Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
kriptobog ::
Po kateri metodi delas? Ce ni biga, potem je 20 minut prevec. Sploh pa ne delat z mikserjem na max...
Drugace pa visja hidratacija, tezje delas s testom. Jaz delam biga nacin s 65% hidratacije. Hlebcki se samo razlezejo, ampak ko vzhaja hlebcek 5-7 ur, se ga izjemno lepo raztegne. Ga pa skoraj zlijes ven s posodice
Drugace pa visja hidratacija, tezje delas s testom. Jaz delam biga nacin s 65% hidratacije. Hlebcki se samo razlezejo, ampak ko vzhaja hlebcek 5-7 ur, se ga izjemno lepo raztegne. Ga pa skoraj zlijes ven s posodice
predi ::
Nope. Ni to to. S tem testom sem zaključil in grem nazaj na recept po katerem sem konec v dveh, treh urah. Sem se trudil, ampak, pač, ni to zame.
Delal sem po receptu, ki ga je podal cebelar (videi od Vitota).
Delal sem po receptu, ki ga je podal cebelar (videi od Vitota).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()
predi ::
Moralo bi biti polno mehurjev, končna hlebčka bi morala biti večja, okus testa ni nič posebnega pa še težko se reže. Ne splača se treh dni stran metat za to. Najbolj pa šteje mnenje drugih v družini. Rekli so, da so bile one pice boljše.
Če bi bila še dlje v pečici, ne vem kako bi se jedlo, ker bi bila še bolj trda. Tale na sliki je bila predpečena samo s pelati. Kamen sem grel eno uro na 275, kolikor je pač max na tej pečici. Koliko časa je bila not skupaj, ne vem, ker sem bolj od oka pekel.
Če bi bila še dlje v pečici, ne vem kako bi se jedlo, ker bi bila še bolj trda. Tale na sliki je bila predpečena samo s pelati. Kamen sem grel eno uro na 275, kolikor je pač max na tej pečici. Koliko časa je bila not skupaj, ne vem, ker sem bolj od oka pekel.
kriptobog ::
Poglej malo posnetke os Vitota, kako se dela. PRedvsem poglej tiste, kjer dela v navadni pecici. Se da narediti zelo lepe in dobre pice tudi z navadno.
Testo drugace izgleda dobro. Samo nekaj dela rabi. Poolish mesaj na nizki hitrosti ali pa se bolje, na roke s kuhovnico. Za oblikovati hleb in kasneje hlebcke pa rabis predvsem dobro naoljene roke in naoljen pult in gre bp.
Ce imas robota za testo pa priporocam biga testo. Tudi za navadno pecico. Se fajn dvigne rob. Samo spet, testo se gnete na najnizji hitrosi, ne na max!
Testo drugace izgleda dobro. Samo nekaj dela rabi. Poolish mesaj na nizki hitrosti ali pa se bolje, na roke s kuhovnico. Za oblikovati hleb in kasneje hlebcke pa rabis predvsem dobro naoljene roke in naoljen pult in gre bp.
Ce imas robota za testo pa priporocam biga testo. Tudi za navadno pecico. Se fajn dvigne rob. Samo spet, testo se gnete na najnizji hitrosi, ne na max!
predi ::
Miksal sem tako dolgo in na max, ker mi je bilo po prvem poskusu rečeno, da nisem dovolj (takrat sem 5 minut na štiri od pet). Medtem sem opazoval testo, da bi opazil kakšno spremembo, ampak ta ni nikoli nastopila. Nobenega odstopanja od posode, ipd. Na roke se baje mesi 10 - 15 minut, ampak meni se zdi pri takšnem lepljenju na roke to nemogoče (še mikser tako dolgo držat ni ravno lahko - nimam robota). Drugače se je opazilo, da je nekaj drugače v primerjavi s prvim poskusom, ker se je testo na pultu pustilo oblikovat, samo ne tako, kot naj bi se. V glavnem, ni pomembno. V končnem rezultatu (sama pica) med poskusoma ni bilo neke opazne razlike.
kriptobog ::
Poolish je lepljiv ko satan. To je normalno. Ko ga zmešaš ga postrgaš ven s posode in z naoljenimi rokami samo nekajkrat prepogneš, da se oblikuje hleb. Hleb potem počiva, za hlebčke pa spet naoljene roke in pult, ker je še vedn lepljiv ko satan.
cebelar123 ::
Meni tudi ni jasno kako to da ti ne uspe.
Res je da se delo razdeli čez par dni. Ampak vsak dan nekaj malega, tako da zadnji dan ko pico delaš praktično samo finiširaš.
Pica mora biti "zelo podobna" kot je iz pečke na 450C. Edino kar ne moreš naredit tako je podn.
Res je da se delo razdeli čez par dni. Ampak vsak dan nekaj malega, tako da zadnji dan ko pico delaš praktično samo finiširaš.
Pica mora biti "zelo podobna" kot je iz pečke na 450C. Edino kar ne moreš naredit tako je podn.
Gregor P ::
To je morda nevarna misel v smislu varnosti doma, ampak ali je kdo morda že poskusil peči pico v domači pečici s pomočjo pirolize? Se razume, da je to namenjeno le čiščenju pečice, ampak če uporabljaš kuhinjske pripomočke, ki lahko držijo takšno temperaturo? Bi se lahko kaj stopilo zunaj okoli vrat pečice? Vratca se seveda varno zaklenejo, kar pomeni, da bi moral to varnost nekako zaobiti. Najbrž je hec tudi v tem, da to ni enako kot pečenje v krušni peči ob takšni temperaturi in bi verjetno vse skupaj le zažgal, pa tudi ne bi mogel dolgo vzdrževati takšne temperature oz. ko bi odrl vratca bi ta hitro padla.
To je res čist teoretično hipotetično vprašanje
To je res čist teoretično hipotetično vprašanje
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
AmokRun ::
Mimogrede, na bolhi in fb občasno dobiš Ferrari G3 za 50 €. Mnogo boljše in hitrejše od jajcanja z navadno pečico.
APPluk ::
Nabavo Cozze 13" v SPARu za 172EUR (190EUR in še -10%), meni se zdi kr dober deal.
Zdaj pa imam eno težavo, rad bi jo jutri zaštartal pa še nimam loparja, imam pa kos inox pločevine 500 x 250 mm x 0,5 mm, ki je malo premehko za izdelavo loparja , bi pa verjetno šlo tako, da bi pizzo pustil na pločevini v pečki, bi bilo tako OK ali lahko pride do kakšnih komplikacij?
Zdaj pa imam eno težavo, rad bi jo jutri zaštartal pa še nimam loparja, imam pa kos inox pločevine 500 x 250 mm x 0,5 mm, ki je malo premehko za izdelavo loparja , bi pa verjetno šlo tako, da bi pizzo pustil na pločevini v pečki, bi bilo tako OK ali lahko pride do kakšnih komplikacij?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: APPluk ()
cebelar123 ::
Nabavo Cozze 13" v SPARu za 172EUR (190EUR in še -10%), meni se zdi kr dober deal.
Zdaj pa imam eno težavo, rad bi jo jutri zaštartal pa še nimam loparja, imam pa kos inox pločevine 500 x 250 mm x 0,5 mm, ki je malo premehko za izdelavo loparja , bi pa verjetno šlo tako, da bi pizzo pustil na pločevini v pečki, bi bilo tako OK ali lahko pride do kakšnih komplikacij?
Odvisno kaka sila ti je za lopar, imaš jih v merkuru, bauhaus, 1001dar...
Ampak seveda vprašanje, če ti bo kateri od teh všeč.
Tody ::
Zato da bi jo lahko potem ven dobil :) Pojdi po en lopar v trgovino. Sicer bo pa preteklo še nekaj časa da boš lahko uspešno rokoval z njim.
APPluk ::
Nimam loparja, je naročen, imam pa kos nove inox pločevine 0,5 mm ki se mi zdi malo premehek, da bi lahko in njega in na njega spravil pizzo, bi vrjetno šlo naložit pizzo nanj in ga potisnit in izvlečt iz pečice.
Ali je še kaka druga možnost?
Ali je še kaka druga možnost?
cebelar123 ::
Nimam loparja, je naročen, imam pa kos nove inox pločevine 0,5 mm ki se mi zdi malo premehek, da bi lahko in njega in na njega spravil pizzo, bi vrjetno šlo naložit pizzo nanj in ga potisnit in izvlečt iz pečice.
Ali je še kaka druga možnost?
Si računal ba boš pico tudi moral parkrat ven potegnit jo malo obračat in podobne zadeve.
Tody ::
Ja če boš uspel izvleči ven potem kovino, ne bi smel preveč uplivat na pizzo. Vrjetno se ti pa ne bo tako lepo zapekla spodaj ker bo še ena plast ki se ni ogrela med pečko in pizzo.
APPluk ::
Pločevina je 500x250, tako, da jo bo pol ven gledlo, tako da izvel in obračenj pomoje nebo problem.
Pa verjetno je fajn če malo z moko šparam na podnu (na pločevini), da ne bo grenkega okusa, ker moka ne bo "padla dol" in se bo zažgala
Pa verjetno je fajn če malo z moko šparam na podnu (na pločevini), da ne bo grenkega okusa, ker moka ne bo "padla dol" in se bo zažgala
Badwolff ::
Kup si namenski perforiran lopar, sam sem naročil pri nekom v sloveniji, čist ok cena, loh poiščem, če te zanima.
Glede peke na loparju pa... si to kje videl? Zakaj bi to počel? Pizzo moraš obračat, za kar je fajn met en manjši obračalni pripomoček, sploh na začetku, ko je še zelo mehka.
https://www.pizzy.si/
Glede peke na loparju pa... si to kje videl? Zakaj bi to počel? Pizzo moraš obračat, za kar je fajn met en manjši obračalni pripomoček, sploh na začetku, ko je še zelo mehka.
https://www.pizzy.si/
korenje3 ::
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
korenje3 ::
Tukaj je problem kdaj točno dati sir gor in pri kateri temperaturi kuhat.
Tudi ta pica ni ok, ker mozzarella ni bila prehukana - torej se je ločila v kosih.
Mozzarella se mora pretopit v celoto, pri tem se pa ne sme zažgat na površini.
Tudi ta pica ni ok, ker mozzarella ni bila prehukana - torej se je ločila v kosih.
Mozzarella se mora pretopit v celoto, pri tem se pa ne sme zažgat na površini.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Badwolff ::
Ta vikend mi pa neki ni ratalo, ne vem, premehko testo, se je kr skos vidlo. Moka za pizzo haooy harvest, ene 65%...
Kdaj date burato na pizzo, na konc, na zacetku, nekje vmes?
Kdaj date burato na pizzo, na konc, na zacetku, nekje vmes?
korenje3 ::
Ta vikend mi pa neki ni ratalo, ne vem, premehko testo, se je kr skos vidlo. Moka za pizzo haooy harvest, ene 65%...
Kdaj date burato na pizzo, na konc, na zacetku, nekje vmes?
Burata se da na koncu in ni nadomestilo za mozzarello.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
c3p0 ::
Pločevina je 500x250, tako, da jo bo pol ven gledlo, tako da izvel in obračenj pomoje nebo problem.
Pa verjetno je fajn če malo z moko šparam na podnu (na pločevini), da ne bo grenkega okusa, ker moka ne bo "padla dol" in se bo zažgala
Opusti misel peke na loparju, v tem primeru raje ostani na klasični pečici in plehu, rezultat bo podoben ali slabši. Vsa finta napolitanske pizze je peka na zelo vročem kamnu.
APPluk ::
Pločevina je 500x250, tako, da jo bo pol ven gledlo, tako da izvel in obračenj pomoje nebo problem.
Pa verjetno je fajn če malo z moko šparam na podnu (na pločevini), da ne bo grenkega okusa, ker moka ne bo "padla dol" in se bo zažgala
Opusti misel peke na loparju, v tem primeru raje ostani na klasični pečici in plehu, rezultat bo podoben ali slabši. Vsa finta napolitanske pizze je peka na zelo vročem kamnu.
Saj ni šlo, se je takoj začela pločevina zvijat od vročine, sem jo pa potem uporaljal kot "lopar" in je šlo čisto lepo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: APPluk ()
Linko ::
Kako se obnesejo takšni namenski pekači?
https://www.amazon.de/-/en/Ariete-Cuisi...
Ocene in slike so videti ok.
Navadno pečico imam samo max 270 °C
https://www.amazon.de/-/en/Ariete-Cuisi...
Ocene in slike so videti ok.
Navadno pečico imam samo max 270 °C
c3p0 ::
To je klon Ferrari F1, v tej temi že obdelano. Deluje za silo, premalo je vroč, a obstajajo modi, da prideš do prave neapeljske pizze.
matobeli ::
Deluje bolje kot vsaka navadna pečica, slabše kot prava pizza pečica, je pa enostavno za uporabo, zasede malo prostora, lahko daš na pult, pa hitro je vse skupaj.
V resnic edina pametna opcija za pozimi in za ljudi ki nimajo opcije imet plinske.
V resnic edina pametna opcija za pozimi in za ljudi ki nimajo opcije imet plinske.
uomostolto ::
To je klon Ferrari F1, v tej temi že obdelano. Deluje za silo, premalo je vroč, a obstajajo modi, da prideš do prave neapeljske pizze.
Zakaj meniš, da je bil Ferrari prej? Kaj ni dosti klasična zadeva?
Tale pa ti menda naredi proper neapeljsko:
https://www.ebay.it/itm/176023693604?ha...
Kar se tiče modov Ariete ali Ferrarija pa je simpl mod preštelanje senzorja za temperaturo. Stikalo je mehansko, direkt v njemu kjer je vrtljiv gumb pa je mali vijak za kalibracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uomostolto ()
matobeli ::
Badwolff ::
jurja pa pol? noice indeed.
ooni na plin je 400/600, na štrom pa 900
še vedno najboljša izbira
ooni na plin je 400/600, na štrom pa 900
še vedno najboljša izbira
uomostolto ::
Tale je drugače dober deal:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Načeloma gre do 450 stopinj, 17".
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Načeloma gre do 450 stopinj, 17".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uomostolto ()
kriptobog ::
uomostolto je izjavil:
Tale je drugače dober deal:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Načeloma gre do 450 stopinj, 17".
Raje na plin, če želite pečti v prvem bloku
kriptobog ::
uomostolto je izjavil:
Kaj to pomeni "v prvem bloku"?
Glej sosednjo temo o novem obračunavanju omrežnine za elektriko :D
uomostolto ::
Lol. Potem drva. Lepo slovenski Gloven, baje ena najboljših, posebej, če kuriš na drva.
Jokes aside je verjetno dosti ceneje z elektro, kot plin.
Jokes aside je verjetno dosti ceneje z elektro, kot plin.
silak ::
Brez kompliciranja, od začetka priprave do rezanja pice, malo več kot urca. Okus za znoret dober. Ajprov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: silak ()
uomostolto ::
kriptobog ::
V stari bajti imam krusno pec, doma pa oonija. Ce ti ne povem kje je pecena, ne bos opazil nobene razlike.
</head> ::
V krušni peči kurite na 450°C? Ne mislim v zidani pizza pečki, ampak o krušni peči v hiši?
Kruh se peče pri 180°C-220°C. Ne bo kdo hiše zakuril, ko bo probal krušno peč na 500°C segret.
Kruh se peče pri 180°C-220°C. Ne bo kdo hiše zakuril, ko bo probal krušno peč na 500°C segret.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48632 (11838) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149251 (180) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56469 (36342) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 95465 (78555) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26539 (24287) | Vajenc |