» »

Katera banka?

Katera banka?

««
11 / 11
»
»»

Nesta ::

N26 pa ima sicer samo 1,7% samo ni davka je tako?
17€ na mesec za 3€ je pa kar malo huda za metal ? :)

Utk je izjavil:

Če že itak menjaš (in očitno nimaš posojila), zakaj potem ne nekam kjer je res zastonj?

Računam iti na N26, gledam pa se malo kje se najbolj splaca varčevati.

Nimam posojil in upam da jih ne bom rabil :) Ce bom rabil bom pa sel k Slo banki ki bo ponujala najboljse kar bom nasel :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nesta ()

Utk ::

Tudi na gorenjski banki, ali pa katerikoli, boš plačal 8-10 evrov na mesec. Če nočeš tega plačevat, je N26 zastonj, če hočeš 3-4% obresti na varčevanje, se pa še zmeraj N26 najbrž bolj splača.
Če ne drugega pri N26 denar ni vezan, lahko ga v sekundi premakneš, in zarad tega imaš lahko tam v varčevanju višji znesek, ki lahko nadoknadi malo višji mesečni strošek.
Jaz imam na N26 vse razen par 100 evrov za sproti na varčevalnem računu. Če rabim kaj več, pač premaknem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 ::

Preberi namenske teme. 20 let si že na forumu ;)

Revolut, davek na vse, TRR prijaviš na furs
N26, davek nad 1000EUR obresti, TRR prijaviš na furs
Trade Republic, 3,75% obresti, davek nad 1000EUR obresti, TRR ne prijavljaš; rabiš drug bančni račun iz katerega si prenakazuješ sredstva dokler ne premaknejo na svojo banko (drug ali plače ti ne morejo nakazovati)

Zgodovina sprememb…

Nesta ::

Ali je se kaksen cashback na Vivid banki? Ce imas 1000€ gor ?

EjTi ::

Na NKBM sem opazil, da ni več mogoč izvoz podatkov o tranzakcijah v CSV (ali XML) formatu. Ampak samo v PDF. Takih datotek pa se ne more uvoziti v program za analizo prometa.
Sem jim napisal mail, ali bodo to funkcionalnost dali nazaj. Pričakujem negativen odgovor, ker tudi na poslovnem računu ne deluje agregiran izvoz v XML formatu. Mogoče je izvoziti samo vsako tranzakcijo posebej, kar pa je, glede na potreben trud, da se vse izvozi, neuporabno.

Tako da razmišljam, da bi šel kar na N26. Kdor uporablja N26 - ali je tam mogoč izvoz podatkov o tranzakcijah?
Kaj pa pri ostalih slovenskih bankah? Nekako Šparkasa in Unikredit prideta v poštev. In mogoče še NLB.

ferko2 ::

Kdo ima zdaj najboljšo ponudbo za menjavo pa čimdlje brezplačno vodenje?

Za N26 sem videl podatek, da je izvoz mogoč samo za poslovne račune. Tako da - če ima kdo informacijo za slovenske banke...

jabe ::

ferko2 je izjavil:

nisem najbolj na tekočem, ampak tale se mi ne zdi slaba:
https://www.sparkasse.si/sl/prebivalstv...

Lonsarg ::

@EjTi, PDF/XML isti k.. vse se da uvozit, sam pač program mora to podpirat.

Mam spisan svoj importer v enotni excel za te bančne izpiske, tudi Revolut PDF sem podprl, bom dodal še tale OTP PDF ob priliki ko najdem čas. Je pa zadeva preveč "lesena" da bi jo okol pošiljal :) (pač command line zadeva, good enough for me, moraš sam ročno vzdrževat rule matriko na podlagi katere kategorizira posamezne transakcije).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Twixz ::

ferko2 je izjavil:

DH ima 1 leto zastonj vodenje (mislim da do 30.09.2024 moraš sklenit).
Pa 35% popusta na pakete, če si mlajši od 35 let.

Twixz ::

P.S.

Kaj je fora z primorsko hranilnico? Tako nizke OM na potrošniški kredit, paketi pa tudi kar poceni.

Am I missing something?

deco16 ::

Ja to da so zastareli :D

Drugače če za to nucaš čist ok....

EjTi je izjavil:

Na NKBM sem opazil, da ni več mogoč izvoz podatkov o tranzakcijah v CSV (ali XML) formatu. Ampak samo v PDF. Takih datotek pa se ne more uvoziti v program za analizo prometa.
...

Moram napisati, da je bila težava pri meni in ne pri spletni banki. Opcije pod računom so bile drugačne, če jih uporabnik odpre preko nadzorne plošče ali preko menija Računi. Če sem si prav zapomnil, je nekje je manjkal meni za tranzakcije, ker se je gumb nahajal pod izpiskom zadnjih tranzakcij.

forplan ::

Enkrat se že nekje bral pa ne najdem sedaj...

Ste naleteli na kakšen problem tisti, ki nimate odprtega kakšnega računa v SLO? Pri kakšnih nakazilih, prejemkih itd....
da se strinjam

Kirabanka1 ::

Za očeta bi rad menjal banko. Trenutno je pri unicreditu in rad bi vezal denar kot nova stranka na novi banki. Recimo da se sedaj najbolj splača vezati depozit in menjati banke vsako leto.
Izbiram med gorenjsko banko ki obljublja 3 % depozit in intesa san paulo, ki ima 3,15 % za pol leta. Gorenjska banka sicer obljublja 24 mesečne brezplačno paketa vendar se vidi da dodatno obračuna vse kar je mogoče. Kakšne izkušnje imate s tema dvema bankama?
Oče bi potreboval tudi dvige iz bankomatov iz kateregakoli bankomata recimo trikrat do štirikrat mesečno. Ostalo so plačevanje upn nalogov.

jabe ::

poglej se sparkasse. Iz spomina je 3,2% (ampak ne vem dobe) in 3 leta brezplacnega vodenja racuna. Ne vem pa, če je mogoce obe akciji koristiti. Za vprašat je. Ce je oboje skupaj, potem je kar zanimivo lahko. Dvigi na bankomatih zastonj.

So pa poslovalnice bolj redke, ce oče želi osebno vse urejati, je to lahko hitro pomemben faktor.

EDIT: kaj je narobe z Unicredit?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Verjetno je narobe to, da višje obresti za depozite nudijo samo novim (pri Šparkasi je še redno zaposlenim) strankam. Tako da je potrebna menjava banke na eno leto. Tak sistem je potreben, da bodo imele vse banke super kazalnike za meritve pridobivanja novih strank. Jaz sem šel raje kar na Trade Republic.

Pa še to ti dajo le za pol leta, za daljše so pa občutno nižje. To je res namenjeno le pridobivanju novih strank.

Hehe, pri Sparkasse je celo le za 4 mesece.

Zgodovina sprememb…

Kirabanka1 ::

Ja, itak stari fotr hoče kdaj pa kdaj tudi osebno na banko. Čeprav dejansko potem ne gre, si te možnosti želi. ?

Sparkasse ne vem, če je brihtno. 1 sicer poslovalnico imamo tukaj, ni pa najbližje.

Skratka GBKR je precej draga zadeva. Odprtje računa bo 15€, odprtje depozita bo 31€, odprtje varčevalnega računa tudi nekaj, prijava na mobilno/spletna banko bo 15€, predplačniška kartica bo 15€. Zaračunala se bo vsaka malenkost, paket bo pa 2 leti zastonj.

Intesa Sanpaulo je veliko cenejša. Depozit je isto 3%, vendar za 9 mesecev in ne za 13. Kaj bo čez 9 mesecev bomo videli. Vmes bom dal nekaj v delnice in potem ne bo morda to zagrabilo. Sedaj pa še ne bi dajal vsega kar tako na 1. žogo.

https://www.gbkr.si/bancni-paketi/

Gbkr ima sigurno vse najbolje kar se tiče podpore in aplikacij. Prihajam iz UniCredit, tako da če bo Intessa boljša, bo to že to. ?

Za Inteso dobiš še nekaj preko povabi prijatelja. Če rabiš povabilo, piši na ZS.

Matija82 ::

Ima kdo mogoče tale članek?

https://mojefinance.finance.si/pameten-...
««
11 / 11
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi Net.Stik (Sparkasse web banka) (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
638112771 (1716) zavajon
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

19055987 (5510) cortez
»

Menjava banke (strani: 1 2 3 4 )

16632745 (15841) nejc_nejc
»

Osebni račun katera banka? (strani: 1 2 )

8523403 (13442) kriko1

nlb paketi? (strani: 1 2 )

5518802 (15706) ahac

Več podobnih tem