» »

Filmi z dobrim zvokom

Filmi z dobrim zvokom

pegasus ::

Iščem filme in animeje z dobrim zvokom. Razne thx značke, miljon in en kanal in šipe pokajoče eksplozije me ne zanimajo, zanima me kvalitetna stereo slika, dobra dinamika in oseba za mešalno mizo, ki ve, kaj dela.

Nekaj primerov:
Sneakers mi je bil totalno presenečenje. Že opening jazzy tema mi je s svojo zračnostjo dala vedeti, da bo film zvokovno izstopal. Verjetno se je nekdo potrudil, ker je zvok pomemben v zgodbi in glavno orodje enega od stranskih likov. Je najboljši primer, kaj pojmujem kot "dober zvok" v filmih.

Ko sicer iščem tovrstne teme po tujih forumih, se najpogosteje omenja Tron Legacy. Drži, da vsebuje nadpovprečno veliko nadpovprečno zanimive glasbe, a zvokovno ne izstopa.

Filmske scene ne poznam kaj preveč, sem bolj domač z animeji. Svež primer je Ryuu to Sobakasu no Hime, sicer zmeda od zgodbe, a z vrhunsko animacijo in vrhunskim zvokom. Primerna dinamika in primeren prostor (tudi v stereo soundtracku), virtualni koncerti Belle so čisti užitek.

Razred zase pa je serija filmov Kara no Kyoukai. Glasbo Yuki Kajiure je odigrala Tokijska filharmonija, posnetki so fantastično dinamični in noro dobro podprejo dogajanje. Odličen zvok se presenetljivo razteza tudi izven akcije: ko recimo en lik hodi po snegu, vsak korak zaškripa drugače; ali pa ko trije liki govorijo v večji sobi in kamera preskakuje med zornimi koti, so odmevi iz vsakega vidika različni. Takih podrobnosti v animejih enostavno ne slišiš ... Nasuverse, v katerega zgodbe spadajo, res pritegne fanatične oboževalce, očitno tudi med producenti, drugače si tega ne znam razlagati.

Torej ... mi znate priporočat še kaj ogleda vrednega s tovrstno definicijo dobrega zvoka? Hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073379 (5342) MaStr
»

Stereo ojačevalec

Oddelek: Zvok in slika
475531 (3859) Darko!
»

katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7712112 (7971) Janac
»

Vrhunsko ozvočenje

Oddelek: Zvok in slika
163416 (2870) PlayRoom_si

Več podobnih tem