» »

Peka pizze

Peka pizze

««
14 / 17
»»

Natto ::

cebelar123 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.


Če imaš denar potem je to najboljše kaj se da dobit. Na drva in plin.


Gozney


Ma ne. Se ena jajca, ki jih je treba cistiti, na koncu se ti ne da in se na pecki nabirajo pajcevine.

Vse je v testu. Pec je nepomemben detajl.

Razumem, da bi danes vsi radi kupili "skill" ampak ga ne mores. Dokler ne znas delati testa, je vsak vlozek v pec odvec, seveda pa ti videii sponzorirani s strani proizvajalcev tega ne povedo.

In vecina ne zna delati testa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

c3p0 ::

Natto je izjavil:


Ce pa mislite, da bojo vase pice cudezno postale take zato, ker ste kupili "ultra ekstra special" glorified "pec na drva". Ne bojo. Ni fora v peci.


Pečica je le del enačbe, ki pa jo tudi moraš znat uporabljat, temperatura, obračanje, dajanje peči na lopar in v pečico itn. Za neapeljski tip brez visokih temp. ne bo šlo...

Brez pravega testa tudi ni nič, tu pa je tudi sto faktorjev, od hidracije, moke, časa fermentacije, način raztegovanja.

Natto ::

c3p0 je izjavil:

Natto je izjavil:


Ce pa mislite, da bojo vase pice cudezno postale take zato, ker ste kupili "ultra ekstra special" glorified "pec na drva". Ne bojo. Ni fora v peci.


Pečica je le del enačbe, ki pa jo tudi moraš znat uporabljat, temperatura, obračanje, dajanje peči na lopar in v pečico itn. Za neapeljski tip brez visokih temp. ne bo šlo...

Brez pravega testa tudi ni nič, tu pa je tudi sto faktorjev, od hidracije, moke, časa fermentacije, način raztegovanja.


Ji kaj manjka? 300 stopinj elektricna pec. Lahko bi jo se minuto pustil, ampak novejsih fotk za sharat zal nimam (pac nisem na fbju, pa ne drkam na prepoznavnost).



Sem jo jedel tudi v neaplju. Moja margarita je boljsa. Zato ker si za njo vzamem cas. Kurcevi picopeki pa pac ne, razen ce posumijo, da si od michellina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

Natto ::

Aja pa btw, na vrtu imam zidano pec. V kateri se nabirajo pajcevine. Ker je razlika v rezultatu premajhna, da bi se sel drkat z njo. Nazadnje sem jo prizgal enkrat lani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

kriptobog ::

Natto je izjavil:



Delo moje skromne malenkosti in je 100% ponovljivo. Speceno v elektricni pecici z omejitvijo na 300 stopinj in na resetkah (peki papir, vrzes na resetke, pocakas, da se napol spece in potegnes ven peki papir, nato speces do konca). Dokler ne znate narediti taksnega testa, je cisto vseeno kaksno pec imate.

Poznam celo zgodbo, od n kolegov, ki so kupovali vsakojake peci ampak na koncu so imeli se vedno crap od pice.

Ce bi res radi vrgli toliko denarja v fucking pizzo, zato, da je 0.25% boljsa, po tem, ko znate narediti taksno testo, go for it.

Ce pa mislite, da bojo vase pice cudezno postale take zato, ker ste kupili "ultra ekstra special" glorified "pec na drva". Ne bojo. Ni fora v peci.


To ze. Vecino pic itak specem v obicni pecici. Gre se za dozivetje :)) Jaz vi v letni kuhinji imel pecko, ker je to potem kot rostilj, cel dogodek.

Natto ::

kriptobog je izjavil:

Natto je izjavil:



Delo moje skromne malenkosti in je 100% ponovljivo. Speceno v elektricni pecici z omejitvijo na 300 stopinj in na resetkah (peki papir, vrzes na resetke, pocakas, da se napol spece in potegnes ven peki papir, nato speces do konca). Dokler ne znate narediti taksnega testa, je cisto vseeno kaksno pec imate.

Poznam celo zgodbo, od n kolegov, ki so kupovali vsakojake peci ampak na koncu so imeli se vedno crap od pice.

Ce bi res radi vrgli toliko denarja v fucking pizzo, zato, da je 0.25% boljsa, po tem, ko znate narediti taksno testo, go for it.

Ce pa mislite, da bojo vase pice cudezno postale take zato, ker ste kupili "ultra ekstra special" glorified "pec na drva". Ne bojo. Ni fora v peci.


To ze. Vecino pic itak specem v obicni pecici. Gre se za dozivetje :)) Jaz vi v letni kuhinji imel pecko, ker je to potem kot rostilj, cel dogodek.


Jebes dozivetje, ce potem 1 uro cistis :)) Elektricno dam na pirolizo in malo pobrisem z mokro cunjo (btw, kamen se da s pirolizo tudi super spucat), zunanjo pa najprej cistim, potem kurim potem se enkrat cistim. Jebes to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

schrack ::

Kot sem že omenil, imam kodo 12 z obračanjem. Jo prižgem in se odstranim za 45 minut. Testo naredim 2-3 dni prej.
Posvetil sem se izdelavi testa in ga sedaj delam, kakor mi najbolj ustreza.Pa tudi, ko jih delam, jih naredim po 6-10.
Na standardni štedilnik in 200 stopinj sploh ne pomislim več. Na picerije sploh ne pomislimo več, še posebno ko vidim cene od 12-15 evrov :(.
Pečica je bila eden boljših nakupov.

koyotee ::

Za tak denar si naredis ze zunanji kamin kjer potem lahko peces vse zivo...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Ne-Ro ::

Če ne boš spekel vsaj 20 pizz se krušne ne splača prižigati...Pri kolegu na vikendu imajo res ornk veliko krušno peč za pizze ..pokurili skoraj meter drv potem pa spekli 5 pizz... potrata časa in surovin....od zdaj naprej skos pečemo v moji plinski pečki.. Hitrejše + boljše + enostavnejše.. je pa res da krušna ima en svoj gušt.

bauci ::

Ali lahko daš povezavo do mehanizma za obračanje v pečki?

c3p0 ::

Natto je izjavil:


Ji kaj manjka? 300 stopinj elektricna pec. Lahko bi jo se minuto pustil, ampak novejsih fotk za sharat zal nimam (pac nisem na fbju, pa ne drkam na prepoznavnost).



Sem jo jedel tudi v neaplju. Moja margarita je boljsa. Zato ker si za njo vzamem cas. Kurcevi picopeki pa pac ne, razen ce posumijo, da si od michellina.


Od strani zgleda OK, od zgoraj verjetno ne tako, pa skorja sigurno ni tako mehka kot pri 450+C. Verjami, da sem probaval vse živo v navadni pečici, le pirolize nisem moddal, da ne zaklene vratc. To bi morda celo delovalo, ob znanih rizikih.

Tudi jaz sem jih jedel v Neaplju, od boljših od moje variante, pa tudi precej slabših...

schrack ::

bauci je izjavil:

Ali lahko daš povezavo do mehanizma za obračanje v pečki?




koyotee je izjavil:

Za tak denar si naredis ze zunanji kamin kjer potem lahko peces vse zivo...


Ni primerjave. Jaz pico naredim tudi 2x na teden, če pridejo gostje in samo prižgem plin in grem delat druge stvari.
Da boš ti zagajcal ta tvoj kamin z drvi, pa verjetno ne boš to delal samo za 2 pici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schrack ()

pumaxx ::

Na amazonu jem zasledil to:

https://www.amazon.de/90349-Thermometer...

Si si ze gdo lasti kaj takea?

Spxy ::

Natto je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Natto je izjavil:


Ce pa mislite, da bojo vase pice cudezno postale take zato, ker ste kupili "ultra ekstra special" glorified "pec na drva". Ne bojo. Ni fora v peci.


Pečica je le del enačbe, ki pa jo tudi moraš znat uporabljat, temperatura, obračanje, dajanje peči na lopar in v pečico itn. Za neapeljski tip brez visokih temp. ne bo šlo...

Brez pravega testa tudi ni nič, tu pa je tudi sto faktorjev, od hidracije, moke, časa fermentacije, način raztegovanja.


Ji kaj manjka? 300 stopinj elektricna pec. Lahko bi jo se minuto pustil, ampak novejsih fotk za sharat zal nimam (pac nisem na fbju, pa ne drkam na prepoznavnost).



Sem jo jedel tudi v neaplju. Moja margarita je boljsa. Zato ker si za njo vzamem cas. Kurcevi picopeki pa pac ne, razen ce posumijo, da si od michellina.


Ti pa maš ego. :)

6151 ::

kriptobog je izjavil:

Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.


ooni oz kaj podobnega. Zidana krušna, se ti res da 3 ure kurit vsakič ko boš pizze pekel namesto 20 min prej? V okusu ni razlike
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Badwolff ::

pumaxx je izjavil:

Na amazonu jem zasledil to:

https://www.amazon.de/90349-Thermometer...

Si si ze gdo lasti kaj takea?


To stane podobno kot koda 12

Badwolff ::

schrack je izjavil:

Kot sem že omenil, imam kodo 12 z obračanjem. Jo prižgem in se odstranim za 45 minut. Testo naredim 2-3 dni prej.
Posvetil sem se izdelavi testa in ga sedaj delam, kakor mi najbolj ustreza.Pa tudi, ko jih delam, jih naredim po 6-10.
Na standardni štedilnik in 200 stopinj sploh ne pomislim več. Na picerije sploh ne pomislimo več, še posebno ko vidim cene od 12-15 evrov :(.
Pečica je bila eden boljših nakupov.


Bom kar tebe direktno vprašal.
Kako je z velikostjo. Ti je žal, da ni 16?
Pa a maš tud link od obračalnika? Tist sam not ruknes?

Kje se pa dobi to ugodno. Tujina domnevam...

Natto ::

Spxy je izjavil:

Ti pa maš ego. :)


Ne, imam okus. In ne maram kuhanega testa z vodeno filo. Preprican sem, da znajo narediti tako, kot se sika ampak je pac ne.

Zakaj bi se nekdo jebal za turiste, ki itak pozrejo vse kar jim das in vse se jim zdi bozansko, ce le malo izgleda (za na fb).

Enako kot hrvasko primorje, kjer s trzasko omako prikrivajo stare ribe, slovenci pa pozrejo vse kar jim servirajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

PacificBlue ::

Zelo dobro pico, taksna ki ti ostane v spominu, sem jedel pred leti v piceriji Fedrig v Kobaridu. Fotke žal nimam:)
I'm not crazy, my mother had me tested.

znupy ::

Natto je izjavil:

Spxy je izjavil:

Ti pa maš ego. :)


Ne, imam okus. In ne maram kuhanega testa z vodeno filo. Preprican sem, da znajo narediti tako, kot se sika ampak je pac ne.

Zakaj bi se nekdo jebal za turiste, ki itak pozrejo vse kar jim das in vse se jim zdi bozansko, ce le malo izgleda (za na fb).

Enako kot hrvasko primorje, kjer s trzasko omako prikrivajo stare ribe, slovenci pa pozrejo vse kar jim servirajo.

Torej zato, ker TI nisi nasel v redu picerije nekje, ali pa ti njihov okus pac ni sedel, si sedaj samega sebe postavil za edino merilo kaj je dobra margerita?

Jap, sounds like ego.

Ce je tebi osebno tvoja boljsa... odlicno, cestitam. Vsak kuha v prvi vrsti zase. Dvomim pa, da bi jo isto ocenili ljubitelji in poznavalci pravih napolitanskih pic.

In kdor misli, da lahko na 300 stopinjah naredi isto, kot na 400-500, gre lahko to razlagat se v zelezarno. 30% nizje temperature se sigurno pozitivno poznajo na nizjem racunu v teh tezkih casih.

UkrFTW! ::

kriptobog je izjavil:

Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.

Sem naredil v kleti. 90 cm notranji premer, cca 40 cm višina stropa. Po načrtih iz neta.

TheBlueOne je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ima kdo krusno pec za pizze? Pri mati sem jih pekel v krusni peci, ampak je bilo bolj tako tako, ker sama pec ni bila namenjena peki. Zdaj pa delam nacrte za letno kuhinjo pa bi imel pizza pecko. Kupit kakega onija ali bolje sezidati krusno pec za pice? Valda bi jo uporabil potem tudi za kaj izpod peke itd.


Jaz bi Oni, ker dvomim, da bos kuril in cakal sto let, da potem naredis dve pici. :)

3 ure rebiš, da jo spraviš na delovno temperaturo ;) ko zagorijo saje in postanejo bele.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: UkrFTW! ()

schrack ::

Badwolff je izjavil:

schrack je izjavil:

Kot sem že omenil, imam kodo 12 z obračanjem. Jo prižgem in se odstranim za 45 minut. Testo naredim 2-3 dni prej.
Posvetil sem se izdelavi testa in ga sedaj delam, kakor mi najbolj ustreza.Pa tudi, ko jih delam, jih naredim po 6-10.
Na standardni štedilnik in 200 stopinj sploh ne pomislim več. Na picerije sploh ne pomislimo več, še posebno ko vidim cene od 12-15 evrov :(.
Pečica je bila eden boljših nakupov.


Bom kar tebe direktno vprašal.
Kako je z velikostjo. Ti je žal, da ni 16?
Pa a maš tud link od obračalnika? Tist sam not ruknes?

Kje se pa dobi to ugodno. Tujina domnevam...


V kodo 12 mi je uspelo vgraditi okrogli kamen fi 33cm, gre pa na tesno, moraš zvrtati luknjo točno na sredini.
Mehanizem je iz Kitajske, tip dela samo to, ima pa skupino Ooni hack na facebooku. Kamen pa nabavljen iz Neaplja, Biscotto Saputo.
Če bi kupoval sedaj, bi kupil kodo 16.
Lahko ti pošljem kakšno slikico na ZS.

Badwolff ::

Vidim, da jih je v skupini veliko, tudi videov. Večjo pol... Kolk bo žena verjela da stane, 150? Se pravi luknjo moraš zvrtat v dno kode...

blabla80 ::

kolikor vidim v še nihče tu ni omenil Glowen - tudi slovenski izdelek.

cebelar123 ::

blabla80 je izjavil:

kolikor vidim v še nihče tu ni omenil Glowen - tudi slovenski izdelek.

Sodelavec jo ima in je zelo zadovoljen.
Najprej je imel samo na drva ampak ni minilo niti 10 dni, ko je še kupil dodatek, da jo je lahko na plin jo priklopil.

pumaxx ::

Badwolff je izjavil:

pumaxx je izjavil:

Na amazonu jem zasledil to:

https://www.amazon.de/90349-Thermometer...

Si si ze gdo lasti kaj takea?


To stane podobno kot koda 12


Lahko Link prosim?

Natto ::

znupy je izjavil:

Natto je izjavil:

Spxy je izjavil:

Ti pa maš ego. :)


Ne, imam okus. In ne maram kuhanega testa z vodeno filo. Preprican sem, da znajo narediti tako, kot se sika ampak je pac ne.

Zakaj bi se nekdo jebal za turiste, ki itak pozrejo vse kar jim das in vse se jim zdi bozansko, ce le malo izgleda (za na fb).

Enako kot hrvasko primorje, kjer s trzasko omako prikrivajo stare ribe, slovenci pa pozrejo vse kar jim servirajo.

Torej zato, ker TI nisi nasel v redu picerije nekje, ali pa ti njihov okus pac ni sedel, si sedaj samega sebe postavil za edino merilo kaj je dobra margerita?

Jap, sounds like ego.

Ce je tebi osebno tvoja boljsa... odlicno, cestitam. Vsak kuha v prvi vrsti zase. Dvomim pa, da bi jo isto ocenili ljubitelji in poznavalci pravih napolitanskih pic.

In kdor misli, da lahko na 300 stopinjah naredi isto, kot na 400-500, gre lahko to razlagat se v zelezarno. 30% nizje temperature se sigurno pozitivno poznajo na nizjem racunu v teh tezkih casih.


Ja, seveda, tako kot zaradi sportnih ur bolje teces. Redukcija do absurda, se mi je zdelo da tole z egom projiciras.

cebelar123 ::

Ni druge Natto bo treba kaj v pečico položit in pokazat rezultat kako tebi uspe na 300C spečti pico.


Ker vsi vemo koliko je samohvala vredna.

bauci ::

Tudi sam sem včeraj malo raziskoval na temo vrtljivi podstavek za pico in našel tole slovensko firmo, ki prodaja peči in vrtljiv nastavek https://www.shamotna.com.

znupy ::

Pico se seveda da speci tudi pri 300, ali se manj. Tudi odlicne pice. Ne bo pa to klasicna napolitana s katero se avtor primerja. Reci da pri 300 naredi boljso pico kot so dobre margerite je absurd, ker primerja jabolka s hruskami. Lahko pa je seveda njemu osebno njegova pica boljsa kot so margerite.

c3p0 ::

bauci je izjavil:

Tudi sam sem včeraj malo raziskoval na temo vrtljivi podstavek za pico in našel tole slovensko firmo, ki prodaja peči in vrtljiv nastavek https://www.shamotna.com.


Podna pice pa ni pokazal...

schrack ::

Badwolff je izjavil:

Vidim, da jih je v skupini veliko, tudi videov. Večjo pol... Kolk bo žena verjela da stane, 150? Se pravi luknjo moraš zvrtat v dno kode...


Ja, luknja v sredini da gre osovina skozi, pa še 2 male zraven, da vpneš nosilec pogona.
Tako približno zgleda, imaš par različnih modelov vrtenja.

Natto ::

cebelar123 je izjavil:

Ni druge Natto bo treba kaj v pečico položit in pokazat rezultat kako tebi uspe na 300C spečti pico.

Ker vsi vemo koliko je samohvala vredna.


Tudi vemo, koliko so vredni slepi bralci, ki ne pogledajo kaj sem ze nalepil.

Tule imas pa primer v kurcu (aka tekoce pice) iz napolija:



znupy je izjavil:

Pico se seveda da speci tudi pri 300, ali se manj. Tudi odlicne pice. Ne bo pa to klasicna napolitana s katero se avtor primerja. Reci da pri 300 naredi boljso pico kot so dobre margerite je absurd, ker primerja jabolka s hruskami. Lahko pa je seveda njemu osebno njegova pica boljsa kot so margerite.


Ja, le kupi si sportno uro, ne bos vec rabil avtomobila. Te bo policija lovila (neuspesno seveda) po avtocestah zaradi prehitrega teka.

Nekateri nesamozavestni in maketinsko "podprti", vezejo vse na opremo. To so pacienti, ki za 10km pot v sluzbo in nazaj kupujejo avdije, najdrazje sportne ure za rekreativni tek, predrage pizza peci,... ker so jih prepricali, da je v tem bistvo. In potem se kregajo o znamkah sportnih ur, modelih avtomobilov in pizza peceh.

Pac naivec vzgojen za preprodajalce... bom kar zakljucil v tej temi, vas je takih prevec.

Samo se toliko: ce nimate prave pizza peci, ki mora biti izdelana od mojstra iz napolija in ceglov od tam, ne kurite italianskega lesa in nimate flasiranega napolitanskega zraka z ravno pravo mero smoga, potem so vase pice by default slabse od albanca v napoliji, ki zraven bureka vrze notri se en 3 dni star slice. Pojma nimate. Tako, da je vse vaso plehnatego (in ostalo) sranja na plin nicvredno. Samo stran ste vrgli denar. /s

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

cebelar123 ::

To kaj si nalepil ne pokaže kaj dosti razen, da znaš ujeti zrak v testo in nič več.
Seveda ti kot uber poznavalec najbrž iz svoje slike vidiš površino roba, nadev, poden in vse ostalo.

Mi ostali pa smo pač slepci. Nehaj rajši tukaj nabijat in smetit temo, ker res ni tega potrebno, če si mnenja da visoka temperatura pač ni odločilna si pač tega mnenja.


Noben ni napisal da ne znaš delati pice vsak ima svoj okus in znanje in verjamem da je vsakemu svoja pica dobra sploh če se je trudil, da jo je naredil.

Natto ::

cebelar123 je izjavil:

To kaj si nalepil ne pokaže kaj dosti razen, da znaš ujeti zrak v testo in nič več.
Seveda ti kot uber poznavalec najbrž iz svoje slike vidiš površino roba, nadev, poden in vse ostalo.

Mi ostali pa smo pač slepci. Nehaj rajši tukaj nabijat in smetit temo, ker res ni tega potrebno, če si mnenja da visoka temperatura pač ni odločilna si pač tega mnenja.


Noben ni napisal da ne znaš delati pice vsak ima svoj okus in znanje in verjamem da je vsakemu svoja pica dobra sploh če se je trudil, da jo je naredil.


Le cebele sodi naj cebelar. Nisem dal zadeve na ocenjevanje, sami ste zaceli srati. In zdaj hodite po lastnem sranju. In ne ne bos videl nicesar in nicesar vam ne bom pomagal, ste pac se eni slovenceljni ujeti v tlacenje vseh, ki stegnejo glavo. Nic posebnega, sem ze navajen.

Pac nimate pojma, sami egoti, ki drkajo na pize, zraven pa nimajo napoli smoga, ki je najbolj pomemben (kar je bullshit, ki ga ze ves cas berem z vase strani). Najbolje, da se kar samomorite, ker "prave peci"(tm) ne boste imeli nikoli. In potem nekaj nakladate s plinskimi pecmi... pha... komedianti, na nivoju vaskih gostil'n. Raje v slovenske picerije hodite, boste vsaj dobro pico jedli, pa idealno prosite picopeka, da vam se malo cegla primesa v testo. Ker bo vsaj okus po peci, ki je najbolj pomembna. Me veseli, da nisem imel casa sharati recepta.

Btw, loparja se niste obdelali, koliko mm morajo imeti odprtine, ali so boljse vzdolzne ali precne, ali samo luknje. In se razume, najdrazji je najboljsi.

Pa sol ste izpustili, ali je cisti NaCl, ali raje jodirana,... matr ste zabiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

FireSnake ::

Ne vem, če nisem v tej temi prebral, da preden gor naložiš testo 5 minut popečeš.

No, jaz sem poskusil malo popeči kar gor na plošči: ne morem verjeti a zadeva ima zelo pozitiven učinek na hrustljavost končnega izdelka.
Toplo priporočam!
Zdaj smo pa res prišli na stopnjo, ko nikjer v gostilni nimajo zame boljše pice, kot jo naredimo doma.
Poglej in se nasmej: www.vicmaher.si

Natto ::

FireSnake je izjavil:

Ne vem, če nisem v tej temi prebral, da preden gor naložiš testo 5 minut popečeš.

No, jaz sem poskusil malo popeči kar gor na plošči: ne morem verjeti a zadeva ima zelo pozitiven učinek na hrustljavost končnega izdelka.
Toplo priporočam!
Zdaj smo pa res prišli na stopnjo, ko nikjer v gostilni nimajo zame boljše pice, kot jo naredimo doma.


Ja, pizerije so pac serijska proizvodnja. Ampak, ce nimas peci na plin Coda 12 (od slovenskega preprodajalca, ki v tej temi dela reklamo), potem je brez veze. Niti jest je ni treba, takoj vrzi v smeti. Okus je nepomemben, ce nima znamke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Natto ()

Map ::

Natto je izjavil:

Btw, loparja se niste obdelali, koliko mm morajo imeti odprtine, ali so boljse vzdolzne ali precne, ali samo luknje. In se razume, najdrazji je najboljsi.


Povej?

Badwolff ::

Sem naročil kar kodo. Un za vrtet pa čez kak mesec

Badwolff ::

Neki berem zdej, da so različni priklopi za plin. Dobim iz Avstrije, najbrž isti sistem?

schrack ::

Natto je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ne vem, če nisem v tej temi prebral, da preden gor naložiš testo 5 minut popečeš.

No, jaz sem poskusil malo popeči kar gor na plošči: ne morem verjeti a zadeva ima zelo pozitiven učinek na hrustljavost končnega izdelka.
Toplo priporočam!
Zdaj smo pa res prišli na stopnjo, ko nikjer v gostilni nimajo zame boljše pice, kot jo naredimo doma.


Ja, pizerije so pac serijska proizvodnja. Ampak, ce nimas peci na plin Coda 12 (od slovenskega preprodajalca, ki v tej temi dela reklamo), potem je brez veze. Niti jest je ni treba, takoj vrzi v smeti. Okus je nepomemben, ce nima znamke.


Vsak dela pico po svoje, moji otroci imajo kakšenkrat še vedno radi pico iz štedilnika. Jaz uživam v izboljšavah, testiranjih različnih mok, različnih hidracijah...
Glede pečice, pa imam 2 letne izkušnje s Kodo 12, z drugimi žal nimam. Rotacija pladnja mi je prinesla koristno izboljšavo, saj gorilec le na notranji strani mi je neenakomerno zapekel pice. Če bi kupoval sedaj novo peč, bi vzel kakšno z vgrajeno rotacijo.

Spxy ::

schrack je izjavil:

Natto je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ne vem, če nisem v tej temi prebral, da preden gor naložiš testo 5 minut popečeš.

No, jaz sem poskusil malo popeči kar gor na plošči: ne morem verjeti a zadeva ima zelo pozitiven učinek na hrustljavost končnega izdelka.
Toplo priporočam!
Zdaj smo pa res prišli na stopnjo, ko nikjer v gostilni nimajo zame boljše pice, kot jo naredimo doma.


Ja, pizerije so pac serijska proizvodnja. Ampak, ce nimas peci na plin Coda 12 (od slovenskega preprodajalca, ki v tej temi dela reklamo), potem je brez veze. Niti jest je ni treba, takoj vrzi v smeti. Okus je nepomemben, ce nima znamke.


Vsak dela pico po svoje, moji otroci imajo kakšenkrat še vedno radi pico iz štedilnika. Jaz uživam v izboljšavah, testiranjih različnih mok, različnih hidracijah...
Glede pečice, pa imam 2 letne izkušnje s Kodo 12, z drugimi žal nimam. Rotacija pladnja mi je prinesla koristno izboljšavo, saj gorilec le na notranji strani mi je neenakomerno zapekel pice. Če bi kupoval sedaj novo peč, bi vzel kakšno z vgrajeno rotacijo.


A da bi jo pa sam obračal za 90 stopinj na recimo 20-30 sekund se pa ni obneslo?

schrack ::

Spxy, sej to sem delal, pa večkrat pozabil ?.
Gre, ampak ni ga čez komot.

TheBlueOne ::

Zna biti, da so pri avtomaticnem obracanju slabsi rezultati, ker ce obracas na recimo eno minuto ni enako, kot ce se ves cas vrti. Bodo tezje pege...

schrack ::

TheBlueOne je izjavil:

Zna biti, da so pri avtomaticnem obracanju slabsi rezultati, ker ce obracas na recimo eno minuto ni enako, kot ce se ves cas vrti. Bodo tezje pege...

Čist možno, je pa pica not samo eno minuto, do minute in pou.
Po starem sem jo obračal nekje na 20 sekund, za 1/3. Je bil spodnji del slabše zapečen, ravno zaradi obračalke.

TheBlueOne ::

No ce mas napolitano, potem pa res ne potrebujes obracalca. :) Tisto minuto truda pa se ja lahko vsak vlozi?

Potem pa se tehnicni del. Kaj potem moras vedno zadeti tisti kroznik, ki pa je verjetno bolj zadaj, da obroc dobi pege?

korenje3 ::

Ne-Ro je izjavil:

Če ne boš spekel vsaj 20 pizz se krušne ne splača prižigati...Pri kolegu na vikendu imajo res ornk veliko krušno peč za pizze ..pokurili skoraj meter drv potem pa spekli 5 pizz... potrata časa in surovin....od zdaj naprej skos pečemo v moji plinski pečki.. Hitrejše + boljše + enostavnejše.. je pa res da krušna ima en svoj gušt.


Par nasvetov za v2:
- dodatno gretje s plinom dikretno na ploščo pod ploščo
- 4cm debela plošča
- 10cm širša in daljša pečka
- gretje s plinom od spredaj + prednja vratca
- prostor za drva za dimljenje (gretje drva+plin)
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

c3p0 ::

Ideja, s katero lahko izstopaš v poplavi plinskih celic in peči na drva: električna verzija!

TheBlueOne ::

Verejtno je premali market za karkoli glede na to, da imamo povsod pizzerije in pecice v klasicnih stedilnikih. FerrariG3 je verjetno kar optimalna opcija za elektricno pec, kjer imas tudi elektricne peci za nekje 400€ kakor so v pizzerijah.

Potem pa imas se opcije, kjer potrebujes malo opeke in dve plosci in lahko na hitro sestavis pec na drva zunaj.

Morda manjak pec kakovosti poceni zara, za kaksne 50€ na drva.

c3p0 ::

G3 je po defaultu prešibek, moddan je OK, a bi rabil vsaj 5cm več premera.

Električne pizza peči so zelo bulky, pa dvomim da dobiš za 400€ spodobno "neapeljsko" verzijo (torej, da gre na 450+C), nazadnje ko sem gledal, so bile tam 600€, zdaj verjetno že več.
««
14 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15137548 (754) MArkusPrimus
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742116086 (36591) mailer

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22442011 (21884) bluefish
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25479657 (62747) korenje3
»

"Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5622503 (20251) Vajenc

Več podobnih tem