» »

Depozit - katera banka ima najvišje obresti?

Depozit - katera banka ima najvišje obresti?

««
17 / 18
»»

Furbo ::

Nehajte sanjati o depozitih, a niste videli tweeta od Ursule von der Leyen..
...sredstva evropejcev na računih bo namenila za oboroževalno tekmo.

Kar nosite na banko, boste kmalu dobili kake vojne obveznice v zameno.

https://x.com/vonderleyen/status/189906...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

energetik ::

Pici55 je izjavil:

Addiko z 1,90 % mi ne pomaga kaj dosti. UniCredit ima enako obrestno mero.

Načeloma bi rad iz tega denarja dobival dividende za sproti. Namesto nekega side hustla. V prihodnosti nimam večjih investicij kot je npr. nepremičnina in podobno, čeprav ...

Po drugi strani sem se sicer lepo zajebal, ker sem 2018 prodal stanovanje, ki sem ga oddajal. Takrat dober denar, danes pa je to smešen znesek. Tu razmišljam, da bi prihranil za novo stanovanje, ga kupil in oddajal. Ne vem, pa če se to (še) izplača. Nakup bi bil all-in.

Vse bolj se nagibam k nakupu obveznic, ostalih par tisočakov pa vržem v delnice, etf itd.
Kaj ti pomeni ta denar, ga ne boš potreboval 10, 20 let ali ga boš potreboval morda že drugo leto? Če ti je to železna rezerva, morda res nabavi novo ljudsko obveznico.
Sicer pa vrži v par delnic, ki izplačujejo dobre dividende. Npr. Krka, poglej si Pfizerja (skoraj 7% dividence + to, da je trenutno izjemno podcenjen). Če ne posameznih delnic, pa glej za kakšen distribucijski ETF.
vires in numeris

Pici55 ::

Ne, ne bom ga potreboval še 10 let. Bolj ga hranim za stara leta oz. za penzijo. Vmes pa bi ga rad oplemenitil.

socialec ::

Furbo, tjah, dopolnitev,

European Central Bank President Christine Lagarde said the ECB was becoming less able to guarantee meeting its 2 per cent inflation target in the short term, as policymakers were forced to wrestle with "exceptionally high" uncertainty.

A week after the central bank signalled a possible slowdown in cuts to borrowing costs, after reducing its benchmark interest rate for the sixth time by a quarter point to 2.5 per cent, Lagarde told a conference in Frankfurt that the environment had become so difficult that it would be "impossible" to guarantee that "headline inflation will always be at 2 per cent".

Pici55 ::

Piše sicer ne, vendar predvidevam, da bo trgovalni račun pri NLB dovolj in ne potrebujem še tekočega?

LeQuack ::

socialec je izjavil:

Furbo, tjah, dopolnitev,

European Central Bank President Christine Lagarde said the ECB was becoming less able to guarantee meeting its 2 per cent inflation target in the short term, as policymakers were forced to wrestle with "exceptionally high" uncertainty.

A week after the central bank signalled a possible slowdown in cuts to borrowing costs, after reducing its benchmark interest rate for the sixth time by a quarter point to 2.5 per cent, Lagarde told a conference in Frankfurt that the environment had become so difficult that it would be "impossible" to guarantee that "headline inflation will always be at 2 per cent".

Saj ni nujno 2%, lahko je tudi 0% ali pa -5%.
Quack !

To je opozorilo, da bo uradna inflacija verjetno prej +10% kot 0 ali -5%, dejanska pa tako x2.

socialec je izjavil:

To je opozorilo, da bo uradna inflacija verjetno prej +10% kot 0 ali -5%, dejanska pa tako x2.

To ni opozorilo, če centralna banka to reče potem veš da bodo sprintali toliko evrov, kot jih niso nikoli do sedaj. Pripravite se na hiperinflacijo in Jugoslavijo 2.0.
Quack !

LeQuack je izjavil:

socialec je izjavil:

To ni opozorilo, če centralna banka to reče potem veš da bodo sprintali toliko evrov, kot jih niso nikoli do sedaj. Pripravite se na hiperinflacijo in Jugoslavijo 2.0.

Nisem še čisto prepričan glede tvoje sarkastičnosti prej... Tudi zdaj ne :D

LeQuack je izjavil:

socialec je izjavil:

Smo že pripravljeni, kar se tiče premoženja. Problem bo le prepričat delodajalca, da res redno usklajuje plače z realno inflacijo...
vires in numeris

Master_Yoda ::

Sem ze dobil od Unicredita kjer sem imel tisti flexi depozit z 3% da ga znizujejo z naslednjim podaljsanjem na 2.2%. Zato "ker so se razmere na trgu obcutno spremenile".
Dovie'andi se tovya sagain.

amacar ::

Dobil danes odlocbo za ddv od depozitov, ceprav sem za N26 dodal le znesek, brez prilog in izpiskov.

delavec44 ::

Kakšen ddv?

Ah pisal na hitro. Davek od dohodka na depozite.

Zgleda dajejo po tranšah, ker pri nas ni še nič prišlo.

Prilog pa itak ne gledajo, ker je vse avtomatsko. Za tisti promil, ki jih ročno pogledajo, te pa sprašujejo ponovno za stvari, ki si jih že prvič dal zraven.

Zdaj na polno štepajo vročanje, vsak dan nekaj, kar si nekaj izmislijo, kar stres, da si dolžan na vse konce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Moraš iskati silver lining. Več plačaš, več cashbacka boš dobil :D Meni se tudi nule obračajo z vsemi temi odločbami. Zaenkrat je prišla le za druge obresti.

mitoess ::

Master_Yoda je izjavil:

Sem ze dobil od Unicredita kjer sem imel tisti flexi depozit z 3% da ga znizujejo z naslednjim podaljsanjem na 2.2%. Zato "ker so se razmere na trgu obcutno spremenile".

Meni pa na 1,4% -_-

Choc ::

Jaz sem tudi dobil dopis iz Unicredit za znižanje obrestne mere ob naslednjem podaljšanju ali prekinitev.

Pri meni želijo znižati iz 3% na 1.4%. Valjda bom zaprl račun...

Choc je izjavil:

Jaz sem tudi dobil dopis iz Unicredit za znižanje obrestne mere ob naslednjem podaljšanju ali prekinitev.

Alternativa?

mitoess je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Meni pa na 1,4% -_-

Baje (info od tašče) dajo še 1 leto 2.2% če prestaviš plačo, sicer pa kot si rekel 1.4%. Meni se je ravno še sredi aprila podaljšalo, tako, da še nisem prejel nobenega obvestila.

mitoess je izjavil:

Choc je izjavil:

Alternativa?

SBI ali slovenske nepremičnine, garantiran 10% na leto.
Quack !

Choc ::

Če ne drugega, dobim pri kakšni drugi banki več. Ali pa držim gotovino kot Warren in čakam razprodaje >:D

mitoess je izjavil:

Choc je izjavil:

Alternativa?
Že 10x napisano v tej in ostalih temah. Money market ETFi.
vires in numeris

energetik je izjavil:

mitoess je izjavil:

Choc je izjavil:

Alternativa?
Že 10x napisano v tej in ostalih temah. Money market ETFi.

Že, samo ne prideš na 3%,če ima ECB nižje OM.

A na banki pa prideš? Davek si že odštel?

link_up ::

hja MM(Xeon predvidevam?) je kul, ampak se ti mora dat ... oz. limit sell nastavis nizje, da lovis 1+1
In and Out

Kanban ::

Trenutno je XEON na 146.06, sell nastavis na 149 in je to to. Nobene znanosti, praktično nobenega dela za naslednjih 9 mesecev kolikor bo približno rabil, da zleze do tam (že pol leta ima tempo na nekje 2.7% letno).

Kolk pa je je spread oz. koliko izgubiš pri nakupu/prodaji?
Quack !

Kanban je izjavil:

Trenutno je XEON na 146.06, sell nastavis na 149 in je to to. Nobene znanosti, praktično nobenega dela za naslednjih 9 mesecev kolikor bo približno rabil, da zleze do tam (že pol leta ima tempo na nekje 2.7% letno).
Točno tako. Ko kupim imam znano ceno in lahko takoj nastavim natančen sell order na +2%. Dela za 1minuto vse skupaj.

LeQuack je izjavil:

Kolk pa je je spread oz. koliko izgubiš pri nakupu/prodaji?
Trenutno ima XEON na IBRK spread 0,01%... Lahko rečeš praktično nič.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

Kanban je izjavil:

XEON lepo sledi ECB obrestni meri. Torej bo imel jutri 2,25% in nič več.

Caracas ::

Kanban je izjavil:

Tempo sez manjšanjem referenčne ECB obrestne mere zmanjšuje.

Kriva je ECB, ker zmanjšuje obrestne mere, ki bo spet sledilo v hiperinflacijo.
Quack !

Kanban ::

delavec44 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Malo več, ampak ja. Bistvo je bilo bolj v tem, da ni to znanost in da je (in bo) OM višja kot ti bo dala katerakoli naša banka v tem trenutku.

Kanban je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Malo več, ampak ja. Bistvo je bilo bolj v tem, da ni to znanost in da je (in bo) OM višja kot ti bo dala katerakoli naša banka v tem trenutku.

Jaz sem dal sedaj v https://www.justetf.com/en/etf-profile.... . Naj bi bil kakšno decimalko boljši od XEON.

Je pa spread malo večji in moraš paziti kdaj kupuješ in prodajaš. Zelo varira.

Ampak 2% gre S&P gor v enem dnevu, tu moraš pa 1 leto čakati.
Quack !

LeQuack je izjavil:

V enem dnevu gre tudi 20% dol. Smo videli sedaj s carinami.

Ja samo zdaj je v vzponu spet.
Quack !

Kaj pa staking pri kripto, a ni tam več in tudi garantiran donos?
Quack !

A to misliš Celsius, ftx, ust in podobne? Jap, garantiran donos.

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Ti si moraš res še par zadev naštudirat...
vires in numeris

energetik je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ti si moraš res še par zadev naštudirat...

Ja zadnje tri dni je vsak dan šel 2% gor, se pravi bi moral depozit šparat skor 3 leta da si na istem. Se pravi 3 leta vs 3 dni. Ali pa SBI tudi gre skor vsak dan 1% gor, praktično nikoli pa dol.
Quack !

Sliši se kot recept za zmago z lahkoto... Ampak?

Ne vem zakaj LeQuack ne prakticira tega kar govori. Namesto, da čas zabija na forumih. Bi bil že bogataš do sedaj.

Caracas ::

Pizda res, avne znate trola ignorirati? V vseh threadih mu isti na njegovo debilno trolanje odgovarjate...

Saj sem postavil bolj resno vprašanje pa ni bilo resnega odgovora, glede stakinga. Kot alternativa depozitu, in kakor vem do konca leta je še neobdavčen kripto.
Quack !

Lonsarg ::

Primerjanje produktov s razlicnim faktorjem tveganja in/ali volatilnostjo ni resno vprasanje.

Imas sicer produkte ki so brez volatilnosti in morda zato izgledajo primerljivi depozitom (kak stablecoin staking/lending, obveznice podjetij,...), ampak imajo tako drugacen faktor tveganja da pac ni primerljivo.

Drzavne obveznice so potencialna konkurenca depozitom, ampak tudi ne cisto ker so brez volatilnosti le ce drzis do zapadlosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ampak obveznice moraš držati npr. 3 leta ali jih lahko po 1 letu prodaš in imaš za 1 leto obresti ali ne?
Quack !

Lahko samo ob dospetju, lahko je pogosteje letno, pol-, četrt-; se pozna na ceni, primer RS96 - preberi in še nam povej, ker si zdaj dolžan nekaj koristnega, vseeno kaj.
Obresti iz Obveznic tečejo od vključno 14. januarja 2025 po 3,500-odstotni letni obrestni meri in se plačujejo letno za nazaj 14. aprila vsakega leta z začetkom 14. aprila 2026, razen prvega izplačila obresti, ki se izvrši 14. aprila 2026 in se nanaša na obdobje od (vključno) Dneva izdaje do (vendar izključujoč) prvega Dneva dospelosti plačila obresti (glej "Določila in pogoji Obveznic - Obresti"). Izplačilo obresti od Obveznic se izvede brez odbitkov iz naslova slovenskih davkov, pod pogoji in z izjemami, opisanimi pod naslovom "Določila in pogoji Obveznic - Obdavčitev".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

In so isto obdavčene 25% kot depoziti (razen prvih 1000€)?
Quack !
««
17 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kje čim višja obrestna mera za vloge na vplogled (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8014724 (6975) Horas
»

Varčevanje

346823 (5068) Lonsarg
»

Kam ta trenutek s 30K EUR na daljsi rok? (strani: 1 2 3 4 )

15960838 (19591) Buggy
»

Kaj narediti s prihranki (strani: 1 2 3 )

11125352 (22060) M.B.

Več podobnih tem