» »

Zvočniki za zahtevnega audiofila

Zvočniki za zahtevnega audiofila

«
1
2

iNDigo_Child ::

Zanima me, če je že kdo sprobu kake zvočnike za komp, ki so se mu zdeli u iber hudi? Namreč, sem audiofil in rabim zvočnike, ki bodo zadovoljili moje potrebe, kot so nič hreščanja, zadostna glasnost brez popačenja, gladko predvajanje predvsem srednjih tonov (seveda pa tudi nizki in visoki ne smejo manjkat, zaželjen je sub), 2.1 je kul (ker niti ne gledam filmov in ne igram igric, ki bi zahtevale 5.1) A kdo kj priporoča?
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

mesoreznica ::

Če si zahteven audiofil bo potrebno poseči po hi-fi komponentah. Za začetek po ojačevalcu in paru kvalitetnih zvočnikov in seveda kompletu kvalitetnih kablov.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Okapi ::

Najbolje boš prišel skozi, če si nabaviš majhen stereo ojačevalnik in par manjših hi-fi zvočnikov. Od računalniških zvočnikov so za silo dobri SoundSticks od Harman/Kardon, pa mogoče kaj od JBL.
Tretja možnost so majhni aktivni studijski monitorji, recimo kaj od Yamahe.

O.

crush ::

Acoustic Energy - Aego M
So 2.1 sistem, dobis ga pa pri Inteku za cca 300€ (vsaj tolko so stali ko sem se jst pozanimal), kar pa zal ni nevem kako konkurencna cena.
Po tem kar sem bral na netu je pa kvaliteta neoporecna.

lp

PhotoBlaz ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PhotoBlaz ()

sasoz ::

Živjo!

Če hočeš zvočnike brez hreščanja, brez motenj in čist zvok pri max. glasnosti, ti priporočam logitech g51,res da so 5.1 sam ma neko funkcijo da ti še dodatno ustvari 5.1 zvok, če imaš komad k je prirejen za 5.1. Vglavnem me niso razočarali niti enkrat, obnesejo se v glasbi, igrah in filmih, kombinacija viskih tonov in nizkih je zelo usklajena, če pa ti slučajno ni ušeč, pa imaš poleg enoto, ki lahko urejaš glavno glasnost, nizke tone, od 0 pa do max, potem zadnja dva zvočnika in center.

Zame odlični zvočniki.

lp
www.technopc.si
Servis in prodaja računalniške opreme
031574661

ravsek ::

Zvocniki za zahtevnega audiofila - ne vem, zakaj si pod tem naslovom nekako ne morem predstavljati PC zvocnikov za 200€;(( Ob besedi audiofil (avtor je celo napisal "zahtevni") sam pomislim na zvocnike za par tisoc €, na ne vem kaksen ojacevalec in pozlacene, posrebrene ali kakrsnekoli ze kable. Ali je avtor malo pretiraval, pa rabi samo malo boljse racunalniske zvocnike (v tem primeru je na zgornjih linkih nekaj takega kot isce) ali pa mu lepite totalno napacne linke :))

Kaj si sam predstavljam pod pojmom "zahteven audiofil": http://www.enjoythemusic.com/magazine/e...

Oprostite za OT, samo sem moral komentirati tole (ne, nisem audiofil, samo si priblizno predstavljam, kdo to so :))

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ravsek ()

Sc0ut ::

Iz zgornjega linka:

DACT Dual Connect Precious Metal Audio Cables
Price: DC-I100/RCA 1 meter pair are $1090
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

gumby ::

Audiofilske cene gredo nekako takole:
-nezahteven audiofil 100EUR
-zahteven audiofil 1.000EUR
-audiofool 10.000EUR

To je cena na komad, ni važno, za katero stvar.
Sedaj se pa odloči, v katero kategorijo spadaš :D
my brain hurts

c3p0 ::

Prej bi rekel nekako takole:

- glavno da ruži in da piše na škatli 500W 100EUR
- entuziast 600-3.000EUR
- audiofil 20.000EUR+

Vmesne variante so mešanci ;).

Galaxy ::

Jaz sem tisto ta prvo :D

http://shop.conrad.si/cgi/websale6.cgi?...

kaj menite o tem? Če si to kupim = 590W RSM. Odpihne me, right? :D Kaj bi pol še zravn potrebovau, ojačevalec in kak bi to vse vkup montiro na PC?

- glavno da ruži in da piše na škatli 500W 100EUR


Majke mi, komentar stoletja :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Galaxy ()

kixs ::

Zahteven avdiofil ne bi tule na forumu spraseval o full hudih zvocnikih. Ze ta definicija je skregana z logiko avdiofila. Zvocniki so samo en element avdio sistema. O kaksni kombinaciji obeh - kar gre v vecini primerov racunalniskih sistemov - seveda NI govora. Navadno se govori tudi samo o stereo zvocnikih in to brez kakrsnegakoli suba. Saj avdiofilski zvocniki (par od 1.000€ naprej) ze sami reproducirajo cel zvocni spekter dovolj kvalitetno. Seveda bolj kot si zahteven avdiofil, za manjse malenkosti se "sekiras" in zneski za posamezne komponete so enormni.

Ker ze po pisanju avtorja teme vidim, da gre za namisljenega zahtevnega avdiofila, bodo verjetno kaksni Logitech ali Altec Lansing cisto in vec kot dovolj. Torej rang od 50 do nekaj 100€ max! Vazn' da buta ;)

Sicer pa napisi koliko € si pripravljen odsteti 8-)

lp

Galaxy ::

Jaz sem tisto ta prvo :D

http://shop.conrad.si/cgi/websale6.cgi?...

kaj menite o tem? Če si to kupim = 590W RSM. Odpihne me, right? :D Kaj bi pol še zravn potrebovau, ojačevalec in kak bi to vse vkup montiro na PC?

- glavno da ruži in da piše na škatli 500W 100EUR


Majke mi, komentar stoletja :))


Donn't you forget about me :))

Okapi ::

Ena taka budget avdiofilska kombinacija za računalnik je recimo stereo ojačevalnik System Fidelity SA-D30 in zvočniki System Fidelity SF-5005.
Ojačevalnik je menda 90 €, zvočniki 280 €. Če je sila z basi, zraven vzameš še en manjši sub za okoli 150 €. Če je sila z denarjem, vzameš kakšne malo cenejše zvočnike, spodobne male hi-fi zvočnike dobiš že za okoli 100 €.

Namesto ojačevalnika lahko poskusiš s Sonic Impactovo zvočno kartico, ki ima vgrajen ojačevalnik.
http://www.si5.com/products.php?pID=4038

Nanjo potem priključiš katerekoli hi-fi zvočnike.

O.

Doman ::

Kdo bi šel kupovat slušalke za ušesa za 800$?

evian ::

Več informacij se bo našlo tule: http://www.hiendfi.com/phpBB2/

lp

dba ::

Računalniški Audiofil Začetnik:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

Zvočniki za svojo ceno igrajo izjemno lepo pa tudi "podirajo" :D
sateliti z 8cm midbas zvočnikom + svileni visokotonec igrajo vrhunsko, 16cm sub pa tudi lepo zapolni prostor;)

Računalniški Audiofil Zahtevnež:
Predlagam nakup monitorskih zvočnikov, recimo, po mojih izkušnjah odlični:
http://www.ddproaudio.com/pro/products/... (zastopnik za slo: 2loud4you.si)... Ampak cena je 10x višja kot zgornji komplet (okol 400€)!
Ali kak budžet sistem zvočnikov + ojačevalnika za cca. 400E se tudi že da sestavit, da bo lepo igralo;)

Steinkauz ::

Ta tema je žalitev za besedo audiofil:))

aky ::

PMC AML1

Eni izmed najboljših po mojem okusu.

BigWhale ::

Tapravi audiofili potrebujejo se tole:

 Elevators

Elevators

Okapi ::

Ne bodi skromen. Pravi avdiofili potrebujejo malo boljše podstavke za kable;-)
http://www.musicdirect.com/product/81176

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

c3p0 ::

Svašta... in potem je audiofil nek 55 letnik (malokdo mlajši se lahko gre takih štosov), ki ne čuje več nič nad 7kHz, pa še do sem moteno. Vsaka čast redkim izjemam.

mugensport ::

Tale topic je čista zajebancija. Že nick s številko 17 nakonc in slog pisanja mi nekak ne potegne na človeka, ki bi mu biu fetiš Hi-End v svetu Hi-Fija. Predvidevam, da iščeš bass...oz. kickbass. Torej bojo za tebe Logitechi al pa še bolš en avtomobilski woofer pod mizo. Če bi še rad mal ostalih frekvenc razn nizkih slišu za denar s katerim še runde ne morš častit, pa priporočam Gigabyt-ove SP-6500 za pičlih 18eurov. Evo pa maš sistem za comp. Ej pa kevlar membrane majo:P


Lp

mailer ::

Priporočam recimo tele zvočnike http://www.lorex.si/bose/stereo-zvocnik...

ojačevalec pa recimo kakšen stereo marantz.

trdoreh ::

Kako pa človek v svojem kratkem življenju sploh ugotovi, da je audiofil, a je to prirojeno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

ender ::

Jan999: če en dan ugotoviš, da tvoj D/A konverter stane več kot televizor, (stereo) zvočniki pa več kot avto, potem je verjetnost, da si avdiofil precejšnja.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

trdoreh ::

Aha, torej je problem samo v denarju. Jz sm pa mislu, da gre tu za kaka trenirana ušesa. Bom kupil tudi sam ene par kablov 500€/m pa bom audiofil, končno! Sej v bistvu sploh ni tako težko.

c3p0 ::

Bose:

B-uy
O-ther
S-ound
E-quipment

mesoreznica ::

Aha, torej je problem samo v denarju. Jz sm pa mislu, da gre tu za kaka trenirana ušesa. Bom kupil tudi sam ene par kablov 500€/m pa bom audiofil, končno! Sej v bistvu sploh ni tako težko.


Heh važno da se gremo sarkazem. Drži da se nekateri preseravajo z temi komponentami. Ampak v veliki večini razen resnih audiofilov ostali niso pripravljeni odštet toliko denarja za komponente. Jaz nisem pripravljen dati teško prisluženega denarja za ultrazmogljive komponente in sem zadovoljen z zvokom in iz low end ojačevalca in parom low end zvočnikov (250€ za ojačevalec + 250€ za zvočnike). Torej nisem audiofil.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

pingo76 ::

Audiofil naj bi ibl vsak ljubitlej zvoka katermu ugaja dobro predstavljena glasba in zavrača (ali trpi) poslušanje glasbe na cenenih škripavnikih. Koliko seže v žep je pa čisto zgrešeno merilo.

Ali je tisti ki ima najdaljšega najboljši porno zvezdnik?

mugensport ::

Audiofil je za mene človek, ki ne more dolg zdržat brez poslušanja glasbe in ko posluša dobesedno pade notr. In mu ni vseeno kakšna je kvaliteta predvajanega. Poznam nekoga, ki je zasvojen s tem. Sredi zabave ob pol 1h zjutraj se je tip odpelajal po nek les za zvočnike na čisto drugi konec Slovenije. Doma ima gramofon in še neke lampaše skupaj z zvočniki domače izdelave sredi dnevne sobe. Njegova žena pa pravi, da ko posluša se čisto vživi in takrat ga ne zmoti nič. Tisti, ki se pa preseravajo z nekaj tisoč eurov vrednim kablovjem in preeegrešno dragimi zočniki in ostalimi komponentami so pa za mene po domač povedan preseranti.

kixs ::

Kur'c... eni pac zelijo, da slisijo zvok violine, saksofona, itd... tako kot bi ti spilal dejansko pred tabo in to pac nekaj za male denarje enostavno ne zmore!

Osebno sem dalec od avdiofila, ker sem skoraj res na pol gluh. Imam pa nekaj bliznjih sorodnikov, ki se gredo te stvari in ne mores verjet kaksne so dejanske razlike. Je pa res, ko gres enkrat v "visok" rang, se cena visa skoraj eksponentno glede na izboljsave. Torej mala izboljsava, cena pa 2X visja. Tistim, ki to nekaj pomeni, bodo odsteli denarce - ostali pa tega ne bomo razumeli, tako kot kaksna mamica ne, ko kupujes vsako leto novo graficno, procesor, disk...

lp

SodVina ::

Tocno tako. Audiofil je nekaj takega kot gamer, ki mora imet vsak spil max resolucijo in max detajle. Bolj kot si zagrizen, vec denarja je treba odstet, je pa res da od zacetka je to bolj statusni simbol, scasoma pa zacnes detajle tudi dejansko opazati in ceniti. Recimo un list na drevesu, ki ti do sedaj skoraj ni bil viden, ti je kar naenkrat blazno lep in brez njega nebi mogel vec igrati.

Ostali pa za n-krat manj denarja lahko uzivamo "le" v vsebini.

Lp,
SodVina

dba ::

Če bi še rad mal ostalih frekvenc razn nizkih slišu za denar s katerim še runde ne morš častit, pa priporočam Gigabyt-ove SP-6500 za pičlih 18eurov. Evo pa maš sistem za comp. Ej pa kevlar membrane majo:P

Lp


No teh zvočnikov baje ni več za dobit... :( Tud sistema sub + sateliti ne... Baje,da so bili prepoceni (?!?) in se jih ni splačalo delat/prodajat...

mugensport ::

Ja baje so use razprodal. Kokr sm zaslediu po drugih forumih naj bi bla proizvodnja predraga in so jih umaknal. Sicer ne vem, če je to res. Bi jih jaz prodal, ampak za teh par eurov kolikor sem dal za njih špilajo predobr. Malo sem jih predelu zadnič, tk da ne m000kajo in to je to.

lp

Zgodovina sprememb…

Tomaz Eruj ::

Mene pa zanima kako bi lahko ugotovil katere frekvence mi predvajajo zvočniki in katerih manjka.
Kakšenkoli test preko mikrofona se mi zdi dokaj nesmiseln ker vsak mikrofon snema rahlo po svoje...

itak37 ::

Dober nakup za 5.1 surround zvočnike so tudi Canton 150qx. Glede na ameriski test, kjer jih prodajajo za 1200USD, je EU cena res ugodna

dba ::

Mene pa zanima kako bi lahko ugotovil katere frekvence mi predvajajo zvočniki in katerih manjka.
Kakšenkoli test preko mikrofona se mi zdi dokaj nesmiseln ker vsak mikrofon snema rahlo po svoje...



Če se greš resno: profesionalna oprema: term lab, audiocontrol...
Če se greš malo manj resno: TrueRTA + relativno poceni merilni mikrofon od Behringerja

načeloma pa ni nujno da ti zvočniki igrajo "ravno" in linearno - večini tak zvok niti pod razno ne ustreza;) Je pa dober začetek, da nastaviš čimbolj linearen odziv in potem zvok še prilagodiš svojemu okusu...

Tomaz Eruj ::

Thanks to dba. To mi je nekako zelo pomembno, ker večino kar napišem zveni prazno ali nedodelano če poslušam drugje kot pa doma... Drugače ga pa ni čez studijske zvočnike

grex ::

Kaj pa če bi mu takole predlagali:

Katerikoli ojačevalec, ki stane cca €800. Katerikoli zvočniki, ki stanejo najamnj €500 na komad. Nizkotonc, ki stane cca €500-1000.

Skupaj cca €2800.

Potem pogledaš izbiro ojačevalcev v tem cenovnem razredu, pogledaš teste, teste in teste. Kupiš. Isto ponoviš za zvočnike.

Potem pa še odšteješ cca €280 za kable (odvisno kako daleč od ojačevalca so zvočniki).

Pol pa lahko v miru poslušaš 128kbps mp3je in se ne sekiraš, da so tvoji zvočniki zanič, nakar z solzico v očeh ugotoviš, da ne boš mogel brez gramofona in vinilk :D :D :D

nokia6310 ::

fantje evo malo bom pokomentiral tole temo. Prvo se mi zdi pomembno predvsem to, koliko in kaj sploh nekdo sliši. Audiofil lahko postaneš šele potem, ko te nekaj na poceni sistemu moti oz. ko želiš slišati detajle, ki jih s poceni sistemom nikakor ne moreš. Drugo je osebna preferenca nekoga, kaj sploh želi kakšen zvok, dosti basov, dobre visoke in srednje, to se mi zdi nekako medlo. Jasno je, da je vse to pomembno za dobro reprodukcijo, je pa še bolj pomembna akustika prostora. Tako, da fant naj si naredi nek domači studio, za akustiko naj odšteje še enkrat toliko, kolikor za zvočnike, ojačevalce in vse našteto, pa bo zvok še bistveno boljši. Se pa strinjam, da so studijski monitorji zakon.
Najprej se je kot sem že povedal treba vprašati, kaj bi sploh rad, kakšen zvok želiš, potem pa naprej.
Glede mp3jev, je možna dobra reprodukcija samo z mp3ji nad 128 kbps. Zame je to enostavno grozno poslušat. Najbolj se pozna an prisotnih popačenih visokih tonih in tudi na šumu, ki ga naredi sama mp3 kompresija.
Mislim pa, da je bistvenega pomena predvsem to, kaj in koliko fant sploh sliši. Lahko dobi dosti poceni sistem za svoj okus in si predstavlja, da je zahtevni audiofil. Če bo srečen, toliko bolje za njega.

mailer ::

Fant je napisal da bi rad imel kvalitetne zvočnike za računalnik... vi butli pa predlagate stvari za par kilo €. Sam imam Bose companion stereo 2.0 zvočnike
 Bose

Bose

priključene na Creative Audigy 1 kartico. V primerjavi z integrirano kartico (na katero sem imel priključene prej) je zvok kljub poslušanju mp3-jev kvalitete +192kbs veliko čistejši, šumov ni od nikoder pa tudi sliši se veliko več detajlov ki jih prej ni bilo. Pri poslušanju cd-jev mora biti zvok še toliko bolj čist... Če želiš imeti še dodaten bas pa kupi tele,
 companion 5

companion 5

cena je še približno 200€ višja kot za navadne 2.0, mislim pa da so tudi malo močnejši kot moji...

bluefish ::

Fant je napisal da bi rad imel kvalitetne zvočnike za računalnik...

Že v naslovu teme je želel "zvočnike za zahtevnega avdiofila". Seveda je jasno, da računalniški zvočniki v to kategorijo ne spadajo.
Pač, fant se je malo nerodno izrazil.

Revenant ::

To temo kar razganja od svežega datuma!
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

pingo76 ::

Heh ste pa res potegnli to ven iz naftalina. :D

gt55gre ::

Pri audiofilstvu je pomenbno pomembna predvsem da ima poslušalec dobra ušesa , če tega ni , potem je škoda denarja za višji rang komponent ( ojačevalci, zvočniki) itd.

mihec87 ::

To kar je opisal niti slučajno ne spada pod zahteve zahtevnega audiofila, Kam gre ta svet vsak ki ima zvočnike za 20eur ki ne hreščijo pa piskajo glasno je audiofil.Je pa velikokrat pri audiofilstvu tudi nekaj kaprice.

jRk0 ::

bom kar to temo ukrado, moji Altec Lansing ATP3 so ze precej stari, pa bi mogoce v prihodnosti nabavo kaj boljsega za comp. Je kdo slisal kaj te sisteme. Nekak se najbolj nagibam k Edifier, ker so sateliti taki mini monitorji, ne kot pri drugih comp zvocnikih. (Mislim da bi se jih nekje ze dalo dobit, upam =))

Edifier S730 2.1
Razer Mako 2.1
Creative T3
Logitech Z-2300
You fuck up once, you loose two teeth.

Step2en Wolf ::

Audiofil in računalniški zvočniki.

Ta dva pojma si nasprotujeta. Audiofil posluša preko high end zvočnikov in opreme ali high end slušalk. Pika.

[Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...
[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...
[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki?
[Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok...

miko 55 ::

AKG k240 mkII
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187455 (52598) Janac
»

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ... (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
92562442 (29266) rs1975
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769502 (8482) Trancedeejay
»

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19514134 (10571) Trancedeejay

Več podobnih tem