» »

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

««
17 / 17
»
»»

mailer ::

Matija82 je izjavil:

Če najdeš raziskavo glede uporabe konoplje v določen medicinski namen (v tem primeru za določeno vrsto raka) lahko debatiramo naprej.
Če je konoplja tako pri roki in splošno razširjena, zakaj pa res ni kakšne konkretne raziskave financirane s strani farmacevtske industrije? Jih je strah, da bi lahko opustili njihovo zdravilo za zdravljenje raka katerih doza stane cca 10k€? Sami sebi pa ja ne bodo šli pljuvat v skledo. Ni zaman rek, da se za vsako bolezen rožca najde. Za prvo branje.

phuntaox ::

Darwin,

ti kar išči! Je dobrodošlo - ampak je v tej temi žal offtopic, ker je govora o povezavi konoplja-rak
Niti malo me ne preseneča, to kar si "odkril"... sploh ne dvomim, da obstaja še veliko več naravnih načinov boja proti raku, kot pa jih je v zavesti povprečnega humanoida.
ampak izvleček trave, krompirja ali paradajza je 300,000 km stran od kemoterapije in obsevanja.

ni to vsaj malo logično?

Matija82 ::

Farmacevtska industrija že zdaj prodaja THC, s spremembo legalnega statusa konoplje pa ne dvomim, da se bodo lotili tudi drugih izvlečkov.

Pithlit ::

Jernop: imaš čas se tukaj prerekat nimaš pa časa konkretnih linkov nalimat?
Life is as complicated as we make it...

ivanuscha ::




Farmacevtska industrija prodaja umeten thc, marinol, ki nima veze z pravim.

jype ::

Live> Farmacevtska industrija prodaja umeten thc, marinol, ki nima veze z pravim.

You don't say.

PaX_MaN ::

ivanuscha je izjavil:

Farmacevtska industrija prodaja umeten thc, marinol, ki nima veze z pravim.

Če ni pravi, zakaj se potem pozitivne raziskave, ki ga uporabljajo, uporablja za argumente v prid legalizaciji ganđe in s tem pravega THC?

ivanuscha ::

Ja marinol se uporablja samo za lajšanje težav z apetitiom ter mislim da nespečnostjo ter slabostjo. Za to naj bi bil ok, proti pravemu THC-ju pa nima za burek, da ne govorimo da RSO vsebuje še ostale kanabidoide, predvsem CBD in CBN, ki imajo tudi nemalo zdravilnih učinkov.

jype ::

In marinol ni noben sintetičen THC, temveč nekaj popolnoma drugega. Sintetičen THC je enak naravnemu THCju.

ivanuscha ::

Intervju z RS na HRT1:

jype ::

Nimam 51 minut časa. Lahko na kratko povzameš, o čem govori?

Oki ::

jype je izjavil:

Nimam 51 minut časa. Lahko na kratko povzameš, o čem govori?

O konoplji.

ivanuscha ::

Debatirajo o sistemu, ki prepoveduje konopljo, zakaj je prepovedana, kako vsestranska je rastilna, kako je moral RS bežat iz Kanade, kako neverjetno bedaste kao dokaze so mu naprtili, vse obtožbe proti njemu so sedaj umaknjene. Pa nasplošno o zdravilnih rastlinah, tudi o Steviji(ki je tudi bila prepovedana in je še sedaj ponekod) ter kako se naredi zdravilno olje iz konoplje itd...se kar splača pogledat.

Je pa bil pred nekaj časa prispevek tudi pri Preverjeno, kjer celo dva zdravnika iz kliničnega povesta, da je tudi glede na izkušnje njihovih pacientov konoplja zelo obetavno zdravilo:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/ko...

jype ::

Aha, ja, legalizirajmo, ane?

Jaz sem za.

ivanuscha ::

Če bi bilo tko enostavno :) Se pa na Češkem dogajajo spremembe na tem področju(tudi tukaj se vidi, da so precej napredna država), namreč v medicinske namene so ravno pred kratkim konopljo legalizirali. Baje da se bo dalo že poleti kupiti pravo kvalitetno konopljino olje z kanabidoidi, legalno!

jype ::

Čist enostavno je: Sprejme se zakon. Done.

ivanuscha ::

V teoriji je vse enostavno, v praksi si pa videl kaj se je zgodilo. Zbiranje podpisov, zbranih je bilo pa 30% podpisov. Da bi pa kdo od ljudi, ki dejansko lahko kaj spremenijo bil tako napreden, da bi lansiral tako idejo, pa ni za pričakovat zgleda. Da ne govorimo o tem, da bi se ogromno prišparalo na zdravstveni blagajni itd.

jype ::

V praksi je treba jit na volitve volit tistega, ki se zavzema za legalizacijo.

innerspace ::

jype je izjavil:

V praksi je treba jit na volitve volit tistega, ki se zavzema za legalizacijo.


V praksi se izkaze, da nobena dovolj vplivna politicna opcija nima stalisca pro legalizaciji. Pravzaprav se o tej temi ne razpravlja dovolj, politiki si vecinoma nocejo nabirati negativnih tock pri zaplankanih kolegih. Pahor se mi zdi izjema, verjetno je se kak dovolj pogumen za izrazit svoje stalisce.

Na podpornikih je, da se organizirajo(-mo) ter spravijo v aktivno politiko s pametnimi in izvedljivimi predlogi, starih fac ze dolgo ne potrebujemo vec, saj prispevajo zgolj k politicni/zakonski inerciji.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Matija82 ::

Live, maš kak link za Češko ? Vse kar sem zasledim je bil govor o uporabi v medicini in nameri o zakonu toda nič bolj konkretnega.

ivanuscha ::

Ne vem, zasledil sem ne dolgo nazaj v novicah na spletu...

jype ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Oki ::

Lahko na kratko povzameš, o čem govori?

jype ::

Lahko.

Matija82 ::

Oki, čaka se podpis predsednika toda podporniki niso zadovoljni, ker zakon ne predvideva samooskrbe s strani uporabnikov.

Tole je lahko "tresla se je gora, rodila se je miš". Kanada in Izrael dovoljujeta uporabo v medicinske namene toda pogoji so tako strogi (predvsem pri drugem) da je vse bolj blažev žegen.

http://blogs.wsj.com/emergingeurope/201...

Se pa ponovno kislo nasmehnem, ko vidim kako se omenja Portugalsko vedoč, da smo Slovenci imeli skoraj identičen (brez določitve mej) zakon že leta 1999. Možnosti za tako promocijo bo le malo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

jype ::

Sej mata Colorado pa Seattle (popolnoma) legalizirano.

Okapi ::

Jaka stvar, če je (samo) v medicinske namene. Pri nas je recimo v medicinske namene dovoljen celo morfij.

O.

Matija82 ::

jype, regulirano (meje nakupa in posesti, Washington ne pozna gojenja, Kolorado omejitev na 3 se mi zdi). Ni pa to na zveznem nivoju, kar pomeni, da ni direktnega izzivanja Združenih narodov (kot bi bila regulacija s strani suverene države).

Okapi, odvisno od zahtev za vstop v ta program. Internetni prijatelji iz Kalifornije smatrajo tak dostop za čisto formalnost, medtem ko v Izraelu "twitching leg syndrom and sometimes I can't sleep" ni dovolj (resničen argument mimogrede).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

jype ::

Matija82> regulirano

Ja, ene tok kot cigarete in "domača zdravila".

PaX_MaN ::

Izhodišča za udeležbo delegacije Republike Slovenije na 56. zasedanju Komisije
OZN za droge
:
Delegacija Republike Slovenije bo na zasedanju zagovarjala ukrepe in aktivnosti uravnoteženega razvoja vseh znanstveno utemeljenih programov in aktivnosti na področju zmanjševanja povpraševanja po prepovedanih drogah in zmanjševanja ponudbe prepovedanih drog. V okviru razprav o preprečevanju uporabe prepovedanih drog, zdravljenju uporabnikov in o programih zmanjševanja škode, bo slovenska delegacija zagovarjala vse ukrepe in aktivnosti, ki so veljavni v naši državi. Delegacija Republike Slovenije bo na zasedanju aktivno sodelovala tudi v okviru priprave in predstavitve skupnih stališč EU in pripravljenih predlogov resolucij EU.

Dolga pot bo.

jype ::

Ja, birokrati, idioti, ni bistvene razlike.

Če ves čas počneš isto in po desetletjih konsistentnega sranja še vedno pričakuješ drugačen rezultat, potem že ne moreš biti prav brihten.
««
17 / 17
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21429648 (24684) Uizi
»

Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013854 (8003) Spajky
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21741890 (30159) jype
»

Nekateri pravijo, da trava zmanjšuje rakave tumorje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13932042 (28148) Smrekar1

Več podobnih tem