Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
korenje3 ::
Jaz sem v orebiču, pizzerjia La casa jedel podobno. Pa nisem vedel kva je tisti prvi sloj.
Slabo pripravljeno testo. Tole pri pici za 10 eurov ponovijo 2x (dopuscam moznost, da se jim je enkrat zalomilo) pa me ne bi vec videli.
Testo je bilo ok. Sestavine gor pa top. Se takoj opazi razlika med navadno mozzarello in bivoljo.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
z3ro ::
Fajn bi bil kak dejanski video peke pice? Pa mogoce velikost, cena,itd?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: z3ro ()
matobeli ::
Sej... niti ne zgleda tako švoh, mal draga, ampak spet ne tako zelo.
Res manjka kakšen RL review.
Ampak končno ena reklama ki ni sam za pobrisat.
Res manjka kakšen RL review.
Ampak končno ena reklama ki ni sam za pobrisat.
z3ro ::
Tole je enaka cena kot je bila nekaj časa nazaj tavlka Ooni koda 16, ki je preverjena zadeva in znana vsepovsod...res pa da je sedaj cena 100€ višja. Če bi dal kakšen dejanski video in vsaj 50€ nižjo ceno pa bi bil to res dober deal - seveda če bi zadeva delovala tako kot treba.
Spxy ::
feryz ::
Jaz lososa nisem jedel nikoli v življenju in ga najverjetneje tudi nikoli ne bom. V našem potoku ne plava, v našem jezeru tudi ne. Zato ne vidim potrebe, zakaj bi ga.Pa kaj je to, surov svinjski meso gor ali kaj?
Zanima me, s čim se vsakodnevno prehranjujete, da ne prepoznate lososa. Moralo bi biti očitno.
Ščuko, krapa, linja, rdečeperko in podobno, pa sem jedel. 30 let nazaj.
TheBlueOne ::
Zakaj plinska pec za doma, ce imas Ferrari G3, ki ze brez modifikacij menda zmore perfektno pizzo?
cebelar123 ::
TheBlueOne je izjavil:
Zakaj plinska pec za doma, ce imas Ferrari G3, ki ze brez modifikacij menda zmore perfektno pizzo?
trik je v menda
matobeli ::
Okej, izpostavil je 3 zadeve:
-več CO zaradi slabšega izgorevanja (rešiš tako da odpreš okno)
-vročina (rešiš tako da ne polagaš vnetljivih stvari nad in pod peč)
-gumjasta cev... 99+/100 šporgetov na jeklenko v slovenskih in jugoslovanskih domovih je bilo, in je še vedno, na gumjasto cev, težav praviloma ni če nisi ravno senilen in ne menjaš dihtung/cevi na 25let.
Par fejlov ki lahko nastane v navadni slovenski kuhinji:
-uporabljaš v kuhinji ki ima backsplash iz nekih umetnih mas in ne ploščic, recimo fotografija za kaljenim steklom.
-daš direktno na ultrapas brez neke konkretne dile
Torej, nič več in nič manj ni težav kot če bi v kuhinji zapalil plinski roštilj. Slovenci imamo kar dobro zgoodovino uporabo plinskih šporgetov na jeklenke in je bistveno manj možnosti da gre kaj narobe kot pri američanu ki nikoli ni menjal dihtunge na svoji fiksni napeljavi.
Naredi super pico, ampak je kar majhen.
Za notri vseeno boljša opcija.
-več CO zaradi slabšega izgorevanja (rešiš tako da odpreš okno)
-vročina (rešiš tako da ne polagaš vnetljivih stvari nad in pod peč)
-gumjasta cev... 99+/100 šporgetov na jeklenko v slovenskih in jugoslovanskih domovih je bilo, in je še vedno, na gumjasto cev, težav praviloma ni če nisi ravno senilen in ne menjaš dihtung/cevi na 25let.
Par fejlov ki lahko nastane v navadni slovenski kuhinji:
-uporabljaš v kuhinji ki ima backsplash iz nekih umetnih mas in ne ploščic, recimo fotografija za kaljenim steklom.
-daš direktno na ultrapas brez neke konkretne dile
Torej, nič več in nič manj ni težav kot če bi v kuhinji zapalil plinski roštilj. Slovenci imamo kar dobro zgoodovino uporabo plinskih šporgetov na jeklenke in je bistveno manj možnosti da gre kaj narobe kot pri američanu ki nikoli ni menjal dihtunge na svoji fiksni napeljavi.
cebelar123 je izjavil:
TheBlueOne je izjavil:
Zakaj plinska pec za doma, ce imas Ferrari G3, ki ze brez modifikacij menda zmore perfektno pizzo?
trik je v menda
Naredi super pico, ampak je kar majhen.
Za notri vseeno boljša opcija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Ne-Ro ::
Hvala za odzive :) Če koga zanima lahko naredimo deal 400€ Peč, cev, regulator, mali in veliki lopar.
https://www.bolha.com/peci-in-pecice-go...
https://www.bolha.com/peci-in-pecice-go...
c3p0 ::
TheBlueOne je izjavil:
Zakaj plinska pec za doma, ce imas Ferrari G3, ki ze brez modifikacij menda zmore perfektno pizzo?
Po defaultu G3 naredi pizzo malo bolje od pečice. Ga imam zmoddanega na 500C (drugi grelci, zvezna regulacija moči), tu je že prava neapeljska pizza, a pride precej mala.
Razmišljam o povečanju "kupole", a še nisem našel nič primernega. Morda kaki večji inox skledi in vmes izolacija. ToDo ™
Ne-Ro ::
Tole je enaka cena kot je bila nekaj časa nazaj tavlka Ooni koda 16, ki je preverjena zadeva in znana vsepovsod...res pa da je sedaj cena 100€ višja. Če bi dal kakšen dejanski video in vsaj 50€ nižjo ceno pa bi bil to res dober deal - seveda če bi zadeva delovala tako kot treba.
Dodaj me na Fb Nejc Rovanšek, pa pošljem video peke :)
Ne-Ro ::
Živjo Bauci, spletna stran je v izdelavi. Računam da bo naslednji teden že delovala.
Naložim video in prilepim link. Drugače se pa da vse v živo pogledat in stestirat.
041806732 je moja telefonska pa se vse lahko dogovorimo.
Evo še ena slika pečene pizze.
[img]https://i.imgur.com/F5a8vxJ.jpg[/img]
Naložim video in prilepim link. Drugače se pa da vse v živo pogledat in stestirat.
041806732 je moja telefonska pa se vse lahko dogovorimo.
Evo še ena slika pečene pizze.
[img]https://i.imgur.com/F5a8vxJ.jpg[/img]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ne-Ro ()
Ne-Ro ::
Evo povezava do videa. Pekel sem na morju klasika testo..ni napolitanski. Peč je pa ena izmed prvih, stara 2 leti in še zdaj deluje kot nova.
https://drive.google.com/file/d/1tmHR53...
https://drive.google.com/file/d/1tmHR53...
Shkorc ::
Nejc, kamen je biscotto saputo? 2 cm?
Če je, potem je tole veliko bolje kot Ooni z 1cm debelo keramiko, ki ti spodaj rada testo zažge, naslednjo moraš pa čakat, da se spet segreje.
Če je, potem je tole veliko bolje kot Ooni z 1cm debelo keramiko, ki ti spodaj rada testo zažge, naslednjo moraš pa čakat, da se spet segreje.
Ne-Ro ::
Kamen spodaj je šamot 2cm debel in je preizkušeno najboljša zadeva. Pri moji peči lahko nekje 8 pic spečeš zaporedoma, potem pa moraš počakati nekaj minutk. Če pa delaš pizze sam in še pečeš sam jih pa lahko pečeš dva dni brez prestanka :) Problem nastane ko ti en dela pizze ti jih pa samo pečeš, takrat je pa 8 pri meni meja.
Badwolff ::
Dejte mal sprobat, mogoče še js zagrabim. :D
Kolk je premer?
Kolk je premer?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
Spxy ::
Ne-Ro ::
Tako je 40 širina 50 globina debel 2cm in z dveh delov. (2x 500x200x20 ). Če kdo potrebuje imam testne peči za probo :)
koyotee ::
25min do 500 je mal velik, konkurenca to doseže v 10 minutah, vsaj tako trdijo
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
schrack ::
Imam OOni kodo 12. Nabavil takoj na začetku, ko je prišla ven. Segreval njen tanki kamen od 15-20 minut. Zadeva sprejemljiva.
Naredil nadgradnjo, nabavil mehanizem za vrtenje in kamen Biscotto Saputo okrogli, segrevam 45 minut. Neprimerno lepše zapečen spodnji del, pa še obračati mi ni treba.
Če bi takrat bila koda 16, bi vzel njo, ampak je še ni bilo.
Naredil nadgradnjo, nabavil mehanizem za vrtenje in kamen Biscotto Saputo okrogli, segrevam 45 minut. Neprimerno lepše zapečen spodnji del, pa še obračati mi ni treba.
Če bi takrat bila koda 16, bi vzel njo, ampak je še ni bilo.
koyotee ::
Fajn je da je spodnja plošča čimdebelejša, 2cm je malo premalo, da bi zadržala več toplote.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
6151 ::
25min do 500 je mal velik, konkurenca to doseže v 10 minutah, vsaj tako trdijo
Predvidevam da je tukaj zaradi x2 debeline kamna.
Sicer je 500 na kamnu zgornja meja za peko, raje 450
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
koyotee ::
Res je, raje debelejsi kamen in nizja temperatura.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
kriptobog ::
Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.
Badwolff ::
A bi kdo komentiral koda 12, vs koda 16. Ta mala naredi normalno veliko pizzo, recimo 30 cm, Al je v resnici ful manjši končno izdelek. Men se zdi 40x50 kar veliko (plac me jebe, ker bi jo imel kar na webru).
TheBlueOne ::
Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.
Jaz bi Oni, ker dvomim, da bos kuril in cakal sto let, da potem naredis dve pici.
kriptobog ::
TheBlueOne je izjavil:
Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.
Jaz bi Oni, ker dvomim, da bos kuril in cakal sto let, da potem naredis dve pici.
Cas ni problem. Ce je proper pec verjetno tudi ni treba ne vem koliko kuriti? Pri mati v krusni peci si v eni uri imel zakurjeno preko 300C. Pa ko pecem, specem najman 5 pic :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Natto ::
Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.
Pekel sem jih v nekaj "a la" krusni peci, pa ni veliko razlike (razen vonja po drvih) med dobro pripravljenim testom za elektricno pec ali krusno ni skoraj nobene razlike (ce gre seveda elektricna pec do ali cez 300 stopinj). Razen tega, je razlika tako majhna, da se ne splaca kuriti peci na drva za pico ali dve.
Priporocal bi ti raje, da nabavis pec, ki gre cez 300 stopinj in kamen/zelezo podlogo za pect na njej.
Razlika v picah v krusni peci ali elektricni NI v tipu peci ampak v tem, da kdor je zgradil krusno pec, ZNA narediti testo. Vse je testu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Natto ()
TheBlueOne ::
TheBlueOne je izjavil:
Zakaj plinska pec za doma, ce imas Ferrari G3, ki ze brez modifikacij menda zmore perfektno pizzo?
Po defaultu G3 naredi pizzo malo bolje od pečice. Ga imam zmoddanega na 500C (drugi grelci, zvezna regulacija moči), tu je že prava neapeljska pizza, a pride precej mala.
Razmišljam o povečanju "kupole", a še nisem našel nič primernega. Morda kaki večji inox skledi in vmes izolacija. ToDo ™
Bi bilo treba narediti kaksen open source design za zidano pec s podobno elektroniko. Ampak ne da grejes pec ampak izolirano in priblizno ferrari princip. Pa se to samo zaradi velikosti.
Meni se zdijo tile potratni designi kakor ooni nepotrebni, ce lahko skoraj direkt grejes s podobnimi temperaturami. Ali kdo ve v cem naj bi bila prednost pred Ferrari principom? Meni je drugace uspelo poceni grill za 100EUR poimprovizirat z kamnom in alifolojo, da je bilo 400° in pizza kakor iz picerije.
Koliko pa pecete pice, da se izplacajo te zadeve? Jaz bi bil bajsi, ce bi prevec treniral tole vescino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Natto ::
TheBlueOne je izjavil:
TheBlueOne je izjavil:
Zakaj plinska pec za doma, ce imas Ferrari G3, ki ze brez modifikacij menda zmore perfektno pizzo?
Po defaultu G3 naredi pizzo malo bolje od pečice. Ga imam zmoddanega na 500C (drugi grelci, zvezna regulacija moči), tu je že prava neapeljska pizza, a pride precej mala.
Razmišljam o povečanju "kupole", a še nisem našel nič primernega. Morda kaki večji inox skledi in vmes izolacija. ToDo ™
Bi bilo treba narediti kaksen open source design za zidano pec s podobno elektroniko. Ampak ne da grejes pec ampak izolirano in priblizno ferrari princip. Pa se to samo zaradi velikosti.
Meni se zdijo tile potratni designi kakor ooni nepotrebni, ce lahko skoraj direkt grejes s podobnimi temperaturami. Ali kdo ve v cem naj bi bila prednost prej Ferrari principom?
Ne rabis. Ta krusna pec je fama iz casov, ko drugega ni bilo. Danes je vseeno. Raje testo pripravi, kot se spodobi - 70%+ hidracija, vzhajaj eno noc prej, pa ne bo razlike (se enkrat, razen vonja po drvih in precej vec jebanja s kurjenjem).
Je pa res, da je 250 stopinj premalo. Nabavite elektricno pec za vsaj 300 stopinj.
Seveda, pa je jasno, da SEO deluje in ti bojo vsi propagirali pec na drva. Ker od dveh peci (elektricne, ki jo itak rabis, in krusne, ki je ne rabis, zasluzi vec preprodajalcev/proizvajalcev).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Natto ()
TheBlueOne ::
Sej znam narediti pizzo. Sem ze predelal na hitro zar in je slo. Samo kamen, ki sem ga imel in alufoloja za heatschield. In Yt video o tem kako naredis napolitansko pizzo.
Kakor prav, da se mi rentira kaksna tale pol profi smo prej cela familija bajsiji, pa se to brez da gremo kdaj ven.
Kakor prav, da se mi rentira kaksna tale pol profi smo prej cela familija bajsiji, pa se to brez da gremo kdaj ven.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Natto ::
Delo moje skromne malenkosti in je 100% ponovljivo. Speceno v elektricni pecici z omejitvijo na 300 stopinj in na resetkah (peki papir, vrzes na resetke, pocakas, da se napol spece in potegnes ven peki papir, nato speces do konca). Dokler ne znate narediti taksnega testa, je cisto vseeno kaksno pec imate.
Poznam celo zgodbo, od n kolegov, ki so kupovali vsakojake peci ampak na koncu so imeli se vedno crap od pice.
Ce bi res radi vrgli toliko denarja v fucking pizzo, zato, da je 0.25% boljsa, po tem, ko znate narediti taksno testo, go for it.
Ce pa mislite, da bojo vase pice cudezno postale take zato, ker ste kupili "ultra ekstra special" glorified "pec na drva". Ne bojo. Ni fora v peci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Natto ()
Mike_Rotch ::
Je pa res, da je 250 stopinj premalo. Nabavite elektricno pec za vsaj 300 stopinj.
Se strinjam, da je testo bistveno.
V resnici je tudi 250 dovolj, če so ti stvari jasne. Ne za neapeljsko (za tisto tudi 300 ni dovolj), ampak, če prilagodiš testo in način peke se da spraviti ven odlično pico.
Natto ::
Mike_Rotch je izjavil:
Ne za neapeljsko (za tisto tudi 300 ni dovolj)
Je dovolj, samo nekaj detajlov je:
- mora imeti ventilacijo, kamen / zelezo das notri pol ure prej
- pelate das na redko cedilo in jih pustis kaksno uro, da se odtecejo, v vodico das vodko/tequilo in jo okrasis z zacimbami. Spijes.
- enako za mozzarelo, mora se odteci, za to bo treba vec casa, cez noc npr. Vodico spijes, dobra je
- nujno plosca kamen ali zelezo, ce ne bo dobila od spodaj dovolj temperature, bo "cmokasta"
- deljeno pecenje; najprej razvleces testo, das gor odcejene (!!!) pelate, pustis, da se pece dokler pelati ne zavrejo. Potegnes ven in SELE na to, das gor filo, kjer se izogibas stvari, ki so prevec mokre (mozzarela - glej zgoraj)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Natto ()
cebelar123 ::
Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.
Če imaš denar potem je to najboljše kaj se da dobit. Na drva in plin.
Gozney
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48949 (12155) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150488 (1417) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56885 (36758) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96012 (79102) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26739 (24487) | Vajenc |