Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
Mike_Rotch ::
Imam podobne izkušnje. V centru Neaplja sem jedel pico v kakšnih 15 različnih picerijah pa nikjer ni bil rob tako spretiravan.
matobeli ::
Mimgrede ker smo ravno pri robovih, kako hudiča prepričat pico da bo ostala napacana skor do roba, vedno se vse tolk skrči da je pol vsaj centimeter not pomaknjeno. Čist na rob pa tud ne morem dajat k pol hitr kaj dol pade pa se smodi po plati.
Ganon ::
c3p0 ::
Tudi domače produkte v FB grupi gledam, eni imajo že toliko roba, da je v sredini ena mala 5x5cm luknjica za listek bazilike in košček sira.
cebelar123 ::
Mike_Rotch je izjavil:
Imam podobne izkušnje. V centru Neaplja sem jedel pico v kakšnih 15 različnih picerijah pa nikjer ni bil rob tako spretiravan.
Letos konec aprila Neapelj
Gregor P ::
Smo pač določena kasta ljudi, ki radi hrustamo robove in so spet drugi, ki robove pustijo na krožniku.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Mike_Rotch ::
cebelar123 je izjavil:
Mike_Rotch je izjavil:
Imam podobne izkušnje. V centru Neaplja sem jedel pico v kakšnih 15 različnih picerijah pa nikjer ni bil rob tako spretiravan.
Letos konec aprila Neapelj
Ja, ampak tole se mi vseeno ne zdi tako spretiravano kot pri raznih instagramarjih. Meni se zdi tole normalna velikost roba.
PacificBlue ::
Po sliki bi reku da čebelar dela lepše pice kot tale iz Neaplja.
Ja rob je dober, če je prazen in lepo hrustljav.
Ja rob je dober, če je prazen in lepo hrustljav.
I’m out.
:3
:3
cebelar123 ::
Torej meni v pečici na 275 C ogreti (po pisku, da je že), zgornji in spodnji grelec in v 8 minutah, brez kamna ipd., na ta tankem plehu in peki papirju rata takole:
Zdaj ko smo to testirali, pa se gremo lahko izboljšave
Probaj narediti vse enako kot si do zdaj edino pred peči jo.
Torej prvih par minut samo pelati potem pa nadev in ne naribana mocarela, torej trgana ali narezana na trakce ali kocke.
Mogoče se ti bo dopadlo.
Pa še ena stvar, ko sem jaz tako pekel na peki papirju je pica zmeraj imela malo okusa po zažganem peki papirju.
Zato sem začel peki papir obrezovati okoli pice.
Tako samo kot predlog, če ti bo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
Gregor P ::
Hvala za nasvet Poskusim ob prvi priložnosti.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
korenje3 ::
Verjetno boš moral pečt v dveh fazah, da se ne zažge sir. Torej samo testo z omako v prvi fazi. Brez olja.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
cebelar123 ::
gregor_m ::
Je mogoce ze kdo poizkusil pect pico na plinskem zaru?
Ideja je, da bi jo pekel pri zelo visoki temperaturi recimo 2-3min, direktno na resetkah (kamna za peko pice nimam). Zar (webber) mi doseze nekje 300-320C. Testo za pico delam zelo tanko.
Vprasaje je ali bi se testo na spodnji strani v tem casu prevec zazgalo in dodatki na zgornji strani ustrezno spekli.
Ideja je, da bi jo pekel pri zelo visoki temperaturi recimo 2-3min, direktno na resetkah (kamna za peko pice nimam). Zar (webber) mi doseze nekje 300-320C. Testo za pico delam zelo tanko.
Vprasaje je ali bi se testo na spodnji strani v tem casu prevec zazgalo in dodatki na zgornji strani ustrezno spekli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor_m ()
Badwolff ::
Jaz pečem vedno na plinskem webru. Imam pa pizza pokrov in tanek kamen. Tehnika podobna kot pri ooni, pizzo moraš obračat. Izpade zelo dobro, pečem tri minute, po prvi minuti ene 3x obrnem za četrt obrata. Dno ni zažgano, je pa malo bolj hrustljavo, kar je imo še boljše. Rob namažem z olivnim oljem, se bolje zapeče.
Direktno na rešetki delam flatbreade, temperatura malo nižja, ker ne uporabljam pokrova. Pizza, ki je nadevana, se zna mal ujet med rešetke.
Direktno na rešetki delam flatbreade, temperatura malo nižja, ker ne uporabljam pokrova. Pizza, ki je nadevana, se zna mal ujet med rešetke.
c3p0 ::
Je mogoce ze kdo poizkusil pect pico na plinskem zaru?
Ideja je, da bi jo pekel pri zelo visoki temperaturi recimo 2-3min, direktno na resetkah (kamna za peko pice nimam). Zar (webber) mi doseze nekje 300-320C. Testo za pico delam zelo tanko.
Vprasaje je ali bi se testo na spodnji strani v tem casu prevec zazgalo in dodatki na zgornji strani ustrezno spekli.
Pazi da ti ne "steče" skozi rešetke.
Problem žarov je, da od zgoraj pride premalo toplote, tako dobiš spodaj hrustljavo skorjo, zgoraj pa komaj stopljen sir.
Badwolff ::
Je mogoce ze kdo poizkusil pect pico na plinskem zaru?
Ideja je, da bi jo pekel pri zelo visoki temperaturi recimo 2-3min, direktno na resetkah (kamna za peko pice nimam). Zar (webber) mi doseze nekje 300-320C. Testo za pico delam zelo tanko.
Vprasaje je ali bi se testo na spodnji strani v tem casu prevec zazgalo in dodatki na zgornji strani ustrezno spekli.
Pazi da ti ne "steče" skozi rešetke.
Problem žarov je, da od zgoraj pride premalo toplote, tako dobiš spodaj hrustljavo skorjo, zgoraj pa komaj stopljen sir.
eh, mogoče če sam na rešetko vržeš brez vsega
Recimo
https://www.amazon.de/-/en/Grillrost-co...
c3p0 ::
Saj je verjetno OK, če ravno ne želiš neapeljske in imaš čas mez pizzami čakat, da se nazaj segreje.
c3p0 ::
Huh what? Še pizze na oglasu slabo zgledajo, očitno zažgano dno in izsušeno testo. V navadni pečici bo boljša.
6151 ::
Morda edino dobra opcija, ce peces dno 50 sekund, nato daš v pečico... Ali pač daš 240€ za osnovni ooni v akciji pa imaš proper pice.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
Tody ::
Če že hočeš met žar pico je tole potem to https://www.kraljzara.si/gourmet-bbq-si... Drugače pa boš žar dofural do 300 stopinj samo potem ko odpreš gre vse v k...
korenje3 ::
cebelar123 je izjavil:
Danes po nasvetih oblikoval pico na grobi moki in probal brez peki papirja.
Razlika je bila večja kot sem pričakoval. Poden sicer ni imel črnih lis, je pa vseeno bil dosti bolj hrustljav.
špinačina bela pica
Kaj je na zadnji sliki tisto belo zmešano s sirom?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Spxy ::
Mike_Rotch je izjavil:
Imam podobne izkušnje. V centru Neaplja sem jedel pico v kakšnih 15 različnih picerijah pa nikjer ni bil rob tako spretiravan.
Ključna beseda tukaj je v centru. Ja na tistem "pizza streetu" pač res ne dobiš prave napoletanske pice.
c3p0 ::
Mene je lokalni gostitelj poslal v "50 Kalo" in tam sem tudi jedel najbolj pizzo v neaplju. Tourist traps znane picerije s 50m čakalne vrste so me nato proti tej razočarale.
Če bi šel še enkrat, bi mordal zavil še v "Pepe in Grani" na pizza tasting menu, ampak to je že preseravanje.
Krofkov pa nisem nikjer videl, smo Slovenci bolj narod za buhtlje pečt in jest.
Če bi šel še enkrat, bi mordal zavil še v "Pepe in Grani" na pizza tasting menu, ampak to je že preseravanje.
Krofkov pa nisem nikjer videl, smo Slovenci bolj narod za buhtlje pečt in jest.
Spura ::
Ene stvari pa ne razumem fantje. Eni tuki date toliko enga efforta v svoje pizze, pol pa napisete: nimam pizza stonea. Dejte si za zacetek pravo orodje nabavit. Jst sm si kupu pecico, ki ima maks 300 stopinj specificno za tele fore (in fokače, naan bread itd) in seveda zraven pride pizza stone. Mimo fizike ne gre. No sej tut jst ne dobim tko kot prava pec ki ima 450 stopinj.
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Danes po nasvetih oblikoval pico na grobi moki in probal brez peki papirja.
Razlika je bila večja kot sem pričakoval. Poden sicer ni imel črnih lis, je pa vseeno bil dosti bolj hrustljav.
špinačina bela pica
Kaj je na zadnji sliki tisto belo zmešano s sirom?
Ricotta sir je podlaga te pice.
korenje3 ::
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: donvito ()
donvito ::
cebelar123 ::
matobeli ::
Pa kaj je to, surov svinjski meso gor ali kaj?
Pršut je drugačen, tole bo dimljen losos.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
cebelar123 ::
PacificBlue ::
Jaz si včasih dam gor mozzarello burrata namest navadne ali bivolje mozzarelle..
Kolk je pa to dobro..
Kolk je pa to dobro..
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Ganon ::
kriptobog ::
cebelar123 ::
mastazeko ::
cebelar123 je izjavil:
Na la casi je gor rikola :)
Pač si morejo izmisliti novo besedo, da ja nebo jezik enak kot sosedov.
Potem pa sami ne vejo kaj je prav in imajo na enem listu in to eno pod drugim napisano enkrat rikola drugič rukola.
Boljše če angleško bereš :)
https://www.vrtlarica.hr/sadnja-uzgoj-r... uporabljajo več imen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mastazeko ()
Spxy ::
Mene je lokalni gostitelj poslal v "50 Kalo" in tam sem tudi jedel najbolj pizzo v neaplju. Tourist traps znane picerije s 50m čakalne vrste so me nato proti tej razočarale.
Če bi šel še enkrat, bi mordal zavil še v "Pepe in Grani" na pizza tasting menu, ampak to je že preseravanje.
Krofkov pa nisem nikjer videl, smo Slovenci bolj narod za buhtlje pečt in jest.
Tako je. Vprašaš lokalce, tisto za turiste pa kar naj turisti jedo. Mene je poslal v Ntretella, kjer sem jaz jedel meni do sedaj najboljšo pico. Cena 4€. Pa naj slika govori zase.
donvito ::
Pa kaj je to, surov svinjski meso gor ali kaj?
Zanima me, s čim se vsakodnevno prehranjujete, da ne prepoznate lososa. Moralo bi biti očitno.
Saj ves kako je v Sloveniji. Prasic je kralj zivali, ostalega prakticno ne poznajo.
Dobro, da imamo take gurmane, da nas občasno razsvetlite glede prehranjevanja.
korenje3 ::
cebelar123 je izjavil:
Jaz sem v orebiču, pizzerjia La casa jedel podobno. Pa nisem vedel kva je tisti prvi sloj.
Evo malo sem poiskal po netu in našel kaj si jedel. Predvidevam da pico La casa
Ja res je.
BTW danes bil v Puli. Po celi istri cene 30-100% višje kot v dalmaciji. Pice po 90-120 kun.
Jastog 2 do 3x dražji.
Zdej mi je jasno zakaj je 90% tablic v istri z nemškimi registrskimi. V dalmaciji pa poljske, slovaške, slovenske...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
cebelar123 ::
Danes sem probal prvič nekaj malo drugače. Moka MANITOBA 00
Kruh focaccia + steak
Recept za focaccia kruh po katerem sem delal.
Kruh focaccia + steak
Recept za focaccia kruh po katerem sem delal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
p0f ::
Sicer pohvala vsem, ki narocate margarite, po njih se najbolje prepozna ali je picerija dobra ali ne (z ostalimi nadevi se da vse faile pokriti, podobno kot s trzasko omako staro ribo)
Peki papir uporabis samo za pico nesti v pecico, po prvi minuti (oz. ko zacutis, da piza lepo drsi na njem) ga potegni izpod pice (tudi ce imas samo resetke).
Mogoce sicer videz vara ampak tole mi izgleda prevec vlazno, kaksno je bilo testo na sredi, je bilo peceno ali kuhano?
cebelar123 je izjavil:
Zato sem začel peki papir obrezovati okoli pice.
Peki papir uporabis samo za pico nesti v pecico, po prvi minuti (oz. ko zacutis, da piza lepo drsi na njem) ga potegni izpod pice (tudi ce imas samo resetke).
cebelar123 je izjavil:
Mogoce sicer videz vara ampak tole mi izgleda prevec vlazno, kaksno je bilo testo na sredi, je bilo peceno ali kuhano?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p0f ()
p0f ::
Jaz sem v orebiču, pizzerjia La casa jedel podobno. Pa nisem vedel kva je tisti prvi sloj.
Slabo pripravljeno testo. Tole pri pici za 10 eurov ponovijo 2x (dopuscam moznost, da se jim je enkrat zalomilo) pa me ne bi vec videli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p0f ()
cebelar123 ::
Sicer pohvala vsem, ki narocate margarite, po njih se najbolje prepozna ali je picerija dobra ali ne (z ostalimi nadevi se da vse faile pokriti, podobno kot s trzasko omako staro ribo)
cebelar123 je izjavil:
Zato sem začel peki papir obrezovati okoli pice.
Peki papir uporabis samo za pico nesti v pecico, po prvi minuti (oz. ko zacutis, da piza lepo drsi na njem) ga potegni izpod pice (tudi ce imas samo resetke).
cebelar123 je izjavil:
Mogoce sicer videz vara ampak tole mi izgleda prevec vlazno, kaksno je bilo testo na sredi, je bilo peceno ali kuhano?
Ne uporabljam peki papirja več. Zdaj samo moka in lopar.
Za pico iz Neaplja pa nebi vedel me ni bilo zraven.
Slika je od moje sestre in mi jo je poslala.
Predvidevam pa da je pica top šit glede na to da ima ta restavracija Michelin Star.
p0f ::
cebelar123 je izjavil:
Sicer pohvala vsem, ki narocate margarite, po njih se najbolje prepozna ali je picerija dobra ali ne (z ostalimi nadevi se da vse faile pokriti, podobno kot s trzasko omako staro ribo)
cebelar123 je izjavil:
Zato sem začel peki papir obrezovati okoli pice.
Peki papir uporabis samo za pico nesti v pecico, po prvi minuti (oz. ko zacutis, da piza lepo drsi na njem) ga potegni izpod pice (tudi ce imas samo resetke).
cebelar123 je izjavil:
Mogoce sicer videz vara ampak tole mi izgleda prevec vlazno, kaksno je bilo testo na sredi, je bilo peceno ali kuhano?
Ne uporabljam peki papirja več. Zdaj samo moka in lopar.
Za pico iz Neaplja pa nebi vedel me ni bilo zraven.
Slika je od moje sestre in mi jo je poslala.
Predvidevam pa da je pica top šit glede na to da ima ta restavracija Michelin Star.
Ne vem, tako pico naredim sam. Ampak zelo osnovna zadeva je, da ne naredis na pici juhe, mogoce je problem samo v sliki, testo izgleda ok, samo center je pa bazen (se enkrat, mogoce samo tako izgleda). To sicer resis tako, da pelate pustis, da se odcejajo (iz piksne najmanj eno uro, se raje celo noc) na gostem cedilu, enako mozzarela (cez noc, za razliko od pelatov ni tako vodena, tako, da rabi cas).
Daj prosim, ob priliki, vprasaj jo, kaksno je bilo testo pod nadevom? Lahko tudi na PM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p0f ()
p0f ::
Aja samo mimogrede, moke minimum, pa z loparjem se je znebi cimvec (predvidevam, da imas takega z zarezami/luknjami), zadeva se zazge in ni ravno najbolj fajn za zelodec, pa se pogreniti zna.
cebelar123 ::
c3p0 ::
Ne vem, tako pico naredim sam. Ampak zelo osnovna zadeva je, da ne naredis na pici juhe, mogoce je problem samo v sliki, testo izgleda ok, samo center je pa bazen (se enkrat, mogoce samo tako izgleda). To sicer resis tako, da pelate pustis, da se odcejajo (iz piksne najmanj eno uro, se raje celo noc) na gostem cedilu, enako mozzarela (cez noc, za razliko od pelatov ni tako vodena, tako, da rabi cas).
Daj prosim, ob priliki, vprasaj jo, kaksno je bilo testo pod nadevom? Lahko tudi na PM.
Premalo odcejena mocarela naredi tako lužico, ali preveč tekoči pelati.
Ker pa tu gre za michelin star v Neaplju, what do we know? :)
p0f ::
Ne vem, tako pico naredim sam. Ampak zelo osnovna zadeva je, da ne naredis na pici juhe, mogoce je problem samo v sliki, testo izgleda ok, samo center je pa bazen (se enkrat, mogoce samo tako izgleda). To sicer resis tako, da pelate pustis, da se odcejajo (iz piksne najmanj eno uro, se raje celo noc) na gostem cedilu, enako mozzarela (cez noc, za razliko od pelatov ni tako vodena, tako, da rabi cas).
Daj prosim, ob priliki, vprasaj jo, kaksno je bilo testo pod nadevom? Lahko tudi na PM.
Premalo odcejena mocarela naredi tako lužico, ali preveč tekoči pelati.
Ker pa tu gre za michelin star v Neaplju, what do we know? :)
Da, saj ravno zato sprasujem, ce so odkrili nacin, da imas juho na sredi in ni testo spodaj cmocnato, si zasluzijo medaljo za zasluge clovestvu. Se kar naenkrat odpre cel spekter nadevov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p0f ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48949 (12155) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150488 (1417) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56885 (36758) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96012 (79102) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26739 (24487) | Vajenc |