» »

Android Box Wifi problem

Android Box Wifi problem

yamahko ::

Živijo!

Imam problem z kitajskim Android Boxom (Transpeed Android 10 TV box neki neki..). V notranjem prostoru zazna vse WIFI povezave, se tudi poveže in deluje bp.
Ko pa ga nesem v zunanji prostor (pokrita terasa), cca 10m in nekaj sten stran od prvotne, delujoče lokacije pa se noče povezati z nobeno povezavo. V nastavitvah zazna povezavo (moč med 3 in 4 črticami), se povezuje in nato izpiše, da omrežja ni mogoče najti.

Ker sem sumil, da je mogoče le malo preveč stran od ruterja, sem kupil WIFI Repeater od DLINK, ga povezal z omrežjem, priklopil v sosednjo utičnico od Boxa in glej ga zlomka, rešil nisem prav nič ...

Mogoče še kot zanimivost, celotni družini so pametni telefoni uspešno povezani na to WIFI povezavo in deluje brez problema.

Kaj lahko še storim, predno ga vržem v smeti?

Hvala vsem!

LP

Linko ::

A telefon pa dela?
Vse te poceni boxi imajo zanič wifi.
Imam minix in dela wifi zelo slabo . Tako da mam raje na kabel

yamahko ::

Ma deluje vse bp. Od prenosnika, tudi stacionaren je zelo blizu zunanjega prostora in mu wifi lepo dela..

Bi tudi jaz speljal kabelj vendar je rahlo prevelik projekt (nikoli niso razmišlali, da bi pustili kak prazen kanal..)

Je opcija, da ima ruter kako zaščito?

Lp

Bwaze6 ::

Tu je veliko opcij, zakaj ne dela. Android boxi imajo pregovorno slab wifi, včasih ga še poslabša nekompatibilna programska oprema. Lahko gre tudi za precej zasedeno frekvenco s sosednjimi routerji, in ima zaradi tega težave zunaj - kljub repeaterju. Prav tako preveri, kaj počne ta wifi repeater - če so imele ostale naprave že prej dober signal, je mogoče skonfiguriran narobe, in se TV box še vedno povezuje na izvirni signal routerja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
342148022 (1379) Oldi
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568497 (5326) c23po

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561141260 (401267) Mavrik
»

Android box vs Apple TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
317506 (4279) Map
»

Kateri android TV box/stick? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9538869 (16982) dykristy

Več podobnih tem