Skratka, tisti delež casha, ki je naložen v QMMFe pa tega kritja 20k nima. To je torej v skladu z zgornjim citatom:
" Če gre sklad (kar je tudi malo verjetno), boš pač izgubil tisto kar si imel v njem."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Saj ravno ta ta FAQ sem že jaz zgoraj povzel. Tisti 1M je mišljen za one, ki so še od prej na T212 UK (nima veze rezidentstvo), močno pa dvomim oziroma ne verjamem, da je keš vsakega komitenta zavarovan do milijona. To so pravljice za lahko noč.
Tako je.
Za nove EU komitente je danes jamstva 20k, vendar to ne velja za kritje izgub samega finančnega inštrumenta QMMF. Ta je finančni inštrument, in če jutri pade atomska in se trg podre, si pač naredil tržno izgubo.
Za nove EU komitente je danes jamstva 20k, vendar to ne velja za kritje izgub samega finančnega inštrumenta QMMF. Ta je finančni inštrument, in če jutri pade atomska in se trg podre, si pač naredil tržno izgubo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 207729 (4894) | Vaseer |
» | Etoro in Edavki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 91461 (9244) | wajdouc |
» | Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 154065 (18768) | Thomxy |