» »

Zdravljenje raka-alternativa

Zdravljenje raka-alternativa

1 2 3
4
»

alkor ::

Tole

LP, a

Vice ::

DarwiN je izjavil:

Vice, klasičen Big Pharma zarotnik. Takšnih paranoikov je na milijone, če ne kar milijarde. Vključno z anti-vaxerji, kar gre roko v roki.

Drgač se pa pejt v primeru raka zdravit v kakšne revne države tretjega sveta, kjer precej bolj prakticirajo alternativno medicino, pa vemo, kakšne so številke.. Seveda ne govorim o incidenci raka, ampak o uspešnosti zdravljenja in stopnji preživetja.


Glede na tvoj nick niti ni za pričakovati, da bi ti kaj drugega napisal, vseeno pa res ne vem od kje tebi ideja, da bi bil Big Pharma zarotnik. Verjamem pa da je težko razumeti določene stvari, kadar svet vrti kapital. Predvsem moralne...

imagodei ::

Vice je izjavil:

Ima veliko vezo in sicer to, da si jasno povedal da pojma nimaš. ;)

OK, ful si me razkrinkal zdaj. Se fajn počutiš? S svojo Google diplomo iz česa že - farmacije?

Še vedno sem mnenja, da bi bilo lepo od vas, izobraženih, če bi lahko nam neznalcem razložili kaj ima registracija zdravil veze z dvojno slepo študijo, pri kateri dokažeš oziroma ovržeš učinkovitost neke metode zdravljenja?
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Vice je izjavil:

Verjamem pa da je težko razumeti določene stvari, kadar svet vrti kapital. Predvsem moralne...

Jaz pa verjamem, da je težko razumet, da so v farmacevtskih podjetjih zaposleni vse sorte ljudi, matere in očetje, ljudje z bolj ali manj izraženimi moralnimi vrednotami, taki, ki jim materialne dobrine pomenijo ogromno in take, ki so zasebno bolj treehugerji. Podobna situacija je tudi med doktorskimi študenti, postdoktorskimi študenti, profesorji, raziskovalci, ... ... Ni ga junaka, ki bi našel boljša zdravila ali pa pokazal, da so farmacevtski preparati redno bolj škodljivi kot pa koristijo. Al kaj pravzaprav že trdiš.

V množici vseh teh ljudi bi se moralo najti na tone whistleblowerjev, če bi bilo edino merilo v farmaciji kapital. Dokler imamo zares sporadične primere škandalov, so le ti dokaz, da regulatorne funkcije delujejo in da farmacija, pa kolikor ji že gre za dobiček, "overwhelmingly" še vedno dela v dobro ljudi.
- Hoc est qui sumus -

fujtajksel ::

poweroff je izjavil:

Vice je izjavil:

Vsa uradna medicina izhaja iz alternativne medicine. Razlika je samo ta, da uradna medicina je izključno samo to kar se ga da patentirati/zaščititi na podlagi česar lahko cuzaš s "čisto vestjo" denar od ljudstva..

Uradna medicina temelji - oz. naj bi v idealu temeljila - na znanstveni metodi.

To pomeni, da vsak učinek natančno izmeriš, ga skušaš razumeti in narediš postopke čim bolj ponovljive. Pri učinkih je pomembno da je dokazano, da so učinki v skupini, ki jo zdraviš statistično bolj pogosti kot v skupini, ki je ne zdraviš.

Pri alternativcih to ni pomembno. Oni pač izpostavijo 3 primere ozdravitev, zamolčijo pa, da ji zdravili 1000 ljudi, samo 997 jih je pa umrlo oziroma ni bilo učinkov.


Naj bi v idealu temeljila...
Problem pa je da dejansko temelji v izdatni meri na nekih ekonomskih postavkah, ki včasih nastopajo realno drugič v nekih izrojenih variantah. Pa na internih metrikah po katerih se danes meri kvaliteta zdravniškega dela in včasih nimajo dovolj zveze z interesom bolnika - npr procent preživetja določenega kratkega obdobja po operaciji, čimkrajši postoperativni stalež v bolnišnici ipd.
Iluzija je tudi da se uradna medicina kaj prida trudi preizkušat alternativne metode. Ja so dejavni v smislu "razkrinkavanja šarlatanov", se pa niti slučajno ne trudijo dovolj v smeri raziskovanja zakaj neke "alternative" metode nekaterim pomagajo, četudi bi šlo za placebo. Šepa že pri zadevah ki so relativno blizu uradne znanosti. Npr. konoplja, čeprav mnogim (ne vsem seveda) zelo očitno lajša bolečine in pomaga psihološko, se zaradi drogeraškega slovesa legalizacija vleče po centimetrčkih in do nje brez mafije uradno odpisan bolnik zelo težko pride. Z njo dejansko dela le par zdravnikov, ostali pa se obnašajo kot da se to njih sploh ne tiče, čeprav njihov pacient že mesece toži zaradi bolečin in psihološke stiske. Bo pač potrpel še teh par mesecev in mu bomo zadnji mesec dali morfij da se ne bo preveč glasno drl.

nejcek74 ::

Mislim da je bolje da konopoljo izpustiš iz tega. Konoplja (in ostale droge) so stigmatizirane v okviru celotne družbe in to nima veze s farmacijo. Farmacije z veseljem prodaja izvlečke iz kostanja, česna, oziroma česarkoli, verjemi da bi jih tudi iz konoplje. v Svici so letos sprostili prodajo izdelkov s CBD, in v parih mesecih je trg poplavljen s temi zadevami. Denner (recimo švicarski Tuš) je na začetku trdil da ne bo prodajal kadilskih produktov s CBD, pa sem jih ravno ta teden ze videl na polici. V lekarnah so v glavnem tinkture in kreme manjših proizvajalcev, ne dvomim pa da jim bodo sledili večji ce bo le dovolj interesa. Problem je edino nasa dvoličnost, v Sloveniji je ze večino sprejemljivo, da se ga nacukas, okajen udariš soseda ali zeno ali pa se zaletiš, joint ali pa bohnedaj kaka sintetika pa pomeni da si izmecek. Dokumetirano tudi na ST.

Btw, bi se mi pa zdelo primerno, da iz pietete do OP-ja in njihove druzinske stiske, modi pobrišejo vso tole nase nakladanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

StarMafijec ::

Tudi pokojni predsednik Drnovšek ga je v obdobju bolezni in stiske hudo biksal z alternativo; ob otvoritvi nove zgradbe Onkološkega Inštituta v Ljubljani pa je potem le dejal, da je le prava medicina tista, ki te lahko pozdravi. Ostalo je pa bluzenje.

Zanimiva se mi pa zdi toleranca naše družbe do alternativne medicine in podobnega mazaštva. Zlasti, ker do verskih skupnosti nismo ravnodušni.

nejcek74 je izjavil:

Btw, bi se mi pa zdelo primerno, da iz pietete do OP-ja in njihove druzinske stiske, modi pobrišejo vso tole nase nakladanje.

Toda po mojem povsem sprejemljivo, da ga obvarujemo pred izkoriščevalci človeških stisk.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Vice je izjavil:

[Vsaka stvar ima neko ponovljivost. Razlika je samo ta, da ta ponovljivost pri alternativcih ni uradno beležena.

Saj to je problem. Zdravilci so tisti, ki bi morali beležiti ponovljivost in učinkovitost. Ampak potem bi ljudje bežali od njih, zato tega nočejo delati.

fujtajksel je izjavil:

Pa na internih metrikah po katerih se danes meri kvaliteta zdravniškega dela in včasih nimajo dovolj zveze z interesom bolnika - npr procent preživetja določenega kratkega obdobja po operaciji, čimkrajši postoperativni stalež v bolnišnici ipd.

Ja, pri zdravljenju določenih rakov (recimo na možganih) je takole: umrejo vsi. VSI. Tisti, ki se ne zdravijo ali hodijo k šarlatanom, umrejo povprečno po 3 mesecih. Tisti, ki gredo na operacijo in obsevanje pa v povprečju po 12 mesecih.

Ali imata operacija in obsevanje smisel, pa sam presodi.

Kar se pa tiče čimkrajšega postoperativnega staleža v bolnišnici - bi raje, da te v enem mesecu postavijo na noge ali da poležavaš po bolnišnici po pol leta ali več? Seveda je tudi ekonomski učinek, kaj je bolje za posameznika?
sudo poweroff

Apofis ::

Hvala za spodbudne besede...mama je preminila, no, vsaj matrala se ni preveč...sicer pa offtopic, preden grem k A1ki, a kdo ve kaj bom rabil, da ji zaprem naročnino...hvala

BorutK-73 ::

Moje sožalje.

next3steps ::

Vice je izjavil:

3p je izjavil:

Vice je izjavil:

Pri alternativi se pričakuje 100% drugače je pa bulšit.

...

Recimo kalacija, pri nas uradno ni priznana, v DE jo krije zdravstvena zavarovalnica, na Zelandiji je obvezna pred zahtevnimi operacijami...


Kateri alternativno-medicinski postopek ima 100% učinkovitost, pa ni v rabi v klasični medicini?

Glede alternativnosti kelacije pa pravi wikipedija tole:
"Chelation therapy is the preferred medical treatment for metal poisoning,[1][7] including acute mercury, iron (including in cases of thalassemia),[8] arsenic, lead, uranium, plutonium and other forms of toxic metal poisoning. "

Ne zveni kot huda alternativa.

Poleg tega pa:
In alternative medicine, some practitioners claim chelation therapy can treat a variety of ailments, including heart disease and autism.[32][33] The use of chelation therapy by alternative medicine practitioners for behavioral and other disorders is considered pseudoscientific; there is no proof that it is effective.[34] In addition to being ineffective, chelation therapy prior to heavy metal testing can artificially raise urinary heavy metal concentrations (“provoked” urine testing) and lead to inappropriate and unnecessary treatment.[35] The American College of Medical Toxicology and the American Academy of Clinical Toxicology warn the public that chelating drugs used in chelation therapy may have serious side effects, including liver and kidney damage, blood pressure changes, allergies and in some cases even death of the patient.[35]"

Kar je tudi precej običajno. Vzemimo nek enostavni postopek in ga prodajajmo kot zdravilo za vse.

Kot recimo vitamin C. Ki je zdaj naenkrat velika farmacevtska zarota. Ker se predvideva, da ljudstvo na tržnici ni zmožno kupiti paprike, in ker je "farmacevtsko" proizveden vitamin C res draga reč.

Ampak kako je zdaj s tem vitaminom C? Ga je potrebno kombinirati s sodo bikarbono ali deluje kar sam? Je učinek še boljši v kombinaciji s koloidnim srebrom?
Lahko vse skupaj (C vitamin, bikarbono, koloidno srebro in kelatorje) kupim kar v mešanici, si jo vbrizgam in bom ozdravljen vsega? (stranskih učinkov menda ni)?


Kaj sploh hočeš povedati? A da to kar je v tujini dobavljivo v lekarni, nima etikete kaj, zakaj, kako, koliko, kdaj....? Mogoče to, da ko se vlada zamenja in malo doda in pomeče ven iz zakona katere so priznane terapije in katere ne, to potem pomeni, da če je Cerar na oblasti potem akupunktura deluje ker je priznana, če je pa Janša pa ne več in je zato refleksoterapija? Mogoče hočeš povedati, da se učinkovitost meri po tem komu daš denar, "zdravilcu" ali "zdravniku"? Mogoče to, da vse kar piše na wikipediji ne zveni kot huda alternativa?

Akupunktura deluje in ji znanost da svoj DA. Mi ji za zdravljenje raka damo NE. Je potrebno razumeti, kdaj katera terapija deluje in kdaj ne.

noraguta ::


Saj to je problem. Zdravilci so tisti, ki bi morali beležiti ponovljivost in učinkovitost. Ampak potem bi ljudje bežali od njih, zato tega nočejo delati.

Problem je da tega dohtarji ne delajo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Meridian ::

Moje iskreno sožalje.

bambam20 ::

Apofis je izjavil:

Hvala za spodbudne besede...mama je preminila, no, vsaj matrala se ni preveč...sicer pa offtopic, preden grem k A1ki, a kdo ve kaj bom rabil, da ji zaprem naročnino...hvala


Moje iskreno sožalje.


Verjetno pogodbo od nje.

poweroff ::

Sožalje.
sudo poweroff

next3steps ::

noraguta je izjavil:


Saj to je problem. Zdravilci so tisti, ki bi morali beležiti ponovljivost in učinkovitost. Ampak potem bi ljudje bežali od njih, zato tega nočejo delati.

Problem je da tega dohtarji ne delajo.

O'rly?

noraguta ::

Pa kva se vsak pamž kma pet minut cajta spotika. Ja nimajo niti metodologije ugotavljanja smrti zaradi terapije.
https://www.medscape.com/viewarticle/86...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

r3dkv1c4 ::

poweroff je izjavil:

"Če nacisti verjamejo, da so Židje za zaplinit, jim pusti verjeti. Ne glede na to, kaj si ti in tvoji mislite o tem."

Aja??

Potem pa še razlog za to njihovo početje navedi...ni treba mešat židovske nesnage v to temo.....
Židje so poden od podna...dno človeka....zato jih ne mešaj nikamor.

Ja in potrebno je pustit drugače misleče na miru....pedrov ne smemo tikat.....musličev tudi ne.....zakaj bi potem morali kontradiktirat neki ženski, ki verjame v alternativo, da bi pozdravila svojo bolezen.

Tisti, ki bluzite in mečete vse alternativce v isti koš z mazači....nam zaupajte svoje izkušnje z zdravljenjem raka?

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Apofis ::

Apofis je izjavil:

Hvala za spodbudne besede...mama je preminila, no, vsaj matrala se ni preveč...sicer pa offtopic, preden grem k A1ki, a kdo ve kaj bom rabil, da ji zaprem naročnino...hvala

Še enkrat hvala za lepe besede. Ja, mami je umrla za pljučnim rakom, ki se je razširil po telesu. Zanimivo je, da so ji, mislim, da že lani diagnosticirali "astmo" ter jo zdravili za njo, pol so pa nekaj mesecev kasneje ugotovili, da ima raka, ki se je že fajn razširil tko, da je bilo prepozno za kakršnokoli konkretno zdravljenje, astma je pa čudežno izginila...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Apofis ()

D3m ::

Važno, da so astmo ozdravili.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: FTad ()

shadeX ::

@Apofis, sožalje.

poweroff ::

Ni mišljeno kot netaktno vprašanje, ampak - ali je kadila?
sudo poweroff

Apofis ::

poweroff je izjavil:

Ni mišljeno kot netaktno vprašanje, ampak - ali je kadila?

Ja

miha1135899 ::

Apofis, tudi moje sozalje. Tezko se je soociti z diagnozo rak, se tezje s kaksno brezupno prognozo, imamo z njim opraviti tudi pri nas. Glede na vso zacetno brezupnost stvari zdaj lepo tecejo naprej, kaze mnogo bolje. Poleg uradne medicine smo se seveda oprijeli tudi alternative, marsikaj je obetajocega, kaj kdo najde in v kaj verjame in zaupa je pa njegova stvar, v glavnem je pa tako da se posveti najvec pozornosti imunomodulaciji pa ne mislim s tem na Sensilab. Omembe vreden korak je tudi nekoliko spremenjena prehrana in sam slog zivljenja.

poweroff ::

Pri določenih vrstah raka je tako, da nastanejo skoraj izključno zaradi vzrokov, ki bi jih lahko preprečili. Kajenje en en tak tipičen primer. Če se prav spomnim, je okrog 85% bolnikov s pljučnim rakom kadilcev (ali pa morda še več).

Tako da namesto alternative raje stop cigaretam, kvalitetnejša prehrana in več gibanja. To je v bistvu prava alternativa, ki dokazano pomaga.
sudo poweroff

Apofis ::

D3m je izjavil:

Važno, da so astmo ozdravili.

Ja, genialno je ozdraviti nekaj česar ni...najverjetneje šalabajzerji...

poweroff je izjavil:

Pri določenih vrstah raka je tako, da nastanejo skoraj izključno zaradi vzrokov, ki bi jih lahko preprečili. Kajenje en en tak tipičen primer. Če se prav spomnim, je okrog 85% bolnikov s pljučnim rakom kadilcev (ali pa morda še več).

Tako da namesto alternative raje stop cigaretam, kvalitetnejša prehrana in več gibanja. To je v bistvu prava alternativa, ki dokazano pomaga.

Se strinjam, sam je to težko doumeti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Apofis ()

noraguta ::

poweroff je izjavil:

Pri določenih vrstah raka je tako, da nastanejo skoraj izključno zaradi vzrokov, ki bi jih lahko preprečili. Kajenje en en tak tipičen primer. Če se prav spomnim, je okrog 85% bolnikov s pljučnim rakom kadilcev (ali pa morda še več).

Tako da namesto alternative raje stop cigaretam, kvalitetnejša prehrana in več gibanja. To je v bistvu prava alternativa, ki dokazano pomaga.

Aani smešno da inštitut za zaščito zdravja postavlja absolutne procente smrtnosti glede kajenja ne pa radiologije. Toj podobno kot agencija za varnost v cestnem prometu. Ki pove da je bilo v prometnih nesrečah udeleženo 1/3 voznikov ob tem pa ni niti približno omenjena krivda.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

D3m ::

Eno je doumeti drugo pa huda navada.
|HP EliteBook|R5 6650U|

noraguta ::

Umnost se naslanja na vzrok inposledico ne na predpostavke.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

poweroff ::

Apofis je izjavil:

Ja, genialno je ozdraviti nekaj česar ni...najverjetneje šalabajzerji..

Sploh ni nujno. Začetni znaki so navadno netipični in normalno je, da najprej posumiš na bolj razširjeno bolezen. Bi se ti zdelo normalno, da greš k zdravniku napol prehlajen zaradi glavobola, on te pa takoj pošlje na MRI glave, češ, mogoče je pa tumor?

noraguta je izjavil:

Aani smešno da inštitut za zaščito zdravja postavlja absolutne procente smrtnosti glede kajenja ne pa radiologije.

Glede radioaktivnega sevanja zadeve niso čisto jasne. Nekatere raziskave (prvič so tougotovili v 1980-tih letih) kažejo, da nizke doze ionizirajočega sevanja lahko zmanjšajo obolevnost za rakom, saj delujejo imunogeno.

Namreč, žive celice se na nizke doze ionizirajočega sevanja odzovejo drugače kot na visoke doze. Pri nizkih dozah se v manj kot 1 uri sproži prilagoditveni odgovor na stres - aktivirajo se geni, ki uravnavajo popravilo kromosomov, membran in beljakovin v celici.

Podobno se sicer zgodi tudi pri visokih dozah ionizirajočega sevanja, vendar se takrat aktivirajo drugi geni, kar pomeni, da živa celica loči različno velike doze ionizirajočega sevanja.

Pomembno pa je to, da aktivacija genov za odziv na nizke doze ionizirajočega sevanja celico zaščiti pred nadaljnjim učinkom visoke doze, in sicer so s poskusi ugotovili, da če je bila celica najprej obsevana z nizko dozo in potem z visoko, je bilo na koncu zmanjšanje poškodb molekule DNK med 20 do 50%.

Ampak politična odločitev je, da je vsako sevanje škodljivo.
sudo poweroff

noraguta ::

Glede mojga posta. Ni nobene metrike nitj metologije spremljanja. Sem dal gor link. Ker sem na lastne oči vidwl ljudi ki jih pobira radiacija, pa jest ne morjo etc. Pol so to eni z alternativonreševal kar niti ni važno. Amapak zaskrbljuoče je da se be spremlja smrtnosti, katerega povzroča obsevanje. In ta smrtnost biti ni zanemarljiva. Pola smo pa tam kdo je šarlatan. Pa z vsem spoštovanjem, do vseh, ki tem ljudem pomagajo.

In ne ni politična odločitev. Poglej ljudi before-after. Govor kdaj z njimi. Pa še enkrat ni metrike za spremljanje zadeve.

Sicer če bi obkologija to hotla počet bi morala delat še vivisekcije oa še tako ne shendlajo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

poweroff ::

Aha, ti si govoril o onkološkem obsevanju, jaz pa na splošno.

S tem se pa strinjam, ja. Je pa treba vedeti, da je včasih obsevanje tudi zgolj paliativno.
sudo poweroff

Massacra ::

Pa še pogled v Veliko Britanijo. Zdravstveni sistem kolabira. In tega bo vedno več v vedno večih državah.

http://m.faz.net/aktuell/wirtschaft/die...

noraguta ::

Ni poanta v tem. Kar pa me moti je da ni neke metodologije o škodi kemo in radio terapije. Kolapsiranje sistema ima druge korenine.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

next3steps ::

Seveda je, le dalje od rumenih medijev moraš priti.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioenergija verjamete ali ne? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53864505 (23426) Unknown_001
»

Dober kiropraktik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5031500 (25621) mtosev
»

Znanstveno priznan Zdenko Domančić (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
40289194 (76961) mlamat
»

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
830117659 (68245) jype
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14738458 (35643) alphasaphir

Več podobnih tem