Forum » Loža » TradeRepublic
TradeRepublic
Temo vidijo: vsi
pingme ::
@nejc311: jah glej, jaz sem jim poslal tisti račun za fizično kartico in podatke, ki jih je blo treba vnest in oni so to sprejeli, kaj naj. A so oni stručkoti za davčne pyzdarije ali jaz?
Na tole sem se nanašal...
Predvidevam, da je naročil fizično kartico in je poslal račun na katerem je verjetno napisan tudi IBAN kot dokaz (neumno sicer to prilagati kot dokaz, lahko bi priložil izpisek).
Številke debetne Visa kartice se pa nikamor ne pošilja, tudi na računu upam da TR ni tako blesav, da bi jo napisal.
BuDi79 ::
Predvidevam, da je naročil fizično kartico in je poslal račun na katerem je verjetno napisan tudi IBAN kot dokaz.Nisi videl TR kartice v živo, a? Verjetno so edine kartice ki imajo gor IBAN od slovenskih bank, pa še to ne vse.
Seveda nisem, ker imam virtualno, pa napisano je bilo, da je poslal račun. Tudi ne verjamem, da TR kamorkoli (še najmanj pa na fizično debetno Viso) piše iban banke od koder nakazuješ (?!), ker to ni edina opcija, pa še zamenjaš lahko kadarkoli. Če pa, so unikum (v negativnem smislu), pa svetu se vedno bolj pogosto uveljavlja, da na kartici sploh ni več drugih podatkov kot ime lastnika.
V-i-p ::
Poslan jim je bil tale dokument, ki sem ga dobil, ko sem plačal kartico in pripisal tisto DE številko, kamor nakazujem. To je pa to.
Pa zgoraj se je en usajal glede ChatGPT-ja. Joke, hec je bil, btw :). Aja, pa 23. 10. gredo obresti na 3,25%...
Pa zgoraj se je en usajal glede ChatGPT-ja. Joke, hec je bil, btw :). Aja, pa 23. 10. gredo obresti na 3,25%...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
LeQuack ::
Se pravi glede na to da ECB spustila obresti predvidevam da bo tudi TR zmanjšal obresti na depozit na 3,25% po novem. Kar hitro gre dol ni kej.
Quack !
neja1 ::
Kaj pa če se ti npr.zgodi,da izgubiš telefon ali pa ti ga ukradejo, kako dostopaš do računa na TR?
Kaj pa če se ti npr.zgodi,da izgubiš telefon ali pa ti ga ukradejo, kako dostopaš do računa na TR?
Kupiš nov telefon (itak), operater ti zamenja sim in se ponovno prijaviš (dobiš sms). Če pa tudi telefonsko zamenjaš, pa rabiš PUK, ki si ga dobil od TR, ko so preverili tvoj TR in ti “nakazali” 0,01€ (PUK je napisan v namenu).
Če nimaš nič od tega, si pa obsojen na neučinkovit oz. skoraj neobstoječ support, na redditu je polno strašljivih zgodb in dolgotrajnih sporočil, da so prišli do konkretne osebe in ne umetne inteligence ali generičnih odgovorov.
akulp ::
Kupiš nov telefon (itak), operater ti zamenja sim in se ponovno prijaviš (dobiš sms). Če pa tudi telefonsko zamenjaš, pa rabiš PUK, ki si ga dobil od TR, ko so preverili tvoj TR in ti “nakazali” 0,01€ (PUK je napisan v namenu).
Če nimaš nič od tega, si pa obsojen na neučinkovit oz. skoraj neobstoječ support, na redditu je polno strašljivih zgodb in dolgotrajnih sporočil, da so prišli do konkretne osebe in ne umetne inteligence ali generičnih odgovorov.
Support je baje dizaster ja. Podobno izkušnjo sem imel sicer s Curve supportom, ko jim je v eni od Android verzij nehal delovati Curve Pay... Še v času, ko Google pay ni bil podprt pri nas. Nihče se ni uspel nič zmeniti...
Tole glede PUK-a pa sem šel zdaj preverjati, da bi si ga shranil in ne najdem. Pod "Transaction" naj bi videl to? Ker prvi zapis vidim svoje nakazilo, ki sem ga naredil iz Gpay-a.
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()
BlaY0 ::
Ne. Pod transakcijami računa s katerega si prvič nakazoval na TR. Jaz sem prvič na TR nakazal s svojega Revolut računa, TR pa mi je nazaj nakazal en cent in v namenu je bil PUK.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
akulp ::
Ne. Pod transakcijami računa s katerega si prvič nakazoval na TR. Jaz sem prvič na TR nakazal s svojega Revolut računa, TR pa mi je nazaj nakazal en cent in v namenu je bil PUK.
Ja, to sem preverjal. Nakazilo sem naredil preko Gpay-a, na katerega je vezana moja bančna kartica. Odliv vidim, priliva nobenega...
EDIT: Aha, našel. 10 dni kasneje. :)
Hvala!
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()
dunda ::
Glede podpore - prejšnji teden sem jih kontaktiral:
- 9. 10. ob 10:19 poslano vprašanje
- 9. 10. ob 10:20 prejeto potrdilo, da so prejeli vprašanje (in ticket številka)
- 9. 10. ob 10:20 (pol minute po prejšnjem) prejeto obvestilo, da imajo malo zaostanka, da niso pozabili name)
- 11. 10. (petek) ob 15:23 prejet odgovor, ki se mi je zdel ok, vendar ga nisem mogel preveriti do ponedeljka
- 12. 10. ob 14:13 vprašanje, če so mi uspešno pomagali
- 13. 10. ob 9:56 anketa, kako sem bil zadovoljen s podporo
- 14. 10. jim odgovorim, da sem poskusil po njihovem predlogu in da stvar deluje.
Tudi prejšnja podpora (pred kakšnim letom) je bila čisto korektna.
Roko na srce, potrebuješ pa kar nekaj klikanja, da najdeš, kje stopiti v stik z njimi. In če me zdajle vprašaš, se že po enem tednu ne spomnim več, kje je bilo, ampak nekje je :-)
Vse skupaj je verjetno namerno malo skrito. Pri tem niso edini, danes je veliko podobnih pristopov, je pa res, da meni TR spletna stran ni preveč všeč, da kakšne stvari kar iščem in iščem. In to kljub temu, da je njihova ideja ravno preprostost.
Aha, še glede nakazil. Tudi s tem nimam nikoli težav. Sem poskušal v obe strani. Do pred kratkim so bila celo nakazila k njim (NLB -> TR preko SEPA naloga) zares hitra. V urah, če ne celo v minutah je bil dena pri njih. Mislim, da sem o tem enkrat že pisal tukaj. Tudi v obratno smer ni bilo težav.
Ta teden pa je trajala od ponedeljka zgodaj popoldne (sicer še v delovnem času) do torka zjutraj, da je bil denar iz NLB -> TR.
V osnovi so moje izkušnje do sedaj solidne. Vsekakor pa bi lahko nekaj stvari na spletni strani popravili, uredili pa tudi to podporo, ki (po prebranem) moti marsikoga.
- 9. 10. ob 10:19 poslano vprašanje
- 9. 10. ob 10:20 prejeto potrdilo, da so prejeli vprašanje (in ticket številka)
- 9. 10. ob 10:20 (pol minute po prejšnjem) prejeto obvestilo, da imajo malo zaostanka, da niso pozabili name)
- 11. 10. (petek) ob 15:23 prejet odgovor, ki se mi je zdel ok, vendar ga nisem mogel preveriti do ponedeljka
- 12. 10. ob 14:13 vprašanje, če so mi uspešno pomagali
- 13. 10. ob 9:56 anketa, kako sem bil zadovoljen s podporo
- 14. 10. jim odgovorim, da sem poskusil po njihovem predlogu in da stvar deluje.
Tudi prejšnja podpora (pred kakšnim letom) je bila čisto korektna.
Roko na srce, potrebuješ pa kar nekaj klikanja, da najdeš, kje stopiti v stik z njimi. In če me zdajle vprašaš, se že po enem tednu ne spomnim več, kje je bilo, ampak nekje je :-)
Vse skupaj je verjetno namerno malo skrito. Pri tem niso edini, danes je veliko podobnih pristopov, je pa res, da meni TR spletna stran ni preveč všeč, da kakšne stvari kar iščem in iščem. In to kljub temu, da je njihova ideja ravno preprostost.
Aha, še glede nakazil. Tudi s tem nimam nikoli težav. Sem poskušal v obe strani. Do pred kratkim so bila celo nakazila k njim (NLB -> TR preko SEPA naloga) zares hitra. V urah, če ne celo v minutah je bil dena pri njih. Mislim, da sem o tem enkrat že pisal tukaj. Tudi v obratno smer ni bilo težav.
Ta teden pa je trajala od ponedeljka zgodaj popoldne (sicer še v delovnem času) do torka zjutraj, da je bil denar iz NLB -> TR.
V osnovi so moje izkušnje do sedaj solidne. Vsekakor pa bi lahko nekaj stvari na spletni strani popravili, uredili pa tudi to podporo, ki (po prebranem) moti marsikoga.
https://www.kacnje.eu
LeQuack ::
A Trade Republic ne podpira options/derivatives za Slovenijo? Ker V Nemčiji to podpirajo.
Quack !
eEdbM ::
V redu, v redu. Opcije oPstajajo že stoletja ampak v Trade Republic app za Slovenijo še niso v ponudbi niti za toptier naročnine, če kdaj bodo. ChatGpt, a bo v redu zdaj?
eEdbM ::
Najbrž vejo, da je 40% IFI obdavčitve neracionalne za slovenske drobne stranke, kako imajo drugod, ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Po moje jih to ne briga kaj dosti, itak si sam odgovoren za poročanje dacarjem in plačevanje davkov.
abazuu ::
Zdravo,
Nekaj časa sem nakazoval denar iz NLB osebnega računa na TR račun. Oktobra sem se odločil denar investirat drugam in sem si nekaj prenakazal nazaj na NLB os. Račun in potem naprej.
Par dni nazaj me kliče gospa iz NLBja, da mi bo poslala mail in me prosila, da razložim od kje je izvor denarja za prilive na osebni račun NLBja (zaradi preprečevanja pranja denarja). Napisal sem, da sem pač postopoma na TR dajal denar in ga potem potegnil nazaj. Sicer sem vmes na TR kupil nekaj kripto in ETFe in potem prodal. Vse skupaj ni bilo 300eur plusa... jasno mi je, da bo za etfe potrebno poročati na FURS. TR račun je tudi prijavljen na FURS-u. Danes dobim znova njen mail, da naj pojasnim še eno transakcijo iz TRja.... še enkrat sem ji napisal, da ne razumem zakaj je čudno, da če na račun nalagaš par mesecev in potem denar (v manjši količini, kot je bil naložen) nazaj potegneš?
Sedaj sem pa nekaj opazil in razmišljam, če je vse to zaradi tega:
Nakazuješ na IBAN, ki ti ga TR določi. Ok. Ko pa narediš withdrawal pa ti denar na osebni račun nakažejo iz drugega IBAN-a????
Ali ima kdo podobno izkušnjo s tem? Mnenja? Karkoli? Sicer mi je ženska na NLBju razložila, da sicer ni nič narobe, ampak da pač mora napisati namen teh transakcij in pa izvor denarja...
Hvala za mnenja!
Nekaj časa sem nakazoval denar iz NLB osebnega računa na TR račun. Oktobra sem se odločil denar investirat drugam in sem si nekaj prenakazal nazaj na NLB os. Račun in potem naprej.
Par dni nazaj me kliče gospa iz NLBja, da mi bo poslala mail in me prosila, da razložim od kje je izvor denarja za prilive na osebni račun NLBja (zaradi preprečevanja pranja denarja). Napisal sem, da sem pač postopoma na TR dajal denar in ga potem potegnil nazaj. Sicer sem vmes na TR kupil nekaj kripto in ETFe in potem prodal. Vse skupaj ni bilo 300eur plusa... jasno mi je, da bo za etfe potrebno poročati na FURS. TR račun je tudi prijavljen na FURS-u. Danes dobim znova njen mail, da naj pojasnim še eno transakcijo iz TRja.... še enkrat sem ji napisal, da ne razumem zakaj je čudno, da če na račun nalagaš par mesecev in potem denar (v manjši količini, kot je bil naložen) nazaj potegneš?
Nakazuješ na IBAN, ki ti ga TR določi. Ok. Ko pa narediš withdrawal pa ti denar na osebni račun nakažejo iz drugega IBAN-a????
Ali ima kdo podobno izkušnjo s tem? Mnenja? Karkoli? Sicer mi je ženska na NLBju razložila, da sicer ni nič narobe, ampak da pač mora napisati namen teh transakcij in pa izvor denarja...
Hvala za mnenja!
dunda ::
Čisto laično bi rekel, da je banki nek avtomatiziran sistem izpisal prilive iz tujine. Po možnosti še drug IBAN kot praviš in morajo verjetno preveriti. No, tako si predstavljam.
Pač napiši kot si tukaj.
Pač napiši kot si tukaj.
https://www.kacnje.eu
delavec44 ::
Ko bos imel pravi TRR na TR, ki ga je potrebno prijaviti Fursu, bo lažje dokazljivo. Do tedaj pa Revolut. Sem dal dol iz TR več kot 50k€ pa me ni nihče nič spraševal iz Revoluta.
tony1 ::
Čisto laično bi rekel, da je banki nek avtomatiziran sistem izpisal prilive iz tujine. Po možnosti še drug IBAN kot praviš in morajo verjetno preveriti. No, tako si predstavljam.
Pač napiši kot si tukaj.
Tako je, po zakonu morajo to napisati, ker se spremlja morebitno pranje denarja. Ni fora v dobičku ampak že samo v velikosti nakazila. Čisto avtomatska stvar.
gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Master_Yoda ::
A niso opcije samo gemblanje drugace ?
Razen v robnih primerih kjer imas delnice nekega podjetja in das pute na isto da se malo zavarujes ce slucajno pade vrednost ...
Razen v robnih primerih kjer imas delnice nekega podjetja in das pute na isto da se malo zavarujes ce slucajno pade vrednost ...
Dovie'andi se tovya sagain.
gruntfürmich ::
so, to je gemblanje s prihodnjimi vrednostmi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
m0LN4r ::
Zdravo,
Hvala za mnenja!
Tako zahteva evropska direktiva, ce so nakazila v krajskem casu med tujo in domaco banko presegla, naj me kdo popravi ce se ne motim skupno 12500€ - moji zeni so tudi gnjavili pa je blo 5k + 5k + 5+ v roku ca. 10 dni.
Nimajo oni nic proti tebi, oni se morajo zavarovati sam sebe, ker penali za te stvari so ogromni.
Razlozi jim, da je to tvoj racun in si sam sebi nakazujas denar, katerega si tam "varceval"
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Meni niso nič pa sem v roku 10 dni 5x nakazal po 15k. So me pa potem čez dva meseca, takoj ko sem na TR prebil 100k, pobarali o izvoru. Poslal sem jim letni report plače in je bilo zaključeno brez dodatnih vprašanj.
gruntfürmich je izjavil:
Hvala za mnenja!
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/teza...
Meni izgledajo informacijsko nepismeni in morda tudi finančno, če nakazujejo denar na platforme, ki jih NLB ni še nikoli videl. Če bo denar izpuhtel v zrak, bodo pa spet imeli novinarji delo - banka bi nas morala zaščititi!
Sam težav z NLB ne zaznavam, pa nakazujem tja in nazaj na 5 forumsko najbolj znanih fintech platform... Me pa pogosto pokličejo z banke (vse od tistega nesrečnega Koroškega slučaja, ko je "telefon ponoči kar sam nazal denar kar nekam"), če res nakazujem jaz. Potrdim po telefonu in nakazilo takoj sprovedejo... Nobenih videoklicev, nobenih obrazcev, spraševanj, kakšen je to prejemnik ali obiskov v poslovalnico. Pojma nimam, če kaj pomaga, da sicer imam tudi trgovalni račun na NLB.
Pa saj to, da te pokličejo, niso nobene težave! Za moje pojme je pohvalno da te pokličejo. To pomeni, da se ti resno in skrbno posvečajo. Jasno, tako kot si rekel, ko/če bo pa denar izpuhtel bo pa takoj ogenj v stehi češ, zakaj te niso poklicali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Se strinjam, in kar imam do sedaj izkušenj, so zelo OK: takoj ob nakazilu pokličejo po telefonu (tudi če je ob 10h ponoči), nič ne komplicirajo in čez pol minute gre denar naprej.
mythic ::
Ali TradeRepublic omogoca izpis dividend report? Ce da, kje v aplikaciji naj bi to bilo. Zal ne najdem.
barakus ::
Ali je kdo zasledil če TR omogoča prenos SLO delnic na slovenski broker? (če bi v prihodnosti začeli kaj srati)?
V teoriji gre tako, da tvoj novi broker zaprosi za prenos tvojega starega. Enako gre v primeru če bi hotel prenesti delnice na TR... obstaja obrazec kjer vpišeš vse potrebne podatke in potem na podlagi tega TR začne postopek. Jasno ne bo zastonj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 54120 (819) | tony1 |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 159990 (1204) | Matija82 |
» | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 166027 (12156) | Utk |
» | VarčevanjeOddelek: Loža | 5999 (4244) | Lonsarg |