» »

Zaprtje bančnega računa in potencialni refund-i

Zaprtje bančnega računa in potencialni refund-i

predi ::

V kratkem nameravam zapreti bančni račun (s pripadajočo debetno kartico), ki je bil namenjen plačevanju za spletne nakupe. Trenutno imam še kar nekaj "odprtih" transkacij pri različnih spletnih prodajalcih (AliExpress, Amazon, Paypal, etc.) in me zanima, kaj bi se zgodilo v primeru refundov, če kartica s katero je bilo plačano ne obstaja več? Vsa plačila so bila opravljena preko kartice, ne neposredno preko bančnega računa, gre pa za Viso Electron.

Refund-i so namreč undo operacije za neko transakcijo in če povezana kartica/račun ne obstaja več sem najbrž nasedel. Klical sem banko, kjer pa mi je seveda oseba na drugi strani nekaj zmutila, ker sem omenil zaprtje računa.

Ali mora banka, pri kateri je bil račun odprt, zagotoviti, da dobim svoj denar čeprav nisem več njen komitent? Kolikor gledam po spletu naj to ne bi bil problem spletnega trgovca pač pa moj problem..
  • spremenil: predi ()

videc ::

Pokliči na banko in vprašaj.

harvey ::

Kako bo spletni trgovec vedel, da račun ne obstaja več? Ti ga moraš obvestiti, da v primeru takega ali drugačnega razloga ustaljena pot ne obstaja več. Banka je tudi samo vratar, ki preusmerja denar in nič več. Zato v takih primerih, zaprtje računa obvestiš trgovca in za ziher varianto imaš še nekaj časa odprt račun, da ne pride do kolobocij.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

predi ::

@Harvey, hvala, bom pogledal, če se pri omenjenih trgovcih da naznaniti zaprtje. Temu da bi račun ostal odprt, bi se pa rad izognil.

videc je izjavil:

Pokliči na banko in vprašaj.

predi je izjavil:

Klical sem banko, kjer pa mi je seveda oseba na drugi strani nekaj zmutila, ker sem omenil zaprtje računa.

tony1 ::

Da boš to dosegel boš moral povedati številko neke druge kreditne kartice.

Daleč najbolj enostavno bo počakati z zaprtjem računa.

GrX ::

Zakaj se ti pa tako mudi z zaprtjem računa? A ni bolj enostavno počakati še kak mesec?

Šimpanz ::

Če je bilo plačeno preko PP veži kakšno drugo kartico na PP staro pa izbriši.

Apple ::

Pozor! Ciljna banka lahko zaračuna manipulativne stroške, če mora zavrniti nakazilo, če ciljni račun več ne obstaja. Strošek se lahko giblje tudi do 40 EUR/nakazilo.
LP, Apple

borisk ::

niti ne, sam sem imel enako situacijo, prišel je refund, račun je bil zaprt. klicali so me iz banke, da moram priti po denar. ta denar se hrani na posebnem računu, tudi knjiži se posebej, stane pa nič, pri meni je šlo za cca 4€ pa sem rekel da pridem ob priložnosti, pa me je prosila naj pridem čimprej, ker imajo s tem precej problemo, pa podpisat sem moral, da sem dobil denar.

predi ::

GrX je izjavil:

Zakaj se ti pa tako mudi z zaprtjem računa? A ni bolj enostavno počakati še kak mesec?
Ker sem strategijo s čakanjem že uporabljal do sedaj in meseci pač gredo dalje. Da se vse razčisti bo trajalo še vsaj tri mesece - par stvari iz AliExpress-a ni prišlo kar avtomatsko pomeni vsaj dodaten mesec in pol za resend, morebitni spori pa se potem lahko zavlečejo še naprej v prihodnost - med tem pa plačujem stroške vodenja brez potrebe pa še po nepotrebnem mi bodo kmalu poslali novo kartico, ker trenutna kmalu poteče.

Mogoče ima AliPay tudi podoben mehanizem kot ga za Paypal omenja @Šimpanz. To bi bilo idealno.

otago ::

podobna izkusnja kot borisk

Imel sem reklamacijo na ebayu. Vmes zaprl racun. Denar so nakazali na bivsi racun (nkbm visa je bila se vedno linkana s paypalom). Na poslovalnici v tistem trenutku ni mogla izplacati. Se je pa dalo starse pooblastit, da lahko pridejo do iste bancne svetovalke na dvig dobrostanja. Na drug racun (starsev, moj racun v tujini) se ni dalo nakazati. Izplacali so cca. 8eur in drobiz v kuverti starsem. So se zeleli cimprej znebiti bremena, ene 3x klicali domov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

konspirator ::

predi
3 mesece te bo stalo 2*3 (6) eur za videnje računa, potem lahko zapreš.
--


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB paketi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19844508 (20118) harvey
»

Kaj storiti z delnicami/obveznicami ob ukinitviregistrskih računov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6713963 (9802) konspirator
»

Problemi z banko

Oddelek: Loža
122297 (1410) hammock
»

Varčevalni račun

Oddelek: Loža
318975 (8013) jernejl
»

Banke dražijo storitve! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14413145 (9628) dimko

Več podobnih tem