» »

Golf 7 2015, feltne iz R 16, na R 17 ali 18?

Golf 7 2015, feltne iz R 16, na R 17 ali 18?

1
2
»

Dimnik ::

nekoman je izjavil:

v homologaciji je ET 49, felge 17 bodo mela pa ET 47.
torej bodo 2 mm bolj ven, recimo temu
a rabim kake distančnike ?

no

d4vid :: 12. jan 2020, 19:34:43
citiraj

#

Tukaj vpiši sedanje in željene dimenzije, pa boš videl primerjavo

https://www.reifenrechner.at/

matobeli ::

Meizu je izjavil:

sandmat je izjavil:

Meizu je izjavil:

Kaj je popoln nesmisel. Z jebeno astro (2.0 cdti 165hp, in to preden sem jo cipiral na 205hp) drzim v ravnici kolega s sciroccom 1.6 tsi 160hp, pa je avto lazji kot moja karavanka.

Ce ga ne tera konstantno do limiterja ga pa lahko natezem z navorom all day long. Pa se bo 2x vmes tankal.

A 0.9 turbaka tudi prehitiš? ;)

Hp to hp, v cem je problem? A to pomeni da korveta sisa vse po spisku ker ima pod havbo 6 litrski motor?

Ponavad so kategorije v motošportu omejene na prostornino motorja, kile,...

Torej, da bo po reglcih. 2.0 TSI vs 2.0 TDI?

Lahko pa probamo po drugi strani z atmosfercam ki ima 200HP, kakšna zadeva nad 3.0L bi že lahko mela za burek, kene?

sandmat ::

Meizu je izjavil:

sandmat je izjavil:

Meizu je izjavil:

Kaj je popoln nesmisel. Z jebeno astro (2.0 cdti 165hp, in to preden sem jo cipiral na 205hp) drzim v ravnici kolega s sciroccom 1.6 tsi 160hp, pa je avto lazji kot moja karavanka.

Ce ga ne tera konstantno do limiterja ga pa lahko natezem z navorom all day long. Pa se bo 2x vmes tankal.

Hp to hp, v cem je problem? A to pomeni da korveta sisa vse po spisku ker ima pod havbo 6 litrski motor?

Ne, primerjaš hruške in jabolke. Prostornina je prostornina, hp nima veze, ker primerjaš drugačne karakteristike mašin v omejenem obsegu (drag racing med 30-90 kmh na regionalki). There is no replacement for displacement ;) Vzami 2.0 turbaka oba, pa bomo videli kam pes taco moli ;)

Meizu ::

sandmat je izjavil:

Meizu je izjavil:

sandmat je izjavil:

Meizu je izjavil:

Ne, primerjaš hruške in jabolke. Prostornina je prostornina, hp nima veze, ker primerjaš drugačne karakteristike mašin v omejenem obsegu (drag racing med 30-90 kmh na regionalki). There is no replacement for displacement ;) Vzami 2.0 turbaka oba, pa bomo videli kam pes taco moli ;)

Ja itak ne. Ce pospesujes od 30-90 prostornina nima dosti veze, ker nizkih obratov sploh ne uporabljas za start, temvec lahko launch komot naredis v nizji brzini, kar je itak zazeleno.

Navor je pri turbakih precej arbitrarna zadeva, turbo bencinarji imajo lahko ogromno navora tudi pri malih prostorninah, razen vrtilnega momenta motorja pred delovnim obmocjem turbine, ampak ce mislis proti dizlu startat iz 2k rpm si si sam kriv.

nekoman ::

Dimnik je izjavil:

nekoman je izjavil:

v homologaciji je ET 49, felge 17 bodo mela pa ET 47.
torej bodo 2 mm bolj ven, recimo temu
a rabim kake distančnike ?

no

d4vid :: 12. jan 2020, 19:34:43
citiraj

#

Tukaj vpiši sedanje in željene dimenzije, pa boš videl primerjavo

https://www.reifenrechner.at/

to sem pregledal že, ni nekih občutnih razlik:
https://www.tire-size-calculator.info/
skrbi me trdota avta in bodoča obraba-...
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

1.0 TSI - 3 cilindri (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Na cesti
624115603 (94918) gddr85
»

Bencin ali diesel? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

446109214 (68096) Berserker
»

Nakup rabljenega avta (strani: 1 2 )

9815307 (11209) Netrunner

TSI oz. TFSI motorji (strani: 1 2 3 )

12846270 (41978) Mavrik
»

Poraba avtomobila VW GOLF IV Turbo GTI (strani: 1 2 )

8917833 (15844) kriko07

Več podobnih tem