» »

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

««
2 / 17
»»

nevone ::

Najverjetneje govoriš o politiki, ker uradna medicina je to že dostikrat povdarila. Zdravnik kot posameznik, se pa noben ne bo izpostavljal, ker bo le žrtveno jagnje POPTVja.

Kljub kritikam na račun uradne medicine, je meni še vedno kristalno jasno, da edino uradna medicina je dovolj profesionalna, da se nanjo v večini primerov lahko zaneseš. Izhajam iz lastnih izkušenj, in izkušenj s svojo materjo, ki se dostikrat zmrduje nad uradno medicino in favorizira alternativce, ampak pri življenju jo ohranja predvsem uradna medicina in ne neki čajčki iz ne vem katerih rožic, in razne bioenergetske finte. Seveda se tega dejstva noče zavedati, ker je tako kot vsi, mahnjena na to, kako bi bilo fino, če bi si človek lahko sam pomagal, z naravnimi sredstvi, bla bla bla ...

So pa razne tehnike sproščanja, in občutek da si sam nekaj naredil zase tudi nekaj vredne. Razumem pa, da en zdravnik enostavno ne upa biti preveč sproščen, ker zlahka začne ribarit v kalnem.

No veseli me, da je Brane uspel pomagat nekomu, ki mu žal uradna medicina ne sme.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Brane2 ::

In Brane, nikoli nisi skušal zamenjati zdravnika. Kirurgi pač niso za paliativno medicino, niti tega ne skrivajo - če te ne morejo operirat, za njih nisi zanimiv, ker se s tem ne ukvarjajo in tako je tudi prav. Zameriš jim lahko le, če ga niso ustrezno napotili.


Nisem ga skušal zamenjati, ker ni šlo zame, nisem pa vedel točno, kaj se dogaja okrog fotra.
Zdi se mi nesprejemljivo, da zdravnika zate boli ku*ac in da ti ne bo pomagal, če mu ravno ne bo treba.
Saj ne rečem, da so vsi taki ampak dejanjsko stanje stvari govori zase.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Danes sem končal bioterapijo pri Domančičevih diplomantih.

Tja me je poslal foter kot "kontrolno grupo", da lahko primerjava izkušnje.

Jaz nisem čutil nobenega vpliva.

Fotr je sicer čutil ščemenje v desni nogi, ko so terapijo izvajali nad njim v položaju z nogami iztegnjenimi na stolu, samo to pripisujem efektom oteženega pretoka krvi ( stol pod nogo pritiska na mišico)- kar sem čutil tudi jaz tam in kar čutim praktično vedno, ko malo dlje držim nogo naslonjeno na ta način.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

tsh2 ::

jaz bi na njegovem mestu sprobal še kaj močnejšega. kje dobiti je problem. če ne rabiš dolgotrajnega zdravja in ustvarjalnosti potem so droge prima izbira. tudi jaz bi eno leto pred svojo smrtjo sprobal različne droge (ampak jih najbrž ne bom mogel nikjer dobiti).

Meizu ::

1 leto pred smrtjo... Hmm, pol se pa zadrogiraš ko prasc, stakneš še enih par novih bolezni, na koncu pa ugotoviš, da si prebolel tisto "smrtno" bolezen. Mene bi kr pobralo, ko bi to slišal...

OChack ::

al pa se ti strga pa rečeš dohtarju da ga boš z sabo na onstranstvo uzel, ker če se njemu za tebe je*be pol nevem zakaj nebi obratno blo, saj je njegova dolžnost d apomaga, plačani so za to.
Brane že kj poskušaš high pH metode? po branju vseh študij itd s emi zdi kar dokaj smiselna zadeva, sicer nevem kako na kosti upliva, ampak mogl bi vsaj ustavt zadevo
Int€l inside, IDIOT Outside

mchaber ::

kaj pa tole?
.

5er--> ::

@Meizu: Kako pa po tvojem "stakneš še enih par novih bolezni"?

Meizu ::

Če se zafiksaš, so lahko prisotni še Aids, miljon verzij hepatitisa itd ;)

jype ::

Meizu> Če se zafiksaš, so lahko prisotni še Aids, miljon verzij hepatitisa itd ;)

To se prenaša z drogami? Da nisi ti slučajno napačno obveščen?

Meizu ::

To se prenaša prek igle ja.

Meizu ::

Kakorkoli obrneš, se to ne splača počet. Resnično ne.

jype ::

Meizu> To se prenaša prek igle ja.

Aaaa, prek IGLE. To je tista reč, ki se v vsaki lekarni dobi, sterilno zapakirana?

Jst ::

Igle pa zastonj talajo, a so po tvojem to že uporabljene igle?? :/
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Meizu ::

Ob nepravilni uporabi, lahko tudi s sterilno iglo marsikaj ustvariš verjemi.

gzibret ::

Aha. Torej se marihuana da v injekcijsko brizgalko in vbrizga intravenozno. No, vsak dan nekaj novega.... ;)
Vse je za neki dobr!

volkec ::

gzibert ja, iglo z marihuano podaš v krogu naprej, tako da se še ostali mal okužjo. :)

Meizu, veš o drogah mogoče kaj več kot "droge,igle"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: volkec ()

jype ::

Jst> Igle pa zastonj talajo, a so po tvojem to že uporabljene igle?? :/

Niso ravno drage. Če bi bile droge legalizirane, bi seveda v lekarni drogo dobil zapakirano skupaj z navodili za uporabo in sterilno iglo - tako pa pač ne.

Medicina vsak dan uporabi na milijone sterilnih igel, okužb z omenjenimi virusi je pa zelo malo.

Pa močno off-topic smo.

WarpedGone ::

>> Pa močno off-topic smo.

What he said. Dvomim da Braneta zanima kje dobit zastonj iglo. Dejte raje kej ontopic povedat, tema je na začetku obetala več.
Zbogom in hvala za vse ribe

Meizu ::

gzibret, ti in tvoje bedarije. Kdo govori o marihuani. Z marihuano se ne zafiksaš. Bumbar...

jype - am, medicinska uporaba, pa home usage je enako al kaj?

jype ::

Meizu> jype - am, medicinska uporaba, pa home usage je enako al kaj?

Vprašaj kakšnega sladkornega bolnika. Jaz se spominjam osnovnošolskega kolega, ki je moral pri svojih desetih letih starosti nosit s seboj injekcijo (tako z iglo).

T0RN4D0 ::

Legalne (tudi medicinske) marihuane pri nas najbrž še neki časa ne bo. Kar je (vsaj glede medicinske) precej žalostno. Za takšne bolnike je po mojem konoplja zdravilo, ki je bolj učinkovito od vseh high-end tablet, manj škodljiva od vseh tablet, slabih stranskih učinkov v tem primeru praktično ni. Jst bi ti predlagu da si posadi svojo, samo si letošnjo sezono že malo zamudil, ampak če denar ni problem bi vseeno predlagu da mu še zrihtaš kakšno jolico.

Sploh mi ni čist jasno zakaj je zadeva tako preganjana; ker je prepoceni? preenostavna za gojenje?... javnost mislim da je temu naklonjena, da bi se mu produktivnost zmanjšala res ni nevarno, da bi začel s trdimi drogami tud ne, mislim gnil sistem. Ampak vsaj tle je na srečo tako da se da pridet brez večjih težav mimo sistema, samo bedno je da bi te mogl bit strah, kljub temu da ne delaš nič narobe.


Pa še disclaimer, da ne bo kdo reku da spet en pothead propagando za travo dela- v življenju je še nism probu, sem pa prebral že vse možne stvari o njej in dejansko verjamem da je zadeva precej impresivna.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

gzibret ::

> gzibret, ti in tvoje bedarije. Kdo govori o marihuani. Z marihuano se ne zafiksaš. Bumbar...

Aja. Jaz pa sem mislil, da je tema o tem, kako legalno dobit marihuano? Pa vidim, da je v bistvu govora o heroinu. Spet nekaj novega. ;)
Vse je za neki dobr!

Meizu ::

Nekaj malega se je omenjalo tudi morfij btw.

OChack ::

ja proti bolečinam je
Int€l inside, IDIOT Outside

Tomi ::

Nekaj malega se je omenjalo tudi morfij btw.


Tega se pa da čisto legalno dobiti. Samo je postopek, za koga, kdaj in kako precej uveljavljen in strog, pa še, ko ga kdorokoli dvigne, se ga popiše. Se ne šalim.
metrodusa.blogspot.com

poweroff ::

Torej. Glede nelagalnega nakupa okrog kakšnih srednjih šol je pač problem. Kolikor vem je Brane že nekoliko starejši in verjetno mu noben "diler" ne bo hotel prodati droge, saj bo posumil, da je policijski špicelj.

Druga stvar - če te slučajno dobijo raje zamolči, da boš to nesel sorodniku, saj je to potem že trgovanje oz. promet z mamili kar je kaznivo. Namreč - če imaš marihuano le za osebno rabo (ne daješ drugim in imaš manjšo količino), potem je to le prekršek. Policija pa uživalce pogosto lovi tako, da da jih opazuje - in če ugotovi, da si joint med seboj podajajo, je to že kaznivo dejanje in lahko ukrepajo. Je pa tako, da te policaj ne more kar tako periskati oz. ti reči, da izprazni žepe. To je osebna preiskava in rabi odredbo. Povedano drugače - če te ne bodo ravno dobili pri nakupu in če marihuane ne boš kazal naokrog je verjetnost, da te "opalijo" zelo majhna.

P. S. Sem pa videl, da si zadevo že dobil in da očitno deluje.

Glede morfija: ja, postopek, da ga dobiš je precej strog, ampak nič kaj posebnega v primerjavi s kakšnimi drugimi postopki (poznam iz lastnih izkušenj). Je pa problem zasvojenost pa tudi vprašanje je če zdravniki redno kontrolirajo doziranje (kar bi sicer morali).

P. S. 2: Glede oseben preiskave si preberi tole iz Mladine iz leta 2001.

Osebna preiskava

Zakon vam tudi za osebno preiskavo zagotavlja enaka jamstva kot za hišno preiskavo (sodna odredba, dve priči, odvetnik ...), zato vas bom opozoril samo na nekatere posebnosti:

preiskavo ženske lahko opravi samo ženska (policistka), pa tudi priči sta lahko le ženski. Moški smo tu diskriminirani, saj zakon nič ne pravi, da osebno preiskavo moškega lahko opravi le moški);

izkušeni policisti dobro vedo, da se dajo mamila, denar, zlati predmeti ipd. skriti tudi v intimne telesne odprtine ali celo v želodec. V takem primeru vam policistova roka ne uide, po potrebi bodo angažirali še zdravnika, ginekologa ali rentgenologa, da vam bo pogledal v želodec in vam kasneje spral notranjost;

policisti imajo možnost opraviti OSEBNO PREISKAVO BREZ SODNE ODREDBE IN BREZ PRIČ, in sicer, če izvršujejo sklep o privedbi (na sodišče, k sodniku za prekrške, na policijo ...) ali če vam odvzamejo prostost, mora pa obstajati sum, da imate orožje za napad, ali sum, da boste skrili ali uničili predmete, ki vam jih morajo odvzeti. Prav to zakonsko določilo daje policiji možnost, da skoraj vse osebne preiskave opravi brez sodne odredbe, kajti vedno lahko reče, da je obstajal sum, da ste oboroženi z nožem ali s pištolo.


Dodatek: v tem zadnjem primeru te pa seveda morajo pred te aretirati oz. ti odvzeti prostost, za kar pa spet potrebujejo določene razloge...

P. S. 3: glede onega članka (fullpdf) pa glej ZS.
sudo poweroff

gzibret ::

> Kolikor vem je Brane že nekoliko starejši in verjetno mu noben "diler" ne bo hotel prodati droge, saj bo posumil, da je policijski špicelj.

He, he, he.... Še posebej, če obleče gor črno srajco in spolirane črne čevlje ;)
Vse je za neki dobr!

koyotee ::

cez slaba 2 mesca bo robe na tone po nizkih cenah, tko da magar mu kups mal vecjo kolicino pa ma mir pol :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Brane2 ::

> Kolikor vem je Brane že nekoliko starejši in verjetno mu noben "diler" ne bo hotel prodati droge, saj bo posumil, da je policijski špicelj.

He, he, he.... Še posebej, če obleče gor črno srajco in spolirane črne čevlje ;)


Kej tacga še nisem vidu. Lahko si oranžen slon s kur*em namesto rilca in na Metelkovi SPLOH ne boš štrlel ven.

Ne moreš pa prit v črni majici z ovratnikom in črnih hlačah ter kratko frizuro ;o)

Pa tisti monologi so legendarni:

Auuu, saj maš uro ko kriminalist ( črni plastičen elcheapo Casio na cagar).
Pa majico maš ko kriminalist.
Pa hlače maš ko kriminalist.
Pa frizuro maš kriminalist.
Pa čevlje maš ko kriminalist.
Pa....
...

Piz*a še dobr da nisem šu po piru scat... ;o/
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

1024 ::

Germany: Parliament debates proposals for medical use of
cannabis

On 26 June, the German Bundestag (lower house of parliament)
debated two similar proposals re. the medical use of cannabis
submitted by the Green Party and "The Left", respectively.
Speakers from all 5 parties represented in the Bundestag and the
federal drug commissioner Sabine Baetzing (Social Democrats)
participated. On 15 October 2008 the Health Committee of the
Parliament will hold a public expert hearing on the subject.

Speeches by Detlef Parr (Free Democrats), Monika Noche
(The Left) und Dr. Harald Terpe (Green Party) included clear
demands for improvements to the access to cannabis medicines
and an end to criminal prosecution for the severely ill. "We have
to help the victims by establishing legal security" Mr. Parr
explained. The two representatives of the Social Democrats (Dr.
Marlies Volkmer, Sabine Baetzing) showed compassion and
understanding for the suffering of the patients but fell short of
offering changes to the law. The representative of the Christian
Democrats, Maria Eichhon largely missed the topic and
emphasized the dangers of cannabis consumption for minors.

"None of us doubts that for many people cannabis is a helpful
medicine" stated Ms. Blaetzing on behalf of the federal
government. But she pointed out that a change in law to the
benefit of patients is currently not an option because "the medical
benefits of cannabis, except for the use of dronabinol in certain
indications, had not been proven conclusively." Thus, the
Federal Institute for Pharmaceuticals and Medical Products
would continue to evaluate the safety of the therapeutic use of
cannabis on a case-by-case basis, even though the application
process for all involved is considerably more demanding than the
prescription of a narcotic and could "hardly be expected" of the
patients. So far, the Institute, an arm of the Federal Ministry of
Health, has issued permits to use cannabis to 10 patients and
rejected 32 applications.

The text of the speeches can be found at the IACM website at
http://www.cannabis-med.org/german/bund...

(Source: German Bundestag, protocol of the 172nd meeting of
the 16th parliament of 26 June 2008)


---

Austria: Cultivation of cannabis
The Agency for Health and Food Safety (AGES, Agentur für
Gesundheit und Ernãhrungssicherheit) is allowed to cultivate
cannabis for medicinal purposes and under supervision and
control of the Health Ministry. This is made possible by an
amendment of the narcotics law, approved by the Health
Committee. This change allows the cultivation of cannabis for the
production of substances for the manufacturing of medicinal
drugs. (Source: Der Standard of 2 July 2008)

---

Czech Republic: High court declares the cultivation of cannabis
for medical purposes to be legal

According to a report by Radio Praha of 4 March the high court
ruled that the cultivation of cannabis for medical purposes is not
a criminal offence. The court had to decide on the case of a
woman, who had been convicted by a lower court but refered to
the fact that she intended to use the cultivated plants for the
alleviation of skin and stomach problems and not for the
production of psychoactive effects. Cannabis is increasingly used
for medicinal purposes in the Czech Republic.

The mere discovery of the plants was not sufficient for
conviction. Rather, it would have been necessary to prove the
intention to make marijuana from the plants. Cultivation of hemp
for the production of skin ointments would however constitute
only a small public hazard and it would not be reasonable to
criminalize it, the judgment stated. The case has now to by
retried by a lower court.

The entire article is available at:
http://www.radio.cz/de/artikel/101535

etc etc etc.... mi pa v temi.
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

imagodei ::

"None of us doubts that for many people cannabis is a helpful
medicine" stated Ms. Blaetzing on behalf of the federal
government. But she pointed out that a change in law to the
benefit of patients is currently not an option because "the medical
benefits of cannabis, except for the use of dronabinol in certain
indications, had not been proven conclusively."


Kaj zdaj? Ali cannabis je "helpful medicine", ali pa "medical benefits of cannabis ... had not been proven conclusively"?

You can't have it both ways...
- Hoc est qui sumus -

1024 ::

Hja, sej čisto tiho pa ne morjo bit.... morjo mal plunt.

Kar se tiše pa Dronabinola, Sativexa in drugih derivatov, pa bolniki pravijo da so manj efektivna kot kajenje. Lažje se kontrolira doza, efekt, olajšanje je instantno.
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

volkec ::

Prijatelj je poslal mail na to tematiko LDS-ovcem.

Pozdravljeni,

Nedavno sem prebral propagandni material Vaše stranke, ki smo ga prejeli preko pošte. Povedati Vam moram, da so mi nekatere ideje in obljubljeni ukrepi (zmanjševanje sredstev namenjenih vojski, ukrepi glede študija in strokovnjakov, ...) zelo všeč. Priznati moram tudi, da se z nekaterimi ukrepi ne strinjam popolno, vendar se mi zdi to popolnoma normalno, saj se zavedam, da je nemogoče ustvariti program, ki bi bil pogodu prav vsem (če sem natančnejši, bi me tako prizadevanje odvrnilo, saj bi to pomenilo, da se stranka zavzema za neke nejasne cilje, kloni pod vplivom večine itd.).

Zanima pa me kakšno je Vaše stališče glede legalizacije marihuane?
Zavedam se problema drog med mladimi, čeprav če sem iskren marihuane ne štejem med prave droge. Ne zdi se mi pravično, da bi marihuano enačili z npr. heroinom zaradi česar bi bila njena uporaba posledično nelegalna, medtem ko je alkohol (ki, kot večina med nami zagotovo ve, lahko deluje z enakimi oz. zelo podobnimi znaki - posledicami - psihofizičnimi spremembami) "prosto" dostopen vsem starejšim od 18 let (in če si ne tiščimo roke pred oči, tudi tistim pod 18. letom starosti). Zavedam se posledic pretirane (u)porabe marihuane (čeprav večina posledic -še- ni bila znanstveno potrjena), zavedam pa se tudi množice izredno ugodnih posledic uživanja marihuane, ki bi z legalizacijo, izobrazbo in posledično bolj pravilno uporabo prišle le še bolj do izraza. Pravica gojenja marihuane za lastne potrebe bi tako le zvišala poznavanje rastline same poleg tega pa bi se znižalo številno negativnih učinkov zaradi različnih primesi (saj verjamem, da bi se vsak, ki bi gojil izključno za lastne potrebe, trudil kar najbolj zvišati kvaliteto svojega pridelka). Navsezadnje lahko zasledimo vedno večje število člankov, novic in znanstvenih študij, ki to potrjujejo in si prizadevajo, da bi se uporaba marihuane bolj razširila tudi v zdravstvene namene. Zgovorno se mi zdi tudi dejstvo, da do sedaj nisem zasledil nobene smrti, ki bi bila neposredno (zaradi prevelikega odmerka) ali posredno (npr. zaradi dehidracije, ...) povezana z uživanjem marihuane, medtem ko je število smrti zaradi alkohola kar preveč zgovoren podatek. Poleg tega do sedaj še ni dokazana fizična odvisnost od marihuane, medtem ko je množica ljudi fizično odvisna od npr. cigaret in alkohola, psihične odvisnosti pa -po mojem mnenju- ne gre jemati kot dovolj velik razlog za prohibicijo, saj ljudje lahko postanemo psihično odvisni od tako rekoč vsake dejavnosti, ...
Osebno ne verjamem, da bi legalizacija marihuane lahko resno vplivala na povečanje uporabnikov le te, saj je marihuana danes dovolj dostopna, da jo teoretično lahko uživa skoraj vsak, ki si tega želi. Prav nasprotno verjamem da bi se število uporabnikov -predvsem med mladoletnimi uživalci- znižala oz. bi ostala pri enakem številu ali pa bi del uživalcev alkohola prešel na uživanje marihuane (kar se mi zdi samo pozitivno).

Še enkrat želim poudariti, da uporabe (drugih) drog ne podpiram. Prav tako ne podpiram pretirane uporabe marihuane (kot tudi ne pretirane uporabe alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi). Prav pa se mi zdi tudi izobraževanje in informiranje mladih glede drog in njihovih posledic (čeprav so včasih predstavljeni napačno).

Vem da od Vas ne morem in ne smem zahtevati da spreminjate stališča, kot tudi ne morem zahtevati,da moj predlog resno obravnavate, vendar si (tudi zaradi porabljenega časa) želim, da bi temu bilo tako. Če se z legalizacijo strinjate me tako zanima, kaj mislite glede tega storiti, če pa se z njo ne strinjate pa bi Vas prosil, da mi predstavite razloge zakaj je temu tako.

Zahvaljujem se Vam za odgovor in Vam želim lep dan!


Odgovor na to pa je sledeči.

Spoštovani g. ****

Najprej seveda hvala za vaše vprašanje in stališča. Posredoval sem jih našemu podpredsedniku dr. Slavku Ziherlu, ki koordinira programske dokumente. Posredujem vam njegov odgovor:

»Stroka (svetovna psihiatrična asociacija, ki med drugim daje tudi smernice za zdravljenje odvisnosti od nedovoljenih drog) smatra, da ni nobene potrebe po legalizaciji marihuane. Vedno več je namreč raziskovalnih podatkov o škodljivosti uživanja marihuane. Razen tega pa je psihiatrična stroka mnenja, da spada v kakovostno življenje človeka tudi ne-odvisnost od vsakršnih psihotropnih snovi, v prvi vrsti seveda (legalnega) alkohola.

Seveda si lahko gospod **** prebere vse podrobnosti (ki jih morda že itak
pozna) o tem, kako se običajno začne razvijati odvisnost od nedovoljenih drog (z uživanjem nedolžne marihuane, ki pa človeku, ki ne zmore ne-odvisno živeti, tako ustreza, da se mu začne večati toleranca in pot do močnejših drog je odprta).

Razen tega pa večina (vsaj evropskih) držav ne sankcionira uživalcev marihuane. Le če imajo pri sebi večje odmerke (torej ne za svoje uživanje) jih lahko obdolžijo preprodaje. Torej tisti, ki si želi sem in tja užiti kanabis, že zdaj lahko to brez strahu pred kaznijo počne.

Edini smisel legalizacije bi bil, da se tako prepreči dobiček preprodajalcev marihuane. Ta je pa itak v primerjavi s prodajo drugih drogi dosti manjši.

Dr. Slavko Ziherl«

Prejmite lepe pozdrave

Dorijan Maršič

Generalni sekretar

jype ::

Hja, LDS očitno ve, da je pri nas volilno telo daleč preveč konzervativno, da bi si drznili pred volitvami govoriti o legalizaciji marihuane.

Voliti bo torej treba koga drugega. Lahko kdo piše še ostalim strankam?

koyotee ::

kako se običajno začne razvijati odvisnost od nedovoljenih drog (z uživanjem nedolžne marihuane, ki pa človeku, ki ne zmore ne-odvisno živeti, tako ustreza, da se mu začne večati toleranca in pot do močnejših drog je odprta).


ok, kdo od vas dejansko pozna koga, ki je najprej uzival travo, kasneje pa je presel na trde droge? Razen unih, ki so imeli ze prej namen probat vse.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Brane2 ::

Ja, to me res zanima.

Poznam kup ljudi, ki so kadili travo, pa niso kadili tobaka niti se kaj dosti opijali z alkoholom.

In praktično nehali s travo, ko so se poročili itd.
On the journey of life, I chose the psycho path.

gzibret ::

Nekaj jih poznam (Celje). Samo tistim nikoli ni bilo ničesar dovolj. Ne trave, ne cigaret in ne alkohola. So pa to žalostne zgodbe, samo jeb** ga, sami so si krivi.
Vse je za neki dobr!

koyotee ::

tak primer sem jaz, kot ga omenja Brane2. V prvem letniku sem zacel kaditi cike (vpliv druzbe & stuff) kmalu zatem sem poskusil se travo. Kadil sem 6 let, sedaj pa ze skoraj 1 leto tobaka ne vec, alkohola pa tudi minimalno, na kakih zurih. Vozim pa sploh ne pijan. To je pac ena moja razvada ali luksuz, kakor hocete. Je pa res, da je tudi trava postala bolj druzbeno sprejemnljiva, kot recimo pred 15-20 leti, ko so te dobili z rizlo in si bil glavni kriminalc 0:)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

imagodei ::

off
Bi opozoril na to, da so na prejšnji strani bili izbrisani komentarji, ki so falili poanto teme. Verjetno kao morala, respect the cancer patients. Tole zdajle je že tudi čisto offtopic, tako da verjetno izbris sledi...

Moderiranje na forumu je zadnje čase precej smešno postalo. Win-Linux flameware beremo vsak teden popolnoma necenzurirano, drugje se ne sme skreniti niti milimeter s teme.

Funny, just not haha funny.
/off
- Hoc est qui sumus -

1024 ::

Offtopic ali ne...
povsem možno, da se bo v tukaj, v naši evropski soseski, dalo prav kmalu legalno dobiti marihuano.

Italy: Rastafari
Italy's Court of Cassation ruled on 10 July that since the
Rastafari religion considers cannabis a sacrament, its members
should be given special consideration when it comes to
possession -- and how much makes a drug trafficker. The case
before the judges dealt with a reggae musician who was
sentenced to 16 months in prison by a lower court in Perugia
after being found in possession of enough cannabis to roll 70
cigarettes. The Court of Cassation annulled his sentence, saying
the amount appeared appropriate for personal use considering
the heavy amounts that Rastafarians smoke, and ordered an
appellate court in Florence to review the case. (Source: Reuters
of 10 July 2008)

Switzerland: Hemp Initiative
On 30 November 2008 Swiss citizen will decide in a
referendum on a ballot initiative on "a rational hemp policy
providing effective youth protection". It will exempt from
punishment the acquisition, possession and consumption of the
psychoactive constituents of the hemp plant. The Christian
Democratic Peoples Party (CVP) recommends to their voters a
rejection, the Social Democrats (SP) and the Liberal Democrats
recommend voting in favor of it. (Source: 20min.ch of 28 June
2008).

Austria: Decriminalization of cannabis for personal use
regardless of quantity

A recent court ruling highlights the impacts of the new narcotics
law. Although he had harvested more than 10 kg of cannabis
leaves, an Austrian man was not sentenced and the public
prosecutor recently dismissed the case - with a two-year
probation period. According to the new law the prosecutor must
refrain from prosecution if the suspect possessed the drug
exclusively for personal use. However, if the suspect is again
found to possess cannabis within the probation period he is
threatened by prosecution since cannabis possession is not legal
under the new law.

Prior to January 1, 2008, dismissal of a case was only possible if
the suspect had been in possession of a "minor quantity" of a
drug. For cannabis, that quantity was, as in Germany, in the
range of a few grams. The revised law now no longer considers
the quantity but the personal use of a drug. In the current case
where the defendant had harvested leaves from allegedly
discovered hemp field there was no evidence for his intent to sell
the material. The main motivation for the recent amendment to
the law was, according to responsibles at the Ministry of Justice
an EU decision regarding the fight against drugs. It had tightened
measures against drug dealers. However, it was felt that this
amendment required a stronger separation of drug dealing from
personal use.

More at:
http://www.nachrichten.at/regional/7052...
b7f4067d1e6acf5009be45df31a

(Source: www.nachrichten.at of 2 July 2008)
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

grex ::

Verjetno bi moral LDS vprašati o mnenju za legalizacijo medicinske uporabe marihuane. Namreča za človeka, ki v bolečinah trpi pri terminalnem rakavem obolenju, je odvisnost zadnja stvar, s katero bi se obremenjeval. Morebitno zmanjšanje kakovosti življenja zaradi kajenja pa več kakor odtehta dvig kakovosti ob omiritvi bolečin.
Lahko se jim še en dopis pošlje, da vidimo, kako bi to komentirali. Tle bi IMO bili bolj previdni, ker bi potem težko razložili uporabo morfinskih preparatov.

Daedalus ::

Verjetno bi moral LDS vprašati o mnenju za legalizacijo medicinske uporabe marihuane. Namreča za človeka, ki v bolečinah trpi pri terminalnem rakavem obolenju, je odvisnost zadnja stvar, s katero bi se obremenjeval. Morebitno zmanjšanje kakovosti življenja zaradi kajenja pa več kakor odtehta dvig kakovosti ob omiritvi bolečin.


Odvisnost od marihuane vs odvisnost od ostalega gifta, ki ga dobivajo bolniki z rakom v poznih stadijih? Ne me smejat... tu sploh ni primerjave, ganđa je v tem primeru primerjalno lih tolko škodljiva, kot kamilični čaj primerjalno glede na šnops.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

grex ::

ehmmmm,... to je nekako bil moj point, ali ga nisi tako razumel.

A. Smith ::

Grex, ti ki plavaš v medicinskih vodah: Ali obstaja na temo blaženja bolečin za rakom obolelim pacientom z marihuano kakšna raziskava oz. znanstven članek?

Nekako se mi zdi to dovolj kontroverzna tema, da akademiki nočejo biti vpleteni vanjo, po drugi strani pa zanimiva tema za diplomsko nalogo.

A se je teh raziskav že kdo resno lotil? Ker bi dokazi+objava v znanstvenih glasilih znali pretehtat tako javno mnenje, kot kasnejše politične odločitve s tem v zvezi.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

grex ::

Od hitrega googlanje sem recimo dobil tole pa tudi recimo to.

Lahko pa kaj bolj resno najdem, obstaja sigurno. Večina jih je na osnovi THC kot susbstance v tabletah, ker je tako lažje legalno izvest študijo. Kakšno resno študijo težko najdeš s pravimi rastlinami - neresnih pač več, ampak to ne moreš resno uporabiti.

Treba je tudi vedeti, da obstajajo različni tipi bolečin in da trava deluje na nekatere ravno obratno kot bi hotel (npr. zobobol). Dobro se je pa odrezala pri nevropatskih bolečinah in npr. fantomski bolečini, bolečina pri fibromialgiji je tudi en primer.
Kot vzpodbujevalec apetita je tudi ni za zanemarit, prav tako ne kot blažitev slabosti po zdravilih, ki le-to povzročajo kot stranski učinek. Tu nisem siguren ali obstajajo kakšne resnejše študije, v praksi pa je težko reči ali se bolje počutiš, ker ti ni slabo ali ker si preprosto zadet (kar je sicer v terminalni fazi kakršnekoli bolezni nepomembno, pri drugih pa je že vprašljivo).

Kar se tiče pa glavkoma pa mislim, da obstajajo veliko boljša zdravila, ki ne bazirajo na THC - ampak tega niti ne poznam toliko morem priznat.

Bolj moti dejstvo, da pri nas nimamo niti možnosti česa takega.

EDIT: še en, mogoče bolj pregleden link

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: grex ()

1024 ::

Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

Brane2 ::

Update:

Fotr je prišel s pregleda. PSA, ki je bil prej 307 tik pred obupom dohtarja in prekinitvijo vseh zdravil razen opijatov, je sedaj 25. ( "normala" je nekje pod 9 AFAIK)

Dohtar ni mogu verjet. Fotru je odredil še dodatne teste čisto tako za vsak slučaj da ni slučajno vanzemaljac, pa kontrolo čez 6 mesecev.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

NavadniNimda ::

Upajmo, da se izmota!! 8-)

Brane2 ::

Izmotal se je že. Zajebal je medicino. Kokr ga poznam, sedaj lahko tudi škripne
Tipičen balkanec ;o)
On the journey of life, I chose the psycho path.
««
2 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21429843 (24879) Uizi
»

Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013895 (8044) Spajky
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21743314 (31583) jype
»

Nekateri pravijo, da trava zmanjšuje rakave tumorje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13932205 (28311) Smrekar1

Več podobnih tem